Öhm aj

Detta mina vänner kallar jag för lite smått blodstopp:


För det är ingen vanlig dag

För det är pappas födelsedag hurra hurra hurra! Idag fyller min gamle far 49 år, alltså är det ett år kvar tills vi kan säga; Nu är det fest! Blir att grilla till middagen hos pappa för att fira, trevligt trevligt. Blir ett litet eldprov för Mirabelle också då hon bara varit ensam en timme idag, blir längre nu.




Gammal klassiker på pappa <3


Snart är det klart

Snart är min drömbild av balkongen klar, eller ja inte helt. Beroende på hur länge jag bor här har jag funderat på att skaffa träklick plattor där ute också om det går. Igår fick jag i alla fall hem utemöblerna och jag är väldigt nöjd. Nu saknas bara mattan, blomma till bordet och två ljuslyktor. Ljuslyktorna ska jag vänta med tills det närmar sig hösten, är mysigare att tända ljus då när mörkret kommer.


Min prinsessa

Ibland gäller det att man ska ha tur! Dom flesta i min närhet har vetat om en längre tid hur jag längtar efter att ha katt. Igår hittade jag en på blocket som jag ville ha, fick rent av ont i magen. Efter flera samtal och timmar fick jag äntligen tag i han som lagt ut annonsen och på den vägen är det. Idag åkte pappa, jag och Emil ut till Agnäs för att hämta hem min katt. När jag fick se min Mirabelle var det kärlek vid första ögonkastet, hon var helt klart värd resan på sammanlagt ungefär 18 mil. Min prinsessa är född den 28e februari och imorgon blir hon tolv veckor gammal. Hon är en busig och trött kattunge som även har för sig roliga ljud vilket fick Emma att kalla henne för höna, jag kallade hon marsvin lite tidigare. All min kärlek till dig lilla vän! <3



<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3


Är det sant?!

 



År sen paint användes, hjärtat må vara fult men gjort med kärlek


Solsken

Var visst inte med i Expressen idag, men vad gör det när solen skiner och man får ha tunna kläder? Jag ställer in mig på att imorgon kanske är min dag, annars ska jag ringa dom och kolla. Liksom, vem vill ställa upp på intervju och fotografering utan att det syns? Hade tänkt äta lax till middag idag men det blev lövskurna kotletter och pommes frites med mamma och Emma. Vi slog ihop oss då alla tre hushåll var ensamma ikväll, allt avslutades med glass, Simpsons och Glamour. Var riktigt härligt att få sitta ute och äta middag, längtar tills jag har skaffat mina balkongmöbler och då kan sitta där även om jag bara har morgonsol så finns ju värmen kvar. Min bild i huvudet av balkongen är perfekt men återstår att se då betongen är rynkig som en elefant rumpa just där en stol ska stå. AMATÖRER! Funkar det inte alls ska jag ta mig ett snack med vaktmästaren, jag vill ju kunna sitta på min balkong utan att ha möblerna precis utanför balkong dörren.

Har sett på vädret att det blir svalare i helgen och även till veckan vilket inte gör mig så jättemycket. Jag älskar värmen men mitt huvudvärksproblem tenderar alltid att komma hela tiden i början på denna varma period. Är helt sjukt vad tiden går fort, har när som bott nio månader i min egen lägenhet. Den 26e maj på pricken och den 29e maj är det ett helt år sen jag flyttade hemifrån! Var väl en härlig mors dags present i fjol, hon blev en unge fattigare. Istället för att ha fyra hemma har hon bara två, även om vi större är där väldigt ofta. Det är det viktigaste för mig i livet, att ha en nära kontakt med min familj.Jag och mamma har en väldigt bra kontakt och vi gör i princip allt tillsammans, hur underbart är inte det? Hört många som t. ex inte skulle kunna tänka sig att umgås med sin mamma. Ta vara på familjen, vilka dom än består av! <3

För er som inte vet, detta är jag i krambjörns form
Heter inte bara Erica, heter även Love Alot


Glass x 2

Idag var det perfekt väder för att gå på stan och bara mysa och det är just vad jag har gjort. Jag och Britt-Mari började med små ärenden som att kolla in promenadskor och lite alkohol som inte finns att köpa i Åsele längre. Blev att jag köpte en ny cider sort, 46+ summer cider med smak av päron, fläder och rabarber. Man måste ju testa när det kommer säsong sorter, är ju inte så farlig på alkohol ändå så. Efter en timmes flängande satt vi oss ner för att njuta av sommarens första mjukglass. Jag fuskstartade dock i helgen hemma i Sävar, men inget slår blandad smak i stan! Glassen försvann rätt snabbt och även vi då det inte var så trevlig omgivning just för stunden.

Senare blev jag bjuden på middag på Eurasia, gott gott gott! Vi testade även på den nya efterrätten glass i skal. Jag tog apelsin och Britt-Mari tog mango, om det finns kvar nästa gång vill jag väldigt gärna testa ananas. Var riktigt fräscht och annorlunda. Kvällen avrundade vi genom att sitta i SF parken, snacka skit och kolla på alla människor som var där och gick. Sommaren är här folket, solen skiner!

Tack för middagen och alla goa skratt! <3




Pimp my blog!

Har tack vare min kära lillasyster Eve fått en fin blogg, tack så mycket! Är så mycket roligare att ha den mer personlig, men då man som jag har tummen mitt i handen gällande sånt här är det bra att ha någon i sin närhet som kan. <3

Pimped by Lil' Ev


Expressen?!

Har varit mycket frågetecken kring kommentaren från en kvinna på Expressen. Jag själv blev nervös bara av att se kommentaren då jag inte förstod alls vad det handlade om. Ringde upp så fort jag kom hem till mamma och sen ramlade alla bitar på plats. Hon hade läst mitt inlägg om en artikel angående nätdejting och utseendefixering. Det jag hade skrivit blev omtyckt och på den vägen är det. Både igår och idag har jag svarat på diverse frågor och det var riktigt kul. Jag är osäker på om jag fått med allt jag ville men blir nog bra i alla fall, har varit så nervös.

Idag blev det mer stressat dock. Jag hade just klivit in i duschen och börjat skölja håret, då ringer telefonen. Det är fotografen som vill bestämma en tid, en tid som blev en timme senare. In i duschen och stressa stressa! Då jag hade börjat duscha igen så ringde ännu en människa från Expressen, han fick helt enkelt ringa upp senare. Riktigt trevlig fotograf och även folket på Expressen har varit jättetrevliga och roliga. Blir intressant att se hur allting blir.

Tänka sig att jag och min lilla blogg fick sån uppmärksamhet. Riktigt roligt! Nu håller jag bara tummarna för att bilderna blev bra så att man inte ser alldeles för hemsk ut i tidningen.

Håll koll nu på torsdag då jag troligtvis kommer vara med!

Puss & Kram chokladbanan

En bra vändning

Idag när jag vaknade såg jag inget solsken någonstans. Jag rakade benen för att ha något att göra och eftersom jag hade tänkt gå till Ica. Fick höra via telefon att det var väldigt varmt ute och såg även folk som gick utan tröja, så långkalsonger och jeans kändes lite väl fel. Min dystra stämning tog en vändning efter ett telefonsamtal till mamma. Bad om att få följa med till stan och äta middag med henne, Eve och Kent. Även Emma och Lars följde med, blev en riktigt trevlig middag och liten shoppingtur på Obs. Nu har jag äntligen fått min röda kebabsås! Nanananaaa! Efter stadsturen tog jag ett språng in i duschen för att sen gå hem till Emma och Lars för ännu en filmkväll. Ikväll blev det Flickan från ovan, tillsammans med chokladpudding och lite annat gott.

Svårt att säga vad jag riktigt tycker om filmen då jag anser den bra men ändå inte. Vissa detaljer hade kunnat vara annorlunda. Så är det dock alltid med filmer baserade på böcker, i alla fall när man läst dom före filmen. Boken är ett måste för mig att köpa, men inte filmen.

Tack för en tredje trevlig kväll! <3


I like to movie movie

Ikväll har det varit filmkväll på schemat hemma hos Emma och Lars. I början skulle vi vara fyra stycken men då både Lars och Eve fick motorcykel sug så fick vi börja utan dom. En liten stund efter att första filmen slutat kom dom hem, precis i tid för en till film!

Jag och Emma såg först Precious, vilket är en film jag velat se länge. Enda sen jag såg programmet om dom som sett den på en filmfestival, vilken minns jag inte. Riktigt bra och gripande film som får en att tänka på hur bra man egentligen har det.





När motorcykel tokarna återvändigt från staden så startade vi upp Prinsessan & Grodan. En film vi egentligen hade tänkt se på bio, men blev inte mer än att bara tänka tanken där. Nu har vi sett disneys första film med en mörkhyad prinsessa, det var på tiden! Men finns säkert någon fler etnisk prinsessa vi borde sätta in i filmhistorien. T.ex en inuit? (Eskimå) Denna film är i alla fall en väldigt glad film. Mycket färg, mycket sång och musik. Den var värd sin väntan.




Tack för en trevlig kväll! Nästa gång blir det Flickan från ovan och vem vet, vi kanske klämmer in någon till film?


My gifts ^^



Nyckelring "Phuket"
Necessär
Coca-cola stormtändare/ficklampa
Träelefant
Har även fått en klubba, men den har jag ätit upp...

Tack så mycket ännu en gång! <3



Let it shine!

Nyss hemkommen från en kväll hos Emma och Lars som igår kom hem från Thailand. Jag är inte alls avundsjuk på att dom varit borta i hela två veckor och lämnat mig ensam här i kalla Sävar, höhö! Har fått fina presenter som det kommer upp bilder på senare och har fått se film och bilder från Thailand. Kan ju bara säga; ta med mig nästa gång!

Kan avslöja att en present hjälpte mig hem nu i natt. En liten coca-cola burk som är både stormtändare och ficklampa. Perfekt när man vandrar över gräsområdet i mörkret. Tack igen för mina fina presenter!

Ps. Jag älskar att ni är hemma! <3

Puss & Kram chokladbanan

Öga för öga, tand för tand

Jag är inget stort fan av tankegången öga för öga, tand för tand. Skulle jag må bättre av att skada någon som skadat mig? Kanske i början, men det är då något man ska dras med hela livet. I denna situation tycker jag dock verkligen om den här tankegången. Idioten/idioterna som fått för sig att korsfästa en stackars oskyldig bäver ska fan i mig behandlas likadant!

Vila i frid stackars lilla bäver

Jag är så arg just nu! Varför är människan så jävla dum? Att plåga någon som inte kan skydda sig själv, eller att ens plåga någon överhuvudtaget för nöjes skull, det är idioti!

Helgen är här

Fick en liten verbal utskällning av lillasyster idag att jag aldrig bloggar. Men sen så är nog inlägg om min trötthet inte så värst intressant heller. Min trötthet igår var dock det hemskaste jag någonsin varit med om. På förmiddagen hade jag praktik och efter det blev det en sväng på Maxi. När jag kom hem sov jag ett tag innan jag värmde upp mat från dagen innan. Satt mig där efter vid datorn någon timme, valde att lägga mig i soffan framför en film istället. Vad händer? Jag somnar igen! Vaknade då klockan började närma sig 21.30 och var helt mörbultad. Huvudet tyngde och bultade och jag gick i en dimma, eller ja..kunde knappt gå på grund av smärtan som uppstått i knät. Vad jag gör i sömnen kan man verkligen undra. För en gångs skull fick jag sova helt i sex timmar vilket var himmelriket.

Idag började min förmiddag på soffan framför tvn, låg under täcket i nattlinne väldigt länge. Börjar känna av bristen på coca-cola tror jag. Tog senare en promenad hem till pappa där jag var bjuden på middag. Ikväll stod parisare på menyn och om det är fint väder imorgon ska vi grilla! Lillasyster for till stan och lillebror ut på byn, kvar blev jag och pappa framför tvn. Blev slötittande på en film vars namn jag inte minns och så såg vi även slutet på Mimmi & Reine i fjällen, det är verkligen en gammal klassiker.

Väl här hemma igen fortsatte jag med filmtittande och såg på film, till det åt jag äpple klyftor. Har börjat äta mycket äpple nu när jag ska vara nyttigare. Istället för att småäta annat så blir det äpple klyftor. Äpple delaren jag fick i födelsedags present är perfekt!




Bättre sent än aldrig


Påfrestande

Idag har varit en påfrestande dag. Först var jag på läkarbesök för att kolla lite gott och blandat. Vet dock inte om vi kom någon vart riktigt, får vänta på provsvaren och se vad som händer där efter. Direkt efter blodprovet fick jag springa till mitt möte på kommunhuset, tur att det ligger nära varandra. Där gjordes en ny handlingsplan och vi pratade om lite allt möjligt.

Inget av det här kanske låter påfrestande men just nu är det mesta jobbigt. Saknar min coca-cola! Varit utan i tre dagar nu och för er som känner mig så vet ni att det är VÄLDIGT bra!

Blir nog inget mer skrivet idag än det här, har inte orken eller känslan till det. Ska ta och börja med middagen istället så att man får i sig lite energi. Chili con carne, here I come!

Puss & Kram chokladbanan

Körslaget - Avsnitt 7- Final!

Ikväll var det äntligen dags för final i körslaget, det stod mellan Moraeus och Picasso. Ikväll blev sjöng båda körerna tre bidrag. Egenvald, publikvald och duell låt. Jag gillar som sagt båda körerna lika mycket och ikväll var det väldigt jämnt.

Min bedömning:

1. Marie och hennes kör hamnar självklart på första plats för mig då deras kör innehåller mycket show. Mycket dans och mycket bra sång!
2. Moraeus kör är lika bra som alltid, din gamle nallebjörn där!

Kvällens vinnare i körslaget 2010 blev Team Moraeus! Ett stort grattis till dig och din underbara kör!


RSS 2.0