Violet

Idag passade jag på att åka in med mamma till stan då hon hade möte klockan 10, innan det for vi in en snabb sväng på min praktikplats och nu har jag ordnat underskriften! Efter mötet åkte vi till Ica Maxi för att handla varor jag trodde inte skulle finnas på Ica här i Sävar men tji fick jag då jag nyss var där, dom hade. Men samtidigt var det självklart roligt att gå runt inne på Maxi, tror inte att jag har varit där sen före mars månad faktiskt. Har länge letat blommor till mitt köksfönster men alla blomsteraffärer jag varit in på har bara haft gröna och tråkiga. Inne på Maxi hittade jag lyckoklöver men bestämde mig sen för den klassiska mamma blomman Saint Paulia. Kallar den mamma blomma eftersom det alltid funnits Saint Paulia blommor hemma, dom är till och med från mormors tid om jag minns rätt. Är även nöjd med mitt färgval då jag valde lila med vita inslag. Efter stan for jag och mamma förbi Emma en sväng. Mamma hade köpt en ny flaskdiskborste då deras börjar bli nött och jag tog med kläder då vi beställde gemensamt. Landade hemma hos mamma ett tag efter det innan det var dags att gå hem och börja tvätta. Är riktigt trött och har en riklig huvudvärk efter den tidiga morgonen men jag skyller nog allt på mina grannar. Jag är lite less på att två grannar möts utanför lägenheten under mig för morgonkackel, prata får folk gärna göra men måste dom göra det vid klockan 7 på morgonen?! Och måste man avsluta kacklet för att sen starta tvn på högsta volym? Jag som inte har dåligt morgonhumör får verkligen det om jag blir väckt innan alarmet ringer och det inte finns tid till att somna om.

Petitesser enligt vissa, särskilt äldre vuxna än mig själv. Det är ju morgon, då ska man vara vaken. Skulle kunna kräkas på alla såna kommentarer man kan få då man blir irriterad. Sist jag kollade har alla själv varit yngre och velat sova längre än klockan 7 på morgonen, kom inte och säg annat för det tror jag inte på. Men sånt hör även till livets gång, äldre klagar på dagens ungdom, äldre som en gång själv blivit klagade på precis samma sak. Lite lustigt tycker jag i alla fall, snart kommer en tid då jag säger; Äsch, dagen har börjat, kliv upp!

Imorgon har jag tänkt försöka mig på att göra hamburgare, hamburgerdressing och hamburgarebröd LCHF inriktat, det blir intressant. Läser ni något om en galen ung kvinna på nätets löpsedlar imorgon kväll så handlar det nog om mig i fall det inte går sig som jag vill.




Saint Paulia/ African Violet


Min sång/bröl

Jag har som sagt på senare tid fått för mig att det är dags att göra saker jag aldrig skulle vågat förr. Började med att lära mig armbrytning av Heidi Andersson inför folk, nu sjöng jag inför ett stort antal gäster på min systerdotters dop. Jag tycker om att sjunga men jag är ingen sångerska så nervositeten jag redan kände blev snäppet värre. Gör som mig, våga mer!


Stadspremiär

Idag fick jag oväntat besök av Emma och Agnes innan det var dags att gå ut till bussen. Eller ja, oväntat och oväntat var det ju inte då vi skulle in till stan tillsammans men vi skulle mötas på bussen. Tappade farten i att göra mig i ordning men vi kom oss ut i god tid i allafall. Det var inte Agnes premiär för att åka buss men att gå på stan och shoppa var en premiär. Efter en stunds skumpande och gnölande i bussen så somnade Agnes som en trasdocka i Emmas famn enda tills vi var framme i stan. Först gick vi på Mcdonalds för att mumsa på cheeseburgare och även låta Agnes äta en sorts puregröt, skitsmart! Ibland var det svårt att få mat i sig då det fanns så mycket nytt att kolla på och oj så mycket människor det finns. Tillslut var vi alla tillräckligt mätta och belåtna för att bege oss ut på stan. När vi hade promenerat en stund så somnade Agnes i vagnen så allt gick väldigt smidigt.

Inne på H&M köpte jag en ny bh som jag kollat på länge, nu var den till och med på rea så den gick under 100 lappen. Köpte också en ny tunika/klänning som jag redan har i två andra färger sen i somras, den här gången en vin/rost röd färg. Inne på Lindex blev jag en sjal rikare, har länge sökt en bra leopardmönstrad sjal och nu fann jag en till vettigt pris. Hade gärnat velat ha en ljusare modell men den här gick bra ihop med mina färger. Mötte även upp Britt-Mari och Bea inne på affären och även Erika dök upp. Nere på barnavdelningen blev Agnes en riktig gladskit av en klänning som Emma höll upp. När Agnes kollade på Britt-Mari var humöret okej men direkt hon vände sig mot klänningen så sken ansiktet upp i ett stort leende. Knappt sju månader och redan klädgalen? Klockan började närma sig 16 då vi bestämde oss för att äta glass samtidigt som lillan behövde sin mat så vi satt utomhus och bara njöt. Lite senare kom pappa och hämtade upp oss vilket var väldigt uppskattat, snäppet lättare att åka bil än buss.

Blev en sen middag för mig ikväll då jag varit rätt nöjd sen jag var inne i stan och min kväll kommer nog att fortsätta med MSN eller kanske en film. Imorgon bitti ska jag åka förbi på Tomtebo med mitt närvaro papper och få den efterlängtade underskriften, vad som händer sen är ännu ett oskrivet blad.

Sovandes trasdocka



Ibland var fantan mer intressant än maten



Men det kommer ju inget!



H&M 99 :- (Bhn kostade 75:-)



Lindex 99 :-


Värdefull tid

Nu har värmen kommit tillbaka till Norrland, men för hur länge? Det är samtidigt skönt när det är varmt men samtidigt håller man på att tyna bort ibland. Blev en lugn dag utan promenad idag då jag nämligen varit inne i stan och fixat naglarna. Innan jag åkte med bussen gick jag förbi hemma hos mamma för att låna hemtelefonen. Glömde att ta med mig närvaropapperet till min praktikplats och var därför tvungen att få tag på personalen så jag vet när man kan fara dit en sväng för att få en underskrift. Hemma hos mamma var Emma och Agnes på besök vilket var väldigt roligt, underhöll lillan en stund innan jag for. Gladskit!

Det var varmt och skönt på stan men oj så mycket folk! Ibland undrar man hur alla kan vara där samtidigt men det är ju inte så konstigt egentligen då Umeå börjar bli en ganska så stor stad. Jag pinnade vidare till Nail Design School där jag hade tid hos min kusin Frida. Idag blev det slimegröna naglar med jordgubbsdekorationer, mer somrigt än så kan det nog inte bli. Hade tänkt stanna kvar i stan ett tag men min mage ville inte vara min vän idag heller. Hade mycket problem förra veckan också, men det är nog snart över eftersom jag är inne på LCHF kosten igen. Varför igen kan man ju fråga sig då jag skött mig så bra annars i tre månaders tid men nu var det så att jag missbedömde min ekonomi och hade därför inte så mycket pengar. Då fick jag lov att äta det jag fick tag på för att hålla i den lilla summan jag hade kvar. En halv månad kvar och inga pengar är en pärs, kände hur stressen kom krypandes genom det jobbiga ögonlocksrycket jag brukar få men även det har lugnat sig. Nu är det bara att köra på igen! I alla fall, när jag var påväg till bussen mötte jag min kompis Erik som jag inte har träffat ett tag så det var roligt. Vi pratade på msn igår om att ses då han var i Umeå för tillfället och så sprang vi på varandra.

Väl hemma i Sävar igen gick jag på Kronans och köpte ut mer ppiller, fick veta att jag har ett uttag kvar men receptet går ut den 1/7, hur tänkte dom där? Mina piller jag köpte idag räcker ju i tre månader, hade det inte varit bättre om receptet gått ut i september i alla fall? Fortsatte in på Ica för att köpa hem till middagen, det blev kycklingsallad och den åt jag ute på balkongen, självklart med en Kalle Anka tidning framför näsan. Är många som inte förstår hur jag kan läsa när jag äter, eller inne på toan för den delen. Det är något som funnits med sen barnsben från pappas sida, när mamma har läst en hel Kalle tidning är hon själv förvånad. Själv så gillar jag att ha något att läsa då jag nästan alltid äter själv, blir inte lika ensamt på det sättet.

Imorgon ska jag Emma och Agnes åka in till stan för att shoppa! Eller ja, jag hade tänkt shoppa men har nog inte råd med det på grund av olika uppgifter men det kommer att bli trevligt i alla fall. Jag sa till Agnes idag att hon gärna får vara lika gladskit imorgon för annars måste vi ju köpa en leksak åt henne, så får se hur lill tjoppan sköter sig. Vem vet, hon kanske förstår mer än vad vi tror fastän hon inte är sju månader gammal än. Ibland glömmer man bort hur fort tiden går och hur värdefull den egentligen är. Vill man bli påmind behöver man bara ta en titt på Agnes och se hur hon växer för varje dag.

Apropå värdefull tid så skedde det en hemsk MC olycka i Sävar igår med dödlig utgång tyvärr. Jag känner inte mannen eller hans familj personligen men det är Sävar bor. Sävar har och kommer alltid vara viktigt för mig och just därför känns det så hemskt att sånt här händer. 38 år gammal och nyss byggt hus, kan livet vara mer orättvist? Mitträckena på E4an är en dödsfälla för mc körare, en äggdelare. Det är något som verkligen borde ses över anser jag eftersom det finns så många mc körare Jag tänker på hans familj och tänker ännu mer på min egen och är så glad att jag har dom kvar. För vem vet när våran tid rinner ut?


Första någonsin

Jag vet, har inte varit så duktig på att uppdatera. Men som ni som brukar läsa redan vet så kommer dessa perioder då och då. Antar att ingen har missat att det varit midsommar? Som tradition firade vi i Ivarsboda, vi har nog bara missat två gånger, eller i alla fall jag har det. I Ivarsboda firas det med dans runt midsommarstången, tävlingar, fiskedamm och lotteri. Är länge sen jag deltog i något av det förutom lotteriet som jag alltid är med  i, det är ju ett måste! Kvaliten på priserna varierar alltid då det är folk som själv lämnat in olika saker. Jag lyckades vinna en Kalle Anka pocket, en remake på den allra första till och med, vann även ett usb flash drive på 2 gb vilket inte satt helt fel. Själva firandet vid havet avslutades med fika innan man åkte tillbaka hem till Sävar.

Efter att ha sadlat om lite saker åkte vi vidare hem till Emma och Lars för den traditionella grillningen, vi brukar alltid grilla med morbror och hans bråkstakar men dom var på annat håll i år. Maten blev riktigt god och senare spelade vi Med andra ord som Eve hade tagit med sig. Med andra ord är med andra ord ett riktigt roligt spel. Våran midsommar avslutades med en jättegod chokladmint tårta, mums!




Agnes första midsommar


Bildbomb

Som utlovat kommer det här bilder från Agnes dop, dom flesta bilderna är tagna med storasysters kamera. Några bilder är även fotade av min morbror och några även med Britt-Maris kamera så det blir en blandad kompott.



Agnes Eva-Lena Persson



Dopfamiljen och vi faddrar









<3



Älskade barn

Det är några dagar sedan jag skrev sist och så får det vara ibland. Haft besök hela helgen av Britt-Mari och igår hade jag ingen ork när jag kom hem vid midnatt. I lördags hölls som sagt dopet för lilla Agnes, vilket är orsaken till att jag varit nervös dagarna före. Jag hade nämligen hittat en fin doplåt som jag även erbjöd mig att sjunga fastän att jag inte kan sjunga. Fått en knäpp nu i år att jag ska våga mer, som när jag gick fram och lärde mig armbrytning av Heidi Andersson. Nu skulle jag våga sjunga inför dopgästerna som låg runt antalet 40 stycken. Jag kunde knappt hålla tal för fyra kompisar och en lärare i gymnasiet utan att nästan svimma. Då kan man förstå vilken stor grej det verkligen är att jag sjöng på dopet.

Jag var så nervös att jag skakade i knäna och på grund av det blev låten lidande men jag sjöng hela låten och det är jag riktigt stolt över! Fick även två stycken att förstöra mascaran vilket är ett bra betyg fastän man inte lät så bra som man skulle kunna ha gjort. Dopet gick snabbt och smidigt, jag, mina syskon och Emmas barndomskompis Karro fick äran att vara faddrar. Efter dopet gick vi vidare till Klockargården som ligger precis brevid kyrkan för att inta dopfika som bestod av mycket gott. Jag och Emma hade gjort daimmaräng tårtorna som blev väldigt populära, riktigt kul då det var första gången vi gjort såna själva. Som dopbarn alltid blir så blev Agnes överröst av fina presenter och ord. Men sen så måste man ju också leta länge och väl för att hitta ett finare barn än Agnes om man nu kan det. Efter dopet åkte jag, Britt-Mari, Greger, Peter och Andy med hem till Emma och Lars för att grilla till middag så dagen var inte slut efter dopet inte. Modig som jag varit under dagen kände jag mig även som Hulken och bar över pappas grill från hans gård, var inte tungt men blev lite otympligt då jag tog en genväg över staketet. Kvällen fortsatte med riktigt god mat, filmer från dopet och mycket glada skratt. Jag hoppas att Emma och Lars är nöjda med sin och Agnes dag för det är då verkligen jag. Underbar dag och kväll, kan man få det bättre? Kommer att komma upp bilder från dopet men det får vänta ett tag, vem vet kanske även lägger upp filmen här också fastän den redan finns på youtube och facebook.

I söndags var jag och Britt-Mari barnvakt till Agnes ungefär två timmar så att föräldrarna fick åka in till stan och handla lite nödvändigheter i lugn och ro. Blev en liten promenad med vagnen, glassätande och blöjbyten. När Emma och Lars kom hem blev det att äta pizza ihop från Rapido vilket satt riktigt fint i magen.




Agnes doppresent, perfekt insida och utsida enligt mig <3


För Eve har tagit studenten!

Idag fick jag min första sommarlovs sovmorgon då det varit fullt upp med examensfiranden. Igår tog Eve studenten och självklart stod vi utanför Östra med plakat, blommor och examensgosedjur för att ta emot henne. När flaken började rulla ner mot centrum åkte vi hem för att ta det lugnt innan middagen. Som examens middag blev det kycklinggryta med gourmét sås hemma hos pappa och även paket delades ut innan Eve skulle vidare till stan för att fira klart med sina kompisar. Middagen var självklart jättegod och jag åt nästan tills jag sprack. Följde senare med hem till Emma och hjälpte till lite med tvätt, handling och chokladbolls rullning. Är mycket som ska bli klart innan dopet imorgon och då behövs det mer än två händer.

Lite senare idag kommer Britt-Mari hit och jag är fortfarande inte klar med alla mina sysslor. Ibland får man faktiskt ha en dag då allting tar extra lång tid motför vad det borde göra. Har i alla fall allt klart inför dopet nu och jag längtar verkligen till imorgon. Nu börjar tiden tryta och jag måste sätta fart men först bjuder jag på några bilder från gårdagens studentfirande.




Eve & Eve



Eve & Lisa










Ett stort grattis till studenten lillasyster! <3


Ingen rast ingen ro

Är mycket som står på schemat nu fastän man har fått sommarlov. Hade min sista dag på praktiken igår vilket känns både bra och dåligt. Kommer självklart sakna mina barn och den underbara personalen men välkomnar verkligen sommarlovet med öppen famn. Igår kväll kom Emma förbi och vi började med två tårtor av fyra inför dopet, vad för tårtor vi gör är hemligstämplat fram tills på lördag. Idag steg jag upp tidigt på min första lediga dag för att närvara vid lillebrors examen, kan ju inte missa då han går ut 9an. Han fick både blommor och examensdjur att hänga runt halsen vilket han ansåg var för seriöst, han gick ju bara utan 9an. Själv så tycker jag att han har kämpat riktigt bra fastän han har varit skoltrött, då förtjänar man lite extra.

Snart kommer Emma hit för att fortsätta med bakningen men jag har faktiskt tjuvstartat, har redan en botten i ugnen. Vill överraska med en färdig botten då hon kommer innanför dörren. Blir intressant att se hur den urartar sig inne i ugnen då det är första gången för mig. Har också tvätt ikväll men orkar inte lägga så mycket kraft på det, kör det mesta i samma maskinen med tankegången om att det bli rent nog i alla fall. Blir att lägga sig i tid ikväll också för imorgon är det ingen mindre än lillasyster Eve som tar studenten! Jag minns när jag själv tog studenten och oj vilken gläjde man kände, ingen mer Östra! Lite roligt att man tänkte så eftersom jag ska börja på Viva Komvux som nu förtiden ligger på just Östra. Ska man skratta eller gråta? Skämt åsido, det känns ganska bra att komma tillbaka till en skola där man gått, för där hittar man ju i alla fall.

Dopet närmar sig med stora steg och det ska bli riktigt roligt. Är samtidigt väldigt nervös inför dopet också, varför vet nästan ingen om men det får förbli en hemlighet. Har i alla fall världens bästa doppresent enligt mig själv, väl genomtänkt och utförd. Allt från present till presentpapper är perfekt!




Snyggt ritat om jag får säga det själv





Grattis till examen! <3


Kungen

Igår var vi och firade Agnes då hon blev hela sex månader gammal, tiden bara flyger förbi. När vi kom dit hade hon fullt upp med att kladda runt med sina älskade majskrokar. Vi äldre blev bjudna på bullar, rån, bondekakor och almondy toblerone tårta. Gällande tårtvalet hade jag funnits i deras tankar då jag velat smaka den ett tag nu så jag unnade mig en bit. Senare när dom flesta farit hem blev jag, Emil och Karro bjudna på jordgubbar! Lite senare kom pappa förbi igen och karlarna hamnade ute på verandan krigandes mot myggen medans vi kvinnor satt inne och slapp det. På hemvägen fick jag däremot kriga med några myggor och det slutade med några bulor på skallen.

Idag var vi bjudna till pappa på grillat och det var riktigt gott! Innan jag gick hem till pappa mötte jag upp Emma vid Ica och inhandlade chorizo och ramlösa. Var även på Ica en sväng tidigare under dagen för att köpa hem torrfoder till mamma, då hittade jag en underbar saftkanna med tillhörande glas, kunde jag låta bli? Köpte saftkannan och sex glass, mönstret och formen är nostalgiskt och det är något jag varit ute efter länge. Kommer att lägga upp bild på det senare, funderar på att göra mormors saft bara för att få den äkta sommar känslan. Som sagt så spenderade jag början på kvällen hemma hos pappa, var riktigt varmt under grillningen så jag gick runt klädd i bh och leggings, säkert någon som stör sig på det men då säger jag bara; Gillar du inte? Titta inte! Senare på kvällen blev det kubb. Vi var tjejerna mot killarna! Tyvärr förlorade vi båda matcherna men vi var riktigt nära att vinna andra matchen. Jag tog en tidig kväll och gick hem redan efter 22, skönt att komma hem tidigt för ovanlighetens skull.




Lycka

Idag har jag haft världens bästa dag, livet kan inte bli bättre just nu. Jag ringde till Viva vägledning angående studierna till höst, nyfiken och övervänt på svaret om jag kommer in eller inte. Fick veta att jag är prioriterad och därav ska komma in! Som pricken över i:et har jag nått mitt första delmål, har gått ner - 10,3 kg och är inne på månad tre. Det bästa av allt är att jag väger två siffrigt igen vilket jag inte gjort sen slutet av gymnasiet. Behöver jag avslöja att jag skuttade runt idag och grät glädjetårar?

Ikväll har jag haft en underbar kväll hemma hos Erika Lundholm, bett om hjälp med en låt jag vill lära mig så hon var den rätta att vända sig till. Vi åt middag ute på gräsmattan i skuggan och senare övade vi på låten tills vi tog en paus då hon bjöd på hallon sorbet med hallon till, det avnöjts också utomhus men den här gången i solen då det blivit svalare. Det har varit riktigt hett två dagar nu och man önskar verkligen att man var en solpressare. Jag blir snabbt uttråkad men i sig är det nog bra nu då ozonskiktet är tunnare än någonsin.

Imorgon blir Agnes sex månader och det ska firas! Går över till familjen KPP efter att jag kommit hem och fått i mig någon middag. Imorgon är också min näst näst sista dag på praktiken, slutar på tisdag. Känns väldigt tråkigt men samtidigt skönt. Kommer förhoppningsvis få vara ledig i sommar då jag ska studera till hösten, det vore väl underbart? Jag har ju planerat att ha världens bästa sommar eftersom två somrar på raken har gått i stöpet och det rejält.



Pedikyr? Ja tack!


Hetta

Ingen kan väl ha undgått dagens fina väder, dagens hetta? Jag hånade värmen och spottade den i graderna genom att besöka gymmet. Gick bort 100 kalorier på löpbandet men sen gjorde sig skavsåren påminda så la det på hyllan och testade lite vikt istället. Har väldigt ont i benen och ryggen just nu, men det ska ju kännas att man jobbat! Närmar mig sakta men säkert mitt första delmål på 10 kilo, känn peppen!



Gömmer hängmagen ;)


Girls girls girls...

I lördags hade vi tjejer i familjen en tjej dag och kväll. Vi började med en heldag på stan och hann med massor av affärer och även mjukglass! Jag köpte en jättesnygg tröja som jag blev kär i, har så få plagg nu som jag verkligen tycker om och vill bära. När vi kommit hem från stan startade mamma upp grillen inför kvällens middag som bestod av fläskfilé, potatisgratäng och grönsaker. Maten var gudomligt god och till efterrätt åt vi kola/choklad pudding. Precis när jag började med LCHF såg jag att Ica tagit in Jacky kola pudding vilket inte funnits på flera år så jag bad om det till efterrätt. Den var inte lika god som jag minns men blev en nostalgi känsla över det hela i allafall. Till puddingen så såg vi filmen Dream Girls som vi har velat se länge. En bra film med mycket känslor som kom tillrätta med hjälp av skådespelarna.

Blev en ganska sen kväll och när filmen var slut började vi alla dra oss mot sängarna. Emma följde med hem till mig och sov över så vi satt i sofforna och pratade i någon timme innan vi la oss. När vi vaknade dagen efter så gjorde jag i ordning varma mackor till lunch. Var tänkt att vi skulle äta det under lördagskvällen men då allting blev senare än tänkt så fick jag och Emma med oss ingredienserna hem istället, det var snällt gjort av mamma.

Kort sammanfattat kan man ju säga att vi haft en underbar dag och kväll tillsammans, lillebror Emil var självklart med under middagen men tjej film ville han inte se så han gick in på sitt rum istället. Det här måste vi göra oftare!




Morfar

Idag hölls begravningen för våran morfar som gick bort i början på maj. Det var en jättefin ceremoni här i Sävar kyrka och nu får han vila tillsammans med mormor som gick bort alldeles för tidigt i livet. Minnesstunden hölls på hembygdsgården med smörgåstårta och prinsesstårta. Under dagens gång fick vi del av många fina minnen som man aldrig hört om tidigare och många fina ord. Som alla vet är det jättejobbigt att närvara under en begravning och jag prisar verkligen dom som orkar säga mycket fint framme vid kistan. Själv så hade jag problem nästan att ställa mig upp ur bänken när det var våran tur. Har samtidigt bara varit på två näras begravningar, men tror inte att det blir lättare med tiden.

Vila i frid morfar, nu kan du och mormor vaka över oss tillsammans.



 * 12/6 1920 † 5/5 2011




<3


RSS 2.0