Äggröra

4 portioner. Tillagning 10-15 minuter

Till mindre eller större sats:
 
Beräkna 2 ägg och 1 msk mjölk per portion

1 ½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
4 ägg
½ tsk salt
1 msk smör eller margarin

Smaksätt med t.ex peppar eller örtkrydda


Visa först ut mjölet i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt, vispa samman till en smet i en bunke. Smält fettet i en kastrull på svag värme. Häll i äggsmeten och rör med en trägaffel mot botten tills äggröran blivit tjock och smetig.

Erica's tyck till:

Själv så gjorde jag själva röran i stekpanna och inte kastrull vilket också funkar väldigt bra. Till smeten använde jag givetvis en rosa bunke, allt smakar väl bättre då? Första gången jag prövar på att göra äggröra och jag blev faktiskt väldigt nöjd, ska bara testa mig fram med smaksättningen mer nästa gång. Portionsmässigt vet jag inte om det är 4 portioner, jag är nog inte den enda som inte äter som en liten mus.



Äggröra + prinskorv


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0