Superhjälte

Känns konstigt att väga lika mycket som jag gjorde 2011 innan jag började kämpa med vikten, har alltså gått ner hälften av allt jag gått upp sen dess. Man kan ju tänka; Varför fick det gå så långt? Men samtidigt, så är livet så ibland, det kan skita sig. Det är ingen idé att bli sur och tänka på vilka fel man har gjort, det är bara att tänka; Gör om, gör rätt!

 

Skrev denna status på facebook och fastnade för hur bra "Gör om, gör rätt" är. Visst är det något som kommer från det militära? Nu är det ju faktiskt så, ingen av oss är superhjältar, eller ja, några är superhjältar men samtidigt finns ju den mänskliga delen kvar, nämligen misstag, ja eller misslyckande om man ser det så. Vi människor kan göra fel och vi kan även avsky oss själva för de fel vi gör. Men vet ni, skulle vi aldrig göra något fel skulle vi aldrig lära oss något heller. Genom att försöka, ramla ner och kliva upp lär vi oss så mycket att det nästan är för otroligt för att vara sant.

 

Om man kollar på mig t ex, jag har varit med om mycket som en människa inte borde få vara med om. Ibland förbannar jag det och ibland kan jag faktiskt omfamna det och känna mig lyckligt lottad. Hur dumt det än låter så har ju allt jag gått igenom gjort mig till den jag är idag. Ja, finns ju säkert många som inte tycker om mig men vad gör det, jag behöver ju inte tycka om de heller. Finns många som älskar mig för just mig och hur bra är inte det? Än om det som sagt inte alltid är jag som har gjort något fel så har jag ju ändå lärt mig något av andras misstag. Jag tror stenhårt på att man ska ta sitt jobbiga bagage och vända det till sin styrka, till något bra. Vars hade jag varit om jag bara hade gett upp? Ibland finns det inget hopp om en bättre dag men hur dåligt man än mår så måste man inse att det finns så mycket i ens liv som kan rädda en. Titta bara på din familj, dina vänner och dig själv. Vi lever bara en gång och vi måste försöka göra det bästa av det, än om vi ramlar ibland så måste vi alltid ställa oss upp. Något som är viktigt är också att våga be om hjälp, prata om det som tynger dig och sträck ut din hand. Det är jättesvårt, det är så mycket som jag har hållit inom mig själv tidigare för jag har inte velat skada någon annan med det som gör ont i mig men vet ni, skulle inte personen ni ber om hjälp bry sig om er så är det inte rätt person.

För att gå tillbaka till superhjältar, var din egen superhjälte varje dag, men kom ihåg att även en superhjälte kan göra fel för hur starka vi än är, hur mycket vi än kämpar så kan vi göra fel. Det gäller bara att inte etsa sig fast vid felen man gör och börja banna sig själv, lär er något av det istället. Gör om, gör rätt.

 

 

Kommentarer
Postat av: Jeeennny

åh vad bra skrivet!
Du är så stark, jag älskar dig!

Svar: Tack så mycket!Dina ord värmer så mycket, älskar dig med!
Erica KP

2014-04-12 @ 12:17:06
URL: http://jennyhellstrom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0