Låt mig vara?

Ganska irriterande att ha hyresvärdar flåsande i nacken då man redan är flåset själv redan. Sa redan för två veckor sen till ena att jag hör av mig då jag lämnar nycklarna. Hade tidigare pratat med den andra och berättat hur det låg till med mitt tidsschema. Jag har fullt upp med flytt, skola och utstädning, jag kan inte göra allting på en gång. Jag har nycklarna till onsdag och ändå ringer de och frågar efter nyckeln bara för att de vill börja renovera. Inte fick jag någon renovering då jag flyttade in fastän behovet var lika stort för två år sen som nu. Då fanns ingen som tapetserade men nu går det an att tapetsera för jag har fula tapeter? Är lite irriterande att det inte går att ordna då man själv ska flytta dit eller när man bor där. Var likadant när mamma ville få 5an renoverad eftersom tapeterna suttit i flera år och var väldigt ofräscht. Enligt hyresvärdarna hade mamma skrivit under att lägenheten var nytapetserad då vi flyttade dit, det är rent bullshit. De får nycklarna på onsdag och så är det med det, jag har annat att tänka på än att gynna deras liv mer än mitt eget.

Blev hemma idag från skolan då jag varit väldigt dålig i magen, vaknade vid 5 av panik och visste inte alls vart jag var och sen fortsatte det så. Hatar att ha fel på magen, inte det roligaste då man träffar nya människor. Man springer på toa för att magen kraschar och stackaren därefter svimmar inne på toaletten. De kanske inte svimmar men ibland är det nog nära, kan vara nära nog för mig som sitter där inne. Nu kanske någon anser mig ofräsch som skriver öppet om toalettbesök och så vidare. Men det är jag i ett nötskal, öppenheten själv. Imorgon ska jag egentligen ha sovmorgon men ska på en obligatorisk föreläsning om tolkning, den hör till kursen mänk som jag redan läst klart. Efter skolan ska jag hem till mamma igen och plugga sen på kvällen går jag hem till Emma för en sista tv kväll tillsammans, i alla fall en sista medan jag bor i Sävar. På lördag blir jag stadsbo, håll tummarna!

Bilden jag bjuder på har inget med inlägget att göra men visst blir man glad? Bilden är runt sju månader gammal men värmer hjärtat lika mycket nu som då. Man blir alltid glad av Agnes, liten som stor. Nu börjar det hända grejer med lillflickan!



Överraskning

Titta vad som väntade på mig när jag kom hem efter skolan. Såg först ingenting då jag gick in i lägenheten utan kände bara en fräsch doft när jag hängde av mig jackan. Har man en go pojkvän eller vad?



<3


Svett

Har påbörjat städningen även om allt inte är nerpackat ännu. Jag vet att jag gnäller hela tiden men att studera och flytta är verkligen jobbigt. Jag hoppas att jag har gjort ett bra val bara. Ja, Sävar står alltid kvar men det gör ju tyvärr inte lägenheterna. Blir intressant och se om folket som tjatat om en stadsflytt kommer att orka hälsa på när man nu ska bo i stan. Det har alltid varit för jobbigt att åka buss 40 minuter eller att ta bilen, för oj vad Sävar ligger långt borta. Ironisk? Jag? Aaaldrig.

Är egentligen helt ledig idag men ska åka in under engelskalektions tiden i alla fall och plugga lite naturkunskap med två klasskompisar. Har inte kommit igång så bra själv med instuderingsfrågorna och min kropp skriker efter det sociala livet. Det är jobbigt att ha känslan att man inte klarar av ensamheten..igen. Förut kunde jag sitta hemma en hel helg och dröna på vid datorn utan problem, nu lägger jag knappt ner någon tid på dator. Det är både positivt och negativt för mig. Jag tror att jag inte vill sitta själv för mycket för att jag annars bara tänker på studierna och det är jobbigt att man låtit det sluka upp ens tankar. Tyvärr kommer nästa termin bli ännu tyngre än den här så jag hoppas man hinner samla lite krafter under julledigheten och komma tillbaka som en fighter. Eller ja är en fighter nu också men ännu mer!

Senare idag kommer mitt hjärta hit, han ska hjälpa till med allt vad det heter gällande flyttningen och så vidare. Är så glad att jag har träffat en jättefinkille, vet inte vad jag skulle ha gjort utan han faktiskt. Som en bra sång går; Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor.



Ajsing bajsing

Tror att ni kommer få leva med att jag är dålig på att uppdatera under tiden jag studerar. Alltså ganska länge, haha. Har pluggat rätt mycket på kvällarna för att få bort mycket innan flytten som startar nästa helg. Först flyttas mitt hem och bohag till farmors garage sen vecka 48 så flyttar jag in i lägenheten. Det har verkligen varit upp och ner när det gäller flytten. Var glad då jag fick lägenheten men sen kom ångesten över att flytta ifrån familjen och så vidare. Den är fortfarande upp och ner men tillslut kommer nog allt bli bra. Jag kommer inte dö av att bo i stan så nog ska det ordna sig. Lite tråkigt bara att lägenheten är så pass mycket mindre att man blir osäker på hur man ska rymmas och hur man ska möblera, men det ordnar sig också!

Ikväll kommer Emma över för att sova över en sista gång innan jag flyttar. Det är sjukt vad tiden har sprungit iväg men snart kan man i alla fall se mig som en stadsbo. Hujja! Som Johan brukar säga, snart ses också vi vilket jag håller på att längta ihjäl mig till! Ska snart gå på Ica för att få hem något ätbart och sen ska jag ta det lugnt, det tar verkligen på då man packar. Fysiskt som psykiskt.


Förresten

Kollade igen om mina få senaste inlägg och märkte att jag inte har berättat hur det gick på slutprovet i kursen människan socialt & kulturellt. Fick VG på provet och VG som betyg på kursen, känns underbart! Nu ska det bara gå lika bra i etik och livsfrågor, lite senare kommer Britt-Mari hit och ska hjälpa mig att komma igång med min tredje inlämningsuppgift, fått utmärkt på mina två första så jag borde inte sänka det.

Fick även höra positivt på engelskan idag, veckan innan lovet skrev jag en filmanalys om Romeo & Juliet, fick MVG med ett svagt - på den! Var några småslarv fel som jag vet att jag kan. Det positiva som min fröken sa; Det är alltid så kul att läsa vad du skrivit, tänker; Ah, nu ska jag sätta mig ner och få läsa vad Erica skrivit! Kanske inte ordagrant men något liknande fick jag höra, hon tyckte det var så kul att hon känner så och jag sa tillbaka att det var kul för mig att det kändes så för henne.



"A little bit old" Eller hur Johan?


Hej då lov

Imorgon drar allvaret igång igen, tyvärr! Säkert någon där ute som håller med mig?

Som ingen missade åkte jag till Gällivare den 28/10, resan tog sex timmar med tåg. Tåget skulle rulla från stationen 06.30 så jag var uppe före tuppen, närmare sagt 04.15. Pappa var snäll och skjutsade mig till stationen där jag efter ett tag fick veta att tåget var försenat nästan en och en halv timme, glädje! Kände mig väldigt nervös över tågresan i och med förseningen och tågbytet i Boden så jag satte på mig kanin öron och lyckades höra en annan tjej prata om samma resa, ensam även hon. Slutade med att jag fick en tågkompis, vi satt på stationen och väntade tillsammans och satt även stundtals tillsammans på tåget, hoppas du fick ett härligt lov Frida! Var framme i Gällivare just efter klockan 14 och då var jag nådigt less men resan var värd det som väntade på stationen nämligen mitt hjärta! Blev att vi bodde i lägenheten i Malmberget under min visit istället för hemma i byn som i andras öron heter Purnu. Träffade Johans mamma och äldsta lillebror Axel en snabb vända redan på fredagen då han hämtade sina saker efter skolan. Efter det blev det en snabb middag och efter det en promenad i regnet till coop för att handla lite smått och gott. Resten av kvällen blev det mys i soffan och en tidig kväll då båda var trötta.

På lördagen åkte vi till ett litet köpcentrum där vi kollade på vinterskor, fick mig ett par Columbia som sägs vara riktigt bra och omtyckt där uppe, alltså borde dom vara bra här nere också tycker jag. Efter det åkte vi vidare till byn för att äta middag hemma hos Johans familj. Träffade Johans mamma en snabbis igen och även småbröderna Axel och Tobias, herrn i huset var och jobbade vi sågs först senare på kvällen. Innan middagen åkte vi en snabb sväng till mellersta storasyster Anette som också bor i byn, där fick jag träffa hennes lilla familj över en fika. Till middag blev vi bjuden på chipsmat på enkel svenska, påminner lite om tacos. Till efterrätt blev det digestivekaka med bär och lite senare även milkshake. Milkshaken satt fint efter min och Johans tävling i Disney singstar. Fick kolla i flera fotoalbum vilket är jätteroligt! Förutom Johans familj har jag även fått träffa deras renar inne i renhagen då det var matdags, har även gosat med familjens två hundar.

På söndagen var det dags för ännu mer fika, först åkte vi till äldsta storasyster Hanna och hennes familj, blev bjuden på hennes halloween cupcakes, superfina! Efter det bar det iväg till yngsta storasystern Emma med sambo som bjöd på flera sorters bakverk och även godis i slutet. Vi spelade disney TP (trivial pursuit) vilket är ett spel jag helt klart vill äga. Till middag beställde vi pizza vilket satt riktigt fint fastän man ätit fika för tio personer redan. Kvällen avslutades hemma i lägenheten framför en film med mys.

På måndagen åkte vi till byn igen för vi var bjuden på middag även då. Först fick vi fika och sen åkte vi en sväng till Anette igen då visiten på lördagen blev så snabb, där blev vi bjuden på tårta då hennes man fyllde år dagen därpå, mums! Hon blev väldigt glad över att få försökskaniner på  besök då hon testade en ny fyllning och vi var glada för tårtan! Vi åkte tillbaka till familjehuset men det blev ingen middag för oss förens vid 21 tiden då vi kom tillbaks till lägenheten då vi var så mätta av allt god fika vi bjudits på. Då vi skulle åka hem på tisdag morgon fick vi med oss renkött och även något stycke älgkött har jag för mig, riktigt snällt att bjuda bort finköttet. Samtidigt som det skulle bli skönt att komma hem så var det jättetråkigt att fara hem då jag haft det så trevligt.

Vi tog oss iväg just efter 10 snåret på tisdagmorgon, då begav vi oss den långa vägen hem till Sävar. Första stoppet blev i Töre där jag åt en superstark men god pizza. Sen tog vi en snabb paus just före Skellefteå också, efter det bar det av raka vägen hem, så resten av mitt lov förbrukade jag hemma i Sävar med min älskling men det är en annan historia.

Är jättenöjd med mitt Gällivare besök och det känns jätteroligt att jag är välkommen tillbaka när jag vill. Har inte bara fått jackpot med karl utan även med hans familj, hur bra är inte det? Apropå min karl, den 2/11 bestämde vi att vi är ett par! Alltid varit han och jag sen vi träffades men nu är det 100 % bekräftat. Det där med ordet bekräftat är ett litet skämt, jag skickade förfrågan till Johan på facebook och sa; Bekräftar du?



Millis


RSS 2.0