Hem ljuva hem

Som rubriken lyder har jag landat hemma i Sävar efter en helg i Åsele. Kom hem redan igår kväll men mitt internet fick för sig att sluta funka, det är då första gången det har hänt. Har ändå haft internet i snart två år och först igår la det av. Är jätteroligt att få komma iväg några dagar men är alltid lika skönt då man kommer hem, jag var även väldigt saknad av lilla Mirabelle som fick gosanfall efter gosanfall för sig. I torsdags hade jag tur och fick skjuts in till stan av mamma så jag behövde inte gå och vänta på bussen inne i stan i två timmar, skönt! Bussresan till Åsele var däremot ett äventyr som jag fort blev less på. Var mycket folk som skulle åka och jag hamnade längst bak i mitten brevid ett par som tog upp två och ett halvt säten, alltså halva mitt. Det var en mobil som for hit och dit, för ibland var han tvungen att svara och ibland tvärtom. Med sig på bussen hade dom även en stor fullproppad påse med saker som en gång välte ut över hela bussen då dom inte var där, men även en fullproppad påse med tomma ölburkar som dom var tvungen att försöka packa om hela tiden vilket resulterade i en ölburkskonsert. Blev fort less på killen som sprang på toa två gånger och varje gång han kom tillbaka satt han sig praktiskt taget i mitt knä och det tog hundra år innan han ens försökte sätta till sig. Tillslut vart det en ledig bussplats ett säte framåt då satt jag mig där istället, tyvärr brevid en kille som somnade och roade sig med att stampa på min fot i sömnen.

Väl framme i Åsele mötte Britt-Mari upp mig och vi gick hem till hennes mamma som hade maten redo på spisen. Torsdagen flöt bara på i lugnets tecken och tillslut var det dags att sova. Helgen har bestått av mycket knatande på marknaden, mycket god mat och sällskap till tusen. I fredags skruvade vi ihop en grill för att jag senare skulle få visa upp mina grillkunskaper som tyvärr sög just för stunden. Grillen var inte så jättevarm så jag började grilla och då ville den helt plötsligt bli kokhet! Senare på natten påväg hem från öltältet var det en full kille som ropade; Tjejer, vart ligger Triumph?! Jag förstod på en gång att han pratade om festområdet Trillen så Britt-Mari som kunde vägen ledde oss dit, fick under promenadens gång höra att jag såg ut att vara lika gammal som han, 19 år, hör och häpna. Sen att det enda speciella med Sävar är uttrycket; Släng korken! Han tog ofta upp vägen med sin sicksack gång och ramlade mer än en gång, tillslut kom polisen fram och pratade med honom nere vid Trillen, då valde vi att gå hemåt. Under lördagen kom pappa, Kajsa, småsyskonen, mamma och Kent vilket är en tradition. I år stannade Emma och Lars hemma då dom har lillan, men tji fick jag då Emma skickade sms tidigare på morgonen om att hon skulle följa med! Blev en riktig familjedag på marknaden vilket är så roligt då marknaden är så stor. Kvällen förflöt på öltältet för andra kvällen i rad fastän det var bitande kallt och dom enda som raggade på mig var alla helvetes mygg, tyvärr tjejer jag är straight!

Tillslut blev det söndag och det var sista dagen för oss på marknaden, vi gick en sista sväng innan det var dags att packa och äta middag innan bussen gick hem till Umeå. Hemma i Umeå hämtade mamma, Eve och Emil upp oss. Britt-Mari fick skjuts hem till sig och jag hem till mig. Med mig från marknaden fick jag fem pocketböcker då dom såldes för 4 stycken för 50 kronor vilket är asbilligt. Köpte även ett nagellack då jag fått för mig att jag kan börja måla tånaglarna igen efter att ha nått första viktmålet, konstigt det kan bli ibland. När jag kom hem hann jag som sagt inte sitta så mycket vid datorn så jag slog igång filmen Bringing down the house istället men även den pausades då jag fastnade i ett trevligt telefonsamtal i precis två timmar. Var riktigt skönt att få ligga i sin egen säng kan jag lova!

Tack för en bra helg Britt-Mari, marknadsduon det är vi det. Ett stort tack till mamma Birgit som stått för husrum, mat och trevligt sällskap också, bättre extramamma än hon kan man nog inte få. <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0