Uppe i norr

Så, vad händer här uppe? Tja, inte så jättemycket faktiskt men det är himla skönt det med. Eftersom jag inte kan åka upp så jätte ofta blir det min tillflyktsort många gånger, få komma bort och bara få vara. Eller ja, bara och bara, är mitt hem också så därför måste ju även jag ta tag lite här hemma, speciellt då Johan jobbar på dagarna. Fast samtidigt så får man ju bara vara när man dolar på i hemmet också, eller hur?
 
Morgonen börjar oftast fyra, ja, jag kliver upp med Johan och så går jag och lägger mig igen när han far. Här snackar vi att få tid tillsammans i vaket tillstånd det vill säga. Går sisådär att sova på grund av värmen och hundar som ränner och har sig så ibland blir det längre tid i sängen just för att man ska få bli lite pigg. I måndags blev det en promenad på lite mer än en och en halv timme, tog nämligen ut hundarna en i taget då jag aldrig kan gå med alla fyra. Kändes ganska bökigt att göra så men testa kan man ju alltid. Sen när Johan kom hem åkte vi in till Gällivare för att handla men innan det åt vi middag på Laguna där de har min favorit kycklingkebabtallrik, den här gången åt jag utan strips! Jisses så goda stripsen såg ut att vara men nu vill jag sköta mig då helgen inte var så fin som sagt. Är tyvärr jättekänslig mot kolhydrater så det funkar inte att köra på i samma stil även om jag har lite lätt för det ibland. När vi kom hem var det nästan sängdags för herrn och jag avslutade kvällen med en film innan jag la mig.
 
Igår blev det inte mycket sömn heller, vid sex på morgonen blev det nämligen ett rejält blixt och åskoväder som höll på ganska länge, jisses så irriterande och inte så roligt när man är ensam själv i ett stort hus. Innan lunch tog jag och dammsög hela huset förutom källaren, räckte med den trapp tyckte jag, kändes så bökigt då man inte är van. Efter det blev det lunch och jag fick även bort lite disk. Lite senare gick jag på över en timmes promenad med hundarna men den här gången tog jag två och två, var lite bökigare men samtidigt vill jag ju klara av det också. Resten av dagen bestod mest av att sova ärligt talat, sen gjorde vi en sen middag och sen blev det filmtittande igen och efter det försöka sova. Mirabelle vågade sig även ner en sväng om men hon är inte så lycklig på grund av hundarna men som sagt, de borde mogna med tiden och det är ju ett tag innan vi ska bo ihop på heltid så den här tiden funkar det. Hon har då ätit, druckit och varit på toaletten på en gång vilket inte är vanligt så det är ju bra.
 
Idag tog jag en mer Erica dag, när jag klev upp så noppade jag ögonbrynen, tog en dusch, rakade benen och så. Eller nja, nu ljög jag, innan det åt jag lunch och därefter gjorde jag 50 squats. Uteslöt promenaden idag då mina knän inte alls tyckte om de jag tog dagarna innan, måste nog gå kortare vändor helt enkelt. Sen satt jag och knåpade med Blocket och la ut all kurslitterarur jag vill sälja, får se om jag blir av med den eller inte. Efter det har vi nog bara hängt tandköttet, Johan ligger och sover sen någon timme och jag ska hänga upp lite tvätt som borde vara klar. Efter det ska jag fortsätta se på Inkheart och sen gå och lägga mig.
 
Imorgon kommer även Britt-Mari, det är första gången hon åker hit upp så det ska bli roligt att få visa huset på riktigt och så kommer vi säkert åka hem till Purnu något också. Mirabelle blir nog glad också då hon får en rumskompis som hon tycker om.
 
Som sagt, det är väldigt lugnt här uppe och det är så skönt, men gladast är jag över att få vara med Johan.
 

Kärlek och glädje

Jag är kvar!

Hej, hallå där!
 
Dagarna går väldigt fort nu för tiden, kan det bero på att universitetet drar igång om en månad och någon dag? Kanske, kanske inte.
 
Tittar vi tillbaka på veckan som varit så åkte jag som sagt hem till Sävar i torsdags. Johan kom innan jag for med bussen men han behövde sova innan han kom ut till Sävar för att fika. Väl i Sävar klev jag av vid Hällvägen och gick till Furuvägen för att köpa en dvdbox, fängelseserien OZ, den såg jag väldigt mycket förut än om det är snäppet för rått nu i och med mina drömmar. Därefter gick jag till Ica för att köpa lite ätbart och efter det bar det av hem till mamma. Höll på att flyta bort i värmen med en tung väska på axeln så i varje skuggplätt som jag hittade så stod jag och flåsade som en hund. Hemma hos mamma fixades och hade det sig innan de första gästerna kom. Det kom mindre folk än vad man trott men vad gör det då fikat var jättegott och vi som var där hade det underbart! Förutom fika blev det även pizza till middag, oj oj, men som sagt, den här helgen var en planerad sämre helg om vi säger så.
 
På fredagen åkte vi ut till Ivarsboda och var där vid 13 tiden redan, vi hann med några svängar till havet då hundarna skulle bada, vi barn skulle fotas med mamma och så vidare. Tror vi blev ett gäng på några över 20 stycken under hela dagen och kvällen. Till middag grillades det kött och till efterrätt dukades det fram glass och olika såser till. Lite senare dök även gottat upp och jag åt min första påse ranch chips! Eller ja, åt ungefär en och en halv mindre skål så åt inte upp hela påsen ens, bra jobbat! Samtidigt så kände jag inte behovet av det heller utan jag var nöjd. Kvällen fortsatte med musik, dans, skratt och prat. Några satt i badtunnan och några tittade på, jag ides aldrig byta om för att glida ner där. Innan vi for hemåt grillades det även grillkorv och det satt gott med två stycken med bröd mitt i natten faktiskt. Väl hemma tog vi oss i säng i ganska god tid då vi hade fullt upp dagen därpå.
 
Förutom att handla mat och packa inför resan så hann vi också med att se på när Emma och Lars skulle åka luftballong, vi var där redan från då de skulle fylla den med luft, häftigt! Tillslut blev klockan runt 23 och vi packade in oss i bilen för att åka uppåt. Resan gick bara bra, vi tog en längre paus i Skellefteå med mackor och dryck innan vi åkte vidare för att komma fram strax efter fem på morgonen, tog oss i säng där vid sex tiden. Det satt väldigt gott i själen att få lägga sig ner i sängen då jag fick så ont i rumpan av bilfärden, jisses vad ont det gjorde att röra sig, men tillslut var vi hemma!
 

Sol, sol och åter sol

Värmen som har kommit lamslår nog oss alla och nej jag menar inget negativt. Menar bara att det kan vara därför som jag inte varit så aktiv här, i och med det fina vädret det vill säga.
 
Igår var jag ner en snabb vända med Eve på stan då jag skulle kolla på en klänning, blev en snabb vända då Lars ringde samma dag och undrade om vi ville fara och bada med han och Agnes. Jag hade en 50 kronors lapp som gick ut igår så ville hinna testa klänningen innan den gick ut. Efter en snabb vända inne på Kappahl gick vi och plockade ihop vår lunch på Ica Gourmét, jag tog ugnsstekt lax, gurka, sallad och romsås. Efter det gick vi och satt oss i skuggan vilket var riktigt skönt, vi har ju haft över 30 grader nu i några dagar. Lite senare bar det av till Nydalasjön och där var det ganska mycket folk men trodde faktiskt det skulle vara mer. Vi fick en bra plats på gräset en bit ifrån vattnet och allt folk vilket kändes bra när man skulle klä av sig. Jag valde att ta bikinin nu då jag ändå äntligen kan ha den igen men nog var det svårt att visa sig i bikini. Tror inte jag visat mig i det sen jag var runt 19-20? Blev peppad av både Eve och Lars och Lars kommentar senare lät så rolig; Visst var det inte svårt att klä av sig? Ja, nu blev det inte ordagrant men ungefär. Det var jätteskönt i vattnet och det är första gången, ja sen jag hade bikini sist som jag badade helt och hållet, jisses så underbart och roligt hade vi. Ja, Agnes hade inte så roligt då jag gav oss två en kallsup men jag tappade tyvärr balansen. När vi hade badat ett tag gick vi upp och drack lite saft och tog det lugnt på filtarna en stund. Agnes däremot skulle leka kurragömma med pappa så han fick lov att räkna och så medan jag och Eve låg och tog det lugnt. När vi hade torkat någorlunda valde vi att gå till 4H gården som inte ligger så långt ifrån, där kollade vi på kaniner, grisar, kalvar, hönor, tuppar, hästar och får. Agnes och Eve passade även på att hoppa i hoppborgen som fanns på plats. När vi var klara fick jag skjuts hem och efter en dusch och påklädnad mötte jag upp Britt-Mari på stan för att äta middag och sen åka hem till henne.
 
Idag blev det väldigt lugnt, var tänkt att jag och Eve skulle cykla och bada vid Nydala idag igen men då jag knappt sov något i natt kändes det bättre att stanna hemma, hade så hiskeligt ont i huvudet. Idag var även varmaste dagen, jag hade nästan 40 grader i solen mot eftermiddagen så det tog ett tag innan jag tog mig iväg till affären för att köpa middag. Brukar promenera men i och med värmen tog jag cykeln så att allt skulle gå lite fortare, haha, men jisses så jag höll på smälta bort sen när jag var hemma igen. Efter ett tag kom Britt-Mari ut och vi åt tillsammans, efter maten bar det av direkt till tvättstugan så det varvades med tvättstuga och häng i lägenheten ungefär, lite senare blev det svalare ute så våran kväll avslutades ute på balkongen i den friska luften.
 
Snart börjar det bli sängdags då jag ska upp tidigt imorgon, eller ja, Johan kanske kommer tidigt också, jag vet inte, men annars ska jag med 10 bussen till Sävar. Imorgon fyller nämligen min mamma 50 år! Det firas med öppet hus och på fredag ska det vara fest och grillning i Ivarsboda. Kommer bli ett härligt tvådagars firande och förhoppningsvis håller vädret i sig. Senare i helgen, ja säkerligen lördag kväll eller natt så åker jag och Johan upp till vårt i norr och där stannar jag ett tag, har inte riktigt bestämt hur länge men blir uppe två veckor i alla fall. Kommer nog hem innan min födelsedag i alla fall, får se. Får se hur uppdateringen kommer att vara men nu är det ju förvarnat i alla fall, jag kommer att ha fullt upp!
 
Har tyvärr ingen passande bild så det får funka utan idag. Kommer självklart ta med mig kameran till Sävar både imorgon och på fredag och självklart även upp norröver. Håller på att ladda batteriet precis nu.

Mått

Förutom vikten har jag även hållit koll på mina mått, det tråkiga med det är ju att det är svårt att få precisa mått. Jag kan lika gärna vara någon centimeter större eller mindre, men viktigast är ju att man får se på ett ungefär.
 
Förebilden är från julafton, började dock kämpa först den sjunde februari men utseendemässigt så såg jag ju även ut så där i februari.
 

Armar

Tänkte köra ett hemmaträningspass idag men värmen och magen tog bort de idéerna ganska fort. Dock hann jag med att göra tre armövningar och det är ju bättre än ingenting. Har även dammsugit i 33 graders värme så det får väl räknas som lite vardagsmotion i alla fall?
 
Bicepscurl med hantel 3 kg 3x10
Triceps med hantel 3 kg 3x10 (över huvudet och bak)
Triceps med hantel 3 kg 3x10 (står framåtlutad med armen uppdragen för att sedan sträcka ut bakåt)
 
Inte så mycket att skriva om egentligen, bräcker ju inte inlägget om min viktnergång men det är bra att kunna kolla tillbaka och minnas.

Otroligt, äntligen!

Idag började min dag med tårar, jag grät så mycket men samtidigt behövde jag skrika också för att få ut all energi som ville ut. Det var däremot inga sorgsna tårar och skrik utan det var glädjetårar och skrik av glädje. Idag visade vågen att jag äntligen har kommit under 100 kilo, jag är inte längre tresiffrig, jag är tvåsiffrig igen! Det är många känslor som startade när jag nådde det här största målet och det var nog mycket därför det blev så starkt. Idag är jag världsbäst och den känslan ska jag kämpa för att hålla kvar till de dagar jag ska möta.
 
2011 vägde jag 109,9, gick sen ner till 99,6, glädjen var oövervinnerlig just då. Jag hade inte vägt under 100 sen efter gymnasiet någon gång. Sakta men säkert smög sig dessvärre dessa 10 kilo tillbaka och senare även 10 till, sen har det varit lite upp och ner där en stund emellan också. Jag var ju som sagt nära på att gå in i väggen igen och då sket sig allt som hade med mat och motion att göra, just då ville jag bara överleva och lyckas få mitt slutbetyg. Tillslut fick jag nog, igen, bestämde mig att efter nyår då ska mitt nya liv börja för jag kände samtidigt att jag var på en sån bra plats i livet. Familj, fästman, vänner och studier, jag har allt även om jag vill ha lite till, man ska aldrig sluta drömma större men man ska aldrig glömma vara lycklig över det man har.
 
Men i alla fall, jag har nu kämpat i runt ett halvårs tid med studier, mående, kost och motion. Det har varit jävligt slitigt emellanåt och ibland känner man inte att man orkar, men vet ni, det gör man, allt det och lite till! Var mest glada känslor och tankar som sköljde över mig tidigare idag men samtidigt kommer de där tankarna som man är rädd för in, tänk om jag går upp allt igen? Tänk om jag inte kan fortsätta så bra som jag gjort hittills? Det är väldigt vanligt att såna här tankar dyker upp och det är då man ska bråka med de och säga; Tänk om jag kan göra det ännu bättre? Tänk om jag kan hålla vikten? Ha!
 
Som en text jag la ut tidigare idag säger;
 
"When life puts you in though situations, don't say: Why me? Be courageous and say: Try me."
 
Det stämmer in så bra på mitt tänk när det kommer till mitt liv och det är även så jag vill hjälpa andra att tänka. Vänd ert onda till något gott, lär er av det och var era egna hjältar. Man kan trilla dit ibland men då är det bara att göra om och göra rätt. Man ska aldrig gräva ner sig, aldrig.
 
Jag har nu gått ner sammanlagt 21,7 kilon, jag har tappat sammanlagt cirka 93,5 cm över ungefär hela kroppen och jag har minskat mitt bmi med nästan 10. Bmi är pjöller enligt mig, bara roligt att kolla. När det kommer till mina mått så kommer jag att lägga upp det lite senare, både före och efter. Vad gör vi? Nu kör vi!
 

Glidare

Igår började dagen med en dusch i och med den svettframkallande dansen kvällen innan. Resterande av dagen var relativt lugn och därför valde jag att ta en promenad. Direkt jag gick ut reagerade jag på värmen och halsen blev torr men nog skulle jag ta min vanliga runda på 40 minuter. Vid hemkomst så visade temperaturen på 34 grader, inte så konstigt att värmen tog på så mycket. Tog det lugnt ett tag för att hinna bli sval då jag ville sminka mig igår igen, kände mig så fin i fredags då mitt tomatansikte doldes så bra.
 
Lite senare på kvällen när smink, hår och kläder var fixar blev jag upphämtad i min morbrors Buick Wildcat, mamma lånade den för att åka ut och glida på stan, blev att jag och Eve gled med. Har alltid älskat jänkare, raggarbilar, amerikanska bilar och allt vad man nu kallar det, när jag var yngre hade min morbror en Buick Electra, jisses så jag saknar den. Ja, nu är det ju inget fel på kissen och den är till och med cab, Electran var hardtop, men det är något speciellt med ens första kärlek inte sant? Slog på ganska stort med utseendet igår kände jag men det är jätteroligt att göra det ibland, testade en ny stil som blev jättebra! Tyvärr råkade jag dra en tråd i kjolen men förhoppningsvis syns det inte för någon annans ögon. Innan vi gled ner på stan såg vi två luftballonger på Mariehemsängarna som var på väg att fyllas med luft och sen åka upp i det blå, det var riktigt roligt att se då vi gav det till Lars i 30 års present, han och Emma ska åka luftballong. Är väldigt sugen på det själv och ännu mer nu efter att jag fick se det här. Efter det åkte vi ner mot stan och där gled vi runt ganska länge än fast det inte var så mycket folk, många är nog i Åsele och festar eller på andra håll i Sverige. Än fast det inte var så mycket folk så njöt jag ändå. Det är något speciellt med att bara glida runt och sen få höra ljudet som uppstår när man gasar på lite, jisses vilka minnen det väcker. En dröm vore att ha en egen någon gång men det är inte heller någon dröm som jag måste uppnå eller så, det vore bara riktigt roligt.
 

Friday

Friday betyder egentligen fredag, men för mig betyder det fri dag, jag hade en fri dag i fredags. Men innan den dagen, i torsdags, då åkte jag hem till Sävar. Kom fram vid 18 tiden så gick förbi och lekte med barnen en sväng innan det skulle bli välling- och sängdags för dem. Agnes fick mig att kikna av skratt, jag fick så ont i magen av skratt att jag inte kunde röra mig ur fläcken. Hur gick det då till? Hon jagade mig, tänk er Agnes med utsträckta armar som grymtar och låter som ett litet vilddjur, vi sprang runt, runt, runt på gräsmattan och jag höll inte på att kunna hålla mig upprätt. Lite senare tog hon även två långa pinnar och lekte att hon var en ren samtidigt som hon även gjorde renläten. Jisses alltså, vilken unge, och Elmer den token som knappt vågat åka deras rutschkana själv för ett tag sen gick upp för trappen själv på var annat trappsteg, hallå?
 
Morgonen efter gick jag och mamma över till barnen en sväng igen, eller ja, till pappa och Kajsa också då de var barnvakt. Vi hann med att leka lite nu också och även rita med kritor i Agnes målarbok. Sen gick vi hem till mamma igen för att äta lunch då vi senare skulle åka in till stan. När jag kom hem till mig så gjorde jag mig i ordning för kvällen. En av mina finaste vänner fyllde år och det skulle vi fira såklart. Först for vi hem till Madde och satt där, jag träffade ett gammalt känt ansikte och två nya utöver de andra jag kände redan. Lite senare for vi till Allstar och ja, bara dansade. Jisses vilken kväll, jag dansade så att hårbotten dröp av svett. Jag är jättenöjd med Kickans födelsedag och det vet jag att hon också är. Jag valde att gå ut nykter i och med förra helgens överflöd av alkohol, var liksom dålig i två dagar efteråt och i och med att jag missade min promenad i fredags så blev ju dansen mitt träningspass. Perfekt va? Här kommer vi till den fria dagen, jag kände mig så fri, inga bekymmer bara massa kärlek och glädje, precis som det ska vara.
 
 
Lyckades få ett fint märke av sandalen också

Effektivt

Ikväll mötte jag upp Kickan på gymmet och jag är så otroligt glad över att jag har henne. Hon är Kickan som ger en den där kicken som man behöver. Blev ett effektivt pass på en timme och nu efteråt känns det så himla bra.
 
Cardio motionscykel 7 minuter
Dead lift 30 kg 3x10
Benpress 55 kg 3x10
Seated two arm lat pull 30 kg 3x10
Seated chest press utan ryggstöd 15 kg 3x10
Triceps med en hantel 3 kg 3x10
Triceps med hantel 3 kg 3x10 (står framåtlutad med armen uppdragen för att sedan sträcka ut bakåt) 
Biceps med skivstång 10 kg? 2x10, gjorde först 10 stycken biceps curl med en hantel på 3 kg
Bålrotation i maskin 35 kg 3x10
Armsträck på rulle 3x16
Stretch
 
Har planer på att fara en gång till men det får i så fall bli på lördag eller söndag då jag har planer för fredag redan och jag vill helst inte fara två dagar efter varandra. 

Lövbiffwok

Lövbiff
 
Röd paprika
Bambuskott
Champinjoner
Minimajs
Broccoli
 
Soja
Sambal oelek
 
Jag stekte lövbiffen och grönsakerna för sig, i slutet blandade jag ihop allting i min större stekpanna. Ringlade soja över och tog ganska mycket sambal oelek. Hade varit enklare att ta woken men det kändes lättare för stunden att diska stekpannorna efteråt. Är nöjd med maten samtidigt som jag vill lägga till något, riktigt vad vet jag inte än. Till maten hade jag värmt upp stekt vitkålsris, nästa gång ska jag köpa hem sjögräsnudlar istället.
 

Kaos

Natten till idag och även idag har bestått av ett enda kaos inombords. Började med att jag vaknade och somnade om och om igen under natten, vaknade alltid med en panikkänsla av att någon skulle se mig. Ena gången kunde jag ta på mig en kofta och sätta mig på sängkanten, nästa gång slet jag tag i Johans täcke fastän mitt var närmre, jag skulle försöka dölja mig. Var ju som sagt vaken när just det skedde men i och med att mina känslor blir så starka efter drömmar så kan det bli lite tokigt. Det här gjorde att jag var helt slut när jag sen valde att lägga mig på soffan, brukar funka bättre att vila eller så på soffan när jag har oro inombords.
 
Tillslut bestämde jag mig även för att börja baka tårtorna till mammas kalas nästa vecka då jag hade lovat det. Kändes bäst att få bort det än att bli stressad senare i veckan. Har bara bakat en sån här botten själv för ungefär fyra år sedan, inför Agnes dop. Då gick det jättebra men idag gick det åt skogen. Första botten sprack och gick sönder hur mycket som helst, ja, en marängbotten är det som jag pratar om. Sen när jag skulle få fast foliekanten så blev allt värre, jag ville börja gråta, jag ville knyckla ihop tårtbotten och slänga den i golvet. Jag höll helt enkelt på att få panik. Hur dåligt det än gick så gjorde även den andra botten och även här gick det åt skogen, samma procedur igen med måendet och denna gång funderade jag även skarpt på att trycka i mig daimgräddbladningen då jag ändå inte hade mat hemma. Ja, som det kanske märks har jag inte riktigt varit på topp idag, stressen har återigen fått sitt grepp om mig på grund utav olika orsaker som inte nämns då det inte bara handlar om mig. I och med matbristen hann jag även få tanken att inte äta middag alls men den slog jag bort, försöker sköta mig så gott jag kan med maten och det innebär inte att hoppa över den.
 
När tårtorna var klara, får se hur de blir sen när man tinar de och dukar fram, allt kanske går sönder och blir ett himla kras men då blir det i alla fall ett gott kras. Ja, regnet hade lugnat ner sig och jag bestämde mig för att ta en promenad som skulle avslutas med ett besök på affären. Det regnade litegrann men sen blev det uppehåll under hela min runda ute, tack för den säger jag. På affären handlade jag mat till två olika maträtter och ikväll testade jag en ny. Idiotiskt eller genialt kunde man ju undra om man tittar tillbaka på hur dygnet sett ut men maten blev bra och imorgon ska jag göra korvstroganoff till lunch. Har även fått undan all disk efter idag så nu kan jag bara varva ner och längta efter morgondagen, för även om den här inte har varit så bra så kommer det ju alltid en ny imorgon. Ny dag, nya tag. Blev ingen hemmaträning idag i och med allt men imorgon ska jag gymma med Kickan så det blir perfekt.
 

Måndag

Idag har jag som sagt inte varit så pigg, var liggande i princip halva förmiddagen. Vid 12.30 ringde dock min telefon och Lars undrade om han och Agnes kunde komma och hälsa på. Jisses, jag for som en virvelvind och plockade i lägenheten så att det såg bättre ut för det är inte så ofta de hälsar på här då jag bor ganska litet och så med katten som Lars är allergisk mot. När de kom hit blev det både lite godis och hallon blandat med lek med katten, oj så glad Agnes var när hon lekte med Mirabelle. Hon for runt i hela lägenheten och lärde sig rent av att reta katten; Du får inte ta den, du kan inte ta den och så vidare. Tror aldrig Mirabelle varit piggare på lek heller och Agnes riktigt skrekskrattade, var riktigt härligt att få vara med om. Barnskratt är nog den bästa medicinen. Lite senare åkte vi till Coop Forum och handlade lite, jag skulle ha hem ingredienser till mammas tårtor och Lars skulle köpa hem till hemmet.
 
När jag hade blivit avsläppt kom Britt-Mari förbi lite senare i och med att hon skulle följa med på spelningen. Lite senare kom även mamma och hämtade upp oss då vi skulle göra lite ärenden. Jag har till exempel en ny orkidé nu, äntligen. När det kommer till maten så var det ju tänkt att jag skulle vara duktigare i veckan, det var jag genom att äta en calzone. Roligast är dock att på pizzerian satt jag mest och speglade mig, av någon anledning kände jag mig jävligt fin just då i den spegeln. Var även inte så pigg så roade mig med det ett tag, varför inte liksom? Sen hämtade vi upp Eve och vi tog oss iväg till Döbelns park där Emils band spelade, som tur var höll sig regnet borta då jag skulle filma lite. Är dock väldigt bökigt att filma med systemkameran så borde ordna mig ett stativ. Efter spelningen blev jag och Bim avsläppt hemma hos mig och vi fick ett träningsryck som sagt, samtidigt som vi halvlåg i varsin soffa ibland också.
 
Blivit en ganska blandad dag, med andra ord har jag haft en jättebra måndag. Underbart!
 

Träning hemma

Jag känner fortfarande av sviterna efter lördagens bravader, förra veckan tappade jag även motionen litegrann. I och med måendet så orkade jag inte med att träna igår som jag hade tänkt och idag mådde jag lika dåligt. Har kommit till en period då jag nästan får ångest om jag inte rör på mig något, kan ha att göra med att jag verkligen vill komma under 100 kilo men även just vetskapen om att min kropp mår bättre. Ikväll var jag på lillebrors spelning med mamma, Eve och Britt-Mari och här hemma fick sen jag och Bim ett ryck. Har två tre kilos hantlar här hemma så varför inte göra något här hemma?
 
Squats 3x10 varvat med 3x10, ja vad heter det? Böjer mig ner och nuddar golvet för att sedan hoppa och sträcka ut kroppen
Triceps med hantel 3 kg 3x10 (över huvudet och bak)
Triceps med hantel 3 kg 3x10 (står framåtlutad med armen uppdragen för att sedan sträcka ut bakåt)
Magövning med hantel 3 kg 3x10 (håller en hantel i handen och böjer mig åt sidan)
Enarms rodd med hantel 3 kg 3x10
 
Känns väldigt bra som hemmapass, fick upp flåset väldigt bra. Vill verkligen inte låta mitt mående stå i vägen för träningen så ibland är det bättre att göra det man kan hemma istället för ingenting alls. Men ibland måste man faktiskt lyssna på sin kropp, det är jätteviktigt.

Shorts och bh

Både igår och i förrgår så gick jag runt i shorts och bh hela dagarna, även utomhus. Gick även hem till mamma på kvällen och sen tillbaka till Emma och Lars i shorts dagen därpå. Den ni! Ja, som det kanske går att klura ut så var jag i Sävar i tisdags och sov över till igår. Jisses vilken värme det har kommit de senaste dagarna och nej jag klagar inte än fast jag har lite problem med värmen. Man blir ganska slö och matlusten försvinner lätt ibland också, min har däremot inte visat sig då jag har problem med magen. Jag som har ibs är ju van att få gå flera gånger per dag ibland men nu har jag knappt fått gå en förens idag ungefär. Ja, förlåt om någon är känslig men jag är ju väldigt öppen som sagt.
 
Har hunnit med mycket bus, skratt, skrik, gråt, trötthet, mat, lek, dans, spring, gungande, poolplaskande och så vidare de här två dagarna. Varit riktigt skönt att ha varit hemma i Sävar då det varit fint väder för är jag ensam ids jag inte vara ute i solen, haha. Varit riktigt härliga dagar och på lördag bär det av till Sävar igen då Lars fyller hela 30 år, jisses vad tiden går fort även för oss större. Det blir både kalas och utgång, ska bli riktigt roligt.
 

Juni och juli

Glömde lägga upp förra månadens naglar så här kommer föregåendes månads naglar och de jag har nu. Börjar med juni.
 

Hallonslushee och isglass

I och med värmen och inspiration från en tjej på instagram så gjorde jag en svalkande dryck och glass. Påminner om en slushee eller daquiri, du bestämmer nog själv vad det är. Jag mixade hallon och isbitar, därefter fyllde jag på med ramlösa smultron. Drycken hade jag sötat med agavesirap och det hade kanske glassen behövt, men ändå inte. Just glassen smakade inte så mycket hallon som drycken men den var kall och svalkande så uppdraget blev slutfört ändå. Rekommenderar detta nu i sommar men har ingen direkt mängd som jag kan dela med mig av då jag bara tog lite på känn.
 

Bring me to the gym

Idag utmanade jag mig själv genom att gymma i ett kortare och tightare linne. Hade hoppats på att linnet skulle vara lite större men samtidigt är det ju perfekt att ha två linnen att kunna minska i också utan att de ser ut som påslakan på en gång.
 
Cardio motionscykel 7 minuter
Dead lift 30 kg 3x10
Benpress 55 kg 3x10
Seated two arm lat pull 30 kg 3x10
Seated chest press utan ryggstöd 10 kg 3x10
Triceps med en hantel 3 kg 3x10
Magpress i maskin 25 kg 3x10
Bålrotation i maskin 25 kg 3x10
Armsträck på rulle 3x16
Stretch
Cardio motionscykel 15 minuter
 
Hade planer på att gymma imorgon också beroende på väder men har tappat suget litegrann. Har problem med magen nu och har ont väldigt ofta och det gör gymmet lite extra jobbigt, som om inte värmen skulle räcka?
 
 
Jisses vad liten jag börjar känna mig ibland

Yr i bollen

Yes, kvällens träningspass blev av! Ja, nu var det aldrig någon risk att passet skulle utebli men kära undertecknad blev dålig i början under passet. Jag och Kickan började med lite uppvärmning som sist och sen efter knappt tre olika övningar så kom min yrsel. Jisses så dålig jag blev, inget jag ville erkänna så mycket för mig själv men nu i efterhand så kan jag det. En stund slog det till och med lock i öronen så då fick jag lov att sätta mig ner. Vi gick bort till mattorna och när det kändes lite bättre föreslog Kickan att jag kunde göra armsträckningarna, vilken bra idé då får jag ju sträcka ut nacken också. Det är så himla bra att ha någon med sig som vet hur en envis skalle fungerar. Lite senare kändes det ännu mer snäppet bättre och jag ville så gärna prova ena maskinen då jag bara hade två kvar. Fick lov av Kickan och jag orkade göra båda maskinerna även om jag sänkte vikten på ena, sänkte även vikten lite när jag körde triceps. Ja, nu låter det kanske roligt att jag skriver att jag fick lov, men jag bad om lov i alla fall då hon var den enda av oss som tänkte mest på mitt mående just då, haha. Utmanade även mig själv genom att dra upp tröjan och "knyta" den, visade alltså magen och formen på magen under leggingsen samtidigt som jag tränade. Det var riktigt varmt så vad gör man? Våga vara dig!
 
Cardio motionscykel 7 minuter
Dead lift 30 kg 3x10
Benpress 55 kg 3x10
Seated two arm lat pull 30 kg 3x10
Seated chest press utan ryggstöd 10 kg 3x10
Triceps med en viktskiva 2,5 kg 3x10
Magpress i maskin 25 kg 3x10
Bålrotation i maskin 25 kg 3x10
Armsträck på rulle 3x16
Stretch
 
Känns ganska otroligt att jag har varit på gymmet fyra gånger den här veckan. Till veckan blir det inte lika flitigt i och med olika planer men då får jag helt enkelt se till att promenera istället. Imorgon blir det vilodag och på tisdag åker jag till Sävar och sover över. Blir säkert ett besök på torsdag och kanske även på fredag. På lördag fyller min svåger 30 år så då blir jag i Sävar hela dagen innan det vankas utgång på kvällen. Som sagt, promenader, motion is lotion!

Så himla bra

Klockan har hunnit bli över midnatt men för mig är det fortfarande lördag, så vi kör på det. Idag har det varit jättefint väder och jag visste inte hur dagen skulle se ut. Hade planerat att fara på gymmet idag men ville samtidigt hinna komma ut en stund i det fina vädret. På eftermiddagen blev det en halvtimmes promenad i det fina vädret och när jag kom hem var planerna att ta det lugnt ett tag innan jag skulle äta middag, planerade att fara på gymmet efter det. Kom att tänka på att de har sommartid nu så för säkerhets skull kollade jag upp tiderna och jisses de stängde 19.00 och klockan var just innan 17 när jag kollade. Hann tänka tanken att jag skulle skita i det men då tog jag tag i det och for iväg på en gång istället. Bara det är ett stort steg för mig, men gjorde även två till stora steg. Har inte problem med att visa armarna annars men just på gymmet är det inte roligt att visa mina kokerska armar som jag har fått höra...körde även på mina kortare träningsleggings som jag till och med hade vikt upp så i och med det visade jag mina åderbråck. Jag hatar mina ben för hur de ser ut men varför gömma de för det? Ja, ord från förr har etsat sig fast i skallen men jag kämpar för att få bort ekot. På väg hem från gymmet kom tanken; Jag är faktiskt bra som jag är. Förutom att kroppen tränas upp så jobbar jag även mycket med insidan för även den behöver ett träningspass eller två för att man ska må så bra som möjligt. Våga var dig helt enkelt. Jag kämpar med att inte skämmas för mina "skönhetsfläckar" som jag kallar det. För i grund och botten har jag inget att skämmas för men tyvärr har man ju inte fått lära sig det ordentligt alla gånger.
 
Dagens träning blev ungefär som mitt förra pass med Kickan, ska även på gymmet imorgon med just Kickan. Det ska bli riktigt roligt.
 
Cardio motionscykel 7 minuter
Dead lift 30 kg 3x10
Seated two arm lat pull 30 kg 3x10
Seated chest press utan ryggstöd 15 kg 3x10
Benpress 55 kg 3x10
Triceps med en hantel 3 kg 3x10
Magpress i maskin 25 kg 3x10 (ökade till snäppet högre än 15 då den knappt kändes tung idag)
Bålrotation i maskin 25 kg 3x10 (ökade även här då jag kände sist att det skulle kunna gå)
Cardio crosstrainer 8 minuter
Armsträck på rulle 3x16
Stretch
 
Efter förra passet har jag haft problem med en avdomnad obehaglig känsla i knäna som har gjort mina nätter sömnlösa, började bli piggare men ikväll på crosstrainern kom det tillbaka. Har alltså hittat boven i dramat verkar det som, tror jag får vänta med den kompisen tills mina knän blivit starkare.
 
På vägen hem från gymmet lämnade jag vägen en stund för att trippa runt i naturen. Älskar att ha den så nära även fast bilvägen är nära också, det märker man inte när man är där och lyssnar på all fågelsång. Hej terapi.
 
 

De två p:na, promenad och picknick

Idag (igår enligt klockan) hade jag, Eve och Britt-Mari planerat en promenad till och från ett mysigt ställe vid Nydalasjön. Framme vid vårt mysställe skulle vi ha en liten picknick och bara vara vilket man behöver mer än vad man tror. Vädret växlade ganska kraftigt och just när vi kom fram började det regna litegrann, vi lokaliserade oss då helt enkelt vid ett grillbord vid träden. Efter en stund såg jag en and med sina tre små ungar som nog föddes tidigare i år och självklart ville ja fota det. Att fota djur i alla dess former är roligt även om det bara blev med mobilen den här gången. Tillslut stod vi alla tre där, fotade, filmade och så vidare. Efter en liten stund kom armén, ett helt gäng med gräsänder, här var det fler mammor men med fjolårets ungar. Britt-Mari bjöd bort lite av sin matsäck då hon hade smörgåsar med sig. Jag ville inte riktigt dela med mig av min kyckling då det kändes lite väl kannibalistiskt. Kannibalistiskt, är det ens ett ord?
 
Under vår picknick fick vi sällskap av olika människor och även ännu mer änder. De kom och gick lite hur som helst i hopp om att få mat men attans, det fanns ju inget mer att bjuda på. Vi får ta med bröd åt de nästa gång helt enkelt då vi inte var beredd på mängden änder. Måsar vill jag helst inte mata, de lever bara om och bråkar. Nu låter jag kanske lite elak men då får jag göra det. Idag valde jag att visa mig i shorts och bh vilket kändes ganska stort, har även låtit det förevigas på kort för att utmana mig själv i att våga synas och även för att kunna öppna upp mina egna ögon för hur mycket jag förändras. Den här dagen blev riktigt lyckad även om solen hade kunnat få vara framme lite oftare men sommaren är ju inte slut än. Älskar verkligen den här platsen, det finns flera grillhörnor och nu under sommaren finns det även en brygga. När det började närma sig middagstid gick vi alla hem till mig och omgrupperade oss. Eve skulle gå hem och göra sig i ordning, jag och Britt-Mari skulle åka hem till henne och möta upp hennes mamma. Tror alla vi helst hade lagt oss för att sova dock, jisses så trött vi var. Själv så har jag sovit dåligt två nätter nu i och med knäna som spökar, är lite som en blandning mellan restless legs och en avdomnad känsla fast i knäna då.
 
Hemma hos Britt-Mari blev jag bjuden på kycklingsallad, perfekt mat då min hunger, motivation och sug efter mat knappt infinner sig längre. Jag gjorde även den hemmagjorda rhode Island dressingen som jag gjorde 2011 då jag började med lchf, den är så god! Recept på den finns under kategorin lchf men självklart ganska långt bak. Lite senare såg vi filmen Frost och den är ju så himla bra, självklart har jag en crush på renen Sven i och med att ja, han är en ren! Vet inte om jag har nämnt den men fick veta att min renkalv är en hane så jag har döpt han till Sven, så mina renar heter Naima och Sven, väldigt fint om jag får säga det själv.
 
Apropå renar, har ju missat kalvmärkningen i och med att jag stannade kvar här nere, nu hade jag kunnat åka upp om jag hade ordnat min sommar såhär tidigare men samtidigt är det bra att vara kvar hemma också. Har dock tänkt åka upp så att vi får vara tillsammans på årsdagen. De datumen är lite heliga för mig, det är viktigt att vi är med varandra då. Men i alla fall, i och med att jag missar renskogen så har jag inte haft så mycket kontakt med Johan då vi är vakna olika tider på dygnet och han har fullt upp, men i natt när jag inte kunde sova så pratade vi en stund i telefon och det var så underbart att få höra hans röst. Blev även att vi hann med att prata en stund idag och det var riktigt skönt.
 
Vilken dag va?
 

Eller hur?

Lite nu och då så går mina tankar runt, runt, runt. Jag är ju som sagt en tänkare, ibland kan jag vrida på saker ut och in flera gånger, speciellt på nätterna när jag ska sova. Värst är det dock när folk påbörjar något men inte fortsätter för då kan jag hinna tänka ut ett antal olika scenarion. Men i alla fall, nyligt tänkte jag på psykisk ohälsa och något som kan dyka upp då är sjukskrivningar. Även här kan det bli mycket fördomar och ibland blir irritationen för mycket. Jag själv är inte sjukskriven nu men jag var ju det mellan ungefär 2009 till 2011, just nu kämpar jag på för att aldrig hamna där igen, speciellt inte nu när jag äntligen är på rätt plats i livet, jag gör det jag vill göra.
 
När det kommer till sjukskrivningar och dess fördomar så blir jag rent av tokig ibland. Vissa blir ju nästan rädda för att bli friska på grund av det här. Varför? Ja, är man sjukskriven kan man ju inte hitta på roliga saker, går man på puben, stan, åker på semester eller liknande så kan man ju inte må dåligt. Det är ju här problemet kommer in, folk som tror sig veta så mycket utan att själva ha varit där. Det är och kommer alltid vara ett problem och just därför har jag valt att vara öppen om mitt mående och mina tankar kring det. Jag fick till exempel mycket skit när jag var sjukskriven och fick försörjningsstöd, jag blev rent av jämförd med folk som fick försörjningsstöd för att de INTE ville jobba. Det var som en spark i magen, jag ville inget annat än att orka med att jobba, studera eller liknande men jag orkade knappt med mig själv. Ändå fick jag höra hur lat jag var, hur jag tog pengar som andra behövde bättre och så vidare. För mig var det väldigt viktigt att försöka leva som vanligt när jag var sjukskriven, speciellt efter att jag gick in i väggen. Jag försökte att fara på puben i Sävar och umgås en gång i månaden till exempel. Men kan då jag som vara sjukskriven må dåligt om jag orkar fara på puben? Ja, jag kunde må så dåligt att jag inte orkade leva längre men det fick ingen se. Läste ett bra budskap på facebook tidigare ikväll som stämmer så väl, ibland kan man faktiskt hitta guldkorn på facebook.
 
Det är svårt att ha roligt om man inte mår bra.
Men å andra sidan mår man inte bra om man inte har roligt.
 
Det här stämmer så väl, hur ska man kunna må bättre om man bara sitter hemma? Det är jätteviktigt att man kommer sig ut och tar sig för att göra saker med människor som man känner sig trygg med. I början är det svårt och det blir ju inte lättare när folk man knappt känner leker spioner och läkare bara för att de tror sig veta så mycket. Har som sagt fått nog av just såna människor, såna har jag blivit utsatt för praktiskt taget sen barns ben. Blir så ledsen när jag tänker på det, vart finns medmänskligheten? Ibland kan den bästa medicinen vara att få komma ut och göra något roligt, ingen har rätten att ta det ifrån oss. Lyssna inte på skitsnacket, jag vet, det är jävligt svårt men det är viktigt. Ingen kan någonsin förstå till 100 % hur du mår, ingen kan sätta etikett på det. Är det någon i ens närhet som försöker sig på att bestämma hur det är så är det ingen person som är rätt för en just då, kanske aldrig någonsin. Se till att ha roligt, vad vore vi utan våra glädjestunder i livet?

Kom igen!

Det är som sagt tänkt att jag ska komma igång med mina gymbesök igen, för ärligt talat så mår jag mycket bättre när jag får ihop kosten och träningen.
 
Igår besökte jag gymmet som planerat och körde 30 minuter cardio på motionscykel. Efter några minuter hamnade trosan fel men först efter 20 minuter hoppade jag av och fixade det. Ärligt talat så är inte cardio min bästa vän då det är lite tråkigt och samtidigt lite jobbigt. Det kommer bli roligare när jag orkar mer och när jag har fått till en cykelrumpa, man får ju så himla ont i baken!
 
Idag hade jag och Kickan planerat in en träningsdejt och den varade i nästan en och en halv timme, underbart! Började med ett sju minuters uppvärmningsprogram på motionscykeln och sen gick vi igenom mitt program som sjukgymnasten gjorde.
 
Cardio motionscykel sju minuter  (uppvärmning)
Dead lift 30 kg 3x10
Benpress 55 kg 3x10
Seated two arm lat pull 30 kg 3x10
Seated chest press utan ryggstöd 15 kg 3x10
Armsträck på rulle (minns ej antal, men ska helst göra 3x16)
 
Vi körde även lite extra
 
Triceps med viktskiva 2,5 kg 3x10
Magpress i maskin 15 kg 3x10
Bålrotation i maskin 15 kg 3x10 (här får även de sneda magmusklerna jobba)
Stretch
Cardio crosstrainer tio minuter
 
Vilken vän Kickan är, hon körde mitt program tillsammans med mig och hon peppade mig. Är så underbart när man kan gymma med sina vänner, det ger så mycket. Klarade ju till och med av crosstrainern i tio minuter än fast det bara var på nivå 2 och i slutet 4. Varit lite rädd för den i och med flåset och min kropp, men nu kan det ju bara bli bättre.

1 juli

Igår blev det en tidig morgon efter en ganska sömnlös natt. Egentligen inte så tidig morgon men i och med sömnbristen så blev den det ändå. Klev upp för att ringa ett samtal på en telefontid så nu är det gjort och jag behöver inte bry mig längre, skönt. Har ordnat så att jag får ta det lugnt i sommar vilket kan behövas då jag inte är så pigg inombords. Det viktigaste just nu är faktiskt jag själv, vill ha orken och kraften till att fortsätta sköta min kost, komma igång med gymmet och stärka min kropp och viktigast av allt, orka fortsätta studera och få en utbildning. Låter kanske konstigt men i och med att jag känner mig kropp så kan jag nu veta vad som blir bäst i slutändan och vad som skulle kunna förstöra mycket. Låter kanske som att man nästan planerar att om något går snett så blir det förstört men det är inte så heller. I alla fall, min utbildning är det viktigaste just nu när det handlar om enbart mig, det är ju det jag har slitit med sen 2011 och alla åren innan dess har jag bara slitit med att överleva. Jag överlever och nu lever jag också. Mitt liv började 2011, inte bara för att jag började studera och klarade av det utan också för att jag träffade en person som lyfter fram mycket bra i mig, han ger mig styrkan när den inte vill visa sig.
 
Men i alla fall, i och med att jag var uppe i god tid så tog jag även en morgonbuss hem till Sävar. Hoppade av vid Ica och köpte med mig lite lunch för att sen gå hem till Emma och barnen som redan satt och åt lunch. De åt gröt och jisses så ljuvligt det doftade! Själv åt jag rostbiff och bearnaisessås, classy eller hur? Hade ingen motivation så tänkte att det är ju bättre än ingenting alls och jag höll mig mätt i några timmar faktiskt. Under dagen hann vi med mycket bus, kliande av rygg, trots, skratt, gråt och soffliggande. Ja, jag halvsomnade lite i soffan och senare gjorde även Agnes det. Senare kom pappan i huset hem och då blev det bestämt att vi skulle beställa mat från puben. Så bra går det för mig med att sköta mig fram tills Lars och mammas båda kalas, haha. Men samtidigt, tidigare hade jag en dag i veckan som jag åt ett mål som innehåll kolhydrater, sen om pizza är det bästa vet jag inte men god var den, väldigt god. Klockan började tillslut närma sig 20 då sista bussen hem gick, jävla skitbussbolag som har kassa tider, så jag packade ihop väskan och gick till hållplatsen. På väg till Sävar åkte jag tillsammans med en gammal klasskamrat och tillbaka till stan hoppade hon på bussen så vi åkte samma buss två gånger, den ni. Hoppade av vid sjukhuset än om jag hade hållplatser lite närmre än men nu fick jag ju några extra meters promenad vilket inte är helt fel. Blev sammanlagt tre kortare promenader under dagen och det är helt okej.
 
Idag har jag planer på att gå till gymmet och ta tag i cardio, känns måttligt roande då det faktiskt är ganska tråkigt att köra motionscykel men samtidigt ger det väldigt mycket och det kan vara bra för att stärka upp mina knän som halvt sagt upp sig nu ju mer jag gått ner. Behöver träna upp de igen men för den här vikten. Hur det där går ihop vet jag inte, jag brukar säga att jag har mindre fläsk som håller fast knäna så vem vet. Blir ju en omställning för kroppen när man går ner i vikt så är ju inte så konstigt egentligen än fast man kan tycka att knäna ska bli bättre, men tillslut kommer vi dit också, det är bara att köra på men samtidigt lyssna på kroppen. Det värsta regnet verkar ha gett sig så ska ta och värma upp lite lunch och se om jag tar mig iväg, annars far jag senare idag för fara ska jag och därmed basta.
 
 
Visst är det mysigt med regn om man ska vara inomhus, men en blå himmel slår regnet just nu

RSS 2.0