Alltså..

Jag har fortfarande inte fått in pengar på mitt konto. 138 kronor på kontot minus 60 kronor imorgon på buss. Jag vet inte vart jag ska ta vägen, har så ont. Får höra att jag kan vara bara lugn, inte bli stressad och att allt ordnar sig. Sånt kanske är lätt att säga för den som har ett jobb och en lön som kommer samma datum i månaden. Sitter man i min sits så förstår man, annars inte. Jag har aldrig tyckt om pengar och är väldigt osäker på om jag någonsin kommer göra det. Tänker på pengar varje dag och ännu mer nu. Har man lite mat hemma och räkningar som går ut genom dörren precis i denna stund, då är man inte så lugn. I alla fall inte jag, är det mig det är fel på?

Jag hoppas verkligen att pengarna kommer in nu senare under dagen, annars vet jag inte alls vad jag ska göra. Det här är inte hälsosamt alls, känner man mig så vet man det.

Don't stop believin', eller hur var det?

Sthlm - Sen uppdatering

Var ju som sagt i Sthlm torsdag-söndag, har valt att inte skriva om det förens nu eftersom jag helt enkelt inte har orkat. Har inte fått in mina pengar ännu vilket stressar sönder min kropp och själ totalt. Så nu gäller det bara att försöka komma ihåg lite detaljer angående Sthlm.

Torsdagen började med en bussresa in till Umeå, jag och Britt-Mari åt lunch med mamma på Frasses och efter det fick vi skjuts ut till flygplatsen. Vi checkade in på ett mysigt hotell centralt som heter Freys, ligger även väldigt nära våran restaurang London, dit vi även gick och åt middag. Efter middagen gick vi en promenad till Gamla stan och tillbaka, vi hade rätt så ont i både fötter och ben. Blev coca-cola på rummet och vi gjorde såklart våran klassiker, is i handfatet! Tror städerskorna reagerade på hur många islådor som fanns i rummet.

Fredagen bestod av väldigt mycket spring på stan. Middag blev det på London...igen. Vi älskar det stället helt enkelt och cidern vi fick till maten var väldigt god! Senare på kvällen så träffade vi David, vilket var väldigt roligt och trevligt. Blev en tidig natt då vi var väldigt trötta och sluta i kroppen.

Lördagen började med en liten sovmorgon, efter det blev det stads spring igen. Vi gick säkerligen bort många kalorier samtidigt som vi åt upp dom sen igen. Innan middagen i Gamla stan på Michelangelo (kan ej stava det) så fräschade vi upp oss lite på hotellrummet. Vi kom tillbaka precis i tid till Körslaget! Vilket sög på grund av en persons misslyckande, men men. Vi ställde om klockan och sen var det dags för sängen då vi skulle åka hem dagen där på.

Söndag - Home sweet home. Vi åt lunch ute på Arlanda och tog det lugnt ett tag innan flyget gick. Tyvärr kom man hem till en liten snöstorm och snöplumsande.

Tack för en rolig och fin helg Britt-Mari! <3


Cubus, 199 :-  Snygging i Sthlm


Skandal!

Jag hade valt bort att blogga om Körslaget som var igår då jag var på mini semester i Sthlm. Blev att vi såg det inne på hotell rummet och på grund av olika orsaker känner jag att jag måste kommentera ändå! Har tre saker jag vill ta upp.

1. Vad i #%?@* gör Niklas Strömstedt kvar?
2. Varför måste vi tvingas lyssna på den färgglada fjanten som bara gnäller?
3. Hur FAN lyckas tv 4 göra en sån rejäl tabbe? Hur kan man först säga till en kör att den går vidare och sen; Oj jag sa fel, ni gick inte vidare. Att se glädjen bytas ut till sorg och ilska gjorde mig riktigt förbannad! Fy skäms på er!

Bah, det är en skandal! Hoppas att resten av säsongen fortsätter väl, annars vet jag inte vars jag tar vägen.

Puss & Kram choklad banan (tv 4 får dock verkligen ingen Puss & Kram chokladbanan)


Justja!

Förutom väskan som jag skrev om i mitt förra inlägg så har jag även köpt en fin sommar topp på Lindex. Är väl tänkt att den ska vara lite pösigare, men då man har former råkar man fylla ut plagget så det blir tight istället, men inte gråter jag för det. Idag har jag även köpt två klassiker; Dirty Dancing och Grease. Fick en knäpp inne på Ica och ville så gärna köpa Grease, så varför inte köpa två filmer då det är bra pris. Länge velat ha även Dirty Dancing så jag letade lite och tillslut fann jag den, snacka om tur.


Lindex, 149 :- Ica, 2 för 99 :-


To die for

Idag spenderades min förmiddag på stan då jag skulle på Ungdomstorget. Före mötet sprang jag in på arbetsförmedlingen och verifierade mina meriter. Efter det bar det vidare till Lindex då jag häromveckan såg en handväska som enligt mig är to die for. Har länge varit sugen på en liten väska som man slänger över axeln då man ska ut på puben osv och den här skrek helt enkelt mitt namn. Vandrade lite extra på stan då jag kom in ganska tidigt motför min tid på UT men även det är ju roligt ibland. Väl där inne så mötte jag upp min handläggare och sen började mötet med en herre. Vi pratade lite allmänt om min bakgrund, skola, sjukskrivning etc. Måndag till onsdag ska jag även dit på introduktion, så kommer få veta mer då och i juni ska jag dit på ett informations möte. Känner mig väldigt positiv efter mötet då han var noga med att poängtera att jag inte kommer slängas ut i något då jag har papper på att jag inte orkar med 100 %. Känns tryggt att träffa någon som fungerar så, vissa vill ju slänga ut en på en gång och tro att allt fungerar på ett kick. Så vi ser vart detta leder, kanske vad som behövs för att få en kick i livet?

Tillbaka till väskan, den ska jag ha med mig till Sthlm! Jag och Britt-Mari åker nu på torsdag till Sthlm för att sen komma hem igen på söndag. Är väldigt behövligt med en liten semester då det varit mycket det senaste halvåret. Vi ska båda samla våra krafter, äta och dricka gott. Kan det bli mycket bättre?


Lindex, 179 :-


Körslaget har kört igång!

Nu har mitt program Körslaget kört igång igen! I denna säsong får vi möta; Marie Picasso, Linda Sundblad, Rongedal, Kalle Moraeus, Morgan "Mojje" Johansson, Niklas Strömstedt och Ralf Gyllenhammar.

Min bedömning:

1. Med härligt gung och mörka hår rockade Maries kör sig in i mitt hjärta
2. Linda är lika med girl power! Hoppas hennes kör går lika långt som Olas manskör
3. Moraeus var lika go och glad som en nallebjörn, med sin värme för kören kommer han långt
4. Ralfs kör rockade, hade troligtvis varit ännu bättre med annat låtval
5. Mojjes låt var bra men samtidigt inte
6. Jag trodde att Rongedal skulle ha mer håll i gång än det här
7. Niklas, du borde stannat kvar med Glennmark och Eriksson

I första avsnittet är det ingen kör som åker ut, man får dock veta vilka två körer som låg sämst till. Niklas kör kan jag förstå, men Lindas? Vad är det för fel på Sverige?
Mina tre favoriter


Uppdatering, Selma är räddad!

Riksbankens fullmäktige har sagt nej till att göra tjugan till ett mynt. Han har däremot sagt ja till tvåkrona, tvåhundrasedlar och förnyelse av sedlar.

Jag tycker fortfarande att det här med tvåkrona och tvåhundralapp låter konstigt, men jag är nöjd med att tjugan stannar!

Puss & Kram chokladbanan

Napp på nätet?

Är det lättare att få napp på nätet? Ja, om du är snygg. Många väljer att söka sig till nätet istället för att sälla sig till kroglivets utseendefixering. Tror att i många fall så tror människor att utseende fixeringen på nätet inte är lika hård som i verkliga livet, men det är den enligt en studie gjord av Roland Paulsen, doktorand i sociologi på Uppsala universitet. Enligt hans studie är det även mörkare för överviktiga människor. Det är även vanligare att överviktiga kvinnor får riktigt förolämpande kommentarer mer än män. Han intervjuade överviktiga män som det var helt okänt för.

Överviktiga kvinnor berättade att det ändå var lätt att få napp, men bara om det gällde sex. Ses vi kvinnor fortfarande som trofér? För mig är det inget av det där någon nyhet. Har fått höra många förolämpningar, även av tjejer. Att hitta en sexpartner är även mycket lättare än att hitta en livspartner. Vet inte hur många gånger jag har fått höra att jag är en underbar tjej men jag borde gå ner i vikt. Är även vanligt att jag får höra fina ord just för att jag ska vilja släppa till. Vill jag inte så blir jag behandlad som gårdagens sopor. Skulle det vara meningen att alla människor skulle se likadana ut så skulle vi göra det. Dagens sanning är att alla är vi olika, varför kan inte fler inse det vackra i att vara sig själv?

Programmet Dating in the dark visar ju också hur många som går efter utseendet. De kommer dit för att träffa kärleken för att det inte funkat i deras vanliga liv. Om allt känns rätt i mörkret, varför inte bryta sitt mönster och chansa? Vad förlorar man på att chansa för kärlekens skull med en människa man i vanliga fall inte skulle träffa? Jag själv tycker att det är själva idén med programmet, man ska kunna gå djupare i sig själv.

Visst har det hänt många gånger att jag önskat att jag passat in i mallen för hur man ska se ut. Men skulle allt bli lättare? Skulle jag vara jag? Jag tror inte det..

Napp på nätet? Om du är snygg! - Artikeln som fick mig att fundera lite

Knockin' on deads door

Måndag kväll. DÖDSMISSHANDEL .Ersboda


Lugna puckar

Ännu en fredag har jag suttit framför tvn och sett på Solsidan, känner mig gammal. Var en tröttsam kväll samtidigt som den inte var det. Somnade först efter klockan åtta på lördagsmorgonen, fick sova ungefär två timmar. Efter det somnade jag om ett tag till men gav tillslut upp, orkade inte sova bort hela dagen. Min lördag vart lite annorlunda motför vad jag hade tänkt mig, det var trevligt. Efter ett berg av disk kom mamma förbi och vi åt en god middag tillsammans, skinkschnitzel och gratäng. Vi hann även med att vara händiga och sätta upp Carpe Diem ovanför huvudkudden, blir man mer peppad då tro? Vi hamrade så det rent av slog gnistror om oss.

Sen blev det att se melodifestivalen, jag är inte så nöjd med Sveriges bidrag till Eurovision, är ni? Jag tycker överhuvudtaget att melodifestivalen är mycket sämre än förut, det ska ju vara schlager! Till det blev det både semlor, pringles, ostkrokar och godis. Måste jag berätta att våra magar sa ifrån lite? Blev på bättre humör då jag fick se Bruce den allsmäktige, ett skratt om dagen är bra för magen? När klockan var en bit över midnatt tog mamma sitt pick och pack och vandrade hemåt. Så där satt man ensam igen, såg på Mr Deeds samtidigt som jag kollade till msn då och då. Tillslut vart jag less och la mig, börjar jag bli gammal?

Puss & Kram chokladbanan

Hej då tjugan?

Läste nyss på aftonbladet att det har kommit in ett förslag på att tjugan ska bli en småpeng. Då tjugan anses ha dålig kvalitet borde den ersätta med en småpeng!? Det har även kommit in ett förslag om att det ska införas två nya valörer: tvåkronan och tvåhundra lappsedel. Det blir mindre småslantar och hundralapps antalet kommer sjunka vilket sägs vara bra då vi har för många.

Så vad tycker ni? Ska tjugan bli en slant? Ska vi ha tvåkronor och tvåhundralapps sedlar? Jag själv gillar tjugan som den är och är väldigt osäker på tanken om tvåkronor och tvåhundralappar. Sägs dock att förändringar är bra, är denna det?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6755856.ab

Borde dessa två bli en?
(bjuder på det fula utseendet)


Foten mår bra nu

Här hemma går jag oftast runt i crocs, mest för att inte bli kall om fötterna på grund av värken jag får annars. Vid vissa tillfällen går jag självklart barfota, gjorde det nu i helgen. Givetvis trampade jag in något under hälen vilket gjorde väldigt ont. Det var något så litet att jag inte såg det, kunde bara känna att jag hade något där. Fick lite smått panik och rev med naglarna, klämde och hade mig. Lyckades tyvärr bara få ut blod, inget mer. Idag när mamma var upp en sväng fick hon leka doktor och massakera min häl med en säkerhetsnål. Ut kom en liten liten liten glasbit!? Skönt att den är borta nu i alla fall, haft rejäla problem att gå nu och då, fått halta som en halt höna istället. Men nu mår foten bra igen!

Snipp snapp slut, så var sagan slut!

TDL+Ica+Television night!

Idag följde jag med storasyster till tandläkaren, medans jag satt i väntrummet läste jag nästan ut en hel bok. Nej, den är inte tjock och nej det tog inte flera timmar för syster. Efter det for vi vidare på Ica där min korg blev väldigt onyttig, för tillfället så orkar jag inte bry mig..ha! Sen blev det hem för att äta lite middag då min mage började skrika efter mat. Hade en konstruktiv diskussion med kebadressing flaskan först bara, den var elak! Tillslut så var min mage nöjd så jag satte mig framför datorn, väldigt ovanligt? Jag råkar älska msn och alla gulliga jag har där, några mindre gulliga tyvärr.

Lite senare kom syster in genom dörren för en tv kväll. Vi har sett hela fyra program, let's go crazy!

Dating in the dark - Älskar och hatar det. Får ont i magen men vill ändå se hur det slutar.
Desperate Housewifes - Följer det med syster..ibland
Cougar Town - Avsnitten är för korta, jag vill ha mer! Ge mig!
Christine - Rolig serie som jag dessvärre inte orkar följa

Tack för en mysig kväll! <3Såhär ser man ut efter ett riktigt blåsväder


Mönster

Jag har fått en uppgift, hjälp! Min uppgift är att tänka ut vilka mönster i mitt liv som jag vill ändra på eller rent av bryta. Jag har väldigt svårt för uppgifter då jag väldigt lätt får lösa ledningar i huvudet då jag SKA göra något. Det är mitt liv och jag har levt det länge, tillslut bleknar allt som är tydligt. Man lever det liv man är van att leva. Beror det på att man är rädd för förändringar? Att man är lat? Eller är jag helt enkelt för rädd att tro att jag kan göra något bättre? Som sagt, jag tycker att det hela är jättesvårt och behöver därför råd om hur och vad man borde göra. Har fått två råd som lyder såhär;

1. Skaffa dig en rik karl
2. Träffa inte grobianer

Så alltså borde jag träffa en drömprins, vore allt klappat och klart då? Lycka kan inte köpas för pengar, men visst skulle man må mycket bättre psykiskt av att inte behöva tänka på det varje dag. Det här med grobianer tycker jag är väldigt svårt. Jag får höra att jag dras till fel personer och så vidare. Man ska inte behöva någon för att må bra, men att ha den där någon gör oftast allt så mycket bättre. Hur gör man för att kunna se folks dåliga sidor tidigare? Hur gör man för att inte låta sig luras av vackra ord? Jag vet helt enkelt inte hur man gör och jag tror verkligen att det är jättesvårt att lära sig då man oftast handlar omedvetet.

Tips och råd tas emot med öppna armar, tack på förhand!Oj

Jag som inte är van att få kommentarer har fått hela sex stycken för mitt förra inlägg. Vilket verkligen är jätteroligt att se. Tack så mycket!

Har även fått en kommentar nyligt på ett äldre inlägg där det står att jag inte ska ha någon rulltårta. Smultron, ska jag ta det som en pik? News flash, det gör jag inte ;)


Big girls you're beautiful!

För någon dag sen fick jag ett mail från Ellos där dom bad mig som är plus size att svara på några frågor. Ellos undersöker möjligheten att lansera en webbsajt som är tillägnad kvinnor i storlek 46+. Det är något som jag verkligen stöttar och verkligen vill ha! Visst finns det fina utbud ibland på Generous, BiB osv, men tyvärr är dom flesta modellerna tält. Att så många tält modeller finns är ju bara ett bevis på att många större vill dölja sina kroppar. Vissa känner sig trygga i det och visst är vissa såna modeller fina, men då matchar jag det gärna med ett midjebälte. Liten eller stor, hylla din kropp! Jag döljer också min kropp med vissa plagg, men samtidigt framhäver jag mina good parts. Varför ska inte jag kunna få ha samma utbud som storlek 42, både i klädesväg och underkläder. Tummen upp för Ellos steg ut i framtiden!

Det är mycket skriverier om att det är ohälsosamt att vara stor, men samtidigt så är det också det om man är för liten vilket många strävar efter att bli. Man har ingen rätt att dömma någon annan efter deras kroppstorlek, vem vet vad som ligger bakom? Finns alla möjliga orsaker till den kropp man har t. ex mediciner, gener eller psyket. Är väldigt ofta jag blivit dömd just för att jag är större. Jag är en jättefin tjej, men jag vore ännu bättre om jag gick ner i vikt. Det är ingenting att hymla om, jag vill också gå ner i vikt men just nu gör jag ingenting åt det. Min orsak till att gå ner i vikt är för en längre framtid och att en dag få barn.

Man har som sagt bara sin kropp, därför ska man hylla den. Klä dig i det ni trivs i, inte i vad folk anser att ni borde bära! Jag har varit större sen små barns ben, jag har fått höra det sen dess. Jag lärde mig som tur var tidigt att gå min egen väg. Jag lever för mig, inte för någon annan och jag föreslår att ni gör detsamma! Man får ett så mycket rikare liv av att våga vara sig själv. Skin som den sol du är!


Spegel, spegel på väggen där

Säg vem som skönast i landet är...

Efter nästan tio månader utan väggspegel så sitter den äntligen upp på väggen. Mamma var gullig och kom över för att hjälpa mig med att sätta upp den. Fick även hjälp med att skruva åt sängbenen och ett vägguttag blev fixat. Vem behöver en man då man har sin mamma? Hon kan hon! Tack så mycket för hjälpen! <3

Det var inte helt problemfritt att få upp spegeln dock. Först skruvade vi fast sex skruvar av åtta med plattan åt fel håll. När det är ordnat och vi ska dra åt en skruv lite extra, ja då går skruvjäveln av! Så just nu har jag en lång skruv inne i väggen som inte gör någon nytta alls. Spegeln har suttit upp i nästan tre timmar nu i alla fall, så jag tror den sitter där den sitter. Råkar någon göra så den lossnar kan jag alltid dra fram mina puppy eyes så det ordnas dit en ny spegelvägg. Haha, skämt åsido!Ett livstecken, ett stortMiss miss miss you! Min lilla pojke är stor!


Det gör ont

Fick två gamla bilder på dig av en bekant på msn. En bild från våran första dag tillsammans, då vi busade med kopplet. Minns du? En bild från den regnigaste natten någonsin och du blev smutsig för att du ville gräva. Minns du? Jag minns, jag minns när jag såg dig första och sista gången. Jag minns allt där emellan, jag minns hur mycket jag saknar dig och vilket stort hål jag har i mitt hjärta. Lever du än? Kommer du ihåg mig?Idag

Idag har jag suttit vid Ica, njutit av solen och ljudet av snö som töar...


Idag...

Idag har jag:

Dammsugat
Diskat
Bytt fönsterlampa
Tvättat
Bäddat rent i sängen
Duschat


*klapp på axeln*

Psst, mamma! Jag har lärt mig vika sängkläderna som dig nu ;)

Puss & Kram chokladbanan

Cougar Town

Är det någon som har missat premiär avsnittet av Cougar Town? SYND! Ni har verkligen missat något vill jag lova. Tycker att det är väldigt lätt det tar lång tid att komma in i en serie. Med detta avsnitt satt man fastklistrad framför tvn varje sekund, ingen var dålig! Fortsätter det så här är det en av nutidens bästa serier!

Som utlovat

Som utlovat kommer här bilder på mina fina saker jag fått hemifrån morfar. Tavlan med fjärilen har min mormor gjort, bara så ni vet! Känns skönt att ha något som hon lagt ner sin själ i då jag aldrig hann lära känna henne då jag var så liten när hon gick bort.Halsens mjukdelar

Som vanligt är jag inte så vidare smart. Jag hade missuppfattat min kallelse totalt. Det var inte en röntgen som stod på tur, det var ultraljud. Dock var det på röntgen avdelningen, så helt fel ute var jag ju inte i alla fall. Tyvärr så tog jag då ut alla mina piercingar i onödan, skit kul då jag inte kan få tillbaka kulan på ringen i näsan. Lava nästa!

Nog om det, innan ultraljudet gjordes på mina lymfkörtlar fick jag även veta att ett celltagningsprov troligtvis skulle göras. Och som vanligt fastän mina körtlar såg bra ut, fin färg och form fastän dom var stora kom den vanliga meningen; För säkerhets skull tar vi cellprover ändå. Så där ligger jag halvnaken på en brits och börjar känna mig lite rädd inför att bli stucken i halsen två gånger i vardera körtel. Sticket kändes precis som vid blodprov men trycket som kändes var näst intill outhärdligt för mig. På vänster sida kändes det som rejäl tandvärk och käkvärk. På höger sida kändes det som ett skruvstäd kramade om högra hjärnhalvan. Tillslut blev jag klar och fick gå därifrån, är fortfarande öm men det går väl över i sinom tid. Nu är det bara att vänta på provsvaren, peppar peppar ta i trä!I'm so sexy


Sjukhusbesök - Liten uppdatering

Är ett tag sen jag var på mitt senaste sjukhusbesök, då var det ultraljud på halskärlen som gällde. Före det kollade jag upp mina förstorade lymfkörtlar, men den läkaren sa som sagt att det såg bra ut. Så, som en klar blixt från himlen har jag fått ännu en sjukhustid. Imorgon bitti ska jag röntga halsens mjukdelar, varför förstår jag inte. Kommer dom på något mer kan dom ju gärna höra av sig, jag blir bara förvirrad. Wish me luck!

Puss & Kram chokladbanan

Hujeda mig

Dagen började med pizzor som satt fast i papperet på plåten, blev vilja, våld och vaselin. Eller hur Emma? Emma lyckades verkligen med att få loss pizzan medans jag bara massackerade min bit, såg mer tuggad ut än nyss upplagt på tallriken. Jag hade bett Andreas köpa glass och det gjorde han till och med. Vart väldigt roligt prickat det där.

Jag: Köpte du glass?
Andreas: Vilken sort ville du ha?
Jag: Vaniljglass med jordgubbssylt
Andreas: Jag köpte det till och med!

Helt otippat då han inte visste vilken sort jag ville ha, men vi är ju kusiner så vi har nog någon slags sammankoppling med våra tankar. Haha!

Efter praktiken bar det av till affärn för mig och Emma där båda storshoppade. När jag kom hem så blev det lite tvtittande och sen datorsittande för att jag inte skulle gå och lägga mig. Lite senare kom mamma förbi med woken som hon lånat, dock har jag den bara till låns. Den är i grund och botten pappas, men då jag använder den oftare och har mer plats i köksskåpen så får den stå hos mig, perfekt! Blev kina mat a la Erica till middag, mums! Varvade ner ett tag efter maten innan vi skulle fara till morfar. Nu då morfar bor på hem så ska hans lägenhet tömmas på det han inte kan ta med sig. Så jag har fått hem lite smått och gott, kommer upp bilder då jag har batterier och dagsljus. Ska försöka ordna det redan imorgon så ni får se vad fint jag fått. Kändes lite hemskt dock att stå där och ta för sig då han inte gått bort ännu, skulle dock kännas ännu värre om han gått bort. Min lilla morfar bli 90 år i år, krutgubbe! <3

Puss & Kram chokladbanan

RSS 2.0