Midsommar 2013

Igår var det som sagt midsommar, i och med att jag är här uppe och jobbar så missade jag den stora festen nere i sommarstugan i Ivarsboda. Det känns lite tråkigt men samtidigt hade jag nog inte orkat med alla människor heller, av någon anledning blir jag lätt stressad bland mycket folk ibland. Min midsommarafton började i alla fall med en välförtjänt sovmorgon, efter det gjorde jag mig midsommar fin innan Johan åkte till jobbet bara för att han skulle få se vad han missade, dock så sa han att han redan visste vad han missade. När han hade åkt iväg gick jag ut på gården för att se att Aila och pojkarna redan hade kommit tillbaka med traktorn och björkarna, hade helt missat ljudet av traktorn. Jag stod säkerligen med hårsprayen och härjade så allt sprayande tog bort traktormullret. Började att hjälpa till med att hålla fast björkarna mot släpet så att vi skulle få klart vårt släp och åka iväg men for även emellan med att ta in Bullen och Nikka till hagen för att sen gå in och pumpa upp massa ballonger som vi skulle sätta fast också. Tilllsut var vi klara både med pynten och möbleringen i släpet så då bar det iväg till Lingonberget för att hämta upp Anette, Jonas, Elias, Alicia och Clara. Ja, med oss från huset hade vi också Axels kompis Magnus förresten. Så från huset var vi Aila, jag, Axel, Tobias och Magnus. När vi hade kommit till Lingonberget så bytte vi förare till Jonas och efter det bar det vidare till Palohuornas som även är kallat för Pallo för att göra det lite lättare. Där har Hanna och Peter en stuga så där mötte vi upp dom, Ida-Maria, Stina, Pelle, Bosse och Betty. Lite senare kom Peter hem och även Love kom förbi. En del for ut igen för att åka en sväng runt byn med släpet, medan satt vi några stycken i stugan och tog det lugnt. Alla drack kaffe förutom jag som drack saft. Precis, har fortfarande inte lärt mig att dricka kaffe.
 
Väl hemma igen så började vi med maten som bestod av både kyckling, fläskfilé, köttbullar, rostbiff, nypotatis, ägg, sallad, bearnaisesås och ja, säkert något annat också. Blev en väldigt lugn midsommarafton och det kändes lika bra eftersom jag har haft och har så ont ännu. Jag satt mest gäspandes och tittade på klockan för att vänta på Johan som skulle komma hem vid 22 tiden. Såg genom fönstret att han kom hem så jag gick ut utan kofta och trotsade myggen. Jag skulle helt enkelt ha en kram! I och med Johans tolvtimmarspass idag så gick han och la sig på en gång, jag gick och la mig för att mysa en stund men det slutade med att jag la mig för natten där vid 23.30 ungefär. Tror inte jag har lagt mig så tidigt på midsommarafton på flera år, haha.
 
Det var min midsommarafton och jag är nöjd även om det var lugnare än jag är van vid. Vi fick ändå det bästa, bra väder, underbara människor och underbar mat. Det behövs inte mer.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0