Grattis en dag för tidigt

Hos oss blev det så att vi valde att fira lillebror idag istället för imorgon på hans födelsedag. För mig var det mycket lättare i och med att jag annars hade behövt ta mig till Sävar en gång till. Ja, nu är ju inte det så jobbigt men jag har ganska mycket att hinna med nu innan jag åker iväg på fredag. Dagen började däremot med att jag och mamma åt varma mackor till lunch och efter det gjorde hon klart tårtan. Lite senare ramlade lillebror in men även lillasyster och tillslut resten, moster, kusin och familjen KPP. Födelsedagsfirandet började med fika i köket och fortsatte med presentöppning i vardagsrummet. Tror att Emil blev nöjd med sina presenter, nu bestod det mesta av alkohol vilket han i och för sig önskade sig men samtidigt så måste han ju få prova på vuxenlivet en gång iallafall. Nu tidigare under våren fick han en ny elgitarr så det gick räcka med mindre presenter nu helt enkelt. När moster, ja nu har jag fyra mostrar men det är bara en som vi kallar för moster, resterande nämner vi med förnamn. Riktigt varför det är så vet jag inte men det beror nog på att vi var mycket hos henne och hon var mycket hos oss. Iallafall, när moster och vår kusin for hem till sitt så började mamma med middagen som bestod av tonfisk och makaroner i ugn, mums! Ja, jag har ju börjat med LCHF men den här veckan har varit alldeles för stormig så jag har tyvärr fuskat väldigt mycket i kostväg, men imorgon är en ny dag och en ny vecka!
 
Förutom massa bus med syskonbarnen så har jag även fått ett par byxor uppsydda, tack så mycket mamma! Började bli trött mot slutet av kvällen och skönt som det var fick jag och Eve skjuts hem till stan, det var guld värt vill jag lova!
 
Som sagt, imorgon börjar en ny dag och en ny vecka, det känns bra. Vissa stunder av den här veckan skulle jag gärna slänga i soptunnan men så är det med det. Imorgon ska jag fixa naglarna och så handla hem kattsand och sådant som behövs här hemma när jag är borta och har kattvakt. På torsdag ska jag på mitt första tandläkarbesök, känner mig lite smånervös men jag vet att det kommer att gå bra även om jag ska hålla munnen öppen i över en timme. Wish me luck!
 
 
Två busiga syskonbarn som ni kan se, Elmers min är hans nya standard. Underbart! Nog syns det vem som är far till dessa rara barn?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kan du inte börja föra matdagbok varje dag? Skulle vara intressant att se! Är en väldigt smart sak som en hel del vikt/träningsbloggare gör! Roligt att se själv sen också!

Svar: Det skulle väl jag kunna göra men måste komma igång till 100 % först. Just nu tappar jag väldigt mycket i maten :P
Erica KP

2013-04-29 @ 19:14:08
Postat av: Alexandra Å

Hej!

Ett tips är att istället för att gå på LCHF är att bara gå på Low carb. Problemet med LCHF är att om man fuskar (vilket man ska få göra då och då) ger det bara motsatt effekt och man förlorar ingen vikt (för då får du både i dig mkt fett och kolhydrater) Så satsa istället på att skippa high fat och istället äta mindre carbs (men uteslut det inte helt och hållet) och kör då istället på "bra" carbs, dvs. skippa vitt bröd och sån skit.
Håll dig typ till 30 g carbs/dag under typ en månad och ät kött och grönsaker till.
Skrev från mobilen så det kanske blev lite rörigt, men maila om du undrar något! Bara ett litet tips, jag lyckades gå ner 14 kg med detta och då unnade jag mig godsaker då och då :)

Svar: Hej Alexandra!
Tack för tipset, alltid roligt att få höra hur folk gör :) Min första omgång av LCHF gick jättebra utan fusk, ja förutom fusket jag hade en gång i veckan då. Nu är det så mycket i livet som strular så då blir det lätt att man faller dit på en pizza eller liknande ibland. Är väldigt noga med att inte överdriva med fett så man kan kanske säga att jag äter en blanddiet mellan LCHF och Low carb, jag vet inte. Det är viktigt att kunna unna sig men just nu måste jag se till att sluta med fusket men det blir svårt då mat har varit det man tagit som tröst tidigare :P
Erica KP

2013-04-30 @ 01:44:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0