Liten & Stor

För vanlighetens skull har jag slarvat med min uppdatering men för ovanlighetens skull har jag faktiskt haft besök från torsdag kväll till idag. I torsdags kväll fick jag besök från Gällivare, ska man vara noga så är det ifrån Purnu. Haft en underbar helg och blivit bortskämd som aldrig förr, nästan så att man får ont i magen. I fredags var det planerat att äta min kinagryta till middag men planerna ändrades då Lars frågade om vi ville följa med han och Emma på Eastern Palace. Efter en stunds funderingar så valde vi att följa med, i och med att kycklingen redan var tinad så gjorde vi klart grytan innan vi for. Kan inte beskriva med ord hur underbart det var att laga med tillsammans med någon, det var så länge sen. Blev lite annorlunda att äta på Eastern Palace då det numera ligger vid vasaplan och inte kajen men som tur var har dom ju inte ändrat maten. Blev en jättetrevlig kväll med många skratt och kramar vilket uppskattas riktigt mycket. Lördagen började med att vi låg och drog oss i sängen en lång stund, besöket gick och duschade och sen åt vi mackor till lunch. Det var tänkt att jag skulle duscha direkt efter lunchen men det tog ungefär två timmar för mig att ta mig in i duschen. Bra sällskap eller lat? Jag tror att det är båda delarna men mest på grund av det första alternativet. Lite senare värmde vi upp kinagrytan och åt upp praktiskt taget hela, vet faktiskt inte alls vart vi stoppade maten då det var en gryta på nästan ett kilo kyckling. Under lördagen hann vi även med att träffa pappa och småsyskonen dock inte tillsammans, hälsa på familjen KPP, gå hem till mamma, plocka två liter svartvinbär och göra marängswiss.

När söndagen kom var vi två stycken som inte såg fram emot dagens slut eftersom det betydde en lång resa för ena och ensamhet för mig. Ensamheten varade dock bara i fyra timmar då Emma kom hit för att sova över inför våran stadsdag dagen efter. Vi har börjat se igenom säsong ett av Ugly Betty så det blev en skiva under kvällen och natten. På måndagen så började vi våran stadstur med buffé på Eurasia, 95 kronor för buffé och ett glas dricka är inte dåligt alls. Maten var som vanligt jättegod och vi blev nästan för mätta för att röra på oss men det gjorde vi. Vi började på Lekia i och med att det inte ligger så långt ifrån, jag fyller 23 på söndag men kan fortfarande inte slita mig från leksaksaffärer, pinsamt eller gulligt? Vet inte vart dagen försvann men det som kändes som fem minuter var i grund och botten en timme. Jag köpte fyra skrivböcker i och med skolstarten som närmar sig, en blekgul tshirt på rea och även ett smyckesset på rea. Jag har även lagt ut 125 kronor på ett puder, det är väldigt ovanligt att jag lägger ut pengar på smink. Det började med att jag fick foundation och puder av Emma som hon inte använde längre så jag började pröva mig fram med det och fastnade. Tyvärr så gick mitt puder sönder på grund av en alldeles för full granne så har tills i måndags gått med ett puder i tusen bitar och försökt använda det. Pudret jag köpte har både vitaminer, uvskydd och ska dämpa det röda. Låter perfekt för min hud som är torr och röd är jag alltid mer eller mindre. Tänkte unna mig en ring i äkta silver då jag fick 500 kronor i tidig födelsedagspresent av mitt besök men hittade ingen jag blev riktigt nöjd med. Dom flesta skrek förlovning och dit har jag inte hunnit än så jag väntar och ser. Förutom 500 kronor har jag också fått skurmopp med tillhörande skurhink och en saftsil. Där kommer vi tillbaka till att jag blivit bortskämd i helgen. Men i alla fall, åter till stadsturen. Jag och Emma blev kvar ganska länge på stan och på hemvägen hoppade vi av bussen på Ica för att köpa hem middag och efterrätt. Det blev schnitzel, potatisklyftor och bearnaise sås till middag, till efterrätt åt vi chokladmousse med crisp, mums! Våran kväll och natt fortsatt med ännu en skiva Ugly Betty, hör och häpna. Vi såg även ett tag nu på dagen innan min buss till stan gick då det var dags för mig att gymma igen.

Haft en underbar helg och längtar tills mitt Mumin troll hälsar på igen. Smeknamnet mumintroll kommer ifrån den finska brytningen och att jag prompt skulle se Mumin innan jag gick och duschade. Allt är för färskt för att få en stämpel men den här helgen är en helg som jag kan titta tillbaka på och bli varm inombords.




Liten & Stor


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0