Skutta runt

Vi har tidigare haft social kompetens på schemat men idag hade vi emotionell. Vi pratade om självbild, självinsikt och självförtroende. Mycket handlade om just känslor och hur vi reagerar då vi känner en viss känsla. Vi fick använda oss av bilder på björnar idag som hette The Bears. Dessa bilder visade olika känslor och vi fick välja ut två stycken, en hur vi kände oss och en hur vi ville känna oss. Vi avslutade med en avslappnings övning då vi samtidigt skulle välja en känsla, känna och se hur den skulle vara och sen skulle vi rita den känslan på ett papper. Jag valde kärlek och ritade hur jag kände mig sist jag var kär.

Efter Access träffade jag lillasyster på stan en snabb sväng innan mamma kom. Vi gick in på Lagerhouse och jag råkade shoppa, men sen hur ofta händer det? Köpte en springform i form av ett hjärta och en jättesöt lunchpåse till min matlåda. Att köpa något som gör att man ler lite extra är bara bra! När mamma kom stod vi och snackade om ditt och datt innan Viktor kom och hämtade upp sin flickvän, alltså min lillasyster. Jag och mamma gick vidare till Synoptik där dom bröt till hennes glasögon, sen åkte vi vidare på Rusta och Willys. Inne på Willys inhandlade jag en plåt Oboy burk men var givetvis tvungen att köpa två påsar Oboy som inte ens var orginalsmaken bara för att få burken. Tillslut tog vi oss äntligen hem till Sävar vilket var ett under för mig och min mage. Haft så ont idag och fått såna smärtattacker att jag börjat svettas floder och bli varm, aldrig roligt. Blev en ganska sen middag för mig då jag hade planerat att göra fläskfilé gryta vilket tar en liten stund. Tillslut fick jag i alla fall äta och när det diskats och stökats bort så fick jag duscha bort mig själv en stund i duschen.

Imorgon är det Iksu på förmiddagen men vet inte om jag klarar av det på grund av magen. Vet inte ens om jag får sova i natt då den mår som den gör. Ska alldeles strax lägga mig i alla fall för att ge det ett försök. Imorgon är en ny dag!Känslan kärlek enligt mig

Mums!


Det är..

Det är ingen vanlig dag för det är Mirabelles födelsedag, hurra hurra hurra! <3 Tiden går helt klart fort, min lilla buskatt har redan hunnit bli ett år gammal. Inte länge kvar tills jag haft henne i ett år, kärlek!
Oj så skönt man kan ha det


Trippel

Fredag

Blev en lugn dag på Access, dom flesta fortsatte med att skriva en personlig ansökan då dom till veckan ska på en test arbetsintervju. Jag har valt att inte göra det eftersom att det just nu inte är läge för mig att söka jobb och då kändes det bara inte som något för mig. Istället har jag suttit och kollat runt på olika fritids som jag skulle kunna tänka mig att ha praktik på. På torsdag ska vi ha flerparts möte så det kommer att tas upp ännu mer då. Jag hann ta mig en snabb vända inne på systembolaget innan bussen hem gick och köpte tre cider. Är väldigt länge sen jag handlade på bolaget, minns inte när det var sist. Blev sugen på att ha tre stycken innan man skulle iväg på puben på lördagen. Senare kom Britt-Mari hem till mig eftersom vi skulle ha ännu en kompis helg, kvällens planer var tre rätters middag som jag blev bjuden på. Vi gick till Ica för att inhandla mat och dryck för hela helgen men vi glömde givetvis en vara och var tvungen att gå tillbaka. Det resulterade i att vi hade ätit klart förrätt och varmrätt runt 21.30. Efterrätten valde vi att ta runt midnatt så att vi inte skulle vara helt proppmätta. Märktes att båda var trötta då det blev kaos i köket vid toast tillagningen, Britt-Mari var tvungen att lämna köket så jag fick hoppa in utan att veta att hon inte alls sänkt plattan. Så där står jag och gör toast på högsta värmen, brödet blev väldigt svart och köket ganska så rökfyllt, jag hade ont i halsen resten av kvällen kan jag lova. Efter mycket skoj och skratt kom vi i säng runt 00.40, då hade vi redan hunnit sitta vid köksbordet och halvsovit.

Lördag

Dagen började med lunch som var rester från gårdagen vilket inte satt helt fel. Det fortsatte med en dusch och fixande av smink och hår. För en gångs skull hade jag bytt om, sminkat och fixat håret innan jag lagade maten. Blev en riktig tjejmiddag och den innehöll mycket goda skratt och god mat. Senare bar det av till puben eftersom Riff Raff Ruff skulle spela, mina förväntingar var höga eftersom det var så bra drag i Åsele. När vi kom till puben hade klockan hunnit bli runt 22, det var nästan tomt på folk och bandet satt vid ett bord. Dom hade även spotlights som var som dagsljus just för att vi skulle se dom. Men det resulterade också i att det tog tid innan någon ville börja dansa. Kändes som att dom tog mycket pauser och spelade mycket dansbands låtar, var inte alls samma drag som i Åsele. Visst vi var inte så många men ett gig är ju ändå ett gig. Vi som var där ville ju ha håll i gång! Jag var nog en av dom som hördes mest på allsångerna, ibland var det bara jag till och med. Jag tror verkligen att det hade mycket med lampornas styrka att göra för annars brukar det vara proppfullt framför scen, bad som sänka men det hände aldrig. Så blev faktiskt ganska besviken på kvällens spelning även om den hade bra stunder också. Klockan var runt 01.00 då dom valde att säga adjö och stämningen dalade ganska mycket på puben. Av en sån onödig grej blev det ett jättestort bråk, dessa personer var helt klart för full för sitt eget bästa och jag hoppas att dom hade besök av Herr Ågren idag. Själv så gick jag emellan och försökte få ett stopp på det hela men tre karlar är för mycket för mig och jag ville inte riskera att få en fem etta i ansiktet eller liknande, räcker att jag höll på bli omkullputtad. Jag har nog aldrig varit så arg i hela mitt liv. Fick lov att stå på ett och samma ställe för att jag skakade så mycket av ilska. Fy skäms på idioter som inte kan dricka med vett eller ens bete sig som den ålder dom är i! Natten blev längre än planerat då jag inte kunde lämna puben innan allt var lugnt och sen blev det nattmat hemma hos mig.

Söndag

Idag har vi tagit det lugnare än lugnast. Blev en promenad till Ica för att inhandla till morgondagens matlagning så att jag slipper göra det efter att jag kommit hem från stan. Till middag värmde vi upp rester från gårdagen som det även blev en lunchlåda till mig imorgon, perfekt! Dagen sprang fram fastän vi inte gjorde ett dugg och nu är det dags för sängen när som helst.
Toast SkagenBritt - Mari's kyckling grytaPolkagris CheesecakeDet här är tacken då man är pubens stamkund, suck ;PDet fnyser man åt och så dricker man vidare

Vi avslutar fotandet med att spela onyktra panter tanter


I like to move it

Idag var en riktigt rolig dag, vi träffade Eva som pratade om kommunikation. Hon berättade om en undersökning som har gjorts för att se vad vi människor tittar/hör efter när vi möter en ny människa. Först fick vi själv sätta ut 100 % tillsammans på ord, kroppsspråk och tonfall. O 10 %, K 60%, T 30 %, själv trodde jag att tonfall skulle ligga över kroppsspråk men så var det inte. Vi fick även göra en övning angående ord, kroppsspråk och tonfall. Vi fick två olika lappar med olika saker vi skulle säga och hur vi skulle säga. Det var riktigt kul även om det kändes lite nervöst i början. Ett tag senare hade vi Jenny igen och då skulle vi spela upp våra rollspel. Det var tjejerna "mot" killarna och vi valde att börja. Då ingen av oss hade haft möjlighet att vara med tidigare på just den delen angående social kompetens så blev det mycket improvisation men det gick bara bra. Alla fick sig ett gott skratt både åt vårat rollspel och åt killarnas. Har en sån underbar grupp, känns hemskt att vi bara har en vecka kvar tillsammans.

Fick åka hem lite tidigare idag och då passade jag på att hälsa på uppe hos familjen KPP med mamma och lillasyster. Där bjöds det på godfika och saft, härligt! Som vanligt tog det ett bra tag för mig att ta mig därifrån, fastnar väldigt lätt där. När jag kom hem tog jag tag i att skura toalett golvet och byta i kattlådan. Tog en paus i städandet och värmde upp kinagryta till middag vilket satt väldigt fint i magen. När jag hade ätit och diskat bort forstatte jag städandet inne på toaletten, så nu är även toalett och handfat renskurade. Haft en effektiv kväll på det sättet, även hunnit med att dammsuga, gå ut med soporna och ordna lunchen till imorgon.

Imorgon är det fredag och då kommer Britt-Mari hit, vi ska umgås en helg igen som vi gjorde för ett tag sen bara. Hon står för matlagandet imorgon och kände sig så ambitiös att hon valt att göra en tre rätters meny, jag klagar inte alls. På lördag kommer Riff Raff Ruff till puben och vem är inte där om inte vi? Ska bli en sån underbar helg med mycket god mat, bra musik och goda skratt. Avundsjuk?


Knatter

Igår lyssnade vi på ännu en föreläsning, men denna gång kom det en representant från facket. Han inledde med en historia om hur allt började för 100 år sen och så vidare. Tyvärr vart jag ännu tröttare den här gången, jag kunde inte sitta still för då skulle jag somna. Tror att det blir lite luft i rummet vi sitter i men jag vet inte, för jag är fokuserad på allt som sägs. Sen inte nog med det, där sitter man jättetrött och försöker lyssna samtidigt som en tjej vid mitt bord sitter och smsar. Vad är man för en människa om man smsar under en föreläsning, med ljud på och allt? Knatter, knatter, knatter! Jag ville bli elak på henne men jag behöll lugnet, var ändå alldeles för seg.

Var som sagt tisdag igår och tisdag betyder hälsoaktivitet på eftermiddagen. Vi gick till Megazone för att spela biljard och laserdome. Jag valde att bara vara med på biljarden i början och jag hade riktigt roligt! Man spelar helt enkelt biljard för sällan. Vann två av tre matcher och fick till riktigt snygga träffar då och då. Vem vill spela?

Idag hade vi besök av personal ansvarig på Ica Maxi, hon berättade lite om själva butiken i sig och hur just hon gör och letar efter när hon söker ny personal. Var intressant att lyssna på eftersom man själv fick lite tips inför framtiden. Nu ikväll har jag varit hemma hos mamma för att se Glee och vilket avsnitt! Jag ville bara se mer, mer, mer! Givetvis kom slut tonen, jag hatar den. Börjar bli dags för att sova nu, imorgon ska vi ha rollspel angående god och dålig social kompetens. Känner på mig redan nu att jag kommer bli för nervös, men vad gör det om 100 år?

Har haft en relativ bra start på den här veckan förutom några missöden; Lämnat köttfärs för tining framme då jag åkt iväg till stan, lämnat tillbaka ett tomt dvd fodral till biblioteket, nästan halkat i duschen. Är det någon som kan klå det så berätta gärna!


Knakelibrak

Idag var det tänkt att jag skulle bli lite smartare angående försäkringar. Satt under förmiddagen och lyssnade på Folksam. Vet inte om jag blev så mycket smartare egentligen men han var bra i alla fall även om det kändes lite långdraget. Satt väldigt gott med lunch efter det, hade med mig kinagryta så fick lite lyx i vardagen. Idag av alla dagar blev det en ändring på vårat schema vilket gjorde att vi skulle ha en lektion på eftermiddagen också. Så den missade jag eftersom jag hade tid hos sjukgymnasten och sen behövde få in mina papper så fort som möjligt.

Bokade tid hos sjukgymnasten på grund av ryggen och värk problemen som börjat uppstå mer och mer. Det hon kom fram till är att jag är ganska överrrörlig. Så att träna upp ländryggen stabilitet och stärka lederna är något jag måste ta tag i. Vattengympa, promenad och avslappning var fler tips jag fick. Omtöcknad efter massa tryck och knakande fortsatte jag mina ärenden. Har nu lämnat in mina papper och hoppas dom tas om hand redan imorgon, det vore ett stor plus då kontot ekar. Är väldigt sliten just nu, huvudvärk som gör att det även gör ont i ögonen är ingenting jag tycker om! Börjar nog bli dags att inta soffläge för lite Mirabelle mys.

Ps. Om prick en vecka fyller Mirabelle 1 år, hon gillar presenter!<3


Triss

Blir ännu en tre dagars uppdatering då jag inte haft tid under helgen att skriva alls. Är man bara hemma några timmar innan man går och lägger sig känns annat viktigare att ordna.

Fredag

Förmiddagen spenderades på Access då vi skulle på en föreläsning angående kost och hälsa. Trevligt att se andra lokaler även om man sett dom för några år sedan då vi var på Ungdomshälsan. Blev en skön fredag då vi fick sluta redan efter lunch. När jag kom hem tog jag det vara lugnt, startade dokumentär filmen om Heidi Andersson, Armbryterskan från Ensamheten. Kände mig manad att låna den då den stod där helt enkelt. Gick senare hem till mamma då jag var bjuden på middag där, det blev hemmagjord köttfärspizza som smakade lika gott som alltid! En efter en lämnade småsyskonen boet, kvar låg jag och mamma framför tvn och såg lite allt möjligt, mest Let's Dance, var kul att Orup stod i bakgrunden och sjöng, mer sånt! Vi åt även upp den sista kladdkakan då det bara var vi hemma och sen blev vi riktigt trötta, jag skyller helt klart på grädden då vi testade ett nytt märke. Vem vet vad dom har stoppat i.

Lördag

Fick en efterlängtad sovmorgon och en skön dusch på det. Kan livet bli bättre? Idag hade jag och mamma planerat att jag skulle göra kinagrytan hemma hos dom och så blev det. Mötte upp mamma hemma hos Moster (Har fyra mostrar men bara en som kallas moster) för att gå vidare på Ica och handla det som behövdes. Vi hade valt att göra dubbelt, alltså två kilo kyckling. Blev nästan lite action där ett tag då vi inte visste om grytan skulle rymma allting. Det gjorde den, men man fick vara väldigt försiktig då man skulle blanda ihop allting om det inte skulle ramla överbord. Kände mig lite nervös som jag alltid gör då jag ska laga en maträtt som dom andra inte smakat men nervositeten försvann ganska fort då alla åt så vi storknade. Två stycken hamnade i sängläge en stund efter maten och hur bra betyg är inte det? När vi flickor piggnat till började vi göra oss i ordning för Pubens kareoke kväll i början var det bara vi tre där. Fick min sångpartner i morbror Putte och även i Johan som var på Puben tidigare som trubadur. Vi var väldigt få men vi som var där hade riktigt roligt! Jag var även nykter och fick i mig hela sex glas vatten för att kunna sjunga. Hade lite problem med torr hals helt plötsligt, men en klunk vatten då och då smörjde stämbanden. Blev en sen natt då jag såg klart filmen Führerns elit, en hemsk men väldigt bra film.

Söndag

En söndag är alltid en söndag, alltså väldigt lugn. Blev middag hemma hos mamma även ikväll då det som sagt blev väldigt mycket mat över igår, men jag klagar inte. Är trevligt att få umgås med större del av familjen en helg. Ett tag efter middagen gick jag hem till familjen KPP för att få lite kvalitets tid med dom, speciellt med lilla Agnes. Är en vecka sen vi sågs men det känns som 100 år. Fick både mata och rapa henne vilket är alldeles underbart då man får sån närhet. Sen blev det raska steg hem för att koka jasminris inför morgondagens lunch och så kolla att allting man ska ha med sig redan ligger i handväskan. Jag hatar att kolla en extra gång på morgonen då man ska iväg så försöker alltid se till att allt som går att packa kvällen före packas.


Ensamheten

Idag for vi på Access iväg till Gammliahallen för att lyssna på Heidi Andersson. Även känd som Armbryterskan från Ensamheten. Förutom det så var det lite dansuppvisning, olika föreningar som pratade och så. Enligt VK var det bara unga och vuxna invandrare där men så var inte fallet. Var väl i grund och botten mer riktad till dom men vad gör det? Jag hade kul! Idag tog lilla jag ett stort steg och övervann lite inre rädsla. Jag såg bortom min nervositet för att gå fram och öva armbrytning med Heidi. Har nog aldrig i hela mitt liv vågat gå fram för att pröva på något inför så mycket folk som det verkligen var där. Så idag är jag riktigt stolt över mig själv!

Är väldigt trött och seg i huvudet nu då jag inte riktigt kan med miljön där det är mycket folk. Jag gissade på att det var över 100 stycken men enligt VK var det runt 500 personer. Inte undra på att jag har huvudvärk. Hela dagen var bra förutom att jag störde mig väldigt mycket på att det var så många i publiken som skulle sitta och prata massor medans allting presenterades.Tyvärr är bilderna suddiga, men rörelse+mobilkamera är ingen hit :P 


Alla hjärtans dag <3

Tror inte det är någon som har missat vad det är för dag idag, förutom dom som har valt att göra det. Många anser att alla hjärtans dag bara är ännu ett jippo som alla företag ska tjäna pengar på och visst så är det väl i grund och botten. Men är det så farligt då? Vem har sagt att man måste köpa dom dyra presenterna? Många singlar känner sig extra ensam en sån här dag, men såna dagar känner man väl av lika ofta ändå direkt man ser ett par som sitter på en bänk och håller varandra i hand. Alla hjärtans dag är en dag då man kan visa lite extra uppskattning för någon man älskar, behöver inte vara just en partner. Jag är singel, jag valde att tillbringa min kväll med delar av min familj och det funkade hur bra som helst. Jag kommer aldrig att älska någon annan lika mycket som jag älskar min familj och hör sen! Då lillebror inte var hemma då vi skulle fika blev det jag, mamma, lillasyster och hennes kärlek, rosorna på bordet är hans gåva till henne. Det blev som ett litet knytkalas, jag hade med mig rulltårtsbakelserna, mamma hade köpt vaniljhjärtan och lillasyster hade bakat tårtan på skolan. Underbart!<3


Middags dags

Blir senare middag än planerat då man fick ett telefonsamtal, har även nu bokat ett möte den 22/2. Berättar mer då jag varit på mötet eftersom inget är bestämt ännu. Här hemma lagas det korvstroganoff i stora lass för första gången och gott ska det bli! När jag ätit och diskat undan ska jag över till mamma och ungarna (mina småsyskon) med en överraskning. Det är ju trots allt alla hjärtans dag idag. Nu ska jag snabba på riset!


Trubadur

Igår var det trubadur som stod på schemat, men före det åt jag, Britt-Mari och mamma en god middag. Fick höra idag att det var sammanlagt 80 besökare på puben, det skålar vi för! Trubaduren som spelade var Johannes Nordström, senare under kvällen fick han även komp av en karl vid namn Lasse. Det var riktigt bra drag hela kvällen och mycket dansande blev det. Förhoppningsvis dansade jag bort alla tomma kalorier jag drack upp. Hade en väldigt bra kväll utseendemässigt också, ibland känner man det så rejält; Fy fan vad jag är snygg! Är riktigt skönt att få ha dessa dagar ibland, det behövs verkligen lite ego boost då och då. När vi kom hem på natten blev det en nattmacka bestående av franska, sallad, skagenröra och citron. Mums mums mums!<3


Första veckan

Nu är första veckan på Access avklarad och jag har varit där varje dag! Känns riktigt bra att jag klivit upp 6.15 varje morgon och ändå orkat med hela dagar. Första veckan har bestått av presentation om oss själva i gruppen, vad är mål och vad vill vi uppnå. Vi har även gått igenom olika jobbannonser för att se hur det skiljer sig mellan t.ex Umeå och en större stad som GBG. Som jag skrivit tidigare har vi ju även bowlat vilket var jätteroligt! På tisdag är det tänkt att vi ska på Thai boxning, tror inte det är någonting för mig. Nu dom två sista dagarna har vi jobbat med våran meritförteckning och våra personliga brev vilket var mer klurigt än vad man kunde tro. Man ska få in så mycket av sina goda sidor och egenskaper utan att höja sig själv till skyarna som många gör. Sen att skriva om sig själv är ju verkligen inte det lättaste men jag fick ändå ihop mitt brev igår med avslut och allt. En av våra coacher Peter ska läsa igenom det och sen ge mig feedback, men enligt våran andra coach Jenny hade jag kommit en bra bit på vägen. Blir intressant att se hur man tar sig upp tre veckor till samma tid, men det är faktiskt inte så svårt när man är i den gruppen jag är i. Man kan verkligen kliva upp och ha en skitmorgon men direkt då man vet vad som väntar får man kraften att fara iväg då man vet hur glad man blir. Bättre grupp får man nog leta efter!Här sitter jag på morgonen innan vi börjar och här
spelas det även kort under rasterna. Mysigt va?


Tjej kväll

Igår blev det tjej kväll hemma hos storasyster Emma och lilla Agnes. Kvällen började med att jag, Emma och Britt-Mari åt en god middag tillsammans. Efter middagen kom lillasyster Eve ut också, vi såg lite på Let's Dance och väldigt mycket på Agnes. Vårat lilla solsken som mer än gärna ville skrika igår. En gång skrek hon till så högt att alla hoppade till, då kan ni ju gissa vad jag gjorde eftersom hon skrek rakt in i mitt öra. När Agnes somnat såg vi Disney's Alice i underlandet, har aldrig sett hela förut men nu när jag köpt den då jävlar! Har tidigare sett versionen med Krambjörnarna och så givetvis Tim Burtons version. En riktigt färgglad och härlig film som fick oss alla att skratta och bara må bra. Blev en tidig kväll då vi alla var trötta, jag och Britt-Mari kom i säng redan 00.30. vilket är väldigt duktigt för att vara vi två.Bilden är lånad från kära
lillasyster som även är fotografen
Det syns verkligen hur trötta vi var igår, trötta men glada!Agnes 2 månaders/Alla hjärtans dag present från mig och mormor <3


Strike

Idag for vi som sagt iväg och bowlade på eftermiddagen. Några åkte bil, jag och tre till åkte buss. Vi blev två lag som bestod av fyra stycken i varje. Gick inte så jättebra för mig motför dom andra i laget, men jag lyckades med en strike och två eller tre spärrar. Var nära en andra strike men då stod givetvis käglan kvar och vinglade. Sista serien hade jag nästan 80 poäng, kom ihåg att jag inte spelat på över sex år! Brukar ha fått över 100 annars i alla fall, men kunde inte koncentrera mig som förr heller på grund av värken. Kände av armen och handen på en gång men körde på i båda omgångarna i alla fall. Som jag sa till en bekant; Hellre extra ont än ont i själen. Med det menar jag att om jag hoppar över saker för att jag blir rädd för att få ont, då kommer jag må dåligt av att sitta brevid också. Vissa saker kan jag dock inte vara med på och till det hör nog thaiboxningen som är nästa vecka. Mår jag som jag mår nu skulle jag nog inte ta mig upp dagen efter. Räcker att man skämdes idag då alla fick gå saktare för att jag inte kunde hänga med.

Allt som allt så hade vi det jättetrevligt, kan ju inte tala för alla men alla verkade då tycka det. Nu ska jag ta mig in i duschen eftersom jag måste få bort all hårspray. Imorgon ska jag nämligen gå och klippa luggen så den blir kort och fin igen! Efter duschen ska jag ramla ihop i soffan resten av kvällen och äta bapelsin, mums! Åt två stycken igår och kommer säkert glufsa i mig två nu om dessa är lika goda. Ja, det heter apelsin. Bapelsin låter gulligare, mer Erica helt enkelt.


Första dagen

Första dagen på Access är avklarad och hittills känns det bara bra. Då det var första dagen hade vi presentation om oss själv, vi pratade om mål och målsättningar. Till lunch gjorde vi tacos tillsammans och avnjöt! Våran ena coach Jenny gjorde aioli, kan lova att vi stank vitlök sen och inte bara lite heller. Men gott var det! Ett tuggummi på det och den värsta stanken och smaken i munnen försvann. Våran sista uppgift idag var att fylla i ett papper med fem rutor som handlade om hur vi ville att dessa ämnen skulle se ut och vara. Ekonomi, Relation, Hälsa, Arbete/uppgifter och Självbild. Imorgon kommer våran andra coach förhoppnings vis att komma då han var sjuk idag, men imorgon vill han nog inte missa då vi ska fara och bowla på eftermiddagen. Ska bli riktigt roligt att bowla fastän man inte har gjort det på ungefär sex år snart. Det har aldrig blivit av på grund av naglarna, fjantigt va? Hamnat i en riktigt bra grupp och just nu är vi sex stycken, kanske kommer fler imorgon, kanske inte. Jag är då nöjd som det är nu, alla kan prata med alla och ingen är utanför.

Det mindre roliga idag har varit min trötthet och huvudvärk som håller i än. Mår inte så bra och hoppas verkligen att det ska bli bättre fort. Sov knappt något i natt då jag la mig tidigare än vanligt eftersom jag måste kliva upp tidigare nu. Hoppas att sömnen blev som den blev på grund av nervositet inför idag så att det inte håller i sig. Peppar peppar, ta i trä! 


Lördags mys

Som planerat blev det Agnes gos idag vilket var riktigt underbart! Hon har blivit så stor lilltrollet vårat så att det inte är sant. Hon väger 4,8 kilo och är 57 cm lång vilket är ganska stor skillnad motför när hon föddes. Vi var alla samlade hemma hos pappa för att umgås och äta middag tillsammans vilket har varit väldigt trevligt. Vi bjöds på kotlettrad, klyftpotatis med morot och plasternacka, gräddsås och bearnaisesås. Att det var gott märktes ganska fort eftersom ingen nästan sa något under middagen vilket är väldigt ovanligt, sen att vi alla var väldigt hungriga märktes eftersom maten tog slut vilket den nästan aldrig gör. Till efterrätt fick vi varsin bit mandeltårta! Vi blev kvar ett bra tag och såg början på Melodifestivalen, vilket skämt! Kläderna, sången med mera, vart är Melodifestivalen påväg? När jag kom hem åt jag upp min sista chokladpudding samtidigt som jag såg Freaky Friday, det är en väldigt bra och härlig film. Resten av kvällen/natten blir det bara lugnt, imorgon ska jag gå över till mamma och sy upp mina nya jeans så jag får börja använda dom innan jag börjar i stan. Känns alltid bra att ha fräscha hela kläder då man ska på något nytt, helst hade jag velat klippa luggen före också men Attityd är lite problematiska på det viset att man inte kan boka en lugg klipptid via internet, befängt! Då det finns med under prislistan borde man väl även kunna boka? Ska försöka hinna gå förbi där på måndag efter min första dag på Access och hoppas att dom har en tid inom snar framtid. Sist tog det bara tio minuter så någonstans borde dom kunna trycka in en tid för min hemskt för långa lugg.

Jag har varit väldigt dålig på senaste tiden att lägga mig i tid och det känns inte så bra då jag ska börja stiga upp två timmar tidigare än vanligt och även ha fulldag varje dag. Blir intressant att se hur mycket man orkar, ska kämpa med att lägga mig i bra tid för att orka med så mycket som möjligt. Blir mycket bussåkande framöver, fram och tillbaka vissa dagar beroende på när jag träffar Maria och så. Dom dagarna kommer jag hinna vara hemma ca 50 minuter innan det bär in tillbaka till stan igen så blir att se till att man har mat som går snabbt att värma upp. Allt blir annorlunda, på måndag får jag även höra ett besked angående en sak. Det har med mitt paket och göra och jag vill inte prata för mycket om det beroende på hur allt blir. Så vi får se, hålla tummarna!
Little thoughts

Skulle väldigt gärna vilja träffa någon som jag vill bilda familj med. Men allt sånt där är så svårt, bara att skaffa vänner är något av det mest komplicerade jag vet. När man var liten kunde man byta leksaker i sandlådan och då var man bästisar. Nu måste man nästan bevisa vilken bra person man är, hur omtyckt man är av andra och att se bra ut är väldigt viktigt också. Jag vet att utseendet inte är allt, men nog tar det upp mycket plats då det är väldigt ofta som första intrycket gör stor verkan. Vet inte om det är många som går efter första intrycket men det är inte så vidare bra enligt mig. Tänk om man skulle träffa på sin själsfrände den dagen han/hon har en dålig dag och på grund av det missar man varandra. Det krävs så mycket mer för att komma innanför skalet på en person och verkligen förstå hur den personen är.

Vet inte varför jag skriver det här men känner för att få ut det bara. För det finns så många frågor men aldrig tillräckligt många svar. Ibland önskar man att det skulle finnas en handbok om hur man ska leva livet. Hur man ska vara för att bli accepterad på en gång. Men då hade det väl inte varit att leva som vissa anser, livet ska vara och är komplicerat. Men kom igen, så komplicerat borde det väl inte behöva vara? Nu är det ju det, man kan inte gå tillbaka i historien med en trollstav och lära ut livets läxor även om det ibland skulle behövas. Vet inte varför man tänker så mycket på en liten grej. Det började med att man saknar en partner och voila, fullt med massa bokstäver som kanske inte någon förstår. Jag tänker helt enkelt för mycket ibland vilket ofta händer på nätterna gärna när jag ska somna. Man tänker på en sak men tillslut har man tänkt tio saker som man kan koppla ihop med först saken.
Vavavavavarför är det så?


Seg fredag

Hade planer på att blogga tidigare och fastän jag knappt har gjort något har jag ändå varit för upptagen. Klev upp efter 12 idag och gick endast i nattlinne tills klockan började närma sig middagsdag. Tappade lusten en stund då jag skulle få besök men som vanligt hörde inte besöket av sig. Blir intressant om man får höra vad som kom ivägen denna gång. Till middag värmde jag upp kinagryta som jag fått ta med mig hem från praktiken, skulle egentligen ätas igår men planerna ändrades till att jag och mamma åt ihop hemma hos henne. Grillad fläskytter filé, potatisgratäng och bearnaise sås. Icas färdig grillade är verkligen hur god som helst! Tycker ibland att deras filé bitar kan kännas torra och inte så smakrika men dom har verkligen bättrat sig. I alla fall, efter middagen satt jag vid datorn en stund och visste verkligen inte om jag skulle orka ta mig iväg på Ica alls. Efter två timmar tog jag mig iväg med panten och kartonginsamlingen, blir inte så mycket då man är ensam. Köpte hem chokladpudding och grädde för att gotta i min ensamhet ikväll men före det diskade jag, dammsugade och tog en dusch. Så för att ha varit en seg och tom fredag har det ju hänt mycket mer än bara datorsittande då det knappt har skett.

Imorgon är det planerat att få lite Agnes gos vilket känns väldigt underbart. Ibland känner man längtan efter att skaffa egna barn då man känner så stark kärlek för lilla Agnes, aldrig känt så mycket kärlek och känslan av att ge trygghet tidigare i livet. Solen i mitt liv Agnes det är du <3


So long

Sista dagen på praktiken idag som sagt, jag vet att jag tjatar om det. Är redan klar för dagen egentligen men ska sitta kvar här tills mamma kan hämta upp mig. Gjorde min kinagryta till lunch här idag vilket blev väldigt uppskattat. Anledningen till att jag behöver skjuts är att jag har woken med mig, ska handla lite på Ica och även hämta ut ett paket från Ellos. Vad det är i mitt paket tänker jag inte avslöja riktigt än även om många redan vet om det. Är mycket som ska bestämmas innan så får se om jag får nytta av mitt paket inom snar framtid eller senare. Antar att det inte är någon som har missat dagens snöfall, vissa hurrar och vissa buar. Jag är lite mittemellan där, ogillar att gå ute när det snöar hela tiden! Sitter man inomhus är det bara mysigt med stora lapphandskar. Hör många bilförare som hurrar för vädret och jag kan muttra tillbaka. Såklart dom kan njuta, dom har ju tak över huvudet. Ikväll blir det bara lugnt vilket jag behöver innan veckan som kommer. Har fått ta med mig en matlåda hem också så slipper tänka på matlagning, förutom att jag ska koka jasminris hemma men det tar ju inte så mycket på krafterna.

Apropå matlagning, skar mig på en av knivarna idag! Det roliga i det hela är att jag skar mig på den när den låg i diskstället, alltså inte under tiden som jag skar kyckling på rekordtid. Lite sår som blöder som ett stort, det gillas väl alltid? Ett litet plåster och en liten puss på det sen så är det fixat. Mamma var även förbi här en sväng efter sin promenad så nu har hon smakat på grytan första gången. Hon föreslog att vi ska gå ihop om ingredienserna och laga den här maträtten nästa gång hon har ungarna. Låter det bra Eve? ;)

Ska börja packa ihop mina saker här och invänta att klockan blir just över 15, efter det ska jag påbörja hemfärden och sen slå på viloläge.

Gammal bild men oj så gott i allafall!

This is so not my day

Min dag är troligast en av mina drygaste dagar på länge känns det som. Har hamnat i en väldigt trött period och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen ibland. Har mer problem med huvudvärken den här perioden också vilket förvärrar allting. Finns ett ord för detta som jag har hittat på, eller ja hittat på och hittat på. Jag använder det när jag känner mig så och det ordet är zombieseg. Någon som känner igen sig? Man känner sig som en snigel inombords som fastnat i lim, ungefär som min dator på heltid. Var en väldigt lugn dag på VP då vi värmde upp rester, jag vattnade blommorna för dammtorkningen har jag redan avklarat, förutom i köket. Är tänkt att det ska vara rent och fint inför torsdags kvällens firande som dom anställda ska ha. Jag kommer avsluta min sista dag med att göra min kinagryta som brukar bli väldigt uppskattad. Angående mina onsdagar så har jag börjat känna att det börjar bli lite jobbigt. Praktik, psykolog och sen tvätt på det. Inte så mycket jag kan göra åt det egentligen då mina resterande kvällar oftast har något inbokat också även om det så bara är någon tv serie.

Efter dagens möte med psykologen var jag väldigt trött, skulle snabba mig med tvätten då jag ser Glee hemma hos mamma. Jag bär ner jättemycket tvätt för ovanlighetens skull och kommer då på mig själv. Attans! Då jag inte kunde boka en ny tid sist på grund av att listan var slut så har det helt försvunnit ur minnet att gå ner senare. Alltså hade jag ingen tvätt tid ikväll och där hade jag burit ner allt och flåsat inför en granne jag aldrig mött. Jippikayey motherfucker! Kände mig allmänt irriterad och ville bara sjunka genom golvet av trötthet och irritation. Snabbade mig att ringa hem till mamma och se ifall jag fick låna hennes tvättmaskin vilket jag självklart fick. Jag blev även bjuden på middag då hon hade tänkt tanken tidigare under dagen men sen slutat bort det eftersom jag hade tvätt. Så förutom att jag slapp äta ensam så slapp jag även gå ut för att komma till tvätten, perfekt! Till Glee hade mamma även varit gullig att köpa semlor till oss att mumsa på. Dom hade jättemycket grädde på sig vilket är helt jävla underbart! Första året som både jag och mamma börjat så tidigt med semlor och ätit mer än en. Annars har vi alltid väntat till rätt datum, men det skiter väl två tuffa brudar fullständigt i?

Som sagt, imorgon är min sista dag på VP och det är med blandade känslor. Är väldigt skönt att få komma därifrån och göra något nytt. Hur enformigt och trist det ofta har känts så har det gett så mycket. Jag kom in i rutiner, jag behövde inte sitta hemma och rulla tummarna ensam. Bara det gav väldigt mycket, sakta men säkert har man börjat bli en människa igen och vad kan stoppa mig nu? Säkert något då jag ofta har otur, men det tänker jag inte tänka på ett endaste dugg. Jag är Erica och jag kan!


Mini

Har varit en lugn dag men har samtidigt inte haft så mycket krafter heller för den delen. Blev lite dammtorkning för min del på VP, kusin Andreas tog över matlagningen och har även planer på att göra det imorgon. Börjar nästan känna mig lite bortskämd, han vill nog se till att mina två sista dagar blir så lugna som möjligt. Han hittade även tre cupcakes i frysen som han, jag och en till festade på till efterrätt. När jag kom blev det sängen nästan på en gång eftersom jag var så trött och seg i huvudet. Men ibland när man vilar slår det tyvärr tillbaka på en. Man vilar ju för att bli piggare och fräschare, ibland blir det tyvärr värre vilket det blev för mig. Gjorde lite middag och satt mig en stund vid datorn för att samla mina krafter till en dusch. Orkade tillslut duscha och då kände jag mig genast mycket piggare. Imorgon blir det fullt upp med lite olika saker, praktik, psykolog, tvätt och fara hem till mamma och se Glee, så vi ser väl när jag är vid liv igen.


RSS 2.0