PSK

Idag drog den nya kursen pedagogiskt ledarskap, sociala relationer och konflikthantering igång. Det första många av oss tänkte var nog; wow! Samtidigt som det känns mycket så är jag väldigt nyfiken på kursen då den ska vara väldigt central i vårt yrke som lärare. Hade jag läst på universitetet tidigare hade jag blivit titulerad som fritidspedagog men nu blir jag grundlärare med inriktning fritidshem. Det är fortfarande ganska snurrigt det där så att säga fritidspedagog är enklast. Jämför man den här kursen med den första så är upplägget väldigt annorlunda. Då hade vi tenta på tenta ungefär och nu har vi sammanlagt tre seminarier som är obligatoriska men det sätts inga betyg på dom, vi ska ha två eller tre rollspel, minns inte hur många just nu och i slutet på kursen har vi en salstentamen. Inför den här kursen har vi återigen delats in i grupper vilket vi redan var tidigare. Då på gruppdiskussioner och dylikt så var vi grupp B7 och B8. Nu är vi ett gäng som är grupp A och i den gruppen har vi även smågrupper. Det har pratats mycket om trattar idag då det sägs att vi är på väg ner i tratten nu, det är nu det börjar formas mer mot våra inriktningar, kul säger jag!
 
Vad annat är nytt? Imorgon bitti ska jag operera ut en visdomstand, känner mig måttligt road och sugen på det men samtidigt är det onödigt om någon annan tand ska ta skada bara för att den här valde att växa jättesnett. Har valt att inte ta något lugnande imorgon och har fått lite olika reaktioner på det men som jag sa tidigare idag, får jag panik imorgon får jag väl be om lugnande helt enkelt, känns bättre att prova utan först. Ska vara på käk kirurgen klockan 08.00 och jag vet inte riktigt när jag släpps därifrån. Klarar jag mig utan lugnande så behöver jag inte stanna kvar efteråt i alla fall. Väl hemma är det planerat att ta någon Ipren eller tio kanske och så vila, vila och vila. Senare på dagen ska jag få skjuts av mamma till Ålidhem och hämta mina kursböcker som har kommit. Var verkligen inte på humör att hämta ut böckerna idag då min huvudvärk har valt att våldgästa mig längre stunder de senaste dagarna. Förutom att jag är förberedd på att få väldigt ont så har jag även förberett mig för flytande föda. Tog och köpte hem lite Nutrilett då det känns viktigt att få i sig det mesta som man behöver, sen så kändes det onödigt att bara leva på till exempel yoghurt eller saftsoppa. Sen vanliga matsoppor är jag ju inte så övertokig i annars heller och hade väl ändå bara fått i mig buljong.
 
Snart är även julen här och samtidigt som man längtar så gör man det inte. I och med praktiken har jag inte tagit mig tid att ordna några julklappar och sen vet man aldrig vad man ska komma på heller för den delen. Viktigast är dock att jag har ordnat Agnes tre års present från mig och Johan. Tänka sig att jäntan blir tre år på tisdag, jag kan verkligen inte förstå det. Fått veta att kalaset är på lördagen den veckan men ser väl om man far förbi en sväng på tisdag i alla fall då jag har självstudier både onsdag och torsdag. På fredagen har vi vårt första seminarium och sen på kvällen är det tänkt att vi ska fara på bio ett gäng. Förutom det så kommer även Johan ner till veckan, vet inte riktigt vilken dag ännu men han kommer ner i alla fall! Har blivit lite av en tradition att han är med på Agnes födelsedagar, han har ju varit med på både ett års dagen och två års dagen. Till min lycka kommer han även vara med här nere över jul, om han åker hem emellanåt vet jag inte än, tror inte han har bestämt det än. Tack vare julens intågande har jag i alla fall äntligen fått bort papper, böcker och ja, småsaker överhuvudtaget från bordet och bänken så just nu är det riktigt fint hemma hos mig. Är svårt att få plats med allting när man inte bor så stort och tyvärr är det mycket man inte kan slänga heller. Får bara hoppas jag kan hålla kvar det såhär fint ett tag till i alla fall.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0