Mini

Igår packade jag skolväskan med gymkläder för att försöka köra lika hårt idag som i fredags. Dock förstörde min sömn för mig och jag började vela på om det ens skulle bli ett pass överhuvudtaget. Tog över en timme att somna och sov endast tre timmar för att sedan inte kunna slappna av. Det resulterade i en huvudvärk och den blev inte bättre av tre timmars föreläsning. Bestämde mig däremot för att gå till gymmet och göra så mycket som jag orkade. Är stolt över mig själv som for på gymmet och är även stolt över att jag slutade när huvudvärken blev värre och det började ila i huvudet. Blev alltså ett minipass idag men det är bättre än ingenting.
 
Cardio motionscykel 5 minuter (blev uttråkad, sket i de två sista minuterna)
Insida lår i maskin 30 kg 3x10
Benpress 55 kg 3x10
Seated chest press utan ryggstöd 10 kg 3x10
Seated two arm lat pull 30 kg 3x10
Triceps med hantel 4 kg 3x10 (armarna rakt upp och ner bakom huvudet)
 

Grymt

Hade mitt grymmaste pass någonsin idag på gymmet och det kan jag tacka mina fina tjejer för. Jisses vilken pepp man får när man har sällskap. Först gick jag, Camilla och Kickan till gymmet. Där delade vi på oss och jag värmde upp och körde styrka med Kickan, lite senare kom Viktoria och Jessica också och efter det kom Camilla till oss. Var helt slut när jag kom hem och ändå hade jag inte tid att slöa, duschade och fixade mig för att åka vidare. Min kropp satt även igång vätskedrivning naturligt efter passet så jag har fått gå på toa väldigt många gånger. Mitt kort går som sagt ut snart och jag vet inte riktigt hur jag ska göra än. Hade dock så roligt idag att jag vill ju fortsätta även om jag inte är där två gånger i veckan eller så. Invigde mina nya träningsbyxor idag och jag kände mig så himla snygg!
 
Cardio motionscykel 7 minuter
Rodd 1000 meter (första gången jag vågar prova)
Insida lår i maskin 30 kg 3x10
Benpress 55 kg 3x10
Seated chest press utan ryggstöd 10 kg 3x10
Seated two arm lat pull 30 kg 3x10
Squats med kettleball 10 kg 3x10
Biceps curl med hantel 4 kg 3x10
Triceps med hantel 4 kg 3x10 (armarna rakt upp och ner bakom huvudet)
Baksida lår i maskin 15 kg 3x10 (första gången jag vågar prova)
Stretch

Run

Och tiden den bara springer iväg, det är nästan skrämmande. Imorgon har jag ett seminarium i tre timmar på förmiddag och efter det tänkte jag gå till gymmet innan det är dags att ta helg. Var på gymmet en gång förra veckan vilket är något jag har glömt att skriva in, passet såg dock likadant ut som det brukar göra.
 
Har hamnat i något shoppingträsk för tillfället, eller ja, är inte så hemskt som det låter, är bara jag som mår lite illa när pengarna försvinner. Samtidigt så läggs pengarna på något nödvändigt, i och med min viktnergång så är det ganska mycket i garderoben som inte sitter bra. Förra helgen shoppade jag på lördagen, men dagen innan var jag bjuden på bio, jag och Bim såg Hobbit 3, den var riktigt bra och det var väldigt skönt att se den tidigt för då kunde man äta middag efteråt och sen ha kvar kvällen. Ja, i lördags åkte Bim upp hit och sen hämtade mamma upp oss för att åka vidare till Strömpilen. Jag hade ett presentkort på Strömpilen så ville passa på att se om jag hittade något. På dinsko hittade jag ett par gammelrosa ulltofflor som var på halva priset, har velat ha ett par länge men har inte känt att summan är bra. Senare på KappAhl hittade jag en draperad topp i en väldigt fin blå färg och även en lång kjol som var kortare fram, den har färgerna grå, vit och svart, små små ränder, vet inte vad man kallar det. Toppen fick jag på mig i M och kjolen i S, jag är väldigt nöjd. Jag brukade oftast ha XL på mina toppar tidigare. Ja, nu är ju storlekar alltid olika så kan ju bli allt från M-XL lika gärna, men de där små guldkornen är roliga. Betalade 47 kronor själv för kalaset, resten gick på presentkortet.
 
Igår blev det också shopping, nu med mina egna pengar. Åkte ner på stan för att kolla på trosor och vänta på Bim. Det fanns inga trosor så jag kollade vidare bara för att. Såg ett par snygga ljusa jeans som skrek mitt namn och då jag är en byxnötare har jag aldrig för många byxor. Har två par hemma sen tidigare och ena har börjat bli nött redan. Köpte även ett par nya träningsleggings och de fick jag på mig i storlek L, 44/46, det betyder att jag har gått ner två storlekar även på träningsleggings! Blev en till sväng på KappAhl sen med Bim och då hittade jag en snygg tröja så ja, den fick följa med hem också. Känns skönt samtidigt att kunna shoppa lite extra ibland då man behöver det. Kommer nog aldrig komma ifrån ångestkänslan när jag köper kläder fastän jag vet att den inte är nödvändig. Vore en sak om jag köpte kläder i onödan när det knappt finns mat på bordet, då kan ångesten få komma och då kan folk få skälla på mig.
 
Har ingen bild på tröjan men kan visa mina andra nya plagg. Tröjan har samma färg som kjolen och påminner om min senapsgula omlott tröja som jag köpte i Stockholm. Alla är från KappAhl och den blå toppen finns i vit, svart och svartvitrandigt. En kostar 149 och de går även under kampanjen köp 3 betala för 2.
 

BLF

Bedömning för lärande i fritidshem, det är namnet på den nya kursen som startade idag på den nya terminen, det vill säga termin fyra. Ja, det tjatas lite om terminen men hallå, nu är halva utbildningen gjord! Just bedömning är ingenting som jag har bra hum om så det ska bli intressant att få lära sig mer. Speciellt nu efter att ha börjat läsa lite i en av mina lärarers avhandlingar inför ett seminarium, där kommer det fram att fritidshemmet inte är lika viktigt som skolan och så vidare, att det är krav på bedömning men tiden finns inte till då de på fritidshemmet är så involverade i skolan också. Ja, lite tråkigt, men är ju därför jag och mina kamrater pluggar, vi ska lyfta upp fritidshemmet och fritidslärarna! Ja, kan ju i alla fall hoppas på det. Det tar tre år att bli fritidslärare, det är något som vissa inte förstår, vi leker ju bara och så vidare. Men ja, ta en dag i mina skor på universitetet så märker ni att det inte bara är att leka med barnen, ja, just, nu heter det faktiskt elever och inte barn. Är väldigt positiv över kompletteringen med skolan men fritidshemmet får inte glömmas bort, det kan vara en av den viktigaste tiden för flera barn.
 
Efter dagens kursavslut och kursuppstart gick jag hem och skrev en nulägesanalys, gjorde en självvärdering när det kommer till bedömning. Vad vet jag? Ja, just nu nästan ingenting, perfekt med denna kurs nu då. Därefter blev det att värma upp middag för att sen börja läsa inför seminariet på fredag. Läste ett och ett halvt kapitel innan jag tog en liten promenad. Har verkligen ingen ork idag, huvudet värker och magen vill inte vara med, perfekt när två av ens krämpor ska komma samtidigt. Efter den minimala promenaden, tur jag tog en längre igår, läste jag färdigt kapitlet och låter de två andra vänta tills imorgon. Imorgon börjar vi samma tid som idag, 13, tänker vara effektiv och ta min promenad på förmiddagen istället, det är så mycket trevligare att promenera i dagsljus, efter det går jag hem och äter lunch innan det är dags att vandra vidare till en föreläsning. Efter föreläsningen tänkte jag åka en sväng till Strömpilen, var och shoppade i lördags med mamma och Britt-Mari, gjorde några fynd och ett fynd vill jag byta till en större storlek då det känns som att de sitter precis. Har länge velat ha ulltofflor och nu hittade jag ett par som skrek Erica, gammelrosa, oj så underbara, ser ut som fluffiga tuggummin, haha. Lite synd att jag måste lägga ner tid på att ta mig till strömpilen då det tar ett tag och bussarna dit går inte så jättebra men men, det blir bra i slutändan, la undan ett par tofflor redan idag så jag vet att jag får byta. När jag kommer hem blir det att äta middag och sen läsa klart de resterande två kapitlen, förhoppningsvis kommer jag även på en diskussionsfråga också så att jag kan börja läsa mer litteratur inför de andra uppgifterna på onsdag och torsdag. Ja, är ingen stress egentligen men är bra att vara ute i god tid för annars blir det stress.
 
Ska ta och lägga mig i soffan nu och hoppas på att huvudvärken lättar, det börjar trycka på bakom ögonen och jag blir väldigt trött. Ja, just ja, jag hade lyckats få tag på en gammal litteraturlista fastän kursplanen på dokumentet var den rätta, jätteroligt, när jag såg litteraturlistan idag insåg jag att mina böcker hemma inte stämde. Förhoppningsvis får jag skicka tillbaka böckerna och förhoppningsvis kommer IT killen ändra på sidan där jag hittade listan. Tur andra hade lyckats bättre än mig, förhoppnings har jag tur och de nybeställda böckerna kommer fort som attan. Snälla?
 

Firade i lördagskväll att halva utbildningen är färdig genom att skåla med pepsi max i vinglas, lite extra lyxigt så där

Ris a la malta/risifrutti

Kallar denna rätt för både ris a la malta och risifrutti då det är upp till var och en vad de är sugen på. Har länge tänkt testa detta recept men det blev först när jag skulle på bio som det blev gjort. Var perfekt att ha med sig i en liten turkisk yoghurt burk och en till liten burk till den enkla sylten.
 
3 dl grädde
2 dl keso
Vaniljpulver (valfri mängd)
Sötning (valfri mängd, jag hade sukrin)
 
Så här gjorde jag;
 
Vispade grädden tillsammans med vaniljpulver och sötning. Vispade den ganska hårt i och med att den snabbt blir lös när man blandar i något, i det här receptet keso. När jag var nöjd med grädden rörde jag ner keson. Sylten gjorde jag genom att värma på hallon och sötning i en kastrull, mosade hallonen med en sked. Testade även ha i gelatin men det är först nu senare som den har stelnat, därför är det hallongelé på bilden och inte hallonsylt.
 
 

Pladder

Nu börjar det lugna ner sig lite, dock drar en ny kurs igång på måndag så då ökar väl farten igen, men vad gör det? På måndag börjar jag termin fyra vilket betyder att jag har gått klart halva min utbildning!
 
Vad har hänt sen senast? Ja, jag firade nyår i Purnu som sagt och efter det umgicks jag med Johan och de i hans närhet så mycket som möjligt. Oftast var vi bara vi i huset, det blev mycket filmtittande och gottegris ätande, men vet ni vad? Det var underbart! Inte lika underbart när vågen visade tre kilo plus när jag kom hem men so what?
 
Kom hem till Umeå förra onsdagen, kom hem ganska sent då jag tog ett relativt nyinsatt nattåg, kom hem två timmar senare så var hemma vid midnatt men slapp göra ett byte i Boden, det är guld värt när man har en stor resväska, datorväska och kattväska. Väl hemma åt jag upp det sista i polly påsen för att dagen efter köra igång med kosten igen till 100 %. Ja, misskötte mig ju inte varje dag med godis, chips och fika när jag var norröver men tillräckligt mycket för att vågen skulle tycka lite illa om mig. I början på ett nytt år läser man ofta hos många olika människor att de ska ha en sockerfri månad, det gick ju lite dåligt för mig att hoppa på något sådant i och med att jag åkte hem först den 7e vilket betyder att jag även åt godis då. Februari blir bra då tänkte jag, men ärligt talat så ska jag försöka att inte fuska något nu heller, ja, fuska känns inte som rätt ordval fortfarande men blir lättast att kalla det så. Har idag varit utan socker i en vecka, i alla fall utan medvetet socker, håller inte stenkoll på om det är socker i maten när jag har ätit ute till exempel. Äter även sådant med sötningsmedel som till exempel smaksatt kvarg och så dricker jag fortfarande pepsi max. Är fortfarande beroende av pepsi max men jag ser inte stort problem i det ärligt talat. För mig fungerar den lite som medicin och måste jag välja mellan rosa moln tabletter och pepsi max så ja, valet är enkelt. Är även svårt att ta bort allting som man varit van vid. Men i alla fall, åter till sockerfri månad, tänkte som sagt köra fullt ut i februari så gott det går men har lovat mig själv att få äta semlor. Skulle kunna baka lchf semlor men vet inte om orken infinner sig och köper jag vanliga semlor så finns mina favoriter i Sävar vilket gör att jag inte kan tappa greppet och över äta.
 
Ja, mina tankar handlar mycket kring mat och så vidare nu men vill verkligen gå ner mina slukhålskilon för att kunna fortsätta gå ner i vikt. Har fortfarande inget riktigt mål men vill gå ner så mycket som jag kan, tror att min kropp säger till när den är nöjd faktiskt. Tänker so what om de tre kilona som jag har gått upp men har samtidigt mått väldigt dåligt. Haft en 120 kilos Erica känsla, känt mig väldigt svullen och stor. Har även haft jättedålig matlust vilket inte förbättrar något. Igår gjorde jag ordentlig mat för första gången på en vecka, det känns bra. Utöver dessa tankar har det även varit mycket rapporttankar, under jul och nyår hade jag som sagt en rapport att skriva. Skrev klart den helt dagen innan nyårsafton och igår hade jag opponering tillsammans med några klasskamrater och en lärare. Fick några små tips om hur jag kan finputsa den vilket jag praktiskt taget gjorde igår kväll men ska kolla den lite till för att vara säker. Igår fick jag även chansen att träffa en talpedagog/logoped via universitetet. Först har vi haft två föreläsningar om rösten och sen kunde vi välja om vi ville göra en röstlaboration. Fick läsa upp några ord för att se om alla ljud fanns med, till exempel sch-ljudet, efter det fick jag säga två meningar för att se hur luften var i näsan, fick även säga A-I flera gånger samtidigt som jag varvade med att klämma åt näsan. Därefter läste jag upp ett stycke text som spelades in och efter det läste jag upp stycket igen men nu med brus i hörlurar. Fick veta att min vanliga röst låg runt 210-220 hrtz vilket är vanligt för kvinnor, däremot kom jag upp i 250 hrtz när jag hade bruset i öronen. Summan av kardemumman, min röst var bra, jag måste bara tänka på att inte gå upp i tonläge när jag höjer den, dock kommer jag ju inte ha bruset direkt i örat då så kommer nog gå fint. Apropå fint, vi har tillgång till dessa talpedagoger/logopeder gratis nu under resten av vår utbildning, bra va? Lite tråkigt för de som inte går lärarprogrammet bara då vi är de enda som har möjligheten.
 
Idag har jag haft skrivdag, har även det imorgon, känns väldigt bra att vi får två dagar på oss att finputsa rapporten och även skriva klart den om man behöver det. Började min dag med en sovmorgon, satt därefter och finputsade lite på rapporten innan jag tog en promenad, ville passa på att komma ut i dagsljuset och ångrar verkligen att jag inte hade systemkameran med mig. Var ett riktigt winter wonderland, åh, jag dånar! Efter promenaden hade jag tänkt äta lunch med prinskorven hade inte tinat så det blev en till check på rapporten, därefter blev det dags att göra äggröra och prinskorv. Ett tag efter lunchen tog jag tag i diskberget och efter det har det varit ganska lugnt, har blandat med att kolla rapporten med att plocka litegrann här hemma och prata i telefon. Tillslut var det middagsdags, värmde upp kycklinggryta från igår och sen ja, har tvätt nu ikväll så där läggs mest fokus, haha.
 
Morgondagen var planerad med ett stadsbesök men nu blev det lite ändringar så får se hur jag gör. Blir ett stadsbesök på kvällen dock och istället för dagens besök blir det på lördagen. Vet bara inte hur förmiddagen ska se ut än, men, det är morgondagens bekymmer!
 

Nyårsafton

Våran nyårsafton började i ett ganska lugnt och skönt tempo innan vi åkte vidare hem till vita huset för att fira nyår. Hade samma klänning som på julafton men nu hade jag ett svart midjebälte med strass och örhängen som matchade.
 
Vi började dagen med att fika och spela Tjuv och Polis med Tobbi, Emma och Sebban. De två sista åkte vidare lite senare. Kvällen fortsatte i samma tempo som tidigare under dagen och till middag bjöds det på förrätt, macka med skinkröra och varmrött, renfile, tunt skivad potatis med olja och kryddor i ugn, svårt att förklara, påminner om potatisgratäng fast utan grädde eller dylikt, väldigt gott i alla fall, till det fick vi bearnaisesås och rödvinssås. Ett tag efter maten såg vi på Grevinnan och betjänten och efter det for jag och Johan hem till Anette och Jonas ett tag som blev typ två timmar, där försökte lillen hålla sig vaken till tolvslaget och vi fick se lite 3D film tillsammans. Sen satt vi oss vuxna i köket tillsammans och fikade, lite senare kom även Jocke förbi. När klockan började närma sig 23 tiden åkte vi tillbaka till vita huset där det blev full fart med att göra småplock och nyårstårta. Själv satt jag mest och åt chips, hade en craving efter salt efter all fika tror jag, haha. Strax därefter bar det av ut på gården för att "ringa in" det nya året. Hade en stor tomtebloss som brann ut just efter att klockan hade slagit tolv. Är så underbart med alla raketer, färgerna och ljudet, ja, jisses. Hundarna hade vi inne i huset, där hade vi dragit för fönstret och satt igång radion för att de skulle slippa det värsta. Ja, herren i huset vill helst jaga raketerna han så han får verkligen inte vara ute, haha. När vi kom in igen och öppnade för hundarna kom alla ut jätteglada så de har haft det jättebra.
 
Sen bar det av till bords igen för bubbel, småplock och tårta. Till småplock fanns det julskinka, köttbullar, korv, ölkorv, vindruvor och gurka, kanske något mer, minns inte. Tanken är att man sätter fast flera bitar på en tandpetare men jag åt en bit i taget. Efter det åt jag en bit tårta och drack alkoholfritt bubbel som smakade väldigt gott. Ja, viktigast av allt, jag hade en rosa partymössa! Lite senare bara det av hemåt till vårt hus där vi slog igång en film innan det var dags för att sova.
 
Allt som allt, jättemysig nyår!
 

2015

Känns konstigt att skriva 2015, blir aldrig riktigt van känslan att byta årtal av någon anledning. Datum är lättare för det byts ju varje dag och månad byts ju relativt snabbt också.
 
Tänker inte ge mig på att skriva någon årskrönika som många gör men vill samtidigt skriva lite om mitt 2014. Som alla tidigare år har det varit stormigt, det har gått upp och det har gått ner för att sedan gå upp igen. Jag är ganska van vid att mitt mående nog aldrig kommer sluta pendla upp och ner i olika fart. Vissa är födda känsligare och ja, jag hör till en av de helt enkelt, det är inget att hänga läpp över, snarare ska man sträcka på sig och stå stolt kvar, man slutar aldrig kämpa för det liv man vill ha. För vet ni, man kan känna lycka i livet även om det har mer neråt svackor än uppåt. Hur dumt det än låter måste man bestämma sig för hur man vill leva och hur livet ska vara. De senaste månaderna har jag ärligt talat haft känslan av att jag inte orkar leva, och kom ihåg nu, hur hemskt det än låter, det är en stor skillnad på att inte orka och inte vilja. Har aldrig haft en önskan om att dö, min önskan har alltid varit och kommer alltid att förbli en önskan om ett liv som jag vill ha. Men nu kan man ju inte alltid få det man vill ha, då får man tänka om och finna nya mål. Finns dock vissa saker som jag nog kommer ha svårt att komma över om jag inte kan nå men det är ingenting jag vill skriva om nu.
 
Oj, det känns som att mina fingrar bara knapprar ut massa negativt, men nej, negativt skulle jag nog inte vilja kalla det heller. När man pratar om svårare, svartare och tyngre saker får det ofta en klang av negativitet, själv hoppas jag att mitt ljus över det hela kommer fram, mitt hopp.
 
Vad innehåller då mitt 2014? En jävla massa mod och styrka skulle jag vilja säga. Den 7 februari bytte jag kost till lchf för att en gång för alla gå ner i vikt, både för mig själv och för de i min närhet men mest för mig själv. Det är något som har vuxit fram, jag har börjat tänka mer på mig själv. Min kamp med vikten, måendet, kosten, motionen och studierna har gjort att jag har vuxit som människa. Tidigare har jag haft en önskan om att vara någon. Ja, jag är ju en dotter, syster, fästmö, svägerska, vän osv osv, men, ja, vara någon. Redan när jag fick mitt slutbetyg och kom in på universitetet så började jag känna mig som någon, jag hade en framtid. Men först när jag insåg att jag, Erica har ett värde och betyder mycket så har känslan av att vara någon infunnit sig. Det känns otroligt att jag har klarat av så mycket samtidigt. Är övertygad om att min tanke om att bry mig mer om mig själv har gjort mycket, kan verkligen tacka mig själv för den insikten. Utan den hade jag nog inte kommit så långt som jag har gjort. Självklart har min familj och mina vänner gjort mycket också bara genom att finnas där och stötta mig, men ja, viktigast av allt i den här kampen är nog jag själv. Nu låter det kanske egoistiskt men samtidigt så är det ju sanningen också, det är ingen annan än en själv som kan göra det arbetet jag har gjort i slutändan. Hur stöttande ens omgivning än är spelar ingen roll om du inte kämpar själv.
 
Det största av allt under 2014 är alltså att jag har vuxit ofantligt mycket som människa. Jag har blivit någon. Något som också inte är fy skam är att jag har gått ner 30,9 kg under cirka elva månader. Har gått upp en del nu under jul och nyår dock. Sköter maten relativt bra men fika och godsaker har det varit svårare med, men jag känner ingen sorg över det. Jag vet att jag kan och jag vet att jag ska. Den 7 februari ska jag ha gått ner mina semesterfluff och även lite till. Efter det kommer jag att fortsätta kriga på, jag är en fighter. Ser fram emot ett nytt år och även att komma till 2016 och se vars jag är då. Ett av målen 2016 är att ta min examen men även att fortsätta växa som människa. Jag förtjänar allt.
 
 
2013 vs 2014
 

RSS 2.0