Blomkålsmos

Förra veckan gjorde jag blomkålsmos och den här gången kokade jag blomkålen i micron då jag har läst att blomkålen inte blir lika vattnig.
 
1 kg + blomkål
1 dl grädde
50 gr smör
150 gr Philadelphia ost
Valfri mängd riven ost
Salt
Vitpeppar
 
Så här gjorde jag;
 
Bröt loss blomkålsbuketter och skar bort stammen, använde ett huvud på just över ett kg. La blomkålen i en microvänlig djupskål och fyllde botten med grädde, därefter körde jag på högsta effekt i 15 minuter, man får känna efter om blomkålen är tillräckligt mjuk. Man kan använda mer grädde, allt beror på vilken konsistens man vill ha. Hällde över blomkålen och grädden i en vispskål, la i smör, Philadelphia ost, riven ost och kryddade med salt och vitpeppar. Mixade därefter tills jag fick rätt konsistens.
 
Till blomkålsmoset hade jag fläskkorv, fick ett sånt sug för ett tag sen efter fläskkorv och mos så varför inte äta en lchf variant? Däremot så fanns bara Scans korv och den har lite för hög kolhydratshalt än vad jag är ute efter men nästa gång ska jag se till att köpa, ja, var det nyhléns hugossons månntro? Ett norrländskt märke var det i alla fall, tror den låg på runt 4,6 kh/ 100 g. Idag åt jag däremot köttkorv till, samma kolhydratsmängd även där när det kommer till de olika märkena. Använder Felix ketchup som är sötad med stevia.
 

Kommentarer
Postat av: Jenny Hellström

det måste jag också prova, låter så gott!

Svar: Det är gott också! Riven ost i blir som pricken över iet, smakar inte lika mycket blomkål då tycker jag.
Erica KP

2014-12-02 @ 14:44:08
URL: http://jennyhellstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0