Pälskling

I natt tog jag mig i säng alldeles för sent, tyvärr tog det lång tid att somna också. Kan inte riktigt somna utan Johan bredvid mig. Hundarna rusade ner en gång också vilket gjorde att jag trodde han kom hem, men ack ack, de hörde fel och lurade både mig och sig själva. Vaknade vid halv sex i morse av att han gick uppför trappan vilket visar på att jag sovit ganska tungt, märkte aldrig när han kom hem. Blev till att somna om några timmar. Något som också gör det svårt för mig att somna ensam har varit att Mirabelle är dålig, märkte i onsdags kväll att hon inte var sig själv. Från ingenstans såg hon väldigt liten och ynklig ut, hon låg på sängen i sin del av huset och hade inte någon riktig styrsel på kroppen. När hon skulle resa sig upp vek sig bakbenen, senare när hon gick runt i sängen höll hon på att ramla ner på golvet till och med. Väl nere på golvet gick hon mest runt, runt och gled omkring på framtassarna. La märke till att hon knappt ätit eller druckit och bytte därför ut all mat och vatten, gav henne även en extra vattenskål och fick i henne lite vatten. Mat vägrade hon men godis fick jag i henne. Reagerade även mycket på att hon inte var gosig alls, hon brukar alltid möta min hand för att gosa, nu drog hon sig mer undan. Igår var det likadant men hon började tillslut kurra i min famn och verkade bete sig lite mer som sig själv igen.
 
Idag när jag kollade till henne blev jag dock rädd, hon hade dreglat väldigt mycket och var blöt runt munnen och hakan, dreglet hängde även till golvet. Ringde till veterinären i Gällivare och fick en tid på måndag och skulle det bli värre nu under helgen har de jour. Fick höra att det kunde vara något med hormonerna men att det också kunde vara värmeslag som jag och Johan tänkte att det kunde vara. Idag blötte vi ner en handduk med kallt vatten och bäddade ner henne i, hon låg där utan protest en väldigt lång stund. Fortfarande så var hon inte sig själv och det gjorde bara allt mer ont i hjärtat, senare satt hon sig upp på Johans mage för att sen ställa sig upp för att gå i väg, men, det gick inte. Hon halvstod och skakade på benen, hon som brukar skutta på ens mage som en studsmatta utan problem. Nu bäddade vi även ner tassarna i handduken för att svalka henne ännu mer och tillslut verkade hon lite piggare så då åkte vi till Hakkas för att handla hem blöt mat och mer godis. Mirabelle äter bara torrfoder, ibland äter hon blöt mat men det är oftast mer vid speciella tillfällen, tänkte därför att det kanske är något hon vill äta. Efter Hakkas åkte vi till Purnu där vi ordnade med ved, jag kapade ved, den ni! Lyckades även tappa ringen sedan bland alla klabbar men Johan hittade den! Vi var fyra stycken som letade, ja om man inte räknar med alla jäkla mygg det vill säga, haha. Lite senare när Johan och Tobbi hade gjort sig i ordning åkte vi hem till Nattavaara, redan nu verkade Mirabelle lite piggare, hon kom fram till mig vilket hon inte gjort sen i tisdags. När jag gav henne blöt mat i form av paté så slängde hon sig över tallriken direkt den ställdes ner, ännu ett gott tecken! Nu är det bara att hålla koll under helgen, vet inte vad jag skulle ta mig till utan denna donna i mitt liv. Är åter ensam hemma då Johan åkt iväg till renskogen, den här gången med sin lillebror. Blir en lugn fortsatt kväll med mina pälsklingar här hemma och sedan ska jag försöka att ta mig i säng tidigare.
 

Kommentarer
Postat av: annki

Hoppas det går bra för din katt! Håller tummarna.

Svar: Tack <3
På papperet var hon frisk så vi misstänker att det kan vara stress eller vätskebrist. Hon blev betydligt piggare efter att jag fick i hon både mat och vatten. Kram!
Erica KP

2015-06-29 @ 09:11:53
Postat av: annki

Så skönt! I början på juni fick jag ta bort min 11-åriga katt, det var mycket som påminde om hans status innan. Men han hade leverpåverkan och vätska i buken = dålig prognos, så han fick somna in :(
Hon får fortsätta och pigga på sig :) kram

Svar: Verkligen, har dock inte pustat ut ännu då hon inte äter och dricker som hon brukar. Dock är hon som sig själv igen så förhoppningsvis är det bara en period. Vad tråkigt att höra, jag beklagar, det är aldrig kul när man måste göra det valet <3 Stor kram
Erica KP

2015-06-29 @ 14:27:25
Postat av: annki

Tack för det. Ja det är bland det värsta man har gjort, for till veterinären och tänkte att han skulle få hjälp, inte för att avliva honom. Men det känns ändå bra att han inte behöver lida för sista dygnet var han märkbart dålig. Stor kram till dig oxå, kommer att följa o se hur det går .

Svar: Mm, minns det som igår när jag var tvungen att avliva min tamråtta Bosse, ingen medicin hjälpte mot hans lunginflammation. Började gråta och han skulle i panik klättra upp på mig, sen slickade han i sig mina tårar. Höll han i tassen tills han hade somnat ❤ Vill slippa uppleva samma med Mirabelle.
Erica KP

2015-07-03 @ 18:13:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0