Terminstart

Igår drog den sista terminen igång, termin sex. Det tål att upprepas, imorgon går jag ut på min sista vfu period som är i ungefär fyra veckor, sedan drar examensarbetet igång och det är tio veckors arbete som avslut på terminen har vi en liten kurs inom våran profession. Det är ganska svårt att förstå att i juni är man färdig, då är jag ingen student längre. Blev en mjukstart igår med kursintroduktion, fick även träffa mina klasskompisar som läser bild, ibland har man nästan glömt bort dem eftersom vi har varit på olika håll i en hel termin. Har träffat några ibland på festligheter men inte mer än så. Vi fick sluta tidigare än tänkt så jag passade på att gå på affären, äta lunch och skriva på min nulägesanalys. Vars är jag, hur ligger jag till, vad behöver jag utveckla och så vidare och så vidare. Gjorde klart den redan igår för att ha det extra lugnt ikväll. Är så himla trött nu för tiden, kan bero på stress inför sista terminen men jag vet inte, får se om det håller i sig. 
 
Idag hade vi en workshop i pedagogisk planering, ja, lektionen hade nog kunnat göras bättre men riktigt hur vet jag inte. Blev intressanta diskussioner och man fick lite tips inför vfun helt klart. Efter lektionen gick jag ännu en gång på affären, orkade inte handla allting igår. När jag kom till olivoljan gjorde det lite ont i magen över priset, började vela hur jag skulle göra och såg sen att det var kort pris på den stora. Jag brukar alltid köpa den lilla för cirka 48 kronor, nu med ica kortet fick jag den stora för 38 kronor, underbart! Vid hemkomsten blev det lunch och sen har jag bara tagit det lugnt. Tänkte vila men sköt upp det, vilade senare en timme men när klockan ringde valde jag en halvtimmes extra vila, Mirabelle hoppade upp och la sig och hon till och med somnade, oj så skönt det var. Hade lätt kunnat sova bort hela kvällen men i och med att klockan ringer tidigt imorgon bitti hade det varit en dum idé. Klev upp och preppade tre frukostlådor innan det bar av in i duschen. Har precis diskat och åt middag tidigare, värmde upp pizzan som jag gjorde igår. Måste dela med mig av receptet, botten smakade lite annorlunda men med toppingen på var den väldigt bra ändå. Blir annorlunda utan vetemjöl, det går inte att komma ifrån, i alla fall inte när man är van vetemjöl. 
 
Kvällen fortsätter i lugnets tecken, i morgon bitti blir jag hämtad 7.15 av min klasskompis Robert, vi har haft samma praktikplats alla perioder och samtidigt som det hade varit roligt att få testa på en annan i till exempel stan så uppskattar jag verkligen att dela min plats med någon annan. Vi har även riktigt trevliga bilturer tillsammans och det gör pendladet lättare. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0