Köttbullar

Något som är en stor favorit i min familj är pappas hemmagjorda köttbullar, jag lovar, det är något av det godaste som finns att äta. Det är nästan så att jag börjar dräggla ibland när jag tänker på hur gott det är. Jag äter dom helst med stuvade mackaroner just av den anledningen att hemmagjorda köttbullar lämnar svarta pricka i stuvningen. Ja, det låter väldigt konstigt men det var något jag la märke till som liten så för mig är det nostalgi och med nostalgi som ingrediens blir allt så mycket godare. Jag och Emma bestämde oss iallafall för att göra hemmagjorda köttbullar hemma hos dom i torsdag och dom blev goda men inte perfekta. Jag har gjort det några gånger helt själv förut och det blir alltid olika. Det behövdes helt klart mer kött och grillkrydda så nästa gång får vi krydda på med ännu mer. Hursom helst, hemmagjorda är alltid hemmagjorda och dom slår köpta med hästlängder. Alla vid bordet tog en extra portion och mådde bara gott helt enkelt.
 
Dagen började däremot med ett gympass för mig och hemma, ja ett gympass ute på gården. Emma och Lars hade beställt hem nya duschväggar då deras börjar bli för gamla och det skulle levereras hem till dom. Däremot så vägrade den här firman att använda sig av hemleverans och fastän dom visste att Emma var ensam hemma med två små barn så lämnade han duschväggarna med tillbehör vid parkeringen. Jag gick ut och skrev på att leveransen var klar i och med att barnen låg och sov så jag tänkte att Emma kunde få ligga kvar. Frågade då hur tungt allting var och chauffören sa något om 30 kilo styck. Woohoo tänkte jag, duschväggarna kändes gigantiska när jag ställde mig bredvid och tittade uppåt. Som tur var sa Lars att man lika gärna kunde ställa in allting i förrådet så flyttandet kändes mindre jobbigt då det blev kanske två, tre meter istället för att bära allting över hela gården. Var lite rädd för att försöka själv då jag fick veta att hela väggen skulle spricka om jag stötte i ett hörn, kände nästan hur svetten började komma bara för det. Började med att lyfta in dom lätta delarna först och sen tog jag mig an ena duschväggsförpackningen. Jag vet inte riktigt hur jag klarade att lyfta den och sen vinkla allting en bra bit för att få in det genom dörren men det gick. Sista förpackningen tog Emma och så hjälpte jag till att vinkla för att få in det i förrådet. Senare när Lars kom hem och öppnade ett brev om leveransen stod det dock att vikten av allt var 102 kilo så att det vägde 30 kilo styck stämde ju inte alls, det var tyngre! Kändes iallafall bra att jag och Emma klarade av det själv då vi inte hade någon i närheten som kunde hjälpa till. Vill man så kan man eller hur?
 
När vi gick in igen så fick barnen mellis medan jag bara slöade genom att titta på. Agnes ville däremot bara äta upp pålägget på mackorna så hennes måltid tog inte så lång tid. Efter det började vi att klä på oss och gick ut för en promenad till Ica för att handla hem allt som behövdes till köttbullarna. Jag hade redan varit på Ica en sväng i och med att jag hoppade av bussen där tidigare för att köpa hem lunch. Valde en kall lunch i och med att alla låg och sov, ville inte använda mig av micron så det blev potatissallad och fläskfilé till lunch. Var inte så länge sen jag sa till Johan att jag var sugen på potatissallad och en grillad köttbit så det blev inte helt fel att få äta det då heller.  Vår kväll fortsatte i lugnets tecken och Eve kom ut en stund på kvällen också. Vi hade alla roligt åt hur roligt barnen hade tillsammans med två lådor. Elmer och Agnes satt i själva botten på lådan och sen ville Agnes emellanåt att locket skulle vara på också. Blev en sorts tittut lek och det mesta man såg var Elmers arm som stack ut mellan låddelarna. Det är riktigt underbart att se hur mycket dom små älskar varandra, Elmer skiner upp direkt han ser sin storasyster och hon har även börjat allt mer att vilja hjälpa till och ta hand om honom.
 
När jag kom hem så blev det inte många knop gjorda alls, har sovit sämre den här veckan så kvällstid har mina batterier varit urladdade även om dom laddas lätt på någon timme och så slutar det med att man inte är så duktig på att ta sig i säng i en bra tid istället. Förstår inte varför jag inte kan ha ro i kroppen till att gå och lägga mig i tid, dock är så är jag inte ensam om det i familjen så det kanske är något i våra gener som spökar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0