Finn fem fel

Som jag skrev tidigare for jag och lillasyster Eve på puben här hemma i Sävar efter middagen på Droskan. Först for jag, mamma, Eve och Emil hem till Putte på förfest. Emil hängde med kusin Kevin och deras kompisar medans vi äldre umgicks i köket. Själv så kör jag på nyktert förutom cidern till middagen det vill säga. När grabbarna grus skulle börja bege sig till puben for vi andra förutom lillebror hem till mig en sväng för att hämta skor, bättra på smink och så vidare sen skjutsade mamma oss på puben innan hon for hemåt. På puben var det Finn fem fel som spelade, ett av Norrlands bästa coverband sägs det. I det bandet var det en gammal bekant som spelade roligt nog, dock bara som vikarie. Har inte träffat den människan på nästan fem år så det var lite roligt. Jag som den tok jag är gick ut i kilklacks skorna då jag inte ville byta till något annat än långklänningen jag bar tidigare. När kvällen började närma sig sitt slut tog jag av mig skorna och dansade barfota, gick det med även om jag säkert såg ut som en hippie samtidigt. Vi var ungefär tio stycken på puben så ibland var det riktigt tomt på golvet. Ett tag innan stängningsdags ramlade några fler personer in, sen varför man inte kan komma lite tidigare förstår jag inte. Betala 100 kronor för en timme, är det värt?

Jag hade i alla fall en riktigt bra kväll förutom då jag fick stortån stämplad, men så kan det gå på ett dansgolv!




Heldag

Igår gick pappas överraskningsfirande av stapeln redan från tidig morgon. Klockan 09.40 var vi ett gäng som knackade på hemma hos pappa för att dra med han ut i skogen. Vi for till en grillstuga efter Sävarån för att leka lekar och grilla korv. Det blev både ringkastning, pilkastning, luftgevärsskjutning, sånglek och ordlekar. Jag som aldrig använt luftgevär träffade två burkar av tre vilket var riktigt roligt även om jag inte höll geväret riktigt som man skulle enligt vissas kommentarer. Har verkligen saknat att äta korv, har nyligt kommit fram till att chorizo är helt ok att äta då jag inte utesluter kolhydrater helt utan jag håller mig runt 5 gram. Dagen till ära åt jag dock både chorizo och grillkorv, det satt fint i magen. Vi hade en riktigt trevlig förmiddag och tur med vädret då det var grått men uppehåll, då och då kikade solen fram. Pappa verkade nöjd med sin start på dagen och vi for alla hem till sitt men även för att mötas upp senare igen vilket inte pappa hade någon aning om.

Klockan 18.00 träffades vi igen utanför Droskan för att äta en riktigt god middag tillsammans och nu var vi några fler då vissa hade förhinder på morgonen. Snobbig som jag är valde jag den dyraste maten, fast det gjorde jag faktiskt bara för att jag kände mig osäker på det andra som fanns att välja. Många runt bordet valde just kötträtterna som hade ett speciellt namn som jag inte kommer ihåg just nu. Det speciella med maten var att man fick grilla den själv på en het sten som låg på tallriken. Det fräste rejält runt bordet och ännu mera lite senare då bordet bakom beställt samma sak, tillslut fick man lite problem med andningen just på grund av all rök som uppstod. Efter middagen blev det en liten fotografering utanför Droskan innan hemfärden. Jag kände att det skulle vara roligt att ha ett kort med pappa och vi syskon på. Lite senare skildes vi åt för nya äventyr på olika håll. Jag och lillasyster Evelina for på puben hemma i Sävar, men det är en annan berättelse.








Förmiddagen avslutas med en bild på min kusin Vanessa som äntligen kommit hem!







Fina Karlssons



Inte så fina Karlssons


Kladdkakemuffins

175 grader, 6-8 min

2 ägg
100 gr smör
1/2 tsk vaniljarom eller vaniljpulver (EJ socker!)
3/4 dl grädde
100 gr mörk choklad, minst 70%

Tillbehör

Grädde
Hallon

Vispa äggen fluffigt. Smält smöret i en liten gryta och tillsätt chokladen, rör om tills det har smält. Vispa ned grädde och vaniljarom i äggen. Tillsätt smör/chokladen och vispa ordentligt. Fyll tolv aluminiumformar till hälften med smet och in i ugnen.

Min bedömning:

Är man van vid söta bakverk så är det här raka motsatsen. Kan varken säga bu eller bä, är nog något man måste bli van.




Vad kan det vara?


Ugnsstekt lax m. ärtmos och hollandaise

Ärtmos

600 g ärtor
50-75 g smör

Koka upp ärtorna i lättsaltat vatten. Mixa ärtorna och smöret tillsammans.

Hollandaise

Såsen har jag köpt, märket Eriks.


Spenderarbyxor

Haft en heldag på stan idag, åkte som sagt in redan på morgonkvisten för att fixa naglarna. Hade bestämt lunchdejt med Britt-Mari då jag var klar men hann in en sväng på H&M innan. När lillebror fyllde han år fick han ett linne och en skjorta, givetvis var det för smått och givetvis fanns aldrig skjortan i en större storlek. Idag hade jag turen att det fanns en liknande skjorta, bara lite blekare. Hittade även ett par svarta jeans med stuprör som han varit sugen på så köpte ut dom åt han. Till lunch gick vi till Hedvigs Hörna, vilket i sig började lite dåligt. Under dagens fanns det en kycklingsallad med pasta, jag ville ha den vanliga då jag inte äter pasta. Då har dom ingen kyckling framme och berättar hur dålig den blir när man tinar den i micron. Var dåligt förberett anser jag speciellt då det brukar vara lunchrusning där. Efter lunchen hann vi med affärer mer än en gång,har även gått och blivit med hatt. En strå cowboyhatt till och med, det blir min party/chilla hatt i sommar, perfekt eller vad?

När jag kom hem ordnade jag klart med doppresenten till lilla Agnes så nu är det klart och betalt! Haft tvätt som vanligt och även varit hemma hos mamma för att se Glee. Fick även se lillebror i sina nya kläder och han blev riktigt snygg! Fick även höra lite gitarrspelande och blir så stolt över Emil. Han är riktigt duktig och kreativ, kan han bjuda på lite sånt måntro?

Howdy partner!


Sockersött

Imorse hade jag tid på Nail Design School som vanligt, men den här gången hos min trejde kusin Annie. Är första gången jag varit hos Annie och är riktigt nöjd. Blev en somrig/barbie/cirkus skapelse, sockersött!


Happy B-day

Idag fyller min pappa som sagt år, hela 50 år vilket har firats med massa gott. Direkt jag kom hem efter praktiken värmde jag upp två kotletter som fick bli min middag, efter det åkte vi hem till pappa. Sammanlagt var vi säkert ett tjugotal att fira pappa, inte samtidigt då men inte långt ifrån heller. Kajsa bakade och stod i två dagar i sträck och även lillasyster har hjälpt till, duktigt! Var härligt att träffa så mycket nära och kära speciellt en kusin som bott utomlands i åtta månader, äntligen är hon hemma igen. Under kvällen bjöds det på både kakor, gräddtårtor, prinsesstårta, smörgåstårtor och nubbetårta, det ni!



50 år idag, hipp hipp hurra



Justja

Kom på en liten detalj idag som egentligen är stor. Igår var det prick ett år sen jag, pappa och Emil hämtade hem Mirabelle från Agnäs. Hjälp vad tiden går fort!



-10



-11


The 50's

Det är ingen vanlig dag för det är pappas födelsedag, hurra hurra hurra! <3 Nu har min pappa hunnit bli hela 50 år gammal och 50 år till har han att vänta!



Från en liten spjuver till en stor spjuver


Pink Candle

När Emma och Lars flyttade till andra sidan ån fick jag överta golvljusstaken. Det är inte vilket ljusstake som helst utan den är från våran barndomstid då vi bodde i huset. Har äntligen köpt nya ljus och satt i, hittade precis den färg jag hade tänkt ut. Har länge velat ha en svart golvljusstake så det var ju perfekt att jag fick överta den här.



Weight loss



Hittills har jag gått ner en Agnes, den lilla damen väger runt 7,8 kg och jag har gått ner 7,9 kg.
Är helt klart roligare att jämföra vikten med min systerdotter än med mjölkpaket.


Karusell

Igår var det en fin och solig dag som mötte mig när jag slog upp ögonen. Jag gjorde i ordning mig och åt som vanligt inför praktiken och sen tog jag bussen in till stan. Under bussresan blev jag uppringd av Lars som undrade om jag ville äta middag hos dom vilket jag tackade hjärtligt ja till. Fick senare under dagen veta att mamma och Kent också skulle följa med, the more the merrier. På menyn stod grillat, fläskfile, chorizo och potatisgratäng. Kan det bli bättre? Vi hade lite problem med grillen i början men tillslut gick det att grilla och vi fick i oss mat, lite senare fick vi även i oss chokladpudding. Att det blev strul med grillen gjorde inte mig någonting alls då fick jag bara mer tid med Agnes vilket är guld värt! Valde som sagt att ha fuskdag igår, är väldigt länge sen jag åt gratäng så kan ju lova att jag njöt för fulla muggar. Efter den sena middagen blev vi alla lamslagna av trötthet och det blev en för ovanlighetens skull tidig kväll.

Påväg hem hörde jag ett raspande ljud och vad såg jag då om inte två igelkottar som förförde varandra. Rättare sagt var det hanen som gick runt honan i en så kallad igelkottkarusell för att se om han fick komma innanför taggarna. Fick komma riktigt nära och ta bilder, filmade även en snutt men eftersom det var mörkt ute hörs bara det raspande ljudet, kollar man riktigt noga ser man dock två mörka figurer som rör sig. En gång såg hanen mig som en rival då han kom emot mig, men då backade jag bara ett steg och så var det lugnt igen. Så kul att jag har fått se tre igelkottar den här veckan och till och med fått se parningsritualen, det har jag aldrig gjort förut.



Såhär ser man ut när man blir killad på magen







Två gnöliga bäbisar

<3




Igelkottkarusell



Ge dig iväg, hon är min!


Blöjbarn

Idag har jag haft min första lediga dag sen praktiken drog igång eftersom jag har gått klart hos psykologen. Har valt att fortsätta utan praktik på onsdagar eftersom det skulle bli ännu en dag då jag går bara mellan klockan 14-16 vilket inte känns så peppande två dagar på raken. Började min dag med sovmorgon, tacogratäng och Hem till gården till lunch, det var länge sen. Lite senare begav jag mig ut på byn för att ordna ärenden, har bokat en tandläkartid och lämnat in alla papper som ska in, skönt! Fortsatte sen vidare hem till storasyster som bor på andra sidan ån nu för tiden. Inte varje dag man kan gå dit och hälsa på nu eftersom man jobbar eftermiddagar.

Fick faktiskt träffa ett blöjbarn idag, eller kanske en domare i blöjdomstolen? Blev en del pratande och gosande med lillan så nu har man räddat dagen. Min dag/kväll fortsätter med tvätt, Glee hos mamma och sen orka gå hem igen. Står fortfarande i valet och kvalet om jag ska träna imorgon eller inte på grund av skavsåren. I värsta fall får jag väl sitta och vänta på bussen hem ifall inte fötterna orkar med. Jag får helt enkelt packa väskan ikväll och så ser jag imorgon hur det känns. Compeed är ett skavsårs bästa vän kan jag i alla fall avslöja, tur jag hade en oöppnad låda hemma. Tyvärr är Compeed ganska dyra enligt mig, känns nästan som man betalar tio kronor styck per plåster.



Transparang

Min morgon började inte så bra, jag var bitter och trött. Ville verkligen inte stiga upp idag men visste att jag hade en bra dag som väntade. Förutom träningsvärk och skavsår har jag fått mig många skratt på praktiken. Höll i skapandet alldeles själv då dom flesta ordinarie var på kurs, så min förmiddag började med att pyssla så att vi hade ett visningsexemplar att visa upp på samlingen innan mellis. På eftermiddagen körde vi igång med skapande men istället för i början sex barn blev det bara fyra vilket samtidigt var skönt. Det vi skapade idag kallas för vårtransparanger.

När dagen var slut vandrade jag till busshållsplatsen och om inte idag då jag väntar sällskap på bussen så blir jag erbjuden skjuts hem, tackade nej och stod kvar i ungefär 15 minuter till och väntade. Tack i alla fall Leif! Mötte upp Britt-Mari på bussen men fick stå till Innertavle, damen som satt brevid verkade väldigt sur av sig och gjorde miner då vi pratade. Blev en sväng på Ica innan det var dags att massakera kycklingen, salladen och dressingen. Första gången jag bjuder på hemmagjord rhode island dressing och den blev rejält uppskattad vilket känns roligt. Lite senare kom Emma ut som planerat, blev allmänt mycket prat och skratt som vanligt, underbart! Bjöd även Emma på kycklingsallad ikväll, kul att få höra kommentarer om dressingen helt klart. Senare när hon är påväg hem ser jag att hon står ute på gården och fotar, lyktstolpen trodde jag av någon anledning. Men det visade sig att det var en igelkott ute på gården så jag sprang ut i mina innecrocs för att lyckas fota den lilla sötnosen. Älskar verkligen igelkottar!

Imorgon är jag ledig vilket ska avnjutas med en sovmorgon, sova bort lite träningsvärk kanske. När jag vaknat till liv och blivit en människa tänkte jag gå ut på byn och fixa några små ärenden. På torsdag hoppas jag besöka gymmet igen men då med skavsårsplåster på. Mina lår känns som stål och mina hälar som öppna sår, det är tecken på väl utfört arbete.








Sweet

I morse när jag vaknade och såg att det regnade tänkte jag; Skämtar du med mig? Men precis när jag ska gå ut till bussen slutar det och det var även uppehåll i stan så fick min promenad. Resterande av dagen flöt på lugnt med lite pyssel och mellis. Fixade så att jag har Sveriges, kanske världens sötaste hänglås. Nu slipper jag undra vilket som är mitt, speciellt om man är stressad. Vi har även pysslat med att göra vattendjur, jag gjorde en manet som faktiskt blev likt en också.

Efter praktiken tog jag bussen ner till stan för en dejt med löpbandet igen. Kunde inte gå med samma höga hastighet men jag gick i alla fall 50 minuter varav 40 minuter med skavsår då sockarna gled ner och vägrade sitta uppe. Hade väldigt ont i kroppen då jag steg av bussen vilket är ett bevis på att jag jobbat hårt, gick ju i alla fall bort 200 kalorier.

Imorgon ska jag hålla i skapandet alldeles själv då alla ordinarie är på möte vilket känns hemskt. Speciellt då jag inte gjort pysslet tidigare och vet vart allting är. Efter praktiken möter jag upp Britt-Mari på bussen hem då vi ska umgås över en kycklingsallad med hemmagjord rhode island dressing. Är även tänkt att storasyster ska komma ut så blir en riktig tjejkväll vilket jag ser fram emot. Snart är det dags för en dejt med John Blund, hoppas han är snäll med mig i natt också.



Stora stygga vargen

Igår fick jag en riktigt bra lördag, min kväll började hemma hos mamma där jag var bjuden på middag. På kvällens matschema stod det kycklingwok, gott som vanligt. Efter maten fanns det glass så jag kände att jag fick smaka. Glassen var en av Carte DÔrs nya smaker, Starry night. Efter middagen och glassen kom Greger förbi eftersom han och jag hade planerat att gå på bio eller bara se film hemma i soffan. Det blev att vi chansade och for på bio, fanns mycket platser fastän vi kom 20 minuter innan dom flesta började. Vi valde att se Red riding hood, den var riktigt bra och spännande. Jag kan verkligen rekommendera den för alla som gillar lite mörkare filmer men samtidigt varma. Tack så mycket för en trevlig kväll Greger!


Hjärta

Skrev tidigare att jag skulle visa upp bild på mitt pärl platt pyssel igår men så blev det inte. Min dator ville inte alls starta igår och på kvällen kom min lillebror förbi med sin dator som bara står. Så nu är jag med dator igen, en som inte är lika seg! Tack så mycket älskade lillebror för lånet och bärandet <3 Här kommer i alla fall bilder som lovat. Att något så enkelt som pärlplattor kan vara så roligt är underbart, fast kan ju poängtera att det inte är så lätt med mina naglar. Är nöjd med min ask, visst blev den fin?



Rollin'

Idag har jag verkligen förtjänat en klapp på axeln eller två av mig själv. Promenerade i en timme innan min praktik och efter praktiken for jag ner på stan, åt kycklingsallad och sen tog jag mig en vända på över 1 km på löpbandet i rask promenadtakt, 4,9 om jag inte minns fel. Fastän fötterna brann från förmiddagens promenad så gav jag mig upp på bandet, nu har jag äntligen ordnat träningskort på USM. Av dagens motion att döma så är jag taggad på mer!

Varit en lugn och bra dag på praktiken. Går bara två timmar på torsdagar och då är det alltid mellis som står först på tur. Efter mellis hade barnen valfritt och jag fortsatte med mitt pyssel vid sidan om samtidigt som jag strök några pärlplatt byggen. Jag har nämligen också lagt pärlplattor som idag nästan blev en färdig ask, resten görs imorgon så resultat kommer upp då. Blev måttligt populär då jag stod och strök idag då det är något barnen vill ha gjort direkt dom är klar men finns ju inte alltid tid till det. Fick också veta idag att jag är välkommen att stanna i alla fall maj ut eftersom det tunnas ut rätt fort efter det. Fick även förslaget om att testa på förskola men känner mig osäker på det eftersom jag alltid varit inne på fritidspedagog, vet inte riktigt hur mina kontakter har förstått varandra. Att dom ser det möjligt att jag får vara kvar längre känns underbart, ett tecken på att jag varit relativt duktig och fungerat bra med personal och barn.

Imorgon blir det nog lugnt också förutom att det är fredagen den trettonde, vad kan hända då? Bussen sprängs eller kanske hela skolan? Hemska tanke, sånt där är bara humbug enligt mig för i fjol hade jag en bra fredagen den trettonde tillsammans med Britt-Mari kvällen innan min födelsedag. Hade jag inte fått förlängning hade det varit min sista dag imorgon så jag ser det mer som en tur dag nu. Jag behöver verkligen all tid jag kan få för att allt ska fungera. Att få vara på min praktik ger mig styrkan att tackla allt som sker här hemmavid. Förutom dödsfall är det även sjukdom som vistas i faggorna, ibland vill man bara förstå varför. Kommer man någonsin göra det? Cancer är en modefluga som inte får vara kvar för att stanna!



Keep on rollin'


Balkong uppdatering

Lovade att visa dynorna jag fick överta och här nedanför är dom! Nu saknas bara blomkrukan och kanske någon ljuslykta? Blomkrukan ska ordnas på morsdag då det är marknad här i Sävar. Sävar marknaden har alltid varit just på mors dag så länge som jag kan minnas, hoppas det blir underbart väder! Förresten, tack så mycket för dynorna Emma och Lars! <3



Last time

Idag hade jag min sista träff hos psykologen vilket känns underbart! Samtidigt som det känns underbart så är det lite tråkigt också eftersom vi har haft en bra och lärorik tid tillsammans då det varit en ge och ta relation. För att fira att jag är "botad" blev jag bjuden på Tapas av Sara och Britt-Mari, tack så mycket mina älskade vänner! Innan det var middagsdags gick jag och Britt-Mari runt på stan och gjorde diverse ärenden. Jag hade till dagen fixat till mig rejält, hade även på mig kilklacks skor. Våndats över tanken att snubbla då jag hoppar av bussen men vem är det inte som snubblar mitt ute på stan istället? Tjoff och sen låg jag på knä på marken, tog mig lika fort upp som jag for ner men det kändes lite pinsamt. Slickade mina sår genom att köpa en jätte söt tröja som blir perfekt nu i vår och till sommaren. Nej, så farligt var det faktiskt inte. Var inte någon framför mig som reagerade så mycket och bakåt såg jag ju ingenting. Det bjuder jag på!

På Tapas åt vi lite av varje t.ex friterad soft shell krabba, paella med kyckling, chorizo och skaldjur, kalvrygg, chevia och olika sorters bröd. Vi tog faktiskt också en drink innan maten, alla valde vi en rasperrini, mums! Haft en underbar dag/kväll, det här måste vi göra om tjejer!

Efter att ha gått i kilklacksskorna i över åtta timmar är mina stackars fötter väldigt möra. Ska även promenera imorgon innan praktiken sen tackla löpbandet efter praktiken, det blir intressant och se om mina fötter väljer att sitta kvar på kroppen eller inte.



Grönt är skönt



H&M - BiB


Curry kyckling

4-5 kycklingfiléer
5 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 röd paprika
1 gul paprika
4-5 färska champinjoner
2 burkar bambuskott
2 tsk sambal oelek
Mycket curry
Gurkmeja
Salt
Svart peppar

Smör till stekpannan

Skär upp kycklingen i valfri bitstorlek, stek i måttlig mängd smör och omåttlig mängd curry. Lägg över kycklingen i en kastrull och stek sedan paprikorna och champinjonerna. Häll över grädde, creme fraiche och resterande kryddor och låt koka ihop. Kryddning görs efter egen smak.


Balcony Horror

Igår fick jag det konstaterat att det är farligt att putsa fönster, i allafall utan mobil och låst ytterdörr. Jag ställde mig i godan ro ute på balkongen för att putsa balkongdörrs fönstret. Jag har det sorts fönster som dom flesta har, man delar på dom och putsar insidan också. Delade balkongdörren som jag gjort förr, problemet var bara att den här gången blåste den bakre delen igen och kilades fast i dörröppningen. Så där stod jag utelåst på balkongen i klädd nattlinne och shorts, utan varken mobil eller olåst ytterdörr. Behöll lugnet och tänkte; Tur att jag har utemöbler i alla fall. Mirabelle däremot höll på få panik på andra sidan fönstret och försökte ta sig ut men det gick ju inte alls. Hade väldigt tur i och med att grannen under mig satt ute, annars hade jag vackert fått stå på balkongen tills jag sett något liv ute på gården vilket sällan sker på en söndag. Min granne ringde till min mamma som har extra nyckel hit och efter några minuter var jag fri från skräckens balkong.

Nu har jag i alla fall vårstädade fönster och fräscha ljusa gardiner, tyvärr är ju ena kökslängden fortfarande sne men jag ska vänta med att köpa nya gardiner. Finns viktigare saker här i livet än att byte ut en väldigt sne panellängd.

För att sammanfatta det hela säger jag; Testa inte det här hemma!



Maj -10
Fått överta Emma och Lars dynor, bild på det kommer


Grillad kycklingfilé m. squashsallad och bearnaise

Marinad

2 dl olivolja
1 dl balsamvinäger (Jag använder mörk)
1 dl soya
4 pressade vitlöksklyftor
2 msk grillkrydda

Squashsallad (Motsvarighet till potatissallad)

500 g creme fraiche
2 rågade msk majonnäs
2 msk stark eller dijonsenap
2 squash
1 rödlök
1 skvätt grädde (ca ½ dl)
salt
svartpeppar

Jag hittade receptet på nätet men då utan mängd beskrivning. Med dessa mått fyller man ungefär en glasslåda på 2 liter. Använde rå squash vilket blev hårdtuggat och mycket smak. Tänker pröva att steka den först nästa gång.

Bearnaisesås

Jag köper som sagt färdig kall sås, Lohmanders. Den innehåller kolhydrater men tror det är lite, har funkat bra för mig och vikten.




Kycklingen är mörk på grund av marinaden, den är inte bränd ;)


Long...long

Idag fick jag hem min efterlängtade maxiklänning, det vill säga en lång klänning. Varit väldigt osäker på om jag skulle kunna ha den eller inte då jag är under 160 cm, 158 cm för att vara exakt. Även valt att ta en storlek som blev lite för liten över bysten men då jag håller på att jobba med vikten känns det mer prisvärt i längden. Kan i alla fall ha klänningen precis då jag står rak i ryggen, så med lite klack kommer klänningen överleva längre men kommer även att fungera utan så länge man är försiktig. Direkt jag såg klänningen hänga på sin galge så skrek den mitt namn klart och tydligt. Leopard + Erica = sant!




 H&M - BiB


Kycklingsallad m. rhode island dressing

Grillad kyckling utan skinn
Sallad
Tomat
Gurka

En sallad går att variera hur man vill jag tog det jag hade hemma

Rhode Island dressing

2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
Chilisås
Salt
Svart peppar
För extra sting har jag lagt till chili krydda

Ingredienser blandas efter egen smak


Vila i frid

Natten till idag gick min käre morfar bort, allt gick så fort och nu slipper han lida mer. Vi syns igen morfar men inte än på ett tag för jag ska leva livet för det vet jag att du velat.

* 12/6 1920 † 5/5 2011



Halvstång för min morfar <3

Första LCHF middagen

Fläskytterfilé, smör/sambal oelek stekt chaminjon och paprika blandning, grönsallad och kall bearnaise (köpt)


Twisted

Vet inte riktigt vad man ska säga om den här dagen, den har varit bra men samtidigt inte. Haft gråten väldigt nära hela dagen men höll tillbaka det helt under praktiken då jag trots allt jobbar med barn. När jag kommit hem från praktiken mötte jag upp mina syskon och mamma för att besöka morfar som har blivit dålig. Det skär som knivar i hjärtat att se en gammal man lida så mycket. Tankarna blir många och det blir jobbigt tillslut att försöka tänka klart. Det är aldrig för sent att ta tillvara på människorna man älskar, krävs inte mycket för att man visar sin kärlek. En kärlek som brinner likt elden, en eld som aldrig kommer slockna.


Naked

Idag har det varit en riktig fläng och släng dag. Min morgon började med att min faster Kia skjutsade mig och Mirabelle till veterinären på Röbäck, trodde först inte att vi skulle hinna fram på grund av en olycka på E4an som stannade upp trafiken. Fem minuter sena blev vi men det var ingen fara på taket som tur var. När jag var hemma igen var det egentligen väckar klocka dags så det kändes lite skumt. Höll på gå i taket av att Mirabelle inte var hemma, blev helt förstörd. Förväntade mig att hon skulle möta mig då jag låste upp dörren, men hur skulle det gå till? Efter två timmar hemma bar det iväg till stan igen men den här gången till praktiken. Hade en riktigt bra dag fastän vi alla höll på frysa till is då vi var ute, det snöade och jag tänkte; Skojar du med mig?! Känner själv att det går riktigt bra på praktiken så jag hoppas att dom ordinarie känner likadant.

Efter praktiken blev jag upphämtad av mamma, innan vi skulle hämta hem Mirabelle skulle vi fara förbi på H&M. Köpte kläder till lillebror i födelsedagspresent men köpte lite för liten storlek, givetvis fanns inte skjortan i rätt storlek inne! Vi var på två olika H&M, Strömpilen vart allt för långt borta då vi fortfarande hade Mirabelle kvar att hämta. Jag syndade och åt middag på Max men det var det värt, visst det blir ett stopp i viktnergången men det kan jag faktiskt ta.

Orsaken till veterinärbesöket var en sterilisering, Mirabelle mår bara bra och är sig själv till 110 %. Tratten hon fick i present tyckte hon verkligen inte om, det sa dom redan på kliniken att hon var sur över den. Här hemma försökte hon backa sig ur den men det gick inte så bra. Fick även med mig kattmats prover hem för steriliserade katter i en snitsig kartong, riktigt bra. Rubriken kommer ifrån att en viss liten dam har renrakad mage, påminner om en valpmage, urgulligt! Lägger upp en bild längst ner på magen, så känsliga kan ju hoppa över att scrolla längst ner.


Kan vi ta bort den här dumma kragen nu?



Om blickar kunde döda





Lillmaggen


Rosa moln

Min valborg började som sagt dåligt eftersom jag inte kunde få igång min dator och på grund av det kunnat förlora många värdefulla bilder. Gjorde mig tillslut i ordning inför kvällen i sann rockabilly anda, rutig klänning, eyeliner och röda läppar. Senare blev jag, Eve och Viktor hämtade av pappa då vi även var ditbjudna på middag innan bilarna skulle börja rulla till Övik. Vi bjöds på en jättegod stek och taggat sällskap. Vi kom oss iväg strax efter 19 och närmade oss Övik just före 21, tar lite längre tid då det är toa pauser inberäknat men vad gör det? Spelningen hölls till inne på Brux, det var riktigt fint med kristallkronor och stilren inredning.

När vi hade hunnit vara där en stund kom Hank T Morris upp på scen och det var ett rejält drag vill jag lova. I början var vi några få på dansgolvet men efter pausen blev det proppfullt. Jag valde då att dricka vatten och ta det lugnt innan bandet jag väntat på jättelänge skulle komma upp på scen. När Hank T Morris var klar så tunnades det ut på golvet och jag ställde mig på en gång längst fram vid scenen, fick även med mig pappa och Kajsa. Tror vi väntade i just över en kvart innan JLT äntligen kom upp på scenen men den väntan var det verkligen värt. Med min längd hade jag nog inte sett ett skvatt om jag hamnat längre bra. Lite senare kom även Eve, Viktor, Kia och Leif brevid oss så Sävar gänget var samlade. Det finns knappt ord för vad jag kan säga om JLT och hur underbart det verkligen var. Den energin dom hade spred sig över hela lokalen och folk blev som tokiga. Var nog inte långt ifrån att vissa flickor slet av sig trosorna och slängde upp dom på scenen. Jag lyckades få Johns plektrum, det är till och med rosa, vadå lycka? Precis innan vi skulle gå ut för att fara hem såg jag JLT vid utgången och då var jag snabb fram med kameran så att jag fick ett kort på mig med John och Eve ett med Martin. Hade velat ha ett kort med Joakim också men han var mitt inne i en diskussion så ville inte störa.

Tillslut rullade vi hemåt och efter en visit inne på Max hemma i Umeå så åkte vi vidare hemåt. Väl hemma var klockan runt 3 och jag hade planerat att gå i säng på en gång. Fick för mig att starta en film och försöka få igång datorn och efter en stund som ett mirakel gick den igång! Så åt helvete med den sömnen, jag var tvungen att passa på att bränna ut alla bilder. Från att ha tänkt lägga sig 03.30 blev klockan 06.30, men det var det värt.

Man kan kort sammanfatta att jag hade världens bästa kväll igår. Fick se mitt favoritband, fick plektrum, foton och datorn gick igång! Svävar ännu på rosa moln och sjunger på JLTs låtar för mig själv. Kan livet bli bättre än vad det var igår?



Rockabilly systrar för alltid  <3



Hank T Morris



JLT <3







<3


RSS 2.0