Att leva i ovisshet

Vad gör man då man vet att något är fel, men man vet inte vad felet är? Den tanken och många fler irrar runt i mitt huvud varje dag. Jag vet inte vad jag ska göra. Har spänningshuvudvärk, IBS (Irritable bowel syndrom), PCO (Polycystiska ovarier) och oförklarlig värk lite här och var. Huvudvärken har jag blivit rätt så van med då jag levt med den i sex år nu i början på Juni. Magproblem har jag haft i snart tre år, lyckas aldrig få bukt på det heller. Är så less på att ta massa prover till ingen nytta, bli uppskrämd med att man kan ha en tumör eller liknande. Det har varit jobbiga år och skolgången har tagit stryk, även psyket har försämrats. Det räcker inte med att man hatar att man inte kan gå i skolan utan dom i skolan måste prata massa skit bakom ens rygg att man bara är lat och stannar hemma. Vad har folk för problem? Visst har jag varit duktig på att stanna hemma från skolan sen högstadiet, men vem vill må som jag gör? Jag har inte valt att må såhär. Det var tungt i slutet av gymnasiet, man skulle inte bara orka med att klara av alla teoretiska ämnen man skulle även orka med att folk trodde att man ljög.

Det var då, nu är det nu. Mina problem har som sagt inte blivit bättre med tiden. Har mina riktigt jävulska dagar men har även lite bättre dagar. Men när all stress och alla tankar kommer så rasar systemet. Jag vill inte leva som jag gör, att inte orka varken jobba eller studera tär så mycket på mig. Jag ska inte blunda för att min övervikt är en av orsakerna till min värk. Men hur ska man orka jobba med det när man inte orkar något annat? Har varit aktiv på vårdcentralen och tagit flera prover med resultat som inte visar något fel. Det känns ganska hopplöst då man inte har något svart på vitt för då finns det direkt ingen hjälp att söka. Jag vill inte leva i ovisshet och bli stamkund på vårdcentralen utan resultat. Jag orkar inte med mig själv och alla tankar. Snart spricker väl kraniet för att man bankar huvudet i väggen så många gånger.

Nu på onsdag är det dags för läkarbesök igen, då mina senaste prover inte visade något fel. Min läkare funderar även hur han ska göra eftersom jag även flyttar nu till helgen. För som jag sa till han; Hur ska jag kunna leva i sommar då jag  varken har studier eller jobb? Jag är inte kapabel till det heller. Wish me luck!

Kommentarer
Postat av: Sara

Du kanske ska vara med i "Diagnos okänd" på 3:an :P

2009-05-26 @ 17:10:53
URL: http://pigletbloggar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0