Å hej och hå!

Bestämt inflyttningsdatum i lägenheten var 1a september, jag hade tur och fick hämta mina nycklar redan igår. Redan på kvällen började jag och Emma plocka upp lite från förrådet, vi tog det vi orkade och kom åt. Idag hörde jag mig även för efter bärhjälp och fick hjälp av min käre kusin Andreas och min före detta granne Krister. Vi började flytta in mina saker vid klockan 20, då klockan närmade sig 21.30 var vi klar. Allt gick väldigt fort och bra, är väldigt nöjd över att känna riktiga karlar. Nu saknas bara köksbordet, gardiner, lampor och tavlor. Måste även inhandla lite smått och gott som behövs i köket och i badrummet. Bilder kommer upp då jag har fått lite mer ordning och reda på allting. Vill gärna ha uppe gardiner i alla fall, men det är ju inte det viktigaste.

Tack så mycket för all hjälp!

Lägenhetsinnehavare

Idag har jag skrivit på mitt lägenhetskontrakt och jag har även gått en rundtur i min 2 rum och kök på 56 kvadrat. Kommer säkert trivas jättebra där så fort allt kommer i ordning. Är dock lite skeptisk mot tapeterna i köket, gillar inte mellanblå i ett kök då jag anser att det passar sig bättre i ett sovrum. Blir att ta upp det sen och så ska jag fråga om det finns något badkar man kan få. Vill väldigt gärna ha det och då skulle mitt toalettrum vara perfekt. Idag är det prick en vecka tills jag får flytta in, så jag hoppas att det inte blir några ändringar och att den före detta innehavaren hämtar sina sista saker. Vill någon hjälpa till att bära är det bara att ringa ;)

200 år av fred i Sverige

Idag är det ingen vanlig dag, idag är det 200 år sen det var krig i Sverige. Tyvärr missar jag allt håll i gång hemma i Sävar då kungaparet hälsar på osv. Har tjatat om den här dagen väldigt länge, så det känns tråkigt att jag missar allt. Men vad gör man då man sitter flera mil bort och inte har pengar. Alla har vi väl dåliga tankar om Sverige ibland, men vilka har inte det om sitt hemland? Jag är väldigt stolt över att vi inte har haft krig på 200 år och jag är även stolt över att mitt Sävar är Sverige sista slagfält.

19/8 1809-19/8 2009 <3


"Fäderneslandet åt
sina stupa söner"

Monument ståendes i Sävar

HEJA SVERIGE!


G som i Great!

Saker jag fått till lägenheten;

Soffor (3a+2a)
Tv bänk
Vardagsrums matta
Vitrinskåp
Data bord
Litet runt glasbord
Byrå
Köksbord + stolar

Tack så mycket till alla som hjälpt mig!

För det är ingen vanlig dag...*nanana*

För det är min födelsedag! Hittills har jag fått ett ljunglila nattlinne, har tre till i andra färger. Kanske onödigt, men är fina och sköna nattlinnen. Jag gillar även att variera, så det är perfekt. Har även haft kontakt med sociala idag och fått höra utslaget. Dom beviljade inte hjälp med första hyran då dom anser att jag kan bo hemma. Ska jag ställa upp resesängen i toalettrummet? En god nyhet var dock att jag får en hemmaboendes riksnorm som täcker juni-aug, det betyder att jag kan betala första hyran på lägenheten själv. Den 1a september blir jag Sävarbo igen och även granne med min kusin, längtar så. Har inte allt som behövs för ett komplett hem, men det är i alla fall mitt hem. Har planer på att åka ner redan nästa fredag då min pappa har tänkt försöka hämta mig och mina saker då.

Efter alla telefonsamtal fram och tillbaka idag så for jag och Ernie på utflykt till Boden. Där tog vi en fika och åkte upp på ett berg för att kolla in utsikten. Ikväll blir det kycklingwok och hallon sorbet till efterrätt. Vi ska även se klar The boat that rocked, blev en sen natt igår och vi orkade verkligen inte se klart filmen. Nu ska jag fortsätta fylla år och känna mig gammal, ha en fin Erica dag!

Notering

Att ringa och säga att man är i Sävar är att inte höra av sig
Att ringa och bjuda folk på inflyttnings/förfest är att inte höra av sig

Notera det

Håll tummarna

Var som sagt på soc idag, på fredag ska dom ha sammanträde angående min lägenhetshjälp. Håll tummarna säger jag bara! Enligt min handledare måste man dock ha ett syfte med flytten som t.ex studier. Jag tycker att psykisk ohälsa är ett väldigt bra syfte. Jag kan ju inte gå här och gå sönder mer och mer. Så låt mig få en fin födelsedagspresent nu på fredag, lägenheten! Mitt hjärta vill hem..

Ett år utan dig

Nu har det gått ett år sen min älskade farfar gick bort, det känns fortfarande som igår. Jag vaknade och var nöjd över att sommarjobbet var över, äntligen kunde jag ta det lugnt och invänta min födelsedag. Då får vi samtalet om att du är sämre, att du inte klarar det. Det som fortfarande gör mest ont är att vi inte hann fram i tid, resan tog 100 år.

Det jag saknar mest är att höra dig säga Hej Erica..Ingen har låtit så glad åt att se mig som du. Du är och förblir en av de finaste människorna jag fått möta. Hoppas du möter mig då det är min tur att gå. All min kärlek till dig farfar.


"Jag saknar din stämma och din ärliga röst
Du hade ett hjärta som slog så sant i ditt bröst"

Åter i Luleå..igen

Har haft en bloggpaus då veckorna som gått varit rätt så bokade. Förr förra veckan kom pappa, Kajsa, Eve och Emil på besök. Dom stannade till tisdagen och for sen vidare till Jokkmokk. På onsdag kvällen kom mamma och Kent på besök. Var väldigt roligt att få besök så tätt in på varandra. Jag, mamma och Kent for in till stan på torsdagen, vi gick runt och tog det bara lugnt. Då Luleå Kalaset inleddes den torsdagen så fanns det mycket uteserveringar osv, vi gick och satt oss på Schlager salongen för en öl. Vi var även tillbaka till stan på kvällen/natten för ännu mer öl. Tycker att Luleås prat om gratisbussar bara var skryt då bussarna bara var gratis mellan 18.30-20.00 medans nattbussen kostade 40 kr och vi var packade som sillar i bussen. Varför ska man betala för att stå manglad i bussen? Hade varit mer värt med gratis nattbuss.

På fredagen blev det att jag åkte med ner till Sävar. Det var något som verkligen behövdes då jag har börjat må dåligt igen. Under veckan som gått så har jag hunnit med Rapido, Coverkings, Gammlia, Eurasia, Eastern Palace och Garaget. Har blivit bortskämd med god mat och gott sällskap i en vecka och det var rätt och slätt tungt att åka upp igen. Har bott här i nästan tre månader men har börjat känna att jag vill tillbaka. Jag känner mig tom utan Sävar och närheten till min familj. Det mesta känns förvirrande just nu, blivit smått dumförklarad för att jag vill flytta tillbaks och för att jag flyttade överhuvudtaget. Men varför ska man inte ta chanser i livet istället för att stå och stampa på samma fläck?

Även den här veckan är rätt bokad så får se hur aktiv jag orkar vara. Just nu är allting jobbigt att ta tag i.

Tisdag; 1 år sen min älskade farfar gick bort, saknar dig för var dag som går <3
Onsdag; Möte på soc angående hjälp med pengar och flytt (Wish me luck)
Fredag; Jag fyller 21 år

Avslutar inlägget med lite fina bilder som jag fått av min storasyster <3Kluven

I had a demon in my head,
I don't know what I've said
I'm so sorry for the stories that I've told

Nothing is for real,
And You know it
I'm just gonna let it out,
I'm just gonna let it out...

I'm having nightmares all the time,
for reasons I cant find
It's getting darker now,
But, I wont close my eyes

Nothing is for real,
And You know it, You know it
I'm just gonna let it out,
I'm just gonna let it out...

RSS 2.0