Ugnsgratinerad falukorv och blomkålsmos

Blev så glad när jag hittade en falukorv med 71 % kött och 4 g kolhydrater/100 g på Maxi. Det är Icas egna och heter något med Icas finaste. Jag älskar ju korv och blir därför glad när jag hittar de jag kan äta. Brukar även äta Scans chorizo som ligger på 90 % kötthalt tror jag det är, de ligger på samma kolhydratsmängd som falukorven. I och med falukorvsfyndet så blev jag sugen på att göra ugnsgratinerad falukorv då det är så himla gott. Istället för potatismos valde jag att göra blomkålsmos vilket jag aldrig gjort tidigare. Jisses, det blev en dunderhit! Var även denna rätt jag åt tidigare idag i omklädningsrummet utan att ens värma upp den.
 
Blomkålsmos
 
Ett stort blomkålshuvud (mitt låg på nästan 900g)
50 g smör
150 g Philadelphia
Knappt en halv dl grädde
Riven ost (tog lite som jag hade över)
Salt
Vitpeppar
 
Först börjar du med att skära upp blomkålsbuketterna i mindre bitar, låt det sedan koka tills det blir mjukt. Tror jag kokade i 15 minuter eller så. Därefter är det bra att få ut så mycket vatten som möjligt för att moset inte ska bli alldeles gör vattnigt. Började mixa blomkålen en del innan jag därefter la i resten av ingredienserna och mixade tills allt var i. Det blev kanske mer som puré när det gäller fastheten men samtidigt blev det inte för löst heller. Det går även att mixtra sig fram med ingredienserna, vissa är helt utan grädde tex, det går att ha olika kryddor beroende på vad man ska ha moset till för rätt och så vidare. Vill inte riktigt säga portionsmässigt hur mycket det blir, men igår åt jag och Britt-Mari en portion var och sen fick jag tre matlådor med mos, allt beror ju på hur mycket man vill äta självklart.
 
Ugnsgratinerad falukorv
 
800 g falukorv
Ostskivor
Krossade tomater/passerade tomater
 
Vrid ugnen på 225 g. Ta fram en form och häll i krossade eller passerade tomater, jag brukar ha krossade men hade passerade över sen pizzan. Skär snittar i falukorven och tryck dit ostskivor, allt beror på hur mycket man själv vill ha. Lägg därefter ner korven i formen och in i ugnen när det blir dags. Tidsmässigt är mycket upp till en själv, man ser när korven börjar få färg och när osten börjat smälta. Av korven blev det sammanlagt sex portioner, men här beror det som sagt också på hur mycket man väljer att äta. Jag försöker att hålla mig runt 100 g så att jag är kompis med kolhydraterna.
 

Svårt att få en charmig bild, jag var hungrig...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0