En gnutta mod

Idag var sista dagen på praktiken som jag träffade Kacka, hon är tillbaka först på fredag och då har jag redan slutat. Fick en liten bok av henne som heter En gnutta mod, en liten bok som ger uppmuntran närhelst du behöver det. Det var riktigt gulligt gjort av henne och den boken ska jag börja ha med mig när jag far till nya ställen. Känns väldigt overkligt att jag bara har tre dagar kvar på VP sen börjar min månad på Access. Har varit på VP i ett år och fyra månader, det har varit allt jag vetat. Har alltid haft en positiv inställning till Access men kan ändå inte låta bli att bli nervös. Kommer jag orka varje dag? Hamnar jag i en bra grupp? Lär jag känna nya människor? Kommer det här att stärka mig? Frågorna blir helt klart många och dom snurrar runt i mitt huvud. Allt har sin början och allt har sitt slut. Jag är påväg in i en ny början och det välkomnar jag med öppen famn.





Lördagen

Min dag bestod av att äta lunch, duscha, sminka mig och göra i ordning innan middagsbesöket kom. Hade nämligen bjudit över lillasyster och lillebror på middag. Jag gjorde kusin Mattias starka curry kycklinggryta, min blev mest lite stark i eftersmaken. Svårt att veta hur mycket man ska krydda första gången man gör rätten men blev riktigt bra och det åts med stor aptit. Efter maten blev det att vi flickor gjorde oss färdiga inför puben, blev även att vi gick på förfest fastän vi det aldrig slagit oss tanken tidigare. På grund av att vi förfestade fick jag i mig lite för mycket, så var nog mest onykter den kvällen. Blev tårar i två omgångar under kvällens gång, så min kväll blev som sagt både upp och ner. Sånt som händer, tål helt enkelt inte skitsnack som verkligen inte stämmer.

Musiken på puben spelades av trubaduren Johan Boström, bra sångröst och så vidare men väldigt mycket blues. Jag vill ha mer håll i gång, mer fart så att man inte vill sluta skutta runt. Men han spelade min och lillasysters favorit Where the lonesome river flows, det var ett stort plus fastän det är en lugn låt. För första gången på länge beställde jag in en kebabtallrik under natten, det var riktigt gott! Kladdig mat smakar väldigt bra då man är onykter av någon anledning. Brukar annars äta något när jag kommer hem för att må bättre dagen därpå men den här gången hade jag inget bra att värma upp. Som vanligt fick jag hemsk huvudvärk under nattens gång, fått det dom senaste gångerna, men det är inget som inte går att åtgärda med lite sömn. Tog mig i säng just före klockan 04.00. Längtar till nästa trubadur som är den 12e, men längtar ännu mer till då Riff Raff Ruff ska komma!











Bilderna är lånade från lillasysters kamera ^^


Slim

Idag har jag gått på stan med lillasyster, Britt-Mari och Alexander. Varit spring hit och dit då jag skulle leta och pröva jeans. Britt-Mari skulle ha smakråd till nya bågar, Alexander fastnade i shoppingträsket han också och även lillasyster gjorde det litegrann. Efter många om och men valde jag mellan dom två par jeansen jag hittade på Kappahl, hade verkligen problem att välja då jag oftast hittar ett par när jag ska köpa nya. Har alltid haft boot cut och nu valde jag faktiskt modellen slimming legs, det är mer åt stuprörs hållet. Senare då både Eve och Alexander farit hemåt så hittade jag ett par jättesnygga jeans på Lindex. Tyvärr var dom precis för små, men med lite våld ska man nog kunna få dom på perfekt plats. Vilja, våld och vaselin! Nej men eftersom jeans oftast går ut sig så mycket borde det inte vara så stort problem, får vänta tills jag har råd och testa igen. Vi hann med många affärer och många skratt. Haft en riktigt trevlig dag som jag och Britt-Mari avslutade på Eurasia, jättegulligt av henne att bjuda mig på min favoritmat. Ska försöka hinna fota mina nya jeans imorgon, syns bättre med cam då det är ljust ut. Kan i alla fall säga att jag fick världens rumpa i dom! Fast det får man nästan i alla nya jeans innan dom hinner bli sladdriga...ungefär efter en timme.

Väl tillbaka i Sävar gick jag en tur inne på Ica för att köpa dricka till syskonen imorgon. Imorgon ska jag nämligen bjuda lillasyster och lillebror på middag. Fick ett recept av kusin Mattias på en stark curry kyckling gryta vilket skriker barnen Karlsson Palm's namn. Alla fyra älskar starkt, curry och kyckling. Kan det bli mycket bättre då? Senare på kvällen ska jag och Eve gå till puben då det är trubadur som står på schemat. Han som spelar heter Johan Boström, det är inget namn jag hört förut men kan ju bli riktigt trevligt för det i alla fall. Nu är det snart dags för min skönhets sömn, blev ett ganska sent inlägg då jag har haft så mycket att göra ikväll. Det stämmer tyvärr inte riktigt, har som mest dammsugat, suttit vid MSN, sett Djävulen bär Prada och så åter suttit vid MSN. Stressigt liv? Inte så ofta...



Dagens stil


Cupcake

När jag klev upp imorse kände jag på en gång att jag inte hade så mycket kraft i kroppen sen den sömnlösa natten men blev lite piggare då jag ätit frukost och idag ville jag ju inte missa praktiken eftersom jag skulle baka. Idag har jag bakat cupcakes för första gången! Blev choklad cupcake med rosa frosting på det toppade jag med violströssel, härligt härligt! Blev väldigt uppskattat att jag bakade mjölkfritt också eftersom det finns laktosintoleranta bland oss som brukar äta lunch tillsammans. Kände mig ganska stolt när jag ställde fram mina cupcakes på bordet, kanske överdrivet stolt men vad gör det. Cupcakes är i alla fall något jag kommer fortsätta baka och jag ska även ge mig på fyllning. Efter att lunchen var bortstädad kände jag att mina krafter började sina, blev svimfärdig och varm om vartannat och väldigt trött. Tog det lugnt en stund innan jag begav mig hemåt för att första svänga in en snabb visist på Ica. Köpte 50's coca-cola till mamma och en pepsi max till mig då jag skulle ta med mig en cupcake och bjuda på.

Kändes som att jag dog en liten stund då jag väl kommit fram och fått ta av mig ytterkläderna, efter ett tag återkom krafterna igen även om jag var väldigt seg i huvudet. Jag fick syn på Yatzy och ville spela ett parti och det tackade inte mamma nej till. Faktiskt så gjorde hon att vi spelade mer än en omgång. Vid två tillfällen slog vi samma tärningssiffror efter varann så vi började tro att Djävulen satt under bordet. Jag hade protokollet och skulle därför räkna ut poängen vilket inte gick så bra. Skulle räkna från 79 och uppåt, blev att jag tog till fingrarna och på efter fjärde fingret lät det. 79..50, 51. Ja, kan ju säga att vi fick oss ett gott skratt och det slutade med att jag tog till miniräknaren, ibland försvinner siffrorna i huvudet så det är inte min starka sida. Lite senare kom Kent ut och det blev att jag åt middag tillsammans med dom, blev att vi beställde från Rapido. Ingen av oss var pigg nog för att stå framför spisen. Även om det är en vacker syn enligt min kusin med kvinnor framför köksbänken. Han retade mig lite smått på det viset på praktiken. Jag flinade bara och sa att han kommer sakna mig så mycket efter min sista vecka på praktiken. Ingen mer Erica som lagar lunch eller håller borta kaffefläckar och dylikt.

Ikväll har jag tagit det lugnt, tagit en dusch och vilat i soffan. Imorgon blir det att åka in till stan och möta upp lillasyster. Vi ska även träffa Britt-Mari en stund och hjälpa henne att välja ut nya glasögon, sen ska jag leta nya jeans då mina är trasigare än en trasig trasa.



Är dom söta eller är dom söta?


Mööp möp

Har haft praktik som vanligt idag, blev korvstroganoff till lunch. Fräschade upp lite i köket innan matlagningen dock då fläckar av någon anledning oftast får vara kvar och bli fula. Varit en rätt så slö dag som alltid då man inte har så mycket för sig. Man har varken någon hobby eller några intressanta intressen heller, man har som fastnat i det händelselösa träsket känns det som. Blev i alla fall att jag följde med på BVC denna gång också då dom ändå hade tid då jag slutade. VP och VC ligger vägg i vägg, eller ja lite luft, asfalt och någon parkering är det emellan men det är nära i alla fall. Lill snuttan har ökat mycket i vikt och längd så nu ligger hon runt medel. Följde med en sväng hem till dom också innan dom skulle till stan på ett annat möte och så.

Är skönt att komma hemifrån nu då Mirabelle har blivit karltokig igen, hon är i princip aldrig tyst vilket stressar upp mig väldigt lätt. För många låter det säkert jättekonstigt men eftersom allt blev som det blev då jag skaffade henne i slutet på Maj är jag fortfarande känslig. Har börjat hålla mig ifrån saker som jag vet att jag inte har lika lätt att hantera. Vill inte bli dålig igen, vill inte, vill inte!

Ska snart värma upp min sista kycklinggryta vilket känns tråkigt, vet inte riktigt när jag får pengar igen. Men gärna nu, hehe!



Tändstickor

Var väldigt trött igår men la mig först halv tre i natt, tidigare hade inte funkat fastän jag var så trött. Jag sov riktigt bra fram tills just efter klockan nio då en granne ringer på för att fråga om jag har tändstickor. Hon är lite förvirrad men har inte ringt på här på länge vilket varit skönt. Vart ganska irriterad då hon ringde på och frågade om en sån sak bara för att hon vill röka, hon röker även inomhus så ofta det stinker cigaretter hemma hos mig, trevligt värre. Direkt hon inte får som hon vill då vänder hon på klacken och går därifrån, då står man där som ett frågetecken. Man kan väl åtminstone säga tack ändå? Gick ju inte att missa att jag kom från sömnens land, håret åt alla håll och nattlinnet på sniskan, suck.

Haft en lugn dag som vanligt, mamma kom förbi en sväng och hjälpte mig att rensa handfatet. Jag vet på ett ungefär hur man gör men är alldeles för rädd att förstöra något. Dum tanke jag vet, men har ju faktiskt bara bott i eget i snart två år. Känns väldigt konstigt att jag börjat bo här så länge, känns nästan som igår då jag bodde i Luleå och hade valp. Nu har jag en tokig katt som värmer mitt hjärta så mycket varje dag även om hon går mig på nerverna väldigt många gånger också. Efter rensandet tog vi oss en promenad på Ica, ville väldigt gärna komma ut då det var så ljust och fint ute. Var riktigt härligt väder och man började genast drömma om att vara i Bredviken, sitta i bivacken, njuta och sen ta en tur med skotern. Underbart! När jag kom hem tog jag tag i resten av toalettrummet så nu är handfatet och toaletten renskrubbade. Är så jobbigt medans men så härligt då det är klart.

Ikväll kommer Patrik ut och det blir att se en film eller två, beror på hur mycket jag orkar. Känner att man samtidigt inte borde lägga sig så sent då man ska ta sig upp måndag morgon. Har ju bara två veckor kvar på VP så måste sköta mig, är väldigt länge sen jag misskötte mig dock. Har blivit väldigt duktig på att gå iväg fastän jag känner att jag inte orkar. Snart börjar min tid på Access och förhoppningsvis efter det min tid på en ny praktikplats. Allt kan bara bli bättre! Då det är min sista tid på VP gav jag förslaget om att baka mjölkfria cupcakes, så blir att vi måste leta upp sojaosten jag läst man kan använda till frostingen. Skulle kännas roligt att göra det så att alla på kommunhuset kan äta också och inte bara vi som tål mjölkprodukter. Har aldrig gjort cupcakes men någon gång ska ju vara den första eller hur?



Sist bakades det blåbärs och björnbärsmuffin på VP


Jisses

Igår efter lång tids jakt av läkaren fick jag ju en besökstid, varför han inte kunde ringa mig den tiden istället vet jag inte. 250 kronor för att prata i fem minuter är väldigt dyrt enligt mig. Fick en ursäkt då jag han inte hört av sig fem av mina bokade telefontider men är ändå besviken på han. Han sa att då mina prover kommit tillbaka skulle han skicka iväg min remiss. Vilket han inte hade gjort för att HAN var skeptisk mot om dom skulle säga ja. Det gör mig så irriterad att han inte gjorde det han sa, igår lovade han att skriva remissen så nu hoppas jag att han gör det. För som tidigare sa han att han var skeptisk, att chansen att dom säger nej är stor. Det visste jag och det accepterade jag. Varför ska han då inte skicka remissen för något han är skeptisk mot då det inte är upp till han att säga ja eller nej. Det här är faktiskt mitt liv och ingen annans. Tänk om jag nu får ett ja, då har jag isåfall förlorat två månaders väntetid på grund av att min läkare blev skeptisk. Läkare eller inte, man ska göra det man bestämmer tillsammans med någon annan att man ska göra. Kommer ringa tillbaka och försäkra mig om att remissen är skickad om inte måste jag kanske ta till åtgärder för dåligt behandlad accepterar jag inte att bli. Jag är myndig och bestämmer över mitt liv och min kropp, ingen annan ska tro att han/hon kan bestämma över mitt huvud. Något positivt med mötet var mina blodprover, jag har förutom sänkan väldigt bra värden. Jag har jättebra blodfetter och mitt goda kolesterol ligger över det normala vilket också är jättebra. Bra blodfetter gör att jag inte har lika stor chans att riskera hjärtinfarkt, diabetes och liknande som dom som har sämre. Så ännu en gång kan jag skratta åt dom som säger att man blir så dålig på grund av övervikt. Mina värden är bra, tralalala! Kan ju bara tacka och ta emot från mitt goda arv, någon gång måste man ha tur som jag sa till läkaren.

Sen att besökskostnaden ökat med 100 kronor är ju bara idiotiskt, väldigt roligt om man träffar läkaren eller vad det nu är och det inte ger något och ändå ska man betala 200 kronor. Jag får betala 250 kronor då jag valde faktura, det är en väldigt dyr papperslapp det där.


Dygna

Har börjat vakna till liv igen efter nattens Agnes vakt, det blev så att jag stannade kvar tills just efter klockan 07.00 imorse, var vaken hela dygnet så att säga vilket faktiskt gick bra. Våran kväll började med att lillasyster följde med mig upp efter att jag hämtat nattmackor hemma hos mamma, då såg vi alla filmen Megamind tillsammans, den var riktigt rolig! Ett tag efter att den hade slutat gick Eve ner till mamma igen för att leta upp sin säng och storasyster gick och la sig i sovrummet för att få förhoppningsvis sova en hel natt. Jag och pappa Lars blev kvar i vardagsrummet och vi såg ett antal avsnitt av Scare tacticts vilket vara väldigt underhållande, scare you later! Var himmelriket för mig att få använda programbiblioteket på deras digitalbox då man inte har sånt lyx hemma, sa åt Lars att försöka sova och sen startade jag Alice i underlandet med Johnny Depp. Första omgången så sov Agnes i hela tre timmar sen åt hon väldigt bra också och gav oss en fin överraskning i blöjan. Var skönt att Lars vaknade första omgången då delade vi upp det och tog lite av varje var vilket gjorde att jag slapp känna mig så nervös. Under tiden hade jag hunnit börja se en ny film vid namn Whip it som jag också tycker var väldigt bra. Lars var vaken ett tag och sen när han somnade om startade jag filmen Min fru är en utomjording, gammal klassiker helt klart! När den var slut vaknade Agnes igen och nu var klockan runt 06.30, så alltså sov hon två timmar och sen åt hon väldigt bra igen. I samma veva steg Emma upp och då blev Agnes på lite dåligt humör så då fick hon gosa med mamma och ta det lugnt. Själv gick jag hem för att lägga mig i sängen, var förbi nere hos mamma en sväng först. Jag kom hem runt 07.40 och la mig därikring också, vaknade då och då men låg till 16.00.

Var en riktigt rolig upplevelse att få ha ansvaret under natten och kunna hjälpa till så att mamma och pappa fick sova någorlunda bra i alla fall, det hoppas jag i alla fall att dom gjorde. Nu börjar jag känna mig lite hungrig så ska faktiskt börja ta tag i matlagningen kycklinggryta med gourmétsås, hemma hos oss heter den dock den vita kycklinggrytan. Väldigt snabb, lyxig och god gryta. Bara att skrika till ifall ni är sugen på receptet, nu är det matlagningsdags!



Doctor doctor

Varit en riktigt lugn dag här på praktiken idag, blev att värma upp rester från igår till lunch vilket verkligen inte satt helt fel. På morgonen lämnade jag in mina papper och var även förbi på VC för att klaga lite extra ansikte mot ansikte över att jag inte blivit uppringd fem gånger på raken. Tyvärr var inte min läkare där så kunde ju inte bli arg på hon jag pratade med då hon inte gjort något. Blev uppringd en timme senare och fick en läkartid nu klockan 13.00, blir intressant och se om man får en ursäkt eller inte för det är ju inget jag ska behöva be om.

Blir lite andra planer angående Agnes vakten i natt då pappa i familjen ska börja vara hemma också. Men ska dit i alla fall och så ser vi väl vad som händer och fötter, kan ju ta en del av ansvaret i alla fall även om jag inte är där hela natten. Fått träffa lilla Agnes nu på förmiddagen också vilket var väldigt roligt, älskar att få hålla i henne och bara vara. Hon får skrika hur mycket hon vill för mig skadar det inte, hon har ett väldigt milt skrik så man kan lyssna på det väldigt länge utan att ta någon större skada av det.

Ska snart börja klä på mig och gå vidare till VC ganska skönt att det ligger tättintill här bara så tar bara någon minut att gå dit. Får bara hoppas att det ger något, att jag får svar på mina frågor och då svar som jag anser vara bra.


Nacho (wo)man

Idag blev det tacogratäng på lunchen, mums mums! Snabb och enkel mat är det som gäller på onsdagar då jag ska med bussen in till stan för mina möten med psykologen.

Köttfärs
Krossade tomater
Tacokrydda

Creme fraiche
Philadelphia ost
Riven ost

Bryn köttfärsen, blanda samman med krossade tomater och tacokrydda. Blanda samman creme fraiche och philadelphia och bred över köttfärsen. Strö över riven ost och in i ugnen (ca 225) tills osten får en fin färg. Som tillbehör har man nachos och man kan även göra en grönsallad.

Är kusin Andreas som har öppnat upp mina ögon för denna rätt och den är så god! Efter lunchen tog jag bussen in till stan som sagt, kommer alltid fram väldigt tidigt motför min inbokade session men finns inte så mycket att göra åt det. Har börjat hoppa av en hållplats tidigare och går direkt till mottagningen istället för att sitta på sjukhuset en lång stund. Har börjat läsa boken Äcklig igen, har skrivit om den tidigare och den är riktigt bra. Varför jag läser om böcker igen är för att jag inte har ork att låna hem några och har inte råd att köpa hem några för den delen heller. Har på senare tid börjat känna mig mer positiv och är folk i min omgivning som har sagt mycket att jag lättare tar åt mig saker nu och inte bara ser svart. På min hemläxa ser man också det som mönster att det går uppåt i humöret fastän jag har problem med trötthet och vise versa nu förtiden. Beundransvärt enligt min psykolog och såna ord älskar jag att få höra. Det känns nästan som att man skuttar på små moln då man får höra sånt, tror det betyder att jag kunnat börja ta åt mig mer och mer komplimanger. I alla fall angående mitt beteende, utseende får bli en senare sak att ta tag i. När jag kom hem tog jag tag i tvätten som vanligt på onsdagar och när det var klart tog jag mig en efterlängtad dusch. I natt är det jag som sover nyduschad i renbäddad säng, himmelriket! Hann bädda rent redan imorse så har inte behövt tänka på det efter en heldag med annat i tankarna.

Imorgon är det inplanerat att jag ska vara Agnes vakt då det behövs lite avlastning då hon sover så dåligt på grund av sitt magonda. Stackars lilla bäbis mage! Får se om det blir så ifall föräldrarna inte ändrat sig angående allt, skulle i alla fall vara en riktigt rolig upplevelse men känner mig samtidigt väldigt nervös. Matning och det har jag kolla på men är ju 100 år sen jag bytte bäbisblöja, det var på lillebror och då gjorde jag säkerligen inte allt jobb själv eftersom jag bara var sju år gammal, jisses vad tiden springer iväg. Med det säger jag god natt, den här gamla papegojan behöver sin sömn för att orka med morgondagen som komma skall.



Jag och lilla Agnes, fast nu är hon inte riktigt sådär liten. För ovanlighetens
skull ser jag ut som en liten ledsen valp, cute? Haha


Till Sara

Blir tyvärr en bild tagen med mobilkamera då digitalkameran bara funkar när den vill. Men här får du i alla fall en bild på naglarna!



Muffimuffi



Erica <3 Muffimuffi


Amputering

Blev hemma från praktiken idag då jag hade sån hemsk huvudvärk imorse. Ringde även och bad mamma om skjuts in till stan 13.30 så jag fick en chans att vila en längre stund än om jag tagit 12 bussen. Hade nämligen en nageltid idag som var väl behövd då jag fått lov att försumma mina naglar nu efter jul. Har inte haft ork att hålla efter dom med filning på grund av ledvärken. Nu kanske vissa anser att jag är värsta puckot som inte kan fara på praktiken men att fixa naglarna kan jag fara och göra. Skedde ingen större skada för min praktikplats att jag inte kom dit eftersom det var ganska folktomt där, ibland behöver jag inte komma dit ifall jag har tider i stan att passa då. Kommer ju inte vara kvar så särskilt länge till på VP heller då jag börjar Access den 7e februari och är nog inte planer på att jag ska komma tillbaka dit. Jag ska vidare ut i världen! Eller ja i alla fall leta praktik inne i stan.

I alla fall, som rubriken lyder fick vi amputera en nagel på mig. Den var full av sprickor och sa till Frida att den kommer aldrig hålla en limning, men då visade hon i ett annat ljus att nageln satt fast i mycket skinn så gick inte att klippa ner den. Men efter en stunds filning lossnade nageln från skinnet och for helt åt helvetet, så bort med den och på med en tipp! Har två tippar nu och det känns ganska hemskt då jag inte haft det på några månader. Jag tror inte jag har så starka naglar då jag lätt får sprickor även om jag håller naglarna på en bra längd. Har en vit glittrig manikyr nu och svarta blomdekorationer med stenar. Har också klippt ner naglarna en bit så att dom får en chans till att växa till sig någorlunda bra.

När jag kom hem värmde jag upp prinskorv och potatis som jag fick med mig hemifrån mamma igår. Jag tar gärna emot mat om folk vet att den bara slängs i slutändan, i alla fall om det är mat jag gillar. Efter att ha dolat på med litegrann här hemma och väntat på att min läkare skulle ringa upp vilket han inte gjorde gick jag hem till storasyster med familj för en snabb visit. Blev inte en vanlig tv kväll då Agnes har sånt problem med sömnen just nu så hela familjen är riktigt trötta. Satt även och väntade på läkarsamtalet hos syster men efter att det hade gått två timmars tid efter bokad tid gav jag upp. Kan ärligt talat säga att jag är så förbannat less just nu! Den här tiden var min fjärde tid på raken som han inte ringer upp på och min sjukskrivning gick ut på nyårsafton. Hur smart är man ens att lägga den på nyårsafton? Det är idioti samhället vi lever i! Någon som känner igen textraden?

Imorgon börjar mina besök hos psykologen igen, har gjort läxan hela ledigheten och har även skickat in den i word idag, så tänker inte ta med alla papper jag skrivit ner på, det behövs inte då han får allt via dokumentet. Är samtidigt skönt att börja igen men samtidigt drygt att fara dit, dessa bussresor är lite väl tråkiga ibland. Som tur är fungerar min nya rosa mp3 som jag fick i julas utmärkt! 22 timmars speltid ska den också ha vilket jag anser vara himmelriket. På kvällen blir det tvätt som vanligt, ska kolla upp lite om att göra en egen väck almanacka via Fuji också.



 15/1 - Kareoke färdig


Mums

Blev idag hembjuden på middag hemma hos mamma. Fick prinskorv och potatis, mums mums! Efter det for jag, mamma och lillasyster på Ica, ville få bort det då jag är mycket i stan nu i veckan, känns i alla fall så. När vi kom tillbaka bakade jag och lillebror en kladdkaka vilket satt väldigt fint med en STOR klick grädde på. Onyttiga dagen? Ja, men såna får man ha ibland, så det så. Såg sista avsnittet av Svärdet och Spiran då mamma spelat in det, tyvärr orkade jag inte följa alla avsnitt vilket jag verkligen ångrar, men jag överlever. Imorgon blir det som sagt en stadstur igen, ska fixa naglarna och det behövs så mycket att det skriker om det. Har inte haft kraft att fila ner dom själv på grund av värken och gamla sprickor har blivit värre, hipp som happ så gick en nagel av långt in i fredags. Fy satan för det, spott och tvi!

Kom också på att jag inte skrivit något om kareoke kvällen som var i lördags så här kommer en kort resume. Vi blev betydligt fler än vad vi trodde, jag sjöng flera låtar och hade riktigt roligt. Sen att Happy Hour innebar bara 10 kronor billigare tyckte jag var lite dåligt. I början var vi upp emot 13 tappra personer, alla sjöng inte men vad gör det? Jag sjöng till och med två låtar med lillasyster pojkvän, den ni! Låtarna som sjöngs med folk var;

Carola - Evighet
Nanne Grönvall - Håll om mig
Freestyle - Fantasi
Orup - Jag blir hellre jagad av vargar
Lisa Nilsson - Varje gång jag ser dig
Ozzy - Dreamer (sjöng denna själv)
Aerosmith - I dont wanna miss a thing
Cher - If I could turn back time


Sjöng dom två sista med Viktor, sjöng kanske någon fler låt också men jag minns ärligt talat inte. Mer kareoke på puben säger jag i alla fall! Då ska jag försöka få med mig någon modig sångfågel. Kareoke är faktiskt inte bara för rockstjärnor, så länge man har roligt och gör sitt bästa så har man riktigt roligt. Finns alltid folk som dummar sig varje gång eller gör massa dryga ljud, även då man spelar t.ex Singstar. Det tar faktiskt bort det roliga, visst kan man få skrattanfall och så, men man ska försöka helhjärtat enligt mig!


Ring..riiing..

Idag har jag haft praktik som vanligt, men blev inte en helt vanlig praktikdag för det. Då jag ätit gick jag och satt mig vid en av datorerna då jag skulle stanna kvar tills jag och Henrik skulle åka in till stan och ha möte med Maria. Mitt i allt surfande så ringde min mobil och det var ett nummer jag inte kände igen. Svarade hallå som vanligt och fick frågan om jag var jag. Han presenterade sig vid namn, bostadsort och ålder. Han hade via Norrlandskontakten sett mina bilder på Pixbox och ville då ringa och berätta hur fin jag är etc. etc. Var inte ute efter att ragga då han var sin flickvän trogen men ville så gärna berätta hur fin jag var. Han frågade även om det fanns någon annan som var lika galen som han som sökt upp mitt nummer och nej det finns inte. Jag har inget emot att vara trevlig och sådär, men en karl på 45 år med stadigt förhållande, skulle verkligen hans flickvän uppskatta det där samtalet även om det var oskyldigt menat? Jag skulle inte ha översyn med att min pojkvän gjorde det, tur man inte har någon så man slipper allla dessa bekymmer just nu.

Ett tag senare mötte jag upp Henrik på parkeringen och vi for vidare till stan för att träffa Maria på Café Station, vilket jag såg idag stavas med K, inget jag har tänkt på under alla dessa år. Blev lite snöbergsklättrande för mig och Henrik då vi blev inlurade i en snömur, men så går det ibland. Man brände bara några kalorier innan man fikade säg. Jag tog en jordgubbscheescake och njöt verkligen av den! Mötet handlade i alla fall om hur jag och Maria tyckte om våran kontakt, om det gav något och om vi skulle fortsätta träffas. Eftersom det är så struligt för mig med busstider har vi nu bestämt oss för att träffas varannan vecka istället för varje. Sen ha kontakt varje vecka via telefon eller msn, vilket som vi nu känner för. Maria tog även upp om hur det skulle se ut ifall jag skulle vilja börja träna och då kom vi in på att Zumba kanske är något hon och jag ska testa på. Jag har ju inte rört mig på länge men just Zumba har jag varit sugen på fastän det sägs vara jobbigt. Jag älskar att skaka på mina lurviga och kommer man in i det så klarar man nog mer och mer.


Singing

Ikväll är det kareoke på puben som gäller, verkar inte bli så mycket folk vilket riktigt suger! Var ofta klagomål förr att det inte var något på puben och nu när det är det så kommer det knappt några? Som vanligast är det något en gång i månaden, då kan man väl sluta upp och gå dit för att ha en trevlig kväll. Bara att slippa ordna skjuts till stan är väldigt värt och man kan gå hem precis när man vill. Men men, jag har i alla fall tänkt ha kul där ikväll, även lillasyster och hennes karl kommer dit, riktigt vilken tid är inte bestämt än då dom är i Gräsmyr. Jag tycker i alla fall att fler borde sluta upp ikväll, kom och sjung med oss!

Igår fastnade jag för en film sent på natten, såg den tyvärr inte från början men såg praktiskt taget hela. Danny the dog heter den och är en fransk-amerikansk thriller. Den innehåller väldigt mycket våld vilket jag inte brukar vara så förtjust i men just den här filmen kunde jag inte slita mig ifrån. Helt klart något jag vill ha hemma på min hylla.


Mhm!


1. Istället för dubbelhaka - SMEK-BACKE
Så mjuk, så mjuk är huden här. Ett ställe att varligt och eftertänksamt smeka för att locka fram
kloka tankar och bra beslut.

2. Istället för rynkor - LIVSLINJER
Ansiktet är livets gästbok. Här har lycka, sorger, skratt, smärta, stolthet och oro lämnat
anteckningar efter sina besök. Bär linjerna livet skrivit till dig med stolthet.

3. Istället för påsar under ögonen - TÅRKUDDAR
För att de dämpar tårars fall och låter sorgen landa mjukt.

4. Istället för gäddhäng - ÄNGLAVINGAR
Lite svirr under överarmarna visar att du varit med förr. Ett bevis för att du besitter lite av den
överjordiska klokhet och gudomliga mognad som 20-åringar bara kan drömma om.

5. Istället för ridbyxlår - GUDINNEBOLSTER
Sååå mjuka att smeka och vila mot. Kraftiga? Nej kraftfulla ! Troget bär de dig genom livet.

6. Istället för bilring - NJUTNINGS-SOUVENIR
Ett kvitto på att du flitigt turistat i njutningens land, tagit del av fantastiska njutningar och
har vett att uppskatta livets goda.

7. Istället för celluliter - AFRODITE-SKÅLAR
Som små fördjupningar att utforska för en älskares smekande händer.

8. Istället för hängbröst - GODISPÅSAR
De kanske inte längre är de toppiga gräddbullar de en gång var, men oj vad mycket njutning och
kärlek de har givit både partner och barn.

9. Istället för ryggfläsk - KÄRLEKSHANDTAG
Vi importerar och direktöversätter det engelska uttrycket "love handles" rakt av.
Greppvänliga kvinnor uppskattas ofta av de riktigt goda älskarna.

10. Istället för tunt hår - SILKESFLUFF
Skandinaviskt skirt, mjukt och lent. Ett hår som har lätt till lek med vinden.

Åtta(hundra) timmar

Idag har jag varit inne i stan i ungefär åtta timmar som enligt rubriken kändes som 800. Hade som sagt mitt möte klockan 14.00, mötet som jag skrivit om här nedanför. Då det är torsdag har det även planerats in en träff med Maria 18.00. Hörde mig för med Britt-Mari om hur hon var ledig och fick därför sällskap på stan mellan 15-18.00 vilket var guld värt! Hade jag åkt hem hade jag hunnit vara hemma knappt 50 minuter och på det stressat med att få middag. Att umgås med sin bästis på stan är väldigt roligt, vi gick runt ett tag innan vi slog oss ner på Frasses för lite strips och även en chokladmilkshake, mitt fel! Ganska roligt hur folk beter sig på Frasses, speciellt dom som är yngre än min åldersgrupp. I alla dessa år jag har varit på stan har Frasses varit ett fjortishak och kommer säkerligen fortsätta att vara det på grund av deras strips menyer. Brevid oss satt i alla fall en grupp ungdomar som pratade väldigt högt om sex och diverse, mer skrattretande än intressant.

Tjej1: Jag ska fan slå in hans dörr och ta all mat i frysen! Sen ska jag säga åt han att vi ska dela säng och skeda!
Tjej2: Skeda?
Tjej1: Ja, har ju inte tänkt ha sex med X han är ju XX's lillebror!

Var även en diskussion om hur man lät vid sex, lät som att det inte var upphetsande om killar stönade. Är det inte stön som är bevis på hur skönt det är?

Kille1: Jag kom in i rummet och såg hennes ben runt hans rygg, han hade en hårig rumpa! XXX har också en hårig rumpa!
Tjej2: Har XXX en hårig rumpa!? Hur vet du det!?

Är nog inte så svårt att lista ut hur han vet det, alla killar har väl häng? Haha, skämtar bara. Men ungefär sådär löd konversationerna (läs vrål) plus några monsterrapar på det. Det jag har skrivit är inte precis ordagrant men inte direkt långt ifrån.

Senare mötte jag som sagt upp Maria och vi gick till vårat standard fika ställe CS (Café Station) Då jag ville ha mer middagsliknande utbud hade jag planerat att beställa en skagenrörsmacka, deras är så himmelrikes underbart god! När vi kom dom hade dom givetvis helt slut på dom men jag kunde få skagenröra på ett limpbröd med russin som dom hade. Tackade ja till det, alltid roligt att testa på något nytt. Det var faktiskt riktigt gott, borde ha frågat vad det var för slags limpa. Får försöka komma ihåg det nästa gång. Ska till CS på måndag igen då jag ska ha möte med Maria och Henrik angående att fortsätta träffas eller inte. Jag har faktiskt inte funderat på det alls, gillar att ha Maria i mitt liv och veta att hon alltid finns där när jag behöver. Vem vill inte ha det så? Även om det blir så att vi inte träffas mer som vi gör nu så kommer vi hålla kontakt via MSN och så. Blev väldigt varm inombords ikväll då hon berättade hur stark hon tycker att jag är, hur duktig jag är som ger mig in i nya saker med så positiv syn. Jag har oftast fått höra hur negativ jag är och här kommer hon och säger hur positiv jag är och hur duktig jag är på att vara det. Mycket har ändrats på grund av mitt sammanbrott i somras helt klart. Jag har kontaktperson, jag träffar en psykolog och det har börjat hända saker via AF. Allt det här har jag åstadkommit själv med stöd av bra personer som visat att det verkligen finns utomstående som bryr sig om mig. Jag tackar er från djupet av mitt hjärta och jag kommer aldrig att glömma bort er. Jag hoppas ni blir lika varm inombords som jag blir av er.


Access

Access, vad kan det nu vara? Det är precis vad jag ska sysselsätta mig med i ungefär en månads tid med start den 7e februari.

"Access riktar sig till dig som behöver stöd i att formulera mål och planera sitt framtida yrkesliv, sin egen försörjning och livssituation i övrigt.

Access utgår ifrån dina behov och syftar  till att stärka dina möjligheter till att komma in på arbetsmarknaden. upptäcka och/eller synliggöra hinder och möjligheter, samt att motivera till förändring.

I Access ingår olika moment nära kopplat till jobbsökande och livsplanering/personlig utveckling.

- Målsformulering, framtidsvision och aktivitetsplanering.

- Medvetandegöra individens eget ansvar för och möjlighet att påverka sin framtid.

- Reflektion kring det egna jobbsökandet; Hur söker jag jobb? Vilka prioriteringar gör jag idag? Vilka förändrringar är jag beredd att genomföra? Osv.

- Reflektion kring den egna livssituationen och vem jag är - vem vill jag vara/hut uppfattas jag av andra - hur vill jag upfattas? Träning och stöttning i att besvika sig själv med sina styrkor och utvecklingsmöjligheter, personlig marknadsföring etc. Individuellt anpassat stöd i att formulera en ansökningshandling.

- Kunskap om arbetsmarknaden och yrkeslivet (bla i samarbete med arbetsförmedlingen, arbetsgivare, bemanningsföretag, facklig information)

- Hälsotema utifrån tanken om hållbart arbetsliv. Vad innebär hälsa? Vad behöver vi för att orka arbeta? I samarbete med Korpen."

Låter väl inte helt fel? Ska i alla fall bli intressant och lärorikt. Ska försöka orka med heldagar så länge det går beroende på hur mycket det tar på kroppen.


Paket

Idag klev man upp i onödan ännu en gång för att gå till praktiken. Hinner bara komma dit så får jag vända hem igen då det är möten veckan ut i huset. Som vanligt glöms den informationen borts att ge till mig. Jag hade till och med tankar på att stanna hemma idag då jag hade så ont i magen, tji fick jag. Blev inte så mycket gjort här hemma direkt och satt mest och lallade på då jag fick ett sms att mitt Ellos paket kommit. Åt lunch och klädde på mig ännu en gång för att bege mig ut i snöfallet, väl på Ica fick jag två extra paket med mig till storasyster. Det var faktiskt lite roligt då hon först trodde det var mina men såg att det var olika förnamn. Gick iväg till storasyster med hennes paket och kollade ner på en sovande Agnes, ett litet änglabarn det där och som hon har vuxit sen sist dom var på BVC.

Väl hemma igen började jag pröva mina kläder som bestod mest av vår/sommar kläder givetvis. Funderar på en gul/grön också. Boleron/tunikan ska jag beställa i en mindre storlek och funderar på att göra det med klänningen också då överdelen ändå är smock. Caprijeansen satt bra runt låren och så men har en tendens att glida ner lite, men blir oftast så med mig och byxor. I början blir man riktigt irriterad men sen blir man van att dra upp dom lite då och då, för skulle jag klämma in min kropp i en mindre storlek skulle dom säkert spricka! Märker på min beställning att jag fått en knäpp och börjat beställa större storlekar bara. Brukar alltid testa en mindre och en större, brukar alltid ha den mindre storleken då. Har jag omedvetet känt mig tjockare än vanligt? Jag vet inte alls, skärpning där i alla fall så jag slipper massa byten hela tiden.

Min kväll har bestått av tvätt, dusch och lite filmtittande. Mer action än det har inte hänt här hemma förutom att Mirabelle sprungit runt med sin råtta i munnen som vanligt.

Imorgon ska jag på möte med Micke på ungdomstorget, min handläggare på AF. Vi ska bestämma hur vi ska gå vidare efter testresultaten vilket ska bli riktigt roligt att få klarlagt. Sen är det bara att köra igång förhoppningsvis, jag vill verkligen att något bra ska hända nu! Efter mötet ska jag umgås med Britt-Mari några timmar då jag inte orkar åka hem innan jag ska träffa Maria på kvällen för en middag/fika. Skulle jag åka hem hinner jag vara hemma knappt 50 minuter vilket kändes lite väl jobbigt då man ska hinna äta middag och så. Istället för att stressa blir det alltså en långtur i stan, från klockan 12.45-20.40. Jag hoppas att det funkar för kroppen då ryggvärken och huvudvärken funnits med i bilden tre dygn i sträck.
 






BVC besök

Snart bär det iväg till BVC med storasyster och lilla Agnes, jag erbjöd mig att följa med ifall pappa Lars inte kunde komma ifrån jobbet tidigare. Ska bli riktigt intressant att få se hur det går till, har tidigare varit med på barnmorske besök också då jag själv inte skulle vilja fara ensam. Efter BVC måste jag in en sväng på Ica och köpa något gott till kvällens tvkväll också. Nej nu ska jag börja sätta fart, klä på mig och så då jag duschat.




Agnes på sin 1 månaders dag <3
Hejja Löven!


Mi Casa es Su Casa

- Mitt hem är ditt hem

Bättre sent än aldrig, ett år sedan dessa bilder önskades. Såhär bor jag i min 2a på 56 kvm, inte helt som jag vill men sånt kommer ju med tiden och när man har överflöd av pengar.


Weekend

Inte ovanligt att jag är dålig på att uppdatera under en helg,  har inte haft orken eller drivkraften till att skriva.

I fredags åt jag middag hemma hos mamma och såg även premiär avsnittet av Let's dance, är det bara jag eller var det mycket sexskämt? Vad jag har läst nu efteråt så försvaras det i alla fall, jag bryr mig inte men finns säkert mycket yngre som ser programet också. Sen om dom förstår antydningarna är ju en annan femma, men dagens barn använder ju mycket mer ord än vad t.ex jag och mina syskon gjorde när vi var små. En gång blev jag kallad hora av ett barn på sex år, då tappade jag hakan. Men i alla fall, väl hemma igen såg jag lite film, satt vid datorn och blev sen lite nedstämd utan anledning så fick bli att sova på en gång då.

I lördags var vi som sagt på Eurasia och åt middag. Men dagen började med en dusch, sen äggröra och prinskorv efter det. Lite senare kom pappa och Kajsa ut och hälsade på. Pappa la in lite program på datorn och Kajsa försökte leka med Mirabelle, men hon blir mest nyfiken på dom nya ansiktena som dyker upp. Fick även bjuda på kaffe nu då jag har kaffebrygg och även kaffe. Pappa köpte hit kaffe och filter så att han kan dricka när han hälsar på, jag kan som sagt inget om kaffe. Kajsa var även jättesnäll och lånade ut sin mobil till mig då min har börjat se sina bästa dagar. Får bara hoppas att jag inte lyckas förstöra någon knapp som jag gjort på min egen. När dom farit började jag fixa håret och som vanligt till partymusik. Även om jag inte ska ut blir jag mer pigg på att fixa mig om det är partymusik i bakgrunden. På Eurasia åt jag självfallet min rätt, stekt kyckling i stark sås (59). Var som vanligt väldigt gott och väldigt trevligt då vi blev ett sällskap på sju personer. Mamma, syskonen, Kent och lillasysters pojkvän. Lars var hemma med Agnes ensam för första gången så dom fick pappa/dotter kvalitetstid. Efter Eurasia for vi en sväng på Coop vilket har börjat bli en liten tradition tror jag. Jag köpte hem slabangbakelser och avnjöt ena när jag kom hem. I dessa var det banansylt och inte en bananbit som det brukar vara. Gott i alla fall!

Igår vaknade jag upp väldigt nedstämd på grund av en dröm så begav mig hem till mamma för att det skulle gå över. Efter min dåliga period i somras kommer dessa stunder väldigt mycket motför förut. Tur att det går över när man får sällskap. Vi såg Marley & Me och sen beställde vi hem pizza, mums mums. Filmen var jättebra men samtidigt jättesorglig, usch vad jag hatar vissa scener och inte hade man någon som höll mig i handen. Avnjöt min sista slabang innan kvällens film Eragon, jag tycker om den fastän många klagar på att den är dålig. Ska väl läsa boken någon gång så fler blir nöjd.



Ego att ha mig själv som bakgrund? Äsch då!
Knappt fotat med mobilen än, därför pryder jag bakgrunden än så länge
.


Dinner

Ikväll går middagen på Eurasia av stapeln, ska bli riktigt trevligt och gott! Kvällens utseende består av svart kort kjol, svart volanglinne och svarta tjocka strumpbyxor. Väldigt svart vilket är sällan jag är nu förtiden så har en liten färgklick på det hela, ett leopard diadem jag fått av storasyster.





Bjuder på lite posande!


Leverans

Idag kom äntligen mitt efterlängtade paket från England! Sen att det blev en liten pinsam situation när paketet levererades är ju kanske ingen nyhet då det handlar om mig.

Bär endast nattlinne och har precis satt mig på toaletten, påbörjar det jag ska göra och det plingar på dörren. Får panik och torkar mig snabbt för att hinna öppna. Där står en ung fin kille med mitt paket, glöm inte bort att jag står i ett kort nattlinne och är bar om rumpan. Får fullt upp i händerna av paketet och då jag ska skriva under på en elektronisk apparat. Då försöker Mirabelle gå ut som vanligt. Han fråga; Katten får inte gå ut va? Därpå jag svarar: Nej, det får hon inte. Allt är klappat och klart och mina ben börjar skaka av att jag blev så spänd i kroppen. Nu är hans dag kanske gjord, eller förstörd?

I paketet låg mina sköna öronmuffar, aldrig hittat ett par i rätt färg i svensk butik så har kollat utomlands helt enkelt. Billigt och bra var det faktiskt också fastän det tog längre tid än planerat. Nu slipper jag frysa om öronen då jag går ut, äntligen!



Leopard mönster makes my heart go boom boom


Äggröra

4 portioner. Tillagning 10-15 minuter

Till mindre eller större sats:
 
Beräkna 2 ägg och 1 msk mjölk per portion

1 ½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
4 ägg
½ tsk salt
1 msk smör eller margarin

Smaksätt med t.ex peppar eller örtkrydda


Visa först ut mjölet i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt, vispa samman till en smet i en bunke. Smält fettet i en kastrull på svag värme. Häll i äggsmeten och rör med en trägaffel mot botten tills äggröran blivit tjock och smetig.

Erica's tyck till:

Själv så gjorde jag själva röran i stekpanna och inte kastrull vilket också funkar väldigt bra. Till smeten använde jag givetvis en rosa bunke, allt smakar väl bättre då? Första gången jag prövar på att göra äggröra och jag blev faktiskt väldigt nöjd, ska bara testa mig fram med smaksättningen mer nästa gång. Portionsmässigt vet jag inte om det är 4 portioner, jag är nog inte den enda som inte äter som en liten mus.



Äggröra + prinskorv


Snart

Snart börjar allvaret igen! Eller ja, fullt så allvarligt är det inte, är bara praktiken som drar igång igen den 10e. Första veckan blir ganska lugn förutom ett möte på AF med Micke angående hur vi ska gå tillväga nu efter resultatet på AF rehab. Veckan efter det ska jag på möte med Henrik och Maria, fixa naglarna och så drar det igång med psykologen igen. Har faktiskt varit duktig och fyllt i läxan varje dag nu under ledigheten också vilket varit i nästan en månads tid. Är man bra eller är man bra? Ska även överraska med att fylla i det på worddokumentet kanske, ha!

Idag har det inte hänt någonting direkt, vaknade upp med smärta i rygg och axel så har bara tagit det lugnt. Varit i väg en sväng på Ica och handlat lite till kvällens tv kväll hos familjen KPP, vet inte riktigt vilken tid dom vill ha över mig dock men det ordnar sig. Har planerat att göra äggröra och prinskorv till lunch imorgon, det blir intressant. Jag har aldrig gjort äggröra men jag verkligen älskar det! Har även den roliga sysslan tvätt inbokat imorgon men ska även få besök på kvällen av Emma och Agnes vilket kommer bli jätteroligt.

Jag längtar verkligen till mötet på AF för då ska vi bestämma hur vi ska gå vidare som sagt. Kommer jag få träffa sjukgymnast/arbetsteraput, gå söka jobb/skriva cv kurs eller kommer vi att börja leta praktik? Logiskt sett borde jag få träffa sjukgymnast/arbetsterapeut först, men vi ser ju som sagt om det finns några tider där. Skulle vara himmelriket att hitta en bra praktik som jag trivs på, för någon gång borde väl även jag få ha lite tur?



Börjat ha håret såhär igen, tror det var i början på gymnasiet sist.
Pippilotter eller råttsvansar, vad säger ni?


Pic's

Som utlovat ska jag visa bild på mig från nyår, såg att storasyster lagt upp så lånar därifrån. Finns en på mig, men den är inte så charmig, haha. Var nog inte charmig på någon av bilderna som togs den kvällen/natten.



Inte fullt så charmig vinkel i dom kläderna, haha


Min dag

Idag började min dag med lunch och sen en dusch. Till lunchen och just efter duschen såg jag lite på Sabrina, sen gjorde jag mig i ordning för middagens planering. Har gått och längtat efter pizza ett tag nu så idag blev det att jag och lillebror slog till. Vi gick först och mötte uppe en kille som sålde en pedal till lillebror då han spelar elgitarr. Ska bli intressant att få höra skillnaden sen då jag har vägarna förbi. Efter det fortsatte vi mot Rapido där det gapade tomt och väggarna lyste mörkt gröna. Sist jag var där var dom röda och före det har väggarna även varit gula. Svårt att bestämma sig? Jag tror det, men den här gången lyser i alla fall inte den gamla färgen igenom. Efter pizzan gick vi tillbaka till Ica och köpte 9 volts batterier, jag till brandvarnaren (tillslut) och han till pedalen. Lite senare blev vi upphämtade av mamma och lillasyster som skulle på Godishuset och Jysk innan hon skulle med bussen ut till sin pojkvän.

Hittade goda klubbor på Godishuset så slösade en hel femma på det, så sällan dessa klubbor finns i Sävar och jag riktigt älskar dom. Minns att vi alltid fick såna då man var på Nydala och badade med farmor, tror jag minns rätt i alla fall. Mina favoriter är Viol, blåbär och apelsin. Apelsin köpte vi en gång för länge sen i Kåtaviken då buss affären fortfarande stod kvar, vilka minnen!

Inne på Jysk fjantade vi runt litegrann med ditt och datt, testade sängar och hade oss. Jag fick mig även ett; Men Erica! Haha, inte lätt att vara våran mamma inte. Vi är ju ena djävulsungar med glorian på sne, men tror hon är ganska nöjd med oss i alla fall. Vi hade ju kunnat vara värre!



Minns ni dessa?


Svar på kommentar

Postat av:

Måste säga att jag håller med dig i mycket, men är så less på alla som skyller sin vikt på nån sjukdom. Alla som jag prata med som har ohälsosamt mycket fett på kroppen skyller på ditten och datten... Det är inte lätt att gå ner i vikt, nej. Men man måste börja någonstans, men det är ju mycket lättare att skylla på nått annat, än sig själv..

2011-01-03 @ 14:01:55

Jag håller helt klart med om att många människor skyller sina problem på andra saker istället för att ta tag i det. Dessa människor behöver helt klart mer stöd än dom som kan säga; Nej nu jävlar ska jag klara det här! Tyvärr så fungerar många människor på det viset, man skjuter upp saker, man skyller ifrån sig på andra orsaker utan att ens försöka. Det gäller inte bara mot övervikt utan mot allt som är svårt här i livet. Jag vet faktiskt inte vad man som person själv kan göra för att hjälpa till att stötta på rätt sätt. Man måste försöka tro på sig själv och på sina medmänniskor, livet är inte en dans på rosor. Personligen då det gäller mig själv angående självförtroende och ja allting som är jobbigt i livet har jag stöttande ord jag kan läsa. Har även planer på att skriva upp dessa ord här hemma i lägenheten så att jag ser dom när jag behöver dom. Det kan vara ett förslag från mig i alla fall, skriv upp stöttande ord. Sätt upp dessa ord där du ser dom ofta, läs dom högt för dig själv. 

"Det är du som bestämmer om du ska lyckas"


Hörru tjockis, betala!

Idag läste jag en väldigt skrattretande artikel angående ett förslag som kommunalrådet (C) Stefan Hanna lämnat in. Han tycker att det vore passande för överviktiga människor att betala en extraskatt, en tjockisskatt. Enligt ett utlåtande i sin blogg skriver han att överviktiga utsätter vårat gemensamma system för större påfrestningar då vi äter och dricker mer än vad en "normal"viktig gör. Bara den delen fick mig att skratta högt. Jag må vara överviktig men jag varken äter eller dricker för tio personer. Jag känner flera "normal"viktiga som äter väldigt mycket mer än mig, men det är alltså ok?

Det är tjat om hälsa hit och dit, istället för att gå till läkaren gå ner i vikt och slipp tjatet om din vikt. Söker jag läkarvård på grund av halsont ska jag inte behöva höra om min övervikt, för den har ju inget med halsen att göra. Är ofta jag fått höra; du vet väl om att du är överviktig? Nej?! Är jag? Det har jag ju varken sett eller känt själv eller hur. Alla som är överviktiga är inte det på grund av just att frossa mat och dryck. Det kan ha med gener att göra, man kan vara sjuk och äta medicin som gör att man går upp i vikt. Man kan ha en sjukdom som gör det lättare för att gå upp i vikt men svårare för att gå ner. Ska alla dom människorna straffas? Det gör ont i mig att folk skriver att det vore bra, då slipper dom betala för min läkarvård som har med övervikten att göra. Men att jag betalar skatt för deras läkarvård vad det nu än beror på ska vara helt ok? Alkohol, knark, tobak, och t.ex ätstörningar, hur mycket pengar läggs inte ner på det. Är det ok att skada sig med hjälp av dessa medel men inte av mat? Jag vet att vissa operationer kräver att man inte får röka, t.ex inför en lungoperation. En gastric bypass kräver oftast att man går ner i vikt före operationen och sen efter, det är i princip samma sak.

Det är inte lätt att gå ner i vikt, man måste kämpa och kämpa precis som andra gör med sina besvär. Det finns så mycket som försvårar en viktnedgång men det verkar inte folk vilja förstå. Jag tror inte att någon föds till denna värld och väljer sina gener, gener som gör att man blir stor. Finns många människor som varit stora sen dom var nyfödd och dom har kämpat i flera år utan att få höra att det är uppskattat av omgivningen. För det är oftast för omgivningen man gör det, i deras ögon är man fel. Men vem bestämmer egentligen vad som är rätt och fel? Ja, övervikt är inte bra för hälsan i längden, men det är så många andra saker som inte är det heller. Finns så mycket man kan säga om allt det här men det skulle bara bli svammel. Man ska inte peka ut en viss folkgrupp på det här viset, hjälp istället för att peka finger.Vi är inte bara tjockisar, vi är människor vi också.




^
|
|

Klicka på min TJOCKA rumpa för att komma direkt till
Stefan Hanna's blogg


Bättre sent än aldrig

Nyår

Klockan har slagit och nu är det inte år 2010 längre, nu är det 2011. Mitt nyårs firande har varit på tre ställen, kvällen började hemma hos mamma med middag och efterrätt. Vi som var där var mamma, Kent, jag, Emma, Lars och lilla Agnes. Till middag fick vi fläskfilégryta, till efterrätt blev det chokladmint kaka. Hade sett receptet på kakan i Icas reklamblad och frågade mamma om den skulle duga. Roligt att testa något nytt och choklad + mint kan ju aldrig bli fel? Fel blev det inte heller, det blev en riktig lyxkaka! Jag valde att praktiskt taget vara nykter, drack en flaska Martini Asti på 7 % och det räckte. När vi smälte allt gott vi hade ätit kom vi på idén att fara och hälsa på hos faster Kia och gänget där vid tolvslaget. Där åts det jordnötter, vindruvor och ost. Fick även champagne att skåla i då man kom in igen efter alla raketer, den smakade gammal svettig socka. Nej, kanske inte så hemskt men god var den inte. När klockan började närma sig läggdags följde jag med Emma och Lars upp till dom över en bit varmkorv med bröd vilket satt väldigt bra i magen. Tror klockan var just efter tre när jag kom hem och fastän jag lånat hem Sabrina - säsong 6 så blev det sängen på en gång.

Nyårsdagen

Min dag började lugnt och det behövdes verkligen, var så hemskt trött och sugen på pizza att man kunde tro att jag druckit som en tok kvällen före men så var det ju inte. Det kändes lite jobbigt så blev väldigt mycket filmtittande innan mitt besök skulle komma. Hann se både tjejen som föll överbord, Polisskolan och nästan hela Rallybrudar innan Daniel kom ut. Vi fortsatte där jag slutade och såg massor av film, var uppe till klockan sju imorse då han skulle skjutsa sin mor till jobbet valde vi att vara vaken tills dess. Passade rätt bra att Lilla Kycklingen gick precis till sju så då fick jag se den, bara sett snuttar tidigare.

Har bara varit lugnt idag också, eftersom jag gick och la mig imorse sov jag bort praktiskt taget hela dagen men kände att den sömnen behövdes så vad gör det. Varit ut en sväng till Ica och sen ätit middag, ska förbi mamma om ett tag och få en bit ost så att jag kan göra varma mackor här hemma när jag blir sugen, mums!

Tyvärr finns det knappt några bilder från nyår, förhoppningsvis kan jag få bilder från Emmas kamera inom snar framtid för där finns jag i alla fall med, haha! Min klädsel bestod av min puderrosa tyllklänning från Monki, svarta tjocka strumpbyxor, svart midjebälte med strass. svart tunnstickad bolero och en stickad beige kofta med pälskant på det. Man hade ju turen att graderna låg runt -10 vid midnatt så man kunde utan besvär stå utomhus i strumpbyxor.


Spontana bilder är väl roligt ibland?


RSS 2.0