M + M = Marknad + Mors dag

Rymde som sagt hem till Sävar i lördags, jag och Eve fick även skjuts av mamma och Håkan, var riktigt skönt att inte behöva matcha en buss. 
 
Hemma i Sävar pratade vi ihop oss några stycken om pizza, jag, Eve, Emma och Elmer. Ja, Elmer sa inte så mycket angående beställningen men han var nöjd med sin middag i alla fall, haha. Innan det var helt hundra gick jag dock över hem till pappa och Kajsa, där var även farmor, minns inte när jag träffade henne sist, är nog nästan ett år sedan? Frågade pappa om han kunde skjutsa mig till pizzerian och då skulle jag även ta affären i samma veva. Han var snäll och ställde upp så vi åkte vidare mot centrum, Sävar centrum, när Eve var redo. Efter det bar det av hem till Emma och Elmer med middag. Lars och Agnes var i stan på kalas så de skulle äta i stan. Lars hade missat att jag var i Sävar och ringde för att höra vad jag gjorde då Agnes ville hälsa på mig, han tänkte då även att jag kanske ville följa med till Sävar, tji fick dem, jag var ju redan i Sävar! Blev en lugn lördag med inslag av bus, skratt och film. La mig inte så värst sent i och med söndagens planer, Sävar marknad och mors dag, älskar att marknaden är samma dag som mors dag, perfekt ju! 
 
I söndags bar det av hem till familjen KPP ganska fort när jag hade vaknat hos pappa och Kajsa, glömde nämligen min lunch där och jag var hungrig. Efter bus, fix och trix tog vi oss iväg till marknaden där vi gick i nästan två timmar, även mamma var med, hon mötte upp oss ganska precis då vi anlände. Marknaden är lite mindre än förr och det är oftast samma stånd år efter år men det är alltid trevligt att gå runt och kolla. Blev inget köp för mig i år men såg mycket fint som jag ville köpa i form av samiska silversmycken, åtdragare till snusnäsdukar och så vidare. Efter marknaden gick vi hem till familjen KPP, jag och mamma blev bjuden på middag, skinksås med pasta, mums! Ett tag efter maten ramlade Eve och Emil in då vi skulle fika, mamma köper chokladtäckta munkar varje år som vi fikar. Elmer äter fortfarande bara upp chokladen men han var då nöjd, haha. Lite senare åkte jag och mamma in mot stan, hon släppte av mig hemma innan det bar av hem till kärleken för henne. Kvällen gick sin stilla gång och tillslut var det sovdags och jag fick äntligen sova lite bättre!


Sista

I fredags var jag på min sista föreläsning under utbildningen någonsin! Föreläsningar kommer jag att gå på fler gånger i mitt liv då mitt framtida yrke blir så mycket bättre om jag håller mig uppdaterad om ny forskning som kommer. 
 
Under föreläsningen kunde jag dock nästan inte tänka på annat än mitt resultat på examensarbetet dock. I fredags var nämligen sista dagen, då hade det gått 15 arbetsdagar och en skulle få veta då, ja, så var det tänkt i alla fall. Har fortfarande inte fått veta och tror nu att jag är den enda som inte har fått veta. Snacka om att fredagen blev förstörd, kunde ju inte göra så mycket mer än att sitta och uppdatera mailen. Men men, efter föreläsningen gick jag hem och åt en snabb lunch, därefter la jag mig och vilade. Då jag fortfarande väntade och väntade gick jag på affären och handlade inför middagen och kvällen. Senare fortsatte dagen i väntans teckan och tillslut var jag så arg, vilken skitdag. På morgonsidan hade jag drömt att Johan kommit ner för att överraska mig, men inte det inte, fick aldrig veta mitt resultat och min köttfärs var dålig och jag var jättehungrig. Var rädd för att jag skulle behöva gå till affären och gå bärsärkagång, haha. Som tur var hade jag mer köttfärs i frysen och den var inte dålig, fick min tacosallad till middag! Stålsatte mig senare för att bli less på allt liv, haha. Redan efter åtta på morgonen var det folk som startade hög musik och peppade för Brännbollsyran, jisses. Senare var det livat från festivalområdet och mitt områd fram till efter två på natten. Vid halv tre hade det börjat bli lugnare så jag tänkte försöka sova, ack vad jag bedrog mig. Min festgranne hade efterfest och levde om fram tills vid fyra tiden. Lyckades tillslut somna och blir senare väckt av ringklockan. Blev först orolig att det skulle vara någon okänd fylleskalle för tidigare under kvällen och natten festade och skek folk även ute på våningsplanet i mitt hus. Det visade sig vara min lillasyster och klockan var strax efter fem, om jag var väldigt trött? Oh ja, gick runt som en zombie tror jag. Fick riktigt svårt för att somna om och ja, blev inte mycket sömn alls för redan vid nio tiden på lördagsmorgonen vaknade folk i huset och börjad tagga med musik och diverse. Nej, redan vid fem tiden på morgonen bestämde jag mig för att rymma hem till Sävar resten av helgen, hade aldrig pallat lika dålig sömn ännu en natt. 
 
 

Stjärnklar kväll

Torsdagen blev en underbar kväll, en stjärnklar kväll i och med att jag umgicks med några stjärnor. När klockan började närma sig 17.30 blev jag upphämtad av Hanna och Kickan, vi åkte ner mot stan där vi mötte upp Jenny och Jessica, vi strosade runt ett tag tillsammans innan det var dags att möta upp de andra tjejerna vid Marta & Co. Tillslut var vi alla samlade, Viktoria, en till Jessica och Linnea mötte upp oss vid affären som vi hade hyrt för två timmars shopping. Det är riktigt roligt att man kan dra ihop ett gäng vänner och shoppa privat. En betalar 150 kronor i inträde och shoppar en för minst 200 kronor får en tillbaka 100 kronor. Förutom shoppingen blir en välkomnad av två i butiken som visar upp lite olika stilar och tips samtidigt som en blir bjuden på bubbel och snacks. Har varit med på detta tidigare då vi drog ihop praktiskt taget samma gäng när Kickan fyllde 30, det var lika trevligt nu som då. Som jag hade bestämt mig höll jag mig från att shoppa! Skötte även kosten genom att varken ta snacks eller bubbel, jag bad om vatten men kunde få funlight istället. 
 
Efter två timmar på Marta & Co gick vi vidare till Tapas, jag hade som sagt inte tänkt äta något ute heller men började bli lite hungrig och ja, det blev väldigt jobbigt att sitta och bara itta på alla de andras olika rätter. Jag beställde in Stora räkor, fick fem stycken gigantiska räkor, de var riktigt goda. När klockan började närma sig 22 fick jag skjuts hem av Hanna. De andra tjejerna drog visst vidare på andra äventyr fick jag veta sen men själv ville den gamla tanten hem och ta det lugnt, haha. Morgonen därpå skulle även klockan ringa innan åtta och i och med att även Brännbollsyran drog igång redan på torsdagen visste jag att det skulle bli livat. Det var musik till två på natten så ja, min sömn var inte direkt den bästa den natten. 
 
Tack för en underbar kväll tjejer, känns himla overkligt att vi snart skiljs åt. Ja, inte allihopa på en gång men nästan. Blir ju också annorlunda då folk börjar jobba på varsitt håll och så vidare, vi kommer inte mötas upp på Campus som vi är van vid. Jisses, ja, har inga ord. I'm speachless! Och jag som har sådana problem att vara tyst, ja, förutom då jag åker bil, haha. 
 
 

Kvalitet

Dagarna bara rusar iväg, nu är det snabbare än springer, dem rusar!
 
Är nådigt less på mitt skov av huvudvärk, ledvärk och ryck i ögonlocket. Kan inte riktigt koncentrera mig på mina studier så mycket som jag skulle vilja. Allt blir nog bra i slutändan i alla fall men kan inte låta bli att känna mig lite less. Känner ingen stress dock och det är skönt, än om jag hade velat komma längre än vad jag gjort med sista uppgiften. Varit och är duktig på att ha kvalitetstid den här veckan, är ju ofta lite sämre på det.
 
I måndags var jag hemma i Sävar som ni vet och igår efter att jag hade pluggat och varit på ett möte på Bemannningscentrum så åkte jag hem till Jenny. Där blev jag bjuden på middag i form av lax, wokgrönsaker och bearnaisesås, mums! Efter lite kvalitetstid tillsammans blev vi upphämtade av Jessica och vi åkte vidare mot Tenton för att möta upp Kickan för ett dansträningspass. Ja, kände mig som en idiot mer än en gång men hade riktigt roligt! När jag väl fick koll på fötterna tyckte han som höll i passet att vi skulle lägga till armar och då tappade jag ju bort mig, haha. Men som sagt, jag hade riktigt roligt och svettades som bara den!
 
Idag vaknade jag förbannad, drömt mycket och mådde dåligt och blev då väldigt irriterad. En dröm hade jag kunnat slippa men ja, bara att skita i det och gå vidare. Ja, nu borde jag väl egentligen utveckla det men tänker inte göra det. Är bara lite måttligt less och irriterad men det går över. Fick en del gjort på uppgiften och har två sidor kvar minium att skriva, blir det en tredje blir det en plus i kanten. Har efter det blivit en dusch och en promenad till affären. Borde börja göra mig i ordning och sen göra en snabb middag innan det bär av ner på stan. Ska umgås med några av mina tjejer för en shoppingkväll och middag. Jag ska dock varken shoppa eller äta middag, kontot tillåter inte det riktigt. Kanske ändras väl på plats men just nu borde jag gå efter det. Ska bli trevligt i alla fall, nu måste jag sätta fart!  

23

Idag är det den 23 maj och min pappa fyller 55 år. Känns nästan som att det vore igår han fyllde 50 men icke sa nicke, så är det inte!
 
Min morgon började med att jag ringde en rektor och tackade ja till ett vikariat på 100 %, augusti till maj. Den här gången kommer jag inte få ett sms med missförstånd, den här gången gäller det. Gav rektorn mitt personnummer och han ska prata med resterande personal och även ordna med ett anställningsavtal. Vi diskuterade lönen litegrann idag och det går nog inte att höja lönen från ingångslönen men tänker diskutera detta ännu en gång för att slippa missförstånd på något vis. Efter samtalet gick jag till universitetet, det var dags för det sista seminariet! Det har varit svårt att läsa till detta i och med alla begrepp och min huvudvärk som vägrar släppa, tror som sagt att jag kommer ha mina fysiska krämpor fram till examen, sen säger jag fuck it all som en parodi på let it go. Kanske är något av ett internskämt men vissa i klassen vet vad jag menar, haha. Idag såg seminariet annorlunda ut, vi fick inte ha våra anteckningar och vi fick dra två frågor och besvara dessa. Hej hjärnsläpp! Min huvudvärk har varit värre än någonsin idag, är ju van skiten men under seminariet fick jag sitta och hålla mot huvudet och ögonen ibland, usch vad dåligt jag mådde. Efter seminariet som jag verkar ha klarat av, har inte fått något mail om komplettering i alla fall så gick jag till sjukhuset för att ta bussen hem till Sävar. Passade på att vara hemma hos storasyster och umgås där ett tag, vi fick prata och senare tog vi en promenad till affären och köpte med oss lunch hem. Senare på dagen kom Lars och barnen hem och det blev att äta middag för att sen gå över till pappa för att fira honom. Jag hade med mig ett födelsedagskort i form av en present, och skrev att presenten var att jag skulle vara i Sävar oftare, vilken present, eller hur? Avslöjade på så sätt för pappa att jag idag hade tackat ja till ett vikariat och det hemma i Sävar. Tänkte det kunde vara en rolig grej då jag tackade ja på hans födelsedag. Sen när Johan kommer ner får han ha med sig torrkött till pappa. Hemma hos pappa var även en av mina fastrar med sin man och jag vet inte när jag träffade dem sist, oj så roligt det var! Två personer som alltid funnits där under min uppväxt. 
 
Tar det ganska lugnt nu, ska väl gå och lägga mig om en timme ungefär. Imorgon ska jag försöka komma igång med den sjätte och sista uppgiften, mitt pedagogiska ställningstagande, det blir spännande! Just nu är hjärnan blank men det brukar ordna sig tillslut. När jag väl börjar skriva då kan jag ha svårt att sluta ibland, ja, det kanske ni har märkt med mina novellinlägg? Börjar bli ganska långt nu så jag slutar nog här för ikväll, imorgon är en ny dag!
 

Big booty

Den här diskussionen kommer att finnas i all tid och evinnerlighet och nej, jag förespråkar inte övervikt men jag förespråkar att man oavsett kropp ska kunna ha vilka kläder man vill. 
 
Inför examensmiddagen och även examen köpte jag tre par strumpbyxor med formande effekt för att tighta till kroppen litegrann.Beroende på kläder tycker jag att det är finare om magkanten inte syns, ja, detta är något jag tittar på när det kommer till mig själv.Köpte storleken 48/50, kämpade i tjugo minuter för att få på mig dessa, i början fick jag upp dem men det blev en kant runt låren, kanten bildade en rumpa av låren och det gjorde väldigt ont.Tillslut fick jag till det genom att pressa ner handen och dra till låren. Ja, nu låter det ju som att jag köper kläder tre storlekar för små men detta är ju som sagt extra extra tighta strumpbyxor. Idag tänkte jag passa på att köpa en storlek större, det vill säga 52/54, ville testa hur de skulle sitta kring låren. Det jag uppmärksammar då är det som gör mig upprörd, strumpbyxorna går bara upp i storlek 48/50, en annan modell bara i 44/46. Jag blev ärligt talat nästan förbannad när jag stod där. Har man mycket av både mage, rumpa och lår, ska man inte få forma till detta? Strumpbyxor överhuvudtaget är svårt att få tag i större storlekar ibland, men strumpbyxor med shapingeffekt, hallå, jag vill väl också kunna forma min kropp? Förutom att storlekarna inte går upp över 50 så blev jag ju såklart även upprörd och besviken på mig själv, har gått upp en hel del i vikt och hade jag inte gjort det hade jag inte haft det här problemet. Nu ska man inte tänka så och även om jag inte hade haft det "problemet" nu så är det alltid någon annans problem. 
 
När det kommer till kläder diskuteras det ofta kring att man måste gå ner i vikt om man vill köpa diverse olika klädstilar och så vidare men då tänker jag så här; Ska man inte få kunna känna sig fin medan man kämpar med sin vikt? Är tanken att det smala utbudet ska motivera en till att gå ner i vikt? Lät lite ironiskt att skriva smala utbudet men ni förstår vad jag menar förhoppningsvis. Nej, jag är helt enkelt upprörd, jag kommer aldrig att bli smal, jag är inte byggd för det och även om jag blir smal så kommer jag att ha överflödig hud som jag måste betala själv för att operera bort. Smal, överflud av hud, ingen hud, tjock, kort, smal, ja ni förstår, man ska ändå få kunna ha kläder som man vill ha, punkt. Stannar här nu innan jag svävar vidare. 
 

Sun(ny)day

Idag blev det en shoppingtur med mamma som slutade med ett besök hemma i Sävar. Vi for till Ersboda handelsområde då hon skulle kolla byxor, jag tittade även på en tunika som jag passade på att köpa då jag hade en rabattkupong och en bonuscheck. Tycker de har mycket fint på Kappahl just nu, märks att sommaren är på ingång med alla ljusa fräscha kläder. Efter Kappahl gick vi in på Obs, först blev det en sväng på Lindex men jag blev bara upprörd, både på mig själv och konceptetet, haha, men tänkte att det tar jag i ett eget inlägg. Vi fortsatte in på Obs där vi handlande lite nödvändigheter innan vi åkte vidare hem till Sävar.
 
Vi landade hemma hos pappa då barnen var där, Emma låg hemma och vilade och Lars var ute på ärenden. Blev några timmar hemma hos pappa och innan det bar av hem till stan igen gick vi förbi hos Emma och Lars för en pratstund. Blev en riktigt härlig dag och jag fick mycket mer luft än vad jag hade fått hemmavid. Vi satt nämligen ute i solen ett bra tag, ibland var det stekande hett för att nästa stund blåsa isande vindar, vädret hade lite svårt att bestämma sig tror jag. Väl hemma har jag ätit middag, försökt plugga litegrann och ja, bara tagit det lugnt. Förutom att min huvudvärk håller i sig, som ni nog redan vet, har ju haft en längre periods ihållande huvudvärk nu, ledvärken har även kommit tillbaka i ett skov, speciellt i armbågarna som grädde på moset har jag även fått tillbaka rycket i vänster ögonlock, ja, vet inte vad jag ska säga. Mina skov är ju ett tecken på att det är mycket just nu, när det kommer till studierna känner jag mig lite stressad samtidigt som jag inte är stressad, just nu känns allting bra men som sagt, det är mycket att tänka på nu så det är ju inte så konstigt egentligen. Tar dag för dag i nuläget och det underlättar, ja, blickar samtidigt framåt men försöker att vara här i nuet så mycket som möjligt min vakna tid. Njuter av allt och ingenting just nu, är så det ska vara. 


Examensmiddag

Tänk vad tiden går snabbt, 21 maj hade alltid känts långt bort och poff, igår var det dags! Examensmiddag med finsittning som tema i en lokal dekorerad från topp till tå.
 
När vi anlände bjöds vi på skumpa och skålade tillsammans, efter det bar det av in i lokalen som gick i svart och guld. Längs långbordet fanns olika föremål målade i guld, flaskor med menyn på som satt fast med hjälp av pärlade band. I lokalen fanns även guldfransdraperi med olika roliga saker att posera med. Till förrätenn fanns det olika alternativ, för mig som äter kött och inte har någon allergi blev det toast skagen, till varmrätt fick vi fläskfilé, varmrökt lax, ugnstekt lax, potatisgratäng, rödvinssås, kall lime och dill sås och olika grönt. På borde fanns focaccia, oliver, marinerade vitlökar och vispat smör. Till efterrätt fick vi vit choklad pannacotta med marinerade bär. Utöver detta fanns även ett barbord med olika drycker och alternativ framställt och under kvällen dukades det även fram lite gotta i form av chips och salta pinnar. Men! Detta är inte allt som vi fick ta del av, utöver allt det här hade de gjort i ordning ett ljud quiz, en gissningslek där vi skulle gissa vilket påstående som var sant, en fick skrev ett sant och två falska. Jag skrev; Har ramlat i en hörsal, Har krymt tre centimeter och Har krockat med ett träd. Vi körde även en variant av rita och gissa, oj vad vi skrek under denna lek, haha, man kände sig som en unge på nytt nästan. Som grädde på moset hade de även gjort ett bildspel med olika bilder och klipp från utbildningens gång, bildspelet avslutades med ett tack till alla i klassen och med lyckönskningar om framtiden. Första gången var det svårt att hålla tillbaka tårarna men det gick bättre och bättre. Det är helt otroligt hur mycket vi har gjort tillsammans, en blev påmind om mycket och vi kom även på små guldklimpar som vi satt och började prata om och skratta gott åt, vilka minnen jag kommer att ha för resten av livet alltså. Har aldrig trivts lika bra i en klass som jag har gjort nu, eller ja, som jag fortfarande gör. Igår var det prick två veckor kvar till examen, det känns helt otroligt. Ska bli riktigt roligt att äntligen få bli klar, men samtidigt känns det riktigt tråkigt att inte vara en klass längre. Har träffat många stjärnor under denna utbildning och jag vet att många av dem kommer att finnas kvar i mitt liv, har fått vänner för livet. Var dålig på att fotografera igår men ärligt talat var jag upptagen med att ta in allting och att umgås med mina vänner, kändes skönt att ha telefonen i väskan hängandes på en stol.Tack för en otroligt underbar kväll!
 
Kan inte smälta att jag snart är färdigutbildad, eller ja, det finns mycket jag inte kan smälta. Kan någon nypa mig? Vet inte om det är verkliget eller om jag drömmer. 


Lördag

Oj vad humöret åker upp och ner just nu!
 
Mycket beror på att det är mycket att tänka på, tankarna är överallt och ingenstans. I natt saknade jag även Johan extra mycket. Ni vet när man skriver med varandra och man kommer fram till att man saknar varandra så jävla mycket? Ibland gör saknaden väldigt ont, i natt kändes det som en spark i magen och jag känner fortfarande av det litegrann, även här far tankarna överallt och ingenstans. Annars förespråkar jag dock saknad i ett förhållande, man behöver sakna varandra, men som sagt, ibland gör det extra ont, riktigt jävla ont. 
 
Ja, en tung natt och en tung dag, men så kommer det inte att fortsätta. Ikväll ska jag på examensfest med mina klasskamrater. Två stjärnor i klassen tog på sig att organisera allting och jag är så imponerad över deras arbete och engagemang. Ikväll blir det fördrink och trerätters, detta har en fått betala 200 kronor för och det är så värt det. Ja, visst hade det kanske varit roligt med en finsittning på en restaurang, vi tar examen, det är riktigt stort, men jag kände inte att pengarna fanns till det. Tycker det här blev ett jättebra alternativ för att vi i klassen ska kunna ha en trevlig kväll tillsammans. Ser verkligen fram emot kvällen, hoppas bara jag får på mig strumpbyxorna, haha!
 
Igår var jag förresten hos frisören för både en klippning och färgning. Min frisör Märtha påpekade att vi klipper kortare och kortare för varje gång, haha, och ja, det stämmer. Har kortklippt på högersida och i nacken, har lite mer längd på vänster sida. Har kvar rufs och en kortare lugg. Den här gången la vi en varmare brun på hela höger sida och i botten för en övergång till mitt ljusa, för ovanlighetens skulle la vi som sagt även det ljusa bak och på vänster sida också. Blev riktigt nöjd som vanligt och känns underbart att vara fräsch inför alla roliga stunder som väntar.  
 
 
 

Fre-Sön

Efter mini konferensen åkte jag ner på stan och mötte upp Emma och Bim. De hade tagit en fika så vi satt där en stund innan det bar av ut mot Kronoparken där vi gick på affären för att senare laga middag. Eller ja, först landade vi hos Bim en stund och sen bar det av på affären. Till middag blev det tacogratäng, tacofärs blandat med potatisgratäng, enkelt och gott. Kvällen fortsatte med vindrinkar och gotta, blev en ganska sen middag men det gjorde ingenting. Blev även en sen natt, jag och Emma tog sista bussen hem så vi var hemma vid tre tiden. 
 
I lördags kom Lars och barnen in till stan, de hälsade på här en stund, var första gången Elmer hälsade på här. Det blev lite förvirringar, hur kunde Eves katt vara här? Elmer har nämligen bara träffat Mirabelle hemma hos Eve, haha. Barnen hade roligt med kattleksakerna och busade med Mirabelle, lite senare for vi vidare för en tidig middag på Max. Var riktigt trevligt att bara umgås och få bli överröst av alla energi. Ja, precis när vi hade gått ut ur mitt hus tittade Elmer upp och kommenterade att jag hade ett däck i örat, haha, ja, mitt töjningssmycke kan nog se ut som ett däck. När vi hade ätit åkte familjen KPP hem till Sävar och Bim mötte upp mig i stan. Vi gjorde lite ärenden och sen for vi hem till henne för att se Eurovision. Ja, jag småkollade bara, det är roligt men är samtidigt ingenting jag följer. Åkte hem strax innan man fick resultatet, tänkte att det ändå står på telefonen medan jag är på väg hem. Blev en lika sen natt som i fredags, åkte hem tidigare men satt uppe ganska länge. Känns skönast att kunna sitta ner och bara vara när man har kommit hem. 
 
Hade planer på att plugga i söndags men var ju osäker på hur det skulle gå, det gick dock ganska bra och jag kände mig väldigt nöjd med den tid jag satt. Fick en hel del gjort enligt mig själv och ja, det höjde mitt humör avsevärt. Utöver pluggandet bestod min söndag av att äta lunch, äta middag och se film. Klassisk söndag, orkade inte ens ta mig ut, men ja, ibland är det skönt att bara vara. Ja, tog faktiskt en dusch också, vilken produktiv dag! 
 
 
Ibland känner jag mig snygg, det gjorde jag i fredags
 

Fullt upp

Schemamässigt har vi bara haft två tider att passa, så tidsmässigt har det varit en väldigt fri och luftig vecka. Dock har det varit mycket att göra och jag har kört på ganska mycket men samtidigt har jag tagit två dagar då jag inte har lagt så mycket energi på studier. Blir som sagt lätt stressad men tänker på min fina väns Kickans ord om att man inte ska tänka att man är stressad. Hur sant är inte det? Ibland behövs det att någon annan knackar en på axlen och får en att stanna upp. För första gången under utbildningen har jag även pluggat väldigt oorganiserat, har vanligtvis tagit en uppgift för sig och när den är klar går jag vidare men nu inför den här sista kursen har det inte fungerat att göra så, inte för mig i alla fall. Den här veckan har jag suttit med flera olika uppgifter samtidigt kan man nog säga, det känns konstigt men samtidigt har det fungerat. Har velat göra så mycket som jag kan för att senare ha energi att lägga krut på sista uppgiften då den är i två delar. 
 
I måndags hade vi vår första obligatoriska dag, ett seminarium. Var väldigt kluven inför det här men allt gick bra och jag blev godkänd, var inte orolig egentligen men då man inte riktigt förstår är det jobbigt innan man får bevis på att man har förstått. I fredags hade vi vår andra obligatoriska dag och denna var riktigt rolig än om den var väldigt energikrävande, vi hade nämligen mini konferens med posters. Inför detta skulle man göra en plansch om sitt examensarbete och under konferensen skulle man snabbt berätta om sitt arbete för andra, vi körde en slags speeddating variant, vi pratade i tre minuter och sen blåste moderatorn i visselpipan. Första omgången fick jag gå runt och lyssna på halva klassen och även ställa frågor, senare var det min tur att prata om mitt. Jisses! Det var dåligt med luft och man blev helt slut men oj så värdefull dag. Det var riktigt trevligt och vi fick umgås i klassen på ett annat sätt än annars, känns roligt då vi närmar oss slutet. 
 
Nu hoppade jag mycket, måndag till fredag, vad hände där emellan egentligen? Ja, pluggade en del som sagt men har även varit ute på lite promenader. I onsdags mötte jag upp Bim för en promenad efter att jag hade pluggat, hade tänkt fortsätta plugga på kvällen men åkte med mamma och Håkan till Sävar och for hem till familjen KPP, de blev väldigt överraskade och det var roligt. Fick umgås där i några timmar innan det bar av hem igen. I torsdags var jag på en arbetsintervju, det var väldigt fin miljö, man fick en rundtur i lokalerna och så fick man berätta mycket om sig själv. Kändes riktigt bra och efteråt hade jag tänkt åka hem, äta lunch och plugga lite innan jag skulle träffa Eve för en promenad men oj vad dagen ändrades. Ringde mamma efter intervjun och sa att jag nog skulle hoppa av nere på stan och köpa hem mat, hon föreslog då att vi skulle äta lunch tillsammans när hon var klar, det drog ut på tiden och hux flux behövde jag vara hemma för att byta om för att gå mot sjukhuset och möta upp Eve. Oj vad sliten jag var efter denna dag, haha! På fem minuter for jag uppför backen här hemma, bytte om samtidigt som jag satt på toa och sen knatade jag iväg. Mötte upp Eve och vi tog en promenad ner på stan, hon gjorde lite ärenden och sen tog vi en lång promenad efter älven, var riktigt trevligt. Väl hemma igen värmde jag upp mat, plockade ihop tvätt och började göra i ordning min plansch samtidigt. Varvade flera saker med varandra, tillslut kunde jag riktigt sitta ner utan att tänka på så mycket annat. Nu har jag ju även berättat om hur fredagen blev, men den fortsatte ju efter konferensen men det får bli ett annat inlägg. 
 
Tanken är att jag ska plugga idag, just nu känns det väldigt omöjligt, har inte riktigt orken men får se om jag tar tag i mig själv och fixar det i alla fall. Så länge jag gör något känns det bra, jag måste inte sitta i flera timmar, ibland är less is more ett väldigt logiskt uttryck. 


Resterande dagar av veckan

I torsdags började min förmiddag med studier, men då jag som sagt har lite problem med dessa just nu blev det inte många timmar. Ringde upp Bim och undrade om vi skulle ta en promenad tillsammans då jag ändå behövde ta mig ut, kände det extra mycket att jag behövde ta den där promenaden efter att ha träffat Hanna en stund, hon var jättesnäll och kom med papper till mig inför en poster uppgift. Åkte hem till Bim och vi gick ner mot Ume Älvdal, där gick vi en lång promenad och utforskade, oj så underbart! Promenaden blev på över två timmar och vi skulle även förbi affären, det blev lite stressigt på slutet då jag behövde åka hem en viss tid i och med middagslagning och tvättid. Att besöka Ume Älvdal är verkligen ett tips, man kan gå långt och man kan gå kort och det är en underbar miljö. 
 
Jag och Bim planerade att umgås på fredag kväll, blev att jag åkte ut mot eftermiddagen och då tog vi oss en till promenad, nu gick vi inte ända ner mot älven utan vi gick på en sträcka ovanför, vi skulle ta en kort promenad men det blev ändå över en timme sammanlagt. På väg till affären hälsade vi på hos mamma och Håkan, min mamma har nämligen blivit stadsbo och hon bor väldigt nära Bim och affären vi brukar gå till. Efter affären gjorde vi i ordning tacos och hade det allmänt mysigt. Blev att småglo på Let's Dance och sedan såg jag början på Wild Hogs innan det var dags att gå ut till bussen. Vi bestämde tidigare på dagen med mamma och Håkan att vi skulle dit dagen därpå och grilla, årets första grillning för mig! Åkte ut till deras sida stan efter att ha fräschat upp mig och så vidare på lördagen, passade på att ta en kortare promenad först av allt när jag vaknade. Landade hemma hos Bim en stund och senare möttes vi upp och gick alla fyra till affären där vi handlade och sedan bar det av hem till turturduvorna på grillning. Håkan skötte allt grillande och vi damer snackade skit inomhus, det var ett tag sedan vi gjorde det vi tre tillsammans. Vi hade jättetrevligt och när kvällen började närma sig 22 gick jag och Bim hem till henne och såg Bridesmaids, lyckades ta mig i säng tidigare i natt men en av mina grannar hade fest, lyckades dock somna tillslut i alla fall.
 
Så summa summarum om denna vecka, jag har umgåtts med underbara människor, ätit god mat och varit i underbara miljöer. Har haft en riktigt bra vecka men mycket energi booztande, det är bara synd att jag har en period med värk nu, det förstör ganska mycket men då hjälper det mycket med veckor som denna. Får se vad kommande vecka har att erbjuda, jag hoppas på att studierna kommer att lätta men just nu har min verkstad stängt ner tror jag, det har varit väldigt mycket med examensarbetet fastän jag har lyckats varit mycket ledig också på till exempel eftermiddagarna. Fast ja, än fast jag har varit ledig har ju inte min hjärna varit det, tror det är därför allt känns extra svårt nu, min hjärna vill inte ta emot mer, haha. Men snart, snart är det examen!
 
 
 
 

Söndagsseg

Det är egentligen ganska otroligt att man praktiskt taget alltid är väldigt seg på söndagar även om man inte har gjort så mycket under helgen till exempel. Ja, det blir väl att man släpper tankarna litegrann och det har ju varit mycket under veckodagarna ganska länge nu och så fortsätter det fram till examen. Sen vet man ju också att en ny vecka med nya utmaningar och nya måsten är på ingång, det kanske också tar rejält på krafterna.
 
Idag har jag inte fått många knop gjorda alls, först på eftermiddagen tog jag mig ut på en promenad. Hade bara tänkt ta en kort men blev en timmes, ja, nu gick jag inte i min bästa fart för den har jag ärligt talat tappat och jag är väldigt trött i kroppen. Har gått ut rätt hårt med promenader den här veckan, har gått på en promenad fyra dagar på raken nu, det tar nog på krafterna då man har tappat allt det där. Förhoppningsvis ska jag vara igång nu! Väl hemma igen blev det ganska lugnt och just nu puttrar en gryta, den borde väl vara klar om en kvart eller så, låter den puttra extra länge då jag inte har gjort någon redning, gör inte det varje gång då arrowrot är ganska dyrt. Vissa grytor fungerar lika bra utan redning bara de får stå och puttra. Vet inte vad kvällen bjuder på men som det känns nu blir det nog en dejt med kudden i soffan, är väldigt tung i huvudet. Får se, kanske lyckas göra någon nytta också, men känner inte att det är något måste heller. Ja, skulle ju uppdatera om min vecka som varit bra så kanske ska ta tag i det senare ikväll, imorgon börjar ju faktiskt en ny vecka.
 

Underbar start på veckan

Blev lite ändrade planer i måndags, fick ett ryck efter kursen och gick till Ålidhem redan då för att hämta ut paketet, Hann vara hemma ungefär en timme innan det bar av ner på stan för att göra lite ärenden och sen möta upp Hanna. Var ju in på Presenta i fredags och fick då veta att renhornen med rem var helt slut, efter två dagar! De tog dock mitt nummer ifall de skulle beställa fler. I måndags hade de lämnat ett meddelande på min telefon, en i butiken hade hittat ett horn hängades och la undan det till mig, åh vilka stjärnor! 
 
När jag hade köpt mitt efterlängtade horn mötte jag upp Hanna och vi strosade runt litegrann innan vi gick till Eurasia för en jättegodmiddag, Hanna var även supergo och bjöd mig på middagen. Blev en riktigt fin kväll, en av de bästa, vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord och helt plötsligt hade vi umgåtts i över två timmar. Vilken tur att jag valde att gå till Ålidhem tidigare eller hur? Är dock osäker på om jag måste skicka tillbaka skorna och byta till en mindre storlek i alla fall, har mailat Kero en novell och får se vad de tipsar om. Det är ju ändå så pass dyra skor att man vill att de ska sitta så perfekt de kan. Väl hemma var jag snabb att testa min idé med renhornet och oj så snyggt det blev! Är riktigt nöjd och glad över att vissa idéer blir riktigt bra ibland. 
 
I tisdags började dagen med en föreläsning och även att jag blev erbjuden ett vikariat. På grund av ett missförstånd trodde jag att jag var den enda aktuella och gick därför med tankarna att jag hade ett jobb inför hösten men ja, så var det ju inte fick jag veta sen. Var i alla fall riktigt glad över detta hela kvällen och hade en allmänt lugn kväll. 
 
I onsdags fick jag reda på att det var fler intervjuer till vikariatet på gång, kändes riktigt tråkigt på grund av missförståndet men vad kan man göra. Får höra till veckan om jag är aktuell eller inte, vet inte hur många fler som skulle intervjuas. Efter något samtal hit och dit började jag med studierna, först av allt skickade jag in examensarbetet som sagt och sedan började jag läsa inför uppgift ett. Lite senare på dagen hoppad jag in i duschen, fräschade upp mig och klädde upp mig lite. Jag och Bim tänkte fira jobbet men då det som sagt inte var något jobb (än vad vi vet) så firade vi att jag hade skickat in examensarbetet istället och det är ju verkligen värt att fira. Vi gick på Eurasia, har alltså ätit där tre gånger på kort tid, snart tror de väl att jag vill bo där, haha. Efter maten valde vi att köpa årets första mjukglass, jag väljer alltid blåbär och har äntligen lärt mig att jag ska ta en barnbägare. Velade mellan tuttifruttiströssel och daimkulor, tog tillslut daimkulor men vissa tuggor blev riktigt äckliga då jag hade fått med saltlakritsströssel, tycker inte alls om lakrits. 
 
Idag har jag också haft en underbar dag men mer om det senare!
 
 
 
Bjuder på en suddig snabbtagen hissbild

Ny kurs

Har tappat bort mig själv några dagar när det kommer till bloggen. Sitter som vanligt och tänker vad jag vill skriva och så vidare men sen tar energin stopp. 
 
Påbörjade som sagt en ny kurs i måndags som även är den sista och just nu går alla tankar till den praktiskt taget. Utöver kursstarten har jag dock haft en superbra början på veckan med underbart sällskap men tänkte att jag skriver mer om det senare i veckan, kanske redan ikväll men kanske först på söndag, vi får se. Vad kan jag säga om kursen så här långt? Säger kort och gott: Hujja! Jag har problem med litteraturen och instruktionerna just nu, känns luddigt och jag kan inte utläsa svar svart på vitt, i nuläget förstår jag inte ens varför vissa böcker kopplas till just den uppgiften jag har påbörjat. Men ja, tillslut släpper det väl, vill dock fixa detta, tror man känner extra mycket press då man vet att den är kursen är fem veckor och under dessa veckor har vi sex uppgifter, till fem av de är det ganska mycket läsning och hjärnan kommer att gå på högvarv. 
 
Som sagt, det mesta löser sig i slutändan men just nu i början är man överallt och ingenstans. Har förresten skickat in mitt examensarbete till examinatorn. Gjorde det igår, tog en stund innan jag kunde trycka på skicka men tillslut så. Vi har deadline den 8e men kändes bättre att få det ur världen, får nog räkna med 15 arbetsdagar för rättning från och med måndag i alla fall i och med långhelgen som blir nu. Är riktigt stolt över mig själv och hoppas nu på det bästa, det vill säga att jag blir godkänd, det är viktigast.


Pluggsällskap  

Rekreation

Har varit underbart att vara hemma i Sävar över helgen, har hunnit få kvalitetstid och bara kunnat vara. Jag har även varit duktig och satt av tid till examensarbetet, suttit runt fyra timmar sammanlagt, två igår och två idag. Känner mig i princip färdig, solen lyste genom en kristalljuslykta och bildade en liten regnbåge på min dator, tog det som ett tecken. Än om jag känner mig färdig sitter jag även och funderar på om jag ska lägga till rubriken Vidare forskning. En del i mitt resultat är väldigt intressant, vet dock inte om jag kan formulera mig rätt så att man kan spinna vidare på det. Men ja, annars är jag i princip färdig, ska kolla igenom det igen för att se att alla delar ser ut som dem ska. 
 
Imorgon börjar den sista kursen på utbildningen, jag har en månad och två dagar kvar på utbildningen, helt otroligt! Samtidigt som det ska bli jätteskönt att komma tillbaka på Campus och träffa folk hade jag gärna fått fortsätta vara hemma och lägga mitt eget schema. Finns ju för- och nackdelar med det mesta, eller hur? Ska bli spännande att börja läsa denna kurs och få se vad den innehåller, vet redan nu att tiden kommer att springa iväg, bara att snöra på sig löpskorna! Imorgon eftermiddag ska jag möta upp min svägerska Hanna för att äta middag tillsammans med henne då hon är nere i Umeå en sväng. Är alltid lika roligt att få träffa familj uppifrån på hemmaplan. Beroende på tid och så vidare åker jag nog vidare till Ålidhem för att hämta ut ett paket, mina skor till examen har kommit, blir spännande att se om deras rekommendationer angående storleken känns som ett bra val. Har förutom skorna även beställt sulor till så att jag kan känna på en gång hur det blir med sulor i. Imorgon ska jag även komma ihåg att höra av mig till henne som skapar min examenspresent, min medalj, och få en liten uppdatering om hur det går. Är rädd för att känna mig tjatig men har ju samtidigt inte fått något klartecken på att hon har påbörjat skapandet heller, dock är hon så seriös så hade något kommit ivägen hade hon hört av sig. 
 
Blir sängdags på en liten stund, ska kliva upp lite extra tidigt imorgon så att jag hinner duscha. Känns roligare att påbörja en ny kurs fräsch, haha, ska ju som sagt även iväg på eftermiddagen också. Ser fram emot morgondagen, blir spännande att se vad den har att ge!


RSS 2.0