Juldagarna

I och med att planerna inför julfirandet hade ändrats bestämde jag mig för att följa med ut på puben i Sävar på juldagen då även mamma och lillebror skulle dit. Dagen började med tomtegröt och skinkmacka vilket satt fint i magen. Lite senare under dagen gick jag hem till pappa och fick ta med mig köttbullar hem till mamma som vi då värmde upp tillsammans med prinskorv och potatis till middag, det är en tradition att äta rester på juldagen och jag har fortfarande inte blivit less. Efter maten så var det dags att göra det sista med utseendet och samtidigt kom Emil förbi och vi hade en liten mini förförfest hemma hos mamma med lite dryck och E-type i högtalarna. Lite senare åkte vi och hämtade upp en bekant till Emil och åkte därefter vidare hem till Putte där förfesten var, det brukar alltid vara mycket folk och mycket liv hemma hos han men det var mer som en vanlig vardagskväll, ja förutom alkoholen då. Väl framme på puben så var det dom gamla vanliga rävarna, var inte lika fullt som det brukar på juldagen men lika bra var ju det. Blev lite dans, prat och skratt innan jag och mamma rullade hem där vid ett tiden, jag kände inte att jag skulle orka gå hem en timme senare så kunde lika gärna åka hem med mamma och lägga mig.
 
Helt plötsligt var det annandag jul och dags att åka hem till lägenheten där Mirabelle väntade på mig. Min älskade trogna katt, jisses vad jag älskar dig. Något av det finaste som finns är att mötas av Mirabelle i dörren och sen få bevis på hur mycket hon saknat mig och hur glad hon blir åt att jag kommer hem. Innan jag kom hem åkte dock jag och mamma förbi på NetonNet då jag efter många om och men hade bestämt mig för att lägga pengar på en systemkamera. Ja, det är en stor summa och kanske inte det nödvändigaste att lägga pengarna på när man är student, men samtidigt så hade jag drömt om det här i 10 år så varför inte slå till när man hade lite sparat? Är jätteglad över min kamera samtidigt som man känner sig lite som en fåntratt då man inte kan så mycket men har ju gillat att fota enda sen jag kunde hålla i en kamera så med tiden kommer jag lära mig mer, redan nu har jag fått beröm för mina få bilder som ligger uppe på Facebook så det är ju kul. Vet inte riktigt vad jag gav mig in på då jag valde en systemkamera med ett stort objektiv, millimetern är upp till 105 så har väldigt mycket att zooma med ändå. Däremot så brukar man bli van ganska fort vid nya saker så länge man håller på med dom och testar sig fram så det kommer nog också bli bra i slutändan. När jag och mamma kom hem till lägenheten blev Mirabelle överlycklig så jag gosade med henne en stund innan ivret att få öppna kartongen tog över. Mamma stannade kvar ett tag och umgicks och efter det blev det en väldigt lugn kväll i soffan med Mirabelle i famnen.
 
Kan med andra ord inte klaga alls på min julhelg, enda negativa dock är att jag köpte ett systemkamera kit, fick med en väska. När jag packade upp allting upptäckte jag att det var praktiskt taget bara kameran och objektivet som rymdes i väskan vilket är jättedåligt om man ska ha med sig allting. Dagen efter ringde jag till kundservice och fick då höra att om jag la till mellanskillnaden fick jag byta till en större väska, perfekt tänkte jag. När jag fick skjuts till NetonNet på lördagen så blev det däremot ett bakslag, i och med att det var ett paket så går det inte att göra så. Kundservice har visst gjort samma tabbe mer än en gång och han lät ganska irriterad över det, säkerligen inte lika irriterad som jag blev. Jaja, det är ju bara ett klassiskt i lands problem, det är en fis i rymden.
 
 
Nikon D3200 + 18-105 mm VR

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0