Påsknovell

Ja, har som sagt åkt emellan Nattavaara och Purnu nu då jag har varit upp. I torsdags åkte Johan till Purnu, jag valde att stanna i Nattavaara, är ju van att han är borta på nätterna i och med renskogen och så vidare men nog kändes det konstigt att vara särbos med knappt tre mils avstånd istället för de 40+ milen som man är van, haha. Man kan ju tycka att vi borde vara tillsammans hela tiden när vi inte ses så ofta men ja, vårat liv kan inte riktigt se ut så i och med renskogen och det är något som jag har valt att gå in i. Brukar ju säga att även när vi bor ihop kommer vi att vara särbos många gånger då Johan jobbar skift och har renskogen också vid sidan om. Ibland kan jag undra vad fan jag ger mig in på, men ja, det kallas kärlek. Är inte orolig för att känna mig ensam eller oälskad, kommer ju samtidigt ha mitt att sköta också, så ser det ju ut, vi kommer att vara två personer med olika liv som ska sammanflätas till ett. 
 
Men ja, åter till min vistelse kanske, haha. I fredags blev jag upphämtad av Tina, vi åkte vidare till Nattavaaraby, hon för att jobba på påskstafetten och jag för att ja, komma ut och ha det trevligt medan Johan var i renskogen. Slutade med att jag hjälpte till på plats, stod för hamburgekassan ett tag, bar in och ut saker och så vidare. Var en riktigt trevlig förmiddag med en rejäl uppslutning. Var 19 lag som åkte skidor, en av de minsta fyller 2 år i juni, jisses så söt! Allting avslutades med lotteri och prisutdelning, själv fick jag med mig en vintspåse hem och påskägg till mig och Johan. Hann nästan bara komma hem innan Johan kom och vi åkte vidare direkt till Purnu, jag gjorde mig i ordning på en gång medan Johan skruvade skoter, senare kom han in och gjorde sig i ordning och vi åkte vidare till Palohournas, även kallat Pallo för att fira en kusin som fyllt 50. Vart en riktigt trevlig kväll fylld med mycket gott att äta och många att prata med, vi var runt 50 stycken i huset och ja, det kändes. Höll nästan på att svimma och spy av värmen så fick gå ut några gånger. Tillslut bar det av hem då klockan skulle ringa tidigt nästa morgon.
 
I lördags ringde klockan fem, jag var inte så nöjd och tog mig nog inte upp förens runt tjugo över kanske. Blev att äta frukost och packa för att sedan åka till renskogen, idag skulle vi mata renarna. Var en riktigt underbar dag att vara ute i, solen sken och fåglarna kvittrade. Fick även ett riktigt träningspass när jag matade renarna, stod och balanserade i fodersläden med hjälp av en spade mellan karen för att sedan skotta foder, för mig som inte är van detta var det tungt och tog lite längre tid. Som tur är Johan införstådd med det, tror faktiskt han bara blir glad över att jag är med och kämpar, han vet ju också hur mycket jag älskar att vara med i renskogen och hjälpa till i den mån jag orkar. När vi hade utfodrat renarna utfodrade vi oss själva för att sedan ta en skotertur, jag som var helt död i benen ramlade av en gång och det hade Johan nog riktigt roligt åt. Vet inte hur många gånger jag sjönk ner djupt i snön innan jag testade att krypa upp från diket för att bara sjunka ner igen, ja, jisses. Tillslut tog jag mig upp och vi åkte hem till Nattavaara för att ta igen oss. 
 
I söndags var det renskiljning på gång men jag valde att stanna hemma, var helt slut i kroppen och ja, det var ett bra val, karlarna var ute i över tolv timmar. På eftermiddagen blev jag upphämtad av svärmor och hemma i vita huset hjälpte jag till med att duka och plocka fram inför påskmiddagen vi var bjudna på. Blev en riktigt god påskmiddag och efterätt med gott sällskap, senare på kvällen kom karlarna hem och fick äta dem också. Jag och Johan åkte senare till Skolådan då vi båda var trötta, Johan var helt slut vilket jag kan förstå, var väldigt mycket renar. Vi somnade ganska fort båda två. 
 
I måndags fick vi ännu en vacker dag och medan vi väntade på att klockan skulle gå för att vi skulle få besök fick vi ett ryck och städade. Är alltid lika skönt att få bort hundhår och bråte, vilken skillnad det blev. Vi hade förvarnat besöket om att det var stökigt och sen var det inte stökigt längre, klassiker! Har myntat ett nytt uttryck under dessa dagar och det är renhudsdag, i måndags var det ännu en renhudsdag. Johan tog fram en renhud och skottade till ett bra ställe åt mig där jag kunde lägga mig och bara vara i solen. Lite senare gjorde han i ordning för lassokastning så vi övade några gånger med musik i bakgrunden, hade vi inte bott lika avskilt hade nog vissa trott att vi var tokiga, haha. Vi gick in igen och jag ställde mig för att diska, i samma veva som jag började diska fick vi även besök så det var tur då alla muggar var slut. Lite senare for vårat besök och ännu lite senare kom vårat planerade besök ut. Fick äntligen träffa lillan igen, hann ju träffa henne när hon var nyfödd sist jag var upp så har längtat. Johan hade gjort god mat, han hade kokat kött med grönsaker och så potti till det. Efter maten spelade vi Ticket to ride samtidigt som vi fikade gott. Klockan hann börja närma sig 22 innan besöket for hem och vi åkte vidare till Nattavaara. 
 
I tisdags, ja, en dag vi båda hade ont i magen av passade vi på att bara vara så mycket som möjligt. Jag klev upp och tog en dusch, senare åt vi frukost tillsammans och jag passade på att packa väskan innan vi gick till Handlarn för att ordna tågproviant till mig. Blev även att vi köpte hem så att vi kunde göra marängsviss och det blev nog våran lunch kan man säga, haha. Klockan sprang bara iväg och vi fick lov att värma upp maten snabbt innan tåget skulle gå, jisses vad jag hade en klump i magen hela tiden. Får alltid så ont i magen när jag ska åka hem, en klump blandad med ångest och stress. Tåget var i tid dock och ja, det är väl positivt men hann bara sätta mig på min plats så kom tårarna, tur att vagnen var praktiskt taget tom. Efter bytet i Boden blev det mycket trängre dock och det var riktigt skönt att komma hem än om ja, jag ville inte åka hem. Men så är det ju, hur jobbigt det än är att åka iväg så är det alltid skönt att komma fram och slippa vara på resande fot.
 
Ja, det var en lite novell om min påskhelg, skulle kunna skriva ännu mer om den men då skulle väl folk bli tokiga och se fyrkantigt, haha.

 

Ko..ko..ko

Koko säger kycklingen, nej just ja, det var ju göken! Här ekar det friskt men det har ju sina orsaker. Är uppe hos min fästman och spenderar all tid med honom, ja, förutom den tid då han är i renskogen och jag stannar hemma, orkar tyvärr inte följa med på alla svängar. Åker även emellan Kråkslottet och Skolådan och ja, det är svårt med täckning och så vidare på vissa ställen, ibland har jag inte varit kontaktbar alls vilket i sig kan vara ganska skönt ibland, sitter jag ensam vill jag dock kunna nå andra, haha. 
 
Imorgon är det dags att åka hem och det hugger så in i norden i hjärtat men vad kan man göra? Har 70 % seminarium på torsdag och så behöver jag komma in i sista svängen på arbetet, ja, sista och sista, vi har ju ett tag till på oss, ungefär en månad men ändå. Är mycket att hinna med och få till så att man känner sig nöjd. Viktigast av allt för mig är att få G men vill ju inte bara haspla ihop någonting, vill göra så gott jag kan utan att slita ihjäl mig. Nej, nu ska jag ha lite kvalitetstid med min karl, ja, om han inte har somnat det vill säga, men i så fall kan jag ju lägga mig tätt intill i alla fall och bara njuta av hans närvaro. 
 
Kommer att uppdatera mer om min underbara vistelse här uppe och de fina dagarna jag har haft! 
 

Påsklov

Har som sagt valt att ta ledigt i påsk, om det sen kommer tillbaka och biter mig i arslet, ja, det märker vi ju. Känns som ett bra val, vet inte om jag riktigt kan fokusera på examensarbetet just nu, ja, det finns ju alltid där i tankarna och just därför kan det vara skönt att ta ett litet avstånd. Glad påsk på er förresten!
 
Kom upp till Johan igår, båda tågen var i tid och båda resorna gick bra. Första resan delade jag plats med en matte och hennes dalmatin som ibland sov med sitt huvud på min dator, jisses så söt! Var lite trångt så självklart ville jag erbjuda lite plats. Det är perfekt att man kan ha både katt- och "hus"vakt så att man kan åka iväg med gott samvete. Som student har man ju alltid med sig det värdefulla också, haha. Ja, nu är ju Mirabelle ovärderlig för mig men tänkte mer på värdesaker. Hann landa i huset en stund innan Johan kom hem, efter det åkte vi till Purnu där Johan gjorde i ordning kött med salt lag. Hann träffa både Tobbi, Jonas och Anette också, det var trevligt, är ju ett tag sen man sågs. Hade en himla tur med det sista tåget förresten, min station, Nattavaara är stationen före Gällivare, cirka fem mils sträcka. En mil innan Gällivare hade tåget fått kabelproblem, SJ hade även skickat ut sms igår kväll om kompensation så de måste ju ha blivit stående ett bra tag. Där hade jag verkligen tur!
 
Blir att åka emellan Nattavaara och Purnu, Johan vill gärna vara i Purnu men jag vill helst vara i Nattavaara då han är mycket i renskogen. Här kan jag gå till affären, ha internet och ja, diverse bekvämligheter. Har framförallt täckning på telefonen här så är skönt att kunna vara kontaktbar och att kunna kontakta andra också. Har precis betalat bort räkningarna, hade egentligen inte behövt ta med dem men känns faktiskt riktigt skönt att redan ha betalat bort för denna månad.  
 
Har varit en lugn dag, försökte att få sova ut men hundarna sprang in och ut för att skälla, så förutom deras skällande så smällde det ju även när de sprang in och ut. Har hunnit köra en tvättmaskin, duschat, ätit lunch och gått en liten promenad som jag slog ihop med ett besök på affären där jag handlade hem så att jag och Johan kunde göra tacos. Han hade hunnit komma hem när jag kom hem så fick snabbt en varm kram. Innan det var dags för att laga middag tog vi det lugnt tillsammans i soffan en stund, är riktigt skönt att bara kunna vara ibland. 
 

Hit och dit

Ränner fram och tillbaka, hit och dit idag men visst måste man ha sådana dagar också? 
 
Min förmiddag började med en busstur ner på stan, vid sjukhuset hoppade två stycken på och satt sig framför mig, det tyckte jag inte om. En luktade gamla sura cigaretter och vad den andra luktade vet jag inte, höll på att få kväljningar i alla fall. Är extra känslig ibland när det kommer till dofter och odörer, vissa dagar funkar det inte alls. Väl nere på stan tog jag en promenad till biblioteket och hämtade ut en bok jag beställt, om den är nödvändig nu vet jag inte men kan alltid vara bra att kolla i den. Gick sedan vidare mot salongen för att få mina påsknaglar. Nu är jag gul och rosa som ni redan har sett. När naglarna var klara mötte jag och mamma upp Bim för en lunch och pratstund på Sibylla innan vi skulle dela på oss. Ja, följde med mamma på salongen och lånade toaletten men sen handlade jag litegrann och så bar det av hemåt. 
 
Här hemma har jag hunnit göra ganska mycket, ordnat det jag ska med, duschat och bytt i kattlådorna. Ska strax äta middag och efter det ska jag diska och även gå ut med sopor. Ja, så kan livet se ut för mig ibland. Är faktiskt ganska nöjd om man tänker på hur det ser ut ute i världen, ja, vad säger man. Nej, dags att svida om från morgonrock till kläder och sen ska jag värma upp min middag innan det är dags att fortsätta fixa här hemma. 

Typ så här jag känner mig idag


Easter Nails


Rädsla

Efter min snurriga vila tog jag mig ut som tänkt, kände mig lite konstig inombords efter drömmarna men inte så farligt ändå. Är van värre drömmar än att slåss mot trötthet. 
 
Brukar oftast handla på Berghem men valde Mariehem idag då jag skulle köpa prinskorv, de har den större förpackningen. Direkt när man kommer utanför mitt område kommer en viadukt, aldrig gillat viadukter, tunnlar och så vidare. Ljudet ekar oftast när jag kommer i närheten och det känns alltid som att man är förföljd även om man går själv. Idag var det dock annorlunda, inne i mörkret under viadukten står en lång karl och tittar på mig, känner mig utstirrad, kändes som att blicken gick rakt igenom mig. Först såg jag ett helt annat ansikte innan jag såg klart och jag fick en ond klump i magen. Gick snabbt förbi och blev irriterad över att jag blev rädd och över att han stod där, vad hade han där att göra liksom? Hela vägen till Mariehem gnagde oron i kroppen och inne på affären började jag svettas, allt tog lång tid, kändes som att de andra som handlade tog 100 år på sig när de skulle bestämma om de skulle ha en vara eller inte. Tog säkert bara några sekunder i verkligheten men ja, jag var någon annanstans. 
 
Ibland undrar jag, förstår någon hur det känns att vara jag? Jag vet att jag inte är ensam men ibland är det så jobbigt och det känns som att människor runt omkring en ska tro att man är tokig eller att man överdriver. Nu tänker jag allmänt kring mitt mående, inte bara rädslan som grep klorna i mig idag. Sen jag var 14 år har jag aldrig riktigt tyckt om att gå ensam, speciellt inte i mörkret, nu var det ju fortfarande dagsljus men även då kan rädslan gripa tag i mig. Jag verkligen hatar att vara rädd, är det inte hela tiden och därför slås jag nästan omkull av känslan när den kommer. Hatar när folk går tätt intill bakom mig eller de som går förbi mig tättintill för att sen svänga in precis framför mig. Hatar speciellt när joggare gör det för oftast kommer dem som en överraskning och svoschar förbi mig för att sedan skära av min väg. Det jag har varit med om tidigare har förstört mycket, samtidigt som att världen som den ser ut nu också skrämmer mig. Varje dag läser man om överfall och så vidare, sällan i Umeå som tur är men minns så väl när Haga mannen gick lös, hur rädda och arga alla var. Jag var mest arg, jag ville inte vara rädd och blev då mest arg istället. När jag började på universitetet hade vi Campus mannen, en man som frågade om vägen och sen överföll tjejer i hopp om mer. Detta var i samband med nollningen som var på Campus området och jag gick oftast hem själv genom Campus beroende på tid, men ibland tog jag faktiskt taxi. Kändes onödigt att utmana ödet allt för många gånger då man var ensam och onykter när man var på väg hem. 
 
Känner mig väldigt tjatig när jag pratar om mitt mående, känns nästan som att jag ger mig själv rollen som en människa med ångest och alla delar som hör där till. Men samtidigt, jag är inte min ångest, jag är Erica. Jag är så mycket mer än min psykiska ohälsa. Vissa dagar finns den inte alls för att nästa dag nästan kväva mig. Det är ganska otroligt hur fort det kan skifta och oftast utan någon märkbar orsak. Men är ju samtidigt också därför det är så viktigt för mig att skriva om det här, att prata om det här. Det är inte något konstigt, jag är inte konstig. Jag mår olika bra varje dag och orkar olika mycket, detsamma gäller det ju med min värkproblematik. Det gjorde ont i mig tidigare idag, läste om en bekant som kände att hon skulle behöva förklara sig om varför hon klarade av att fara på så mycket galej, att hon gjorde så mycket roligt, hur kan hon då vara så dålig som hon säger? Vissa människor i hennes närhet ifrågasätter om hon verkligen är så dålig. Jag blir så förbannad! Kan känna igen mig i det där i och med min fysiska och psykiska problematik. De som inte har problem kan ha svårt att sätta sig in i någon annans situation, men ifrågasätt för i helvete aldrig någon annans mående. Har hört människor som mår dåligt på något sätt prata om att de inte kan hitta på saker för de är rädd för att bli ifrågasatta och missbetrodda. Vad är det för värld? Jag gillar logik och enligt mig är det väldigt logiskt att man måste hitta på roliga saker för att orka leva och ibland kostar de där roliga sakerna all ens energi som man har sparat på i flera dagar, men vet ni, det är vi som mår dåligt som får betala tio gånger om när vi gör något roligt, inte någon annan. Vars är det bättre för kropp och sinne att låsa in sig och bara stirra på väggen? 
 
Finns mycket att vara rädd för och det tycker jag inte om. Egentligen ska man inte behöva vara rädd men ja, mänskligheten är inte nådens moder alla gånger. Blir mörkrädd många gånger när jag läser hur vuxna sitter och kommenterar saker och här ska vi visa för barnen hur de ska bli respektabla vuxna, hur ska de kunna bli det om vi inte är det själva? Ja, jag är inte oskyldig och vit som snö, men, ja, att jag tänker mycket på det kan nog hjälpa mig att ta mig loss från de ramar och väggar som byggts upp från när man var liten. Man kan inte göra allting bättre men man kan alltid göra något bättre och ja, det är bättre än ingenting. 
 

Så trött så trött

Ibland är det skönt att inte göra någonting men ibland blir man väldigt trött av det och ja, det blev jag. La mig vid 15 tiden helt ner på soffan för att vila. 
 
Halvsomnar och drömmer samtidigt som jag hör grannens basljud i bakgrunden. I drömmen är jag nere i en källare med förråd, påminner om källaren på Rönnstigen, det är inte konstigt, där har man sprungit flera gånger så den är återkommande i drömmarnas värld. Nere i källaren räcker pappa mig en sopsäck där jag kan slänga saker, min lillasyster står bredvid men i bakgrunden. Börjar slänga lite krafs i säcken men märker sen att det är grejer där i som jag skulle vilja spara, samtidigt som allting utspelar sig är jag hemskt trött, jag kämpar med att hålla ögonen öppna och lyckas oftast bara hålla ena ögat öppet i några sekunder. Allt blir svart och plötsligt öppnar jag ögonen och märker att jag håller på att gå in i en steghylla i förrådet som är full av ljuslyktor, för mig står ljustlyktorna dock utåt, det är som att hela hyllan ligger ner, vet inte vad det beror på men inser att jag gått in i förrådet med en stor sopsäck samtidigt som jag blundat. Fortsätter kämpa emot tröttheten men det blir svart om vart annat. 
 
Ja, tillslut valde jag att kliva upp från soffan. Före denna kom mer än en dröm också men ja, den här fastnade i och med att jag kämpade mot tröttheten, blev väldigt jobbigt då jag samtidigt var halvvaken här och nu och hörde grannens musik, ja, vad säger man? 
 
Tänkte försöka vakna till liv genom att gå en sväng på affären men känns sisådär nu när det snöar. Fast ja, som en gammal instagrambild, jag fotade ett snöfall och ifrågasatte det i och med våren men min storassyter svarade att det är vår. Det roliga med den bilden är att jag kollade på den tidigare idag. Apropå väder och sånt, var det några som märkte skalvet igår? Var ett skalv i Bottenviken och det har känts på många håll, här i stan kändes det på olika håll, till exempel på Berghem, jag på Lilljansberget kände igentingen. Min storasyster kände av det jättemycket i Sävar medan en annan på gården bredvid inte kände någonting, intressant det där. Var ett av de största skalven, mätte, vad var det, 4,2 eller 4,3 på richterskalan? Något liknande, minns inte exakt. Lite otroligt att vissa kände av det så mycket och andra undrade om de hade fisit för högt eller hoppat runt i en hiss ungefär. Men ja, marken består ju av plattor långt nere under allt annat, det ruckades inte på alla skulle jag tänka mig. Kan inte sådant där så tänker inte ens försöka sätta mig in i det, haha. Nej, vakna till liv och byta om för en promenad till affären. Imorgon är det tänkt att jag ska ta mig an examensarbetet för hela slanten, vore skönt att ha fört in allt resultat innan påsk så att man sedan kan börja ta tag i analysen och diskussionen.  


Någon som inte är lika trött, underbart!

Like the wind

Måste ta tag i att göra något, nu börjar mina tankar åter igen att snurra runt, runt, runt. Är väl inte något dåligt i sig egentligen men känner inte för det just nu. Har inte energin till att stå mitt i en tornado ikväll. 
 
Men mycket av det jag funderar på just nu handlar självklart om framtiden, allt känns så långt bort samtidigt som det känns så nära och ibland blir jag rädd. Mycket för att jag inte vet hur det ser ut, ja, man ska leva här och nu men då man vet att mycket komma skall är det svårt att stå stadigt på fötterna här i nuet. Någon som förstår hur jag tänker? När jag tar examen kommer jag att gå i mål med bravur, har kämpat mig igenom blod, svett och tårar för att komma så långt som jag faktiskt har gjort. Det får mig även att tänka på min kategori Min historia, har ju som ni tidigare vet skrivit om att en sista del ska skrivas in, eller ja, sista och sista, kommer nog alltid att vidröra min historia på något sätt och vis för ja, den har ju format mig till den jag är idag. Mitt förflutna håller dock inte fast mig i sina klor längre, nu kan jag använda mitt förflutna för att se tillbaka och se vad jag har tagit mig igenom, hur långt jag har tagit mig och vilken jävla superhjälte jag är. Börjar fundera på att lägga upp min "sista" del inom en snar framtid för ja, när jag tar examen börjar jag ett nytt liv praktiskt taget. Jag kommer att vara någon annan samtidigt som jag kommer att fortsätta vara mig själv. Det är svårt att förklara men de som har varit djupt, djupt, nere bränd i askan kan nog tänka sig in i hur jag tänker, att min tanke är att resa mig riktigt ordentligt ur askan. Jag är bränd men jag läker hela tiden, elden vann aldrig, det kommer den aldrig få göra heller. Innan jag lägger upp denna del kommer jag att gå igenom det jag skrivit tidigare och kommer även ta upp med vissa personer att jag kommer att lägga upp det. Ja, speciellt en person. Personen vet om det här sedan tidigare men vill samtidigt kunna förbereda. Det är jag som har valt att vara öppen om mitt liv, mycket för att skriva är mitt sätt att överleva, jag får släppa det ur mig och samtidigt kanske någon på vägen blir hjälpt av att läsa det jag skriver. Ibland kan det vara svårt när någon nära är väldigt öppen, många frågor kan väckas till liv och ja, ibland är de svåra att svara på. Mig kan man dock alltid fråga, ingen fråga är för dum. Ännu något positivt med internet, vill man ställa frågor kan man vara anonym. Enda gången jag verkligen skulle ta reda på vem ett ip nummer tillhör är om jag skulle bli kränkt, hotad eller liknande. Kan man inte säga något snällt ska man inte säga något alls brukar det ju heta. Men ja, detta är baksidan med internet och anonymiteten, många utnyttjar det och förvandlas till troll och då menar jag inte de söta klassiska trollen utan jag menar de elaka med vassa huggtänder. 
 
Ja jisses, där gick tankeverkstaden igång alldeles för mycket. Nu stänger jag av hjärnan en stund, speciellt då det verkar vara något fel på min dators ljud för tillfället, det gjorde mig inte mycket lugnare om vi säger så. Så ja, tyst på dig Erica! 
 

Ibland

Ibland hjälper det att skriva ut sin irritation, ungefär som när man säger att det man söker finns precis under näsan. 
 
Idag hade jag en tjejdag med mamma och Eve, först åkte vi till MM och strosade runt lite för att sedan fara förbi salongen en sväng innan det bar av till Ersboda. Vi gick först runt inne på HM och jag blev ärligt talat besviken över utbudet, fanns väldigt mycket rea men väldigt lite nya jackor till exempel. Det är något som är tråkigt med denna butik, allt som finns i butiken finns inte online och så tvärtom, snacka om irriterande många gånger. Sen har de ju börjat ta bort plus size avdelningarna allt mer i sina butiker också. Tänker inte ge mig in i den debatten, den florerar lite överallt just nu och det känns som att det har blivit en kamp. Det får inte bara vara synd om "tjockisar" utan tänk på "spinkisarna" också och ja den klassiska, vi som är tjock får väl skylla oss själva som är tjocka. Som sagt, orkar inte ens ge mig in i den debatten men jag anser att tjock eller smal borde kunna få ha ett sortiment i butiken, hur roligt är det att bara beställa? Själv har jag nästan tre kilometer till mitt utlämningsställe, då ska jag hämta ut ett paket för att gå hem och prova det och upptäcka, attans, jag måste byta eller skicka tillbaka det. Nej, känns inte så logiskt enligt mig. Men men, lite off topic, efter HM gick vi in på Kappahl, jag var ännu en gång på jakt efter jeans efter paniken jag fick tidigare idag. Hör och häpna, hittade ett par som sitter väldigt fint och de har enbart knappar, det är första gången för mig! Sen att jag var tvungen att köpa två storlekar större än de jag har hemma, ja, det talar vi tyst om. 
 
Efter Kappahl gick vi in på Coop, mamma bjöd på fika och vi satt där ett tag innan det bar vidare på Rusta och sen ÖB innan jag fick skjuts hem. Hittade en jättesöt barnbok på ÖB så den köpte jag faktiskt, blev även kär i några andra barnböcker men ja, ska inte leva loppan. Boken heter den busiga bebben och man undrar, vad gör bebisen i magen egentligen? Älskar fina böcker och det kan vara bra att ha en bok eller två hemma om barnen kommer hit eller så. 
 
Nu ikväll händer inte mycket, ser på film lite nu och då men är ärligt talat väldigt uttråkad. Orkar samtidigt inte ta tag i för stora projekt nu då klockan ändå är över 21 så ja, fortsätter vara uttråkad en stund och ser om jag hittar på något annat. Ibland får jag mina ryck på kvällarna, vem vet om något infaller ikväll. 
 

Jeans

Jeans måste ju vara något som skapats för att irritera mig, har senaste tiden lappat och lappat och lappat för att nu märka att ännu ett par av mina jeans är jättenötta. Har problem att hitta jeans på stan också för i större storlekar finns det oftast boot cut eller treggings/jeggings. Är också jobbigt att hitta byxor då jag måste köpa någon storlek större än vad jag har hemma på grund av min viktuppgång, drar mig verkligen för att köpa byxor då för det, ja, det tar på psyket ganska fint. 
 
Känner byxpanik just nu i alla fall, har ett par kvar som inte är jättenötta, vad jag vet det vill säga, de kanske också bara behöver användas en gång för att bli dåliga. Åh, hatar att det inte finns något bra utbud till mina runda lår och rumpa, avskyr verkligen att det känns som att det läggs mer fokus på treggings och jeggings nu på plus avdelningar också. Jag vill ha vanliga jeans med smala ben, jag är kort och vill inte behöva få påsar vid knäna. För några år sedan, kanske 10 eller så, då hade jag också problem att hitta jeans, då var dock problemet att jag hamnade mellan storlekar, är orolig över att göra det nu också, ja. jisses. 
 
Ja, behövde få ut lite irritation, som tur är börjar värmen komma allt mer och jag kommer att kunna använda mina träningsleggings. Men det är också en jobbig sak med att ha gått upp i vikt, köpte nya bomullsleggings och jeggings i somras, de var då lite för små då jag hade gått upp några fjuttiga kilon, vad är dem då nu tror ni? Måste alltså köpa helt nytt där också och inte bara ett par i och med att jag nöter snabbt. Åh, ibland tycker jag inte alls om formen på mina ben, byxdödare är vad mina lår är, mördare! Måste även köpa en ny jacka, så då vet vi att vikten har satt sig överallt på kroppen och inte bara på ett ställe. Det är väl i och sig bra kanske, jag vet inte. Nej, sjukt less på min viktuppgång och samtidigt har jag inte orken att ta tag i det på allvar, min kropp är redan för stressad. Får nog köpa kläder i större storlekar än det jag har hemma och låta det ta sin tid helt enkelt. 
 
 
Typ så, ja...

Roar

Originalet är med Kate Perry men denna version är ett snäpp vassare och passar därför mig ypperligt än om originalet också gör det.
 
När det gäller skolvärlden har jag alltid gått min egen väg men ute i den verkliga världen fanns jag inte. Jag har äntligen blivit någon och stigit upp ur askan. Brinn för att synas, skrik så att du hörs. 
 
 

Resultat

I morse när jag klev upp kändes motivationen till att göra nytta i examensarbetet väldigt låg men tillslut tog jag tag i det ändå. Känns dumt att ta en latdag då jag vill kunna ta latdagar under påsken, det känns snäppet viktigare faktiskt. 
 
Har bråkat med resultatsdelen idag, i början gick det ganska bra men när jag kom till de längre intervjuerna blev jag lite mer less. Kanske för att jag hade suttit vid datorn ett bra tag och ögonen orkade inte sålla i ett svar på över en halv sida medan kanske fyra rader av det svaret är relevant för själva frågan, haha. Tog helg tillslut och tänker bara njuta av att det är helg. Under pluggandet tog jag givetvis lunchpaus men även diska och vika tvätt paus struttandes till musik i bakgrunden. Kände att jag behövde dansa lite för att orka sätta mig ner en stund till. Blev alltså allt annat än en lat dag även om det har varit lugna stunder också, det känns bra. Har även varit i väg en liten promenad till affären också så nu klarar jag mig resten av kvällen.
 
Ska nog ta tag i att tända ljus ikväll, har ju tappat bort min rutin i det sen vid julas då tändaren dog. Ja, seg, eller vad kallar man det? Men ja, ljus och lägga mig under filten framför en film, perfekt fredag kväll även om den hade kunnat vara bättre. Imorgon ska jag åka runt på olika affärer med mamma och Eve, kanske Emma också, vet inte än, får nog vänta tills imorgon och se. Håller extra hårt i plånboken nu, därför jag är hemma i helgen så då passar det ju perfekt att få komma ut någon sväng i alla fall och umgås. Busskortet är också tomt och i nuläget känns det väldigt onödigt att fylla på det så snålar med bussresor också, haha. 
 
 
 Nu är praktiskt taget hela backen isfri, skönt! Nu börjar det även komma fram lite gräs och ja, andra "fina" överraskningar. Det nalkas vår!

Meeting

Attans, ingen har blivit lockad till att presentera sig! Än...
 
Mötet med min handledare idag gick bra, väldigt bra skulle jag nog säga, mycket känns klarare men får se om det känns klarare när jag tar tag i det. Något problematiskt är dock att jag i nuläget inte har fem forsknings källor, en orsak till det beror på att det inte finns så mycket foskning om konflikthantering, examensarbeten och studentlitteratur finns det dock gott om. Mycket av min litteratur är dock skriven av forskare och resultatet i litteraturen kommer ju någonstans ifrån. Ja, skulle inte lägga så mycket fokus på det just nu tyckte min handledare utan nu ska jag börja strukturera upp mitt resultat. Vi satt tillsammans idag och spånade hur jag kan lägga upp mitt resultat, analys och diskussion och ja, tanken är att jag ska börja redan i morgon att försöka ta mig an detta. Vill hinna göra så mycket som möjligt innan seminariet men även innan påsk då jag vill hinna vara ledig och bara vara också och njuta av påsken. Fast ja, sitter jag någon timme eller två under påsken gör det inte så mycket heller. 
 
Jag gick hemåt vid 14 tiden och tänkte först att jag skulle ta tag i pluggandet på en gång men direkt tanken hade tänkts kände jag hur mitt huvud bultade. Inte så konstigt efter att ha suttit i en timme och spånat och diskuterat arbetet, det tar på krafterna. Pratade med Bim i telefon på vägen hem och sen fastnade jag i soffan ganska länge. Tog dock tag i lite städning vilket känns riktigt skönt, hade plockat ihop till återvinngen tidigare men allt hamnade i sovrummet, nu är det i soprummet. Har även dammsugat och burit ner extrasängen och madrassen till förrådet, av någon anledning kan dem gärna få stanna kvar onödigt länge i lägenheten fastän det tar onödigt med plats på min byttelilla bostadsyta. Men ja, nu känns det finare här hemma i och med dammsugningen, men känns fortfarande plottrigt då man har plugg saker lite här och var men ja, så får det vara. Köpte nyligen en billig dörrmatta, typ två år senare, när jag dammsög tidigare märkte jag att den fastnat i golvet och lämnat märken, jisses. Ibland får man lida när man vill underlätta det för börsen, haha.Har tvätt nu ikväll och tänker fortsätta ta det lugnt resten av kvällen i soffan med Mirabelle på magen. 


Hej! Jag heter Erica, vad heter du?

När jag är aktiv på bloggen har jag oftast samma antal läsare, det går upp och det går ner självklart men oftast ligger det runt samma antal. 
 
Vore intressant att veta vilka som läser min blogg, ja, om ni vill berätta det. Det bästa med internet är ju att man kan vara praktiskt taget anonym. Vore dock roligt att få veta lite om er och hur ni hittade min blogg. Undrar även om det finns något speciellt ni skulle vilja att jag skrev om? 
 
Kärlek!
 
 
Millis och jag midsommaren 2015 <3

Börjar våren nalkas?

Igår kunde jag snöra på mig mina gympaskor och slänga på mig mina träningsbyxor för första gången i år! Tidigt på dagen hade jag +11,4 i skuggan och senare när jag skulle gå ut visade termometern på +20,8 för att senare visa på +23,6 efter min promenad. Var riktigt härligt att kunna gå ut lättklädd, samtidigt kommer ju nu den jobbiga perioden med att klä sig, blir lätt att man har för mycket eller för lite. Det klassiska i lands problemet direkt vi byter årstid eller hur? 
 
Innan promenaden transkriberade jag mina två sista intervjuer och jisses vad jag svor i slutet, var så himla less. Svor och sa; Aldrig mer! Man ska ju aldrig säga aldrig dock men i  alla fall, kommer förhoppningsvis inte göra det på ett bra tag. När jag hade kommit hem efter promenaden putsade jag lite på mitt examensarbete och försökte att läsa lite ny litteratur men hjärnan orkade inte riktigt så vid 17 tiden hoppade jag in i duschen i stället. Kvällen fortsatte i lugnets teckan i soffan pratandes med Johan i telefonen, oj vad jag saknar han! 
 
Imorse försvann mitt humör, har sovit helt okej men direkt jag klev upp gjorde ryggen så himla ont och ögonen var fulla med grus. Skrev ganska fort till mamma för att ragga lunch sällskap, var skönt att få komma ut och träffa mamma. Provade även en jacka på HM men är fortfarande osäker på hur jag ska göra då ärmarna är precis för små, vill inte spräcka armarna det första jag gör direkt, haha. Men ja, ska fundera på det ett tag till och se om jag lägger in en beställning. Blev ingenting gjort i studieväg och ångesten krafsar lite lätt på axeln men samtidigt har jag hamnat i ett död läge just nu, vet inte hur jag ska göra för att komma vidare. Som det verkar kommer min handledare att kunna jobba imorgon och då kan vi ses. Förhoppningsvis kommer ett mynt eller två ramla ner imorgon och så kommer jag att kunna köra igång med resultatsdelen. Vill bara bli klar med allting och kunna säga; Check!

 
 

Last week and end

Ja, veckan som var bestod mest av intervjuer inför examensarbetet. Flängde fram och tillbaka hela veckan känns det som. I torsdags lyckades jag boka en intervju samma dag så det var bara att göra sig i ordning och fara på den. I fredags hade jag min sista intervju, jisses så skönt. Synd bara att jag sköt upp nästan alla transkriberingar till den här veckan. 
 
I fredags fick jag och Emma skjuts in till stan av mamma och Eve, vi for först en sväng på Coop innan mamma släppte av oss hemma hos mig. Blev lite senare än tänkt och här skulle jag fixa mig inför en vin och myskväll. Tog verkligen 100 år på mig som sagt och bytte kläder och hade mig. Tillslut tog vi oss i väg i alla fall, hemma hos Bim åt vi sjömansbiff, pommes frites och bearnaisesås. Resten av kvällen bestod av chips och en liter vin. Började ganska sent så alkoholen slog till väldigt sent. Jag som alltid brukar vilja vara uppe ett tag när jag kommer hem kunde inte sitta upp, mådde så dåligt, haha. Jag låg i sängen medan Emma satt i soffan. Fick även en förståelse för de som spyr på bussen, var inte nära att spy eller så men i vissa svängar mådde jag extra illa. Ja, förstår inte att jag blev så onykter som jag blev egentligen men ja, blir mer lättpåverkad på en kost med mindre kolhydrater, det glömmer man "gärna" bort många gånger. 
 
I lördags blev Emma hämtad vid 16 tiden, innan det tog vi det bara lugnt och åt lunch. Vi åt tjockgrillkorv med bröd och strips vid sidan om, det satt riktigt fint. När Emma hade farit la jag mig och sov lite över en timme innan jag gjorde mig i ordning och for hem till Bim igen för melodifestivalen, ja, hon vill se det så jag kan offra mig. Är inte så jättebrydd men ska någon annan se det kan jag göra det. Kvällen var väldigt lugn och full med gotta. Blev en halv sen kväll men inte lika sen som natten före, haha. Kom hem i alla fall två timmar tidigare. 
 
I söndags klev jag upp, gjorde mig i ordning och åt lunch. Lite senare tog jag bussen ner på stan där jag mötte upp Jenny, Hanna och Jessica. Gick runt och fönstershoppade ett tag och sedan åkte vi vidare till Ikea för ett premiärbesök, ja, i alla fall för mig. Efter att ha snurrat runt där for vi vidare till Coop och handlade hem mat och gott till Jenny där vi skulle spendera kvällen. Vi åt middag tillsammans, surrade, såg film och åt choklad fondue vilket var riktigt gott. En helt perfekt söndag om jag får bestämma.
 
Min helg var ett riktigt bra avslut på veckan efter alla intervjuer, är extra roligt att få hitta på något när man har varit trött hela veckan. Som ni märker gick det utför med min kost efter lunchen på fredagen men ja, ibland får man ha sådana helger även om man är mitt i att försöka komma tillbaka på banan. Sägs vara roligt att sladda.
 
Lånar lite bilder på gänget från i söndags, då Jenny tog bilden har jag lånat en bild på henne också. Har även lånat Emmas vackra bild från i fredags, hade äntligen blivit färdig! 
 
 

Ingen rast, ingen ro

Ja, nog har jag hunnit ta det lugnt i helgen också men känns som att jag har farit omkring som ett virrvarr sen i onsdags. Har farit fram och tillbaka för intervjuer, för att hinna hem och göra mig i ordning och så vidare. I fredags var nog värst, kom hem lite senare än tänkt och att göra mig i ordning tog 100 år kändes det som. Emma hann bli den uttråkade partnern och jag bytte kläder tre gånger, har typ aldrig hänt, haha. Tillslut var även jag också färdig för fredagens planer. 
 
Tänkte att jag skriver mer ingående om min vecka och helg senare för idag ska jag också iväg. Idag fyller en klasskompis år och han ska ha kalas, kan man skriva kalas? Ja, haha, på Lazerdome, kan tyvärr inte vara med på det känner att mitt konto inte vill vara med om några utsvävningar. I present önskade han sig att man skänker pengar till Cancerfonden så jag skänkte en slant dit, då har jag varit delaktig. Vet ändå inte om min förkylning hade tyckt om det heller. Blir att hitta på något annat idag istället, det blir att strosa runt på stan för att sedan strosa runt på Ikea och sedan ordna middag tillsammans med några fina tjejer. Går det ihop med att ha lite pengar? Ja, man behöver ju faktiskt inte spendera massa pengar bara för att man far dit man kan spendera pengar. Tycker det är roligt att fönstershoppa och bara umgås också. 
 
Bjuder på en bild från i fredags, jag ser mer road ut än Mirabelle dock, haha. Hon är van sin toka till matte, vi är två nötter i samma skal. Nu ska jag sätta fart, vet inte om busschauffören släpper in mig enbart i underkläder och knorrande mage om jag glömmer att klä på mig och äta lunch. Vi hörs! 
 
 
<3<3<3

Förkylningens återkomst

Samtidigt som jag känner mig ganska lugn när det kommer till examens arbetet bär jag samtidigt på en tornado inombords. Vet inte varför men jag jämför mig "gärna" med andra. Lägger någon upp en bild på att de pluggar och så vidare så tänker jag direkt; Fan, vad gör jag då? Är inte ensam om detta men det är väldigt irriterande. Vad det än gäller ska man ju inte jämföra sig med andra, vi är alla olika och så kommer det alltid vara. 
 
Har sammanlagt gjort tre intervjuer nu på två dagar, efter dessa har jag varit helt slut. Börjar givetvis känna av förkylningen igen, den blev bättre men just nu börjar den bli sämre igen. Är helt slut och mår illa, förhoppningsvis är det bara en liten svacka. Igår åkte jag hem till Sävar och har varit där idag, åkte hem tidigare än tänkt då jag inte alls kände mig pigg. Igår kväll åt jag middag hos pappa och Kajsa för att senare gå över till familjen KPP, efter en stund gick jag och Emma hem till Eve och såg film, det var riktigt trevligt. Idag möttes vi tre upp på affären och senare gick vi till varsitt, ja, jag följde med Emma hem fast först var vi förbi pappa en sväng. Vi tog det lugnt och inväntade barnen och efter har det blivit lite busande, skratt, målande och kramar. Har gjort nytta i studieväg också så det känns bra samtidigt som jag hade velat orka göra mer. På fredag är det tänkt att jag ska göra min sista intervju men just nu blir den kanske uppskjuten och detta stressar mig litegrann, ja, inte att den kanske blir uppskjuten men att inte veta än om den blir det eller inte. Ibland behövs det ingenting för att jag ska ruckas ur balans. Fy, ibland känner man sig så patetisk men vad då, även här, alla är vi olika. Det är snarare patetiskt om en människa inte kan acceptera och försöka sätta sig in i mig och mitt mående för det bevisar ju bara att personen är inrutad i sitt och hur det "ska" vara. Finns ju tyvärr människor som vägrar inse att det finns fler sätt än deras. 
 
Nej, nu ska denna papegoja lägga sig i soffan en stund och senare förhoppningsvis däcka i sängen så att baciellerna åker sin kos. 
 
Blir ett hjärta igen då jag inte har varit så aktiv med att fota de två senaste dagarna. 
 

Lugna gatan

Ibland tar man det på allvar att söndagar är vilodagar, har i princip legat på soffan hela dagen, energin har inte riktigt funnits till. Vaknade med hjärtklappning och sov där efter inte så bra vilket har resulterat i trötthet, det gråa vädret gjorde ingenting bättre heller tyvärr. Ja, ibland påverkas man mer än man har trott. 
 
Har dock gjort lite nytta idag, har gjort hemmagjorda köttbullar utan ströbröd för första gången, lät dessa gotta sig i en gräddsås och till det gjorde jag en vitkålsgratäng, var även första gången jag gjorde den. Utöver matlagningen har det blivit tre omgångar diskande också. Ja, har även gjort i ordning två portioner frukost också. Imorgon blir det tidigt då jag ska åka i väg på en intervju som är redan klockan nio. 
 
Igår var jag onyttig och åt pizza, varit sugen hela veckan och ja, orkade verkligen inte laga mat. Idag fick jag ju lov. Problemet var dock att Bim fick förhinder så jag blev själv. Efter många om och men valde jag att utmana mig själv genom att äta ute ensam. Har gjort det en gång tidigare och då var jag runt elva år. Vet inte varför det ska vara så jobbigt att äta ute ensam egentligen men det är ju någonting man har vuxit upp med. Kanske är det något klassiskt svenskt också, jag vet inte, haha. En bit utanför Maria mötte jag en gammal kompis, Magnus, vi har inte setts på länge så det var roligt att få prata med han. Inne på Maria mötte jag en gammal klasskompis från folkhögskolan, hon erbjöd mig att sitta med henne och hennes partner men jag ville inte störa och det kändes bra att fullfölja utmaningen. Gick bra att äta ute ensam men är nog ingenting jag kommer att göra så ofta, bara om jag "måste". Efter middagen promenerade jag till mitt område och tog bussen hem till Bim, vi såg på melodifestivalen och så Grannpatrullen, inte riktigt vår filmstil men den gick bra att se då den var rolig också. 
 
Ska fortsätta med soffliggandet en stund till innan det är dags för sängen, mår inte riktigt bra idag. Börjar känna av lite att allt snart är slut, att sommaren börjar och ja, allt som kommer där till. Just nu blev ju ingenting som jag trodde och jag måste nog landa i det. Är ju som sagt duktig på att tänka för mycket. Kan spara det till diskussionsdelen i examensarbetet eller hur? 
 

Utpumpad

Idag har det varit en intensiv dag samtidigt som det inte har varit det. Hade min första intervju idag med en av rektorerna jag ska intervjua och nervositeten har ju givetvis hälsat på som vanligt. Kunde knappt sova i natt och ögonen ville inte riktigt hålla sig öppna. Värmde upp rester från igår till frukost, lövbiff och gräddig äggröra, det var riktigt gott. Jag är uppvuxen med lövbiff och pommes frites så känns lite annorlunda att äta det med enbart grönt eller som då nu, äggröra. Ett tag efter frukosten gick jag ut till bussen för att åka till stadshuset, är första gången jag riktigt besöker området, har gått igenom och förbi det tidigare men inte stannat till. Höll intervjun på deras personalrestaurang Översten, var riktigt trevligt där inne. Har varit osäker innan på hur lång tid intervjun skulle ta och har sagt; Inte mer än en timme. Idag tog den 26 minuter, haha. Sparar väldigt mycket tid på att spela in intervjun helt klart. Efter intervjun gick jag förbi Djurmagazinet en sväng då det ändå låg på vägen, köpte äntligen nya små kattpåsar till lådan, har fortfarande stora påsar till en liten låda, måttligt irriterande. Fortsatte sedan vidare till Gourmét, då intervjun gick fort kändes det mest vettigt att handla något ätbart och ta med till universitetet. Funderade på att köpa lunch men var fortfarande mätt efter frukosten så det slutade med två kokta ägg och en choklad proteinpudding. Mådde ärligt talat illa utav tanken på en hel måltid, känns bra om jag ska vara ärlig, att ha ätit så att man håller sig. 
 
Mötte upp Angelica och Jenny på universitet i tid till mötet med våran handledare och vi gick i början igenom allmänna frågor om utförande för att sedan gå igenom våra arbeten. Fick många bra tips och råd av min handledare och känner mig just nu väldigt nöjd över min insats faktiskt. Hon var imponerad över oss alla hur duktiga vi hade varit och jag kunde inte låta bli att fråga hur mycket hon trodde jag hade gjort i % på ett ungefär. Den 31 mars har vi nämligen ett 70 % seminarium, då ska vi ha gjort 70 % av arbetet, hon tyckte att jag ändå låg på 50 % nu och det känns väldigt bra. Planen idag var att transkibera intervjun men sa till henne att nej, jag tar det nog lugnt och det tyckte hon att jag skulle göra. Känns bra att få höra det från ens handledare då jag är alldeles för duktig på att sätta för mycket press på mig själv. Till veckan har jag fem intervjuer till, en på måndag, en på tisdag, två på onsdag och en på fredag. Kommer även åka ut till Sävar och sova där så pluggmässigt blir det nog mest att intervjua för att sen vecka 11 börja transkribera intervjuerna och även förhoppningsvis skriva in de under resultat delen. Som sagt, just nu känns det positivt, kommer att gå upp och ner flera gånger säkerligen men är bra att kunna titta tillbaka på de bra stunderna också. 
 
Tog en stund för mig att ta mig hem, stod först och pratade med Angelica ett bra tag, vi började avslutade samtalet men sen började vi om och så fortsatte det några gånger, haha. Tillslut var jag hemma och då landade jag i soffan ganska länge. Var hemma där kring 15.25 kanske, vid 18 tiden slocknade jag i soffan och vaknade 19. Undrade lite vars tiden hade tagit vägen och gjorde en snabb middag som bestod av chorizo, babyspenat och gurka. Hade lite aioli och stevia ketchup till, intressant nog höll jag mig mätt länge på det, ja, är fortfarande mätt än om jag ätit några yup läkerol, tror inte de mättar så mycket förhoppningsvis. Tog mig iväg till affären kring 20.20, kändes konstigt att fara och handla så "sent", mötte på party folk och där kom jag som var på väg hem med matvaror med mysbyxor i tankarna. Kvällen har fortsatt i soffan och just nu "njuter" jag av festandet som började vid 22 tiden. Min granne verkar ha slutat festa på onsdagar men nu verkar det vara fest varje fredag istället. Vet inte om det är samma granne varje gång dock. Det är i alla fall bättre med en fest på en fredag men ofta pågår den hela natten och in på den tidiga morgon sidan, det är mindre bra. Nej, ska inte låta som en gammal kärring nu men jag börjar ju faktiskt bli lite till åren. Blir att vara uppe ett tag till än om jag är trött, får se om ljudet från musik och vrålande gap lugnar ner sig, då kan jag försöka sova. 
 
 
 

Nervositet och kort hår

Tog faktiskt tag i att ordna påslakan till det andra täcket igår kväll, visst är jag duktig? Blev en väldigt lugn kväll igår i och med tvätten och denna kväll är också lugn. Börjar dock känna av mycket nervositet inför min första intervju imorgon men vad kan gå fel egentligen? Behöver inte oroa mig för att missa något då jag ska spela in själva intervjun heller så, men ja, prestation, prestation och åter prestation, där har vi problemet. Har bokat in sex stycken intervjuer nu och det känns bra, dock har det inte blivit riktigt som jag tänkt mig men det ska diskuteras imorgon med handledaren. 
 
Idag gjordes inte många knyck heller med arbetet, skrev litteraturlistan och la in bilagorna. Efter imorgon kommer jag att ha mer fullt upp med arbetet, speciellt med intervjuerna. Kommer säkerligen få lite tips och råd imorgon också på det jag gjort hittills. Fortsatte i lugnets tecken med att göra äggröra och värma upp grillad kyckling till lunch innan det skulle bära av ner på stan. Hade ju som sagt bokat en klipptid idag och oj så underbart det var! Något av det bästa, ja, förutom att bli fräsch i håret är massagen man får när håret tvättas. Kändes som att alla spänningar i huvudet försvann en liten stund. Är väldigt nöjd, blev väldigt kort på sidorna och i nacken som sist håret bara putsades, klarar mig utan fjångar tillräckligt länge då. Ja, fjång är ju ett slang ord för stånd och får ofta höra det men ja, fjångar förklarar det bäst. 
 
Har kollat igenom mina intervjufrågor igen men har inte rört de något, får se efter imorgon om det behövs. Det enda jag måste göra nu innan sängen är att skriva ut dessa frågor. Bättre att göra det kvällen innan för att slippa det i morgon bitti i sista minuten, haha. Ska tills dess fortsätta min kväll under filten, är ganska trött. Har sovit väldigt bra de senaste veckorna, bra för att vara jag i alla fall men de två senaste nätterna har det varit sisådär och ångest har funnits där på morgonsidan. Är ju något vanligt för mig men i och med de bra nätterna den senaste tiden så har jag hunnit "glömma" bort hur det är. Snacka om att skiten slukar energi, förhoppningsvis återgår sömnen till det bättre snart igen då både kropp och sinne borde ha känt hur skönt det är att sova flera timmar i sträck och att vakna utan jobbiga drömmar och ångest. 
 
Bjuder bara på bilder på sidan och baksidan av huvudet idag, passade på att be mamma fota då jag hälsade på henne på salongen efter frisören. Givetvis valde mitt ansikte att få ett rosacea skov, hela ansiktet kokade och var tomat rött så kände inte för att visa upp ansiktet. Fotar nog först imorgon men det är ju ingen stress med det direkt. 
 
 
 Min kokande rosacea går att se litegrann där på kinden. I hate it! Ja, inte att det syns utan att ha skiten. 

Trevliga timmar

Kan inte riktigt stänga ner helt och hållet än så kan ju tänka på hur dagen har varit. För än om morgonen och kvällen har varit som dem vart så har timmarna där emellan varit bra. Bim kom upp ett tag efter att jag hade ätit lunch, jag gjorde i ordning det sista och sen gick vi ner till busshållsplatsen för att ta oss till Rusta. Vi gick runt en stund på Rusta där Bim skulle hitta lite ditten och datten och sen tog vi en buss ner på stan för lite fler ärenden. Vi avslutade stadsrundan på Kafé Station. Köpte min specialare där, har alltid älskat deras skagenrörsmacka men i och med att jag försöker hålla mig undan bröd så ofta som möjligt beställer jag enbart innehållet. Får alltså sallad, gurka, tomat och skagenröra vilket passar perfekt som en liten fika. 
 
Kom hem vid 17 tiden och tog det lugnt en stund innan jag hoppade in i duschen. Värmde sedan upp min sista matlåda och gråter lite inombords över det. Har tyvärr sällan motivation till att komma på mat och har inte så mycket hemma. Tror dock jag kan veva ihop något imorgon och slippa gå till affären, ni vet, skjuta upp det där jobbiga lite till, haha. Förhoppningsvis kommer jag på någon bra maträtt imorgon som är enkel, god och ger några matlådor, det är det bästa. 
 
Ja, det var väl så mina positiva timmar såg ut. Upplevde något positivt ikväll dock, fick ett ryck och beställde en del av min klädsel till examen i söndags, fick hem paketet igår. Chansade på nederdelen då det var den största som fanns. Igår kväll när jag provade denna så gick den inte ens upp över låren och jag ville bryta ihop i och med att nederdelen sällan finns inne. Fick även veta idag att de inte ens hade något datum för en ny leverans. I samma veva kom jag dock på tanken att den kanske gick att dra över huvudet och det gjorde den! Försöker få tag på en person som ska göra min examenspresent som också är den viktigaste delen till min klädsel men det går lite segt. Har dock fått ett; Ja, men det kan jag göra. Men har inte fått något pris ännu och det vill jag gärna ha. Har önskat mig den av Johan men även sagt till familj och vänner att vill man ge mig något i examenspresent kan man bidra till denna. Det är något som jag kan ha med mig resten av livet. Vill väldigt gärna ha något som verkligen betyder något för mig, denna present blir min medalj för ja, hur långt jag kommit i livet. Trodde ju aldrig att jag ens skulle vara i närheten av det jag är idag. Ja, förutom denna viktiga del funderar jag även på lite annat, ska jag ha svart eller vitt till exempel, känns ju fräschast med vitt i och med sommaren men ja, får se, måste ju inre bestämma mig precis nu. Nu kom papegojan fram, dags att stänga ner!
 

Skratt innebär hopp

Min morgon började oroligt och min kväll vill fortsätta i den banan. Tidigare ikväll fick jag veta att i nuläget har de inte behov av någon sommarvikarie på Handlarn och ja, det är bra för dem men tyvärr inte för mig. Stressen och oron över ekonomin knackade mig på axeln på en gång och jag mår inte helt hundra just nu. Samtidigt så ordnar sig ekonomin alltid på något vis men ja, hatar den här ovissheten. Blir att hålla ögonen extra öppna efter jobb i närheten helt enkelt. Har tyvärr inte något körkort ännu och det sätter ju en ofantligt stor käpp i hjulet, men vad kan man göra? Har inte kunnat övningsköra så mycket som tänkt och ja, vet inte om det är så praktiskt med körlektioner nu samtidigt som jag bråkar med examensarbetet. Ja, tusen tankar och frågor poppar upp i huvudet och jag har inte riktigt tid eller ork att ha dessa. 
 
Tar ett extra djupt andetag och hoppas på det bästa. Det är ju ändå ingenting som jag kan göra så mycket åt just nu så varför oroa sig? Ja jo, kanske för att jag är ofantligt bra på att oroa mig men det är ju också ofantligt onödigt. Har i alla fall fräschat upp mitt CV litegrann nu och har en till referens vilket är bra. Mitt CV är ju som sagt inget att hänga i julgranen i och med alla år som sjukskriven men det är bättre än ingenting. Kvällen fortsätter med tvättstugan, har även bytt örngott och påslakan på ett täcke. Bäddade ju rent nyligen i och med Mirabelles kissäventyr men har inte orkat bädda båda täckena ännu. Får se om jag tar det sista ikväll annars kan det vänta, är ju ändå oftast Johan som använder det andra. 
 
Skrev ner ett citat idag på min kalender, fångade mina egna tankar och tänkte att jag ville spara de på ett ställe där de syns ofta. Passar bra att tänka på dem orden ikväll i och med alla tankar.Nej, nu ska jag försöka stänga ner hjärnan en stund, imorgon är en ny dag och förhoppnings känner jag mig klokare med examensarbetet då. 
 

Company

Vanligtvis brukar jag ha lite svårt för att umgås när jag är lite upp i varv över studierna och så vidare men just nu kan jag slappna av och umgås med vänner och det känns himla underbart. Tillåter mig själv att slappna av i alla fall och försöker skilja på studier och fritid. 
 
I förrgår blev jag upphämtad av Jenny och vi åkte vidare till Coop då hon skulle storhandla. Är mysigt att strosa runt på affären med henne. När vi var färdiga gick vi in en snabb sväng på HM och sen åkte vi vidare hem till henne för att umgås i soffan och bara vara. Är alltid lika mysigt att vara hemma hos Jenny, man kan bara vara och vi måste inte prata hela tiden. Dock så pratade vi väldigt mycket, det brukar vi göra, haha, men vi såg även Svanprinsessan, det var riktigt roligt för det var länge sedan. 
 
Igår åkte jag ner en sväng på stan efter pluggandet och sen fortsatte jag hem till Bim. Köpte med mig mat från stan då matlådan givetvis stod kvar i kylskåpet. Köpte stekta grönsaker och fiskgratäng i varmrättsbuffén. Gratängen var inte helt 100 lchf men tog inte så mycket sås för att slippa den största mängden redning. Annars var den god, hade kunnat smaka lite mer bara men nu fick jag ju lite inspiration till fiskgratäng. Vi pratade som vanligt mycket och jag hjälpte även till att dra lakan, går snabbare och är mer effektivt att vara två när man viker sängkläder. 
 
Idag ska jag som sagt umgås med Bim igen och följa med henne på Rusta, blir kanske en sväng nere på stan också. Kommer dock att fara hem sen igen i och med tvättiden. 
 
Ja men vi kör imorgon också! Fast, imorgon kommer jag nog ligga hemma själv i soffan men det behövs ju också. Kommer förmodligen titta över intervjufrågorna en gång till då min första intervju är på fredag men annars blir det nog ganska lugnt. Ska dock fara och klippa mig imorgon på eftermiddagen, det börjar vara på tiden. Ska bli riktigt skönt att få bli lite omhändertagen. 
 

Lugnet och oron

Blir en lugn dag idag då jag känner mig osäker just nu på hur jag ska gå vidare med mitt examensarbete. Har skrivit ganska mycket på många delar i arbetet och inväntar kommentarer från min handledare. Igår ringde jag runt och jagade intervjuer, kändes mörkt en stund och jag blev lite nere men plötsligt vände det litegrann och jag hade tre intervjuer inbokade. Har även tre till på gång, nu ska vi bara hitta tider som passar. Dessa tre känns inte helt optimala dock på grund av olika orsaker, eller ja, två av dem men tänker att det är bra att göra så många intervjuer som möjligt och sen får jag gå igenom vad som kan användas och inte. 
 
Lite senare idag ska jag följa med Bim på Rusta och sen, ja, har tvätt ikväll då någon tagit min torsdags tid. Haha, är ganska roligt, förra veckan diskuterade jag och Bim om att ingen tagit mina torsdags kvällar längre, men ja, denna vecka, haha. Eller ja, tagit och tagit, hen hann boka före mig men jag brukar tvätta på torsdags kvällarna 9 gånger av 10. Har börjat bli lite piggare i förkylningen men idag vaknade jag svettig av ångest, tog en halvtimmes längre sovmorgon men min kropp och mitt sinne verkar inte uppskatta att jag tar det snäppet lugnare. Är en fin balansgång mellan att kunna ta det lugnt och inte få ångest över att man presterar ordentligt. Jag behöver inte vara på topp hela tiden, hör du det kropp och sinne?! Ja, är inte lätt alla gånger inte tyvärr. 
 
I torsdags var det 100 dagar kvar av utbildningen, det innebär att det bara är 94 dagar kvar nu, vars tar tiden vägen egentligen? 
 

Fighter

So I wanna say thank you
Thanks for making me a fighter
I'm a fighter, I aint gonna stop, there's no turning back
 
Denna låt betyder väldigt mycket för mig, lyssnar man på den kan man nog förstå varför. Jag har valt att inte låta det onda stoppa mig, jag försöker vända det till något positivt. Vill dela låten med alla som kämpar, ge inte upp. Hitta er styrka i det som tynger er. 
 
 

RSS 2.0