Mat

Jag borde lära mig att lägga upp lite av maten jag lagar här hemma men ibland så försvinner den tanken. Mycket beror nog på att jag ofta lagar samma mat då min motivation tryter väldigt ofta, men ibland så händer det att någon ny maträtt testas. Så, börjar med torsken jag åt förra veckan, det var väldigt gott.
 
Stekt torsk, ugnsrostad broccoli och haricots verts med hollandaisesås;
 
Började med att starta ugnen på 225 grader, därefter kokade jag upp grönsakerna lite lätt då de var djupfrysta. Därefter åkte de ner i en form med olivolja och örtsalt. Hade det inne i cirka 30 minuter, tills det började få färg.
 
Torskfiléerna kryddade jag enkelt med salt och peppar, ska testa någon fler krydda nästa gång, därefter stekte jag filéerna i mycket smör tills inner temperaturen blev 56 grader. Aldrig stekt torsk i stekpanna så ville vara säker.
 
Till detta hade jag Icas kalla hollandaisesås, gör som sagt sällan egna såser, det händer bara ibland. Beroende på hur strikt man är med maten och hur gärna man vill äta E fri mat så är det bäst att göra egen sås hela tiden.
 
Blev jättenöjd med maten och ännu mer nöjd att jag har börjat äta broccoli och haricots verts, är ingenting jag har velat äta förut men har börjat lära mig nu för att kunna variera mig ifrån vitkålsriset jag annars har till det mesta. Just till fisk passar denna blandning perfekt tycker jag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0