39

Den här veckan har varit ganska händelserik, ja, än är den ju inte slut heller så den har mer att erbjuda. Jag och min basgrupp jobbade effektivt med vårat performance så vi tog ledigt både igår och idag, på måndag är det dags för redovisning. Detta performance ska innehålla alla de estetiska delarna som vi har fått uppleva, musik, dans och rörelse, drama och bild. Har varit väldigt roligt och intressant än om jag hade velat ha ännu mer!
 
Förutom att göra i ordning vårt arbete så har jag hunnit med att gymma två gånger vilket känns riktigt bra, har även blivit några små promenader. Igår innan gymmet var jag som sagt också och tog cellprov, det är jätteviktigt att göra det så skjut inte upp det. Lät visst som att det är extra bra att jag som har antigen pcos eller hormonspiral gör det, minns inte vilket av det. Lät även som att spiralen satt fint så det känns skönt, har ju aldrig kollat upp det sen jag fick den. När jag sen kom hem igår passade jag på att vila, man har ju nästan aldrig tid för det längre. Sen efter maten sadlades rollen om till kontaktperson, det blev en liten promenad till affären för att köpa glass. Ja, blev även att jag åt en glass då hela situationen blev lättare. Ska ju egentligen sköta mig nu men ja, det är inte hela världen.
 
Ikväll har jag suttit i samma höjd med ett stort fat fullt av olika godsaker och skålar med bilar, tog ingenting av det! Det enda jag åt var två rutor mörk choklad så det känns bra. Ja, har varit på en klasskompis födelsedagsfest, var riktigt trevligt. Idag innan alla roligheter tog jag en rejäl sovmorgon innan det blev en promenad ner på stan för att fylla på busskortet och hitta en liten present. Köpte även någon mat som bara gick att värma då jag inte orkade laga mat innan det bar iväg. Ville även ha mer tid till att sminka mig då jag testade med blå ögonskugga den här gången, var riktigt tråkigt att tvätta bort sminket kan jag lova. Ska inte vara uppe så jättelänge till då jag ska möta upp Emma på stan imorgon, funderar på om jag ska kolla på ett par jeans. Har förlagt mina jeans i storlek 48, hade ett praktiskt taget helt nya innan jag gick upp i vikt igen men kan inte hitta jeansen. Förhoppningsvis har jag bara förlagt dom och inte slängt, men vi ser väl. Kan måsta rota i förrådet vilket alltid är roligt. Vore som bra med ett par jeans nu när hösten har kommit, kommer även vara ute mycket i och med praktiken så ja, vill inte frysa. Har ett par i storlek 50 som funkar fastän dom är för stora, det är bra med stretch, det sitter rätt bra även fast man kanske måste dra upp lite nu och då.
 

Två omgångar

Den här veckan har det blivit två omgångar på gymmet, det känns riktigt bra. Har inte tränat precis allt som jag brukar göra under dessa pass men jag är nöjd ändå.
 
I tisdags gick jag till gymmet efter en lång dag på universitetet, huvudvärken bultade på men då jag hade allting i väskan ville jag ge mig dit ändå.
 
Cardio motionscykel 7 minuter
Insida lår i maskin 30 kg 3x10
Dead lift 30 kg 3x10
Seated chest press utan ryggstöd 10 kg 3x10
Seated two arm lat pull 30 kg 3x10
Benpress 55 kg 3x10
 
Som det syns så saknas en del, hade planerat att göra armsträck på rulle och stretch i alla fall  men det var så mycket folk så jag tappade bort det och gick hem.
 
Idag hade jag kunnat ha sovmorgon då min grupp kände oss färdiga igår redan men hade cellprov halv nio i morse, så varför inte passa på att gå till gymmet efteråt då det ligger på vägen hem?
 
Cardio motionscykel 7 minuter
Insida lår i maskin 30 kg 3x10
Dead lift 30 kg 3x10
Seated chest press utan ryggstöd 10 kg 3x10
Seated two arm lat pull 30 kg 3x10
Biceps med skivstång 9,5 kg 3x10
Triceps med hantel 4 kg 3x10 (armarna rakt upp och ner bakom huvudet)
Triceps med hantel 3 kg 3x10 (armen böjd och rakt bak)
Armsträck på rulle 3x16
Stretch
 
Blev alltså inga yttre magmuskler idag, men det brukar jag köra om det finns tid och om det inte är så mycket folk. Just nu orkar jag inte gå runt och göra andra övningar medan jag väntar på en maskin, eller ja, bara gå runt och sippa vatten. Genom övningen armsträck på rulle så tränar jag de inre magmusklerna och det är viktigast för min rygg just nu.
 
Allt som allt är jag nöjd med veckans träning, ska se hur jag får in det till veckan som kommer. Är först på torsdag praktiken i Tavelsjö börjar men vet inte hur kvällarna innan det ser ut. Vet inte heller när jag kommer att komma hem från praktiken, nej, blir helt enkelt att vänta och se. Tar jag mig inte till gymmet kan jag ju se till att göra övningar hemma då det är bättre än inget alls.

Singing

Igår åkte jag hem till Sävar, for redan innan lunchtid för att hinna med så mycket som möjligt. Först åt jag lunch hos mamma innan jag gick hem till pappa och Kajsa, därefter for vi hem till faster Kia för att fira henne. Där bjöds det på matpajer, tacogratäng, köttspett, sallader och såser, själv tog jag bara ett spett och lite sås då jag skulle tillbaka till mamma och äta middag med henne, Emil, Eve och barnen då mamma var barnvakt. Hemma hos mamma bjöds det på fläskfilégryta och blåbärskaka till efterrätt och ja, jag har "fuskat" lite i helgen, ser det samtidigt inte som fusk eller att jag unnar mig, bara att jag går ifrån mitt vanliga sätt att äta, måste komma på ett bra ord.
 
Senare på kvällen for jag och Emil till puben i Sävar då de skulle ha karaoke kväll, innan 21 var det fri entré och happy hour så vi passade på att komma in gratis. Det här är första gången som de nya ägarna har något på agendan och därför tyckte vi det kunde vara roligt att fara, de har även bokat in fler datum så denna karaoke är väldigt lyxig mot for förut. Som vanligt är det pinsamt, många i Sävar gnäller att puben aldrig har något men när de drar ihop något, ja, vart är Sävar borna? Jag och Emil umgicks med DJn och bartendern lite från och till ensamma fram tills klockan var kanske 23.30 nästan. Vi stannade kvar då vi lika gärna kunde hänga där istället för framför en dator, sen så är det ju inte så ofta vi umgås bara vi så i alla fall jag tyckte det var roligt. Som sagt, runt halv kom det två till som vi visste vilka det var och vi hade lite roligt åt den tomma lokalen, det kändes nästan pinsamt. Men hipp som happ ramlade åtta partyprissar in och lite senare två eller tre till, det blev ett himla liv och istället för att ha öppet till ett blev det till två då utskänkningstillståndet ändå är till klockan två. Började alltså inte så bra men blev himla roligt tillslut. Sen bar det av hemåt i natten, jag hem till pappa och Emil hem till mamma. Kanske ska nämna det, jag sjöng inte. Är lite feg, men när jag väl börjar så brukar jag inte sluta men blev aldrig av denna kväll, kanske för att jag bara drack en bacardi, vem vet, men ska sjunga nästa gång jag går dit, har lovat djn.
 
Idag åt jag lunch hemma hos pappa, gick förbi mamma en sväng och sen hem till familjen KPP. Är som perfekt att ha många i familjen så nära varandra för då hinner man träffa alla. Hemma hos familjen KPP var det full rulle som alltid och själv var jag så trött då jag sovit dåligt. Vi hann med mycket bus och stoj innan det blev dags för pizza och sen vegansk kladdkaka. Som sagt, har inte ätit helt som jag borde men och, jag överlever och det gör ingenting. Egentligen är det ingenting jag behöver tänka på eller ens ta upp för mig själv men jag gör det i alla fall, det är bra på sätt och vis. Lite senare åkte jag hem och nu tar jag det lugnt efter mitt yttepytte träningspass innan jag ska ta mig i säng. Fastän jag är trött så blir det nog lite senare än tänkt i alla fall men det fixar sig i slutändan, vilar gör man i graven eller hur var det?
 

Yttepytte

Efter fredagens träning har jag en träningsvärk som heter duga i nästan hela kroppen, underbart! Sen att jag vaknar direkt jag rör mig för att det gör ont är kanske inte lika underbart. Har varit hemma en halvtimme och har hunnit köra lite hemmaträning. Som rubriken lyder så blev det bara yttepytte, blev fort varm och jag vill gärna hinna varva ner innan sängdags. I och med träningsvärken så tog det mesta på nacken nu också och nu vet jag att jag måste ta ett steg tillbaka. Testade en ny variant av squats ikväll, sen om det blev helt rätt vet jag inte, det gäller att träna in tekniken, sen skulle jag kanske även behöva komma högre upp från golvet för att träna på djupare böj men det blir en annan historia.
 
Sumosquat med hantel 3 kg 3x10
Triceps med hantel 3 kg 3x10 (över huvudet och bak)
Enarms rodd med hantel 3 kg 2x15
 
Som sagt, blev inte så mycket men det kändes onödigt att pressa nacken för mycket ikväll. Sen så är ju yttepytte bättre än ingenting alls, eller hur?

Mat

Jag borde lära mig att lägga upp lite av maten jag lagar här hemma men ibland så försvinner den tanken. Mycket beror nog på att jag ofta lagar samma mat då min motivation tryter väldigt ofta, men ibland så händer det att någon ny maträtt testas. Så, börjar med torsken jag åt förra veckan, det var väldigt gott.
 
Stekt torsk, ugnsrostad broccoli och haricots verts med hollandaisesås;
 
Började med att starta ugnen på 225 grader, därefter kokade jag upp grönsakerna lite lätt då de var djupfrysta. Därefter åkte de ner i en form med olivolja och örtsalt. Hade det inne i cirka 30 minuter, tills det började få färg.
 
Torskfiléerna kryddade jag enkelt med salt och peppar, ska testa någon fler krydda nästa gång, därefter stekte jag filéerna i mycket smör tills inner temperaturen blev 56 grader. Aldrig stekt torsk i stekpanna så ville vara säker.
 
Till detta hade jag Icas kalla hollandaisesås, gör som sagt sällan egna såser, det händer bara ibland. Beroende på hur strikt man är med maten och hur gärna man vill äta E fri mat så är det bäst att göra egen sås hela tiden.
 
Blev jättenöjd med maten och ännu mer nöjd att jag har börjat äta broccoli och haricots verts, är ingenting jag har velat äta förut men har börjat lära mig nu för att kunna variera mig ifrån vitkålsriset jag annars har till det mesta. Just till fisk passar denna blandning perfekt tycker jag.
 

Lite av varje

Senaste tiden har jag som sagt haft ganska fullt upp, både studiemässigt och förkylningsmässigt. Nu är jag lite piggare och hittills har det flutit på bra med inlämningsarbeten och dylikt.
 
Inför andra året är det några som inte går med oss längre vilket är tråkigt, men något roligt är att vi har fått en ny tjej i klassen som är jättetrevlig, vi är även i samma basgrupp så det är roligt. Vi träffades redan när vi åkte skidor så fick ju ett hum redan då om hur hon är. Jag trivs verkligen jättebra med min klass och den tiden när vi har haft dans, musik, drama och bild så har vi haft så himla roligt. Jag har gjort saker, rörelser och så vidare som jag ALDRIG skulle ha gjort innan. Bara det är ett bevis på hur trygg klassen känns. Vi har även hunnit med en inflyttningsfest med några ur klassen också, en jättetrevlig kväll som gav mer ork och lite till.
 
Ja, förutom studierna, kosten och allt runt í kring så har jag ju även blivit kontaktperson. Har träffat min nya kompis två gånger och hittills känns det bra. Det är lite runt om kring allt som gör det lite speciellt, men just mycket för att jag inte är van det. När jag ansökte om att bli kontaktperson så var det först och främst till människor med funktionsnedsättning då det verkligen behövs kontaktpersoner åt dem. Nu är det ju inget vi och dem här men tyvärr är det ju många som inte vågar testa just för att man inte är van. Själv delade jag fritids med barn som hade någon funktionsnedsättning men närmre än så har jag inte varit men det är väldigt intressant och givande att få träffa nya människor. Så, våga försöka, bli kontaktperson om ni känner att ni har måendet, orken och tiden, det ger mycket i längden.
 
Är väl så mitt liv sett ut den senaste tiden, jag kämpar på med allt och ingenting och det går relativt bra. Är väl mest bara vikten som pendlar upp och ner som vanligt men vid senaste invägningen så visade vågen på -25,5 kg, det är inte dåligt. Ser gärna att jag har gått ner 30 kg innan det har gått ett år sen jag började men tänker inte stressa heller då det är mycket som ska passa nu i och med ja, livet!
 

Back in the game?

Mina besök på gymmet har varit lite sporadiska i sommar på grund av värmen. Sen åkte jag upp till Johan och sen började universitetet och som grädde på moset blev jag förkyld. Ja, nu kan ju allt ses som bortförklaringar men ibland är det inte så lätt. Dock så ska man inte träna när man är sjuk så där har jag skött mig för att inte riskera en jobbigare förkylning. I alla fall, har börjat känna mig lite piggare och därför tänkte jag att nu jävlar, jag ska komma igång med gymmet igen. Just innan plugget drog igång köpte jag även ett par nya inneskor då jag också vill komma igång med gruppass, i och med mina onda knän som värker varje dag så kändes ett bra stöd som livsnödvändigt.
 
Tog mig till gymmet ikväll även om det blev ett ensamt besök då min kompis fick förhinder, men det gick ju bra ändå, har jag sagt att jag ska, ja då är det bara att gört.
 
Cardio motionscykel 7 minuter
Insida lår i maskin 30 kg 3x10
Dead lift 30 kg 3x10
Triceps med en hantel 4 kg 3x10
Biceps curl med hantel 4 kg? 3x10 (armarna rakt upp och ner bakom huvudet)
Triceps med hantel 2 kg 3x10 (armen böjd och rakt bak)
Seated chest press utan ryggstöd 10 kg 3x10
Seated two arm lat pull 30 kg 3x10
Benpress 55 kg 3x10
Bålrotation i maskin 35 kg 3x10
Magpress i maskin 25 kg 3x10
Armsträck på rulle 3x16
Stretch
 
Känner mig nöjd med kvällens pass, efter det gick jag till och från Ålidhem också så har fått in en liten promenad också.
 

Är

Är väldigt mycket studiemässigt just nu och som glasyr på muffinsen så är jag fortfarande förkyld. Krafterna tryter ganska bra och jag har inte någon ork över för så mycket annat.

 

Jag får helt enkelt uppdatera mer senare, just nu behöver jag bli frisk och lägga fokus på allt annat som händer i livet. Hittills har då allt jag tagit för mig känts bra och  även fungerat bra förutom tröttheten och yrseln som kommer som ett paket på posten men det blir nog bättre så fort jag blir piggare. Så, på återseende!

 

 

Shortie

Hujja! Och en gång till, får jag höra ett stort HUJJA! Haha, ja, jag är lite trött. I måndags drog som sagt universitetet igång igen och det var så himla roligt att träffa mina klasskamrater igen. Var lite spännande också i och med min stora förändring med håret, kroppsmässigt var jag nog dock förändrad också. Nu följer ju inte alla mig vare sig på facebook eller instagram så det får bli lite old news här på bloggen;
 
Jag har blivit korthårig! När jag klippte mig innan jul, det var det kortaste någonsin typ, så just nu känner jag mig nästan snaggad men jisses så jag trivs. Dock är det lite jobbigt med mitt knallröda ansikte och min nya hårfärg men det är ju som sagt bara något som sitter i skallen. Sen är min hud sämre just nu i och med en förkylning också. I alla fall, i fredags innan spelningen så satt jag hos frisören i över två timmar. Sist när jag gick ner 10 kilo var det tänkt att håret skulle få bli färgat och så vidare av en frisör då det aldrig har hänt. Har ju inte färgat håret sen någon gång i gymnasiet heller så har gått med min egen färg länge, vilket jag älskar men kan ju vara roligt med något nytt. Förändringen blev aldrig av i och med viktuppgången, jag förtjänade det inte. Men den här gången, nu ska vikten inte gå över 100 och nu förtjänar jag att få skämma bort mig själv. Sen hur det kom sig att frisyren blev så kort, ja, såg en bild på Biggest Loser Elin och tänkte, jag kan också! Alltid fått för mig att det inte går i och med mitt runda ansikte och dubbelhaka, som sagt, sitter i skallen åter igen. Velade fram och tillbaka ganska mycket och ändrade mig 100 gånger men pratade med Johan om det i somras och han sa att jag skulle vara vild, håret växer ju ändå ut. Var bara den lilla sparken som behövdes och efter det har hårfärg och frisyr tagit upp mina tankar väldigt mycket, däremot fick ingen veta hur det skulle bli då ingen någonsin sett mig i kort hår. Kan ju säga att jag har chockat väldigt många men på ett positivt sätt, har fått höra så mycket fint att jag nästan blivit mallig över mitt hår, haha. Det kortaste håret valde vi att färga i en varmare färg, påminner ändå om min egen, i rötterna la vi en annan för att få ett flyt då mitt längre hår blivit ljusare. Jag gick efter en misslyckad färgning för länge sen, var först blond och sen lila men efter det fick jag en hårfärg då som jag trivdes med och nu återskapade vi den på ett ungefär.
 
Annars så är det som sagt studierna som har uppehållit mig den här veckan och som pricken över iet så har jag även blivit förkyld. Fast, vem är inte sjuk nu ungefär...Är ändå relativt pigg och förhoppningsvis blir det inte sämre för min sömn har varit väldigt störd den här veckan och jag vill ju orka mer. Vi har haft vissa långa dagar och vi har mycket att läsa och praktiskt taget allting är på datorskärmen. Läsa på datorn, förkylning, huvudvärk och ryckande ögonlock, ja, you do the math. Blir bara tröttare av datorskärmen och humöret har trytt lite nu och då men mest igår då jag försökte vila men allt blev bara värre. Det slutade med en skräpmatsdag, skrovmål och slabang, ja, jag ska ju egentligen sköta mig men i och med mitt humör så kändes det ändå helt ok.
 
Idag tar jag faktiskt en pluggfri dag, förhoppningsvis slipper jag sota för det sen, tänkte läsa mycket imorgon istället och sen köra hårt på mina tre inläsnings- och skrivningsdagar. Ska ner på stan lite senare och möta upp Britt-Mari, tänkte kolla upp vad bra inneskor kommer kosta då jag vill börja med lite gruppass på gymmet, då behöver jag stöd för knäna som gör ont hela tiden nu för tiden. Ska även köpa något te då jag köpte kokosolja igår, ja, tänker testa det som i lchf världen heter fett te, ska vara mättande och tänkte det kan passa de dagar man inte hinner så mycket innan man far i väg hemifrån. Är som sagt inget fan av vare sig kaffe eller te men kan tänka mig att försöka börja dricka te, har ju ett citronmellis te från Alpnaering som jag kan dricka i alla fall så vi får se vad jag hittar idag. Är sugen på att testa ett körsbärste från Tehörnan så vi ser väl.
 
Så, egentligen har det inte hänt så mycket sen sist. Ja, jag har blivit korthårig och har en annan hårfärg, men justja, jag ska bli kontaktperson! Var på möte i onsdags med en handläggare, personal och brukare, så på onsdag ska vi ha våran första träff. Bestämde mig för att testa så får vi se om jag och min nya vän klickar och ja, blir vänner. Ska bli intressant samtidigt som det känns nervöst. Nej, ska ta och göra mig färdig, får nog inte fara ut på stan i bara underkläder, eller ja, någon blir nog glad men tror det är fler som blir irriterade, haha. Kan ju faktiskt bli lite för kallt också och jag vill ju inte bli sjukare.
 

Hej nya Erica

RSS 2.0