Nya tag

Energinnivån är fortfarande låg, den där extra orken för att göra det lilla extra finns inte än. Då det varit så mycket och jag även tappade taget om kosten totalt, det vill säga att jag åt skräpmat fyra gånger på en vecka, alltså, hallå?! Men ja, det är bara att ta nya tag och gå vidare, inte hjälper det mig eller någon annan om jag går och grämer mig över det.
 
Idag skrev jag kanske en mening på mitt arbete, sen tog jag en promenad upp till Iksu och förnyade kortet i fyra månader. Så, nu var den tummen dragen ur, nu ska man bara ta sig iväg till gymmet också, det är något jag verkligen vill då det har börjat synas en stor skillnad på kroppen, gymmet kan vara en stor hjälp på vägen för att forma kroppen ännu mer. Efter promenaden var det dags för en dusch då jag var bjuden på ett Colorona home party senare på kvällen. Oj så mycket roligt det fanns i pyssel väg när det kommer till färger och så vidare men ja, min plånbok och min förvaring här hemma säger nej för tillfället, haha. Var hemma hos Kickan och hon hade bakat fyra olika sorter och även retats med en bild på facebook, yes, jag skulle stålsätta mig då fusket varit allt för stort och när jag kommer dit visar det sig att hon har köpt en hallonkvarg just till mig, underbara! Var en riktigt trevlig kväll och jag fick vara i ett underbart sällskap, när kvällen sen började lida mot sitt slut fick jag även skjuts hem av Robert och Madde, tack så mycket!
 
Såna här kvällar skänker mig lite extra ork, jag blir alltid så glad av sällskapet, har funnit så många fina vänner i klassen att ja, det känns overkligt.
 
Imorgon är tanken att jag ska plugga rejält och kanske även gå till gymmet. Vill plugga bort allt inför fredag redan imorgon då planerna är att åka ner på stan på onsdag då pengarna kommer i och med att jag måste köpa en limpistol så att jag kan dekorera mina böcker. Ja just ja, har gått och lärt mig bokvikning! Är dock inget jag kommer att kunna göra allt för ofta då det tar sin lilla tid och jag får en hiskelig värk i kroppen av det, men ibland så! En av böckerna ska vara en present så lägger upp båda här senare när de är färdigdekorerade och ja, när ena är mottagen som gåva. Orkar jag inte fara på gymmet imorgon är tanken att jag går dit på onsdag morgon innan lunch, kan ju inte tappa hela första veckan, snacka om pengar i sjön speciellt nu då jag sparat ihop till kortsumman. Hälften från det extra man fick i studiestöd och hälften i småpengar som jag haft sparat sen ja, minns inte ens när, haha. Hur som haver, det här ska jag ordna!
 

Nagelbildsbomb...igen

Alltså fy skäms, hur svårt ska det vara att uppdatera en gång i månaden egentligen? Ja, väldigt svårt om man kollar på mina inlägg i alla fall, haha. Här kommer en nagelbildsbomb efter många om och men. Kommer att lägga upp de nyaste högst upp och vandra neråt.
 
Februari -15
Januari -15
December -14
Oktober -14
September -14
Augusti -14

Virrvarr

Har länge haft planer på att uppdatera här, vill ju som sagt försöka bli bättre på det. Däremot så har jag inte varit mig själv på den senaste tiden, har känt mig så tom och mitt vanliga planerande och se framåt jag har försvunnit. Mycket beror på att min motivation till att studera inte har varit lika stark som vanligt, självklart älskar jag min utbildning och det jag gör men orken har inte funnits där. Har fått slita extra hårt för att leverera lika bra som jag brukar göra annars och det då även i god tid. Nej, ligger inte efter med något men skjuter upp väldigt mycket tills känslan av att nej nu jävlar måste det göras kommer, det är inte jag. Har tappat fokus på dagar, veckor och så vidare, har tagit en dag i taget, kanske är det bra att släppa taget ibland men samtidigt, det är inte jag.

 

Förra veckan rann dock bägaren över, blev väldigt sviken av en klasskamrat som jag även trodde var en kompis. Nej, vi har inte umgåtts utanför universitetet men vi har gjort många uppgifter tillsammans och jag har ställt upp så gott jag kan när personen har behövt hjälp. Just nu går vi som sagt en bedömningskurs, i tisdags skulle vi lägga upp våra arbeten i ett forum om kvalitetsutveckling så att de i våran basgrupp skulle kunna bedöma arbetet och även sätta betyg på det. Arbetet skulle vara inlämnat senast klockan åtta på tisdags morgonen och alla i min grupp la in det kvällen före, jag var först ut med att lämna in det 19.47. Efter klockan nio på tisdag morgon satt jag mig ner och började läsa mina kamraters arbeten och på just ett av de reagerar jag väldigt starkt. Jag känner igen ett meningsfel, jag känner igen meningar och så vidare. Inser väldigt snabbt att jag läser mitt arbete, det vill säga att en av mina klasskamrater hade kopierat mitt arbete kvällen innan. Jag var den enda i gruppen som hade skrivit klart hela arbetet och nu var det bara halva som var kopierat. Praktiskt taget 80 % är kopierat rakt av, resten är också mitt men omformulerat för att matcha den här personens mål. Jag tappade andan och visste inte vars jag skulle ta vägen. Det här var ett arbete som jag hade haft väldigt svårt för att komma igång med, efter en handledningstimme fick jag dock flera tips och på så sätt kunde jag skriva min plan. Vad gör man egentligen när man stöter på plagiat? I och med att det inte var en färdiginskickad uppgift är det inget man kan anmäla men jag ville att den här personen skulle få stå till svars.

 

Kontaktade min lärare samma dag men läste svaret först morgonen därpå, hon ville att vi skulle ta upp ämnet plagiat som diskussion i storgrupp och det tyckte jag var bra. Redan dagen innan då jag upptäckte sveket fick jag också veta att personen blånekade kopiering men i samma veva skrev att hen skulle ändra på sitt för att det inte skulle bli tjafs. Har man inte gjort något fel, varför ska man då ändra? Jag bröt ihop på tisdagen, har aldrig haft så ont i min kropp som då, har aldrig blivit så sårad som då och ändå blev jag mobbad praktiskt taget hela grundskolan och gymnasiet. Samtidigt som jag blev väldigt ledsen blev jag så himla arg, visste inte vars jag skulle ta vägen med all ilska. Morgonen därpå när vi skulle prata om betygen vi satt och så vidare så mötte många klasskamrater från den tidiga gruppen upp mig för att kramas och prata, ryktet hade spridit sig som en löpeld. Sov väldigt dåligt inför den här dagen för jag visste som sagt inte hur jag skulle hantera det. Först satt vi i våran lilla grupp tillsammans med läraren, vi började prata väldigt snabbt om det här problemet och personen i sig blånekade igen och försökte komma med någon ursäkt om varför hen ens läst mitt arbete, ja, vi skulle ju läsa varandras så vore ju konstigt att inte ha läst någon alls som det lät. Berättade väldigt snabbt att jag var jäkligt besviken, det här var ett arbete som var problematiskt att komma igång med och mycket som hade skrivits hade jag tänkt fram under sömnlösa nätter. Prioriterade även det här före att kunna åka upp till Johan just för att jag hade det så jobbigt och så kommer en person och trycker på ctrl a, ctrl c och ctrl v utan något problem alls. Hur kan man göra så mot någon i sin klass, någon som man arbetat mycket tillsammans med? Nej, fortfarande löd det iskallt att personen inte hade kopierat och jag hade kunnat strypa hen, jag är inte våldsam annars men just nu fanns det nästan inga gränser för min ilska och ledsnad. Vi gick vidare till att sitta i storgrupp och diskutera om just plagiat och det blev ganska långa diskussioner tills jag var tvungen att bryta in med meningen om att den som kopierar någon annans arbete sätter ju båda två i en rävsax, då ska den som har slitit måsta bevisa att den har gjort arbetet. Många av mina klasskamrater märkte hur arg jag lät, under diskussionen satt jag bara och skakade och kämpade för att hålla tårarna tillbaka, jag var redan helt slut.

 

När tiden var slut ville läraren prata med mig och den här personen, själv ville jag egentligen bara springa därifrån och sparka på något men jag valde att fortsätta sköta mig professionellt och satt mig ner på en stol. Den här personen står nonchalant och lutar mot väggen och fortsätter blåneka även fast läraren talar för vilka bevis som pekar på att en kopiering har skett. Ingen ursäkt, ingenting, bara lögner på lögner. Personen går sin väg och läraren stannar kvar med mig och vill prata, då börjar det brista. Jag kan inte ens prata nästan, tårarna börjar rinna, munnen börjar skaka och jag håller för munnen med handen för att inte bryta ihop. Flera klasskamrater satt utanför för att visa sitt stöd och jag hade fått hjälp på en gång av både dem och läraren men jag visste inte om jag skulle kunna sluta gråta. Jag var så himla trött, min väg till universitetet har varit så lång och svår och så händer det här, min lärare sa även direkt till mig; Du behöver inte det här. Fick även höra att hon hade trott på mig från första början och aldrig misstänkt mig på grund av statistik och skrivandet, fanns ju även klasskamrater som läst mitt färdiga arbete redan veckan innan. Har fått jättebra stöd från människor i min närhet och det har verkligen behövts, mina krafter har sinat totalt. Mitt perfekta fokus på kosten har förstörts totalt och det har blivit mer fusk än planerat, det är inte något jag tänker må dåligt över men det är något som är ganska irriterande. Det kommer bli väldigt intressant att vara helklass framöver, det har redan varit små jobbiga situationer tidigare och denna smällde nog ner som en bomb. Många har blivit chockade och arga, jag hoppas bara på att det här inte är något som kommer ta upp för mycket plats, det orkar jag inte. Nu vill jag bara bli mig själv igen och klara av studierna utan problem.

 

Är det fel av mig att skriva om det här? Nej, personen kände sig anklagad och påhoppad men bevisen finns ju för att det är plagiat. Själv känner jag att jag måste få det här ur mig då det har gjort så himla ont. Vet inte om personen brukar läsa min blogg men jag hänger ju samtidigt inte ut personen. Jag skulle inte vinna någonting på att nämna personen vid namn här i bloggen till exempel sen så vet ju de i klassen om vem det är redan i och med att ryktet spred sig och flera laddade ner arbetena för att kunna läsa och jämföra. Nej, vad ni än gör, kopiera aldrig någon annans verk, ja, ta inspiration det kan till och med jag hjälpa till med att bjuda på men vad ni än gör, kopiera aldrig rakt av. Man vet aldrig hur hårt en person har slitit med sitt arbete för ärligt talat, jag var nöjd med mitt tillslut men sen kändes det bara som skräp. Ingen förtjänar att bli behandlad som skräp. Känns även viktigt för mig att lyfta fram att plagiat är något som sker på universitetet även fast man kan tro att det inte är så.

 

Tack så mycket för allt stöd, det är en väldigt stark känsla att få märka hur många som bryr sig om en. Ja, jag vet vars jag har mina närmsta klasskamrater men det skadar ju aldrig att märka det. Vänner är som stjärnor, de kanske inte syns hela tiden men när det blir mörkt finns dem där. All min kärlek till mina nära och kära.

 


Kvarg- och lchf panik

Som det bestämdes igår satte jag mig ner och pluggade, blev inte så länge men det var intensivt skrivande i alla fall! När jag väl börjar skriva kan jag göra klart ett arbete på två-tre timmar, sen om det är ett VG arbete vet jag inte och ärligt talat så behöver det inte vara det heller. För även om jag skriver snabbt många gånger får jag ju ner mina väsentliga tankar som kan kopplas till litteraturen, visst ska man skriva medan man tänker alla tankar?
 
Även idag har jag suttit ungefär, ja, sammanlagt blir det nästan tre timmar med mindre pauser under tiden. Har sovit helt okej men är ändå himla trött av någon anledning, kan bero på att jag har drömt mycket. Har precis suttit och knåpat ner lite mer text efter att ha gått en promenad till affären i solskenet, det behövdes verkligen, var riktigt underbart med sol och frisk luft istället för att lägga sig på soffan och blunda i en halvtimme, fick nog mycket mer energi av att gå ut än vad jag skulle ha fått av att vila. Gick till Mariehem idag då jag var nyfiken på om de tagit in de nya kvargsmakerna och ja, det hade de men självklart var hyllan barskrapad. Det roliga är att Kickan hade taggat mig på en bild från deras butik på facebook där de hade gjort reklam för de nya kvargsmakerna, jag såg bilden närmare mot 14 och då var bilden en timme gammal, jag var på affären strax innan 13.30 och då var det alltså redan tomt. Folk blir helt galna när det kommer nya smaker, såg en på instagram söderut i Sverige som hade köpt upp en hel hylla, man bara, hallå? Varför ska det vara sådan panik då något nytt kommer? Ja, jag har kollat på varje butik jag har varit i men jag har inte åkt runt bara för att kolla vilket jag har läst att många har gjort. Nej, jag låter stormen dra över och chansa på att kunna köpa sen, har även bett Britt-Mari köpa om det finns när hon är på sin affär och handlar då de hade också men just när vi var där var det slut, eller ja, fanns tre vanilj och de köpte jag hem. Tre låter lite vettigare än till exempel tjugo tycker jag, haha.
 
Tänker inte plugga något mer idag, ja om jag inte kommer på något som borde fås ner i skrift så fort som möjligt, men vad ska man hitta på då? Kanske ska man njuta av att bara vara en stund även fast man skulle kunna vara effektiv och börja läsa på mer inför kommande uppgifter och så vidare men, nej, jag tar det nog lugnt fram tills middagstid. Till middag idag blir det min supergoda köttfärssås, den är väl inte jättebra när det kommer till lchf men jag har valt att tänka att den inte är jättedålig heller, helst ska man ju hålla sig till råvaror som har mindre än 5 g kh per 100 g, pastasåsen har typ 6,9 g kh per 100 g, det kan jag leva med. Maträtten får bli mer liberal som det heter när man äter lite mer kolhydrater. Räknar som sagt knappt själv hur mycket jag äter per dag, brukar mest gå efter 5 g kh men ibland som nu äter jag min köttfärssås. Skulle ärligt talat bli skogstokig på att räkna och ha mig plus överstressad. Tycker jag gör det bra nog som det är samtidigt som jag balanserar med motion och studier också. Tyvärr tycker jag allt för många blivit lchf fanatiker och de lever nästan för att peka ut fel andra inom lchf gör tror jag. Läser himla mycket pekpinnar om vad som är bra och vad som inte är bra, men det de glömmer bort är att det finns en uppsjö av olika varianter inom lchf och det finns en uppsjö av olika människor. Precis, alla är vi olika och unika individer, det som funkar för mig funkar inte för alla, så varför ska perfektionistens kost funkar för alla? Lägger mig aldrig i diskussioner på sociala medier om jag inte känner att nej nu jävlar men behövde spy ut mig litegrann nu. På det här viset är det inte riktat mot en speciell persons kommentarer utan mer allmänt mot mycket som jag läser. Man måste hitta sin egen variant och balans för att det inte ska kännas som en tung last att bära. Vi är bara människor och vi förtjänar att få leva.
 

Min finaste Mirabelle

Att göra det man inte ska göra

Egentligen borde jag sitta och skriva på en individuell uppgift just nu men ja, det kanske märks att så är inte fallet. Har dock suttit och läst nu på morgonsidan så någonting har jag gjort i alla fall. Är ganska trött i kroppen och har ont, har kommit in i en period då min huvudvärk är förjävlig. Beror det på den lilla förkylningen, beror det på stress, beror det på hur jag har sovit? Ja, frågorna kan bli många och det är inte alltid det finns något bra svar, det kan vara en fin cocktail av alla delar som tillsammans bygger upp huvudvärken så pass mycket.
 
Natten till igår som jag som sagt endast tre timmar, var helt slut och hungrig redan när jag vaknade. Som tur var hade vi en helt okej dag på schemat även fast vi började tidigt. 8.30 hade vi en föreläsning om enkäter i en och en halvtimme för att därefter sitta två timmar i grupp och skapa en enkät. Detta gjorde min grupp via Google drive och jag måste verkligen göra reklam för det, var smidigt och blev väldigt proffsigt. Det tog inte två timmar riktigt för oss så vi tog en tidig lunch, jag hade med matlåda men två i gruppen skulle köpa mat så jag hakade på där istället. Det resulterade i att jag bröt min fasta cirka tjugo minuter för tidigt men hellre det än att stå i en milslångkö senare. I och med min dåliga sömn var jag liks jättehungrig också och ibland är det bättre att lyssna på kroppen. Åt tillsammans med mina tjejer Jessica och Jenny, alla beställde vi kebab men jag tog en kebabsallad istället för kebabtallrik. När jag gick för att kolla såg jag tre kebabTALLRIKAR uppradade, jag hörde ungefär en änglakör och alla strips vällde över som guld ungefär. Ja, när jag inte mår så bra blir suget efter sådan mat starkare och ja, jag blev nästan lite ledsen. På min tallrik stod det dock kebabsallad så egentligen hade jag kunnat få en kebabtallrik tio kronor billigare än de andra men frågade ändå tjejerna om de såg vad Kårhuset gjort med min mat, de hade ju lagt strips på den, måste ha låtit väldigt ynklig. Som tur var stod en som arbetade där i närheten och han var snabbt framme för att byta ut min mat och han var jättetrevlig. Var väldigt svårt att inte bara ta tallriken och gå med alla strips men nej, jag var envis! Så, hur gick det att sitta bredvid två tallrikar med mycket strips? Bara bra kan jag säga, var jobbigare att se stripsen på min tallrik och sen välja bort, haha. Blev väldigt mätt och nöjd och lite senare delade vi upp oss och hade tvärgruppsredovisning som gick fin fint. Efter att dagen på universitetet var slut gick jag som sagt till gymmet och sen en sväng till Ica på Ålidhem för att sen gå hem igen, känns perfekt med två flugor i en smäll plus att jag får en extra liten promenad.
 
Stripshistorien blev väldigt lång ser jag men ja, det är nyttigt att jag skriver om mina sug och min envishet om att stå emot. Ja, nu åt jag inte till exempel hämtmat och så vidare överdrivet ofta men det är ju ändå bra om jag inte fuskar så mycket med det nu, känner mig riktigt stolt som klarade av gårdagen men samtidigt så har jag ju varit väldigt duktig nu sen den 8e januari, känns super! När februari är slut ska jag dock gå tillbaka till att jag får äta till exempel strips eller så ibland men det ska inte bli för ofta, detsamma gäller andra onyttigheter. Kan som sagt inte förbjuda mig helt för då skulle jag nog aldrig kunna hålla kosten så bra som jag gör. Det krävs att man hittar en balans av sitt gamla liv och sitt nya för ja, jag älskar ju fortfarande det jag åt mycket av förut, nu ser jag bara till att tänka på mängden och när.
 

Last workout

Låter lite dramatiskt att kalla det för mitt sista gympass men för tillfället är det ju det. Kommer att fylla på kortet igen då jag känner att jag har summan utan att det ska  behövas ta från till exempel matpengarna. Men i alla fall, idag går kortet ut och igår körde jag mitt sista pass, tog det lugnare då jag hade sovit tre timmar och vaknade upp med irriterad hals. Egentligen skulle jag kanske inte ha tränat men ja, kortet går ju ut idag, var det som gjorde att jag for ändå. Blev mycket ben i måndags men även lite överkropp men igår fokuserade jag mer på armar och mage.
 
Cardio motionscykel 7 minuter
Biceps curl med hantel 4kg 3x10
Triceps med hantel 4 kg 3x10 (armarna rakt upp och ner bakom huvudet)
Triceps med hantel 4 kg 3x10 (armen böjd och rakt bak)
Bål med hantel 4 kg 1x15 (vardera sida) sen en annan övning för bål med hantel 4 kg 1x15 (vardera sida)
Armsträck på rulle 3x16 (stärker inre bålmusklerna)
Stretch
 

Bäst före

Idag var jag på gymmet, måste passa på då kortet går ut på onsdag. Ska självklart fylla på det igen för att verkligen komma igång, mår så himla bra när jag väl varit där, är ju som sagt bara svårt att ta sig dit ibland. Blir en sväng imorgon också då det inte blev så mycket armar idag men jisses vad jag glänste!

Cardio motionscykel 7 minuter
Rodd 1000 meter (tänkte ge upp efter 200 meter men bestämde att nu jävlar och där sänkte jag min tid till 5.32)
Utsida lår i maskin 50 kg 3x10
Insida lår i maskin 50 kg 3x10 (ökat 20 kg)
Benpress 65 kg 3x10 (ökat 10 kg)
Baksida lår i maskin 25 kg 3x10
Seated chest press utan ryggstöd 10 kg 3x10
Seated two arm lat pull 30 kg 3x10
Stretch

Lchf lasagne

Tyvärr är inte bilden på min lasagne allt för charmig men jag råder er verkligen till att testa göra den. Tryck på bilden för att komma till receptet! Hittade receptet hos 56kilo.se, där kan ni hitta mycket spännande att laga.
 
 
Ja, jag äter ketchup. Däremot så är denna sötad med stevia, den är alltså helt okej att äta i bra mängd om man inte är superstrikt. Märket är Felix.

From zero to hero

Fortsätter på hjältetemat, mitt egna påfunna motto under min resa är ju "Var din egen superhjälte". Därför passade ju fredagens festtema mig som handen i handsken. Har börjat inse allt mer att jag verkligen är min egen superhjälte och när dessa stunder av insikt kommer famnar jag om de väldigt hårt och vägrar släppa taget. Igår var en speciell dag för mig, det var nämligen ett år sedan jag började med lchf på allvar för att ta upp kampen mot vikten igen. Kan ni tänka er att ett år har gått?
 
Kvällen till ära tog jag äntligen tummen ur och vågade testa göra en lchf lasagne, lasagne är en av mina favoriträtter, det är även en rätt jag brukar få när jag fyller år. Blev väldigt nöjd med maten, det passade bra att fira med en omgjord favoriträtt. Senare på kvällen testade jag också att göra en mugcake för första gången men den smakade alldeles för mycket kakao för min smak, måste testa mig fram där.
 
Hur ska man då summera mitt år av lchf? Ja, det går att göra väldigt kort. Vissa gånger har det gått jättebra och vissa gånger har det gått sämre. Det är mer än en gång som jag har fuskat allt för mycket, oftast är det när jag är med Johan längre stunder och det beror nog lite på min dåliga motivation till mat och då när jag är med han blir det lätt att jag säger äsch och kör på det vi brukar. Värst var min period nu vid jul och nyår så jag valde att göra en rejäl nystart nu när jag kom hem, roligast är att jag har aldrig skött mig så bra som nu. Sen den 8e januari har jag inte ätit medvetet socker,  inte ätit till exempel bröd, strips och så vidare och jag har även tagit ett uppehåll med min mörka choklad och mina cashewnötter, allt för att börja om på nytt. Förutom det började jag veckan efter att testa periodisk fasta, gör det fortfarande, äter mellan 12-21 och det funkar ganska bra. Nu blev det ganska långt ändå men summan av kardemumman, jag har tappat 33 kilo på ett år! Visst, ibland kan jag blicka bakåt alltdeles för mycket och tänka att det kunde ha varit mer om jag inte fuskat och så vidare, men samtidigt är jag inte mer än människa, jag måste ha en balans som funkar för mig för att kunna hålla fast vid det här ordentligt. Några fusk hit och dit gör ingenting för jag vet vad jag kan. Är inte ensam om att blicka bakåt, vi måste lära oss att ta ett steg i taget och blicka framåt för att nå våra mål. Ibland kan man ramla, men då tar man sig upp och fortsätter, älta inte fallet utan hylla dig själv för att du tar dig upp. Vi kan och orkar så mycket mer än vad vi tror.
 
 

I can be your hero baby

Det är söndag och energinnivån ligger på noll vilket den har gjort hela dagen. Haft tankar om en promenad och så vidare men har inte ens orkat det, tog flera timmar innan jag ens bytte från nattlinne till kläder fastän det var kallt. Ja, jisses.
 
Men som sagt, i fredags var det dags för den stundande begreppstentan som många i klassen varit orolig för. För det första skrev vi en tenta i maj sist typ så ja, något annorlunda den här gången var dock att det var en tenta vi gjorde direkt på datorn. Det betydde även att vi fick se resultatet på en gång och man drog sig för att trycka på inlämningsknappen. Lyckades få 17 av 24 poäng och det är jag ändå nöjd med, vissa frågor om reliabilitet och validitet snurrade till det i huvudet för mig. Efter tentan hängde jag kvar nästan en timme innan det bar av en sväng på Ica innan det var dags att göra lunch. Efter lunchen passade jag på att vila en halvtimme och efter det bar det av in i duschen, ville ha gott om tid inför festen då jag skulle testa en ny sminkning. Lyckades väldigt bra med min sminkning enligt mig själv, skulle föreställa en sotning, tog även och duttade på silverglitter som i grund och botten är glitter till håret. Kvällens tema var Superhero och jag gick all in för en gångs skull, hade turen att kunna låna en dräkt av en kusin vilket var väldigt roligt, kvällen till ära var jag Supergirl! Väldigt snygg och sexig sådan om jag får säga det själv. Tyvärr var det inte hela klassen som kunde komma men vi som var där hade en underbar kväll med dans, skratt, femkamp, quiz och ja, ännu mer skratt. Det enda dryga med kvällen, eller ja natten var att jag drack lite för sent så fick sitta uppe ett bra tag hemma fastän jag var jättetrött för att kunna sova skapligt i alla fall. Går jag och lägger mig direkt jag kommer hem när jag har druckit snurrar hela världen och får också känslan av att folk står runtomkring sängen och pratar om mig till exempel. Väldigt konstigt men jag är inte ensam om det som tur är, då hade jag blivit rädd, haha.
 

Måndagens träning

Cardio motionscykel 7 minuter
Rodd 1000 meter (vi skulle köra under fem minuter, det blev under sex för mig)
Utsida lår i maskin 50 kg 3x10
Insida lår i maskin 50 kg 3x10 (trodde att jag hade 45 men visade sig vara 50)
Benpress 55 kg 3x10
Baksida lår i maskin 25 kg 3x10
Seated chest press utan ryggstöd 10 kg 3x10
Seated two arm lat pull 30 kg 3x10
Biceps curl i maskin 4 kg 3x10
Triceps och axlar i maskin 8 kg 3x10
Stretch

Snurr

Är fortfarande  förkyld men än så länge håller det sig på samma nivå, peppar, peppar, ta i trä! Dock spökar min nacke extra mycket nu och jag har haft problem med yrsel sen i söndags, har även börjat ha problem med att jag blir yr om jag till exempel böjer mig ner och knyter skorna och sen ställer mig upp, det kan ha att göra med blodtrycket så borde kanske kolla upp det. Samtidigt som jag orkar ganska mycket är jag så orkeslös att det skriker om det men försöker att göra så mycket som möjligt ändå.
 
I måndags for jag på gymmet med Kickan, Viktoria och Jessica V från klassen, älskar att kunna fara med tjejerna jag tar ut mig extra mycket då. Beror till stor del på att man känner sig mer bekväm i att testa vissa maskiner och övningar. Hade dock sagt tidigare på dagen att jag skulle ta det lugnt i och med min lilla förkylning, den får ju inte bli större. Men ja, det höll sig inte så länge. Efter uppvärmningen körde vi rodd och vi skulle klara det på under fem minuter, för mig blev det under sex men jisses vad det kändes i kroppen att jag inte är helt frisk. När vi sen skulle gå uppför trapporna fick jag hålla i mig med båda händerna och dra mig upp, lyfte jag foten några centimeter så domnade hela benet och så var det varje steg i trappan på båda benen. Blev även väldigt mycket ben och lite till, fick sitta ner ibland och trycka ner huvudet då yrseln och huvudvärken hälsade på väldigt mycket men jag försökte så mycket som möjligt i alla fall, kanske dumheter men än så länge mår jag bara fint. När jag kom hem hoppade jag in i duschen på en gång för att sen plugga lite och göra i ordning en kvällsmålslåda innan jag skulle vidare. Först kom Hanna hit en stund och sen åkte vi tillsammans hem till Jenny för en myskväll. Blev mycket skratt och prat som vanligt och även en mysig promenad med Buster. Till Jennys lycka såg vi även på Ullared! Fast, vi missade nog en del på grund av prat tror jag, haha.
 
Igår hade vi workshop hela dagen och det gick jättebra förutom en trög start. Vi skulle göra en bedömningsmatris med minst två kriterium och två kvaliteteter men självklart försökte vi göra allt för svårt och för stort för oss. En klassisk bedömningsmatris är en fyrkant med flera fält där det står vad man ska ha uppnått i vissa steg i till exempel ett ämne. Vi gjorde en egen variant i form av en björk. Vi delade upp kriterierna i individ och verksamhet som fick vara på varsin sida om björken. Kvaliteterna var de olika grenarna och bildade en stege, vi skulle alltså tillsammans med våra elever klättra uppför björken för att nå målet och växa tillsammans. Vår idé var att denna björk ska hållas levande genom att vi arbetar kontinuerligt med målen och även jobbar med uppföljning och utvärdering. I slutet av dagen hade vi tvärgruppsredovisning så min grupp på fyra delades upp i två och jag redovisade tillsammans med Jenny. Började bli väldigt yr och så vidare men det gick bra och jag kunde stå hela redovisningen. Vi fick intressanta frågor av läraren som gjorde att vi fick fundera lite extra framme vid tavlan och det var jättebra, vi kunde utveckla vår idé mycket mer på bara några sekunder. Var även kul att känna att läraren var nöjd med vårt arbete och vår redovisning, fick också höra positiva saker från den andra delen av våran grupp, den läraren ville behålla våran bild och vi fick plus för att vi hade med gyllene regeln. Väl hemma igen pluggade jag, lagade mat, pluggade, åt och pluggade. Tillslut vid 20 tiden valde jag att bara ligga i soffan, hade funderat på att vila tidigare men nej jag skulle orka plugga! Kändes bra även om jag kanske hade behövt en halvtimme blundandes på soffan.
 
Idag är det hemmaplugg och jag har läst på inför en kommande uppgift som introducerades i förrgår, har även läst på inför en begreppstenta som vi har nu på fredag. Som det kanske märks är denna kurs fullproppad med olika moment och det är mycket att göra, känner mig fortfarande osäker på hur jag ska utforma den individuella uppgiften men imorgon har vi handledningstid på den och då kanske det klarnar. Har i alla fall valt ut en av fritidshemmets uppgifter och ett av våra mål i läroplanen, ska bara transformera om de och göra det till ett långsiktigt mål i min fiktiva fritidshemsverksamhet. Låter väldigt smart just nu känns det som men det jag skriver känns som grekiska, haha. Som det märks har jag tagit en pluggpaus, känns onödigt att plugga för mycket på begreppen för ja, då kan det säga poff i skallen och sen är allt borta. Tänkte göra falsk mannagrynsgröt snart till lunch, äter ju inte före tolv så väntar på att klockan ska gå lite snabbare. Sen tänkte jag åka ner på stan en sväng och ordna lite inför klassfesten på fredag med superhjältetema, som tur är har jag en kusin som älskar superhjältar så jag har kunnat låna en dräkt av henne, perfekt! Fick även ett kusinbarn igår så självklart måste jag köpa något till mitt lilla kusinbarn då det är en kusin som jag har haft mycket kontakt med. Tyvärr har vi inte haft det på senare år men så blir det ju ibland. Ska bli roligt att få träffas i alla fall när det nu blir, vet inte när de får komma hem än, längtar i alla fall! På kort tid har jag fått två kusinbarn och en kusin, hur sjukt är inte det? Kom på nu att jag inte köpt något till mitt ena kusinbarn och min kusin men det får jag ta sen, har fortfarande inte träffat någon av dem heller så. Samtidigt är det lite jobbigt med denna babyboom då min egen biologiska klocka håller på att sprängas men vad gör man? Ja, jag fortsätter att kämpa med vikten för att förbättra chanserna till en graviditet men även för att kunna få hjälp ifall det behövs i och med min hormonsjukdom. Nej, det finns ingen direkt tid planerad när vi ska försöka bilda familj men det är något som jag tänker på väldigt ofta och även pratar om.
 
Bjuder på en bild från igår på min kofta, har använt den en gång, nej, nu ljög jag, två gånger! Osäker på årtal men kan ha köpt den 2009 eller något liknande. Igår kände jag mig osäker på om jag kunde bära upp fluffet då den har en fuskpälskrage men jisses vilken pingla jag kände mig som igår. Jag hade bara mascara och kände mig snygg i mitt röda ansikte, det är inte dåligt!
 

Boom!

Under jul och nyårs ledigheten gick jag upp fyra kilo och när jag kom hem ville jag därför göra en nystart. Läste om många som började köra sockerfritt januari och så vidare men i och med att jag åkte hem först den 7 januari så kunde jag inte börja. Eller ja, kunde och kunde, jag valde att inte göra det. Däremot valde jag att den 8 januari köra lchf fullt ut, inga störningsmoment, kan tillåta mig själv att fuska ibland men nu satte jag totalstopp. Brukar vanligtvis äta mörk choklad varje vecka men även det har jag tagit bort då det är en liten mängd socker i bara för att minimera risken för att man blir tokig och börjar frossa. Har varit hemma i en månad, varit utan medvetet socker i tre veckor och kört periodisk fasta i två veckor. Periodisk fasta innebär att jag äter under vissa tider, vanligast brukar vara 12-20 men jag har valt 12-21 då jag är uppe ganska länge om kvällarna. Hört att det kan boosta viktnergången men jag vet inte, samtidigt lär jag mig att inte småäta massa på kvällarna vilket är bra.
 
Viktnergången har gått väldigt bra den här perioden, första två veckorna tappade jag 1 kg per vecka, tredje veckan 1,4 kg och den här veckan 1,8 kg. Har alltså sammanlagt tappat 5,2 kg vilket känns helt otroligt. Jag har inte bara kommit tillbaka till 89,4 som planerat utan jag har kommit under 89! Förutom att jag har skött kosten bra har jag även försökt att promenera nästan varje dag, har sett lite olika ut beroende på väder och ork men har motionerat minst tre gånger i veckan plus något gymbesök ibland. Ja, vad säger man? Nu är det bara att fortsätta! Har haft lite tankar om att jag kanske ska få tillåta mig något matfusk under februari men har inte bestämt något, det känns bättre, kommer jag till ett vägskäl och verkligen vill äta ett fuskmål så är det okej. Känns viktigast att inte falla tillbaka till att äta massa godis och chips. Ja, nu ska jag äta en semla men ska även testa baka lchf semlor och de kommer jag inte att överdriva, kanske halverar receptet och får mindre bullar. Kan ju även använda de till något annat än semlor också. Men ja, tar dag för dag och det känns bra. På lördag är det ett år sedan jag började med lchf för att verkligen köra hårt och det gör jag, har några avsteg hit och dit men jag hittar alltid tillbaka. Skulle jag förbjuda mig helt och hållet att äta onyttigheter ibland skulle det inte fungera i längden, tänk, nu har jag kört ett år snart och har hittills  tappat 32,1 kg. Ursäkta mitt ordval men jag är så jävla bra!
 

Juli 2013 vs Januari 2015 (började med lchf 7/2-14)

Falsk mannagrynsgröt

Jag älskar mannagrynsgröt och var därför tvungen att prova falsk mannagrynsgröt nu när jag äntligen har köpt hem mandelmjöl. Den är gjord i ett nafs och ja, även uppäten i ett nafs.
 
1 portion
 
25 gr smör
1 ägg
0,5 dl grädde
2 msk mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
Lite salt
 
Smält smöret i en kastrull, dra sedan bort den från plattan och vispa ner ägget och grädden. Ha sedan i mandelmjölet, fiberhusken och salt, visa ihop på låg värme och håll koll då det går väldigt fort. Vispa tills det är rätt konsistens för dig.
 
På min gröt hade jag kanel, sukrin och en klick smör
 
 

Vabruari?

Nu är rubriken lite skämtsamt skriven, har hört det tjatas om vabruari väldigt mycket i och med alla sjukor som går nu och just för tillfället kanske jag hör dit. Är lite skrattretande att jag har klarat mig länge från förkylningar och liknande även fast jag varit i närheten av det men den här gången verkar det gå lite sämre. Ja, än så länge är jag bara täppt i vänster näsborre och känner lite aj aj i vänster sida av halsen, behöver ju inte bli värre än så, förhoppningsvis blir det inte värre, har inte riktigt tid med det då den här kursen är fullspäckad av plugg och när den är klar börjar ju en ny vfu period.
 
Har annars haft en väldigt lugn och skön helg, har varvat pluggande med att umgås med familjen. I fredags klev jag upp i tid för att läsa en del litteratur innan det var dags att hoppa in i duschen, äta lunch och sen åka hem till Sävar för att vara där till lördagen. Som vanligt har jag hunnit med mycket bus, skratt och gos. Elmer måste ju vara en av de gosigaste någonsin? Blev så varm i hjärtat när vi två satt i soffan med en plats emellan oss och han kröp tätt intill för att få en kram, därefter drog han ut nappen och skulle ha en puss ögonaböj och Agnes som börjat lära sig mer och mer, hon är så duktig på att lägga pussel och spela memory nu, hon har redan en himla skön humor också, älskade barn, vad vore man utan sina syskonbarn? I fredags när barnen sov såg jag och Emma några avsnitt Gilmore Girls, vet inte hur många gånger hon har sett den boxen men jag har sett den en gång och nu brukar vi se ett gäng avsnitt när vi umgås, spelar ingen roll om hon hunnit flera skivor, jag hänger ändå med. Varit en jättemysig helg och fastän de mumsade på semlor mer än en gång så gick det bra för mig. Semlor är en stor favorit hos mig och ja, jag har lovat mig en semla men inte förens på fettisdagen så jag är stenhård. Ska ju även inte fuska annars med medvetet socker eller mat helst februari ut. Ja, sockret kommer inte vara något problem känner jag men får se hur det blir med mat, är gott att kunna äta stripsen ibland till exempel.
 
Så ja, en väldigt lugn och mysig helg, dagen har jag bara spenderat i soffan nästan då jag sovit dåligt och inte är så pigg. Är jag uppe längre stunder blir jag yr och spänd i nacken så ja, soffan får vara ens bästa vän ibland. Imorgon blir det två timmar på universitetet och sen bär det kanske av till gymmet om jag är piggare. Annars ska jag plugga litegrann och sen umgås med Jenny, ska bara prata med henne om det igen då vi inte bestämt någon tid eller så utan bara pratat om det, haha.
 
 

RSS 2.0