Åter i Sävar

Nu är man åter hemma i sin lejonkula efter en helt underbar helg i Lycksele för en vistelse på Red Hot Festival. Vid elva tiden kom pappa och hämtade mig för att sedan inta en GI lunch hemma hos han, stekta ägg och stekta bacon. Själva GI'n är inget seriöst dock, vi orkade bara inte koka pären! Efter att vi ätit åkte vi vidare till faster Maria i Robertsfors och åkte därifrån med hon och hennes karl Svein. Vi skulle alla bo på campingen men inte i samma stuga, så nära och bra till varandra hade vi ändå. En stund efter att jag och pappa kollat in våran stuga anlände våra andra sambos, Kajsa, Linda och Peter. Vi fick en väldigt fin stuga med två sovrum, en hörnbäddsoffa i vardagsrummet och en bastu inne i toalettrummet. Det var en riktigt lyxig stuga för att vara på en camping och så värst dyrt var det inte heller.

Nästan det första som hände i stugan var att öl sprättades, jag väntade till middagen för att inta min första grogg. Till middag fick vi en jättegod köttfärspaj som Linda gjort, så gott mådde man. Vi fick även middagsgäster bestående av Maria och Svein. Med mat i magen och grogg i muggen fortsatte kvällen och vi hade allsång till låtarna på stereon. Kvällen till ära hade jag min nya skjorta och hade även pappas skinnväst, så raggare var jag helt klart hela kvällen. Känner även att jag måste inhandla en egen skinnväst, så jävla underbart! När klockan började närma sig så tog vi två taxibilar till Medborgarhuset där själva festivalen höll till.

Fredagens spelningar:

Sonny Rogers
Phil & His Lonesome Tears (Buddy Holly tribute)
Seatsniffers (Belgien)

Tröttheten tog oss alla och vi kom hem runt två tiden, när vi bäddar ut min säng så ser vi att bäddsoffan saknar madrass, underbart! Fick låna två täcken och Kajsas bäddmadrass för att få försöka sova, men lika hårt som att sova ute på bron var det i alla fall, det var en miss.

Efter många om och men tog vi oss alla ut på stan på lördagen för att gå på den årliga Lycksele marknaden, verkligen jättekul att dom lagt festivalen under samma helg. Innan vi for ut på marknaden inväntade vi faster Kia och hennes karl Leif som skulle med under dagen och kvällen. Till lunch blev det pizza på ett ställe i centrum med en väldigt rolig ägare. Han förstod inte varför vi kom ända ifrån Umeå, det hade han riktigt roligt åt. Senare till middag vankades det kräftor och ostpaj, jag som aldrig ätit det fick rostbiff och potatissallad. Jag smakade dock en kräfta som Linda fick bryta isär åt mig och fort gick det. Kratsch, kratsch, så! Smaken var helt ok men jag var nöjd med min rostbiff.

Förfesten blev likadan som fredagens, gott sällskap och rejäl allsång till stereon. Som förutspått var det fler människor under lördagens spelningar då det har varit så dom åren gänget har varit där. Igår var det även 15 år sen den första Red Hot Festival dagen började, det ni! Blev ännu mer dans då tempot var mycket bättre och härligare, oj vilket ös!

Lördagens spelningar:

Custom Line
Jussi Syren Rockabilly Revival (Finland)
2010-års Stipendiat: Peter Alfredsson (Riktigt bra, jag fick mig även en kram!)
The Red Hot (Finland)

För att sammanfatta båda kvällarna så var lördagen helt klart bäst, även om Seatsniffers under fredagen var riktigt bra, tyvärr spelade dom sist och då hade jag hunnit somna inombords. Mina favoriter under lördagen är helt klart The Red Hot, passande namn har dom också. Rejält med fart och sång, stod och skuttade vid stängslet till en alldeles för full kärring, även kallad tuttlisa blev allt för jobbig. Hon var rent av våldsam, så hade man stått kvar hade man nog legat på marken tillslut. Skämmes!

Tack för en helt underbar helg i Lycksele allihop! <3 




Visar slitet upp mina Red Hot stämplar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0