Hemma

För ovanlighetens skull ska jag vara hemma i stan hela helgen. Att jag väljer att vara det när min ångest är som värst är kanske konstigt men samtidigt är det bra för mig att kämpa emot. Min ångest är dock under kontroll, den äter inte upp mig, känner bara hur den är och biter i tårna ibland, ni vet som katter gärna kan göra? Senaste tiden har jag fått problem med mitt tal, kan tappa ord och snubbla på tungan. Det tar även emot att ringa till familj och vänner, något jag brukar göra varje dag. Just nu är det bara Johan jag har kontakt med varje dag. 
 
Förutom ångesten så går allting bra tycker jag. Trivs jättebra på min praktik och känner att både personal och elever trivs med mig än om vissa verkligen testar mig ibland, det gör de dock med ordinarie också så det är inget som känns jobbigt. Hade gärna orkat göra mer hemma och så vidare men så länge jag orkar det viktigaste så känns det bra. Min ångest brukar inte vara så farligt märkbar nu, tror det beror på att den alltid är närvarande men efter att precis ha sett Svinalängorna mår jag jättedåligt. Det gjorde rent av ont i hjärtat att se den filmen. Ja, det gör fortfarande ont och jag mår illa. Här spelar min starksköra sida in, ibland blir känslorna för mycket och det tar på krafterna. Samtidigt kan det behövas att man får ut lite känslor ur systemet, kroppen kan slappna av mer då. 
 
Imorgon, ja, idag enligt klockan, ska jag träffa mitt solsken Jenny oj vad jag längtar. Nu är det ett tag sedan vi sågs, har velat komma in i praktik ruljangsen och sen har man haft mycket att göra. Blir en stadstur med lunch och shopping, ja, förhoppningsvis i alla fall. Ska kolla på ett par nya jeans, paniklappade mina tre par som var förra helgen med mamma. Givetvis hade jag lyckats sy fast en del av byxbenet i lappen där jag har gasat på fram och tillbaka så ja, det måste sprättas upp och göras om. Givetvis var det även på mina favoritjeans. Märkte det innan fem på morgonen då jag hade öppning på fritids, jisses vilken dålig tid att märka sådant, haha. Nu börjar klockan bli ganska mycket, är en vecka sen jag var uppe så här länge. Nu under praktiken har det blivit tidiga kvällar, senast 22 har jag lagt mig och det är en stor skillnad motför att lägga sig kring midnatt. Sömnen har börjat funka lite bättre och det känns underbart. Ska ta mig i säng om en stund, ska bara se på något som gör mig glad först, vill helst inte avsluta kvällen med något mörkt då jag ofta drömmer mardrömmar. Visst är det skönt när man kan hitta små knep som kan göra saker bättre? Som ni kanske förstår är Jenny ett av mina knep, hon lyser. Vet inte om mina vänner förstår hur mycket de betyder för mig bara genom att finnas. 
 
Avslutar med att dela en bild som föll mig i smaken. Hur tungt det än känns, hur långt nere man än känner sig ska man aldrig glömma hur långt man har tagit sig. Tänker ofta på det, hur mycket jag har lyckats med och hur mycket jag kommer att lyckas med, det hjälper.
 
 

Vakna, äta, praktik, äta, sova

Ungefär så ser mina dagar ut just nu, tröttheten gör att det inte händer så mycket mer. Självklart händer det lite mer men tror inte vissa delar i mitt liv är så intressanta, haha. Trivs jättebra på mitt fritids och hade gärna orkat det där lilla extra ännu mer. Känns som att jag har börjat kunna somna bättre i alla fall och det är ett plus. 
 
Har ju som sagt tyvärr fått stress som inneboende, överhopas även av kallduschar av ångest flera gånger per dag. Varför? Det var en bra fråga, ställ en annan som jag kan svara på. Men men, life goes on, det är bara att kämpa på och inte låta det dåliga vinna över en. Var riktigt skönt att vara hemma i Sävar i helgen, blev tre lappade byxor, god mat, gott sällskap och mycket skratt. 
 
Nej, nu försvann mitt skrivande känner jag. Men det är okej, låter tröttheten ta över, imorgon ska min klasskamrat ha öppning vilket betyder att jag är där samma tid då han är min skjuts. Ska dock hålla till i personalrummet i början på morgonen. Vi delar upp oss då vi är på en liten skola, passar på att ta med min frukost och därför kunna sova några minuter längre. Ska nog packa med mig datorn också för att få något gjort i studieväg. Ska ta och krypa upp i soffan nu för imorgon ringer klockan runt halv fem. 
 

Noll koll

Just nu är det så det känns, har noll koll, eller ja, kanske lite eftersom väckarklockan ringer när den ska, frukosten äts upp, kläderna sätts på och jag tar mig iväg i rätt tid på morgonen. Men ja, är helt slut och har ingen struktur på något just nu. Kom på nu ikväll, undra när de olika uppgifterna borde göras, vanligtvis är det uppskrivet från första dagen i kalendern. Vet inte riktigt vad det är som gör mig så här orkeslös, men antar att förutom min dåliga sömn har nog stressen flyttat in som inneboende på heltid. Ena stunden känns det som att jag klarar allt och nästa känns det som att jag inte klarar någonting. 
 
Det är många tankar nu som far fram och tillbaka i huvudet när det kommer till studierna. Vill kunna vara här och nu i praktiken men samtidigt börjar jag tänka mycket på mitt examensarbete och det är ju logiskt, vi har till och med blivit tipsade om att prata om det med vår handledare och så vidare. Jag vet inte, tycker det är jättebra men behöver nog vara lite mer bara här just nu. Får se, tror att det lugnar ner sig och blir bättre så fort jag fått komma in i rullningen. Har nu haft första veckan på praktiken, blev bara tre dagar denna vecka i och med kursstarten. Trivs väldigt bra på min praktikplats och både eleverna och personalen verkar trivas bra med mig. Har väldigt lätt för att prata med alla, även de på förskolan och det känns riktigt bra, känner mig som en i personalen. Har nu börjat planera in lite aktiviteter, måste bara skriva planeringar på dessa också, blir spännande. Passar dock perfekt att ha praktik då samiska nationaldagen, fettisdagen och alla hjärtans dag infaller. Extra roligt att hitta på något då tycker jag. 
 
Hujja, är helt slut men vill samtidigt kunna passa på att vara uppe också. Är inte van att lägga mig vid 22 och stiga upp klockan 6, haha nej, är inte synd om mig men tar lite tid för mig att ställa om kroppen. Idag efter praktiken hoppade jag av på Mariehem för att handla lite, sen bar det av hemåt för att laga mat och diska samtidigt. Har sedan gjort lite i studieväg, borde ha gjort mer men hjärnan vill inte vara med alls. Åt chokladmousse för ett tag sen, fastnat för att börja göra det, denna lyckades jag dock göra extra grynig, tur den gick ner i alla fall. Nej, ska fortsätta att ta det lugnt i soffan innan det blir sängdags. Imorgon bär det av till Sävar då jag måste paniklappa alla mina jeans, mitt favoritpar har varit trasigt sen i höstas, shame on me. Ska passa på att kolla efter något nytt par nu när lönen från julas trillar in, blir spännande att se om jag hittar något. Nej, nu kom papegojan i mig fram, ska sluta prata, eller ja, skriva. God natt!
 
 
Utsikten precis nedanför skolgården, skönheten går inte att förklara eller fånga på kort

LCHF pizza

Valde att testa Lesscarbs pizza botten för första gången, av detta recept fick jag ut fyra stora bitar. Tror man får testa sig fram med form och mängd, det blir mer smet än deg och kan därför vara lite klurigt första gången att få ut den som man vill. 
 
Botten; 
 
2,5 dl pofiber
2,5 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
100 g äggvita (motsvarar vitan från 3 normalstora ägg)
1 tsk bakpulver
 
Gör så här;
 
Blanda samman alla ingredienser, låt svälla några minuter. Det kommer att vara en osammanhängande röra, inte som en deg, men det är helt i sin ordning.
 
Tryck ut till önskad form, (min man brukar använda en slickepott och jag brukar använda en fuktig handflata)
 
Grädda i 170 g varmluft (20 grader till med vanlig ugn) i ca 9-12 minuter. Se så kanterna är lite krispiga. Min kompis brukar alltid vända botten och köra några minuter extra på andra sidan också, då blir den ännu lite krispigare. Bra tips från bra kompis! <3
 
Lägg på önskad fyllning,lägg tillbaka i ugnen tills osten smält.
 
Både recept och beskrivning är tagen från Lesscarbs sida, genom att klicka på bilden kommer ni direkt till receptet. När det kommer till fyllning valde jag att göra den vi brukar ha på våran hemmapizza. Köttfärs med lök, krossade tomater och kryddor. Strödde sedan på champinjoner och massvis med ost. Vid sidan om valde jag att ha ekologisk babyspenat och aioli. Vill även tipsa er om att titta runt på Fannys sida, hon är väldigt duktig och har tonvis med spännande recept. 
 
 

Terminstart

Igår drog den sista terminen igång, termin sex. Det tål att upprepas, imorgon går jag ut på min sista vfu period som är i ungefär fyra veckor, sedan drar examensarbetet igång och det är tio veckors arbete som avslut på terminen har vi en liten kurs inom våran profession. Det är ganska svårt att förstå att i juni är man färdig, då är jag ingen student längre. Blev en mjukstart igår med kursintroduktion, fick även träffa mina klasskompisar som läser bild, ibland har man nästan glömt bort dem eftersom vi har varit på olika håll i en hel termin. Har träffat några ibland på festligheter men inte mer än så. Vi fick sluta tidigare än tänkt så jag passade på att gå på affären, äta lunch och skriva på min nulägesanalys. Vars är jag, hur ligger jag till, vad behöver jag utveckla och så vidare och så vidare. Gjorde klart den redan igår för att ha det extra lugnt ikväll. Är så himla trött nu för tiden, kan bero på stress inför sista terminen men jag vet inte, får se om det håller i sig. 
 
Idag hade vi en workshop i pedagogisk planering, ja, lektionen hade nog kunnat göras bättre men riktigt hur vet jag inte. Blev intressanta diskussioner och man fick lite tips inför vfun helt klart. Efter lektionen gick jag ännu en gång på affären, orkade inte handla allting igår. När jag kom till olivoljan gjorde det lite ont i magen över priset, började vela hur jag skulle göra och såg sen att det var kort pris på den stora. Jag brukar alltid köpa den lilla för cirka 48 kronor, nu med ica kortet fick jag den stora för 38 kronor, underbart! Vid hemkomsten blev det lunch och sen har jag bara tagit det lugnt. Tänkte vila men sköt upp det, vilade senare en timme men när klockan ringde valde jag en halvtimmes extra vila, Mirabelle hoppade upp och la sig och hon till och med somnade, oj så skönt det var. Hade lätt kunnat sova bort hela kvällen men i och med att klockan ringer tidigt imorgon bitti hade det varit en dum idé. Klev upp och preppade tre frukostlådor innan det bar av in i duschen. Har precis diskat och åt middag tidigare, värmde upp pizzan som jag gjorde igår. Måste dela med mig av receptet, botten smakade lite annorlunda men med toppingen på var den väldigt bra ändå. Blir annorlunda utan vetemjöl, det går inte att komma ifrån, i alla fall inte när man är van vetemjöl. 
 
Kvällen fortsätter i lugnets tecken, i morgon bitti blir jag hämtad 7.15 av min klasskompis Robert, vi har haft samma praktikplats alla perioder och samtidigt som det hade varit roligt att få testa på en annan i till exempel stan så uppskattar jag verkligen att dela min plats med någon annan. Vi har även riktigt trevliga bilturer tillsammans och det gör pendladet lättare. 
 

Mixad helg

I fredags åkte jag som sagt hem till Sävar för att umgås med familjen, hann träffa alla utom mina småsyskon då de var på vift. Eller nej, där ljög jag, mötte ju Lars, barnen och Eve i bil när jag hade hoppat av bussen så hann ju hälsa på henne i alla fall. Blev en lugn fredag hemma hos familjen KPP, bus, skratt och mycket prat som vanligt. Sov sedan över hemma hos mamma och Håkan för att sedan gå förbi hos pappa och Kajsa en sväng innan det bar av hem till familjen KPP igen. Min lördag blev helt annorlunda tidsmässigt motför vad jag hade trott och det var riktigt skönt ärligt talat. Kunde duscha och sminka mig hemma i lugn och ro innan det skulle bära av hem till Jessica V. 
 
Det enda tråkiga under kvällen var innan den ens hade börjat, lyckades kolla på fredagens tidtabell och stod därför ute i alldeles för god tid. Började frysa ganska snabbt i och med att benen bara täcktes av spetsstrumpbyxor, blev att jag stod ute i nästan en halvtimme. Först på grund av min egen miss och sedan på grund av att bussen var över tio minuter sen. Senare fortsatte kvällen super! Vi blev inte så många men vi hade det riktigt trevligt i alla fall, blev mycket prat och skratt, spelade även beer pong för första gången. Då jag går all in, ja, nästan i alla fall på att sköta kosten fick de andra dricka ölen. Själv drack jag grogg med lightdricka, det är väl inte super för viktnedgången men det är ändå ett bättre alternativ. Valde att gå all in med alkoholen och bli full då det var länge sedan jag drack. Kände så med utseende också, ska det vara så ska det vara. Lite senare var vi några stycken som tog en taxi till O´learys tillsammans och där var det riktigt trevligt. Träffade lite Sävar bor, pratade med lite olika människor och hade det allmänt bra. Höll mest till på dansgolvet, ja, inte så ovanligt. Fick höra ett flertal gånger under kvällen att jag var sexig av mina tjejkompisar för jag kunde inte riktigt förstå varför en kille alltid fanns i närheten av mig, haha. Nu är jag ju förlovad men självklart är det roligt att lägga märke till att någon uppskattar ens utseende. Sen börjar jag ofta tänka; Äsch, han tänker nog bara att jag är desperat och då ett lätt ragg och så vidare men varför ska man tänka så egentligen? Även om människan tänker så, låt hen göra det! Ta åt dig av blickarna istället och må gott. Apropå gott, de i baren ansåg att jag hade fått för mycket gott. När jag frågade vilken dricka de hade svarade de snabbt; Du ska ha vatten! Tja, blev ju billigare för mig att få gratis vatten istället för att köpa en cola light eller så. Hur onykter jag än är ska jag väl få köpa vanlig dricka? Haha, har haft ganska roligt åt det där. För första gången på typ tio år stannade jag kvar till stängning, förhoppningsvis tar det tio år till. I och med min huvudvärksproblematik blir jag lätt dålig när det är varmt och trängsel. 
 
Tillslut tog vi oss ut i alla fall, var flera som kollade oroligt på mig och jag var riktigt dålig men direkt vi kom ut i friska luften mådde jag bättre. Huvudvärken var kvar men yrseln och illamåendet försvann. Var med om en lite intressant händelse i hissen upp sen när jag väl hade tagit mig uppför backen. Killen som kliver in i hissen pratar i telefon, han lägger på med orden att han ska presentera sig (eller något liknande) Vi presenterar oss, han berättar sen vars han bor och frågar om jag hatar honom. Blev så ställd att jag svarade; Nej, jag avskyr dig. Innan jag gick ur hissen sa jag dock; Nej, ha en bra kväll. Den här killen visade sig vara han som jag klagat på när det kommer till oljud. Vet inte om han misstänker just mig eller om han misstänker hela huset, eller om han bara var väldigt full. Kändes väldigt konstigt i alla fall, för visst, jag varken hatar eller avskyr honom men det har varit väldigt jobbigt de gånger han har levt om. Bor på ett student område så fest och så vidare är vanligt, har ju även bott här i över fyra år men vissa gånger går det över gränsen. På helgerna kan jag acceptera att det lever om men inte på vardagarna. Hade jag varit sjukskriven eller arbetslös som tidigare okej men nu ska man ju vara fit for figt på universitetet. Ja, detta är något man kan ha roligt åt nu i alla fall. Träffar sällan mina grannar och nu blev det så här, haha! Som grädde på moset fick jag lov att sätta mig ner på min våning innan jag kunde ta mig in i lägenheten. Huvudet gjorde så himla ont, kunde inte stå. Efter några minuter sittandes blev det betydligt bättre och jag gick in och fixade mig för sängen som först blev soffan och sen sängen. 
 
Min helg avslutades i soffan, kunde inte sova ut ordentligt på grund av min vanliga ångest som brukar infalla på söndagar. Tog mig ut på affären senare på eftermiddagen men sen var det bara soffan. Innan det började närma sig läggdags hälsade ångesten och oron på lite extra, helt onödigt enligt mig själv men så var det. Avskyr när man blir uppstressad samtidigt som man vet att man inte behöver bli det alls. Tur jag har Mirabelle som älskar att ligga i famnen.
 

5 av 6

Igår var sista dagen på termin fem och även sista dagen på idrotten, känns otroligt! Kommer samtidigt att sakna idrottslektionerna, har haft riktigt roligt och lärt mig väldigt mycket. Hade velat lära mig mer grundligt hur jag ska sätta betyg men tyvärr är kursen alldeles för kort, detta är något som även lärarna håller med om, det finns så mycket mer som de velat ge oss. 
 
Kan inte riktigt förstå att jag har en termin kvar på min utbildning, en termin från att ha en utbildning överhuvudtaget. För vissa spelar sådant igen roll men för mig är det gigantiskt! Har alltid mått så dåligt över att det gick så dåligt som det gjorde i skolan tidigare på grund av mitt mående, trodde aldrig att jag skulle hamna här ärligt talat. Har vuxit något så otroligt sen jag började på Komvux och kom ifrån livet som sjukskriven, ibland börjar jag nästan gråta när tankarna från förr kommer. Är väldigt stolt över mig själv, har kommit väldigt väldigt långt. Har fortfarande mina krämpor fysiskt som psykiskt men de är mycket lättare att hantera och det gör att jag orkar mer nu än förr. 
 
På måndag börjar termin sex, den sista terminen. Innan dess ska jag dock ha helg! Idag bär det av hem till Sävar, inte träffat familjen på över tre veckor, det känns sjukt. Kommer att sova över för att sedan åka hem till stan och vidare hem till Jessica V som har bjudit in till Sista terminen fest. I början av veckan kände jag mig osäker på om jag skulle dricka eller inte, var osäker på hur jag skulle reagera på alkoholen, mycket beror på min trötthet nu, är helt slut och även fast jag fått sova lite bättre nu de två senaste nätterna så är jag helt slut. Kommer dock att dricka imorgon, får bara se till att känna efter när det räcker. Ska bli trevligt att umgås med familjen och vännerna i helgen, det behövs. Saknar Johan varje dag som går, känns himla bra då att ha så många fina själar runt omkring en som kan lyfta upp mig. 
 
 
Skål på er!  

Tillägg på dagen

Glömde berätta om en rolig sak idag, ja, jag tyckte att det var roligt i alla fall. Vi hade valfri uppvärmning innan de olika lektionerna skulle hållas. Jag tog det ganska lugnt och pratade lite här och där. Vi började prata om att åka bort, avstånd, hur ofta, vem som bodde med sin partner och så vidare. Jag och Jenny "muppade" mot varandra, hon sparkade mig två gånger på rumpan, en gång på vardera skinka och det gjorde ont prinsessan på ärten som jag är. Valde då att ha uppvärmning genom att jaga henne och låtsas vara hemsk, ena stunden trodde hon att jag hade slutat men var plötsligt rakt bakom henne och då skrek hon. 
 
Ja, vi trivs bra ihop och hon fick mig att springa, hahaha! 
 
  
 

En platå som blivit ett berg

Att min kost och motion har sinat den senaste tiden är inte någon hemlighet. Tidigare flöt allting på bra men sen hamnade jag i en svacka som det inte gick att komma ifrån. Tidigare vid små svackor och viktuppgång har jag kunnat ta mig tillbaka men sist hände något. Jag gick upp flera kilon och kunde inte ta mig därifrån, ibland kunde något kilo försvinna men bara för att sedan komma tillbaka igen. Sen jag gick ner som mest har jag lätt gått upp tio kilo och det gör jävligt ont i kropp och sinne. Bara att man tänker på det skapar ju en stress för kroppen och även om jag sköter mig bra så vill inte kroppen vara på samma bana och detta stressar ju upp en ännu mer. Vet inte riktigt vad och hur man ska göra för att varva ner och bara låta kroppen komma i fatt en själv igen. Nu när jag var uppe norröver i tre veckor sket jag totalt i att sköta kosten, motionen sinade även den på grund av kylan men är i överlag sämre på att röra mig när det är snö och kyla. Ja, nu är kanske inte vikten det viktigaste, vissa säger att min kropp kanske mår bättre på vikten jag hamnat på men nej, det gör den varken fysiskt eller psykiskt. Var väldigt nära 100 kg för ett tag sedan och just nu väger jag säkert över 100, vågar inte titta. En av mina största rädslor är att väga tresiffrigt igen, vill verkligen inte tillbaka. 
 
Har valt bort nu att väga mig ett tag, har sedan tidigare även tagit bort nuvarande vikt på instagram också för ja, vill ärligt talat inte uppdatera med en viktuppgång, mår inte bra av det, är öppen med om att det går sämre och att jag har hamnat på en väldigt hög platå men vill inte visa några siffror på det för ja, känner mig inte inspirerande. Vet egentligen inte vad jag vill säga med allt det här, men behöver få det ur mig i alla fall. Ska försöka att sköta mig så bra som möjligt och funkar inte det kan det vara en idé att kolla upp mina värden. Vem vet om jag har något fysiskt problem som inte visar sig, har ju haft problem med magont en längre tid, än om det är bättre nu så finns ju problemet kvar ibland. Nej, försöker inte hitta förklaringar på mitt eget beteende, att jag misskött mig, vill bara hitta alternativ till vad som försvårar mitt mående och min kropp. Min dåliga månad har övergått till månader men jag vägrar ge upp. Jag vill må bättre i mig själv igen för just nu känner jag mig bara svullen och seg till tusen. Minns som sagt inte när jag kände mig så bra i mig själv som jag gjorde då vågen visade på under 90 kg. Som sagt, vikten är inte allting, min strävan är inte att bli smal men min strävan är ju att må bra i mig själv, må bättre fysiskt och öka chanserna till att kunna bilda familj. Vill ju inget annat än att bli mamma.
 
 
Här mådde jag väldigt bra, mitt delmål är att komma tillbaka dit  

Första fyllningen för året

 
Januari 2016

Hel igen men öm

Idag avklarades den tredje dagen med examinationer, imorgon är fjärde och sista. Pratades om träningsvärk från gårdagen men jag har inte känt av något, förens jag kom hem, oj så ont kroppen gör! Den är tung och öm precis överallt, tog en ganska lång stund innan det kunde bli en dusch. Bara tanken att krångla av sig kläder gjorde ont, haha! 
 
Men dagen började inte på Iksu, i morse ringde klockan 06.30 då min kusin hade fått en avbokad tid klockan åtta, begav mig ut efter sju i morse för att hinna med bussen, tog som tur var den tidigare än den jag först tänkte, den var sen, tänk om den senare hade varit det, jisses. Kan inte med ord förklara hur skönt det är att slippa tejpade, släppta och ömma naglar, kan leva igen! När naglarna var kvar hängde jag kvar på salongen och läste lite i en bok medan mamma skulle jobba, gick en sväng och fyllde på busskortet och när jag sedan gick tillbaka var det dags för mig och mamma att äta lunch tillsammans. Som tur är hade hon också tänkt på kinamat, blev till och med bjuden på Eastern Palace, hade tagit fram kortet och skulle gå fram när hon nästan puttade bort mig. Oj så gott det var, mådde dock illa över en timme efteråt. Blev en sväng på bolaget också, är bjuden på festligheter på lördag. har dock inte bestämt mig om jag ska dricka eller inte men känns skönt att ha hemma om så blir fallet. 
 
Bar som sagt av till Iksu efter detta och där hade vi fyra lektioner, är så roligt och inspirerande att få bli ledda av sina klasskamrater! Än om vissa har liknande aktiviteter så är inget sig likt förutom grunden. Samtidigt som det är skönt att examinationerna är över imorgon så känns det riktigt tråkigt också, vilka dagar vi har haft! Är riktigt bra för våra kroppar också, sällan man rör sig så här mycket och varierat på en dag. Lyckades även få en mjuk boll hårt mot ögat så fällde någon tår, inte för att det gjorde så ont utan för att ögat blev irriterat. Var länge sedan man fick en idrotts"skada".
 
Apropå naglarna, denna gång blev de mycket kortare så formen är avkapade istället för ballerina som är min favorit. Vill ha korta inför praktiken och valde en vanlig fransk manikyr med rosa glitter över. Känns lite annorlunda men är väldigt nöjd över mitt val. För första gången har jag fotat naglarna när allt material är borta, jisses vad långa mina naglar hade hunnit bli!
 

Apropå

Apropå rumpnissen Mirabelle, kan inte beskriva med ord hur underbart det var att få komma hem till henne! Är så tacksam över att lillassyster har tagit så väl hand om henne och att de har trivts så bra ihop, det har gjort allt mycket lättare för mig. Märkte tidigt hur stark saknaden var efter min lilla höna, direkt jag hörde tassar på golvet tänkte jag; Åh, nu vill hon komma och ligga på magen! Var ju bara det att det var en hund varje gång och inte en katt, haha! Åh, min Mirabelle, en av mina finaste skatter. 
 

Åter i Umeå

Torsdagens tåg var som sagt inställt på grund av sträng kyla. Var tur i oturen att tåget i torsdags ställdes in, hann vara med om miraklet och jag är så lycklig över det, hann även träffa miraklet. Bokade istället ett tåg på söndagen. Lördag kväll fick jag ett sms om att även det var inställt, denna gång på grund av en viltolycka, blev hänvisad till det senare tåget som gick 19.59, vilket betydde att jag skulle vara på Umeå central 01.42. Kände på en gång att jag inte skulle orka med förmiddagen på Iksu och det var tur att jag valde att stanna hemma. Kom nämligen hem till lägenheten 02.30, jag var helt slut! Blev lite sömn och kände mig som en zombie när jag vaknade av en ångestattack. Gjorde mig redo och gick till eftermiddagens examinationer fastän ögonen var fulla av grus men ville verkligen ställa upp för mina klasskamrater. Genom att ge de min närvaro kunde jag ta tips och erfarenheter från deras lektioner. Efter dagens slut bar det av en snabbis på affären då jag praktiskt taget endast hade en möglig ost i kylen och då är det en ost som inte ska vara det. Därefter hoppade jag in i duschen och gjorde senare en snabb middag innan jag promenerade till Marihem där jag mötte upp Kickan och Linnea. Vi plockade upp Viktoria på vägen och landade senare hemma hos Jessica där även Jenny var. Hade hört de prata om tid senare på kvällen så jag frågade vad de skulle hitta på och om jag fick haka på, ville verkligen inte vara ensam första kvällen hemma. Hemma hos Jessica åt vi massa gott och såg Magic Mike XXL, har inte sett den första filmen så borde kanske göra det nu då jag har sett tvåan. Var riktigt mysigt att få passa på att umgås nu innan praktiken drar igång då några drar utomlands på praktik de två första veckorna. Hade varit spännande att få uppleva det men kände inte att jag hade pengar till att göra något sådant, har så mycket annat i framtiden som kräver pengar. Vi hade en underbar kväll tillsammans i alla fall och jag ser fram emot fler som vanligt. Har varit så underbart att få träffa så många av mina fina vänner igen, blev ju borta tre hela veckor, jisses! På fredag bär det av hem till Sävar för att träffa familjen, ska bli underbart att få komma hem igen. Mamma träffar jag redan imorgon bitti, är bortskämd med att ha henne på salongen.
 
Idag var jag också väldigt trött, ja, är fortfarande trött. Sov knappt något i natt och när jag väl sov var det oroligt. Vaknade i panik och trodde att min lektion skulle börja, klev upp och tände lampan i panik, hej Erica, klockan var 03.30, ja jisses. Fick somna om litegrann innan det bar av till Iksu. Jag var först där i min grupp så det blev att jag fick börja med att hålla i min lektion, ren kull och avslappning. Gick väldigt bra och jag fick mycket fina kommentarer och sådant som jag kan tänka på. Kände mig nästan generad av att få höra allting. Dagen fortsatte med tre lektioner till och sedan åt jag lunch med några klasskompisar på Hansson & Hammar (tror den heter så), en restaurang på Iksu. Väl hemma blev det soffan då mitt huvud inte ville vara med längre. Konstigt är det inte med sömnbristen, nervositeten, hur aktiv man har varit idag och att jag har börjat äta mindre kolhydrater igen. Det blir kaka på kaka då. I soffan höll Mirabelle mig sällskap, en gång la hon sig fint med rumpan pressad mot mitt ansikte och somnade så. Tur att hon hade fisit en hemsking tidigare och inte la den då, haha! Tog mig tillslut iväg på affären för att handla hem till middagen, blev köttfärsås och wokgrönsaker, mums! Kvällen har fortsatt i lugnets tecken då huvudvärken fortfarande är kvar och det blir en tidig kväll. Börjar först 13 imorgon men har lyckats få en nagel tid klockan åtta så det blir en tidig morgon. Missade min nageltid på grund av det första inställda tåget och ja, naglarna mår inte bra. Har tre tejpade och flera släpp, är väldigt öm och vågar inte göra så mycket. Vilka problem va? Imorgon blir de nya och kortare för nästa vecka börjar praktiken, spännande! Det betyder ju även att det bara är en termin kvar på min utbildning, på torsdag är denna termin avklarad och över. Väntar bara på slutreslutat på några uppgifter men annars så är jag färdig nu med denna kurs i och med att jag höll i min lektion idag. Crazy!
 
 
 
<3

Knock on wood

Kylan fortsätter, förhoppningsvis går den värsta över så att det inte strular sig med hemkomsten för mig. Har varit en väldigt lugn dag idag, morgonen började med macka och varm choklad tillsammans med Johan samtidigt som vi tittade film. Därefter blev det en dusch och Johan for iväg för att mata renar tillsammans med en annan. Gick själv runt i morgonrock och tog det lugnt tills ett ryck for i mig. Klädde på mig ordentligt och bar in ved från bilen till pannrummet, redan då slet det i ryggen men tillslut var all ved inomhus. Gick upp för att värma fingrarna och fylla på kaminen för att senare gå ner och börja kapa ved. Efter en liten stund kom Johan hem och det blev en paus i att kapa då det blev så dammigt. 
 
Dagen fortsatte med att ha det mysigt tillsammans i soffan, bara vara nära varandra och ha det bra helt enkelt. Lite senare värmde vi upp mat och sen försvann Johan till sängen och somnade. Själv har jag plockat i ordning och startat tvättmaskinen, kapat resten av veden och fyllt på i både pannan och kaminen. Har väldigt ont i ryggen nu men det kommer väl att ge sig inom sinom tid. Känner mig duktig i alla fall som har fixat veden alldeles själv, är ju ingenting jag är van vid att göra. Känns även skönt att göra något fysiskt, har blivit alldeles för lat nu när kylan kommit. Kvällen fortsätter i lugnets tecken, kommer att fylla på med ved någon gång till och sedan ska jag också försöka sova.
 
Imorgon är en ny dag, får se vad den ger. Vet inte alls vad vi ska hitta på eller så men något blir det säkerligen. 
 
 

Sträng kyla

Nu är det kallt! Idag fick jag ett sms om att morgondagens tåg är inställt på grund av sträng kyla så jag slipper vela om att fara hem eller inte. Fick även hela biljettbeloppet tillbaka och det redan idag, valde återbetalning istället för att boka om biljetten, kan ju köpa en då det närmar sig att fara hem, kan vara bra att ha koll på tågtrafiken också. Imorse var det runt -30 grader men det har sjunkit till nästan -37, burr! Kunde elda och fylla på i pannan en gång idag men sen var veden slut, som tur var skulle Johan ta med sig ved hem efter jobbet men jag höll mig under filten och täcket i soffan tills dess. Eller ja, förutom att göra eld så har det tvättats en maskin också men mestadels av min lediga tid har spenderats i soffan. När Johan kom hem klädde jag snabbt på mig för att kunna hjälpa till med att lasta in ved i pannrummet, slutade dock med att jag kapade all ved, är roligt att få känna att man gör något bra. När veden var färdig gjorde Johan eld i kaminen här uppe och sen värmde vi upp lite mat. Efter maten var det dags för karln att vila då det skulle bära av hemifrån vid 21 igen, själv passade jag på att köra igång ännu en maskin och sen har resten av kvällen varvats med att fylla på i pannan och kaminen. Morgondagen har lovats att bli den kallaste så vi får se om det stämmer. 
 
Kvällen fortsätter i lugnets tecken, sista maskinen är upphängd och pannan ska fyllas någon gång till så att vi får upp tankarna ordentligt. Hade tänkt duscha idag men blev feg då det blir så kallt i källaren, det blir morgondagens äventyr! 
 

Velande

Köpte tågbiljett hem på torsdag igår kväll men nu är jag osäker på hur det kommer att bli. Stannar jag kvar längre tappar jag biljettpengarna och nageltiden blir svår att boka om men ja, pengarna gör inte så mycket och en ny nageltid ordnar sig alltid på något vis. Går och väntar på något speciellt, dock vill jag inte skriva ut så mycket mer än det just nu. Kan vara så att det sker på torsdag eller därikring och då vill jag verkligen inte sitta på tåget hem. Känns som att jag har skrivit hit och dit för att kolla nageltider, avbokning, kattvakt och så vidare. Eve har inte sett mitt meddelande ännu men tror inte att det blir något problem för henne att ha Mirabelle veckan ut, eller ja, går ju att ta hem henne till lägenheten tidigare också men får se vad som händer. Hux flux kanske jag åker hem på torsdag i alla fall, får se hur det blir. Avskyr att känna mig som en velande veling, får så svårt att bestämma mig ibland, samtidigt som jag vill göra något som blir bra för mig kan jag inte låta bli att tänka på att det kan bli jobbigt för någon annan. Ja, just nu är det ju inte så allvarliga val att välja mellan men får ändå den känslan i kroppen som kryper. 
 
Nu har kylan kommit hit, tidigare idag hade vi -18 för att senare ha runt 30. Just nu har vi -29 men efter hemvägen hade vi -32 också, usch. Idag efter Johans jobb åkte vi in till Gällivare och shoppade lite på Dollarstore innan vi for vidare hem till Emma och Sebban. Där fikade vi och bestämde oss senare för att vi ville ha tacos så det bar av till Coop för att handla både dit och hem. Blev en sen kväll för Johan då han ska upp fyra och vi kom hem först vid 22.30. Blev att jag körde på hemvägen och gjorde bara en märkbar miss, i en backe fick jag för mig att börja växla upp och sen märka att jag spann, oj då. Bilen dog och jag fick testa på start i backe så det var ju tur i oturen kan man säga. Senare när jag kom in mer i centrum tappade både jag och Johan humöret, jag kom precis ur en rondell och en gubbe utan reflex visar att han tänker gå över vägen fastän det inte är något övergångsställe och vi är minst två bilar som kommer. Var kanske fyra meter ifrån eller något när jag kommit ur rondellen, så blev lite nervös, sen visar han att han stannar och helt plötsligt går han ut mitt framför bilen i alla fall. Fattar inte hur man kan göra så överhuvudtaget men verkligen inte på vintern i mörkret när det kommer bilar, jävla jubelidiot! Ja, även det kan man ju stoppa i erfarenhetsbanken men ändå. Börjar känna mig allt mer bekväm med att köra men måste få in det där med döda vinkeln bättre. Har svårt för att vrida på mig och se bra bakåt och det behöver jag ju även vid backning så får öva, öva, öva. 
 
Var tänkt med en liten utflykt imorgon men det blir inte av på grund av kylan så morgon dagen blir väldigt lugn. Blir att göra eld igen, tvätta och duscha som mest. Går och väntar på besked för att se när hemresan blir också men ja, det kommer ju när det kommer. Passar på att njuta av tiden jag har med Johan. Imorgon ska han dock jobba förmiddag, komma hem några timmar och sen jobba natt. Tidsmässigt för mig blir det som att han sover då han är på jobbet men för han kan det nog bli lite tröttsamt. Han får däremot ledigt fredagen sen så det är ju bra om jag blir kvar över helgen också, men det ser vi som sagt på torsdag. 
 

Dumma SJ...

Ikväll var det dags att köpa tågbiljetten hem, drar alltid ut på det för då blir hemresan ännu verkligare. Hade planerat att ta tåget som går vid 17.30 tiden, är då hemma vid midnatt och hinner äta middag med Johan och så vidare. Vad gör SJ? De lägger sena tåget två timmar senare vilket innebär en hemkomst vid två tiden. Blir att ta det tidigare tåget då jag har en tidig fredagsmorgon och ja, att åka på natten är drygt. Får äta en stadig måltid själv innan Johan kommer hem vid 15 och lite senare får vi fara till stationen då tåget går vid  15.30 tiden. Det förstörde min hemresa lite extra mycket men vad kan man göra. Får ta vara på våra få dagar vi har kvar innan det bär av neråt.  


2016

Många skriver om det gångna året och om vad som kommer att hända det nya året, det vill säga 2016. Jag orkar dock inte skriva om det gångna, har redan mina noveller i form av inlägg. Dock är 2016 ett väldigt speciellt år och jag kan inte låta bli att bli nervös. Samtidigt tänker jag så här, ta en sak i taget Erica, stressa inte och låt saker bara ske. 
 
Planerna för mitt 2016 i nuläget är i alla fall;
 
- Ta examen och bli utbildad fritidslärare
- Ta körkort
- Flytta norröver
- Komma på fot med min kost och träning igen 
 
När det gäller flytten har jag dock inte bestämt något än, känner mig mest stressad över den och tänker att det får ta sin tid. Har flyttat i väg en gång tidigare och det blev en väldigt jobbig period i mitt liv även om allting slutade gott. Är inte oroligt att det ska bli som förra gången men att flytta långt från familjen är ett väldigt, väldigt, väldigt stort steg. Just därför får det ta sin tid, som jag tänker nu kommer jag säkerligen sommarjobba på Handlarn för att sedan åka hem igen och påbörja körkortet under hösten. Blir säkert att söka jobb eller i alla fall vik samtidigt så att man har något kött på benen innan flytten och jobbsökandet i norr. 
 
Allt känns spännande och tankarna är många. Ibland är jag orolig för att jag ska sabba min examen men riktigt varför vet jag inte. Har jag klarat mig så här långt ska jag väl klara sista terminen eller hur? Blir även spännande att se vad mer som kommer att ske under 2016. 
 
 
Sista selfien 2015

Hastigt och lustigt

Hujja vad dagarna bara springer i väg, blir ledsen bara av tanken. I morse hade jag min första ångest attack sen jag kom upp hit. Hjärna och hjärta vet att det börjar närma sig hemgång och då kommer denna irriterande ångest tillbaka som ett brev på posten. Haft underbara dagar här uppe och mina sista kommer också att bli det. 
 
I måndags jobbade jag i några timmar på eftermiddagen vilket var lika roligt som vanligt. Morgonen startade mysigt, vid vägen utanför vårt hus stod fyra renar, Johan var snabb att göra sig i ordning för att leda dem rätt. Har varit samlings- och skiljningstider nu så det är bra att hålla koll på eftersläntrare. Perfekt start innan ett arbetspass tycker jag. Till middag gjorde vi kinagryta och den blev så himla god.
 
I tisdags var jag ledig och passade på att göra lite nytta här hemma. Tvättade och gjorde eld som mest ungefär. Inte så mycket men bättre än ingenting, min kropp är inte helt 100, eller ja, den är inte med mig i alla fall av någon anledning. Lite senare kom Johan hem och sen kom Jocke på besök, vi skulle nästan precis äta så vi bjöd på middag. Vi och våran kinesgryta fick vi höra, dock så gillar han den också. Han testade min lchf mjuk peppar kaka men den blev ingen hit, när han senare fick sista biten av Tinas kokoskaka så blev han nöjd, haha! Senare blev det en sväng in till Gällivare för att handla och hälsa på hos Hanna och Peter. 
 
Onsdag var det dags för jobb igen, denna gång mellan 13-16. Denna gång var dock varubilen sen och då blir det lite kaos, blev att jag jobbade över en timme i och med det. Vi hade flera burar som skulle fram och flera kunder som ville ha varor på en gång. Efter jobbet blev det att börja baka på en gång för att det inte skulle bli så sent. Fick lust att göra en kaka att ta med till Anette och Jonas då vi skulle fira nyårsafton där. Blev en chokladmousse tårta och den blev riktigt god! Ja, det visste jag ju inte förens på nyår men vi tjuvsmakade moussen i alla fall, haha. 
 
Nyår firades som sagt hemma hos Anette och Jonas och deras tre barn. Även svågern Tobbi firade med oss och kom i samma veva som Johan när det var dags för middag. Han hade varit iväg och skruvat i transiten, jag stannade kvar och umgicks. Blev att måla lite i Bamse målarbok och senare spela Bamse gympa spel. Till middag bjöds vi på en riktig buffe och till efterrätt tog vi tårtan som jag och Johan hade med oss. Anette hade planerat en efterrätt men en ingrediens saknades så var ju passande att vi hade med. Lite senare kom morsan ut, hon for hem en sväng efter Grevinnan och betjänten men kom senare tillbaka inför tolvslaget. För första gången har jag legat ner och tittat på fyrverkerier, låg på en renhud och bara njöt, vilken upplevelse! Efter tolvslaget gick vi in och åt plocktallrik och nyårstårta. 
 
Bar av tillbaka till Purnu på nyårsdagen, dock blev det inte lika sent denna gång då jag jobbade i lördags. Övningskörde för första gången på snö också och det var nervöst. Sen att köra en bil när jag når kopplingen väldigt dåligt gjorde mig inte mindre nervös men ja, vi var hela efter åkturen, haha. Körde till lill huset i Purnu och därifrån åkte vi skoter hem till Anette och Jonas..När vi kom hem fick jag ett ryck och slängde mig baklänges ner i snön, får ni också såna infall? Igår var vi duktiga och rensade huset på återvinningsattereljer och jag övningskörde igen. Efter det blev det lite film och Johan la sig tidigt, jag stannade uppe några timmar då ja, sova tidigt funkar inte riktigt för mig. 
 
Idag har det varit väldigt lugnt, Johan åkte i väg en sväng medan jag fortsatte sova och när han kom hem for vi ut på en promenad och sparknad med hundarna. Först promenerade jag, sen åkte jag spark med hundarna en bit och sedan testade jag att stå och styra sparken medan hundarna drog. Väl hemma tog vi det lugnt innan vi började med en tidig middag, renfile, skivad ugnsstekt potatis och bearnaisesås, jisses så gott det är med renfile! En stund efter maten kom Hanna och Peter ut med två av tre barn och vi fikade och pratade tillsammans en stund. Resten av kvällen har varit lugn förutom två försök till att göra kola, andra omgången vart helt ok men inte perfekt, tror vi var för övervänta, haha. Johan ligger redan i sängen då han går på förmiddag imorgon, jag ska plugga lite med Jessica via internet på våran gruppgift då vi ska komplettera litegrann men annars blir nog resten av dagen lugn. Blir kanske en sväng till Gällivare för att handla då Johan kommer hem efter jobbet men det ser vi imorgon. 
 
Blev lite hastigt och lustigt skrivet allting, vill så gärna uppdatera om min tid här uppe samtidigt som jag bara vill ligga i soffan tills det bär av upp till sängen. Antar att detta är bättre än inget? Bär som strax av hemåt igen och fastän det gör så jävla ont längtar jag hem, saknar min familj hemma och framförallt Mirabelle. Är så glad över att Eve tar hand om henne och att de trivs så bra tillsammans. Ska bli underbart att få ha min lilla bäbis liggandes på magen igen. Kändes bäst att hon fick vara hemma denna gång också då jag varit borta ett tag, hon har precis gått upp till sin ordinarie vikt och jag vill inte stressa henne något. Mitt lilla hjärta. 
 
 
Sa till Johan att det kändes som att jag tog emot snö, men nej, det var en liten backe fick jag höra. Sen såg vi att jag dock tog emot snön i alla fall, haha! Om jag övade på att backa? Yes!

RSS 2.0