Ibland

Ibland blir jag så less på mig själv så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Var planerat att studera igår efter middagen och fram tills dess var jag pigg på det. När jag hade stökat undan från middagen hälsade huvudvärken från helvetet på vilket gjorde mig liggandes. De som känner mig vet hur jag mår av att inte studera, jag vet inte hur jag ska göra för att kunna slappna av utan att ha studerat något hemmavid på kvällen. Sov ganska bra under natten men det är inte så konstigt om man tänker på hur slut jag var igår kväll men åter igen nu på morgonen så var huvudvärken tillbaka. Jag bestämde mig för att vara hemma från dagens första lektion för att vila då jag har lång dag. Valde bort programhanteringen då det är en kurs som inte är lika "farlig" att missa som resterande. Tog en ipren och la mig igen vid sju med tanken om att kliva upp halv nio, halvsov mig igenom den stunden och drömde jobbiga drömmar där jag kände skuld att jag är så dålig i skolan. Jag vet egentligen att jag inte är det och att man inte rår för om man mår dåligt fysiskt, då måste man vila. Det är en kamp inom mig dagligen tyvärr, att vila eller att inte vila. Hur gör man för att tankarna och känslorna kan ligga på samma våglängd?

De här stunderna saknar jag Johan mer än någonsin och även att bo i Sävar. De här stunderna vill jag rymma hemifrån för att vara med de jag älskar.



Lånar en bild på en ledsen Pang för att visa hur jag känner mig


Gott & Blandat

Nu har en skolvecka gått däremot så har jag inte varit 100 % närvarande. Imorse fick jag inse fakta att det var toalett och soffläge som gällde, alltid lika roande då min mage ger upp. Haft ont i magen hela veckan är så mycket i tankarna just nu så man blir alldeles spak i kroppen. Min ansökan till CSN har inte ens fått ett beslut än så vet ingenting om pengar och har inte så mycket pengar kvar, är med all säkerhet på grund av skolans fummel med min registrering för en annan som ansökte om CSN samma dag som mig har fått sitt beslut. Sen så gör det mycket sitt att jag saknar Johan så in i norden och att jag vet att han saknar mig lika mycket. Ibland borde det verkligen finnas en maskin som gör att man transporteras på några sekunder, då hade vi kunnat träffas varje dag med ändå hinna med vårt. Blir lite extra jobbigt att vara utan han då jag mår lite dåligt också, inte riktigt kommit in i skolgången än och så självklart strulet med pengarna. Har fått alla räkningar men inte förens idag jag har velat öppna dom. 

Hade tänkt vara duktig idag att studera hemmavid men inte blivit något av det heller, har mest varit liggandes för att samla krafter inför stadsturen, åkte ner på stan för att kolla efter en kursbok och sen behövde jag fara på affären en sväng. Har diskat undan två små mindre berg också vilket tar lite på krafterna men ville ju ha det lite städat då mamma och lillebror skulle dyka upp. Förutom deras sällskap fick jag en semla också så nu ligger jag före Johan i semel ätandet. Det är inte så att vi tävlar men jag fick en semla hos pappa förra helgen och då vart han lite avundsjuk så kände mig tvungen att skriva ut det. Apropå pappa, har helt glömt bort att skriva om förra helgen och så vidare. Torsdagen så åkte jag hem till familjen KPP där blev jag bjuden på leverbiff med ris, på fredagen blev jag bjuden på hämtmat från Eurasia hemma hos mamma med hon och Kent och på lördagen hade jag "bjudit" in mig hos pappa på middag. Där blev jag bjuden på baconlindad kycklingfilé fylld med vitlök och ört ost, till det friterade vi pommes frites och testade en ny dressing, chilicurry! Kan lova att den middagen var en mat för gudar, jisses så perfekt det vart med chili curryn.

Idag ugnsstekte jag min laxbit på just ett kilo så fick mig lite god mat nu också! Imorgon blir det att bli bjuden på Eurasia med familjen, tack så mycket. Men innan middagen ska jag hem till familjen KPP där det står fika på schemat då Agnes har namnsdag. Vi brukar inte fira namnsdag men Emma tyckte att det kunde passa med något roligt nu då vi är mitt i vintern och visst stämmer det?

Jag hoppar väldigt mycket just nu känner jag men vill också berätta om i måndags, jag och Britt-Mari skulle umgås och vi åkte till Ica för att handla middag. Väl framme på M-hem centrum mötte vi en kille med pizza kartonger så nog testade vi pizzan alltid. Vi bestämde oss för att ta med pizzan hem men bussen skulle komma om åtta minuter så Britt-Mari tyckte att vi skulle gå hem, under tiden vi gick passerade två bussar, tji fick vi. Värmde upp pizzorna lite i ugnen och sen åt vi, efter middagen kom en granne förbi som kallas Junior. Vi träffades första gången vid busshållsplatsen samma vecka som jag skulle till Gällivare. Han sa hello och vi började prata, så nu har man lärt känna en människa på området förutom min kusin och hennes sambo som bor häromkring också det vill säga. Var lite svårt att hänga med ibland åd Junior pratade eftersom han mest pratar engelska men han vill väldigt gärna öva sig på svenska med mig så varför inte. Han kommer ursprungligen från Afrika och berättade lite om deras kultur och hur de beter sig mot kända som okända människor. Han undrade vad vi svenskar egentligen gjorde på våran fritid och jag kunde inte komma på något vettigt svar. Det var något jag tog upp under psykologin med två klasskompisar och vi kom fram till att sen dator, mobil och allt vad det heter så har vi blivit mer inneslutna. Det kanske vi borde göra något åt? Är det någon som håller med? 



Älskar dig till månen och tillbaka och ännu längre!


Suck

La mig i skapligt bra tid igår i och med att jag började klockan 08.20 imorse. Tog över en timme för mig att somna vilket kändes som flera timmar. När jag väl har fått sova två timmar vaknar jag av halsbrännan från helvetet, kändes som om en kokhet dryck ville rinna upp från magen och ut ur munnen. Klockan visade på 02.00 och där står jag i köket och äter en baby bell ost, egentligen ska man dricka fil sägs det men man tager vad man haver antar jag. Fick inte sova så mycket mer efter det och magen tog sitt pick och pack och sa adjö. Som om det inte vore nog med det fanns jag inte med på klasslistan imorse och hade inte blivit inbjuden till några kursrum för den delen heller. Det visar sig att fastän jag betalat och registrerat mig så är jag inte registrerad, måttligt roande. Det är ordnat nu och fick en ursäkt för att receptionens chef har tabbat sig, hon skulle även få höra det. Lite tråkigt bara då word uppgifterna redan finns ute men jag kan inte se dom än så förhoppningsvis kan jag göra det senare idag eller imorgon. Är det bara jag eller brukar saker vilja gå emot en då man skött alla kort rätt?

Har en lång dag idag men även en håltimme som heter duga så jag kommer att åka hem, äta lunch och försöka vila i alla fall 30 minuter. Slutar 11.40 och börjar 14.20, har jag tur så slutar vi tidigare än 11.40 då det är första dagen. Sen så håller min dag på ända till 15.50, kommer nog att vara väldigt trött men då borde jag få sova bättre i natt. Peppar, peppar, ta i trä!


Förresten

Glömde en detalj i mitt senaste inlägg. Jag kom som sagt fram till Gällivare tisdag kväll, onsdag morgon blev jag väckt med frukost på sängen som hjärtat gjort i ordning åt mig.


H som i hjärta

Jag har varit frånvarande ett bra tag då jag har varit norrut i en vecka, kom hem tisdag kväll. Som man säkert kan förstå har jag varit uppe hos min älskade älskling. Det har varit full rulle hela veckan, vi har blivit bjuden på god mat hos alla hans syskon och hemma hos hans mamma och pappa. Hemma hos Emma och Sebban blev det tacos, mycket prat och mycket kattungs gosande då de har tre stycken små ulltussar. Hos Hanna beställde vi hem pizza och spelade nintendo wii, det var verkligen svårt! Spelade även wii's version av sing star med Ida-Maria, Hannas äldsta. Hos Anette blev vi bjuden på gott kött med morötter, lök och potti som det heter där uppe, här nere brukar vi säga pären. Hemma i byn har vi blivit bjuden på fläskfile med skivade potatis i vitlök och marinad, blodpalt och köttfärslimpa. Behöver jag nämna att vi fått fika alla gånger också? Har fått börja lära mig lite om renar också vilket känns jätteroligt då jag har lite sameblod i mig. Har varit med och hjälpt till under en indrivning, höll bara upp säckväv men det kanske inte är så bara egentligen. Har även varit med och tittat på under två renskiljningar, en liten hemma på "kontoret" och en större. Blev erbjuden att hjälpa till där också genom att dra renar men prestationsångest som man har vågade jag inte då det var många människor, men öva ska jag! Haft en underbar vecka med Johan och hans familj och längtar verkligen tillbaka. Det är inte ofta man känner sig så hemma hos en familj så fort som jag gjort med Johans, det är så jävla underbart! Förutom mat, fika, tv spel har det också varit mycket filmtittande och gosande. Blir lätt en överdos med gos då man är ifrån varandra som vi två är, men det är alltid lika underbart att få titta in i hans ögon och se kärleken till mig brinna som en eld. Förhoppningsvis känner han av samma värme från mig då jag kan vara rätt het på gröten ibland. Apropå allt och ingenting, i fredags så firade vi våran fem månaders dag, passade perfekt med god maten vi blev bjuden på hemma i byn.

Tågresan upp var däremot inte så rolig. Först så rullade tåget 08.40 istället för 06.13 och givetvis blev det en trång dubbeldäckar buss från Boden. Var framme vid 18 istället för 13, roligt? Tågresan hem gick mycket bättre, tåg båda vägarna och blev bara en kvart försenad. Kämpade på med väskorna och hann med 21.30 bussen hem, men svettigt blev det men väldigt värt det.




Självklart har min dröm om en ren vuxit, velat ha en länge av någon anledning.
Filmade en snutt under den stora renskiljningen, var riktigt roligt att vara nära så många renar.


RSS 2.0