Uppdatering - Helgen

I fredags tog jag bussen till stan för att möta upp Britt-Mari som fick sluta tidigare från sin praktik på onkologen. Blev att vi gick runt en sväng på stan och ordnade små ärenden som båda hade. Efter det gick vi till Starz för att äta middag. Jag åt nachos grande och Britt-Mari åt en clubsandwich, aldrig ätit där förut då jag inte anser att dom inte har så mycket att välja mellan. Direkt när vi kom hem till mig drog jag igång med dammsugning och golvtorkning då jag ville ha det städat och klart till första advent. Första gången på mina tre månader som jag har skurat golvet, har ännu inte köpt en golvmopp, skrattretande jag vet.

Lördagen började tidigt då vi skulle åka till Strömpilen och gå på deras julmarknad då Britt-Mari kände en som ställde ut. Är alltid trevligt med julmarknad, men att dom tog 20 kronor för inträdet till den där marknaden är ju bara humbug. Hade förstått det om marknaden varit stor, men fanns inte så mycket där. Förutom Sävar skolas hunk i årgång 9, dock var det när mamma gick i 7an och han i 9an. Så det är några år sen och han ser väl inte ut riktigt som förr fick jag höra. Efter marknaden och lite allmänt handlande inne på Maxi bar det av hemåt för att fixa sig inför förfest och puben. Blev en stor gruppmiddag hemma hos mamma på 15 personer, på menyn var det fläskfilegryta. Jag började dricka redan vid 17 tiden och det var nog en dum idé. Redan vid 17.30 började jag bli rätt så onykter och konstig. Efter förfesten bar det iväg till puben här i Sävar där bandet Trio spelade. Dom var bra samtidigt som dom var dåliga, för få bra låtar som man verkligen ville dansa till. Var i alla fall fullt med folk den här gången, ibland är det så tomt. Kom hem runt 1 på natten och runt halv 2 så började jag göra i ordning min stake. Rensade mossan och hade mig, verkligen en vacker syn. Speciellt då jag hade fått en hudreaktion tidigare på kvällen och hade en stor röd fläck och svullnad under ögat. Idag ser svullnaden mer ut som ett torkat russin dock.

Igår så ringde mamma vid 13 tiden och påminde mig om att det var skyltsöndag vilket jag glömt fastän det är varje år på 1a advent. Vi drog oss iväg dit fastän allt blivit så mycket mindre än då jag var liten. I år hade dom dock ett julspel vilket dom aldrig haft, det var trevligt. Jag kom hem med en magnet rikare från blomsters. Det är en magnet med en gris på och med texten; "Jag är inte tjock...jag är bara kort för min vikt". Vilket passar mig som handen i handsken då jag brukar säga att jag är så kort eftersom längden hamnade på bredden. Kvällen avslutades med Pizza och Fievel i vilda västern.

Tack för en trevlig helg Britt-Mari!


Dagens Umeå Guide

Idag var det extra roligt att få Umeå Guiden. För er som inte vet vad det är så är det en liten bilaga med smått och gott om Umeå. Reklam, Gör om mig, Vimmelbilder osv. Det som var extra roligt idag var nämligen att min mamma är med i den. Den 1a december börjar hon och två till jobba på Nail Design School. Om ni har planer på att fixa naglarna gå dit! Nu i december har dom ett bra erbjudande för nybörjare.Nail Design School

Den 8e juni 2007 fixade jag min naglar hos min kusin Elin för första gången. Har man en gång börjat kan man inte sluta! Jag har i flera år avundats min kusin hennes vackra naglar och kreationer. Minns inte riktigt när hon startade upp sitt företag men bra går det. I början hade hon sin lokal på innergården när man går förbi Ingrids, efter det flyttade hon till en lokal brevid Paraffine. Vart en rejäl skillnad på lokal och sätt att ta sig dit på. Jag talar nog för många då jag är tacksam över att slippa trapporna. Nu är det faktiskt så att den 1a december byter hon lokal igen och tar över Paraffines lokal. I Samband med lokalbyte så får hon även tre extra medarbetare, min mamma Åsa, Josefine och Mona. Är alltid lika glad för Elins skull då hon får det ännu bättre än vad det var förut. För en perfekt salong och härliga medarbetare har hon redan, men nu får hon större lokaler och ännu mer kollegor. Kan det bli mycket bättre? Nail Design School har alltid känts som ett andra hem för mig och hur perfekt blir det då inte att ha sin mamma där. Är så stolt att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Jag hade länge velat fixa naglarna, men samtidigt ville jag göra det första gången inför något speciellt. Vad var inte bättre då än att göra det inför avslutnings balen i gymnasiet. Långa vackra naglar har alltid varit något som betytt mycket för mig. Då både min mamma och kusin funnits i min närvaro. Jag minns fortfarande hur det var när man var en liten flicka och såg skönheten i det. Det är samma sak när det gäller annat, det är mycket som påverkar hur ens personliga intressen formas redan från små knubbiga barnben till inte så längre än vad jag har nu.

Naglarna förstärks med Light Elegance gele vars lab grundades år 1999 i USA, märket finns för tillfället i 17 länder och efterfrågan växer då det är en väldigt bra gele som även har ett brett sortiment att välja ifrån.

Nu tänker jag dela med mig av mina bilder i den ordning som naglarna fixats av min kusin. Är många som ansett att jag måste ha ett tråkigt liv som fotar naglarna och lägger upp på nätet. För mig är mina naglar konst, det är ett av mina få intressen. Jag kan inte beskriva den glädje jag känner varje gång jag fått fixa dom. För mig som inte använder guld så är det guld värt!


Det roligaste som finns är att variera färger och dekorationer. Vill du bli lika glad som jag tycker jag att du ska gå till Nail Design School


Reumatolog och shopping

Reumatolog och shopping låter nog som en salig blandning. Men ska man till sjukhuset kan man väl passa på att åka ner på stan också? Min morgon började då klockan närmade sig halv nio. Tror det är första gången jag pratar så nyvaknad i telefon och att det är så mörkt i rummet. Tillslut tog jag mig i alla fall upp och gjorde mig i ordning inför stadsbesöket. Blev upphämtad just efter tio av mamma och Emma, efter det for vi till andra sidan ån för att hämta upp Eve. Sen bar det iväg till sjukhuset där jag hade tid klockan elva hos reumatologen. Väl där inne fick jag berätta om min sjukdomsbakgrund och sen fick jag klä av mig, stå där i tunika och göra olika konster. Gå så, böj så och så vidare. Efter en stunds klämmande på mina leder och försök till att fånga mitt blodtryck så kände sig läkaren till slut klar. Hon hittade inget reumatiskt fel som tur var, men jag ska skickas vidare till fys labb på grund av olika blodtryck i armarna då det kan innebära trånga kärl.

Det roligaste under alla hundra försök till att hitta mitt blodtryck var att hon lämnade dörren öppen då jag låg där halvnaken. Hörde en busvissling och blev rejält förvirrad då jag inte visste vem det var. Sen helt plötsligt dyker Eve upp i dörren och kollar läget. Hon har även väldigt roligt åt mitt utseende och fotar en säkert väldigt charmerande bild. Efter många om och men är jag klar. Är skönt att jag inte har någon reumatisk sjukdom men är samtidigt jobbigt att stå kvar på samma ruta och stampa. Jag vill veta vad som är fel!

Efter sjukhuset fick jag och Emma skjuts ner på stan. Vi tog oss en välbehövlig lunch på Frasses, måste jag säga att vi åt chickensticks? Det är en klassiker för oss, så himla gott! När man inte kände sig lika tom i magen längre påbörjade vi inhandlandet. Jag har köpt en stjärna till granen, grenuttag, eladventsstake, röd filtduk i form av hjärta och två julklappar. Även Emma har köpt lite julklappar och vi avslutade våran dag på stan med en fika på Café Station. Jag tog en chokladmousstårta med grädde medans Emma valde en pekanpaj med grädde och kolasås. Sen två riktigt kalla coca-cola på det, kan det bli så mycket bättre? Ja kanske om vi hade haft råd att gotta oss med kina mat eller liknande också. Men jag kände att min dag blivit lite väl dyr då den gick på över 700 kronor. Jag skyllder dock på sjukhusbesöket som gick på 300 kronor, men nu har jag i alla fall lagt ut flera hundra på läkarbesök så nu har jag frikort. Fri fri fri!

Tack till min kära syster Emma för en trevlig dag. Kan även skjuta in ett tack till mamma för skjutsen till läkaren och Eves busvissling. Även lilla Lars kan få ett tack då han tog med oss hem efter jobbet!

Puss & Kram chokladbanan

Saknar dig kissemiss <3

I eftermiddag när jag skulle gå till Ica såg jag en jättefin liten katt här på gården. Den blev skrämd av två bilar och gömde sig bakom betonggrisen. Jag log för mig själv och vandrade vidare för att inhandla lite mat fastän jag blivit bjuden på middag hemma hos mamma. Kommer ju en dag imorgon också så kändes lika bra att inhandla något ätbart. Hem till mamma köpte jag med mig vitlöksbröd som avnjöts till kycklinggrytan med gourmetsås, eller som vi kallar den; den vita kycklinggrytan. Till efterrätt hade jag köpt med mig carte dÔr glass som jag inte kan namnet på, börjar på S i alla fall och är massa choklad.

Innan jag gick hem till mamma for jag förbi en snabb sväng hemma hos mig för att stoppa in frysvarorna och lite annat. Märkte då att den fina lilla katten var kvar för den började prata med mig så fort jag kom in på gården. Så stod kvar en stund innan jag gick in för att gosa med den lilla sötsaken. I min egna lilla värld av en tung påse märkte jag dock aldrig att katten smet in i trapphuset och även in i min lägenhet då jag lämnat dörren öppen. Hörde att den smitit in eftersom den vässade klorna på min matta i vardagsrummet. Tog med den ut och släppte ner den utanför porten. Började sedan gå ut i mörkret för att gena över gräsområdet till mamma. Som en liten hund följde katten mig hela vägen. När jag vände mig om för att se om den var kvar, sprang den förbi mig och väntade in mig. I samma veva som jag kom till mamma så kom min storasyster och hennes kille hem och givetvis smet katten in även där också. Emma stannade kvar nere vid mamma och pratade, jag följde efter Lars upp och letade upp katten. Innan jag tog med den ut igen så fick den gotta sig rejält med en burk makrill och oj vad den åt. Efter det satt jag ute en stund med katten på mammas utemöbler, ville verkligen inte lämna den där ute då jag redan var så kär och blödig. Gick tillslut in och avnjöt en riktigt god middag med en god efterrätt!

Efter maten följde jag med pappa, Kajsa och Eve in till stan. Dom skulle släppa av Eve vid vasaplan och hon skulle vidare till Holmsund. Vi åkte vidare mot OK och inhandlade ett gravljus som vi for och tände på farfars grav. Saknar dig farfar! Snart är julen här och den kan aldrig bli lika fin utan dig, för mig är du julen.Saknar dig kissemiss, är så tomt hemma även om du bara var här någon minut. För dom som sett våran familjekatt Hope så går det inte att missa likheten. Dock är Hope mer svart brun än denna lilla grå.


Ouch i både arm och plånka!

Min dag började med ett roligt besök på vårdcentralen, nämligen provtagning. När jag skriver roligt är jag ironisk då jag är väldigt svårstucken och har 13 stick som rekord. Fastän det aldrig går bra, så är det aldrig jobbigt att fara dit tack vare den fina personalen. Min favorit heter Britt, är oftast hon jag har att göra med. Men idag gav Britt upp efter tre stick och bad Eva? Minns aldrig riktigt hennes namn, varför vet jag inte. Hon klarade det i alla fall på ett stick efter att ha letat runt med nålen under huden ett tag. Fick lov att sitta med en blodtrycksmätare uppumpad på armen för att det skulle fungera någorlunda bra. Vart lite jobbigt i slutet då handen somnade och fick sockerdricka för att sen somna igen. Roligast var diskussionen om Anna Anka och Eva? utbrast; "Men snacka om att vara blond! Va?!" Underbart säger jag bara!

Efter besöket blev det att gå hem och äta en snabb lunch för att sen ta en tur till stan med mamma och Emma. Vi har varit både på banken, NKV, Rusta, Jysk och Obs. Jag har storshoppat idag, hittar tre julklappar och lite mer till granen. Har även köpt hem julklappspapper, etiketter och snören. Har även köpt lite coca-cola, det är ett måste! Efter all shopping satt vi oss ner på Rob's Café & Bistro för en korv med bröd och lite vätska. Efter det bar det hem till Sävar igen och en snabb sväng inne på Ica, där inhandlades det glitter till min gran. Har förresten också köpt massa galgar, så har påbörjat mitt hängarbete i garderoben. Efter jul ska jag köpa en ställning med lådor, sen är min garderob äntligen klar, då slipper jag ha en sopsäck på golvet med klänningar och diverse i. Ikväll blir det att äta lite middag och invänta Ugly Betty, avskyr fortfarande vilka korta "säsonger" dom visar!AJ!Körslaget - Avsnitt 7 - Final!

Ikväll var det final i körslaget och det stod mellan Ola och Stefan. Ikväll hade dom en egenvald låt och en favorit som folket valt ut från deras lager.

Min bedömning:

1. Ola: Woohoo!
2. Stefan: Men snälla, gå hem!

Med 1 % marginal i körslaget 2009 blev vinnarna : Team Ola! +++++
Tack Sverige, ni tog erat förnuft till fånga!


Grattis mamma!

Idag är ingen vanlig dag för det är Britt-Maris födelsedag. Men som rubriken lyder så är det även mammas dag då hon blev diplomerad nagelterapeut idag! Är väldigt stolt över min mamma som efter en liten paus i utbildningen kom starkt tillbaka och gav järnet. Ikväll blir det att fira med räkmackor...Du kan bara du vill, grattis mamma!
<3


Mor & dotter dag

Idag när väckarklockan ringde ville jag verkligen inte stiga upp! Min huvudvärk har hållt i sig och varit rejält hemsk vilket oftast resulterar i en sömnlös natt. Tog mig i alla fall upp ur sängen på en gång som vanligt. Har inget problem att kliva upp, har mer problem med att stanna uppe. Idag höll jag mig uppe med tanken på att jag och mamma skulle in till stan. Blev en tur hos min kusin Elin på hennes salong Nail Design School, där mamma fixade mina naglar. Idag var det första gången hon använde drill och första gången hon gjorde marmorering på naglarna. Jag kan bara säga det att min mamma är en supermamma! Hon klarar allt! <3

Vi blev kvar där ett tag då mamma och Elin gick igenom lite saker, under tiden roade jag mig med att kolla på nya nageldekorationer. Fastnade på en gång för änglagrisarna, dom ska jag ha nästa gång helt klart. Efter 16 tiden gick vi en sväng på stan, tog en vända på Indiska och höll verkligen på att fastna där. Förstår vad Kajsa menade då hon sa att hon kunnat stanna där i timmar. Efter det blev det en sväng på H&M och sen for vi vidare på Mias Grill för att inta ett skrovmål, dom överdriver verkligen rejält med strips. Men än tar inte dagen slut, vi fortsatte vidare på Rusta och jag inhandlade sex stycken hjärtan till julgranen och självklart en belysning. Då jag och mamma ansåg glittret lite väl platt så ska jag kolla vidare på någon annan affär. Men vad är väl julgrans pynt utan en gran? Granjagandet skedde på Jula, när vi kom fram trodde vi att dom var helt slut. För under skylten med granen jag ville ha var det helt tomt och jag blev lite ledsen i ögat. Någon minut senare såg dock mamma en granlåda som låg på den andra, min gran fanns! En gran kvar och jag fick den, ha! Så där inne på Jula gick jag runt med en kartong som var nästan lika hög som mig, var säkert en charmerande syn. När vi väl var klara njöt vi av stjärtvärmen i bilen och tanken på att inte behöva kliva ut ur den på ett tag (skrattar).

Min kväll avslutades med Ugly Betty till vilket jag skrek åt i slutet av avsnittet. Men avslutade även det hela med en kopp varm choklad med en vaniljglass kula i, mums!


Körslaget - Avsnitt 6 - Semifinal

Ikväll var det semifinal i körslaget och de tre kämparna som var kvar är; Pontare, Ola och Stefan! Ikväll hade dom en egenvald låt och sen fick dom även byta genre. Pontare blev modern pop, Ola blev dansband och Stefan blev hårdrock. Hugaligen!

Min bedömning: 

1. Ola: Olas kör har blivit bättre och bättre med avsnittens gång, tyvärr är dansband ingenting för er
2. Pontare: Har aldrig något ont att säga om Pontare och hans kör, tyvärr ligger alltid Olas snäppet före även om ni är mina favoriter i grund och botten.
3. Stefan: Usch fy och blä! Ni skulle dock ha kört på hårdrock redan från början, enda gången ni var riktigt bra var med Metallicas låt.Mina två favoriter, tyvärr Stefan!
Med sorg i mitt hjärta så åkte Pontare ut ikväll, ni är värdiga vinnare!
Hoppas verkligen att Ola vinner, annars förklarar jag krig!


ComHem? Skitsnack, rätt namn är GåHem!

Börjar få allt mer ont i magen då det gäller ComHem räkningen som kommer snart. Räkningen kommer bli en klumpsumma på de månader som återstår i bindningstiden. Att dela upp räkningen går inte heller, tycker det är konstigt då andra bolag är villiga att göra det. Aldrig varit nöjd med mitt abonemang då allt har strulat redan från början. Visst var det dumt att binda upp sig, men sen trodde jag aldrig att allt skulle bli som det har blivit. Har fått ett löfte om att få hjälp med räkningen men samtidigt tvivlar jag. Det mest logiska hade varit att börja betala direkt pengarna kom in på kontot. Varför du inte gjorde så vet jag inte och nej jag menar inget illa med mitt inlägg. Men du måste förstå hur orolig jag är? Är allt för van att du säger en sak och sen blir det en annan. Jag finns fortfarande och jag mår inte bra av det här.

Jag vet att du inte mår bra heller, just därför är det så viktigt att vi gör det vi lovat varandra. Vi kan inte bara sitta och titta på tills allt rasar samman totalt. Jag vill inte gå varje dag och vara rädd att jag inte kan betala och på så vis hamnar hos Inkasso. Det är en helt annan sak om jag orsaker det helt själv, men du har gett mig ett löfte. Jag hoppas verkligen att du håller det. Jag vill inte hamna i skiten för att någon bryter sitt löfte. Vem ska jag då kunna tro på?

Snälla ComHem, kan ni GåHem?

Puss & Kram chokladbanan

Jaha?

Min ledvärk gillar inte vaccinationen, idag gör det mer ont än vanligt. Är även väldigt öm på armen, men det kan jag stå ut med. Är precis samma känsla som när jag var nytatuerad. Tog en pronaxen tidigare idag och det värsta av värken verkade släppa som tur var. Men riktigt hur värken i hjärtat ska släppa vet jag inte.

Idag var det bestämt att Ernie skulle komma ner med Max och jag har längtat så mycket. Först igår får jag veta att han helt plötsligt har andra planer fastän vi hade bestämt det här. Först hade vi pratat om Oktober månad men jag blev uppbokad. Nu när vi äntligen bestämt en specifik helg trodde jag verkligen att det skulle bli av. Men som vanligt blir ingenting någonsin som jag har tänkt mig. Det gör det ont...

Känns som att det enda man får göra hela tiden är att gå runt och tänka. Finns det jag glömt kvar? Kommer jag få pengarna i tid till räkningen? Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till om något strular, jag hatar att inte veta. Jag mår inte bra av att inte veta, men jag vet inte vad man ska göra.


Vaccination

Idag har jag varit och vaccinerat mig mot svininfluensan. Måste dock tillbaka om ungefär tre veckor för den andra dosen så att man blir helt immun. Allt gick fort och smidigt, behövde inte vänta så länge. Men det fick däremot dom som kom dit senare än mig. När jag skulle gå hem höll jag knappt på att ta mig ut ur vårdcentralen, var överfullt med folk. Är många som anser det onödigt och även farligt att vaccinera sig på grund av alla biverkningar man kan få. Jag tror där emot att det mesta är uppblåst då man kan få biverkningar av vilken vaccination eller medicin som helst nästan.

Än så länge mår jag bara bra, har lite ledvärk i armen dock. Men jag vet inte om det beror på min ledvärk överhuvudtaget eller vaccinationen, så ska inte klaga. Jag är inte rädd för att bli smittad av svininfluensan men då jag redan har andra problem i kroppen och även tillhör riskgruppen så kände jag att en vaccination är lika bra att göra. Jag kanske får en biverkning några dagar, men bättre det än att kanske bli jättesjuk.

Har/ska ni vaccinera er?

Puss & Kram chokladbanan


Halloween

Det är nog ingen som missat att det var Halloween i lördags? Jag hade min första fest i min lägenhet och jag kan säga att den blev lyckad förutom vissa små detaljer. Kvällen började med att jag, Britt-Mari, mamma, Emma och Lars beställde mat från Rapido. En stund efter att vi hade ätit klart och plockat undan så började folket rulla in. Jag valde att ha en mindre förfest med släkt och några vänner då vi skulle ut på puben efteråt. Kvällens höjdpunkt var när Putte, Håkan och Göran som var utklädd till dom från Vargliden i Pistvakt gav oss ett dansnummer! Tror aldrig jag har sett något så roligt i hela mitt liv.

Sakta men säkert rullade kvällen på, kändes nästan som om tiden stod stilla ibland. Tyvärr kom det hit en otrevlig människa som jag helst ville skälla ut. En vuxen människa rusar in i min lägenhet där hon aldrig har varit och skriker till en person på festen att dom måste fara på puben nu. Gör man verkligen så? Varför skulle det vara så svårt att hälsa på mig då jag till och med varit bästa vän med hennes dotter? Man springer inte in i folks lägenheter!

När klockan tillslut började rulla på drog vi oss iväg på puben där Coverkings spelade. Tyvärr blev jag besviken även denna gång då dom har en tjej som sjunger. Blir aldrig lika bra med henne, tyvärr. Jag och Britt-Mari hade i alla fall jättetrevligt när vi sprang runt som smådjävlar och fick både de ena och de andra karlar efter oss. Natten slutade med en risifrutti vid köksbordet sen blev det en god natts sömn.

Fick under kvällen höra att jag inte hade varmvatten inne på toan och inte förstod jag något av det. Då får jag veta först idag att det är en idiot som lekt bus eller godis och vridit av det. Man säger faktiskt bus eller godis före man gör ett bus! Första gången man hälsar på i min lägenhet anser jag inte att man ska vara omogen och hålla på sådär och sen tro att man är rolig. Jag har bott själv i två månader, hur ska jag vara insatt i sånt? Man ska visa respekt för andras hem och så är det bara.

Vill i alla fall tacka alla trevliga som kom och förgyllde min kväll! Kram på er! Har tyvärr inga bilder då jag inte kunde fota själv, så det får komma en senare gång.

Puss & Kram chokladbanan

Körslaget - Avsnitt 5

Det blev till att se reprisen även idag som förra helgen. Igår var det ju nämligen Halloween och jag hade min första fest i lägenheten. Mer om det kommer i ett annat inlägg. I detta avsnitt hade dom en egenvald låt och en känd filmlåt. Innan jag skriver min bedömning vill jag ställa en fråga till svenska folket om dom alla har fått svininfluensan. Vad gör Stefan kvar i körslaget?!

Min bedömning:

1. Ola: As long as you love me var ett väldigt bra val då dom är en manskör. Sen att dom fick Moulin Rouge som film var ju ännu bättre. Mer korsetter nästa gång tack!
2. Pontare: Som alltid briljerar Pontare och hans kör. Är dock alltid väldigt lika mellan Ola och Pontare. Pontare var väldigt stiligt i sin nya utstyrsel som flygkapten.
3. Amy: Vet inte riktigt vad jag ska säga. Allting känns alltid så lillgammalt, för hårt hållen? Bye bye Amy
4. Stefan: Även om du byter genre så anser jag inte att du ska få vara kvar längre.
Mina tre favoriter
Ikväll åkte Amy ur


RSS 2.0