De två sista dagarna

Nu är det ett tag sedan jag hade tänkt uppdatera resterande dagar om min tid hemma i södern men vad fasiken, det kan jag göra nu ändå. Bättre sent än aldrig eller hur var det? 
 
Tisdagen blev ännu en stadsdag men nu blev det nere på centrum. Först bar det av till mitt andra hem i Umeå, Naildesign School. Mötte upp mamma för att äta lunch på Eurasia, ja, jag ville hinna äta där en gång till, haha. Efter lunchen gick jag till Britt-Maris jobb för att hinna träffa henne. När jag var ner till jul hade hon åkt hem och ja, samma nu till påsk. Matchar dåligt att ses när det är högtidshelger helt enkelt. Blev nere lite längre då jag var sjukskriven och då vi inte hade träffats sen i somras var det på tiden. När en har bästa vänner märks det aldrig att en har varit ifrån varandra. Spelar ingen roll om en inte pratar eller hörs vid varje dag, när en ses är allt som vanligt. Det kändes som att det var igår vi träffades. Sen bar det av hem till Sävar igen där jag först handlade åt familjen KPP då de var sjuka och sen for jag till min kusin Viktoria för att köpa några skjortor till Johan. Hann träffa alla systrar Eriksson under min visit och det var så roligt. Jag har ganska många kusiner men systrarna Eriksson är några som vi umgåtts nästan mest med under barndomen. Spenderade sen min sista kväll hemma med pappa och Kajsa. 
 
Minns inte riktigt när jag började köra hem på onsdagen men kom hem vid cirka 16.30 i alla fall. Bilresan upp gick bara bra än om det är tusen gånger roligare att ha med någon i bilen. När jag kom hem var uppfarten blockerad av snö och jag såg hur en traktor var där och skottade. Givetvis nu tänkte jag, vi har en person som plogar åt oss under vintern. For och ställde mig i en korsning för att vänta, skrev sedan till Johan och undrade vars han var. Tji fick jag när det var han i traktorn, haha. Han hade lånat den för att skrapa gården, han skottade fram vägen till mig så att jag kunde få landa. 
 

Påskhelgen

Som sagt, jag och min storasyster åkte hem till Sävar på skärtorsdagen. För första gången blev det snurrigt med packningen än fast denna resa var planerad och jag har åkt på spontana resor utan problem tidigare. Problemet låg dock i att veckan inte blev riktigt som den skulle och därför försvann dagar och timmar kan en säga. Jag packade först på torsdags morgonen. Gick även och väntade på att få veta om Johan skulle med eller inte och sen for han iväg och kom aldrig hem. Ja, ibland kan jag stressa upp mig för ingenting, haha. Glömde det mesta i alla fall kändes det som.
 
Tillslut hade vi packat i alla fall men ingen Johan, visste nu att han inte skulle med men sen hade han som sagt fastnat hos sin svåger för att beställa delar. Jag hann köra till brevlådan och såg då hur hundarna sprang över vägen och in på gården så förstod att Johan kom hem då. Klev ur bilen och gick tillbaka upp till huset för att få krama och pussa han hej då. Jag och Emma for först på affären i Hakkas för att hämta ut ett paket och handla lite till resan, givetvis skulle halva Hakkas påskhandla då så vi fastnade nog i över en halvtimme på affären, haha. Blev en mellanlandning i Töre, min blåsa höll i ungefär två timmar, tack för den mamma! Där träffade vi även en släkting till Johan det var oväntat. 
 
Sen stannade vi först i Jävre där vi åt middag på MD's, deras kycklingwok är så himla god! Dock var den lite väl salt den här gången men ja, vi blev ju mätta i alla fall. Efter lite tankning och handling inne på affären som låg bredvid började vi att åka sista etappen, vi hade cirka 17 mil kvar hem. Kan inte klaga på resan, det var jätteroligt att ha med Emma i bilen, det är första gången hon åker långt med mig bakom ratten, haha. Vi åt godis, drack dricka och sjöng med i gamla klassiska låtar. Jag drack förresten dricka för första gången medan jag körde, den ni! Vågade väl testa nu då jag ändå hade sällskap. Väl framme i Sävar blev barnen överlyckliga att få träffa sin mamma igen men även mig, deras moster, sist var i julas.Stannade kvar ungefär en timme innan jag åkte vidare till gården bredvid hem till pappa och Kajsa där jag skulle bo. Kan inte med ord beskriva hur skönt det var att åter sitta hemma i fotöljen med utsträckta ben. Det blir en helt annan känsla att komma hem då en inte kan göra det så ofta. 
 
Då min farmor fyllde år på skärtorsdagen skulle pappa, Kajsa och Eve hälsa på hos farmor på långfredagen så då passade jag på att följa med. Träffade henne senast på nyårsdagen och ja, hade känts dumt att inte passa på då jag ändå var hemma. Hon blev jätteglad och överraskad över mitt besök. Vi blev bjudna på både smörgåstårta, gräddtårta och småkakor. Jag fick även träffa min faster Kia, hennes man Leif och deras yngsta dotter Angelina. Efter firandet blev jag avsläppt hemma hos mamma och Håkan, vi åkte sedan vidare till Eurasia där jag blev bjuden på middag. Jag säger bara det, Umeås kinamat är så himla mycket bättre än den i Gällivare. Maten försvann väldigt snabbt från tallriken, kändes nästen som gyllene guld som rann ner i strupen. 
 
På påskafton bar det av in till stan med pappa och Kajsa.Tanken var att köpa en bh då jag glömde nästan precis allting hemma. Det slutade däremot med två bhar, två mysbyxor, sockar, en klänning, en tunika och ett par icebugskängor. Avion är ett hemskt ställe, haha. Vi träffade även Angelina ännu en gång och hennes näst äldsta storasyster Vanessa var med, roligt! Känns alltid kul att träffa så många som möjligt fastän det sällan är planerat. Vi kom hem vid 15 tiden, då bytte jag om och piffade upp mig för att sedan tillsammans med lillasyster hämta upp lillebror i stan för att åka hem till mamma och Håkan på påskmiddag. Hade önskat mig ett påskägg och jag fick ett! Fick även en massa nagellack nu då jag inte har gelenaglar längre. 
 
Blev utfrågad hela helgen av Agnes och Elmer när och om jag skulle komma hem till dem. Fick även frågan om varför jag bara kom på kvällen. Därför lovade jag att komma ut dagen efter redan på dagen och stanna till kvällen. Påskdagen spenderades alltså hemma hos familjen KPP hela dagen och kvällen. Tror även det var då jag, Emma och Lars såg The purge 3, på väg hem var det dimma, väldigt passande...
 
På annandag påsk bar det av in till stan igen med Emma och Eve. Vi hamnade på Avion och ja, jag lyckades att shoppa igen. Denna gång två bhar till och två slags koftor. Efter stadsbesöket var det påskmiddag hemma hos pappa och Kajsa. Efter middagen avslutade jag kvällen tillsammans med Emmao och Eve hemma hos henne med en filmkväll. 
 
Det fanns många lugna stunder än om det inte verkar så. Passade dock på att kunna göra så mycket som möjligt innan jag skulle åka hem. Dock så åkte jag hem först på onsdagen så har två dagar kvar hemma men dessa hör ju inte till påskhelgen. Blev lite annorlunda än tänkt dock dessa två sista dagar då alla i familjen KPP förutom Elmer fick magsjuka natten till tisdagen. Det får bli en annan novell. 
 

Vad händer?

Att komma igång med bloggandet igen går sisådär, livet sätter ärligt talat käppar i hjulet för mig. Den senaste tiden har varit väldigt jobbig men inte enbart för mig och därför väljer jag att inte skriva mer om det. Jag vill ju kunna ventilera som vanligt men i och med att det inte bara handlar om mig så går det inte. Därför väljer jag att göra en halvdan ventilering. Min tanke är inte att väcka nyfikenhet men jag måste som sagt få ur mig en del. 
 
Den 25 mars kom Emma upp, jag hämtade henne från tåget i Nattavaara. Det var första gången jag hämtade någon från tåget, det var en konstig men härlig känsla. På tisdagen testade vi på något helt nytt, nämligen seans. På förmiddagen hade vi varsin privat seans med Pehr Trollsveden, med hjälp av kort läste han hur vår framtid skulle se ut i ett år framåt. Det första han sa när jag skulle sätta mig var att han såg mycket skratt omkring mig. Sedan började han att lägga ut korten och först la han själva grunden. Fick höra att det finns mycket mental ohälsa runtomkring mig och att jag tar väldigt mycket ansvar, jag skulle släppa mammarollen. Så här skulle det alltid se ut runt omkring mig. 
 
Sedan gick allt väldigt fort, minns inte precis allt han sa om månaderna men minns en del. På jobbfronten såg det bra ut, jag skulle inte förlora det och skulle nog tyvärr jobba kvar i flera år. Ja, nu är det hans ord, inte mina, haha. Utöver det så skulle någon större aktivitet hända på jobbet. Augusti månad skulle vara bra men i oktober och november kunde det bli tyngre. 
 
Det blev även funderingar kring vårt hus och om vi ville göra något med det. Berättade att vi ville bygga ut och han sa att till hösten skulle vi skriva på ett dubbel kontrakt så skulle vi ta lån var det bara att göra det nu. Vi skulle även bestämma oss för om vi skulle göra allt arbete själv eller om vi skulle anlita någon och isåfall skulle vi anlita en liten firma med lång erfarenhet. Han kollade även hur det var med Johan och kunde konstatera på en gång att han var väldigt kär i mig. Att han var en person som vill ut och göra saker, att han inte kan sitta stilla. Något som var väldigt viktigt var att Johan behöver bli pappa, att han skulle bli en fantastisk pappa. Även jag behövde bli mamma. Min stöttning av Johans val i livet, det vill säga renskogen är väldigt viktigt. Där går det inte att säga att jag inte stöttar honom iallafall, vi stöttar varandra helt enkelt. Pehr tyckte att vi skulle gifta oss och det snart, ville Johan ha samiskt bröllop så var det så det skulle bli. Min känsla efter pratet om Johan och det ekonomiska är att mannens behov är väldigt viktiga och att ekonomi spelar stor roll. Vet inte om det bara är jag som uppfattade det så men ja, både kvinnans och mannens behov är lika viktiga enligt mig. Pengar skulle vi ha så att vi klarade oss och kunde unna oss saker och det kan jag väl leva med. Allt som allt skulle mitt år se bra ut än om vissa månader skulle bli tyngre. 
 
På kvällen mötte vi upp morsan (Johans mamma), syster Emma och svägerskorna Madde och Alexandra i Hakkas Folkets hus på en stor seans med Pehr Trollsveden. Vi var ganska många vilket jag tyckte var roligt. Träffade även på kvinnan som var med i Sveriges fetaste hundar. Såg det programmet i och med att en från Gällivare var med och nu träffade jag även henne, tog tillfället i akt och pratade lite om programmet, det var roligt. Men i alla fall stor seansen gick till så att Pehr satt framför oss alla och valde ut olika personer som han såg döda människor runtomkring. Sen berättade han om tre personer han såg och den utvalda personen fick välja en person som hen ville få prata med. Han valde ut morsan och hörde på henne att alla tre var på pricken folk som hon har förlorat. Det var väldigt spännande. Enligt många är medium och så vidare bara ett påhitt, bluff, båg och allt vad en kan höra. Tja, jag vet inte. Jag vet inte om det finns något där ute men samtidigt vill jag tro att det gör det. Jag hade hoppats på att få prata med min farfar Göran, någon dag kanske jag får göra det. 
 
Dagarna gick väldigt fort och plötsligt var det skärtorsdag och det var dags för mig och Emma att åka hem till Sävar. Lyckades inte locka med Johan vilket var tråkigt då jag vet att min familj i Sävar saknar honom men nästa gång får han väl lov att följa med helt enkelt. Jag som är så envis annars backade, haha. Var hemma torsdag till onsdag men det får bli ett annat inlägg.
 
 
Någon som blev väldigt glad över Emmas besök, ja, förutom jag och Johan då...och hundarna

RSS 2.0