Upp och ner

Eko ekoo ekooo
 
Ekar som vanligt mellan mina inlägg, dock är det ingenting jag planerar, tanken på att blogga finns alltid där men ja, kraften den har smitit någon annanstans. 
 
För tillfället känns mitt liv väldigt upp och ner, ena stunden är jag glad och trygg för att nästa vakna med stress och ångest bultandes i bröstet som ett lokomotiv som spårat ur. Jag vet att det bara är en period, det går över men ibland när man är i de där perioderna så tar det på krafterna. Förra veckan blev det så jobbigt att jag bestämde mig för att åka upp till Johan, jag rymde till Norrbotten. Hade ingenting på universitetet så passade på när jag kunde ta med mig kurslitteraturen i resväskan och ändå göra någon nytta. Under dessa perioder är det extra jobbigt att vara utan Johan, det känns ärligt talat som att jag ska gå sönder varje dag än om det varierar i hur mycket. Var underbart att få några dagar i hans famn än fast det var som en käftsmäll att åka hem igen. Tror mycket av dessa bubblande känslor beror på att jag inte riktigt kommit in i studierna än och så har jag hamnat i en rejäl svacka med vikten, går praktiskt taget bara upp och jag blir så orkeslös, försöker att inte tänka på det alldeles för mycket då kommer det krascha totalt, just nu måste kroppen få läka, men riktigt hur man låter den göra det vet jag inte. 
 
Nu låter det mörkt och dystert och riktigt så är det väl inte. Men som sagt, det går upp och ner. I veckan har jag fått umgås med Bim igen efter hennes semester i Kroatien, har även umgåtts med Jenny och Jessica i samband med sådant vi gjort för studierna. Imorgon ska jag på afterwork med några av tjejerna på 
O'learys, som medlem i Lärarförbundet kunde man anmäla sig och sedan lottade de ut platser och se på fan, jag fick en! På lördag har Madde i klassen födelsedagsfest och då ska även Anna sova över hos mig, vi ska träffas innan festen och äta middag tillsammans, ska bli riktigt roligt. Samtidigt känner jag mig som ett litet barn igen, det är sällan någon sover över hos mig och ja, tror det är två stycken i klassen som har hälsat på hos mig. Man blir alltid fjantig och undrar vad folk ska tycka om ens hem, jag trivs ju, men gör andra det? Haha! Hade även planerat att plugga bra den här veckan men i tisdags bröt en förkylning ut och jag är helt slut i huvudet. Nej, snart dags att hänga upp tvätten och så tagga inför morgondagens observationsbesök innan lektionen på Iksu, kommer dock att vara en fluga på väggen igen då jag inte vill riskera att förkylningen blir värre, jag planerar att bli bättre, så det så. 
 

Color Me Rad 2015!

I våras bestämde jag och några av mina klasskamrater för att delta i color me rad. Ett fem kilometers lopp med färgkanoner. Tvekade först men fick höra att jag inte skulle bli ensam att promenera. Har tidigare varit med i blodomloppet en gång och då promenerade jag varvat med lite jogging, tänkte göra likadant idag. Dock hade jag tänkt komma igång lite mer under sommaren med att få upp konditionen och så vidare, tyvärr kraschade mina knän helt, har aldrig varit med om att ha de problem jag har nu, dock är det mycket bättre men är fortfarande dålig. 
 
Idag var då dagen kommen, den dag som kändes väldigt långt bort när man betalade anmälningsavgiften. Var riktigt spänd i morse, hur skulle allt gå till? Blev upphämtad av Kickan och vi hämtade därefter upp hennes syster. När vi kom fram till Umåker där loppet skulle vara började vi med att hämta ut våran deltagar påse som innehåll en t-shirt, ett par solglasögon, en tatuering, en färgkanon och så ett armband, just armbandet hade jag köpt till själv. Efter det började de andra vi skulle vara med ramla in och tillslut var vi alla redo. Vi dansade och kastade färg på varandra som uppvärmning innan loppet. Var mycket folk och musiken spelades non stop, vilken känsla! Tillslut var det våran tur att starta och pang sa det, det var människor överallt och ingenstans. Givetvis lyckades jag få ont på en gång men ja, blir väl för spänd i kroppen då jag så gärna vill hinna med de andra, jag är inte i det snabbaste laget tyvärr, haha. Är väldigt stolt över min insats, blev mest promenad men vissa snuttar joggade jag, ibland för att hinna ifatt och ibland för att ge lite jävlar anamma. Inför slutet tvekade jag om orken fanns kvar då knäna tidigt domnade av och det kändes som att jag skulle ramla framlänges men alla peppade mig, speciellt Kickan peppade mig genom att jogga sida vid sida med mig ända till mål, jag hade tänkt börja jogga senare men nu blev det alltså några meter längre. Betydde allt för mig att hon sida vid sida peppade mig med ord, när vi kom i mål blev det en high five! Vilken känsla att komma i mål och som vi såg ut! Under den fem kilometer långa banan hade de, öhm, fyra? färgstationer, skulle helt klart ha varit mycket mer. 
 
Blev en fuskarlunch idag vilket satt riktigt fint, vi blev några stycken som köpte en hamburgare var och sen var vi några busiga som köpte oss en delicatoboll var också. Lite senare bar det av hemåt, bad om att bli avsläppt på Ica på Mariehem och Kickan följde med en sväng in dit. Vi stötte på två stycken som hade varit på loppet också och de började skratta och blev glada över att inte vara ensamma. Färgmässigt syntes det knappt på de dock, kollade man på mig och Kickan så kunde man börja undra, haha. Var även en karl på parkeringen som började undra vad vi hade gjort. Efter besöket på affären tog jag en promenad hem, tog väldigt lång tid för mig att komma in i duschen men tillslut så. Färgen var ganska lätt att få bort som tur var, hade två streck i ansiktet bara som inte riktigt ville men efter lite extra gnugg så försvann även de strecken. 
 
Den här dagen var en riktig upplevelse och jag kan leva på den länge, extra länge bara för att jag har så fina vänner som gör allt för att pusha mig framåt. 
 
 
<3 <3 <3

Ruljangsen

Försöker fortfarande att komma in i student livet igen efter sommaruppehållet men det är svårt. Märker det på flera olika sätt, skjuter gärna upp saker och andra saker som jag vill ha planerade ger mig ångest om det råder ovisshet. Ovissheten kan ge mig sådan ångest att jag tänker; Nej, nu går jag och gömmer mig, vill inte vara med längre! Som tur är ignoreras dessa tankar, eller ja, de uppmärksammas och motarbetas, tänker inte lägga mig under en sten och låta mossan växa på mig. Tänker att inom sinom tid kommer kropp och sinne varva ner, det här ordnar sig. 
 
Förutom att lektionerna har dragit igång har jag även förnyat mitt gymkort. Både lektioner och föreläsningar kommer att vara på Iksu så därför känns det väldigt värt det. Än så länge har gymmet besökts en gång men det är ju bättre än ingen alls. Tog det ganska lugnt då jag inte hade varit där sen slutet på maj men halleluja vilken träningsvärk det gav ändå, härligt va? Men förutom att lektioner hålls på Iksu är vi även mycket ute vid Nydalasjön vilket är väldigt rogivande i och med miljön, har man aldrig varit i Umeå kan jag rekommendera en tur runt Nydalasjön, finns ett jättefint cykel- och promenadstråk. Senaste lektionen var i torsdags, då gjorde vi eld, stekte krabbelurer på muurikka och sen som avslutning poppade en i klassen även popcorn på muurikaan. Som läraren sa, ja, på ett ungefär; och sen har man filmen där. När hon sa det blickade hon ut över sjön och ja, kunde inte annat än hålla med. Vi hade underbart väder och det gjorde verkligen dagen. 
 
Igår tog jag mig äntligen hem till Sävar, får sådan energi av att fara hem och träffa familjen. De bor inte långt bort men när man har mycket att göra känns det väldigt långt bort ibland. Blev en lugn fredag hemma hos familjen KPP innan det bar av hem till stan. Vanligtvis brukar jag sova över men hade andra planer uppbokade för idag och behövde kliva upp i tid. Berättar det om i ett annat inlägg då det verkligen förtjänar ett eget. Apropå helg, förra helgen hände det lite saker också. Fredagen tog jag det bara lugnt men på lördagen var det fest som stod på schemat. Från början var det tänkt att Emma skulle vara med men då hon var sjuk blev det bara jag och Bim. Ja, nu är ju inte det så bara men ändå. Här hemma bjöd jag på fläskfilégryta till middag och sedan hade vi en liten förfest innan vi for vidare ner på stan för att dricka drinkar och dansa loss på O'learys, det var riktigt roligt och tröttheten på söndagen bevisade det. 
 
 

Idrott och hälsa

Idag drog universitetet igång och denna termin har vi estetiskt val. Vi kunde välja mellan idrott och bild, gissa vad jag valde, idrott! Är själv lite förvånad över mitt val, hade väldigt svårt för att bestämma mig. Förutom att jag själv är förvånad var även en klasskamrat det idag, han trodde nästan att jag skulle läsa bild, kul att kunna överraska någon. På dagens schema stod det introduktion och föreläsning, vi fick även diskutera de två orden idrott och hälsa och vad de betyder för oss och hur vi skulle förklara begreppen för utomstående. Sedan när vi skulle berätta i helklass vad vi pratat om var jag tvungen att nämna mitt ord för idrott; Pina. 
 
Varför valde jag då att läsa idrott en hel termin om det betyder pina för mig? Det är ganska självklart, jag vill ha en bättre bild av det hela. Minns inte så mycket från min tid med idrotten faktiskt, inte de roliga stunderna i alla fall. När jag väl vågade vara med och verkligen satsade så kunde min lärare jämföra mig med en mycket bättre elev. Idrott har alltid varit känsligt för mig, man måste vara bra, man måste vara snabb och ja, även fast jag spelade fotboll i flera år så blev jag aldrig tillräckligt bra. Sen det här med att man blev jämförd, ja, okej om det bara var klasskompisarna men nu var det även personen som skulle lära mig att tycka om idrott. Att alltid bli jämförd och vara sämre tog ganska hårt på självförtroendet och glädjen man hade känt när man var yngre. Fick underkänt i idrott både i högstadiet och gymnasiet vilket kanske säger allt. 
 
Tidigare under utbildningen hade vi lek och rörelse, jag vågade vara med och jag hade roligt. Därför känns mitt val rätt samtidigt som det känns förvånande. Jag får vara i en grupp där jag känner mig trygg. Det gör att min tro på att utvecklas håller i sig, förutom att utveckla mig själv kan jag även utveckla min bild av idrott och göra det till något bra. Förutom att det här kan bli något bra för mig själv så kan jag få det till att bli något bra för andra, framför allt då barn som är min huvudgrupp nu under utbildningen och efter utbildningens slut. Det här är att utmana sig själv och det tycker jag att man ska göra för att kunna utvecklas. Ja, här måste man ju som sagt lyssna ordentligt på sin kropp, jag som lider av lite ditten och datten som till exempel ångest och depression behöver ju inte utsätta mig för sådant som väcker det till liv. Inför detta känner jag bara den klassiska ångesten över att klara allting, ni vet, det börjar ju närma sig sitt slut. 
 
Ska bli intressant att komma igång med kursen på allvar och se vart den kan leda mig och mina klasskamrater.
Det enda tråkiga just nu dock är att mina knän verkar börja ge upp, har haft väldigt ont sen i somras och mest då i höger knä. Måste kontakta vårdcentralen och se om det finns något man kan göra och vad det kan bero på. Nu har vi dåliga knän i släkten och just höger knät brukar vara sämre, wiihoo eller vad ska man säga? Känner mig lite orolig över att värken kommer vara i vägen under vissa lektioner. Försöker att motionera mer nu och få igång kroppen samtidigt som jag tänker på hur jag sitter. Direkt csn klirrar till på kontot har jag även tänkt fylla på gymkortet då vi har de flesta lektionerna på Iksu där jag brukar gymma, är ju bara dumt att inte ta den möjligheten. Så, förutom att min bild av idrott ska bli bra så har jag även tänkt få till mina knän också. Wish me luck! 
 
 
Dagens klädsel, utmanade mig själv genom att låta magen vara framhävd. 

Fullspäckad till 90 %

Helgen i Sävar blev underbar som vanligt, dock började helgen lite annorlunda. Blev uppringd innan fredagen av min svåger som hade en förfrågan om jag ville följa med han och barnen till Leos lekland, ja, varför inte tänkte jag. Har varit där en gång tidigare med dem men då var även Johan  med. Då jag hade ärenden på stan bestämde vi oss för att mötas upp efter dessa och äta lunch tillsammans på Eastern Palace. När vi hade ätit åkte vi vidare till Leos och där blev det några intensiva stunder. En själv är beroende av klomaskiner och på Leos finns det fyra stycken, vem hade med sig guld tior om inte jag? Sist gick det åt skogen men den här gången vann jag fyra gånger av fem! Förutom dusterna med klomaskinerna hann vi även med att kuta runt och krypa runt i gångar och hörn. Kvällen fortsatte senare i lugnet, jag och Emma såg filmen Identity thief, den är så himla rolig, se den! Har själv sett den flertalet gånger. 
 
På lördagen klev jag upp i skapligt god tid för att hinna duscha och göra mig i ordning innan Elmers kalas, hade även planer för kvällen så skulle direkt till stan efter kalaset. Duschen gick bra och håret gick bra men sminket fick jag göra om flera gånger och tillslut höll humöret på att försvinna. Tillslut blev jag färdig om än inte lika tidigt som planerat, gick då över till kalasbarnet och inväntade resten av gästerna. Emma hade gjort jättemycket gott fika men skulle vara ståndaktig, hade tagit med mig en proteinpudding och grädde, blev väldigt illamående vilket i sig gjorde att det inte blev svårt att motstå fikat, haha. Efter fikat fick jag skjuts hem till lägenheten, sprang upp och bytte väska och skor innan jag fick skjuts ner på stan igen. En av mina finaste vänner i klassen, Kickan fyllde 30 under sommaren och då vi var många som inte kunde fira henne gavs idén om att vi kunde fira henne senare vilket då blev i lördags. Vi började kvällen på Marta & Co en klädaffär mitt i stan, den kan bokas för kvällsarrangemang. Vi fick alltså gå in efter stängningstid och mingla samtidigt som det fanns bubbel och snacks i olika former. Personalen hade även plockat ihop olika stilar för födelsedagsbarnet att titta på. Vi hade tillsammans gått ihop så att Kickan fick shoppingpengar men kan ju lova att hon inte var den enda som shoppade, haha, jisses så mycket fint man såg. Gillar att det var blandade priser, det gjorde att man själv kunde hitta något också. Nu gick jag ju därifrån med lite väl dyr påse men kändes ändå helt okej efter rabatten man fick också. När vi var färdiga på Marta gick vi vidare till O'learys där vi mötte upp två grabbar i klassen, vi hade bokat bord för middag. Valde en billigare middag, tyvärr blev den lite tråkig men det mättade i alla fall. Under kvällen köpte jag sammanlagt två drinkar också, mojito, en hallon och en jordgubb. Tillslut var vi några som inte kunde sitta längre utan det bar i väg på dansgolvet. Inte så smart för mig egentligen då mina knän har gett upp, kunde knappt gå när jag kom hem, men roligt var det! 
 
Söndagen blev en vilodag utan dess like, hade tänkt göra mer men mådde inte så bra i kroppen så det fick bli mestadels soffläge. Tog dock en promenad till Ålidhem men började må dåligt så jag fick gå hem igen utan att handla nödvändigheter. Under dagen var det mycket åska så jag antar att mitt huvud inte tyckte om det kvava vädret. Vilken spännande dag va? 
 
 
Några av mina finaste tjejer, oj vad ni betyder mycket för mig! <3

RSS 2.0