Premiär

Ikväll har jag haft besök av storasyster och lilla Agnes för första gången. Ja, var premiärbesök för Agnes som ni säkert förstår. Jag var osäker på hur Mirabelle skulle hantera det då hon får sina humörsvängningar då och då men det har gått riktigt bra. Hon var så fascinerad av Agnes att hon höll på snubbla på sina egna tassar efter sin vända nummer tio runt babyliften. Ibland tog hon en paus och låg uppe på soffan så att hon kunde hålla koll och direkt Agnes blev lite ledsen eller liknande satt hon i närheten för att se till att allt var bra. Ett tag hade jag båda två i famnen, undrar om en liten katt blev lite avundsjuk? Förutom bäbisgos har vi "kollat" på Victoria's secret fashion show och sen på filmen Allt en tjej vill ha, en riktigt trevlig kväll!





Mina små älsklingar på en och samma bild <3


Newbie

Ber om ursäkt för dom dåliga bilderna men har tyvärr inget bättre sätt att visa upp på. Hann bli för mörkt ute för min webcam, det här får duga tills vidare.



Klänning/tunika: Kappahl
Halsband: Gina Tricot


Shopping

Min dag har jag spenderat på stan med mamma och lillasyster, sen på slutet även med Kent. Fick ju presentkort i julklapp så har utnyttjat dom en del. Innan vi började shoppa intog vi varsin liten stripsmeny på Frasses, det satt fint i magen då dom var nygjorda och riktigt varma, ute var det ju bara kallt. Det jag har unnat mig idag är en ny tunika/klänning, en bh, en mascara och ett nytt halsband då mitt här hemma gått sönder i kedjan. Hittade även världens charmigaste sjungande/dansande hund på Ö&B till Agnes. Enligt lappen är den till barn som är över tre år och mitt lilla hjärta är ju knappt tre veckor gammal. Men det gör sak samma, tänkte att hunden kan vara en rolig grej då hon börjar fokusera med blicken mer. Vill faktiskt ha en sån hund själv då den gjorde mig väldigt glad, får se om den finns kvar vid senare tillfälle.

När dagen närmade sig sitt slut började jag längta hem till köket, jag hade nämligen planerat att göra min kinagryta idag. Har gått i flera dagar och längtat och så är kyckling sten frusen då man kommer hem! Fick lov att rota fram nuggets ur frysen bara för att äta och jag var inte på bra humör. Kinagrytan vs. Nuggets är ungefär som Korv och mackaroner vs. File mingnón. Medans riset kokade ställde jag mig och hackade upp paprikan och vitlöken i alla fall, jag ska banne i mig göra grytan till lunch imorgon under tiden jag har tvätt tid också! Blir att tvätta på dagen då det är middag hos farmor på kvällen, det ska bli trevligt. Ska helt klart bära mina nya kläder då, ska försöka fota mina plagg imorgon då det är alldeles för mörkt nu för att få en skaplig bild. Ni får helt enkelt vänta, den som väntar på något gott? Blev på bättre humör lite senare då jag gick över till Emma och Lars på våran tv kväll, jag tog men en nyköpt film som heter The last house on the left, en thriller. Den var inte jättebra men inte heller jättedålig, helt ok film att se fastän man ska gå hem i mörkret ensam.

Apropå annat, min lilla Mirabelle blev även 10 månader gammal idag, den 28 februari fyller hon 1 år och hon gillar presenter! Något hon önskar sig är en leksaksråtta med kulor i magen så den låter mycket. Hon har en liten som hon slet lös från katt trädet men en stor vore väldigt roligt tycker hon.




Prinsessan ligger på sin favoritplats


Älskade katt


Juldagen

Min juldag började med en uppfriskande dusch efter en fullspäckad julafton. När man kom hem vid 23 tiden så skulle jag bara se Shrek 4 och sen sova, men icket sa nicket. Jag kom in i andra andningen och ordnade plats åt min julklappar och vips så var klockan 02.00 innan man tog sig i säng. Men i alla fall, efter duschen åt jag lunch och påbörjade sakta men säkert min omvandling inför kvällen. På mitt schema stod middag hemma hos mamma med hela familjen, förfest hos morbror och sen utgång på Sävar Restaurang & Pub. Till middag blev det rester från julafton men även revbensspjäll då vi glömde dom då. Det var fortfarande lika gott som dagen före och jag kände hur mycket jag saknar att ha massa lax hemma.

Kvällen fortsatte som sagt hemma hos morbror Putte, the one and only. Där var vi ett halv stort gäng med kända människor. På kvällens hemvändarkväll var det Custom Covers som spelade och det var ett rejält drag! En stund kom även Micke från Hard To Handle upp på scen och sjöng, sen stod han brevid och sjöng med mig på golvet. Det var knökfullt på puben som alltid på juldagarna och man tappade oftast bort dom man umgicks med. Tror jag och lillasyster umgicks mer sent på kvällen än i början på vårat pubbesök. Fick även umgås med min kompis Jimmy från stan vilket var väldigt roligt, vi ses så sällan tyvärr. Som vanligt då jag har sprit blev jag väldigt onykter men ni kan vara lugna, min sprit tog slut igår. Kom i säng först efter 4 på natten och tog mig upp helt vid 14.00 idag, hujeda mig!


Bilder lånade av lillasyster
Jag hjälpte till att fota på puben då jag hade kameran, haha!


Julafton

Ännu en julafton har varit och hör och häpna, jag var lika snäll i år! I år firade vi hela familjen hemma hos mamma, även moster, Kusin Henrik, morbror Putte, Kusin Kevin, Åsa och morfar firade med oss. Var trevligt att morfar kunde fira med oss i år då lilla Agnes kommit till världen, då blev det ett fjärde generations kort taget också. Vid tolvslaget på dagen åt vi julgröt och korv macka, till Kalle åt vi massa mumsigt fika och till middag blev det självklart massvis av god julmat. Jag högg in på köttbullar, prinskorv, lax, ägg, julskinka och potatis! Efter julklappsöppningen unnade vi oss också marängswiss till efterrätt, mums!

Årets julklappar:

MP3 (2 GB, den jag fick i fjol är knas)
Kaffeburk
Rivjärn
Kastspö
After Eight
Köksalmanacka
Dessertskålar (till min finservis)
Stor prydnadstomte
Litet blå älggosedjur som heter Jock
Hjärtfat + rosljus
Bodyscrub + bodybutter
Strumpbyxor
Presentkort (Kappahl 300 kronor, H&M ? kronor)
Tunika
Ett halsband
Tre par örhängen
En lila ögonskugga
900 kronor
Katt träd
Shrek 4
Prydnads ängel
Raggar väggklocka
Spislock
Vägglykta + ljus
Middag på Eurasia

Hoppas att jag inte har missat något nu? Jag är i alla fall jätteglad över mina julklappar och mitt sällskap, tack så mycket för att ni finns och förgyller mitt liv!




Humdidum

Fortfarande strul med myndigheter vilket stör mig väldigt mycket. Om allt nu stämmer får jag mina pengar imorgon, äntligen! Läkaren har fortfarande inte hört av sig, är trejde telefontiden på tre veckor på raken han inte ringer upp. Behöver jag berätta hur less och irriterad man är? Det är ju faktiskt jul snart då tycker jag att myndigheter ska sprida solsken, inte regnmoln.

Idag har jag skottat balkongen, fört ihop utemöblerna och dragit över sopsäckar. Passade på då min kära granne där under for hemifrån och jag hade nog med energi. Enligt henne ska jag skotta ett berg till kortsidan av balkongen och slänga all snö där. För Gud bevare mig om några snöflingor landar på hennes oskottade balkong. Hur dum får man vara? Hon har barnbarn som skottar åt henne, jag har ingen som kan hjälpa mig och jag har värkproblem. Men hon kan ju få välja att få lite extra snö på sin balkong eller att all snö som samlats på min smälter ner på hennes i vår, vad skulle ni välja?

Har även besök av Britt-Mari så vi hinner umgås nu såhär innan jul, vi har bytt julklappar och snackat om världens problem. Eller ja, snarare sagt Sveriges problem. Ikväll så vi gå förbi hemma hos Emma och Lars så att hon får träffa Agnes för första gången, det blir nog riktigt trevligt!

Imorgon ska jag och mamma baka dumlekakor och förhoppningsvis få fara på Ica och handla mina varor som jag verkligen behöver. På kvällen får jag förhoppnings besök annars far jag nog förbi pappa och kollar på Bingolottos uppesittar kväll. Snart är det julafton!


Simply the best

Jag bara måste berätta om ett roligt scenario som inträffade hemma hos mig i natt, tyvärr var jag ensam så ingen hörde det.

Jag skriver; Hörruuu till en bekant på msn men jag får inget svar. Tänker att nu kanske han tror jag är onykter när han läser det är. När jag är påväg från datorn säger jag högt för mig själv; I'm drunk, I'm drunk! Varpå när jag precis närmar mig tvn hör hon på filmen säga; Why are you drunk?

Alltså, är man bäst eller är man bäst?


Mini serie

 



-Är det något på mitt huvud? -Ja, jag tror att det är något! -Jaha, det var ju bara rosetten!


För en vecka sen

För en vecka sen fick jag hålla dig i min famn
För en vecka sen fick jag höra ditt skrik
För en vecka sen fick jag känna din doft
För en vecka och en dag sen var jag inte bara Erica längre, jag var moster Erica



För en vecka sen, första bilden


In your face!



Fotograf: The one and only...me


Update

Hade tänkt berätta om mitt återlämningssamtal redan igår men jag var alldeles för trött! När jag kom hem åt jag lunch och for sen på Ica med mamma. Jag var duktig och sorterade lite tidningar och pantade alla mina flaskor. Inne på Ica köpte jag ut kvällens middag till mig, storasyster och lillasyster som skulle avnjutas tillsammans senare på kvällen. Men, tillbaka till mötet!

Om jag får säga det själv gick mötet väldigt bra, bara glada miner. Jag har en jämn begåvning för min ålder och är alltså inte så korkad som jag trodde, jättesmart visste jag redan att jag inte var. Men behöver man vara det? Nej! Under mötets gång sa min handläggare på AF att han redan visste vad jag skulle bli när jag blir stor. Jag, Kacka, Anki och Rebecca undrade vad han nu kommit på men vi fick vänta. Fick många komplimanger om hur ambitiös jag är och hur roligt det har varit att jobba med mig vilket värmde väldigt mycket. Fick även höra; Du har alla förutsättningar som finns, men du måste själv tro på det.Tillslut fick jag reda på att jag borde bli fritidspedagog, enligt Micke är det precis vad jag borde bli. Känner mig själv väldigt nyfiken på det då jag haft det under drömyrken att få jobba med barn/människor och finnas där för dom. Ska tillbaka till AF efter nyår på ett möte med Micke och därefter ser vi hur vi går. Vi har pratat om skriva cv/personligt brev kurs, träffa arbetsterapeut/sjukgymnast och att söka praktik. Då vi alla tände på idén fritidspedagog är det tänkt att jag ska försöka få en praktik inom det för att få känna efter i fall det är något för mig. Är det något för mig blir det nog skolbänken tillslut. Men det här är som sagt bara tankar och drömmar, vad som händer får vi se!

Ja, som jag redan skrivit umgicks jag med systrarna på kvällen, plus lillasysters pojkvän. Vi hade planerat in att vara sällskap med storasyster och lilla Agnes då pappa Lars for på julmiddag med jobbet. Vi åt god mat och hade det allmänt trevligt. Lilla Agnes sov mest hela tiden och vaknade bara då hon ville ha mat eller dylikt så blev en väldigt lugn kväll, man får ju bara hoppas att natten blev det också. Innan jag gick hem såg vi Nu är det jul igen, en riktigt bra julfilm med Tim Allen, den kommer aldrig bli dålig!


Återlämningssamtal

Istället för den vanliga torsdags praktiken ska jag på den sista delen av intensiv veckan på AF rehab, nämligen återlämningsamtalet! Har ju redan fått reda på lite ditt och datt via kartläggningsfrågorna och intressetestet men imorgon får jag veta vad mina psykologiska tester säger och om allt passar ihop. Ska bli riktigt intressant och att man påbörjar sin julledighet efter mötet är ju inte helt fel. Wish me luck!

Såhär såg jag ut på jullunchen idag!


Moster



Det är stunder som det här som gör livet värt att leva

"Så kom du då till oss du älskade barn och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening, långt mer än det någonsin haft.
Du ler så du strålar, din själ lyser klar, du fångar all ömhet omkring.
Små fötter och fingrar, din hud och din doft, så underbart skapat allting.
Ditt liv skall vi följa och finnas för dig och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken, är vi din tryggade borg.
Idag vill vi visa för vänner och släkt, den gåva vi fått att bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont, en lycka för stor att förklara."

(Du älskade barn - Jessica Nilsson)


Visst finns mirakel

Det är ingen hemlighet längre, jag har blivit moster! Torsdag natt stängde jag av ljud och vibrator på telefonen för att inte bli väckt, men just innan jag la mig klickade jag igång vibrationen igen. Fredag morgon blir jag väckt av ett sms, jag sätter mig upp i sängen och får tårar i ögonen på en gång och sen började den långa väntan. La mig och försökte sova lite till eftersom jag och Eve hade bak på schemat senare under dagen. Före baket tog vi oss en tur på Ica, vi behövde ingredienser och jag en ny ugnslampa. Först får jag inte loss ugnslampan sen så ryms inte mammas ugnsform i min ugn! Mockarutorna fick helt enkelt göras hemma hos mamma istället, men först rullade vi massa mumsiga chokladbollar här hemma hos mig. När vi kom hem till mamma pratade hon i telefon med Emma och då förstod vi att mirakel barnet hade anlänt. Jag stod och skuttade som en duracell kanin och Emil sa åt mig att varva ner.

Jag varvade ner och vi började med mockarutorna men helt från ingenstans blev jag jättedålig. Det domnade i öronen och jag hörde knappt, jag blev yr och spyfärdig på en och samma gång. Började svettas på överläppen och halsen där jag aldrig svettas. Mamma trodde att jag skulle ramla knall och fall när jag ställde mig upp från stolen för benen bar mig knappt. Det är alltså inte lätt att bli moster då man blir så mycket upp i varv som mig. Men sån är jag, jag lever mig in i allting med 110 %. Kan inte mer än tacka Emma och Lars för denna underbara gåva vi har fått äran att ha i våra liv. Större mirakel finns inte på denna jord!

Igår fick vi träffa det lilla barnet och det kan inte beskrivas med mer än ordet KÄRLEK. Var härligt att få träffa den lilla familjen. Med oss hade vi både choklad, bubbel och paket, det ska firas med pompa och ståt att det lilla barnet är här helt klart!




4/12, helt oväntades om vad som väntade sex dagar senare


Lusselelle

Idag har varit en sån här riktigt trött dag, andra morgonen den här veckan som jag ligger en halvtimme extra. Hur trött man än är och hur ont man än har försöker man vara duktig och ta sig iväg på praktiken. Kunde ju inte stanna hemma då jag hade lussebullsbak på min lista. Jag vill också ha en köksassistent, men såna maskiner är ju så hiskeligt dyra. Idag var även första gången jag gjorde degen alldeles själv, fick dock hjälp med utbakningen vilket var riktigt skönt! Tack så mycket för hjälpen till er två vars namn jag inte fått berättat för mig.

Idag är det även Bönans beräknade födelsedag men h*n verkar vilja ha lite mer tid på sig att växa ikapp med sin kurva. Jag vill vara en stor bäbis säg! Du är redan så älskad av så många utan att vi träffat dig ännu, jag hoppas att du kommer känna all kärlek du omges av. Vem vet, någon dag kanske du och jag bakar lussebullar ihop? Puss på dig, storamoster älskar dig!

Imorgon blir det att baka med lillasyster inför lilla julafton på söndag, det ska bli riktigt trevligt och gott! Ska även bli trevligt med en liten tidig julafton också. Resterande av helgen blir bara lugn, jag varken orkar eller har råd att hitta på något. Det låter nästan deprimerande men som sagt, jag börjar ju bli gammal med vitt guld hår och allt!



Mums!


Shame on you!

Ibland blir man bra allt förbannad på vissa djurägare, varför ha djur om man inte kan ha koll på dom? När jag i godan ro är påväg hem till mamma för att fika kladdkaka så blir jag som inte är hundrädd i vanliga fall ganska rädd. Som vanligt går jag via den andra gården för att ta en genväg nu när det är vinter.

Väl inne på gården hör jag en hund skälla och emot mig rusar en jack russel liknande hund. Inget koppel och ser en öppen lägenhetsdörr, jag är fortfarande lugn för en sån liten hund skulle jag inte ha problem med ifall den skulle visa sig vara agressiv. Helt plötsligt kommer ännu en hund ut rusande emot mig, den här gången en hund som mäter mig upp till höften. Den skäller och morrar och går tätt intill bakom mig och fortsätter så, sen kommer ännu en stor hund och gör likadant. Men det värsta av det här är att ägaren inte ens kom ut ur lägenheten, hon stod inte ens i dörröppningen. Jag skymtade hon brevid dörröppningen och där står hon och lockar på hundarna. Vart är logiken i det? Skulle mina hundar rusa ut skällandes skulle jag gå ut ur lägenheten med eller utan skor för att få in dom igen. Även om ägaren litar på sin djur, vad säger att den som går där ute gör det? Jag visste inte om hundarna var pålitliga eller inte. Hade jag varit hundrädd hade jag med all säkerhet vänt mig om och börjat springa, vad kunde ha hänt då?

Jag som är kattägare låter inte ens Mirabelle närma sig okända då vi är ute i selen om jag inte ser att det är okej. Men den här människan tycker att det är okej att tre hundar rusar ut mot en okänd individ. Fy skäms!


Handens fem fingrar

Har nu hunnit vara hemma ett tag och varva ner. Idag har det nämligen varit dags för underbara Axels dop. Dopet och dopfikat höll till i stadskyrkan och det var så underbart fint! Lilla Axel var så fin i sin dopklänning som hans duktiga mamma Viktoria gjort. Finns inte så mycket mer att skriva än det faktiskt, allt var helt perfekt och jag är helt slut just nu. Kan tillägga att jag var väldigt fin idag, fixad enda upp till tänderna nästan.

Mobilkamera, förvänta er inget bättre på ett tag, haha :P



Fin eller hur? Diademet är lånat av storasyster


S som i Social

Idag var jag på min sista dag på AF rehab innan återlämningssamtalet den 16e. Eftersom jag gjorde intressetestet hemma så gjorde vi klart kartläggningsfrågorna igår och idag fick jag veta resultatet av intressetestet. Av alla mina svar blev det en kod, den koden gav fyra yrkesval som ska passa mig. Jag kände mig bara nyfiken på tre av dom. Då jag har inte den utbildningen som krävs för dessa jobb tänker man mer brett, t. ex ett assistent jobb inom det valda yrket.

Enligt mitt test borde jag bli:

Bibliotikarie
Fritidspedagog
Speciallärare

Vi har även pratat om konferensvärdinna, dagcenter och mycket mer. Bara för att testet visar ett slags jobb så betyder det ju inte att det är helt fastslaget vad jag ska bli. Den 16e kommer jag att få ännu mer feedback om vad som kan passa mig beroende på resultatet från arbetspsykologen. Något jag anser att jag kan jobba med kanske inte är så bra beroende på resultaten, så det ska bli väldigt intressant!


När jag var klar gick jag runt på stan i över en timme då bussen gick först efter 12. Som tur var fick jag äntligen mina pengar igår så kunde passa på att köpa julklappar. Hade skrivit upp tre stycken jag visste att jag skulle köpa men det slutade med att jag kom hem med alla åtta som var kvar, perfekt! Apropå julklappar, jag fick hem min Trolltyg i tomteskogen igår, underbart! Det är nostalgi på hög nivå och nostalgi mår man väldigt bra av i själen. Jag vet inte vad ni känner men nu vill jag ha jul!




Jul i Umeå -09
Min stora kärlek är dessa ljusbollar!


December, 1

Idag är dagen som jag fasade för då min förmiddag bestod av 13 tester. Det var faktiskt inte lika svårt som jag hade fått för mig, vissa saker var svårare än andra dock. Började med lätta delar sen blev det svårare och svårare. Känner mig ganska stolt då jag på en del då man hade en halv minut på sig så svarade jag på 10-15 sekunder. Gjorde även en annan del snabbast av alla som varit hos just min arbetspsykolog, det ni! Känns även bra att det just gick så bra som det gjorde då jag varit vaken sen klockan 4 i morse på grund av magont och senare fick jag även huvudvärk. Men nu är denna del över, nu behöver jag bara tänka på morgon dagen och så även dagen efter det.

När bussen närmade sig Sävar centrum hoppade jag av vid VP och mötte upp mamma och storasyster. Idag gick vi nämligen på puben och åt lunch då lillebror Emil har praktik. Han och hans kompis diskar och står i, det är bra tag! Det blev pizza till lunch då buffén nästan var renslickad men det var gott det med.

Har tvätt som vanligt ikväll men planerar på att ta det så lugnt som möjligt i alla fall. Har en tidig morgon som väntar imorgon också, men min dag kommer i alla fall inte bli lika slitande på krafterna. Jag hoppas att mina pengar har kommit så att jag kan få köpa klart julklapparna någon gång. Jag hoppas det slängdes ett extra öga på mina pengapapper idag, annars!


RSS 2.0