Skitjobb

Med skitjobb menar jag de jobb som många människor, ja vill egentligen skriva något väldigt fult, de ser ner på, till exempel lokalvård. Just lokalvård men även många andra uppgifter är något som anses ligga långt ner på listan för bra jobb, både lönemässigt och statusmässigt. Enligt min åsikt så skulle vi människor som inte arbetar med det här inte klara oss utan dessa skitjobb som behövs för att vi ska leva i en bra miljö. Är egentligen lite för trött för att tänka klart men ibland blir jag bara så less på respektlösa människor att jag vill spy.
 
Igår kväll for jag och två av tjejerna i gruppen till Universum på universitetet för att nöta tillsammans lite extra inför tentan. Jag tycker att det är underbart att vi studenter får vara på campusområdet både kvällstid och helger så länge vi har egna passerkort. Vad möts man av? Det stinker som något gammalt lan, det är överfulla sopkorgar, det väller över av pizzakartonger, godispåsar, burkar, flaskor och så vidare. Och det här var bara i det allmänna utrymmet, inne i grupprummen så hade folk också lämnat fullt på borden. Vem fan vill mötas av den synen en måndagmorgon? Jag blev så arg igår att jag hade lust att städa själv vilket nu i och för sig inte hade gått då jag inte hade några sopsäckar undangömda i ryggsäcken. Jag förstår att det blir svårt att hålla rent och fint när soptunnorna är fulla men varför inte ha med sig en egen påse och ta med sig skräpet därifrån? Hade sån stor lust att sätta upp en lapp där det stod; Din mamma jobbar inte här!
 
Studerar man på universitetsnivå tycker jag att man kan ha lite hyfs i kroppen i alla fall och visa respekt mot sina medmänniskor. Skulle bli ett himla liv i luckan om man gjorde likadant hemma hos dem. Ja, nu kan man kanske inte jämföra så egentligen men varför inte? Varför ska man göra någons jobb lite tyngre när man kan ta lite eget ansvar själv? De som tänker; Äsch, de som städar kan ta det där. Testa att gå i en lokalvårdares kläder en dag och tänk efter litegrann.
 
Tyvärr kommer det ju alltid vara såhär på något vis, är ju samma inom restaurang och krogbranschen till exempel. Men tycker folk kan skärpa sig i alla fall. Gör mot andra det du vill att de ska göra mot dig, det är den gyllene regeln. Kände bara att jag behövde få spy lite galla då jag avskyr sånt här. Har själv jobbat med lokalvård både på en restaurang och förskola. Ja, nu var det ju bra miljö på förskolan men på restaurangen kunde man hitta det ena och det andra där det inte skulle vara.
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

haha vad skön du är! Men jag håller med dig till 100%!
Man ska gå efter den gyllene regeln (a)

Svar: :*
Erica KP

2013-11-04 @ 22:08:16
URL: http://jennyhellstrom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0