Helkropp

Som tänkt så tog jag mig till gymmet idag igen, var osäker på hur det skulle gå i och med träningsvärken från...ja, vi behöver nog inte nämna det ordet här. I och med att jag körde hela kroppen förutom bröst så hade jag stål muskler överallt förutom i bröstet. Började passet med cardio i  ett uppvärmningspass, cardio är pulsträning, det vill säga kondition. Försöker nöta in det nya ordet, låter lite roligare bara, haha.

Igår kväll läste jag en fråga om helkroppsträning där en PT hade svarat på hur man tränade bäst. Först skulle man börja med de största musklerna, det vill säga ben, rygg och bröst, därefter de små som är biceps och triceps och sen skulle man avsluta med mage. Jag är ju som sagt gröngöling och hittar tips lite här och var så jag körde på den ordningen idag och det är ju samtidigt skönt att gå igenom del för del på det sättet. Blev varken hopp eller squats idag då jag ärligt talat inte känner mig bekväm med att göra det själv. Sänkte vikten på två övningar idag, på en maskin hade jag velat ha t ex 20 kg men det fanns bara ojämnt så det fick bli 15. På rodden blev det 25 istället för 30 som jag brukar. Hade nog klarat 30 men kändes onödigt att prova då jag hade ont redan. La även till en magövning efter lite hjälp från personal på Iksu, blev även tipsad om att be om en genomgång på gymmet så det ska jag boka in, de mesta övningarna har jag ju kört tidigare efter hjälp på USM men har ju börjat med lite nytt och det är viktigt att veta att man gör rätt, speciellt när man som jag har en rejäl svankrygg. Dock så får jag bra hållning när jag går runt på gymmet, av någon anledning blir det att man sträcker på sig när man går där. Borde nästan låtsas att jag alltid är på gymmet för att kunna bättra på min hållning hela tiden.

 
Benpress 60 kg 3x10
Utsidan lår och rumpa i maskin 40 kg 3x10
Insida lår i maskin 40 kg 3x10
Rodd i maskin 25 kg 3x10
En annan slags rodd i maskin 15 kg 3x10
Triceps med viktskiva 2,5 kg 3x10
Triceps press i maskin 15 kg 3x10
Bicepscurl i maskin 5 kg 3x10
Magpress i maskin 15 kg 3x10
Bålrotation i maskin 15 kg 3x10 (här får även de sneda magmusklerna jobba)
 
Passet avslutades med sju minuters cardio, brukar köra längre på slutet för att öka förbränningen men jag ville hinna hem för att duscha och äta lunch i lugn och ro innan föreläsningen. Måste ta tag i att få en genomgång av maskinerna så att jag kanske får tips på vilka övningar som är bäst för mig. Trivs med de jag gör men vet inte hur många olika jag behöver köra för t ex rygg. Borde väl även köra bröst och axlar men när det kommer till bröst blir jag lite fjantig. Fått höra mer än en gång att brösten bara blir mindre och det vill jag inte haha. Jättedumt egentligen kanske men de kommer nog försvinna i samband med vikten ändå. Får se, kommer vara bra att prata med någon som jobbar med träning och se vad som sägs.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är rätt mycket skitsnack det där du hört om brösten, om du tränar dina bröstmuskler kommer dom kunna framhäva dina bröst, just för att musklerna sitter bakom bröstet. Men visst försvinner dom om du har maximalt lite underhudsfett (typ fitness) men det är ju en bit kvar till det. Sen försvinner ju fettet från brösten när man går ner, desto viktigare att framhäva det som finns under...

Svar: Just därför jag valde ordet fjantigt, bara för att man hör saker flera gånger betyder det inte alltid att det stämmer men ändå kan det fastna i bakhuvudet. Tack för bra information :)
Erica KP

2014-04-03 @ 21:39:00
Postat av: Lisa

Visst är det konstigt det där, att hållningen blir så himla bra när man är på gymmet. Och bara där. Har ibland funderat på om det är tränings-BHns förtjänst. Men vet inte riktigt för om jag har tränings-BH hemma så får jag inte bra hållning automatiskt. Ett mysterium :D

Svar: Haha ja, vi får helt enkelt jobba med tanken att vi är på gymmet hela tiden ;)
Erica KP

2014-04-08 @ 22:07:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0