Summering

I onsdags tog jag en promenad ner på stan och ÄNTLIGEN har jag fått känna att jag kan gå fort. Hamnade mitt bland, ja, nya studenter skulle jag tro vid svingen. Ja, praktiskt taget hela svingen var full och de gick och cyklade tre eller fyra i bredd, det gjorde ju även att de inte gick så fort och jag som hade fått upp min fart ville inte sakta ner, sagt och gjort, la i växeln och gick om alla på utsidan.
 
Väl framme på stan gjorde jag några ärenden och mötte upp Britt-Mari, köpte till exempel Elmers födelsedagspresent och kort. Efter det tog vi en fika, vi går alltid till Kafé Station vilket är perfekt då jag alltid väljer min specialare där. Jag älskar deras skagenrörsmacka men håller mig ju ifrån bröd så mycket som möjligt som sagt, därför får jag allt förutom brödet, en skagenrörssallad? Väldigt gott i alla fall! Efter fikat åkte vi en sväng till Britt-Mari då hon skulle hämta lite och sen åkte vi vidare hem till mig eftersom det var tvätt på schemat. Blev en lugn kväll och det kändes riktigt skönt.
 
Torsdagen blev en riktigt sitta hemma ensam dag, eller ja, gick en sväng till Ålidhem och ordnade lite men annars låg jag i soffan, inte helt fel det inte. Är skönt att vara själv ibland speciellt då pluggandet drar igång snart. Ja, mycket mer om så finns det inte att säga om torsdagen, haha. Nu ljög jag, hade mitt tredje och sista besök hos psykologen, hon tyckte inte att jag behövde komma tillbaka och det låter ju bra. Sökte som sagt hjälp tidigare i sommar då jag kände hur stressen höll på att bubbla över men sen har jag ändå fixat resten själv, har helt enkelt bara bollat mina tankar och idéer med någon utanför mitt liv, det behövs ibland.
 
I fredags hade jag en Erica dag, gjorde något som jag aldrig har gjort förut och det känns så himla bra. Ja, bestämde ju som sagt tidigare i sommar för att ha en Erica sommar, tror det är något av det bästa jag har gjort. Har ärligt talat börjat hitta mig själv och börjat landa i mig själv och det går inte att beskriva med ord hur det känns. Mitt fokus på mig själv har gjort mig mycket starkare och säkrare i mycket och det är något jag kommer fortsätta jobba med för självklart kommer det finnas svackor men då tacklar man de en efter en. Hittade även en billig t-shirt som skrek mitt namn fastän det finns med en ganska stor gulddetalj, men eftersom den skrek mitt namn så går det nog att leva med i slutändan. När jag kom hem från stan började jag att göra mig i ordning innan resterande fick komma, på grund av min Erica dag och lilla förändring så ville jag komma hem och ja bara vara jag en stund. Lite senare kom mamma och Emma ut och lite senare även Britt-Mari. Blev att de bjöd in sig på förfest då vi skulle ut senare på kvällen, jag ställde mig och gjorde kycklinggryta och ett tag efter att vi hade ätit kom även pappa, Emil och Eve förbi. Vi hade det riktigt trevligt innan vi begav oss ner till stan för vår planerade kväll på Scharinska. Äntligen så kom John Lindberg Trio till Umeå, det är första gången. Jag har bara sett de en gång tidigare och det var i Örnsköldsvik 2011 så det var ju som på tiden. På plats träffade jag flera fina människor som betyder mycket för mig och det var så roligt. Kvällen bestod av glatt humör, dans, skutt, skratt och rockabilly. Var en riktigt bra spelning och jag lyckades även få de att spela låten Runaway train, tror jag skrek låten flera gånger mellan varje låt och tillslut pekade John på mig och frågade vad jag sa precis innan de drog igång låten. Emil frågade senare om det var jag som levt om hela tiden och ja, det var det nog, men det var jag inte ensam om.
 
Igår var jag väldigt trött men ställde klockan ganska tidigt ändå i och med Elmers två års kalas. Jag och Britt-Mari hade turen att bli upphämtade av pappa så vi for förbi Ica i Sävar innan vi åkte hem till familjen KPP. Blev en liten lunch där innan resterande gäster kom för att fira. Emma hade bakat massa gott och det gjorde nästan ont i hjärtat att hålla sig, haha, nej där överdrev jag men det var jobbigt! Jag har ju som sagt inte varit så duktig i en månads tid men hade bestämt att den här veckan skulle jag sköta mig, ja förutom alkoholen kvällen innan då, den var planerad. Sen att de skulle ha marängsviss istället för tårta gjorde ingenting lättare, det är ju typ min favorit av favoriterna. Men men, jag stod på mig, både jag och Britt-Mari åt rysk yoghurt med hallon och lite agavesirap istället. Senare på kvällen hämtade mamma upp oss två och vi for vidare till Ivarsboda där det var stugsista, det var väldigt lugnt när vi kom dit men det var samtidigt skönt. Blev några timmar där innan vi fick skjuts hem till stan. Vilken tur man har ibland va? Skjuts bort och hem.
 
Idag har jag tagit det väldigt lugnt, började dagen med lunch innan jag ville hinna ut i det fina vädret. Däremot hann jag bara gå knappt två kilometer innan en huvudvärk från, ja, slog till, det högg hela höger sida av huvudet och det gick ut i käkarna, var jobbigt bara att prata. Kändes nästan som att ha något tungt på höger sida så huvudet ville gärna ramla åt vänster. Tog mig hem och drack massa vatten samtidigt som jag tog det lugnt i soffan och lite senare tog jag även en liten tupplur innan det var dags att duscha. Dagen fortsatte i samma tempo, åt middag och gick en sväng på Ica och nu tar jag det bara lugnt i soffan. Imorgon drar universitetet igång igen och det känns självklart både och men det ska bli så roligt att träffa alla igen.
 

Sthlm

I torsdags var dagen D, jag och Britt-Mari skulle åka till Stockholm. Vi blev upphämtade av taxi hemma hos mig runt nio tiden då planet skulle lyfta strax efter halv tio. På flygplatserna gick allt bara bra, vi kom iväg och fram i tid och bagaget kom fram utan problem. Väl framme så tog vi flygbussen till city, tog cirka 20-30 minuter vilket känns som en fis i rymden om man jämför med vad en taxi tar för den vändan. Som tur var kunde vi checka in direkt vi kom fram så då gjorde vi oss hemmastadda i rummet en stund innan vi gick ut i storstaden. Vi bodde på hotell Scandic Norrabantorget och där trivdes vi riktigt bra både när det kommer till rummet, personal, frukost och bar. Vi hade bestämt oss för en lugn dag där vi bara skulle strosa runt men av någon anledning blev det allt annat. Vi hittade på en gång saker vi ville testa och köpa så ja, vi shoppade loss redan första dagen, haha. Jag hittade en billig bh på Cubus och matchande trosor så jag var tvungen att slå till. Tidigare hade jag 90 D, vilket var väldigt lätt att hitta på till exempel Kappahl, nu kan jag ha 75-80 E, ja, 75 har jag kunnat ha på en men nu är det 80 som köpts. Det som hör till saken är att just 75 eller 80 E knappt finns på Kappahl, Lindex eller H&M, det betyder att jag kan riskera att behöva gå till de dyrare butikerna. Men men, blev ett litet sidospår nu. Underkläder köpte jag och lite senare köpte jag en klänning på Vero Moda som jag hade känt på redan här hemma. Har satsat på att shoppa sådant som inte påminner om det jag har hemma vare sig i form eller färg, ganska bra va? Var jättetrevlig personal på de Vero Moda vi besökte och här åkte även ett bälte med hem i påsen då jag fick tipset, ett smalt brunt, har inget brunt så även här testade jag nytt. Man måste våga mer. Till lunch blev den en currykycklingpasta på John Chris och till middag åt vi på Pizza Hut. Orkar inte försöka komma ihåg vad jag fikade för det gjorde vi varje dag ärligt talat. Men en dag åt jag en hallonmoussecheescake, jisses så god! Innan vi gick tillbaka till hotellet på kvällen gick vi in på ett seven eleven, eller om det var pressbyrån, minns inte, sak samma. Jisses så otrevlig människa, hon sa inte ens hej när vi gick in och när jag stod i kassan så pratade hon litegrann utan att lyfta blicken från telefonjäveln en enda gång. Hade tänkt säga; Det här är ett rån bara för att få en reaktion men jag skippade det. Tillslut var vi uppe på rummet igen med en ishink som vi ställde i fönstret för att kunna hålla drickan riktigt kall då vi var varma blev någon timmes pratande innan det var sängdags.
 
På fredagen klev vi upp och åt frukost, blev äggröra, prinskorv, bacon och vatten för mig varje frukost så här skötte jag ju kosten rätt så bra beroende på vad äggröran innehöll det vill säga. Efter frukosten gick vi upp och vilade en stund innan vi se gjorde oss i ordning för en vända på stan igen. Vet ärligt talat inte hur mycket vi har sprungit fram och tillbaka. Tror det blev Mcdonalds till lunch, tror vi körde på det alla dagar förutom första om jag inte minns fel. Blev en ganska lugn shoppingrunda på fredagen då vi skulle ut och fira 10 års vänskap på kvällen. Vi tog oss tillbaka till hotellet i tid för att fixa oss och sen även för att hinna gå till Thank goodness it's friday, TGIF, som låg vid Stureplan, det blev en promenad på cirka 20 minuter eller så vilket kändes perfekt. Först tog vi en strawberrymojito innan maten och efter det en pepsi max, kött, champinjoner, potatis, bearnaisesås till varmrätt. Till efterrätt delade vi på oreo madness och den kan jag rekommendera, var som en gigantisk orero sandwich, mums! Sen så avslutade vi middagen med en strawberry daquiri. På vägen tillbaka till hotellet lyssnade vi på en kille som satt och spelade cello, var helt underbart, ja, tror det heter cello i alla fall, haha. Efter en dricka- och prat stund så la vi oss och sov för att orka med en hel lördag också.
 
På lördagen klev vi upp och åt frukost och gjorde samma procedur med vilan igen. Därefter gick vi till gamla stan och snurrade runt ganska länge innan vi bestämde oss för att äta lunch på donken. Därefter shoppades det loss rejält. Har köpt en till bh, en omlott overzie tröja i en färg jag aldrig använt och en tubsjal. Kör hårt på att testa nytt helt enkelt då jag känner mig som en ny människa. Har även köpt ett pyjamas set vilket var behövligt då jag inte har några bra mysbyxor hemma längre. I gamla stan köpte jag en liten skylt där det står; A home without a cat is just a house. Tycker det stämmer med djur överhuvudtaget, ja om man gillar djur och vill ha djur så klart. När vi hade vandrat klart gjorde vi oss redo för middag på London, där tog jag filé Oscar, det var första gången jag testade crabfish till kött och det var gott, sen att crabfishen var hur fräsch som helst gör ju inget sämre. Vi satt nog och dolade på där i två timmar innan det bar av ut på drottninggatan igen där vi lyssnade på cellokillen igen. Vi gick även in och skulle köpa en dricka, när jag ska betala säger han i kassan 300 kronor, jag sträcker dock fram 40 och får tillbaka en tia. Därefter frågade han om det var ett bra pris och jag svarade; Ja, vi är ju i Sthlm så kan ju inte förvänta mig annat. Var ju tvungen att spela med lite nu då jag är en utböling till och med. Nu är vi inne på sista kvällen och den fördrev vi nere i hotellbaren med två daquiris var, jag drack två hallon. Dessa var perfekta för mig, var lite större isbitar och drycken var i ett martini glas, blev alltså inte som en slushee och jag slapp brainfreeze, haha. Får det av daquiris av någon anledning. Blev lite senare i säng så vi ställde klockan lite senare morgonen därpå.
 
I söndags klev vi upp lite senare och åt frukost och sen tog vi oss även en vila. När vi hade vilat så gjorde vi oss i ordning och packade innan vi skulle checka ut vid tolv. När vi hade checkat ut gick vi till donken och åt lunch i en timme eller mer för att fördriva tid, vi åt till och med glass, jag åt Mcflurry daim, det var länge sen. Vi vandrade vidare och tog bussen ut till flygplatsen, tror vi bara behövde vänta på flygplatsen i runt över en halvtimme så det passade vi in bra. Även här gick allt smidigt och poff så var vi hemma i Umeå. När vi hade landat på vasaplan med bussen så åt vi middag på Eastern Palace, självklart måste vi ju avsluta vår weekend med en bang! Därefter gick vi på affären innan vi skildes åt och åkte hem till vårt.
 
Ja, det var Stockholm i korta drag, kan ha snurrat ihop shopping och mat med olika dagar men det gör inte så mycket enligt mig. Vi hade en jättebra och trevlig tjejweekend och det tackar jag så mycket för. Var skönt att komma hemifrån en sväng innan universitetet drar igång även om jag inte hann vara hemma så länge sen jag var uppe hos Johan, haha.
 

Traktor

Idag, eller ja, kanske igår enligt klockan, tisdag, så fyllde Elmer två år. Åkte till Sävar redan i morse för att underhålla den unge herrn och även mamman på köpet då. Dagen började med en tur på affären och redan där fick jag höra mitt namn. Han är så go lilla Elmer, fick både slängpussar, leenden och flera tittut tillfällen. Var roligt att höra hur glad han blev när de hittade igen mig på Ica också efter att jag försvunnit bland hyllorna. Efter det bar det av hemåt där vi åt ganska tidigt och sen var det dags för lunchvilan. Vi har hunnit busa och skratta och senare på dagen kom pappa och storasyster hem med två paket, en traktor och en racerbil, det blev väldigt populärt.
 
Efter middagen kom även pappa, Kajsa, mamma och Emil ut en sväng. Elmer fick en present av pappa och Kajsa vilket var en CAT traktor, den kunde båda köra fram och bak, lyfta och sänka skopan och så spela en rockig trudelutt, Elmers första reaktion var; Stooor! Sen rockade han loss mer än en gång till musiken.
 
När kvällen började gå mot sitt slut så åkte jag hem till stan och vidare hem till Jenny där jag mötte upp mina tjejer. Dessa tre lärde jag känna i början på universitetet och jag ångrar inte en dag av det. Hann inte vara ute så länge men det tar vi igen en annan gång.
 
Ja, nu blev det här lite kort och det finns mycket att ta igen sen sist, till exempel Stockholm resan men nu är jag alldeles för trött. Beroende på väder ska jag göra några ärenden i stan imorgon och på kvällen är det tvätt, är även tänkt att Britt-Mari ska komma ut så får höra av mig till henne imorgon. På torsdag ska jag till psykologen igen efter semestern och på fredag är det äntligen dags för att se John Lindberg Trio, har bara sett de en gång och det var i Örnsköldsvik 2011, just innan jag hade gått ner till under 100 kg, lite komiskt att jag nu, tre år senare har gått ner till under 100 igen. Nej, usch vad jag babblar, men så är det ibland. Det brukar betyda; Erica, gå i säng! Så, jag ska nog lyssna på det.
 

Testar en ny stil i både färg och form

Sopa

För första gången i mitt liv har jag lyckats slänga något i soptunnan som INTE ska vara där, mina födelsedagspengar! Jag höll på att packa lite inför Stockholmsresan imorgon och kuvertet med pengarna var spårlöst borta, det slutade med att jag och Britt-Mari lekte detektivbyrå. Nämnde soporna mer än en gång men eftersom det aldrig har hänt innan så kändes det inte som att det var så nu. Orkade aldrig få panik utan letade ett tag i lägenheten innan soppåsen fick sig en omgång, en stund innan sa jag vad som stod på kuvertet; Hipp hipp hurra...
 
Som sagt, klantighet brukar man tala tyst om men detta var ju bara för skrattretande roligt. Nu ligger pengarna säkert i börsen och de luktar inte gammal lövbiff eller bananskal, det är inte illa pinkat. När vi ändå pratar om shoppingpengar, köpte ett par skor idag på skopunkten som kommer passa jättebra till mina nya leggings som jag har beställt. Tänkte så här, varför inte köpa redan här hemma i Umeå istället för att få plats med ett par skor i resväskan?
 
Nej, nu ska jag ta mig i säng. Imorgon bitti blir det en dusch innan frukost och sen bär det av till flygplatsen. Hej då Umeå, hallå Stockholm!
 
 
Kunde få på mig dessa helt utan resår, wow!

Har jag fel?

Apropå min fras; Var din egen superhjälte. Ja, jag tjatar om den om och om igen, men det är bara för att den är så himla bra! Ja, nu kan ju någon annan ha kommit på en likadan eller liknande fras men denna har jag som sagt tänkt fram själv under alla mina tankestunder. Har nu skrivit ut min före och efter bild och skrivit dit lite av, ja, det som betyder något för mig. Har själv svårt att se vilka framsteg jag gör och varför inte då sätta upp bilden på kylskåpet? Eller har jag fel? Kom igen nu alla kämpar, använd er av den här frasen vad ni än kämpar med. Själv kämpar jag med övervikt, psykisk ohälsa och alla dess krämpor som blommat upp på grund av det.
 

Lite från förra veckan

Den 13 augusti landade jag hemma efter min semester uppe hos min kärlek, packade upp väskan samma kväll även om det blev lite sent och tog även en skön dusch. Morgonen därpå, min födelsedag så blev det rätt och slätt strips till lunch. Hade i princip ingenting hemma och strips gick snabbt, sen så fyller man ju bara år en gång om året, eller något, haha. I samma veva sminkade jag mig, fixade håret och klädde upp mig, varför ska man inte göra det på sin födelsedag liksom även om man inte har så mycket planer. Senare på dagen åkte jag ner på stan och gick till salongen för att vänta på mamma då jag skulle åka med henne hem till Sävar, vi mötte även upp Lars en sväng och skjutsade han till sin bil.
 
Innan vi for hem till Sävar blev det att vi åt på Eurasia, där blev jag bjuden både på middag och efterrätt som present. Gången innan vi var där pratade vi väldigt mycket med servitrisen, vi kom fram till att mamma fyllde år den 24 juli och hon den 27e, i och med det kom vi fram till att jag också är lejon och fyllde år den 14 augusti och hennes dotter den 15e, lite roligt. Så nu när vi var där igen blev det fortsatt prat och även gratulerande i och med min födelsedag. När vi väntade på efterrätten så hörde jag ett fräsande ljud bakom ryggen och jag hörde även hur de i restaurangen tystnade också, då har hon satt ett tomtebloss i min friterade banan! Så underbart, hade även fått hjärtströssel på glassen, jisses så bortskämd man blir. Ja justja, en annan rolig detalj var i början på middagen då en annan skulle ge oss menyer, även hon är van oss då vi varit där i flera år och ätit. Jag har ju till exempel ätit samma rätt i tio år nu. Vi viftade bort menyerna och sa att vi redan visste vad vi skulle ha och då sa hon; 72 och 59. Haha, ja, har vi varit där för ofta?
 
På väg hem till Sävar for vi förbi affären en sväng innan vi åkte hem till mamma och där väntade glassweinerbröd, ja blev väldigt mycket gotta men middagen ute var ju inte planerad heller. Kvällen fortsatte väldigt lugnt och tillslut var det dags att sova för dagen efter skulle jag ha kalas hos mamma. Innan vi gick och la oss drack vi dock varsin bacardi breezer pineapple och jag fick ett kort med shoppingpengar i present.
 
Redan vid 15 tiden på fredagen kom familjen KPP ut och även Eve och Emil kom tidigt då vi skulle äta lasagne tillsammans. Älskade mamma som gjorde lasagne åt mig då det är min födelsedagsmat. Blir så bortskämd och lat hemma hos mamma, borde försöka ändra på det men det är svårt, haha. Även här fick jag kort och shoppingpengar och det var så roligt när Agnes råkade avslöja hur kortet såg ut. Hon sa ivrigt åt mig att titta i kuvertet och sen sa hon väldigt glatt; Mimmiii! Sen höll hon för munnen då hon kom på att hon avslöjade det men självklart gjorde ju inte det något. Lite senare kom pappa och Kajsa ut då det var fika som stod på schemat, även här fick jag shoppingpengar, har fått det av hela familjen. Fanns kvar en daim maräng tårta som jag gjorde till mammas 50 års dag så den hade vi tagit ut ur frysen och mamma hade även kvar kakor och så vidare sen dess så det var ju perfekt. Senare på kvällen fick jag skjuts hem och även då blev det en dusch, ville vara fin dagen därpå också bara för att.
 
I lördags blev jag upphämtad av mamma och Eve, vi for en sväng på ÖB, Willys och till Ersboda innan vi åkte till Sävar. Hemma i Sävar blev det väldigt lugnt men det här var en dag som bestod av att äta massa, jisses. Känner någon igen de dagarna? Till middag värmde jag och mamma upp lasagne och efter det ville jag ha tårta, blev två bitar just för att jag blir tokig av all fluffig härlig grädde...Som tur var gick jag och mamma ut på över en timmes promenad då Emil liks hade kompisar på besök den kvällen. När vi kom hem kom Eve över och vi spelade yatsy och kollade på gamla kort. Ja, vi åt även tårta, så jag åt sammanlagt tre bitar tårta och det blev även en halv liten skål med chips och en hel liten med ostkrokar ungefär bara i min mun. Hujja, kändes hemskt men samtidigt kunde jag inte sluta och jag brukar ändå inte ha problem med att kunna sluta. Men men, så är det ibland. Eve for hem till pappa, mamma gick och la sig och jag skickade hem gänget så att även jag kunde sova lite senare då det var loppis på agendan dagen därpå. Blir mycket dagen därpå nu men så får det bli.
 
I söndags var det loppis på jullovsvägen så jag och mamma gick över till familjen KPP för att underhålla barnen medan mamma och pappa står och säljer. Blev mycket bus, både rulla i små backar, gömma sig i bärbuskar och bakom träd och så vidare. Gick även över till pappa och Kajsa en sväng och hittade några fynd där och sen gick jag tillbaka. När det började närma sig sitt slut bjöd mamma på blåbärskaka och vaniljvisp och det var något som verkligen gick hem hos alla. Gjorde även lite fynd på Emma och Lars bord så det är ju inte helt fel. När allt var ihop packat så gick jag och mamma hem en stund och sen gick vi tillbaka då det var pizza från puben som stod på schemat. Ja, det märks ju hur duktigt jag ätit de här dagarna, haha. Det positiva som gör att jag inte gräver ner mig är att så länge jag rör på mig så skenar inte vikten iväg, ja, det gör ju att jag inte går ner något men jag går inte upp massvis heller. Har som fastnat lite i den här cirkeln och i Stockholm vet jag inte hur jag riktigt ska göra, får se helt enkelt. Men men, efter middagen gick vi hem igen och klippte bort några tovor på katterna och efter det blev det en halvtimmes övningskörning, det ni! Gick faktiskt rätt bra och jag går mycket bättre ihop med den här bilen jämfört med den förra. Blev lite ryckande men det var i lutande läge till och med så det tycker jag är helt okej. När vi hade kört klart hämtade vi upp Eve och sen fick jag skjuts hem då jag köpt mycket stort på ÖB så som kattsand och såna tråkiga saker.
 
Så ja, de senaste tre veckorna har bestått av ett väldigt grisande när det gäller mat, värst var ändå lördagen för då blev det en riktigt överätar dag. Men hey, det är ingenting jag mår dåligt över och kommer straffa mig själv för, ibland kommer någon period och då är det så. Jag vet att jag kan göra bättre och kommer därför göra det även fast jag åt ris till maten igår. Idag kommer det vara en bättre dag matmässigt och även imorgon, får som sagt se hur det blir i Stockholm, ska försöka att äta någon måltid varje dag med mindre kolhydrater och äter jag kolhydrater ska jag inte överdriva. Det perfekta med Stockholmsresan är ju att vi kommer gå väldigt mycket i och med shoppingen och även bara för att gå runt och titta. Kommer tyvärr inte orka ta med mig systemkameran tror jag då det känns allt för bökigt just nu. Nu reser vi ju även för att shoppa, haha, ja inte bara men nästan!
 

Se där

Det blev ett bra pass idag, körde nästan allt som jag brukar förutom en magövning. Dock la jag till en benövning i och med mina lår. Har sen barnsben haft problem med att nöta sönder byxor, spelar ingen roll vilken vikt jag haft, det är något som går i släkten. Nu när jag har gått ner ganska mycket så ser mina ben så fint smala ut när jag ligger i sängen och sträcker upp de i luften, ja, det är roligt att spana på sina ben. Men i alla fall, det jag har märkt under dessa spaningar är att hullet på insidan av låret, boven i dramat fortfarande inte vill tighta till sig så nu ska jag alltid köra insidan lår på gymmet också för att se om det hjälper litegrann i alla fall.
 
Cardio motionscykel 7 minuter
Dead lift 30 kg 3x10
Benpress 55 kg 3x10
Insida lår i maskin 30 kg 3x10
Seated two arm lat pull 30 kg 3x10
Seated chest press utan ryggstöd 15 kg 3x10
Triceps med en hantel 3 kg 3x10
Biceps med skivstång 10 kg? 3x10
Bålrotation i maskin 25 kg 3x10 (glömde bort att jag ökat till 35, oops)
Armsträck på rulle 3x16
Stretch
 
Ikväll blir det även en promenad med Britt-Mari fram och tillbaka till Ålidhem vilket blir nästan fyra kilometer så det är en bra runda. Mitt minimum på promenader är 30 minuter, gärna tre kilometer eller så men allt är bra, glöm aldrig bort det. Vissa dagar går jag bara någon snabb vända men det är bättre än ingenting och det får man inte glömma bort även om man har sina bestämda vanor, det gör ingenting om man ruckar lite på det ibland.

We meet again?

Igår var det tänkt att jag skulle fara på gymmet men i och med att jag vaknade med en huvudvärk som stannat kvar sen gårdagen valde jag att stanna hemma. Vilade en halvtimme på soffan och kände mig lite piggare, däremot så var det spöregn ute så ville inte gå ut överhuvudtaget. Istället så bestämde jag mig för att köra lite styrketräning hemma med mina hantlar. Det blev både armar, rygg, mage, ben och rumpa sammanlagt. Märks att jag varit ifrån styrka ett tag och mina armar skakade härligt i slutet på sista övningen. Blev även en promenad på kvällskvisten då regnet drog vidare någon timme.
 
Idag har jag träningsvärk och väldigt ont i ryggen av magövningen men det bjuder vi på. Idag har jag tänkt ta mig till Iksu men jag ska äta lunch innan då klockan sprang iväg, av någon anledning gör den lätt det på morgonen. Min lunch är snart klar om nu baconen vill få färg. Vet inte om det blivit något fel på ugnen eller vad det här men det händer knappt något där inne, jättekonstigt. Men men, äter strax i alla fall och sen klär jag på mig för ett gymbesök, får se hur mycket jag orkar då det varit ett uppehåll på över tre veckor. Vill som sagt hinna komma igång litegrann i alla fall innan Stockholm på torsdag, då är det bara att fortsätta när man kommer hem.

Ingen bingovinst..men

Var ju som sagt iväg på bingo tidigare nu då jag var uppe i Nattavaara, jag, svärmor och lillsvåger for på bingo i Nattavaaraby. Har inte riktigt förstått meningen med att ha Nattavaara och så Nattavaaraby som ligger ett stenkast ifrån, men men, skitsamma, tycker det är lite roligt bara. Som det skrevs tidigare så är det flera år sedan det blev någon vinst och inte blev det någon vinst nu heller men däremot så vann jag på en av mina smålotter som jag fick och då blev det en miniräknare, alltid bättre än något och så fick vi en miniräknare i huset, perfekt. Var en mysig bingodag med fika och grillad hamburgare innan det bar av hemåt och laga middag. Blev kycklinggryta och ris, riset var färdigt i princip när Johan kom hem, perfekt! Dagen efter var det tänkt att jag skulle följa med på mer bingo men min huvudvärk sa i från och det blev en dag i sängen, däremot så tog jag mig ut på en sex kilometers promenad senare på eftermiddagen så det kändes bra.
 
Om jag minns rätt så for jag och Johan ut med bilen samma kväll. Kände för att komma iväg en stund och bad därför om en biltur. Blev en sväng ut i skogen och där fann vi oss ett smultronställe. En plats vid vatten med både kaminkoja, bastukoja och utedass. Jisses så underbart, kändes som att jag skuttade runt som ett litet barn där, man blev så fylld av ro i kroppen. Är ju ännu mer perfekt att det inte ligger så himlarns långt hemifrån också. Nu är vi på söndagen, den 10 augusti, dagen därpå, det vill säga måndag så tog vi oss en tur in till Gällivare för att köpa hundhagegaller men även lite mat. Blev först en sväng till Purnu och därefter åkte vi vidare, framme i Gällivare for vi sen hem till Emma och Sebban där vi blev bjudna på middag och därefter fick någon snilleblixten att vi behövde godis. Det blev två jättestora godispåsar som smaskades på till Mulan 2. Behöver jag säga att vi alla började må illa? Hoppas jag håller koll på dagarna nu dock, men så här såg de sista ut i alla fall, haha, sen om ordningsföljden är perfekt är ju en annan femma.
 
Minns inte riktigt hur tisdagen började men minns så väl hur den slutade. På eftermiddagen sa Johan att morsan undrade om vi skulle fara dit och äta, ja jo kanske ungefär tyckte han. Kändes lite hum dock hela situationen men vi for i alla fall hem till byn. Just innan man svänger in kom även Hanna och Peter, var fler som var bjudna på middag, ja jo, inget ovanligt det. Däremot var det ganska ovanligt att hundarna skulle vara kvar i  bilen till att börja med, började misstänka något mer och mer. Inne i huset är det dukat med långbord och när jag kommer in bryter det ut i sång. Herre min jisses, visste inte vart jag skulle ta vägen. Därefter blev det en lång kramkö, sammanlagt var vi runt 18-19 stycken den kvällen. Vann kanske inget på bingon men kolla vilken familj jag vann. Till middag blev det, ja, kan inte stava det men det uttalas i alla fall jakatarna, god chipsmat. Till efterätt hade svärmor gjort två digestivekakor, en med hallon och en med blåbär, ja, jag smakade båda, haha. Fick även en fin blomma med ett fint kort med shoppingpengar i. Tack så jättemycket för allting, börjar nästan gråta då jag tänker på hur glad jag är över att få ha er i mitt liv. När det kommer till födelsedagspresenter, i år blev det shoppingpengar på önskelistan då jag och Britt-Mari åker till Stockholm på torsdag. Det är min födelsedagspresent och även en tio års present då vi har varit kompisar i tio år i år. Men i alla fall, efter firandet åkte vi till Liikavaara, tror jag stavar det rätt nu, där hängde vi ett bra tag med massa karlar men lite senare kom det en till tjej så behövde inte känna mig helt ensam, haha.
 
Sen blev det onsdag och vilken onsdag. Började grina mer än en gång, speciellt då jag gick ut ur rummet som Johan var i, var så jävla tungt att jag skulle hem. Samtidigt så måste man ju hem någon gång men att det alltid ska vara så jävla jobbigt är outhärdligt. Men nog om det, vi fick en fin dag tillsammans och vi gjorde god mat, vad mer kan man önska? Ja, förutom att vi redan skulle bo tillsammans eller i alla fall med bara några fjutt mil emellan.
 
Nu fick jag i alla fall ner det viktigaste tror jag om mina sista dagar uppe i Nattavaara för i sommar för jag åker ju självklart upp fler gånger då det är mitt andra hem, sen om det blir innan jul är ju en annan fråga. Vet inte riktigt hur studierna ser ut den här terminen så man får ta dag för dag helt enkelt.
 

Var din egen superhjälte

Som jag har skrivit tidigare; Var din egen superhjälte. Det är en mening jag började smaka på för ett tag sen och den har etsat sig fast, det stämmer så väl. Ingen annan än du kan göra den ändringen som du behöver för att nå dina mål. Självklart kan man få hjälp på vägen men viktigast av alla är du. Dessa ord kommer från mina evinnerliga tankebanor, jag kan som sagt tänka, tänka och åter tänka. Men ikväll när låten Roar med Katy Perry spelades så hörde jag en fras som även den etsades fast, nu minns jag inte ordagrant så det blir en egen version av det. Tar det på engelska då orden rimmar mycket finare; Instead och being a zero I became a hero. Denna mening passar ju in så väl till min superhjälte tanke, det är ett val man själv gör och det är ett val som alla borde göra. Det här kanske känns upprepande, men vet ni vad? Ibland behöver man få höra det mer än en gång.
 
När allt kändes som mörkast var en av mina största rädslor att inte vara någon väldigt stor. För vet ni, tidigare kände jag inte att jag var någon. Enligt mig själv så var ingenting uppnått, allt var bara svart och det fanns inget värde i mig som person även fast jag vet att det finns de som skulle ta en kula för mig. Det gick inte att ta in och än idag kan väl dessa dumma tankegångar komma när man har mörkare stunder, skillnaden nu är dock att det går att fnysa åt tankarna och rätt och slätt skratta de rätt upp i ansiktet. Ibland krävs det att man är på rätt plats i livet och i och med mina studier nu så har jag kommit rätt. Jag har insett hur mycket jag har och hur mycket jag ÄR. Det har i sin tur gjort mycket för min kamp med mig själv. Jag gick från att vara en nolla till att vara min egen superhjälte med ett värde. Låter kanske väldigt dumt för de som aldrig varit på samma ställe men som sagt, jag skräder inte med orden och jag skäms inte för de heller. Det är viktigt att även prata om det som anses vara mer negativt och fel i våra samhällen för hallå, ingen av oss är ensamma. Förutom att jag har börjat en utbildning så har jag ju som sagt även tagit upp kampen mot min övervikt igen och dessa två delar har gjort mycket för att mitt synsätt på mig själv har förändrats radikalt mycket. Jag som inte var någon alls har åstadkommit och åstadkommer så mycket hela tiden.
 
Så snälla, ta åt er av mina ord; Var din egen superhjälte. Vänd det onda till något gott och inse vilket värde du verkligen har som person. Hur långt nere eller uppe du än är, glöm aldrig bort hur stark du kan vara och hur mycket du verkligen kan åstadkomma om du bara tillåter dig själv. Det är lätt att skjuta upp saker, att misstro sig själv och helt enkelt inte bry sig ett jota men snälla, tänk om. Ja, det krävs mycket för att tänka om och det krävs mycket för att hålla kvar, men var öppna och redo för en dag så kommer den där lilla puffen som man behöver och den kan bestå av vad som helst, ta emot den gåvan och gör något för dig själv. Och kom ihåg, ibland kan man ramla tillbaka, man kan göra klassiska "misstag" och så vidare, men även om vi är våra egna superhjältar så får vi inte glömma bort att vi också är mänskliga, vi har alla vår egen kryptonit som kan sätta käppar i hjulet ibland, det är då vi ska ta vårt onda och vända det till något gott, för vi kan alltid lära oss något av det som varit, alltid.
 
Juli 2013 vs augusti 2014
(började kämpa med vikten i början på februari i år)

Snutt

Är egentligen inte riktigt på humör men skriver en snutt i alla fall. Ja, är inte på dåligt humör eller så bara lite, blah! Har varit hemma i cirka en och en halv timme nu kanske och det känns ganska så jobbigt. Ja, visst är det skönt att komma hem men samtidigt är det ju så jävla jobbigt att åka ifrån sitt andra hem. Men men, det är så det ser ut just nu. Tåget till Nattavaara blev nio minuter försenat och från Boden blev vi då cirka fyra minuter försenade, hem till Umeå blev vi lite mer än en halvtimme försenade. Det gjorde dock inte så mycket då vi hade en perfekt plats jag och Mirabelle, viktigast är att vi fick åka tåg hela vägen. Var ganska mycket action på båda vändorna i och med hundar, jisses vilket liv. Vissa borde inte åka tåg med sina hundar, vilken stress och vilket liv det blev. Samtidigt kanske det inte finns något annat alternativ men det är ju synd om både ägarna och hundarna när det blir struligt.
 
Men men, här hemma händer inte så mycket och jag har inte något i kylen förutom en pepsi max, haha. Ska dock försöka ta tag i att göra den där yoghurten imorgon beroende på hur länge jag sover. Imorgon fyller jag år så jag åker hem till Sävar och sover där en natt. Nu ska jag låta det här förbli en snutt och dra mig tillbaka upp i soffan. Får uppdatera om tiden som gått efter bingon senare.
 
 

Bingo

Idag skippar jag hemmafrurollen och drar på bingo! Eller ja, hemmafru och hemmafru, känner mig bara som det då Johan jobbar och jag dolar på här hemma. När jag är hemma hos mig dolar jag ju på också men blir lite annorlunda nu, nu gör jag saker för att överraska istället även om det bara är vanliga hemmasysslor. I alla fall, svärmor skickade ett sms i morse och frågade om jag ville följa med på bingo som är här i Nattavaara, varför inte? Var flera år sedan jag vann något men det är ju alltid roligt att fara iväg en stund och umgås. Har då hunnit vara iväg till affären som planerat och där inhandlades även lite fika då vi ska få besök av en kollega ikväll, ska bli trevligt även om det av någon anledning alltid är nervöst att träffa nya från Johans sida.
 
Apropå något helt annat, köpte en ny t-shirt någon gång innan universitetet slutade, tog en L men tänkte och sa samtidigt till Britt-Mari att jag borde ta en M, men vi blev så osäkra så det blev en L i alla fall. Idag när jag tog på den märktes det på en gång att det borde ha varit en M, suck. Enda "nackdelen" med att gå ner i vikt när man köper kläder, den är ju så himla fin! Dock funkar det att använda den i alla fall än om jag skulle vilja ha den tightare, men det är ju bara ett fjantigt i-lands problem egentligen.
 
Nej, ska ta och försöka plocka bort lite till innan det bär av. Vet inte riktigt när vi ska fara iväg då man måste vara där i god tid och köpa allt man ska ha. Än fast jag hade velat dammsuga och så vidare innan besöket ikväll så orkar jag verkligen inte det. Klagar någon på hushållet får de ta tag i det själv, testa själv att ha fyra hundar, man hinner bara städa så är det stökigt igen, haha. Finns viktigare saker i livet än att bara fejja på hela tiden tycker jag, det ska ju synas att man har tid med annat också. Kanske låter som ett latarsel men har jag fel? Det tär på kroppen och huvudet att städa hela tiden för tillslut blir det bara ett gift istället, det blir ett måste som gnager på hela tiden och tillslut gör man det varje dag, det är ingen livskvalitet enligt mig.
 
Men bingo, det är livskvalitet. Fast barndomsminnena är inte så fina, man blev ju less på en gång, haha. Fast minns att farmor brukade bjuda på flera smådrickor och även hade varmkorv i termos, just de delarna är ju fina minnen. Sist jag spelade bingo var förra sommaren om jag inte minns fel, det var riktigt trevligt och spännande så vi får väl se vad Nattavaaras bingo ger.
 

Taggad?

Flanell

Är minimalt piggare än tidigare idag och även det lilla ska man vara glad för. Kommer dock inte orka göra yoghurt/glassen idag då jag tänkte försöka orka laga någon mat istället så att Johan har matlåda imorgon. När jag kom hem från Handlarn märkte jag dock att vi hade behövt ännu en grädde, attans, men jag kan alltid gå dit imorgon igen, måste passa tiden dock då de bara har öppet tre timmar imorgon. Det är riktigt fint att Nattavaara har fått tillbaka sin lilla butik då det är ganska långt att åka till Gällivare eller Hakkas och tillbaka bara för att man glömt köpa en vara till exempel. Denna butik är kooperativ om jag nu minns rätt, det är byn som håller den levande. Hade jag varit här uppe ännu längre hade jag hjälpt till mer då man kan ställa upp med att till exempel städa i butiken.
 
Förutom 30 minuters promenad idag har jag som sagt varit på affären, men jag har även tvättat två maskiner av kläder. Känns som att Johan har tusen flanellskjortor så tänkte att det nog är bra om de är rena inför kommande vecka då det är skogen som gäller. Måste även ta tag i att tvätta mina kläder men det får bli imorgon eller på söndag då det som hänger i tvättstugan har torkat. Om jag försöker tömma tvättkorgen? Nej då, inte alls, haha. Känns bara bra att göra någon nytta här hemma då det är alldeles för varmt att dammsuga just nu. Får se hur vädret är nu under helgen då kanske jag orkar. Tur jag inte har det lika stort hemma, då skulle jag nog aldrig orka bry mig där sen, haha.
 
Jag som har misskött mig gällande fika den här vistelsen köpte dammsugare på affären, vet inte riktigt hur jag tänkte där då jag inte sköter kosten till 100 % heller men jisses, ibland får man. När jag åker hem blir det andra bullar och då menar jag inte bakverk. Eller ja, jo, vi ska fika och äta lasagne fredag som kommer då jag fyller år på torsdag. När det kommer till lasagne är jag som katten Gustaf, I love it!
 

Första bilden på Instagram var min födelsedagsmiddag, lasagne!

Down

Jag har ju mått relativt bra den senaste tiden, även om jag varit stressad och haft saker runt omkring mig som har rivit sönder mig om och om igen så har jag ändå kunnat skaka av mig det och fortsätta må relativt bra. Har börjat försöka jobba med det, händer något runt omkring mig så ska jag inte gräva ner mig i det, jag kan inte fixa allting och finnas där för alla hela tiden. Någonstans på vägen så måste jag få vara Erica också och det funkar inte om man sträcker ut sina händer åt alla håll och kanter. Det låter kanske elakt och rentav egoistiskt men det är något som jag har lärt mig. Ibland måste vi vara egoistiska, det är inte alltid något dåligt. Hur ska jag kunna finnas till för andra om jag inte finns till för mig själv? Valde som sagt en Erica sommar och det har ibland varit svårt att inte gräva ner sig i saker som har hänt, tankarna om vad man ska säga, göra och så vidare har kommit till mig men de har fått flaxa vidare. Man kan inte alltid hjälpa andra, ibland måste andra försöka hjälpa sig själva. Ja, nu menar jag inte att någon har lagt över det ansvaret på mig men det är bara själva grejen med det. Självklart vill man finnas där till 100 % men ibland kan man inte det. Ibland vet man inte vad man ska göra eller säga för att det ska bli bra. Ibland gör man allt i sin makt utan att det ens blir bra och ibland verkar det inte ens som att man har försökt fastän det är något man gör varje dag. Som sagt, ta först och främst hand om dig själv, du gör bara dig själv och andra en björntjänst om du sätter andra före hela tiden.
 
Men i alla fall, det jag var inne på är mitt relativt bra mående, sen igår har det börjat knaka i fogarna litegrann. Innan Johan åkte till jobbet kändes det som om all luft for ur mig. Jag sa även till han att jag inte ville att han skulle åka. All energi bara försvann, jag till och med gick och la mig två gånger bara för att det inte gick att vara uppe. Även idag känner jag samma känsla, jag orkar ingenting direkt och fastän viljan att kunna är stark så går det riktigt inte. Ibland kommer de här dagarna och just nu beror det säkerligen på att hemfärden börjar nalkas, är ju van att vara med Johan nu, få somna och vakna bredvid han. Det är en omställning när man har varit upp i varandra i två veckor även fast han har jobbat båda, vi har ju ändå hunnit vara med varandra och få uppfyllas av varandras närhet. Han vet att jag finns här hemma när han kommer från jobbet och jag vet att han kommer in genom dörren om några timmar.
 
Mycket är väl också det att när jag åker hem så kommer man som tillbaks till verkligheten. Nog är det verkligt är uppe också men här kommer man ifrån allting som har varit och hänt, när man kommer hem är det lätt att allting bubblar upp. Snart börjar ju även allvaret igen med studier och så vidare, balansen ska återfinna sig och man ska orka vara stark. Började som sagt träffa en psykolog igen nu under sommaren men nu har det ju varit semestertider, vi ska träffas igen den 28e och då får jag väl prata av mig allt som har hänt och varit den senaste tiden. Det som hänt och varit har tagit luften ur mig många gånger men eftersom jag valt en Erica sommar har jag valt att inte fastna i det allt för länge. Jag är också viktigt.
 
Nu låter det här kanske väldigt negativt och mörkt men det är det inte. Ibland behöver man få släppa ut litegrann även om det är saker man har pratat om med folk tidigare. Nu ska jag ta och sminka mig litegrann, ser man fräsch ut känner man sig oftast lite fräschare. Efter det ska jag ta mig en sväng ut på byn, bara synd det mest är större vägar här, blir inte så mycket variation i promenaderna då man går själv. Senare idag ska jag testa göra yoghurt, men har även läst att det går att göra glass av det så får se vad det blir. Blir kanske frozenyoghurt?
 

Underbart sken på vår gård tidigare i veckan

Bims visit

Vad har då hänt under Britt-Maris visit här uppe? Ja, lite av allt möjligt faktiskt. Vet inte ens om det går att få ner allt som har hänt i ord men man kan ju alltid försöka.
 
I torsdags när Britt-Mari kom blev det även lite släktkalas, ja, vi kan kalla det för det. Vi fick besök av Emma, Iddi, Pelle, Stina, Anette, Jonas, Elias, Alicia och Clara och även av Aila, Tobias, Ailas två bröder och deras två vänner från Finland. Förstod inte så mycket av finskan där på kvällskvisten så jag log bara och höll med, kan som sagt bara några få enstaka ord, speciellt svordomar av någon anledning. Men i alla fall, dagen bestod av fika, fika och åter fika och gott var det. Jag har ju som sagt väldiga problem med att avstå fikat när jag är här uppe, när jag är hemma är det en annan sak men här är jag inte så ofta och här dukas det upp oftare också. Till middag gjorde vi kasslergratäng och den blev väldigt god, ja, väldigt rinnig men för de med ris gick det nog bra. Lite senare åkte vi hem till Johans kompis Jocke och hälsade på en stund.
 
I fredags gick jag och Britt-Mari ut på sightseeing i underbara Nattavaara, ja enligt en skylt heter det så. När vi kom tillbaka var hundarna borta och Johan var rolig och lurade i mig att de var borta, han hade bara hämtat de efter jobbet och åkt hem till sin kompis. Haha, jätterolig va? Dock misstänkte vi det från början, sen om karln tror på det vet jag faktiskt inte, tough! Om jag minns rätt for vi alla hem till Jocke senare och sen for vi alla tillbaka hit, med oss i bilen hade vi Jockes valp Arak, jisses så söt. Blev en sen kväll som innehöll sällskapsspel, finsk grillkorv, mycket prat och väldigt mycket skratt, vissa skrattade så att det kom tårar.
 
I lördags åkte vi hem till byn, Purnu alltså, Nattavaara är ju också en by men det är något speciellt med Purnu. Där började vi också med lite sightseeing i huset, på gården och i renhagen. Förutom det spelade vi även volleyboll, hoppade studsmatta och blev bjudna på supergod renskav och glass med olika tillbehör till efterrätt. Kan knappt tro att jag spelat både volleyboll och hoppat studsmatta. Har inte spelat sen högstadiet kanske och jag har aldrig hoppat studsmatta vad jag minns, har alltid känt mig för tung och stor även om jag vägt mycket mindre än nu. Jag kör ju som sagt på det här att våga mer, våga vara dig själv och våga njuta av livet. Ett tag efter maten åkte vi och badade också, det var ganska kul men samtidigt väldigt skönt när man väl hade blivit van. Var första gången som jag badade tillsammans med Johan och det var riktigt mysigt även fast jag fick en kallsup eller två. Passade även på att bli förevigad i bikini, är ju också en grej jag gör nu, vågar visa mig i sånt som annars känts för jobbigt. Liksom, varför ska inte jag få vara stolt över mig själv? Tillbaka på gården så hoppade jag och Britt-Mari in i bastun medan den fortfarande höll på att bli varm, ingen av oss två klarar den finska värmen så himla bra så 55 grader dög väldigt bra åt oss. Innan vi åkte hem for vi runt lite med transiten och vi stannade en stund vid Artuvaara vid utkiken där, där hörde vi några skällor och tog några bilder på utsikten och även på renarna som bara syns som prickar. Senare på kvällen kom Jocke förbi med hundarna och vi hade en liten hemmafest, blev lite öl, musik, skratt och prat, även denna kväll blev väldigt sen, tror vi kom i säng vid fyra snåret.
 
I söndags var vi ganska slitna, dock klev vi upp i ganska bra tid i alla fall, Johan lagade flygande Jakob med fläskfilé till lunch och det satt riktigt fint i magen. Därefter lite senare kom Hanna, Peter, Iddi, Pelle och Stina förbi och då försökte vi utmana barnen igen att äta upp allt fika då de inte gjorde det tidigare som bestämt, haha. När klockan var runt 18 for vi till Anette och Jonas ett tag där vi blev bjudna på fika och sen vid 20 snåret åkte vi in mot Gällivare då vi skulle storhandla. Först stod dock middag på agendan och vi hörde av oss till Sebban då han var ensam hemma ännu och frågade om han ville ha pizza. Vi köpte med pizza från Dylans och avnjöt den tillsammans innan han for iväg en sväng och vi for på Ica en vända innan vi åkte tillbaka hem till Emma och Sebban. Nu hade även Emma kommit hem då hon jobbat, var tråkigt att hon missade pizzan, det är som vår grej. Vi spelade Disney tp och jag vann den här gången, dock så tyckte Emma att mina enkla kort borde uppgraderas till det svårare men det håller jag inte med om alls. När vi sen skulle åka hem for vi upp på Dundret en sväng, älskar utsikten men blåsten som var älskade jag mindre, kändes som att man skulle blåsa bort.
 
Sen kom måndagen och Britt-Mari skulle åka hem. Vi tog det ganska lugnt på förmiddagen, vi åt lunch tillsammans med Johan innan han åkte till jobbet och sen slappade vi bara. Lite senare gick vi till Handlarn och sen till tågstationen, ja, station och station, det är en liten väntstuga där, men det finns i alla fall en skärm som visar tågtiderna så helt omodernt är det inte. När Britt-Mari hade kommit på tåget tog jag en promenad innan jag fortsatte hemåt där det blev lugna puckar. Dock så är måndagen lite speciell också, då var det tre år sedan jag och Johan träffades, tänk, tre år sedan han körde ner till Sävar för att träffa mig.
 
Ja, det var lite om vad vi har hittat på här uppe tillsammans, inte helt fel va? Samtidigt som det har hänt mycket har man ändå hunnit slappna av då man bara har varit ändå och njutit till tusen. Har det riktigt bra här uppe och jag trivs så mycket med min familj här uppe.
 
 
Utkiken, Artuvaara

Tre år

 

Du fick mig att börja leva

Väderstörningar

Planerna var att skriva ett inlägg igår men igår hade vi inte så tur med vädret. Eller ja, fram till 17 tiden hade vi det ändå helt okej men efter det, jisses. Ett tag efter att Johan hade åkt till jobbet tog jag en promenad som tog över 30 minuter och när jag kom hem med det som köpts så gick jag ut på gården och arbetade i en timme. Bökade och bråkade med en del ris som skulle upp på transitflaket och efter det började jag kratta tusentals liter tallbarr och kottar, tog aldrig slut och blev inte ens nära att bli klar då det började mullra. Men som sagt, var fint ute och småmullrade lite men såg till att dra ut det mesta i alla fall och tur var väl det, jisses vilket oväder det blev. Där kring 19 tiden gick även strömmen och här var jag ensam i ett stort hus med hundarna och katten, kändes inte så roligt när ovädret var så nära inpå. Regnet forsade ner, åskan mullrade så att jag trodde taket skulle gå sönder och blixten slog ner inte allt för långt härifrån. Brukar tycka varken eller om åska, tycker mest det kan vara irriterande beroende på klockslaget, om man ska sova till exempel, men igår började jag nästan grina en gång. Var väldigt otrevligt att sitta själv i mörkret när det kändes som att taket skulle falla ner på mig mer än en gång. Vi var strömlösa fram tills efter ett någon gång på natten i alla fall så som tur var kom den tillbaka tillslut.
 
I måndags åkte Britt-Mari hem och efter det har det inte hänt så mycket. Tog det ganska lugnt efter att hon for och igår, ja igår kom ju ovädret från ovan som sagt. Var alldeles för varmt i natt att sova så vi åkte ut i transiten på spaning, vi fick se två harar, fyra renar och en liten räv, ja, även en himla massa fåglar som helst ville flyga in i bilen av någon anledning. Tillslut fick vi sova i alla fall och idag har vi gjort kinagryta och haft besök av Anette och Elias, blev att vi bjöd de på lunch och sen kollade vi igenom lite bilder på datorn och det pågick även lite legobyggande på golvet. Givetvis försökte Ira äta en legobit, plottskalle! Haha, ja, kan inte vara lätt att vara plott. Antigen så är de två systrarna väldigt tröga eller så är det helt enkelt väldigt obrydda om vad andra tycker är rätt och fel, haha.
 

Ira & Iris, systrarna som håller ihop i vått och torrt

RSS 2.0