Hej då

Hej då kära ångest, ta ledigt, ta semester, försvinn! Dock börjar det värsta lugna ner sig nu men är så jobbigt att vakna och känna sig trött, illamående, skakig och gråtfärdig. Har till och med problem att skriva bara för att mina händer inte hör till min egen kropp just nu. Har blivit lite stressad över sociala men som det lät ska det vara ordnat idag om det inte blir något strul. Jag som är en planerare blir lite smått tokig när mina planer inte fullföljs. Riktigt varför vet jag inte men det kan nog bero på att när jag planerar känner jag att jag har kontroll. Däremot så är det ju bra att släppa kontrollen ibland och vara impulsiv vilket jag i och för sig också kan men inte när det gäller stora saker som det här. Allt beror inte på inre stress heller utan även att jag drömmer väldigt mycket och dessa drömmar kan sätta sig med djupa spår och hålla i hela dagen. Just nu är det bara att bita ihop och klara dagen vilket jag vet att jag kan. Kommer jag igång och far hemifrån på mina ärenden så mår jag bättre senare idag men det är ju stunder som nu som kan kännas extra jobbig. Ibland kan jag undra varför jag behövde bli så pass känslig som jag är efter att jag gick in i väggen 2010, innan dess kunde jag bita ihop och gömma allting långt inne. Men tiden att gömma saker är förbi, det har förstört både mig och min kropp. Det är min tur att såga av kedjorna och låta dom falla till marken helt enkelt. Nej, dags att ta tag i ordningen nu så att jag inte blir sen till mina ärenden.
 
Ibland kan saker låta hemska men jag vet att även om himlen faller ner på mig så finns det dom som plockar upp mig och det är jag så tacksam för, det gör att jag kan ta mig ur det gråa alldeles själv många gånger. Det viktigaste är inte att någon finns där för mig utan att jag vet att dom gör det. Är ju som sagt envis som en åsna när det gäller mycket. All min kärlek till er som stöttar mig i allt och finns där för mig.
 
 
 

Grattis en dag för tidigt

Hos oss blev det så att vi valde att fira lillebror idag istället för imorgon på hans födelsedag. För mig var det mycket lättare i och med att jag annars hade behövt ta mig till Sävar en gång till. Ja, nu är ju inte det så jobbigt men jag har ganska mycket att hinna med nu innan jag åker iväg på fredag. Dagen började däremot med att jag och mamma åt varma mackor till lunch och efter det gjorde hon klart tårtan. Lite senare ramlade lillebror in men även lillasyster och tillslut resten, moster, kusin och familjen KPP. Födelsedagsfirandet började med fika i köket och fortsatte med presentöppning i vardagsrummet. Tror att Emil blev nöjd med sina presenter, nu bestod det mesta av alkohol vilket han i och för sig önskade sig men samtidigt så måste han ju få prova på vuxenlivet en gång iallafall. Nu tidigare under våren fick han en ny elgitarr så det gick räcka med mindre presenter nu helt enkelt. När moster, ja nu har jag fyra mostrar men det är bara en som vi kallar för moster, resterande nämner vi med förnamn. Riktigt varför det är så vet jag inte men det beror nog på att vi var mycket hos henne och hon var mycket hos oss. Iallafall, när moster och vår kusin for hem till sitt så började mamma med middagen som bestod av tonfisk och makaroner i ugn, mums! Ja, jag har ju börjat med LCHF men den här veckan har varit alldeles för stormig så jag har tyvärr fuskat väldigt mycket i kostväg, men imorgon är en ny dag och en ny vecka!
 
Förutom massa bus med syskonbarnen så har jag även fått ett par byxor uppsydda, tack så mycket mamma! Började bli trött mot slutet av kvällen och skönt som det var fick jag och Eve skjuts hem till stan, det var guld värt vill jag lova!
 
Som sagt, imorgon börjar en ny dag och en ny vecka, det känns bra. Vissa stunder av den här veckan skulle jag gärna slänga i soptunnan men så är det med det. Imorgon ska jag fixa naglarna och så handla hem kattsand och sådant som behövs här hemma när jag är borta och har kattvakt. På torsdag ska jag på mitt första tandläkarbesök, känner mig lite smånervös men jag vet att det kommer att gå bra även om jag ska hålla munnen öppen i över en timme. Wish me luck!
 
 
Två busiga syskonbarn som ni kan se, Elmers min är hans nya standard. Underbart! Nog syns det vem som är far till dessa rara barn?

Drunk'n bastard

I lördags började min dag med att jag gjorde allt jag inte hann kvällen innan eftersom planerna från en hemmakväll med Britt-Mari ändrades till prat och spelkväll som sagt längre ner på mitt område. Nej, jag klagar inte, jag hade jätteroligt! Småsaker som att packa väskan kan man göra sen vilket jag också gjorde. Lite senare kom mamma förbi och hämtade upp mig och vi åkte vidare mot ÖB där vi lyckades missa ett paket muffins som vi hade köpt till lillebrors födelsedagsfika, muffinsen gick helt enkelt upp i rök för vi såg dom inte på bandet. Påsen måste helt enkel ha hoppat över till grannens band. När vi kom hem till mamma tog vi det lugnt en stund innan det var dags för att börja sminka sig och göra sig i ordning. Jag sminkade mig färdigt och gick över till familjen KPP en stund för att gosa med ungarna min. Tillslut ringde mamma och efterfrågade mig då middagen var klar men det blev så att jag började mata Elmer då deras middag blev klar i samma stund som han skulle äta. Det var dock ingen fara på taket för när mamma ringde fick han sista skeden med päron. Väl hemma hos mamma bjöds det på kebabkött och pommes till middag och det satt fint då jag åt lunch ganska tidigt. När vi hade ätit tog vi tag i det sista med utseendet, vi svidade om till gå ut stassen och jag fixade håret. Efter det bar det av till min morbror där det var förfest.
 
Som ni redan vet så blev jag väldigt onykter och det väldigt fort. Vet inte riktigt vad som hände men så blev det iallafall. I slutet på förfesten kunde jag inte med att sjunka ner i en fotölj ens, allt kändes som gele och hela jorden snurrade. Drack ett glas vatten och slängde resten av groggen i vasken, det kändes inte som någon idé att dricka upp den. Utöver groggarna så blev jag bjuden på en rom och cola, däremot så råkade jag blanda den för stark så då var det en ny bekantskap som var snäll och drack upp en del av drinken så att jag kunde fylla på med cola. Senare när vi väl var framme på puben, ja, jag gick dit eftersom det var vingligt, min morbror ansåg att jag behövde luften då det ändå inte är så lång väg att gå. Så som sagt, väl framme höll jag på att bli bjuden på inträdet men det kändes för dumt, då skulle jag bli erbjuden en drink senare fick jag höra och visst tänkte jag, varför inte. När jag hade betalat inträdet och pratat klart med han i garderoben så blev jag uppmött av en svag rom och cola fick jag höra. Onykter eller inte, det var bara cola, haha! Det roliga var att den här killen hade sagt till mamma att han inte ville späda på då jag redan var så onykter så han drog en vit lögn om drinken och gav mig bara cola. Då berättade mamma att jag hade känt att det bara var cola, både han och hans kusin blev visst imponerade av det. Fick veta det först idag så hade och har ganska roligt åt det. Jag tog mig iallafall hem till mamma efter en stunds gråtande på skolbron men tillslut brast allting. Som sagt, rusande hormoner, minnen och alkohol är inte så bra. Jag visste inte igår hur känslig jag verkligen är nu då min kropp är i uppror men nu vet jag ju och värre än så är det ju inte. Tog mig iallafall hem till mamma utan att väcka henne vilket inte är så konstigt egentligen, hade ju börjat nyktra till då jag inte hade druckit på några timmar. När jag hade fått av mig sminket och kläderna så var det så underbart skönt att få lägga sig under täcket och sova.
 
Det var min lördag det, skratt, alkohol och gråt men ibland ska det väl vara okej att det blir så?
 
 
Lillebrors fina födelsedagspresent och födelsedagskort. Sött och rockigt är väl en bra kombination?
Om sisådär 46 minuter fyller min lillebror 18 år, jisses...

Mat, spel & prat

I fredags började min dag med en lunch innan jag mötte upp lillasyster vid busshållsplatsen. Vi åkter ner mot stan och ordnade födelsedagspresenter, jag åt lillebror och hon åt lillebror och en kompis. Efter ungefär en timmes stadstur åkte jag vidare hem för att hinna fixa håret och sminka mig inför kvällens utgång. Jag hade nämligen blivit utbjuden på middag på Allstars av Britt-Maris mamma, tack så mycket för den trevliga middagen Birgit! Behöver jag nämna att vi beställde in vitlöksbröd? Till varmrätt åt jag entrecote och till efterrätt blev det att alla beställde in en chokladpannacotta. Efter middagen delade vi upp oss då Birgit skulle ut och dansa medan jag och Britt-Mari åkte hem till mig där vi lyssnade på musik och jag tog tillslut en dusch för att kunna fläta håret inför lördagen också. Även nu fick Britt-Mari fläta mitt hår, liksom det är jag som gör henne en tjänst, haha. Nej men skämt åsido hon tycker att det är kul så varför inte? Hon blir nöjd och jag blir nöjd, två flugor i en smäll. Under tiden som jag duschade så hade Eve ringt så direkt jag hade tagit på mig slappar kläderna ringde jag upp henne. Det visade sig så att hon och vår kusin Ange ville att jag och Britt-Mari skulle komma ner till dom och ta med spelet Med andra ord. Sagt och gjort, jag bytte om till vanliga kläder och vi gick dit för en trevlig kväll med spel och prat. Behöver jag skriva att det blev väldigt mycket prat och väldigt många skratt? Tillslut började klockan springa iväg lite väl mycket och därför skulle vi börja fara hemåt. Tog mig inte i säng i den tid jag hade tänkt men tillslut så sov jag ju iallafall och det är väl det viktigaste.
 
Så, tack så mycket damer för en trevlig fredag!
 
 
Ett av dom roligaste spelen någonsin!
 

Ja, alltså

Ja, nu är det ju kanske inte det bästa att skriva ett inlägg när man är onykter. Däremot så hade jag inte druckit på några timmar så var nog varken bu eller bä när det gäller onykter. Jag var trött och jag mådde dåligt, man skulle kunna ta bort inlägget jag skrev inatt men enligt mig så är det redan skrivet så ska det vara kvar. Igår blev det alldeles för mycket alkohol, alldeles för många minnen, väldigt gamla men ändå dom som är ganska färska. Allt det här gjorde att jag blev väldigt känslig och det behövdes ingenting för att jag skulle känna mig nertryckt och sämre som person. En situation där jag inte får vara med i diskussionen och kunna säga min sanning och min åsikt är i sig inte så bra just för mig. Inatt när jag skulle gå hem ensam från att ha suttit ensam vid ett bord på puben en stund gjorde min värld mörkare än någonsin, det kändes som att jag skulle explodera och gå sönder av alla känslor och tankar. Det är tyvärr mycket runtikring mig nu och minsta lilla kan rucka på min balans, riktigt varför vet jag inte.
 
Har iallafall bestämt mig för att inte festa något mer innan min kropp är i balans. I och med strulet med spiralen så rusar mina hormoner på i 110 på heltid. Min kropp tar så mycket stryk av att ha blödningar hela tiden. Lägg till alkohol på det så har ni kaos. Så, med mitt inlägg igår ville jag inte någon illa utan jag ville bara kunna förklara mig. Sen om riktigt det kom fram vet jag inte då allt känns fel hur jag än gör det just nu. Känns skönt att jag får resa iväg på fredag, jag behöver en semester.
 
Medan jag sitter här och skriver går mamma runt och försöker packa upp dom sista lådorna. Hon har precis fått omtapetserat så det är först nu hon kan börja packa upp på allvar. Snart blir det varma mackor till lunch, jag har tagit med mig mitt bäbis LCHF bröd även fast jag redan har fuskat hela veckan. Varför bäbis? Ja, det ryms en korvskiva per brödskiva, haha. Senare idag kommer hela familjen hit i och med att vi ska fira lillebror idag då han fyller hela 18 år imorgon. Jisses, vart tar tiden vägen egentligen? Känns nästan som igår då jag stod inne på toaletten i huset med pappa och frågade om jag fick berätta i skolan att jag hade fått en lillebror.
 
Apropå annat, jag hade ju tänkt börja skriva inlägg om min historia men jag tror nästan det får vänta tills jag kommer hem igen. Just nu rusar det alldeles för mycket i kroppen för att det ska kännas bra för mig. Jag måste kunna hålla samman mer inombords innan jag tar fram skyffeln och börjar gräva. Men jag lovar att det kommer att komma inom en rimlig framtid.
 
 
Älskade barn, om ni visste vilken själsstyrka ni skänker bara genom att finnas

Nu

Just nu känner jag mig värdelös, bara på grund av missförstånd. Man kan ju tycka att jag inte borde blogga om jag är så känslig gällande andras åsikter men ärligt talat så är jag bara känslig då det gäller dom i min närhet. Jag har druckit ikväll så jag borde inte blogga kanske men jag gör det iallafall. 
 
Hur gärna jag än vill så kan jag inte skriva allt på min blogg vad det än gäller och det kommer att skapa missförstånd i mängder. Jag är så mycket mer än vad det kan låta som i bloggen vilket jag hoppas på att ni förstår och även kommer ihåg. Jag borde kanske förklara mer ingående men det kan jag inte. 
 
Jag mår skit nu fastän jag vet att jag inte behöver det. Hur gärna jag än vill tro att jag inte bryr mig om vad alla andra tycker om mig så gör jag det när det gäller dom i min närhet. Rädslan för att göra fel jagar mig så många gånger att jag vill kräkas på den.
 

Friktion

Som jag skrev igår så fick jag början till skavsår på båda hälarna, däremot så blev det värre på höger häl då min högra fot är större. Idag garderade jag mig inför min och Britt-Maris promenad genom att använda Salvequicks skavsårsplåster, tidigare så har dom funkat lite bra som Compeeds så valde att köpa dom då det är en prisskillnad. Började få ont efter att ha gått kanske en kilometer och jag förstod aldrig varför förens jag kom hem. Plåsterna gled ner och nu är skavsåret på höger häl ännu värre, det varar! Förstår inte vad problemet är då dom brukar sitta som sten även efter en dusch, suck. Min dag började mycket lugnare än det iallafall, jag hade på mig nattlinne väldigt länge och kände tillslut att det kanske var dags att klä på sig, i samma veva kom Britt-Mari förbi och där stod jag med tandborsten i munnen. Idag gjorde jag även en ändring i mitt träningschema, jag körde mina små pass här hemma innan vi gick ut och det är jag väldigt glad över i och med skavsåren, dom gjorde så att jag tappade orken. Vad har kvällen mer bestått av? Ja, det har tvättats och det har duschat. Nej, Britt-Mari följde inte med i duschen, däremot fick hon fläta mitt hår efteråt. Jag passar alltid på att be någon annan göra det om det går och då hon tycker om det är det ju bara att be henne.
 
Imorgon hoppas jag på ett glatt besked gällande mitt konto, fick lov att låna pengar av Britt-Mari idag till en räkning då jag inte har fått några pengar än. Visst, det är ingen fara att bli en dag sen med en räkning men jag vägrar! Så förhoppningsvis kan jag ge tillbaka pengarna redan imorgon vilket jag är ganska säker på att jag ska kunna göra. Ska åka ner en sväng till stan på dagen för att ordna lillebrors present då han fyller 18 på måndag men firas på söndag och på lördag åker jag ju hem till Sävar och sover där. När jag har ordnat presenten åker jag hem igen och gör mig fin då jag ska ut och äta med Britt-Mari och hennes mamma. Ska bli riktigt roligt att träffa Birgit igen då det var ett tag sen. Efter det delar vi upp oss då hon ska iväg och dansa så då kommer Britt-Mari följa med hem till mig och umgås tills hon ska ta nattbussen hem och möta upp sin mamma. Det är alltid skönt att ha sällskap på nattbussen i och med folkmängden. Avskyr när man får en full människa bredvid sig som ska sitta och äta mat samtidigt som det ska vara okej att lägga all sin kroppsvikt på mig, eller inte. Ja, nu låter det kanske kul att jag lånade pengar till en räkning och så ska jag ut och äta imorgon men nu är det så att jag vet att jag får pengar imorgon men inte om det är alla pengar. Jag får pengar från tre olika håll även om två är samma myndighet. Så ingen behöver oroa sig för att Britt-Mari ska behöva vara utan sina pengar alldeles för länge, jag ville som sagt bara inte vänta en dag med räkningen. Egentligen ska jag inte behöva förklara mig men i och med att allt bara står i skrift är det lätt för missförstånd sen så har jag ju även fått klagomål på hur jag behandlar mina vänner. Ja, jag skriver det här med ett stort leende, min humor är det inget fel på.
 
 

Min historia

Jag har nu lagt till en ny kategori som heter Min historia. Under den här kategorin kommer det att skrivas inlägg som handlar om just min historia. Jag är en född tänkare och skrivare, för mig är det inte mer än rätt att jag skriver alla mina tankar även om det inte blir precis alla. Samtidigt så kommer jag självklart att visa respekt för mina nära och kära, jag kommer inte att skriva om precis allt i mitt förflutna som jag kanske skulle vilja. Det är ju så, allting i mitt liv handlar inte bara om mig även om jag har en egen tanke eller åsikt. Jag känner att det vore att ta ett steg för långt om jag skriver om andras problem som har blivit mitt problem. Det skulle lätt bli så att personen i sig säkert känner sig uthängd och eftersom jag inte vill att det ska bli så kommer jag inte att skriva allt. Så, varför har jag valt att börja skriva mer om mitt förflutna? Vill jag ha mer läsare? Vill jag ha sympati eller empati? Åter igen, jag är en tänkare och en skrivare, för mig är det snarare terapi att få ur mig alla tankar och känslor. Det enda jag skulle vilja ha om något vill ge något så är det förståelse och respekt. Jag kan med all säkerhet sjunka i värde som person i någons ögon men är det då jag som har gjort fel eller är det personen som vänder mig ryggen som gör det?
 
Mitt liv har inte varit en dans på rosor alla gånger, många gånger har jag snubblat i alla törnen och fastnat långt ner i djup mörk grop. När jag har varit nere i dessa gropar så har jag inte alltid hittat vägen upp och det gör att alla mina val i livet inte har varit bra varken för mig eller dom i min närhet. Mina val har aldrig varit till för att skada någon och var det för att skada någon så var det mig själv. Om och om igen puttades jag ner av människor som inte visste bättre och det gjorde att jag tillslut också såg ner på mig själv. Jag hade bara mig själv att skylla, jag var inte värd något.Om och om igen tog jag mig upp ur dessa gropar, det har aldrig inte varit lätt att ta sig upp alla gånger men jag gjorde det. Först flera år senare så har jag äntligen förstått att det inte är något fel på mig. Jag är en bra människa, jag är värdefull och jag är stark. Jag har också förstått att det inte var jag som gjorde fel, det tog lång tid innan jag kunde inse att det är jag som har blivit sparkad på inte den som sparkade på mig. Än om flera stenar har lossnat från mitt hjärta så kan jag tänka väldigt ofta på mitt liv och det som varit. Det kan vara allt ifrån en artikel, en blogg eller helt enkelt något som man pratar om med sina vänner. Det finns mycket som jag kommer att behöva bearbeta hela mitt liv men då är det bara att göra det.
 
Jag vet inte hur ofta jag kommer att skriva eller hur mycket, det får komma när det kommer. Det jag vill uppnå med det hela är att visa vem jag är och varför jag är jag. Min tatuering livets träd står för det jag tror det, det som har hänt i ditt förflutna kommer att påverka din framtid. Det är upp till en själv att göra rätt val för att vara en bra människa som folk kan lita på och kanske till och med se upp till och vara stolt över. Även fast jag har mina upp och ner perioder när det gäller depressioner så kan jag med styrka ändå säga; Det blir bättre. Skulle jag nå ut till någon med mina inlägg som har varit med om liknande så vore det jättebra. Förutom att hjälpa mig själv så vill jag även hjälpa andra. Det kommer med all säkerhet dyka upp frågor allt eftersom mina inlägg kommer och jag lovar att det är okej att fråga mig, känns det jobbigt att fråga så är det bara att vara anonym. Jag har efter en lång tids funderingar bestämt mig för att vara ännu mer öppen om det dolda. I och med det här valet så ger det folk rättigheter att fråga. Skulle det vara så att man ändå känner att man inte klarar av att fråga genom en kommentar så be om min mailadress. Jag hoppas även att ni har tålamod med mig, allt kommer inte att komma på en gång. Det kommer att krävas tid, skratt och tårar från min sida och det är inte alla gånger jag kanske orkar. Det kommer när det kommer och jag vet hur irriterande det kan vara. Det är ungefär som när man frågar om kryddning och man får svaret; Ja, men på en höft? Vems höftstorlek då brukar jag tänka. Tillslut så.
 
Det blir bättre
 

Ugnsstekt lax, grönsallad och hollandaisesås

Igår blev jag bjuden på middag hos Britt-Mari. Hon bjöd på ugnsstekt lax, en grönsallad och så Eriks hollandaisesås. Det är riktigt roligt att vi testade Eriks sås förra veckan då Britt-Mari haft problem att hitta någon som hon verkligen gillar och hans såser är verkligen jättegoda. Jag har ätit hollandaise såsen tidigare då jag åt LCHF så varför inte nu också. Den innehåller 0,2 g kolhydrater per 100 g, inte illa pinkat. Tack så mycket för maten! Här hemma idag blir det att leta lite i frysen och så göra en grönsallad. Tror det ska finnas kvar två kycklingburgare, ja, iallafall tills jag har ätit upp dom.
 

Onsdag

Min dag började ganska lugnt med en lunch som bestod av rester från leverstuvningen. Det satt fint med lite mat i magen innan det var dags att svida om till motionskläderna och ta ut skorna på sitt första eldprov. Förutom skavsår vilket jag får väldigt lätt nu för tiden av någon dum anledning så gick det bara bra att gå i dom. Igår sa jag att jag skulle promenera ner till stan till mitt drop in möte på arbetsförmedlingen ifall det var fint väder och tji fick jag, uppehåll och lite sol. Förutom blåsten och all smågrus man fick tugga på och blinka bort så var det skönt med en promenad. Hade tänkt gå hem också men i och med skavsåren så gav jag upp, vill inte att det ska bli värre än vad det redan är.
 
Väl hemma igen så har jag gjort mina 40 squats och idag kändes det verkligen i sidan av låren. Förutom att jag har ökat med tio stycken per dag den här veckan så försöker jag även få ner rumpan lite mer och i och med det blir det ju jobbigare. Kör än så länge utan vikter men när jag har fått igång mina armar lite bättre har jag tänkt testa hålla i mina tre kilos hantlar samtidigt som jag kör squats. Dom flesta som gör squats på gym kör ju samtidigt med viktstång med något sådant lyx finns ju inte hemmavid, däremot så är ju squats utan vikter bättre än inga alls.
 
Dagen fortsätter nog i lugnets tecken, det vildaste som kommer att hända är nog mitt diskberg som jag ska ta mig an. Orkade inte diska bort efter middagen i förrgår i och med att jag diskade före jag började med maten. Det är inte lätt alla gånger med dessa I lands problem. Annars då? Ja, jag räknar ner dagarna tills jag ska ta tåget norröver och tycker att dagarna går ganska fort men inte fort nog. När det sen börjar närma sig känner man att man inte har fått allting gjort så jag får se hur bra jag planerar den här gången, haha.
 

Leverstuvning med vitkålsris och lingonsylt

Här bjuder jag på ännu en LCHF måltid som inte är strikt, men god är den. Idag gjorde jag leverstuvning för första gången. I grund och botten var det mamma som började med den här maträtten men senare tappade hon lusten och sen dess är det bara pappa som har gjort den. Ja, iallafall fram tills idag då jag nu också har gjort den. Det var första gången jag skar i lever och det var inte den trevligaste matupplevelsen jag har varit med om. Hade den luktat lite mer hade jag nog inte kunnat skära upp den, har ju så fint luktsinne som ni kanske minns. Sen så var det inte så roligt med allt blod som tillslut torkade på händerna, det tog en tillbaka till gamla minnen då man gjort illa sig någon gång. Så, till det som inte är strikt. Leverstuvningen är redd med mjöl och innehåller en köttbuljongstärningen och sen så hör ju lingonsylt inte till LCHF alls direkt men har man en burk hemmagjord lingonsylt hemma så måste den ätas upp. Till maten rev jag vitkål som jag därefter kokade i någon minut kanske, därefter las allt upp på tallriken och avnjöts i en salig röra. Uppläggningen var bara fin inför bilden sen så såg det inte lika fint ut längre. Vet att det är många som är lite rädd för lever men var inte det, lever är jättegott! Dock har jag bara ätit leverbiffar och så denna leverstuvning, det finns säkerligen 100 recept till men dessa två räcker gott och väl för mig. Man ska ju helst pröva allt en gång, jag provade till exempel en sillbit nu i påskas och nej det är fortfarande ingenting för mig. En bekant på facebook sa sig även ha testat grodlår, det ska visst smaka som en blandning mellan fisk och kyckling. Grodlår tror jag däremot att jag klarar mig utan, sill är okej att våga prova i min värld men inte grodlår. Ja, nu tänker jag på mig själv, ni andra får smaka vad ni vill.
 

Stava

Måndagar och torsdagar är mina och Britt-Maris intervalldagar. Däremot så vet ni ju att jag bara promenerar nu i och med knäna.Idag testade jag på att gå med stavar och det är ärligt talat svårare än det ser ut, eller så är det bara jag som är lite konstig helt enkelt. Har iallafall tänkt komma igång med stavgång dagarna då jag och Britt-Mari tränar tillsammans. Idag var vi förbi Löplabbet och jag fick testa en storlek mindre och det blev en väldigt stor skillnad även om vänster häl glappar lite ännu. Fick dock ett tips på en annan slags knytning som ska låsa fast lite bättre enligt henne i affären så hädanefter kör jag på den knytningen på mina motionsskor. Har som planerat också kört mina hemmaövningar och fick även med mig Britt-Mari på bicepscurl med hantel och även one-arm row med hantel. Ökade även till 40 squats idag som planerat och ska försöka köra på det hela veckan ut faktiskt, sen nästan vecka får jag se om jag klarar av att öka till 50 per dag, vad tror ni?
 
Bicepscurl med hantel 3 kg 10X6 (Utan boll så kör jag alla stående, försöker matcha mitt gamla schema)
One-arm row med hantel 3 kg 10X3
Squats 10X4
Sit ups sittande 10X3
 
 
Asics - Electric purple/Lightning/Neon pink

Noodle

Söndag är en vilodag, ja inte alla gånger men iallafall idag. Tidigare idag så tog jag mig en promenad på lite mer än 3 km och hämtade ut mitt paket från LCHF klubben. Tidigare i veckan beställde jag hem sjögräsnudlar och två påsar ostsnacks, en åt mig och en åt Britt-Mari bara för att vi ville testa. LCHF produkter blir allt mer vanliga i större butiker men än så länge har jag inte hittat sjögräsnudlar. Skulle bli så mycket billigare och smidigare om det gick att köpa i en kroppslig butik istället för via en på internet. Vet inte riktigt när jag ska testsmaka mina varor men kommer givetvis att lämna betyg på dom. När jag kom hem tog jag en sen enkel lunch i form av makrillfilé i tomatsås, däremåt så åt jag bara upp själva fisken och såsen på den kan man säga, åt inte upp den runt om för då hade det blivit väldigt mycket tomatsås, haha. Ett tag efter det somnade jag på soffan och vaknade sen upp i chock och förstod inte riktigt vars jag var, kunde knappt röra på huvudet heller för nackens skull men det har som tur är gått över. Till middag så värmde jag upp köttfärsås och blandade ner en grönsallad, underbart gott! Blir ungefär en tacovariant förutom att det är pastasås och andra kryddor i, sen så brukar jag aldrig ha vitlöksklyftor i tacos men i köttfärssåsen är det ett måste!
 
Kvällen fortsätter i trötthetens och lugnets tecken. Imorgon bär det av ner på stan för att möta upp Britt-Mari. Ska ju som sagt gå tillbaka till Löplabbet för att få känna mig helt hundra med storleken på skorna. Beroende på vad som händer där kommer jag nog att kunna ta ut dom på en premiärpromenad. Skulle gärna vilja skriva runda men mina knän är fortfarande allt för dåliga tyvärr. Dock så känns dom lite bättre och jag kan gå i trappor lite bättre nu också utan att det hugger. Har kört 30 squats hela veckan och jag tror faktiskt att det hjälper litegrann även om jag skulle behöva någon annan träning för knäna också. Funderar starkt på att köra 40 squats nu veckan som kommer, är någon med mig?
 

Söttsaltstarkt

Britt-Mari lärde mig en riktigt god marinad för något år sedan och det var den vi använde oss av igår. Den är värd att prova och sen fortsätta med då den är så god! Kycklingfiléerna blir inte bara marinerade utan dom blir också lätt glaserade.
 
Söttsaltstarkt till fyra kycklingfiléer
 
Icas Sweet chili sås, ca hälften av en stor flaska
ca 1 1/2 dl honung sötad med stevia
ca 4 msk soja
 
Vi valde att använda oss utav en steviasötad honung eftersom ingen av oss ska få i oss allt för mycket vitt socker. Mängden är däremot en smaksak men det är ju bra att ha något att kunna gå efter på ett ungefär iallafall. Nu innehåller ju sweet chili sås ganska många kolhydrater men jag vet inte hur det skiljer sig mellan märken så äter man efter LCHF så kan man ju ha det i bakhuvudet.
 
Såsen är som sagt Eriks chili bearnaise, den innehåller bara 1,01 g kolhydrater per 100 g vilket är super för mig som gillar goda såser. Det betyder ju däremot inte att man behöver överdriva med mängden sås, less is more som det heter.
 

Chili

Igår hade jag och Britt-Mari planerat att grilla om vädret skulle tillåta det. Solen sken och graderna var inte så låga men vinden däremot, hujja. När jag var påväg ut till bussen kändes det som att vinden skulle ta tag i mig och lyfta upp mig. Av någon anledning så blåser det också ganska friskt inne på Britt-Maris gård även fast man kan anse att det inte borde göra det. Till att börja med så gick vi till Ica Kvantum för att handla det vi behövde till middagen men även så att Britt-Mari hade hemma mat till veckan, det funkar ju inte att jag kommer och äter upp hennes förråd hela tiden, haha, skämt åsido. Vi kom på den smarta idén att använda en grillpanna för att få en fin stekyta på kycklingfiléerna innan allt åkte in i ugnen. I och med att det användes en grillpanna istället för en vanlig stekpanna så såg det precis ut som att vi hade grillat. Tillslut var det dags att äta middag och vi passade på att testa en ny sås från Eriks. Ja, såsen är inte ny i sortimentet men den är ny för oss i smaken, chili bearniase, helt underbar god! Den påminner om den goda chipotle bearnaise såsen som Allstar har slutat med. Så, Eriks chili bearnaise kan jag verkligen rekommendera till er som gillar lite sting. Tack så mycket för middagen Britt-Mari, imorgon blir det leverstuvning hos mig! Eller ja, jag ska försöka göra det iallafall.
 
Efter middagen så såg vi filmen Förortsungar som är en svensk, varm och charmig film. I grund och botten är den nog mest riktad till yngre men jag gillar verkligen filmer som handlar om något som faktiskt händer i vårt land. Det är kort sagt en varm film med mycket musik och det tycker vi om, eller hur? När filmen var slut slog vi igång Bounce dvd från deras sista turne om jag minns rätt. Bounce är eller ja, har varit Sveriges största dansgrupp kan man nog säga. Jag och Britt-Mari såg dom någon gång under gymnasiet och dom var riktigt duktiga. Dans, sång och musik förgyller ens eget liv så mycket även om man inte kan något av det själv, haha.
 
Blev en tidigare kväll än vanligt då jag började att få ont i magen. Går ju som sagt och får blödningar varannan vecka om inte varje vecka nästan och då blir min kropp i uppror. Sen så är ju inte min kropp helt inne på att jag äter mat igen. Det enda jag kan göra är att vänta och se om det blir bättre för ärligt talat vet jag inte vad man ska göra annars. Om jag ändå hade sluppit den ytliga blodproppen då hade jag sluppit allt tjabbel. Men som sagt, vad vore livet utan alla sin om.
 
 

Köttfärsbiff med västerbottensost och grönsallad med vitlökssås

Jag har ju skrivit att jag ska bli duktigare på att uppdatera med bilder på vad jag äter. Kommer även att lägga in recept men i och med att den här måltiden inte är helt efter LCHFs "regler" så blir det inget recept. Däremot så kan jag berätta vad det är som gör att min måltid inte är strikt LCHF. Köttfärsbiffarna innehåller ströbröd vilket inte är något som infinna sig egentligen. Då jag har bestämt mig för att inte stirra mig blind på såna detaljer hela tiden så tackar jag ju inte nej till mat som bjuds på även om jag inte äter till exempel potatis till. Sen så är det två detaljer i min grönsallad som inte är strikt heller. Inom LCHF ska man inte äta grönsaker som växer under jord och därför trodde jag att majs var godkänt, icke sa nicke, majs är för sött. Däremot så har jag i min majs iallafall då jag verkligen tycker om det, det blir ju inte så stora mängder. Den andra detaljen är vitlökssåsen, den är köpt och innehåller därför socker. Det här var något jag såg mellan fingrarna sist då jag åt efter LCHF också eftersom jag oftast hade köpt sås. Det jag tycker är viktigast med köpt sås är att socker hamnar långt bak på innehållsförteckningen för det betyder att det inte är så stor mängd. Strikt eller ostrikt, det var en god middag iallafall! Tack så mycket för köttfärsbiffarna Britt-Mari!
 

RANCH

Min fredag började med trötthetens tecken, direkt efter min lunch som bestod av köttfärssås, blomkålsris och grönsallad, allt i en salig röra så blev jag jättetrött. Jag var däremot inte den enda trötta, när Britt-Mari ringde så bestämde vi gemensamt att båda skulle vila. Jag la mig på soffan för att vila och började ganska snabbt drömma om hur trött jag var, hur blicken blev sämre och sämre på grund av trötthet och hur jag satt och höll på att somna. Trött? Ungefär två timmar senare kom Britt-Mari hit och vi begav oss ut på en promenad till Ica på Mariehem för att handla hem till kvällens middag. Min korg såg bra ut i början men sen la jag ner en chipspåse. Chips kan nog många tänka, skulle inte jag sluta med det? Ja, så är ju planerna men nu har äntligen chipssmaken ranch kommit tillbaka, den har varit borta i över tio år. Det finns även en gullig historia till dessa chips, eller ja, jag tycker att den är gullig iallafall. Jag minns att pappa brukade köpa hem ranch när jag och mina syskon var små, vi bodde fortfarande tillsammans allihopa i huset. Mamma gillade varken smaken eller doften och hon avskyr än idag till exempel sourcream & onion, ranch ligger i ungefär samma liga. Men som sagt, pappa gillade dom här och köpte därför hem dom, jag smakade och blev fast, jag fullkomligt älskade dom. Tillslut så tyckte även mina småsyskon om dom, vet inte om dom lärde sig det av mig eller att dom bara såg att jag tyckte om chipsen men hädanefter hette dom inte ranch utan namen blev Erica chips. Så, jag ville helt enkelt köpa hem en påse och testa mina älskade chips. Betyg? Ja, jag tycker att dom smakar för mycket paprika men det kan ju också vara just den här påsen. Jag har alltid varit en sucker för chips och under mina sämsta perioder har det alltid gått åt minst en påse i veckan. Då tycker nog många att jag om någon inte borde köpa hem chips, där kan jag dock säga att jag har varit duktig. Det här är min första påse chips sen före vecka 48. Har smakat lite chips hemma hos andra men har aldrig haft det hemma sen dess tills nu.
 
Oj vad mycket prat det blev om chips, men som sagt jag är en sucker för chips. Idag blev jag bjuden på middag hemmavid, det enda jag gjorde var att diska bort disken från vår middag tillsammans igår och så gjorde jag en grönsallad. Britt-Mari gjorde goda köttfärsbiffar med västerbottensost, mums mums! Det blev en ganska sen middag i och med att vi alltid hittade på annat att göra men vad gjorde det? Vi är ganska van att det blir så ibland och det är ju faktiskt inte hela världen. Kvällen har bestått av skrattande, tårar av skratt och massa prat som vanligt, det är en vanlig dag i våra liv kan man säga, haha. Imorgon ska vi umgås hemma hos Britt-Mari och om vädret tillåter så ska jag leka grilldrottning! Är det dåligt väder så gör vi samma mat fast inomhus, det blir inte helt samma känsla men det blir ju god mat iallafall. Vad vore livet utan god mat? Ja, kanske smalare, haha. Ni får ursäkta men min humor är inte så bra alla gånger även om jag själv skulle vilja tro det.
 

Uff

Ska ju som sagt försöka få in lite hemmaträning nu då jag inte kan gå på gym, ska försöka att göra samma pass som tidigare här hemma två gånger i veckan. Däremot så har jag bestämt mig för att göra 30 squats den här veckan och i och med att jag inte gjorde i måndags så gjorde jag 45 stycken nu ikväll och tänker göra 45 under en av dom resterande dagarna den här veckan.
 
Bicepscurl med hantel 3 kg 10X6 (Utan boll så kör jag alla stående, försöker matcha mitt gamla schema)
One-arm row med hantel 3 kg 10X3
Squats 10X3 + 15X1
Sit ups sittande 10X3
 
Känner att jag borde få in fler övningar här hemma men först måste jag inhandla en träningsmatta, en pilatesboll och ja, säkert något annat också, haha. Det är något som får köpas in pö om pö, det viktigaste nu är att jag verkligen försöker att köra mitt pass två gånger i veckan här hemma. Nu kör vi?
 

Korvstroganoff med blomkålsris

Idag drog jag igen min nya kost, ja, man kan nog kalla det diet också eftersom jag har tänkt äta efter LCHF igen även om det inte blir 100 % strikt alla gånger. Min korvstroganoff är till exempel inte strikt då det är mjöl i den som redning. Den lagades däremot för två veckor sen eller liknande, tog fram den ur frysen i helgen för att äta den för slänger mat gör jag då inte, speciellt inte god mat. Men hursomhelst, till min korvstroganoff testade jag blomkålsris för allra första gången. Testade aldrig något substitut till ris, pasta, potatis och så vidare då jag åt LCHF tidigare utan jag körde mest på sallad som tillbehör.
 
Blomkålsris (finns olika varianter med smör och olika kryddningar, jag körde på en enkel)
 
Riv blomkålen på den grövre sidan av rivjärnet
Häll ner i kokande i vatten i ungefär 10 sekunder (tiden kan variera beroende på mängd)
 
Förutom olika smakvarianter finns det även olika tillagningsvarianter, det går att koka blomkåls ris men även att steka. Det är som sagt en smaksak och jag kommer nog att prova på mer än en variant men denna är väldigt lätt som ni ser.
 
Jag ber om ursäkt då min korvstroganoff inte ser så charmig ut på bild men hey den är både upptinad och uppvärmd. Upplägg kommer nog aldrig att vara min starka sida men matbilder ska jag försöka dela med mig av iallafall.
 

Dripp dripp dropp

Är det någon som har missat regnet? I och med mina ärenden nere på stan så kände jag inte för att ta stövlarna då dom är nya. Det resulterade i två blöta och trötta fötter. Själva bankärendet gick väldigt fort den här gången då det bara var ett nummer före mig, sist var det sisådär 20 stycken eller mer. Väl framme på ungdomstorget så mötte mamma upp mig men innan jag gick därifrån fick jag peppande ord både från min studievägledare och min handläggare från af. När det gäller studierna så fick jag höra hur duktig jag varit och så påpekade min studievägledare för min handledare att jag har slutbetyg nu. Efter det gick jag höra av min handläggare hur duktig han tycker jag är när det gäller att söka jobb. Jag är visst fenomenal och i särklass en av dom bästa, synd bara att man inte kan jobba med att söka jobb, haha. När jag hade pratat klart med mina stöttepelare så gick jag och mamma vidare till Nail Design School, mamma skulle lämna en nyckel och jag passade på att kolla på olika färger till naglarna, finns ju så mycket att välja på! När det var färdigtittat så gick vi vidare till Ica Gourmét där jag skulle möta upp Britt-Mari. Det märks ganska rejält på min korg att det är ny kost på schemat, i korgen hamnade det sallad, majs, gurka, tomat, blomkål och lever.
 
Har testat blomkålsris idag till lunch, tog fram korvstroganoff ur frysen och kände att jag ville ha något substitut till mitt älskade ris. Jag håller på att lära mig att tycka om blomkål, har aldrig varit ett superfan av det men i rivet format så gick det faktiskt bra. Däremot så har jag märkt att nutrilett är ingenting jag får köra längre än en vecka helst, speciellt inte om jag är ensam iallafall. Menar inte att jag har planer på att köra en kur igen men man vet ju aldrig i framtiden. Det jobbiga är att jag har tappat känslan för att äta, direkt jag började äta min lunch så mådde jag illa och jag började fundera över varför jag ens åt. Alla tankar på vikt och vad man ska äta sätter sig mer på mina axlar än vad jag har trott. Har ätit två mål mat idag så ingen behöver oroa sig för att jag ska sluta äta, jag lovar att inte göra det. Kände bara att jag behövde ventilera mitt dilemma, det är såna här stunder som jag hade velat ha skjuta på en måltavla där det står PCOS. Nej, min vikt beror inte bara på att jag har PCOS men helvete så den ställer till det för mig, ibland blir jag så förbannad! Så den som vill får gärna räcka långfingret mot denna hormonsjukdom som ställer till livet för så många kvinnor både i viktväg, utseendeväg och bilda familjväg.
 
 
Bjuder på en gammal goding, ungefär såhär ser jag ut när jag är irriterad på PCOS

Bökande

Är ganska nöjd med min dag idag faktiskt, har inte så mycket energi nu då jag går och småblöder hela tiden. Fortsätter det att hålla i sig får jag lov att ringa min läkare på kvinnokliniken för att småblöda en vecka med ett uppehåll och sen börja blöda igen är inte så roligt. Det allra första jag gjorde idag var att boka om min hudläkartid så fick en tid där den 21 maj istället för den 8e då jag är borta, känns bra att det inte blev så mycket längre bort som tiden hamnade.Har även fått två mail idag där jag fick veta att både Djungelboken och Den lilla sjöjungfrun nu finns att boka, ni kan ju gissa vad jag har bokat? Jag älskar Disney klassikerna och vill väldigt gärna ha så många som möjligt men för mig är det viktigast att ha dom jag vuxit upp med. Dom här två klassikerna är dom sista på den listan innan samlingen är komplett, underbart!
 
Lyckades efter många om och men klä på mig och gå ut på en promenad, hade först inte tänkt göra det då vädret inte har sett allt för charmerande ut men direkt när solen sprack fram såg jag det som ett tecken på att jag skulle ut och gå. Sagt och gjort jag tog min promenad och när jag kom hem så hoppade jag in i duschen för att efter det bädda rent i sängen. Apropå det så bytte jag i kattlådorna innan jag klädde på mig tidigare idag, min kära katt behöver ju som sagt två lådor, en för kiss och en för bajs, jisses. När jag hade bäddat rent i sängen så tog jag tag i att göra 30 squats, gjorde även det hemma hos Britt-Mari igår. Jag borde göra ett träningsschema så att jag gör mina hemmaövningar minst en gång i veckan, ska ta tag i det snarast! Har också varit duktig och tagit itu med toalett och handfatsmonstrena. Blev att jag bråkade lite extra med mitt avlopp och det var ju inte så konstigt att det verkade täppt då en hel tops hade lyckats leta sig ner. Hade planer på att dammsuga ikväll också men när jag bökade på med avloppet så höll jag på att svimma mer än en gång på grund av min spända nacke. Varken ryggen eller nacken klarar av allt för mycket och det är ett problem jag hade redan innan min övervikt är så extrem som idag. Kanske ska lyssna på Johans det kommer en ny dag när det gäller dammsugandet.
 
Imorgon är det dags för att lämna in mina papper på ungdomstorget så jag måste först besöka banken, jag hoppas verkligen att det inte är lika mycket folk där imorgon som sist. När jag har ordnat allt med mina papper bär det av tillbaka hem. Jag och Britt-Mari ska även ta oss ut imorgon, stavgång för mig och intervall för henne. Har även tvätttid så får se vilken tid det blir att vi tar oss ut. Blir inte att inviga mina nya skor imorgon då jag vill gå med dom mer inomhus för att känna efter. Ångrar lite att jag inte testade två storlekar då jag såg idag att jag har fått storlek 39. Däremot så tror jag inte att jag kan ha 38 i det här fallet då dessa skor oftast är lite mindre i storleken, annars har jag mestadels 38 om det inte är allt för trånga skor det vill säga. Jag får helt enkelt känna efter mer och blir jag alltför osäker går det ju alltid att fara tillbaka till Löplabbet och testa en 38. Förutom motion imorgon så står det ju även på schemat att jag ska börja äta mat på heltid igen. Som ni vet så blev det ju inte prick en vecka med nutrilett på grund av olika orsaker som sällskap och så vidare så jag har ju kört all in nu med dom sista påsarna. Har två påsar kvar att dricka och sen är jag klar, eller ja, har en påse extra då jag inte drack alla fem i måndags, fy fy. Den får sparas till nödfall, till exempel då jag varit hos tandläkaren och munnen är bedövad, haha. Ska försöka vara duktig att dokumentera min mat nu då jag drar igång med LCHF igen, ska ju dock inte köra lika strikt som tidigare, viktigast för mig är att jag drar ner på tillbehöret så som ris, pasta och potatis. Lite mjöl hit och dit kan jag ärligt talat leva med. Har även beställt hem en förpackning sjögräsnudlar, det är 2 g kolhydrater i dom men även mycket mineraler. Tänkte det kunde vara roligt att testa till min och Johans köttfärssås då jag inte tycker att blomkålsris kommer att passa. Ska bli intressant att smaka även fast priset inte är det bästa för mig men sen så gör jag ju inte köttfärssås så jätteofta heller så nog kan man unna sig det.
Kämpar ni med mig?
 
 

Färg

Idag har allt gått som planerat, perfekt! När jag efter många om och men hade sugit i mig min lunchshake så åkte jag ner mot stan. Det tog sisådär två timmar innan jag fick igång min shakerörelse, var så uttråkad att jag inte ens orkade dricka. Just därför åkte jag ner på stan för en snabb sväng, vid sjukhuset klev Britt-Mari på samma buss som jag redan satt i så då fick jag sällskap i mitt blomletande. Jag frågade han som jobbade där hur jag skulle ta hand om blommorna på bästa sätt och hans svar var vatten. Skojar han? Jag som trodde man skulle hälla öl i krukan, det var ju tur att jag frågade, haha. När det var klart gick vi vidare till Lagerhouse då Britt-Mari ville titta efter en liknande påse som jag har till mina pantflaskor, den är perfekt då den har dragkedja. När det var klart klev vi på varsin buss, Britt-Mari åkte till ett möte och jag åkte hemåt en sväng för att dricka ännu en shake och ta det lite lugnt innan jag skulle tillbaka till stan.
 
När ungefär en timme hade gått så tog jag bussen ner till stan igen då jag och Britt-Mari hade Erica skor på planeringen. Jag är i ett stort behov av bra skor så det var bara att ta tag i det även om det kan svida lite. Väl uppe på spegellådan fick jag veta att mina fötter såg väldigt bra ut i allmänhet förutom att mina hälar har svällt ut runt kanterna vilket beror på att jag har gått upp i vikt med åren som gått. Det var nog det första jag påpekade i butiken att jag går inåt med hälarna och det såg man ju som sagt i spegellådan. Fick låna ett par skor och ett par sockar för att sen ställa mig på löpbandet, i och med mina onda knän behövde jag bara promenera och man såg på en gång hur snett inåt jag går med hälarna, vänster häl var även värst. Planen var att hitta ett par skor med bra stöttning runt hälarna och bra dämpning för mina knän. Fick testa tre par skor och givetvis valde jag dom dyraste, det är ju min tur. Men som sagt, nu skulle jag gå efter kvaliteten och det bästa för min fysik. Däremot så kan man tro att jag valde skorna på grund av den skrikiga färgen men ärligt talat så var det som att gå på moln i dom.
 
När vi var klara på Löplabbet så for vi vidare hem till Britt-Mari då det vankades middag för henne och shake för mig. Jag fastnade däremot vid hennes dator och klickade runt lite där med virusprogrammet och kontrollpanelen litegrann. Fick tillslut i mig min shake och lite senare satt vi oss ner för att se på Biggest Loser Sverige. Under programet drack jag min fjärde shake och jag kände hur skönt det ska bli när jag har druckit upp alla imorgon. Nu har jag även köpt tågbiljetter så nu är det planerat och inbokat. Den 3 maj åker jag upp till Purnu och jag åker hem först den 12e. Givetvis kommer jag att söka jobb varje dag även där uppe, Johan jobbar ju också så måste ju roa mig med något medan han är på jobbet. Har sett till att pricka in en resa mellan alla datum jag har att passa. Dock påpekade Britt-Mari att jag faktiskt har ett möte den veckan så det får jag helt enkelt boka om. Hade fått tid hos hudläkaren på Ön den 8 maj men känns viktigare just nu att kunna ta mig norröver då det känns som om det var ett år sist.
 

Måndag, bra eller dåligt?

Om en måndag är bra eller dålig kan man alltid diskutera, man kommer alltid att tycka olika. Antigen ses en måndag som ett dystert slut på helgen eller så ses måndag som en ny start på en ny vecka där man kan ordna allt man inte hann veckan innan. Som sagt, en måndag kan vara både bra och dålig och det är just så min måndag har varit. När jag skulle lägga mig och sova kände jag hur det ömmade uppöver och hade även haft minimala blödningar som startade under lördagen, jag tänkte inte så mycket mer på det men visst tyckte jag att det var onödigt. Jag sov ändå helt okej men min energi var som under söndag kväll som borta med vinden. Direkt när jag slog upp mina grönmelerade så slog jag en signal till tandläkaren. I fredags fick jag äntligen mitt godkännande angående min muns problem, det tråkiga i det hela var att jag tappade en hel vecka med att boka tider av någon anledning. Blev mest irriterad i och med att det finns så få tider nu under våren och under sommaren så är det ju stängt för semester. Men men, jag fick iallafall tre tider i början, mitten och slutet på maj där jag ska hinna få alla hål lagade, dock ska vi ju som sagt kolla upp hur vi ska göra med mina spökande visdomständer. Blir det att ringa ghostbusters eller ska dom få ligga i dvala tills det blir akut?  En stund senare innan jag skulle hinna med bussen denna regniga måndag så märkte jag att jag hade fått en rejäl blödning så det onda natten före och tröttheten dagen som kom var ju inte så konstigt i slutändan. Nere på stan mötte jag upp Britt-Mari och ordna lite papperärende som jag hade glömt bort i och med Johans ankomst men några dagar senare är inte hela världen.
 
Väl hemma igen så hamnade jag och Britt-Mari i soffan, av någon anledning så var vi slö som en segtuggad broskbit. Kan man skylla på vädret också utöver allt annat för isåfall gör jag det. Ibland är det mysigt med regn men hade helst sluppit det då jag hade tänkt promenera ner på stan. Idag körde jag igång med nutrilett igen i och med att jag fuskade en del på lördagen och söndagen. Väl hemma på söndagkväll så räknade jag att jag hade påsar för tre dagar så varför inte dricka upp dom nu i början på den här veckan? Som vanligt blev det intervallträning ikväll då regnet var snäll och höll sig undan, ja, jag fick ju vackert promenera nu då mina knän blev allt för skadade av joggingen tyvärr. Känns så tråkigt att det blev såhär nu då jag verkligen tyckte att det var kul att komma igång lite extra men som sagt, bättre hela knän än inga knän alls. Går allt som planerat ska jag fara och kolla på bra skor imorgon, eller ja senare idag enligt klockan. Förhoppningsvis så kan skor som är skapta för mig och mer viktnergång göra att jag kan komma tillbaka på banan igen inom en snar framtid. Har även planerat att köpa hem mitt sommarblomster redan. Ja, det är kanske lite väl tidigt men i fjol sommar höll jag ju inte på att få tag på mina blommor då jag var för sent ute. Får helt enkelt ta hand om blommorna inomhus innan det är dags för dom fina att flytta ut på balkongen. Såg en jättefin uppsättning på torget idag så i år ska jag faktiskt slå till på färdigplanterade då dom var i en fin korgliknande kruka.
 
Apropå något helt annat, går allt som planerat åker jag upp till Purnu i början på maj. Jag längtar så mycket efter min andra familj att jag nästan spricker, sen att det har kommit nya familjemedlemmar gör ju ingenting sämre. Nu har jag inte frågat om det är okej att jag skriver om det men har sett att en familjemedlem har berättat på sin blogg så jag tror inte att det gör något för mer än såhär om det skriver jag ändå inte. Det är dags för en tripp norrut eller vad säger min älskade familj norröver? Längtar tills jag får krama om er alla!
 
 
Sist jag var upp hade snön redan fallit där uppe, det var allt för länge sen

B day

I söndags fyllde min kära lillasyster Evelina 21 år, hurra hurra hurra! Jag och Johan klev upp i god tid för att hinna med presentinslagning, tårtfixning och matlagning. Jag slog in presenten, slickepottade grädde på tårtan och hällde i lite saker i köttfärssåsen, mycket mer än så gjorde jag inte. Vilken karl va? Under tiden som tårtan fixades så kom även Britt-Mari hem till mig då även hon skulle följa med hem till Sävar där födelsedagskalaset var. Tyvärr var jag en tårtbox fattig då jag inte ägt någon så det blev bängligt att ta med sig tårtan i bilen. Johan fick helt enkelt köra fram bilen till porten då tårtan bara bars på en enkel tallrik utan skydd. Med eller utan tårtbox, vi kom fram! Nu har jag däremot fått en tårtbox av mamma, hon har en gammal tupperware hon ville bli av med, får se dock om det ryms en normalstor tårta i den eller inte. Tillslut var vi alla samlade hemma hos pappa och det fanns hur mycket gott som helst framdukat, ja, jag fikade och jag ångrar det inte. Har planerat att börja äta efter LCHFs "regler" igen om än inte lika strikt så tänkte att jag kunde unna mig fika då jag inte riktigt vet när det blir tårta och så vidare igen. Men iallafall, åter till kalaset som enligt mig var väldigt lyckat. Det var många glada miner och magar under dom timmar som gick. Till middag hade Eve beställt tacos så ja, jag föll dit igen då jag älskar tacos. Det var även extra mysigt att Johan stannade kvar under middagen fastän det betydde att han skulle komma hem betydligt senare än tänkt och sen upp tidigt på det. Usch vad jobbigt det var att se han gå ut genom dörren, jag ville inte släppa taget. Däremot så blev jag inte lika ledsen som vanligt då jag för en gångs skull inte var ensam hemma, nu hade jag ju mina nära och kära runtomkring mig.
 
Det riktigt värmer om hjärtat hur förtjust Agnes är i Johan, det är väldigt viktigt för mig att mina nära och kära går ihop med Johan för det gör ju allt så mycket lättare. När Johan hade farit så gick Agnes runt och frågade efter han och förstod inte riktigt att han hade farit fastän han hade fått hej då kramen och hej då pussen, hon ville ju fortsätta busa. När mamma förklarade att Johan hade farit för han skulle köra så långt så förstod Agnes och sen började hon tänka på annat. Jag är så välsignad med mina fina syskonbarn alltså, oj så mitt hjärta svämmar över när jag tänker på dom och pratar om dom. Man kan nästan tro att det är mina egna barn ibland på hur jag pratar om dom men jag vill ju så gärna dela med mig till hela världen om hur underbara dom är.
 
Lite senare så fick födelsedagstjejen, jag och Britt-Mari skjuts hem till stan och efter det blev det inte många knop gjorda vill jag lova. Hade Britt-Mari som sällskap och vi hade det lika trevligt som vanligt men med eller utan sällskap så kändes det väldigt tomt utan Johan vid min sida. Herrejistanes, jag är kär!
 
 
Johans konstverk

Mat!

Nu hade äntligen dagen då middag stod på schema kommit, oj så jag har suktat och gnällt efter mat mer än en gång. Jag ber om ursäkt ifall det är någons öron som har börjat blöda men jag och mitt sug efter kött kommer nog att följa med mig till graven och även till andra sidan. Vår lördag började iallafall med en lång promenad som egentligen skulle vara en kort men den satt riktigt fint. Jag och Johan vågade oss att gå över Nydalasjön fastän isen syntes väldigt bra och det vara mycket vatten lite här och var. Ja, nu ska ni egentligen bara läsa att jag vågade mig ner för det var Johan som övertalade mig, haha. På vägen hem gick vi in en snabb sväng på Ica Mariehem då Coop Forum har helt fel märke på sötchili marinerade vitlökar, tyvärr men det går bara inte, aldrig igen och fy för den lede. Johan hade planer på att göra min köttfärssås som nu blivit våran till lunch men då vi kom hem så sent blev den gjord igår istället. Fram tills det var dags att göra middag så blev det inte många knop gjorda hemma hos mig då vi var lite trötta i benen efter promenaden, blåsten ute på isen gjorde ju ingenting bättre direkt heller då det var stormvindar. Hade vi haft ett segel hade vi kunnat glida över isen istället för att gå ärligt talat.
 
Till middag så stekte vi kycklingburgare, för Johan blev det hamburgebröd och pommes frites till med sallad vid sidan om medan jag åt kycklingburgarna som dom var tillsammans med sallad och vitlökssås.Ja, Johan hade självklart vitlökssåsen också, vitlök är även det vår grej, vi älskar det! Kan lova att maten var väldigt god samtidigt som det kändes helt fel att äta.
 
Vår lördag fortsatte med mycket kärlek och kramar och mer än det vill ni nog inte läsa faktiskt. Ja, förlåt jag har en väldigt snuskig humor så jag tänkte direkt på snusk när jag skrev sådär men alla har inte samma humor som mig så skippa att tänka så, haha.
 
 
VS
 
 

Fridag

I torsdags kväll gjorde Johan varma mackor hemma hos mig och ni som vet hur mycket jag älskar varma mackor kan nog förstå hur mycket jag led. Nutrilett är ju dock mitt val och inte hans så varför ska han behöva tänka på mer än sig själv egentligen. Dom som känner Johan vet ju dock hur mycket han tänker på andra också så han hade inte tänkt äta varma mackor men jag propsade på att han skulle göra det. Så fortsatte även början på fredagen, han gjorde varma mackor till lunch och jag drack en shake. Jisses vad det såg gott ut! När vi hade gjort oss i ordning så åkte vi iväg till Jula där vi blev en ny duschskrapa och ett par nya stövlar rikare då Johan råkade bryta av den jag hade. Har kommit fram till att han ogillar mina plastredskap för tidigare så bröt han av mitt skohorn också, haha. Angående stövlarna så har jag tänkt köpa ett till par ifall dom finns i min storlek då det var ett bra pris, tänkte att det kan vara bra att ha ett par som alltid finns hemma i byn och ja med byn menar jag såklart Purnu. Efter Jula åkte vi vidare till Coop Forum för att handla hem lite i matväg till Johan men även till mig då jag bestämde mig för att äta en middag tillsammans med Johan på lördagen. Har inte haft problem med att vara hos andra som äter under tiden som jag drack shakes men tillsammans med Johan blir det ju såklart annorlunda. Matlagning har blivit vår grej som vi gör tillsammans, båda vi älskar god mat och att få laga tillsammans med någon gör ju allt så mycket bättre och godare. Efter några om och men så hade vi äntligen handlat klart, det tar alltid så mycket mer tid av ens dag än vad man tror varje gång. Någon annan som känner igen sig? När vi var klar åkte vi hem till mig för att lasta av varorna och den här gången så tog vi bilen upp till porten. Varför? Ja, den senaste tiden så har jag börjat prata om att köpa en bordsgrill då jag älskar att grilla så som ni förstår ville Johan snäll som vanligt och därför la han ner en grill i kundvagnen inne på Coop Forum. Är väldigt nöjd med grillen då dens yta ligger på 34 cm vilket nästan är som en normalstor grill, den här har bara kortare ben. Den fungerar även så att jag kan sätta fast locket vilket gör att jag kan bära upp grillen till min balkong direkt jag är klar.Förutom dom finesserna så följde det även med en liten grilltång som man kan lägga på grillens ben som har jättebra nypa, perfekt. Tack så mycket hjärtat för allting! Du är och förblir en toker!
 
När vi hade lastat ur och lastat in lite nytt i bilen i form av en kofta och sånt pjöller så åkte vi vidare hem till familjen KPP där det bjöds på lax, potatismos och grönsaker. Ja, jag drägglade! Agnes verkade lite fundersam över att jag inte åt någonting men det ordnade sig i och med att jag sa att jag redan hade ätit och skulle dricka istället. Hemma hos familjen KPP blev det fullt med bus, skratt och prat, som det ska vara helt enkelt. Agnes blev väldigt glad över att få träffa Johan igen som är hennes självklara lekkompis. Det är mer än en gång som hon har frågat efter Johan och Bullen. Som jag skrivit tidigare så älskar Agnes att nöta på mitt namn, nu har hon även kommit på att det är väldigt roligt att säga; Ooohaa vilket som ni nog förstår betyder Johan. Vi tänjde även väldigt mycket på könsrollerna, vi kvinnor var i köket och plockade medan karlarna var i toalettrummet och ordnade upp dom nya duschväggarna. Lite senare bar det av hemåt då alla i gänget var trötta och behövde komma i säng men det var vår fredag det och den var bra.
 

L O V E

Idag for Johan hem och med sig tog han min energi, det känns nästan som att luften har lämnat mina lungor. Jag slutar aldrig att överraskas över denna fina människa som jag har fått äran att ha i mitt liv, mitt hjärta värker varje gång jag tänker på hur mycket jag älskar han. Det var nästan två månader sen vi sågs sist och det gjorde så ont i kroppen av att inte kunna få hålla om han, få pussa han, ja bara att få titta på han vore som grädde på moset. Tidigare fick jag veta att han planerade att komma ner på onsdagen men eftersom dom inte blev klar i renskogen så ändrades dagen till torsdag eller fredag. Slog bort tanken om torsdag ganska fort eftersom dom hade kvar arbete då också och att han ska köra sisådär 45 mil när han är trött är inte min melodi hur mycket jag än saknar han. Vi pratade inte så mycket under torsdagen så jag tänkte på en gång att det blir på fredag vi ses. Först när klockan var runt 19.30 på kvällen så pratade vi med varandra och han skrev att han skulle äta och sen ringa. När klockan hunnit bli ungeär 21.10 sa jag till Britt-Mari; Borde han inte ringa snart? Han har kanske somnat. Precis då så hör jag hur telefonen börjar låta och det är Johan. Vi pratar lite smått om vad han hade ätit och om vilken tid han skulle köra ner på fredagsmorgonen och sen sa vi god natt. Några minuter senare plingar det på dörren och där står min Johan i sina skogskläder med en stor blombukett. Mitt hjärta svämmade över och jag påpekade att han hade lurat mig. Jag kramade om han så hårt och vågade nästan inte släppa, det kändes så overkligt att han verkligen stod där mitt sitt brunbrända ansikte och log mot mig. Britt-Mari som har varit med både när han kommit och farit igen har sagt att hon tyckte att det var som på film när han kom och när han for så såg hon hur jobbigt vi hade det. Jag ville inte släppa taget, jag älskar dig så mycket Johan så du vet inte.
 
Eftersom min energi är borta så kommer jag att uppdatera mer om helgen nu till veckan. Jag ville bara få berätta om hur kär jag är och hur underbar pojkvän jag har. Om jag skryter? Ja, det har jag all rätt till att göra. Men något jag också gör är att jag önskar att alla kunde få känna en sån stark kärlek som jag känner för Johan och han för mig, det är verkligen speciellt.
 

Bara för att

Bara för att jag var så söt i sexårs, ja eller söt och söt går nog att diskutera. Jag sitter med dålig hållning och det ser ut som att jag morrar? Har suttit och kollat igenom lite gamla bilder och snabbt så tänker man tillbaka på den tid som varit. När detta kort togs var mitt liv fortfarande en väg kantad av solsken, ibland kan jag titta på kortet och tycka synd om den lilla flickan som fått stå ut med så mycket. Men jag lever som sagt efter att det som händer i våra liv formar vår framtid och det är upp till oss att göra något bra utav det.
 

Dag 3

Egentligen så vet ni ju redan hur min dag har gått kroppsmässigt och så vidare men något ni inte vet är att jag kommer att få i mig den femte shaken för första gången! Ska alldeles strax ta och och ordna min shake för att kunna surpla i mig den. Jag vet att det är jättedåligt att jag bara fått i mig fyra stycken dom två första dagarna men det är inte alltid så lätt alla gånger. Vad mer kan man säga om dagen? Ja, jag är fortfarande jättesugen på en stor köttbit, det går inte att komma ifrån. När man bor i lägenhet så doftar det väldigt ofta i hissen eller i trapphuset till exempel, ibland luktar det tyvärr gammalt as men ibland kan det lukta riktigt gott och det gjorde det idag, kul. Men men, nu är det bara fyra dagar kvar, det är ju en fis i rymden! Däremot så kan det bli svårt att bara dricka shakes när Johan är här, vi brukar ju alltid göra god mat tillsammans. Får se om jag äter middag någon dag under helgen med han eller inte, känns som det blir alldeles för svårt att låta bli. Den dagen den sorgen dock, nu ska jag se till att skaka loss innan jag låter bli att dricka den femte. Försöker som sagt lära min hjärna att man ska äta flera gånger per dag i små mått, blir intressant att se hur det går sen när jag börjar äta kött och så vidare igen. Pinar mig själv med matbilder, det är inte så konstigt att jag vill äta, äta och åter igen äta.
 
 

Trött och hungrig

Dag ett gick bra gällande tröttheten och känslan av hunger men idag går det sämre. Däremot så hade jag stora problem med huvudvärk dag ett och även igår men då var det en lättare huvudvärk. Idag känner jag inte av huvudet så mycket förutom att jag är tyngre än vanligt bara. Däremot så har som sagt tröttheten och hungerkänslan slagit omkull mig litegrann. Jag känner hur det spritter i kroppen av att få göra någonting, jag måste göra någonting nu då jag inte äter. Så gör något då kan man ju tänka och så tänker jag även själv men orken finns inte riktigt där. Vanligtvis så brukar jag promenera varje dag men idag orkar jag verkligen inte, det betyder däremot inte att jag har suttit inne hela dagen för jag har varit på mitt drop in möte på arbetsförmedlingen idag så samtidigt har det ju varit lite rörelse iallafall och det är ju bättre än ingen alls. Men fastän orken tryter så kände jag; nej nu jävlar ska jag pressa! Saknar allt mer min tid på gymmet men känner inte att jag har råd även om det finns billiga gym som jag har fått tips om, ja inte just nu iallafall. Därför är det så bra att Johan köpte hit tre kilos hantlar som jag kan använda mig utav. Blev ett större pass än vad jag trodde och det tog verkligen på kroppen, hittills har jag bara fått i mig 332 kalorier ungefär och det är ju ingenting när man ska träna men jag gjorde det iallafall.
 
Bicepscurl med hantel 3 kg 10X6 (Utan boll så kör jag alla stående, försöker matcha mitt gamla schema)
One-arm row med hantel 3 kg 10X3
Squats 10X3
Sit ups sittande 10X3
 
Känns väldigt tråkigt att bara köra med tre kilos hantlar men det är bättre än ingenting och ärligt talat så orkar jag inte mer för tillfället. Det tråkiga i det hela är att jag körde med både fem kilos och fyra kilos sist jag tränade mycket och då var jag ju praktiskt taget otränad när jag började. Ska bli duktigare på att köra dessa grejer hemma då det är viktigt speciellt för mina armbågsleder att få stärka sig då jag har oförklarlig ledvärk. Ett, två, tre, nu kör vi!
 
 

Grr

När jag skulle äta middag idag så sa min mage grr, för mitt emot mig var det en tallrik med korvstroganoff som luktade himmelskt! Skämt åsido, min mage morrade inte men nog blev jag lite avundsjuk. Redan när jag åt LCHF för två år sedan så slapp jag att få problem med att dom i min närhet åt sånt som jag hade slutat med även om det var till exempel mina favorit chips eller min favoritdricka, det är ungefär samma känsla nu att jag klarar av det utan att gå under. Så samtidigt borde jag ha samma styrka även när jag äter som vanligt men det har jag inte. Det är helt enkelt något jag får börja tänka på allt oftare, klarar jag av att inte dö av mitt sug efter god mat och så vidare nu när jag inte får i mig så många kalorier så borde jag väl klara det annars också, eller hur?
 
Efter middagen gick vi en promenad till affären och tillbaka då Britt-Mari skulle veckohandla. Själv så blev jag en fönsterskrapa rikare, känns lite mer praktiskt att ha en egen nu då jag bor nästan två mil ifrån den jag brukar låna av mamma. Blir så mycket lättare att putsa mina fönster när det går att göra det efter mina egna tider och min egen ork. Det är ju snart dags att vårstäda även om jag måste putsa insidan av mitt fönster mer än en gång i månaden helst på grund av en liten katt som, ja, jag vet inte riktigt vad hon gör men smutsiga fönster får jag iallafall. När vi kom tillbaka från affären så satt vi oss ner för att se Biggest Loser Sverige, jag sög även i mig min fjärde shake för dagen, får se om jag får i mig den femte innan läggdags men det känns motigt just nu. Det är inte på grund av smaken eller så men ja, jag är inte van att få i mig något i matväg så ofta per dag, jag måste helt enkelt jobba mer med det också.
 
Som det låter kommer Johan ner antigen på torsdag eller fredag och ni kan ju gissa över övervänt jag är redan? Egentligen var det tänkt att han kanske skulle komma imorgon men arbetet i renskogen är inte riktigt klart så jag får vänta lite till vilket inte är så hemskt egentligen då jag har lite plock här hemma att göra innan han kommer. Sen om det där plocket nu kommer att ske vet jag inte men nu har jag då tiden på mig, haha. Kommer bli svårt att släppa Johan när han kommer, jag ska krama han så hårt! Tänk att jag skulle bli välsignad med att bli så kär som jag är.
 
 

Dag 2

Idag går det mycket bättre med mina shakes även om jag bara har druckit två stycken hittills. Klarar av både doften och smaken bättre vilket känns jättebra. Får man lätt kväljningar och så vidare så drar man sig lätt för att försöka men jag har ju som sagt gett mig fan på det här. Egentligen borde jag väl ha fått i mig tre stycken shakes om man tänker tidsmässigt men i vanliga fall äter jag två gånger per dag som mest, ibland blir det ett tredje mål på kvällen i form av till exempel två mackor men det är inte varje kväll. Tror det är därför jag är lite seg på att få i mig allt även fast det bara blir en dryck på lite mer än två deciliter. Framåt går det iallafall och framåt ska det fortsätta.
 
Hittills idag har det inte hänt så mycket, men tillslut lyckades jag att klä på mig. Visst är det svårt ibland? Jag kan svassa runt i nattlinne till middagstid om jag så vill ungefär. Tog mig en promenad till affären och tillbaka och om ett tag är det tänkt att jag ska ta mig iväg till Britt-Mari för att umgås. Ska plocka undan lite här hemma bara innan jag tar mig iväg och så försöka få i mig lite mer vatten. Jag märker verkligen att jag börjar få ur mig vätskan som samlats på sen jag satte in spiralen, känner mig mindre svullen och ärligt talat känner jag mig som en häst varje gång jag går på toa vilket är ganska ofta, haha.
 
Usch, mina tankar fladdrar runt som vingarna på en kolibri, överallt och ingenstans i full fart det vill säga. Började skriva det här inlägget för en halvtimme sen kanske men har inte avslutat det. Jisses, nu ska jag ta mig i kragen och bli klar.
 

Tidig

Jag som alltid brukar hålla hårt på att inte klä av mig för tidigt bröt den tankegången idag. Har haft stora problem med att bestämma vad jag skulle ha på mig för dagens snabbintervju och tillslut blev det min underbara t-shirt, svart kjol och svarta strumpbyxor, so far so good. När det var bestämt så kändes det helt fel med en lång knallrosa täckjacka i och med att solen sken så fint idag så jag beslutade mig för att gå ner till förrådet och hämta på jeansjackan. I fjol hade jag fortfarande vinterjackan i maj om än jag hade den öppen och nu har vi knappt kommit in i april och jag kör på öppen jeansjacka med uppdragna ärmar, jisses! Smart eller inte, jag kände mig smokin' hot idag vilket inte sker lika ofta längre på grund av lathet. Förutom vårklädseln så invigde jag också min handväska som köptes in i fjol. Enda gången jag använder handväska under vinter och tidig vår är ungefär när jag ska ut på middag, krogen eller liknande så det blev en väldigt annorlunda dag. Förutom det som syns på bilden så hade jag även mina solglasögon uppskjuta på huvudet och mina fina bruna boots på fötterna.
 

Slutet på dag 1

Som jag skrev tidigare så tänkte jag göra en liten uppdatering så att ni får följa med på min lilla weekend från mat. Ärligt talat så skulle jag vilja ha en stor köttbit just nu men jag håller mig ifrån att ta från det som finns både i kyl och frys just för att det här var mitt eget beslut och då ska jag följa det också. Min huvudvärk är snäppet bättre men tröttheten i kropp och själ följer med hela tiden vilket inte är så konstigt alls. Jag och Britt-Mari tog oss ut som planerat och jag har ju valt att lägga intervallträningen på hyllan den här veckan i och med mina onda knän och energibristen. Britt-Mari var jätteduktig och körde på i full fart vilket gjorde att jag kände mig lite lat, men att jogga med onda knän och en huvudvärk från hin håle själv hade ju inte gjort någonting bättre för mig. Det känns roligt att jag fick med Britt-Mari på det här för allt är ju faktiskt mycket lättare om man är två.
 
Hittills har jag lyckats få i mig fyra påsar, ikväll blir det nog så att jag inte dricker den femte och sista just för att jag inte riktigt känner att jag kan få i mig det eller behöver det just nu. Är tänkt att jag ska få låna en annan shaker från en kompis så jag får se om han hittar den. Tyvärr är shakern man får med inte så bra, det värsta blir när man känner av pulvret fastän man har skakat och skakat, det lägger sig nästan som en fluorlackering på tänderna. Man ska blanda upp påsens innehåll med två deciliter vatten egentligen men jag har ökat mängden litegrann för att kanske få bort det mesta av pulvret och hittills verkar det ha hjälpt litegrann iallafall. Som sagt, jag vill ha en stor och saftig köttbit men nu är det bara att köra på! Ut vätska ut!
 

Dag 1

Idag började jag som sagt med nutrilett, hur det kommer att gå vet jag inte alls. Jag har fått i mig knappt två påsar och som kvinna ska man få i sig fem stycken. Jag är inte riktigt kompis med smaken eller konsistensen, när man tar en klunk så stannar en hinna av shaken i munnen vilket inte är så mysigt ärligt talat. Jag som sen har känsligt väderkorn får alldeles för lätt kväljningsreflexer när det sticker i näsan. Det är ungefär som när jag skulle lära mig att dricka vin på Emma och Sebbans bröllopsfest, vissa klunkar gick bra och andra klunkar gav mig hyrven och kväljningskänslor. Det är ju som sagt bara dag ett så jag väntar ännu någon dag eller två för att bestämma om jag ska lägga in ett mål mat eller inte. Får jag inte i mig alla påsar så kan det nog bli i slutändan att jag måste lägga till en måltid mat eftersom jag isåfall får i mig alldeles för lite. Hittills har jag fått i mig 222 kalorier så jag får se, har tänkt försöka att få i mig iallafall en tredje påse senare idag. Känner redan av huvudvärken vilket inte är så konstigt egentligen då jag och mitt kära lilla huvud är så känsligt i överlag.
 
Så hur gick dagens uppdrag på arbetsförmedlingen? Ja det vet jag faktiskt inte men jag for ju dit iallafall. Vi var kanske runt åtta stycken om jag minns rätt som skulle lyssna på informationen om Swedbank och deras praktikplats och sen även få komma på en snabbintervju. Kom i kontakt med en tjej direkt när vi satt oss ner för att vänta och det var riktigt skönt att få prata om lite allt möjligt medan man väntade. Så hur gick intervjun? Ja, som vanligt glömde jag 1000 saker kändes det som och så snubblade jag på tungan mer än en gång. Gjort är ju gjort kan inte få något ändrat men det är ju som sagt gjort.
 
Blir en ganska lugn dag då jag är väldigt trött redan. Min natt började inte så bra, jag mådde illa, jag kände mig yr och mina händer skakade. Jag var alltså nära att få panikångest, yaay! Riktigt varför vet jag inte men det blev ganska påtagligt att ensamheten blev jobbig. Nu under helgen har jag ju praktiskt taget knappt varit själv så det plus att jag saknar Johan så in i norden gjorde att det blev för mycket. Tog mig i säng tillslut iallafall men då blev jag väckt av Mirabelle som försökte klösa sig igenom dörren och ett tag senare välte hon omkull extra sängen som jag hade glömt ta in i sovrummet. Om det levde om? Svar ja, var bara tur att jag inte hade somnat om för då hade nog min ångest blommat upp då jag är väldigt känslig i min sömn när det gäller att bli skrämd och så vidare. Jag och Johan var till exempel nära att få en rolig historia i somras när jag var uppåt och jobbade. Johan klev upp tidigare än mig och därför hade jag öronproppar för att få sova min extra halvtimme. En morgon sov jag konstigt nog väldigt djupt samtidigt som han skulle väcka mig. Jag vaknade i ett mörkt rum och kände hur någon sänkte sig över mig. Jag blev så rädd att jag hade tänkt klippa till det som var över mig men samtidigt hann jag tänka att det kunde vara Johan. Jag drog täcket över huvudet istället helt enkelt och där bultade hjärtat så att man säkert kunde se det i halsgropen, jisses. Nu blev det väldigt mycket prat här märker jag, åter till idag så är Britt-Mari här nu och hon gör middag till sig själv. Lite senare ska vi ta oss ut på en promenad för även om jag redan är helt slut så är det ju bra med lite luft. Blir bara promenader den här veckan eftersom jag känner att jag lika gärna kan vila mina knän som gör ont än när jag liks tappar orken som jag inte har så mycket av annars heller, haha.
 
 

Att sluta äta

Nej, jag ska inte sluta äta men samtidigt så är det inte långt ifrån. Från och med imorgon hade jag tänkt dricka nutrilett shakes i en veckas tid. Jag vet inte om jag kommer att få i mig det och jag vet inte om jag kommer klara mig utan att äta mat men jag ska iallafall försöka. Så, varför ska jag dricka nutrilett, tror jag att mina viktbekymmer går över fortare då, blir allt lättare? Mitt val att dricka nutrilett har inget med snabb viktnedgång att göra även om det skulle vara en bonus om några hekton försvann, det skulle vara som grädden på moset ungefär. Jag har valt att testa dricka nutrilett en vecka just för att rensa kroppen för att sen börja dra ner på kolhydrater igen. Nej, jag ska inte direkt börja med LCHF igen men man kan säga att jag tänker göra en variant av det. Har planer på att börja dra ner på kolhydraterna då jag vet att det är bra för mig och min vikt. Just idag är jag inte så glad när det gäller mitt kämpande med vikten, förra veckan gick jag upp fyra hekto och den här veckan har jag gått upp ett. Jag har alltså gått upp ett halvt kilo på två veckor och det gnager på mig så in i norden. Det som har hänt nu när jag har bytt till hormonspiralen är att jag samlar på mig vätska också vilket jag har märkt eftersom jag till och med får en kant efter ett par myssockar som jag knappt känner runt vristen. Jag misstänker även att det var det som hände i början då jag åt cerazette, jag band vätska. För mig har det inte bara att göra med vad jag stoppar in i munnen utan även hur min kropp reagerar på dessa hormoner då jag har ett underskott. Tyvärr är det många som har trott att jag har gått upp i vikt bara för att jag inte gör något annat än att äta och sitta på rumpan. Men dom som tror att dom vet mer om mig än vad jag gör själv, varsågod och gör det. Det kommer alltid finnas folk som vet mer än andra även om dom inte har gått på samma väg själv och det enda man kan göra är att tycka synd om dom ärligt talat.
 
Åter till nutrilett, jag vet ju som sagt inte vars det här kommer att hamna. Kommer jag att börja må dåligt? Kommer jag att få i mig det överhuvudtaget? Hur det än går har jag bestämt mig för att lyssna på min kropp i slutändan. Försvinner min energi helt och hållet kommer jag att lägga in en måltid om dagen för i  början har jag bara tänkt dricka shakes och vatten. Får jag ett sug efter mat och att tugga så har jag tänkt äta morötter eller gurka bara för att få känna att jag äter något. Jag vet som sagt inte hur det här kommer att gå men jag vet att dom i min närhet stöttar mig i mina val så länge dom är mina. Jag och Johan har diskuterat det här och enligt han är det svammel men samtidigt så vill jag ju vara öppen om vad jag har för planer. Då vi har ett långdistansförhållande skulle jag kunna dölja hur mycket som helst för honom men det gör jag inte. Även om jag vet att jag väljer något som han anser onödigt så vill jag att han ska veta om det iallafall. Det är så jag vill att vår relation ska se ut. Vi ska inte behöva dra oss för att berätta saker för varandra även om vi är osäkra på vad vi får för gensvar. Även om vi inte är 100 % överrens om alllting så är det viktigt att vi stöttar varandra i varandras val iallafall.
 
Som sagt, egentligen vill man inte skriva ut sånt här då det finns folk som kan komma med sina pekande fingrar och veta bäst om man till exempel skulle misslyckas men hey, välkomna! Jag går ut med det här och bär med i tanken att jag ska klara det och gör jag inte det så har jag ju försökt iallafall. Känner mig positiv till det här just nu speciellt då jag binder vätska för tillfället. Jag tror att det kommer hjälpa mig att få bort lite vätska och ärligt talat så vore det underbart skönt att få det.
 
Ja, nu hann klockan slå midnatt innan mitt inlägg publicerades men med mitt imorgon menar jag som sagt imorgon måndag. Får skriva en uppdatering imorgon kväll igen och berättade både om dagens information/intervjuträff och dagens mål med nutrilett. Tills dess, vi hörs!
 

City

Igår steg jag upp klockan nio i och med att jag skulle möta upp Emma nere på stan vid tio. Väl nere på stan så gick vi runt på lite affärer innan vi tog oss i kragen och åt lunch. Efter det fortsatte vår rundtur på centrum innan vi åkte vidare hem till Britt-Mari och Bea för lite fika, spel och annat roligt. Vi spelade ett spel som heter ticket to ride, man kan köpa två grundspel och sen påbyggnadsspel. Det var lite krångligt att förstå allt i början och kunna alla regler men det var riktigt kul. Spelet gick ut på att man valde vissa uppdrag och så skulle man lägga ut sina tåg för att ta sig till sina mål. Ja, det är svårt att förklara såhär iallafall men det är ett spel som är värt att spela enligt mig. När Bea åkte hem till sin pojkvän så började Britt-Mari med middagen som hon skulle bjuda på. Vi blev bjudna på en kycklingtacogratäng/lasagne, det är båda delarna enligt mig så man kan nog bestämma namn själv.Gratäng eller lasagne det var supergott, har ätit det för några år sen hemma hos Britt-Maris mamma men jag har aldrig kommit ihåg själv att ta receptet. Kan vara dags att göra det nu inom en snar framtid eftersom maten gick hem väldigt mycket hos Emma också. Till efterrätt blev vi bjudna på en vitchokladmousse med jordgubbar, i slutet började jag däremot må illa men det är inte så konstigt då jag åt alldeles för mycket mat, haha. Ibland är det tyvärr för svårt att hålla sig, som tur är det inte så ofta som man tappar kontrollen sådär.
 
Kvällen fortsatte med väldigt mycket prat och skratt, gillar man inte att prata ska man nog inte umgås med oss för det är det vi gör till nästan 100 %. Det var ingen som riktigt höll koll på klockan och tillslut kände vi att det var dags att rulla vidare hem till mig för att sova. Tack så mycket för en jättetrevlig dag och kväll Britt-Mari!
 
När jag och Emma kom hem till mig så blev det mer prat och vi fastnade uppe allt för länge men det var det värt. Tyvärr blev jag dålig i magen och fick gå i flera omgångar på toa vilket aldrig är roligt när folk sover över. Nu tänker jag inte på själva toaärendet utan bara springandet överhuvudtaget.Vi klev upp därikring mitt på dagen och till lunch blev det varma mackor då Emma hade beställt det. Eller ja, beställt och beställt, hon hade sagt att det vore gott och därför bestämde jag mig för att bjuda på det. Var ett tag sen för både hon och mig så det satt väldigt fint även om dom var inne lite för länge i ugnen. Lite senare kom mamma förbi en stund då hon skulle hämta Emma och skjutsa hem henne till Sävar och ja, tillslut for dom ju hem vilket var jättetråkigt. Det blev lite jobbigt att bli ensam igen, direkt jag låste dörren så kände jag hur det låste sig i magen. Det är hemskt hur snabbt det kan bli så jobbigt att vara ensam bara för att jag knappt var ensam något nu under helgen. Tyvärr ser det ju ut så och det är bara att man biter ihop. Ett stort tack till dig också Emma för en härlig lördag och söndag.
 
Känns lite bättre nu även om det samtidigt känns jobbigt. Har pratat både med Johan och så Britt-Mari i telefonen så har fått prata av mig om allt mellan himmel och jord, det hjälper alltid när man får göra det. Tror även jag mår lite sämre då jag känner sån nervositet inför imorgon då jag ska på information och snabbintervju inför en praktikplats. Vi är många som ska dit men ändå smyger paniken sig på mig då jag inte vet vad jag ska klä på mig och vad som duger helt enkelt. Samtidigt så kan jag inte göra mer än mitt bästa och det får helt enkelt duga att göra det också.
 

Let's dans

Min fredag började med en skön sovmorgon innan det var dags att ta itu med disken. Såg dock att jag hade ett missat samtal när jag klev upp så först ringde jag Britt-Mari och fick veta att hon redan var klar med sina ärenden så det var fritt fram för mig att komma dit när jag ville. Först av allt började jag med det lilla berget av disk, kändes dumt att ha massa disk framme när Emma skulle komma och sova över på lördagen. Efter disken så åt jag lunch vilket bestod av sex köttbullar, ja, det är inte den bästa lunchen jag vet men det räckte. Klädde på mig mina träningskläder och slängde upp ryggsäcken på axlarna och begav mig därefter till Axtorpet för att hämta ut ett paket. Ja, jag brukar ju hämta mina paket på Ålidhem men det här var skickat med DHL och då är det Axtorpet som gäller. När jag var klar där började jag vandra hemåt men gick först in en sväng på Ica Berghem för att ha allting hemma till lördagen och söndagen. När jag väl var hemma igen så kände jag att allting hade tagit längre än vad jag trodde att det skulle göra, tji fick jag. Skickade ett sms till Britt-Mari för att uppdatera henne om läget innan jag hoppade in i duschen. Efter många om och men tog jag mig äntligen iväg hem till Britt-Mari. När jag kom innanför dörren så började vi prata massvis direkt vilket inte är något ovanligt när det gäller oss två. Samtidigt så började Britt-Mari med middagen som bestod av en köttgryta med morötter, paprika, lök, champinjoner och ris, det satt riktigt fint med en god middag i magen vill jag lova. Konstigt nog hann jag aldrig bli så hungrig fastän jag knappt hade ätit något tidigare under dagen men sånt där är alltid olika för mig iallafall.
 
Vi fastnade vid köksbordet ett tag innan vi bytte plats och satt oss i soffan framför Let's Dance. Många anser nog att det är ett pensionärsprogram och därifrån kommer även min rubrik till inlägget. Många äldre säger just Let's dans och jag tycker att det låter så gulligt. Däremot så anser jag att det är ett familje program, det är roligt med musik och dans så varför inte titta på det när det också är människor man gillar som tävlar. Eller ja, gillar och gillar men ibland har man ju faktiskt någon man tycker kan vara extra rolig att titta på. Efter programet så startade vi filmen Footloose och då menar jag den från 2011 och inte orginalet från 1984. Blev däremot inte så att jag såg hela filmen då klockan började närma sig midnatt och jag hade tänkt ta mig upp i tid på lördagmorgonen då jag skulle möta upp Emma nere på stan. Hör och häpna, jag kunde inte gå och lägga mig på en gång vilket resulterade i ungefär sex timmars sömn, det är inte okej någonstans tyvärr.Viktigast av allt är ju dock att jag tar mig upp vilket jag alltid gör, men iallafall, skärpning!
 

Två små

Här hemma är det två små som får ta upp mest plats på kylskåpet och det är precis så det ska vara eller hur?
 

Köttbullar

Något som är en stor favorit i min familj är pappas hemmagjorda köttbullar, jag lovar, det är något av det godaste som finns att äta. Det är nästan så att jag börjar dräggla ibland när jag tänker på hur gott det är. Jag äter dom helst med stuvade mackaroner just av den anledningen att hemmagjorda köttbullar lämnar svarta pricka i stuvningen. Ja, det låter väldigt konstigt men det var något jag la märke till som liten så för mig är det nostalgi och med nostalgi som ingrediens blir allt så mycket godare. Jag och Emma bestämde oss iallafall för att göra hemmagjorda köttbullar hemma hos dom i torsdag och dom blev goda men inte perfekta. Jag har gjort det några gånger helt själv förut och det blir alltid olika. Det behövdes helt klart mer kött och grillkrydda så nästa gång får vi krydda på med ännu mer. Hursom helst, hemmagjorda är alltid hemmagjorda och dom slår köpta med hästlängder. Alla vid bordet tog en extra portion och mådde bara gott helt enkelt.
 
Dagen började däremot med ett gympass för mig och hemma, ja ett gympass ute på gården. Emma och Lars hade beställt hem nya duschväggar då deras börjar bli för gamla och det skulle levereras hem till dom. Däremot så vägrade den här firman att använda sig av hemleverans och fastän dom visste att Emma var ensam hemma med två små barn så lämnade han duschväggarna med tillbehör vid parkeringen. Jag gick ut och skrev på att leveransen var klar i och med att barnen låg och sov så jag tänkte att Emma kunde få ligga kvar. Frågade då hur tungt allting var och chauffören sa något om 30 kilo styck. Woohoo tänkte jag, duschväggarna kändes gigantiska när jag ställde mig bredvid och tittade uppåt. Som tur var sa Lars att man lika gärna kunde ställa in allting i förrådet så flyttandet kändes mindre jobbigt då det blev kanske två, tre meter istället för att bära allting över hela gården. Var lite rädd för att försöka själv då jag fick veta att hela väggen skulle spricka om jag stötte i ett hörn, kände nästan hur svetten började komma bara för det. Började med att lyfta in dom lätta delarna först och sen tog jag mig an ena duschväggsförpackningen. Jag vet inte riktigt hur jag klarade att lyfta den och sen vinkla allting en bra bit för att få in det genom dörren men det gick. Sista förpackningen tog Emma och så hjälpte jag till att vinkla för att få in det i förrådet. Senare när Lars kom hem och öppnade ett brev om leveransen stod det dock att vikten av allt var 102 kilo så att det vägde 30 kilo styck stämde ju inte alls, det var tyngre! Kändes iallafall bra att jag och Emma klarade av det själv då vi inte hade någon i närheten som kunde hjälpa till. Vill man så kan man eller hur?
 
När vi gick in igen så fick barnen mellis medan jag bara slöade genom att titta på. Agnes ville däremot bara äta upp pålägget på mackorna så hennes måltid tog inte så lång tid. Efter det började vi att klä på oss och gick ut för en promenad till Ica för att handla hem allt som behövdes till köttbullarna. Jag hade redan varit på Ica en sväng i och med att jag hoppade av bussen där tidigare för att köpa hem lunch. Valde en kall lunch i och med att alla låg och sov, ville inte använda mig av micron så det blev potatissallad och fläskfilé till lunch. Var inte så länge sen jag sa till Johan att jag var sugen på potatissallad och en grillad köttbit så det blev inte helt fel att få äta det då heller.  Vår kväll fortsatte i lugnets tecken och Eve kom ut en stund på kvällen också. Vi hade alla roligt åt hur roligt barnen hade tillsammans med två lådor. Elmer och Agnes satt i själva botten på lådan och sen ville Agnes emellanåt att locket skulle vara på också. Blev en sorts tittut lek och det mesta man såg var Elmers arm som stack ut mellan låddelarna. Det är riktigt underbart att se hur mycket dom små älskar varandra, Elmer skiner upp direkt han ser sin storasyster och hon har även börjat allt mer att vilja hjälpa till och ta hand om honom.
 
När jag kom hem så blev det inte många knop gjorda alls, har sovit sämre den här veckan så kvällstid har mina batterier varit urladdade även om dom laddas lätt på någon timme och så slutar det med att man inte är så duktig på att ta sig i säng i en bra tid istället. Förstår inte varför jag inte kan ha ro i kroppen till att gå och lägga mig i tid, dock är så är jag inte ensam om det i familjen så det kanske är något i våra gener som spökar.
 
 

För sent

Egentligen borde jag sova nu, som vanligt. Idag har jag dock märkt av små blödningar och just nu har jag väldigt ont i magen. Förhoppningsvis är det bara min mage som känner sig IBSig och det är inte en större blödning som är på gång. Som sagt, jag skriver om det mesta så ni är nog vana att läsa lite om både det ena och det andra här i ordväg. Fastän jag har ont i magen så spred sig nyss en liten regnbåge i magen. Var in på banken bara för att, bad till aftonstjärnan om ett belopp jag skulle få ro av och min bön fick gensvar. Har fått hjälp med spiralens kostnad och det gör mig så glad att jag vill gråta och skutta runt. Nu behöver jag inte få magont direkt jag behöver gå till affären för att köpa hem något som verkligen behövs. Usch så blödig jag är, jävla hormoner! Eller hur var det nu? Jag är väldigt blödig som människa annars också men den här veckan slår nog allt. Samtidigt så tror jag att det är väldigt bra att vara blödig, på det sättet stänger man inte in några tårar. Det sägs ju även att många kvinnor dör på grund av ett olyckligt hjärta så jag säger såhär; tjejer, låt era tårar flöda! Jag gråter till allt som är lyckligt och sorligt. Tecknat som otecknat, artiklar av alla dess slag och så vidare. Jag är som min storasyster en tänkare, det är vi nog inte ensamma om i min familj heller så men problemet med att vara en tänkare är ju helt enkelt att man tänker för mycket. Mycket av mina känslor kommer nog ifrån att jag ofta tänker mig in i situationen även om jag inte har varit med om det själv. Ibland kan det bli lite jobbigt och jag kan undra hur jag ska klara av dessa situationer själv fall jag skulle råka ut för det. Lyckliga situationer ska man bara tacka och ta emot massor av men olyckliga kan dra åt pärskvittje ärligt talat.
 
Nej, nu ska jag försöka sova. Jag behövde bara skriva av mig lite om mina känslor och tankar. Imorgon är en ny dag och jag ser fram emot den ännu mer då stenen lossnade från mitt hjärta och på det viset drog med sig det gnagande monstret som åt upp min mage inifrån. God natt ni som ska sova och till er som redan sover, jag hoppas att ni sover gott och vaknar upp lika glad som jag kommer att göra.
 
 
Bjuder på en gammal goding för att visa hur glad jag är just nu

Alltså

Är det bara jag som har problem med att få mina inlägg som jag vill ibland? Väldigt ofta när jag infogar en bild så försvinner en stor del av början på mitt inlägg, måste alltså försöka komma ihåg att kopiera mitt inlägg innan jag infogar en bild. Har även problem med att nå blogg.se för att fråga om det här, man kan tex välja mellan ett antal vanliga frågor under hjälp men man ska även kunna skriva en egen fråga. Direkt jag försöker att skriva en egen fråga så hoppar sidan bara upp till frågorna som redan finns men som inte hjälper mig. Det är sjukt irriterande och det började bli såhär då blogg.se gjorde om sidan. Så jag undrar, är det bara jag?
 

Skutt skutt

Idag bjöds det på korvstroganoff hemma hos mig, även om jag inte var helt nöjd så var ju Britt-Mari nöjd och det är väl det viktigaste när man bjuder på mat? Som planerat tog vi oss ut på ett pass med promenad varvat med jogging. Jag kände av knäna direkt och tog det därför lugnare ibland. Däremot så är jag envis som en åsna så blev kanske att jag gick ungefär en meter innan jag pressade på att jogga igen. När vi kom hem till mig såg jag till att tvätten hängdes upp och efter det gjorde jag morotsstavar som snacks till oss två. Knaper, knaper sa det och sen var dom slut. Delade upp fyra stora morötter och på lika många minuter gick dom åt, haha nej nu överdriver jag men snabbt gick det. Lite senare körde jag även två övningar med hantlarna, körde 10 X 3 som vanligt. Ja, tio gånger och tre omgångar. Jag har gått på gym och jag håller på här hemma ibland men ändå lär jag mig aldrig dessa gymtermer som man läser överallt. Får helt enkelt lära mig men det viktigaste är ju faktiskt att jag övningarna, inte vad dom heter.
 
Imorgon åker jag hem till familjen KPP då jag och Emma har planerat att göra hemmagjorda köttbullar. Samtidigt känner jag bara för att stanna hemma då jag har så lite pengar, men ingen skulle må bättre av att jag gjorde det heller. Jag får helt enkelt planera vad jag lägger mina pengar på och inte, svårare än så är det inte egentligen. Jag har inte gjort köttbullar hemma så ofta så det blir intressant att se vad vi kokar ihop imorgon då det är första gången vi gör tillsammans. När jag gör tillsammans med pappa så är det ju huvudsakligen rullningen som är mitt jobb och inte att göra, ja vad säger man, smeten? Hur det än blir så kommer det att bli riktigt gott iallafall. Ja, Johan jag vet att jag tjatar när jag säger det men kött och grillkrydda är en gåva från gudarna när det gäller smak. Jag har det i och på väldigt många maträtter.
 
 
Mm, köttbullar!

Surt

Surt sa räven om rönnbären
 
Mår lite bättre psykiskt idag, pratade med Johan i telefon igår kväll och natt sen så pratade vi även en stund nu på dagen. Det är underbart hur mycket det kan göra bara att få höra hans röst. Det märks så fort att han är min källa full av liv då jag kan börja prata på som den lilla papegojan jag är även om jag inte är pigg. Allt och ingenting ska hinnas sägas då vi pratar med varandra. Det går inte en dag utan att jag tänker på hur glad jag är att du finns i mitt liv.
 
Psyket är som sagt bättre idag men efter min tur på affären så mår jag inte lika bra ändå. Får ont i magen av att handla just nu men samtidigt så måste jag ju ha något hemma i kylskåpet. Har skickat in en ansökan om att få hjälp med att betala hormonspiralen då den kostar 1062 kronor. Sen igår är jag alltså den summan fattigare vilket betyder att jag har runt 1000 kronor på mitt konto nu att leva för resten av månaden, det håller inte i längden. Samtidigt som jag borde få hjälp är jag osäker på om jag kommer att få det. Hormonspiral, ppiller och så vidare är ju i grund och botten preventivmedel men för mig är det jätteviktigt att ha som medicin. Fick jag välja själv skulle jag helst vara utan vare sig det är spiral eller piller men det valet kan jag inte göra. Fick även ett intyg från läkaren att det är på grund av medicinska skäl som jag har satt in spiralen, hon skrev även ner att jag har PCOS. Ja, jag vet jag brukar bara skriva PCO men det är ju faktiskt den senare versionen PCOS jag har så måste börja lära mig att skriva det. Pratar jag om det med folk så säger jag PCO dock då det är lättare, det går alltid att förklara skillnaden på dom båda. Det är såna här stunder som jag förbannar dom sjukdomar och problem jag har, men hey ingenting blir ju bättre för att jag blir negativ.
 
Vad händer mer idag? Ja, Britt-Mari ska komma ut lite senare och vi ska motionera tillsammans. Vet inte riktigt vilken tid det blir, kan bli under tvätttiden eller före, det spelar inte så stor roll. Tyvärr har jag ont i mina knän så jag vet faktiskt inte hur bra det här med att varva promenad och jogging är för mig. Ska ta det lite lugnare och vara uppmärksam på vad min kropp säger för det hjälper ju inte att jag blir sämre. Brukar säga; Det är onödigt att bryta benet eller liknande då man bor högst uppe på backen som jag gör. Brukar tänka på det ibland om man halkar eller så, snacka om att jag skulle bli låst om jag skadade mig ordentligt, tycker backen är dryg redan nu dom gånger då man bär tungt och så vidare. Har bara ramlat i backen en gång faktiskt och det var då när Bullen drog omkull mig på det glashala underlaget. Se upp i backen!
 
Tog en bild idag på vårens första tecken, eller ja, vem har missat all hundskit och alla fimpar? Varför är det så jobbigt att ta ansvar? Till exempel när det gäller rökning, ok om rökare vill ha svarta lungor det är upp till dom. Men snälla jag vill varken ha fimpar på min balkong eller vid min port. Jag som inte är rökare har till och med en askopp, tycker att mina kära grannar kan skaffa det också istället för att använda min balkong eller marken överhuvudtaget. Det är så tråkigt när det är massa skräp på marken, men tyvärr så är det många som gör saker svårare än vad det är och därför skiter dom i att bry sig. På bilden syns även portionsnus, även snus har jag börjat få på min balkong. Svälj skiten istället för att dela med er säger jag! Eller ja, jag kan ju förstå att det inte är gott men hur jobbigt ska det vara att bry sig litegrann om andra också? Tillbaka till mitt vårtecken, vid Ica på Marihem så har det börjat bli grönt och en blomknopp har kommit upp, höll koll där i våras också. Vad gör en gladare än färgglada knoppar och fågelkvitter?
 
 

Jag

Jag är inte riktigt mig själv just nu, det resulterar i att bloggandet sinar. Jag tror att det är hormonspiralen som påverkar mig. Vill till exempel äta precis hela tiden och då bara småäta, känner inte samma sug för att äta en ordentlig lunch eller middag och även om jag är mätt så vill jag bara äta. Det är ärligt talat jättejobbigt att ha det här sugen då jag inte vill äta egentligen. Känner mig även extra blödig och lite nedstämd emellanåt så jag längtar tills att det här går över. Får tårar i ögonen bara av att skriva det här så nej, jag är inte mig själv. Saknaden av Johan hjälper inte till något heller, just nu saknar vi varandra så att det inte går att tänka på annat. Nej, nu har jag ärenden att ordna, även om man inte mår bra så kan man inte låta världen vänta, i slutändan blir det bara sämre för mig om jag skulle låta världen vänta.
 

RSS 2.0