Hamburgare, dressing och bröd

Hamburgare

500 g köttfärs
1 ägg
2 msk Smoke & Honey (glaze)
Svartpeppar
Salt
Vitlök
Grillkrydda

Dressing

2 äggulor
1 liten tsk dijonsenap
2 dl rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk chilisås
1 msk finhackad kapris
1/2 tsk chili
1/2 finhackad rödlök
2 msk finhackad persilja

Vispa ihop äggulor med senap och vitlök, tillsätt rapsoljan i fin tunn stråle, använd elvisp. (detta blir vitlöksmajonäs) Blanda i dom övriga kryddorna samt chilisåsen. Jättegott till hamburgaren, kebab eller till grillat.
Ställ in i kylen ett par timmar. TIPS! Se till så äggen är rumstempererade, annars kan det skära sig med den rumsvarma oljan.

Bröd 2 st

1 ägg
1 dl vatten
1 dl riven ost
1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 tsk bakpulver
salt
sesamfrö

Blanda allt utom sesamfrön och låt svälla i 20 min. Forma två stycken bullar tryck dit sesamfrö på toppen, grädda i ugnen 200 grader i 20 min.






Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej!



Hur blev brödet? Själv upplever jag att alla LCHF bröd jag har prövat på har blivit för "äggiga" eller smakar för mycket fiberhusk om du förstår hur jag menar?

2012-06-04 @ 01:51:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0