Curry

Igår blev det många knop gjorda men ändå inte, blev små doser lite här och var istället för en stor en på en gång. Dagen började med att jag vaknade, hör och häpna, efter det tog jag en dusch och sen var det dags för lunch. När ätandet och allt som hör därtill var överstökat så satte jag igång att diska bort ett mindre berg som fått vara i diskhon sen i onsdags om jag inte minns fel. Har inte haft orken och har som mest bara flängt runt. När disken var klar kom Britt-Mari ut och vi tog oss iväg på affären för att handla, har försökt börja lära mig storhandla lite smått ibland då det vore passande att kunna det innan skolan drar igång än om jag har många halvdagar på schemat som det ser ut och fastän det ser ut så på skolschemat så är ju mitt egna privata heldagar, det gäller att inte tappa farten det första man gör.
 
Till middag igår gjorde jag korvstroganoff och den här gången hade jag i köttbuljong, mamma och Emma har visst alltid haft det men jag har av någon anledning missat det och alltid trott att vi har gjort likadant, haha. Under tiden som jag gjorde maten så diskade jag bort det jag använde för att göra i ordning middagen och så efter maten var det dags att diska igen. Jag tog däremot en paus i fejjandet och installerade photopearls, har valt en första bild och har även märkt att jag måste köpa fler pärlor av minst två färger. Har tänkt använda pysslandet som lite terapi, får ta det när jag har tid och när jag helt enkelt måste slappna av från studierna. Dom i min närhet vet hur lätt jag fastnar i studierna och det tär väldigt mycket på kroppen och knoppen, därför måste jag vara duktig på att lägga ner böckerna ibland än om det känns svårt. Under tiden på Komvux hälsade jag på väggen lite mjukt två gånger eller så, dom här gångerna gick det att hantera för nu kan jag ju som sagt känna igen dessa tecken. Har redan känt av lite nu innan skolan just för att jag så lätt stressar upp mig, fy mig! I alla fall, den här presenten är perfekt just för att ha lite avslappning och bara ha kul, har alltid tyckt om att pyssla. Tillslut diskade jag bort efter middagen och maten åkte in i kylskåpet. Innan middagen hade jag påbörjat lite av lunchen till idag, jag delade nämligen en grillad kyckling och tog bort skinnet på andra halvan för att det skulle gå snabbare att dela den idag. Nu blev det dock så att jag fick ett ryck och gjorde klart lunchen redan igår, jag har för första gången gjort en kycklingcurryröra. Har alltid älskat den på Östra och har velat kunna göra något liknande och den här blev faktiskt väldigt bra. Problemet med att man gör i ordning kvällen före är dock att man blir sugen att smaka om det blev bra då det är något man inte gjort tidigare. Sagt och gjort, jag och Britt-Mari tog oss varsin macka och jisses vad gott det var! Fast, med curry blir det mesta faktiskt bra. Jag har till exempel curry när jag äter spagetti, korv och ketchup. Det började faktiskt med att jag skulle testa pastakrydda då några i min familj använder det på den maten. Jag hittade inte pastakryddan och kom därför på den geniala idén att ta en krydda med liknande färg. Haha, ja nu låter det inte så genialt egentligen, förstår inte hur jag tänkte men jag gjorde i alla fall en fullträff.
 
Kvällen fortsatte i ett mindre matkoma och natten blev lite för sen som vanligt. Natten innan höll jag inte på att kunna lägga mig då jag började få tankar om, ja, inte spöken men något åt det hållet i alla fall. Tror det var en blandning mellan trötthet och ja, något annat. Tog mig i säng tillslut och fick sova några timmar. Det positiva med en stor säng är att jag och Johan kan sova tillsammans. Det negativa är att det blir så tomt utan han där.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0