Trio

I torsdags tog jag mig äntligen till gymmet igen, blev peppad av Kickan och tänkte ja, hon och Jenny ska ju dit så varför inte? Det kändes mycket bättre att ta sig dit igen när jag visste att två fina vänner skulle dit och pressa. Blev ett riktigt härligt pass och jag ser fram emot fler. Började med lite uppvärmning i konditionsrummet för att bli varm. Gjorde därefter lite olika övningar tillsammans med flickorna, t ex stod på alla fyra och sträckte benet bakåt och uppåt varvat med kissande hunden. Är så dålig på namn på dessa övningar men det kanske framkommer ändå vad jag har gjort. Minns inte hur många vi gjorde men minst 30 i alla fall skulle jag tro. Andra omgången duttade vi även med benet i luften för att göra det lite tyngre. Var även med och böjde mig för att ta i golvet och sen sträcka mig upp och hoppa, inget jag brukar vilja göra på grund av magen och så men nu jäklar! Blev 20 såna och 10 squats.
 
Testade även en triceps övning med hjälp av en viktskiva, Kickan fick först visa hur jag skulle göra och efter det körde jag på.
 
Triceps med viktskiva 2,5 kg 3x10
Triceps i maskin 15 kg 3x10
Benpress 60 kg (tog det lugnare då jag inte varit på gymmet på ett tag) 3x10
Situp på boll 3x10
Biceps i maskin 15 kg 3x10
Nedre rygg i maskin 20-25 kg 3x10
 
Småstretchade lite på slutet, är allt för dålig på det så borde kanske lära mig att börja med det. Mina rara ben skulle nog må bättre av det. Måste också försöka komma ihåg vilka övningar jag gör men gick mest runt och bara lattjade på även om själva övningarna utfördes seriöst.

Goal 1

Lägger detta inlägg under LCHF än om det hör hemma under träning och allmänt också. Först och främst blev det så att jag valde att ta det stora steget, ja igen. Mer än en gång har jag kämpat och förlorat slaget i min viktkamp och det kommer säkert komma fler gånger. Viktigast är att kunna hantera det på ett bra sätt och inte rasa totalt och hamna i den där fällan igen. Ni vet när man inte vill säga något högt för då går det dåligt? Lite så känns det när det kommer till just vikt. Folk i ens närhet blir stolt över en och man själv blir glad och sen går det åt helvete och då känns det som att man sviker alla som har peppat och stöttat en. Ärligt talat, man sviker inte någon annan än sig själv i slutändan egentligen för det är ju min kropp och mitt liv. Ja, alla andra är en del av mitt liv och vill mig väl men i slutändan som sagt så är det jag som skadas mest. Vem vet, kanske blir jag mer peppad av att aldrig släppa garden lika mycket om jag är öppen om det?
 
Idag är det två månader sen jag började med lchf och mer motion och jag kan glatt säga att jag nådde mitt första delmål på 10 kilo idag och jag är så himla glad. Vill egentligen lägga dit en fin liten svordom men försöker lära mig att inte uttrycka mig med svordomar hela tiden än om jag gjorde det lite högre upp. Nästa delmål är självklart att komma under 100 kilo igen och stanna där. Jag vill så gärna väga tvåsiffrigt igen, jag minns hur härligt det var att komma under 100. Kan bli arg än idag att jag hamnade så långt bort därifrån som möjligt, men vet ni, det var då, nu kämpar jag igen och nu kör vi!
 

En av mina sidor

Perfektionist
 
När det kommer till saker, smycken, böcker, kläder, ja allt möjligt faktiskt så är jag perfektionist. Förut brukade jag skämta och säga; Är man inte snygg själv så måste man ha snygga saker. Men grejen är det att när jag betalar för något vill jag att varan är perfekt och inte defekt. Bra eller dålig sida? Ja, den är nog lite både och faktiskt för ibland kan jag bli irriterad på en liten skitgrej. Nu ikväll blev jag t ex irriterad på att två av åtta beställda kurslitteraturböcker har varsitt skrynkligt hörn. En fis i rymden egentligen men böckerna är ju inte lika billiga som en fis i rymden så lite bitter blir jag. Ska inte haka upp mig allt för mycket på det utan ville bara dela med mig när det kommer till mina olika sidor. Som sagt, i vissa fall är det bra att vara perfektionist och ibland är det bara fjantigt. Men hey, that's me!
 

En av mina nya böcker, har svårt för matematik men kolla in färgerna!

Februaris

Såg nu att jag inte lagt upp dåvarande månads naglar så här kommer de, ena nageln hade även kapats av en extrasäng så att få fina påsknaglar idag var väl behövligt. Hade turen att få nageln kapad knappt en millimeter ifrån där det hade gjort ont som...ja, slapp blod och tårar.
 

Easter

Idag blev det påsk naglar, valde samma färger som jag valde ifjol men den här gången valde jag att ha rosa prickar på den gula pastellen för att få till påskäggsutseendet. Ja, tyvärr är ju färg, form och utseende det enda jag kan hjälpa till med då jag inte är någon nagelmakare själv men det är minst lika roligt att se hur ens idéer utformas. De rosa prickarna ser nästan ut som små diamanter i verkligheten och mina tankar drogs direkt till de dyra Fabergé äggen.
 

Pizza

Apropå fuskande och unnande, något jag har blivit beroende av är pizza. Känner ett sug efter pizza mer än en gång i veckan och jag blir tokig på det. Har ätit pizza tre gånger sen jag la om kosten och det känns för ofta, tycker inte jag åt pizza lika ofta innan. Vet inte riktigt vad det beror på och förhoppningsvis är det bara en period. Samtidigt tror jag att mitt chips och godissug har bytts ut till ett pizzasug i och med att jag tillåtit mig att äta det. Låter ganska logiskt va? Ordet pizza ekar om och om igen i min skalle och jag vill bara säga håll käften men det funkar inte riktigt så heller.
 
Bara en liten input sådär, pizza är djävulen just nu, haha. Calzonen på Ålidhem centrum, stället vars namn jag aldrig kommer ihåg, det ligger inne bredvid Ica och så Alanyas oxfilé och beapizza, jikes. Ska nog sluta skriva nu innan jag blir sugen igen.
 
PIZZA! Så, nu fick jag ur mig det.

Nu igen

Det kom tillbaka luft i sisådär någon dag kanske men sen stack den sin kos igen. Träningen har försvunnit och även den vardagliga motionen har det varit sämre med också. Vet inte riktigt varför men ibland försvinner lusten helt enkelt. Tempot i pluggandet går även upp och ner, det är nästan lite lite ibland om man får säga så? Jag klagar egentligen inte men av någon anledning tappar man luften lättare då man inte behöver vara lika alert.
 
Förra veckan var det ganska lugnt, på onsdagen åkte jag ut med halva klassen och åkte skidor, ja nu gick vi många bitar också i och med det kassa föret. Var knappt någon snö ibland och det var fullt med is. Vi tog oss i alla fall ut till Grössjön där vi grillade och hade lite lekar. Jag var däremot inte med i lekarna då jag under vägen dit föll två gången och det resulterade i ett ont knä, ville gärna kunna ta mig tillbaks också. Förresten, hör och häpna, jag kissade i skogen! Tog hjälp av ett träd som sagt sitt för att ha lite stöd så blev samtidigt ett gympapass då jag inte ville lyckas få på täckbyxorna, jisses vilken syn det måste ha varit. Inför skiddagen hade jag däremot sjukt mycket energi, gjorde både lchf bröd och en ägg och räk röra. Hade med mig matsäck för kung och fosterland men hey det är ju bättre än ingen mat alls. Var första gången jag åkte skidor på ungefär tio år och jag var fortfarande lika panikslagen när det började gå lite utför, måste nog lära mig det där. Ibland fick jag till ett bra glid men då blev det också oftast ett tvärstopp, föret alltså, föret. Hade känts bättre med bra före då jag praktiskt taget kan ses som nybörjare, haha.
 
Dagen efter skiddagen var det fågeldagen. Vi hade fågeltenta där vi skulle kunna åtta läten och 20 utseenden. Vissa ansåg det vara mer ett förhör än en tenta men jag ser det bara som en annan slags tenta. Lyckades få fullpott och därmed VG på tentan och det kändes ändå skönt då jag var rädd för hjärnsläpp, när det kommer till fåglar är hjärnsläpp populärt. Efter tentan hade vi ett seminarium som blev ganska oseriöst, tror många var trött helt enkelt. Efter det gick vi och kollade läget i Gällivare montrarna då de var på universitetet och pratade om kommunen och satsningen de ska göra inom skolan. Tycker det låter väldigt intressant då jag kan ha en framtid där uppe. Ja, ingenting är ju bestämt men kan ju ha större chans till jobb upp norröver och där har jag ändå karl, hundar och hus så vem vet vars fötterna tar mig. Lite less dock på att det ibland ställs tjatfrågor om flytt och så vidare för varför stressa ihjäl sig med såna tankar när jag har lite mer än två år kvar att studera? Lite som att banka huvudet i väggen ungefär, man ska väl ta en sak i taget?
 
I fredags var vi lediga men det blev ändå en halv tidig morgon i och med en föreläsning som jag ville gå på. Tänkte skriva mer om den sen i ett eget inlägg. Efter föreläsningen gick jag hem och snabbåt några bacon och packade ryggsäcken innan mamma och Eve hämtade upp mig. Vi tog en svängom på ÖB och stan innan det var dags att hämta upp Emil och bege oss till Sävar. Hamnade först hemma hos Emma och Lars, jisses så underbart det var att träffa barnen, nästan en månad sen sist. Kramades så gott jag kunde innan jag gick hem till pappa och Kajsa för att äta tacos med de och Eve och Emil, mums! Vi diskuterade dagens föreläsning och allmänt om det ämnet i sig. Lite senare bar det av hem till Emma och Lars igen innan barnen skulle lägga sig. Kvällen fortsatte med att jag och Emma såg film innan det sen bar av hem till pappa för att sova. Gick upp redan just efter nio på lördagmorgonen för att hinna träffa barnen innan de skulle vila efter lunch, men ack vad jag bedrog mig. Elmer låg och sov till efter, ja, jag var kvar till efter tolv någon gång och då sov han. Inte så konstigt då han somnade först på morgonen dock, det var sjukstuga där hemma men Agnes hade blivit lite piggare ändå vilket märktes både på humör och göromålen. Barnen börjar bli så stora, Emma har klippt Elmer och han växte typ flera centimeter bara för det och Agnes, ja hon har börjat bli allt smartare. Bjuder på en statusuppdatering från Facebook för att visa;
 
Innan jag gick hem till pappa för att äta sa jag till Emma att jag lämnade mina nötter. När jag hade gått började en rolig konversation;
Agnes; jag vill ha nötter
Emma; vi har inga nötter
Agnes;  Erica lämnade nötter
 
Sneaky eller vad? Ja, på ett roligt sätt då. Var som när hon gav en kommentar att de kunde fara och handla det hon ville ha som inte fanns hemma. Jisses, det går alldeles för snabbt.
 
På lördag eftermiddag tog jag bussen hem till stan igen och åkte hem till Britt-Mari där jag blev bjuden på min kinagryta. Hon har länge tänkt försöka göra den och nu blev det så, jisses vad gott! Ja, nu blev det ju inte lchf vänligt men vi orkade inte försöka bråka ihop det. Ska dock försöka själv här hemma att få den mer lchf vänlig. Men vem vet, den kanske inte blir lika god och då tänker jag faktiskt göra som jag brukar och unna mig ibland. Ja, unna är fel ord för det har så många betydelser, men det är lättast att använda just nu. Blev mycket prat som vanligt och så såg vi Sex and the city 2 som gick på tv, tillslut bar det av hemåt då klockan började bli så mycket. Min söndag blev dock ganska snarlik lördagen, åkte hem till Britt-Mari på eftermiddagen och umgicks tills jag åkte hem igen, haha. Beroende av varandra? Ibland, vi brukar ju kallas för särbos så, haha.
 
 

Paddy

I lördags var jag bjuden på en klasskompis födelsedagsfest. Velade ett bra tag hur jag skulle göra och när jag väl hade bestämt mig bestämde jag mig även för att vara nykter. Kändes onödigt att köpa alkohol och nu när jag sköter kosten så kändes det helt okej också. Givetvis ska man inte säga sånt där högt, men det är väl en annan historia? Haha, ja, ska berätta hur det blev. Började med sminket redan vid 14 tiden då jag testade en ny sminkning, ja i och för sig är den rätt lik det jag brukar göra men den här gången la jag hum, blev säkert tre olika färger i ögonlobskanten innan jag fyllde i med grönt och svart. I och med den kommande St Patrick's day så var temat på födelsedagsfesten givetvis grönt. Allt medan jag började bli klar så kom suget efter alkohol, helt onödigt egentligen men det är något med att göra sig i ordning, ha i gång musik och sprätta en cider t ex. Det är ju så, man ska aldrig säga aldrig och av någon anledning så blir jag alltid mer onykter än någonsin när jag nämner ordet nykter...
 
Innan själva festen fick jag möta upp Madde, Kickan och Linnea innan på en liten för/fixar fest. Det var riktigt roligt då det hade känts så tråkigt att gå ensam till lokalen fastän jag skulle känna flera där. Blev att Madde bjöd på en rosa panter drink och ja, det är väl lugnt tyckte jag. När vi kom fram till lokalen blev jag bjuden på ännu en drink av Madde och hittills tyckte jag också att det var lugnt. Sen bjöd födelsedagsbarnet Robert på en grön shot vodka och något pirrande till tungan. Mja, slutade med att jag hade lite vodka i min pepsi max, drack även en mugg bål och jag vet inte riktigt vad som var där i. Haha, usch, låter som värsta fjortisen. Egentligen är det kanske fjantigt att skriva att man dricker, vad man dricker och hur mycket men det kan jag se mellan fingrarna denna gång. Blev ganska tidigt väldigt glad, ja, har väl inte svårt för att bli det men samtidigt av denna mängd alkohol så kändes det överdrivet mycket. Funderar på om det kan ha med min minskade kolhydratsmängd att göra? Äter ju praktiskt taget inga kolhydrater förutom om det är några gram per 100 gram. I alla fall, det bar vidare till Kårhuset där det blev sammanlagt två cider. Tror vi dansade praktiskt taget hela tiden vi var där, ja förutom toalettpauser och barpauser. Det blev väldigt mycket skuttande och hålla kring axlar på varandra så gemenskapen har vi inga problem med, haha. Passade även på att dricka väldigt mycket vatten då jag blev ganska illamående på slutet av natten. Tillslut var klockan efter 2 och Emil hade smsat och ringt mer än en gång redan efter 1 och berättat att han var på väg hem till mig. Var måttligt onykter fortfarande på vägen hem och jag var så less, gick och gjorde pruttljud med tungan nästan hela vägen hem, oj vad jag mådde dåligt. När jag kom hem så pratade Emil med Eve i telefon som ville komma förbi en stund också. Lillebror hade väldigt roligt åt sina två systrar, kan inte riktigt förstå varför. Tillslut tog vi oss i säng och ja, jag fick väl sova två timmar som mest?
 
Dagen efter mådde jag ändå helt okej, var lite trött bara. Mot kvällen kom dock illamåendet tillbaka och krafterna försvann helt och hållet. Passade på att lägga mig i ganska god tid inför idag men jisses vilken natt. Om jag går och lägger mig direkt jag kommer hem då jag varit ute och druckit då snurrar alltid sängen, sen så får jag alltid känslan av att mitt rum är fullt av människor som står runt omkring mig och pratar med mig, om mig och så vidare. Blir ungefär en spöklik känsla fastän det mer är som att jag ligger medvetslös och folk glor på mig. Brukar därför stanna uppe någon timme innan sängdags, som sagt, natten till igår gick bra men natten till idag? Var precis som att jag var onykter och helt borta, fattar ingenting, blev oroligt i och med alla människor och denna gång var det även skräckinslag som t ex monster som skulle bita huvudet av mig. Samtidigt så hade jag tankar om skoluppgifter också, allt i samma veva. Min måndag blev bra i alla fall, har konstigt nog träningsvärk i kroppen efter allt dansande, igår ville jag knappt gå på grund av att knäna gjorde ont. Lovely!
 
Men förutom det, jag bröt en nagel innan festen och det då jag skulle vara snäll och bädda extrasängen åt lillebror. Tjoff så klöv sängen av den så sängen är vass! Någon mini millimeter till så hade det gjort jävligt ont men klarade mig undan väldigt bra den här gången. Det bästa med kvällen var självklart sällskapet, men förutom det så hade jag en perfekt kväll utseendemässigt. När sminket och håret var klart så kände jag mig så jävla snygg. Skulle någon sagt motsatsen hade jag nog skrattat människan rakt upp i ansiktet. Älskar när man får dessa självförtroende kickar, man svävar nästan på moln.
 
Ett stort tack till alla som förgyllde min lördag så mycket att ni vet inte, ett speciellt tack till mina tjejer. Är så glad att vi träffat varandra.
 

Tyvärr gick den långa kedjan sönder under natten, får se om den går att fixa annars får jag hitta en ny. Första gången jag valde att kombinera två halsband och jag är så nöjd med resultatet.
 
 
Färgen ovanför det gröna och svarta syns mer på bild än i verkligheten, så såg bättre ut i verkligheten om jag får säga det själv. Passade även på att fylla i ögonbrynen med ögonskugga och jisses vilken skillnad det blev.

Pys

Pys sa ballongen
 
De senaste dagarna känns det som att luften har pyst ut och det finns inte så mycket kvar för att energin ska vara på topp riktigt. Förra veckan blev jag överraskad av att Johan kom ner på torsdagen, fick umgås med han och hundarna till söndagen vilket är uppskattat. Förutom det var jag även på en efterlängtad konsert i lördags med Britt-Mari, vi hade köpt biljetter till Sofia Jannok. Enda sen jag hörde henne första gången har jag velat se henne live och nu fick jag äntligen det. Innan konsertet så följde Johan med mig och Britt-Mari till Eurasia för att äta en god middag, när vi hade hunnit äta det mesta så såg jag hur mamma, Kent, Eve och Emil var på väg på restaurangen så då blev det att vi satt tillsammans med de också. Tillslut var det dags för konserten och jag fick ögonen fyllda av glädjetårar. Passade på att fota och filma mycket även fast kvaliteten inte blir så bra, dock spelar det inte så stor roll, är roligt att ha något att titta tillbaka på bara. Att få lyssna och se på Sofia Jannok var terapi för själen och jag fick ett sånt lugn inombords, jisses.
 
Samma dag som Johan kom ner åkte jag förresten skridskor för första gången sen högstadiet. Jisses vad fötterna gjorde ont och tillslut fick jag kramp i ena benet, men jag åkte så mycket som möjligt i alla fall och känner mig ärligt talat stolt över det. Nu blev det lite hipp som happ men så får det bli ibland tycker jag, blir även lätt så när man är seg som kola vilket jag är idag. Var allt som allt en jättebra vecka, ja, om man bortser från "fuskandet" som skedde.
 
Har mycket mer jag vill få ur mig men det får vänta, är väldigt seg och mår även illa så kvällen får fortsätta i soffliggandets mönster så att man orkar med den kommande veckans pluggande.
 

Fuskande

Veckan som varit har verkligen gått i fuskandets tecken, men som jag sagt tidigare, jag är inte så hård med ordet fusk. Ibland är det svårt att inte trilla dit och ibland känner man bara, men vad fan? Svårt att förklara hur jag menar kanske men ibland känner man bara för att unna sig bara för att man kan. Det kanske betyder att veckans viktnergång kan bli en uppgång, stillastående eller en minimal viktnergång men vad gör det? I början blev jag lite rädd för mig själv, äter väldigt dåligt ibland och det är inte bra, ser man inte upp kanske det slutar med att man knappt äter alls. Ibland kunde min dag se ut så att jag åt två finncrisp med ost och sen en liten portion middag och då har jag ju blivit hungrig i omgångar men jag har ändå inte ätit då jag inte har orkat. Hur kan man inte orka äta mat? Ja, det är många detaljer som ska passa in, har man något hemma, går det snabbt, är det lätt, slipper man massa disk och så vidare. Det finns många detaljer som gör att man kanske skiter i allt i stället och det är inte bra i längden. Har lite svårt för att få till en bra balans än så länge, ibland äter jag ingenting nästan och ibland lite mer, det kanske väger upp varandra vad vet jag.
 
Tänkte dela med mig av veckans fusk, kom precis på en detalj till som jag inte pratat om så mycket. Veckan som var har jag ätit;
 
En barncalzone
En stevia chokladkaka
250 ml gammaldags vaniljglass (vi gjorde milkshake)
1 dl jasminris (ungefär)
En halva av en halv friterad banan + en halv glasskula (på ett ungefär)
 
Vi gjorde även tacos i helgen med en färdig tacomix och som alla vet så innehåller ju de socker. Men nu känns det inte som något fusk eller liknande då det är så lite. Ibland är det enklare att ta färdiga alternativ, det är inte hela världen alla gånger som många tror. Jasminriset åt jag till min favoriträtt på Eurasia, säkerligen ett dold innehåll av socker här också vilket det brukar vara men ibland får man. Samtidigt tycker jag inte att mitt fusk är så farligt, det är väl den där pizzan som man inte borde ätit men den var så väldigt god och det var trevligt att äta tillsammans med två klasskompisar efter skridskodebuten.
 
I början mådde jag lite dåligt av det här, men jag tänker inte göra det längre. Det är som sagt inte hela världen, det som skulle vara ett nederlag för mig är att köpa en påse med ranch chips, visst, skulle nog kunna äta några om någon häller upp i en skål, men aldrig att jag kan köpa en egen påse, då är det kört. Är för tidigt helt enkelt, i framtiden vill jag kunna köpa en påse chips ibland och sånt där skit man egentligen ska vara utan men jag tycker samtidigt att det är okej att någon gång få äta skit. Om det är dåligt eller bra? Tja, ett mellanting kanske? Nu ska jag ta och värma upp min sista matlåda med ugnsstekt falukorv och blomkålsmos innan det är dags att göra sig i ordning. Idag ska vi i våra basgrupper hålla i varsin lek så idag ska vi leka fem olika lekar, spännande!
 
Bjuder ännu en gång på en bild som jag säkerligen kommer att bjuda flitigt på flera gånger, den stämmer in på så mycket och inte bara när det gäller kosten.
 

Lite lite

Blev som sagt inte så mycket träning idag, energin ville inte riktigt infinna sig nu heller men det kanske inte är så konstigt i och med lektionen innan.
 
Benpress 80 kg 3x10
Bröst 10 kg 3x10
Baksidan av axlar 15 kg 3x10
Rodd 30 kg 3x10
Ryggresning (i diagonal ställning?) 1x10, energin var helt bortblåst
 
Testade även att köra crosstrainer, orkade väl med fyra minuter? Hade egentligen orkat mer men nej, kände för att ta det lugnt. Behöver komma in i rytmen att hålla på med armar och ben samtidigt för att det ska kännas bra tror jag. Satt mig istället i min bästis trampstolen som den får heta nu och körde ett uppvärmningsprogram som blev nedvarvningsprogram för min del. Sammanlagt blev det bara elva minuters kondition på gymmet då längtan hem efter soffan blev för stor. Känns dock bra att jag har varit på gymmet två gånger den här veckan och även fått mycket form av rörelse tack vare lek lektionerna, imorgon blir det som sagt två lektioner med lek och rörelse och det ser jag ändå fram emot fastän jag är rädd för skridskor, haha. Nu kör vi?
 

Ugnsgratinerad falukorv och blomkålsmos

Blev så glad när jag hittade en falukorv med 71 % kött och 4 g kolhydrater/100 g på Maxi. Det är Icas egna och heter något med Icas finaste. Jag älskar ju korv och blir därför glad när jag hittar de jag kan äta. Brukar även äta Scans chorizo som ligger på 90 % kötthalt tror jag det är, de ligger på samma kolhydratsmängd som falukorven. I och med falukorvsfyndet så blev jag sugen på att göra ugnsgratinerad falukorv då det är så himla gott. Istället för potatismos valde jag att göra blomkålsmos vilket jag aldrig gjort tidigare. Jisses, det blev en dunderhit! Var även denna rätt jag åt tidigare idag i omklädningsrummet utan att ens värma upp den.
 
Blomkålsmos
 
Ett stort blomkålshuvud (mitt låg på nästan 900g)
50 g smör
150 g Philadelphia
Knappt en halv dl grädde
Riven ost (tog lite som jag hade över)
Salt
Vitpeppar
 
Först börjar du med att skära upp blomkålsbuketterna i mindre bitar, låt det sedan koka tills det blir mjukt. Tror jag kokade i 15 minuter eller så. Därefter är det bra att få ut så mycket vatten som möjligt för att moset inte ska bli alldeles gör vattnigt. Började mixa blomkålen en del innan jag därefter la i resten av ingredienserna och mixade tills allt var i. Det blev kanske mer som puré när det gäller fastheten men samtidigt blev det inte för löst heller. Det går även att mixtra sig fram med ingredienserna, vissa är helt utan grädde tex, det går att ha olika kryddor beroende på vad man ska ha moset till för rätt och så vidare. Vill inte riktigt säga portionsmässigt hur mycket det blir, men igår åt jag och Britt-Mari en portion var och sen fick jag tre matlådor med mos, allt beror ju på hur mycket man vill äta självklart.
 
Ugnsgratinerad falukorv
 
800 g falukorv
Ostskivor
Krossade tomater/passerade tomater
 
Vrid ugnen på 225 g. Ta fram en form och häll i krossade eller passerade tomater, jag brukar ha krossade men hade passerade över sen pizzan. Skär snittar i falukorven och tryck dit ostskivor, allt beror på hur mycket man själv vill ha. Lägg därefter ner korven i formen och in i ugnen när det blir dags. Tidsmässigt är mycket upp till en själv, man ser när korven börjar få färg och när osten börjat smälta. Av korven blev det sammanlagt sex portioner, men här beror det som sagt också på hur mycket man väljer att äta. Jag försöker att hålla mig runt 100 g så att jag är kompis med kolhydraterna.
 

Svårt att få en charmig bild, jag var hungrig...

Skratta eller gråta?

Hade en dålig morgon i morse, visste inte om jag skulle skratta, gråta eller lägga mig ner och dö. Nu låter det kanske väldigt starkt men tyvärr kan mina känslor bli väldigt starka när jag vaknar. Det behöver inte vara så att jag är nedstämd eller att det har hänt någonting utan det behöver ju som sagt bara vara så att jag drömmer mycket. Även fast jag inte kommer ihåg vad jag drömt alla gånger så sitter känslorna kvar, ibland resten av dagen. Värst var den gången jag var nära att kliva ut framför en bil bara för att jag var så nere och inte kände någon livsgnista alls. Det låter ganska hemskt och det är det, speciellt när man blir så påverkad bara av sina känslor i drömmarnas värld, vet inte riktigt vad det beror på.
 
Tog mig iväg till Iksu då vi hade heldag där igen med klassen idag, hade varit idiotiskt att stanna hemma, blir alltid så glad av att umgås med mina klasskompisar. Fick mig även ett väldigt gott skratt, skulle gå på toa innan lektionen började och trodde att jag hade låst dörren, in kommer Helle och börjar asgarva och även jag. Hon säger att jag måste ju låsa. Jag tyckte ju att jag gjorde det, men icket. Låste ännu en gång och den här gången ordentligt, var ett litet hack jag behövde komma förbi, dumma lås. Därefter hade vi seminarie ett tag innan det bar av in till gympasalen igen för att leka lite olika lekar. Har inte ränt runt såhär mycket sen i mellanstadiet, känns riktigt kul att jag trivs så mycket med min klass att jag vågar vara med. Brandlarmet gick också under lektionen men visade sig vara falskt alarm. Någon i klassen sa att vi skulle dö och då svarade jag att jag har inte tid att dö. Det fick mer än en att skratta och då sa jag att jag faktiskt sagt det redan på morgonen innan jag kom dit. Vilket sammanträffande va?
 
Efter lektionen åt jag en snabb lunch inne i omklädningsrummet innan det bar av till gymmet en stund med Jenny. Väl hemma igen så är krafterna totalt slut och jag gråter lite om vartannat, vet inte riktigt vad det är med mig idag men jag får skylla på drömmarna. Dessa stunder saknar jag Johan så in i norden, ja, det gör jag ju annars också men just såna här stunder är hans närhet så viktig och stark för mig. Men nog fixar jag biffen själv alltid, får lov.
 
Imorgon har vi skridskor på förmiddagen, det ska bli intressant, det har jag inte åkt sen högstadiet någon gång. Sen blir det lunch och sen ska vi ha ett till pass med lek. På fredag har vi eget arbete och då ska jag träffa min basgrupp och komma på en lek som vi ska visa upp och leda på måndag. Det blir mycket lek och rörelse den här veckan och även lite nästa som sagt och det är riktigt roligt, bara av att röra på sig mer än vanligt är ju jättebra.
 
 
Som tur är har jag min fina Mirabelle här hemma som förresten blev 4 år gammal den 28/2, tiden går alldeles för fort.

Sänkt studiebidrag? Nej tack!

Överallt går det att läsa om hur moderaterna vill sänka studiebidraget med 300 kronor i månaden och istället öka lånedelen. Jag blir så arg, ledsen och besviken, det känns nästan som ett slag i magen. Lägre studiebidrag, färre platser och värre bostadsbrist, låter det som en dröm för någon som vill studera? Det låter snarare som en mardröm!
 
En av anledningarna till att jag började läsa upp mitt slutbetyg var ju mycket därför att det är något arbetsförmedlingen vill pusha på, har man svårt för att få jobb då är skolbänken bra. Allt fler har ju börjat studera just för att det inte finns jobb att få om man inte har kontakter, livslånga erfarenheter, utbildning och körkort etc. Det är inte en hemlighet hur svårt det är att få jobb idag, det är inte en hemlighet hur svårt det är att få en bostad utan att ha stått med på en kölista i flera år.
 
Läser kommentarer och förslag hit och dit och ibland kan jag bli så irriterad. Vissa har kommenterat att det är så synd att vi studenter bara tänker på pengar, livet går inte ut på pengar. Men stopp stanna och hallå? Hur ska jag kunna studera om jag inte har råd med hyra, el, mat, kläder, hygienartiklar, kurslitteratur och annat nödvändigt? Nu snackar jag inte skaldjursplatå på en fin restaurang varje helg, märkeskläder och märkesschampo osv. Jag pratar om sådant människor är värda att ha för att vi ska få känna oss som människor.
 
Det finns även idéer om att vi studenter själva kan ta oss ifrån det låsta, kollektivet och allt vad det nu kallas. Varför inte studera och jobba extra vid sidan om för att bli bättre? Vi ska helt enkelt inte se oss som en grupp med samma livsvillkor, vi kan skapa våra egna och bättre. Kände ren frustration när jag läste det här. Själv så är jag väldigt överkänslig för stress, jag gick in i väggen 2010 och ville inte ens leva, har halvt gått in i den där väggen mer än en gång sen jag började plugga också just för att jag vill klara mig så bra som möjligt. Jag skulle inte ha en chans att studera och extrajobba vid sidan om. Vi har alla olika förutsättningar i livet men betyder det att vi är värda olika mycket?
 
Vet inte riktigt om jag vill få ut något speciellt med det här förutom mina känslor. Det är säkerligen många som säger emot mig i mina tankar men tror även det är många som håller med. Det är viktigt att ha en utbildning idag och jag tror inte det blir lättare för folk att studera om det ska sänkas på bidrag och höjas med lån. Jag kommer ändå ha över 200 000 i skulder när jag är klar. Har redan runt 30 000 från min tid på Komvux. Lån är ingenting som någon vill ta, studieskulder har varit en skräck men jag försöker att se de som något bra för min framtid. Jag var väldigt rädd för att börja studera, jag trodde inte på mig själv. Är jag ensam om det? Nej, verkligen inte. Jag trodde aldrig att jag kunde drömma om att gå på universitetet men det gör jag. Kan jag så kan andra. Men vet inte hur många som känner att de kan om skulderna blir ännu högre, bostäderna färre och platserna färre?
 

Sluta aldrig tro på er själva!

Vågen, vän eller fiende?

Jag har nu lagt om min kost i en månads tid och än så länge är vågen min vän och den visar på ett riktigt bra resultat. Egentligen ska man väl inte ropa hej någon gång egentligen men så länge man fortsätter kämpa så är det bra. När jag började äta efter lchf förra gången så gick jag ner 5,2 kg på en månad och därför ville jag gärna matcha det den här gången. Matchade det och lite till och är så glad, men samtidigt vill jag inte bli för glad för då är risken stor att man halkar tillbaka. Förutom vikten har jag även tagit tummen ur och tagit mina mått, tycker alltid att det är så krångligt så har skjutit upp det. Lite tråkigt att inte veta skillnaden från start men nu får jag ju veta varje månad hur det går. Vikten kollar jag än så länge en gång i veckan och måtten kommer jag att kolla en gång i månaden. Det är minst lika viktigt att ha koll på sina mått för ibland visar de mer än vad vågen gör. Siffror som siffror, man känner skillnad.
 
Det är inte svårt att vara utan allt jag gillar men det är lite svårt att komma på vad jag ska äta ibland vilket jag brukar ha problem med annars också. Förra omgången hade jag även en fuskdag i veckan som kunde betyda att jag tog en portion potatisgratäng eller dylikt till maten, det tycker jag är helt okej, det är inte bra att förbjuda saker helt och hållet, det kan sätta sig på hjärnan mer än man tror. Nu är det ju även tänkt att det här inte ska bli bara en omgång utan jag ska gå efter det här så länge jag behöver, det kanske inte blir en livsstil heller för i framtiden vill jag kunna äta ris och sånt ibland men i betydligt mindre proportion mot för vad man har gjort tidigare. Det är en balansgång och det enda man kan göra är att kämpa för att hålla sig uppe. Har jag fuskat något den här perioden? Ja, fast fuskat skulle jag väl inte vilja kalla det heller, inte unnat heller, utan bara kanske att jag har tillåtit mig själv? Har ätit en calzone en dag och en annan åt jag en pytteportion vit chokladmousse, just den portionen var bara för att smaka. Visst är det skönt att man bara kan smaka ibland också? Man måste inte ha en hel portion alla gånger.
 
Apropå Alvesta glass som jag har nämnt tidigare, skrev till Norrlands ansvarige och fick veta att Ica Maxi ska göra om sin glassavdelning under vecka 12 så innan det skulle ingenting hända. Däremot så skulle Ålidhem ta in sockerfri glass nu under den här veckan, onsdag eller torsdag. Håller tummar och tår för att de tar in choklad och inte bara t ex vanilj. Glass är ju inget som ska ätas ofta överhuvudtaget, därför är det roligt att hitta ett alternativ som jag kan äta ibland då jag vill lyxa till det. För vem vill inte ha lite lyx ibland?
 

Bjuder på en väldigt glad Erica, webcamkvalitet..jisses

Sensomotorik och lite styrka på det

Idag hade vi sensomotorik på schemat, vi fick göra lite olika lekar och övningar för att känna på våra kroppars motorik och även våra sinnen. Hade riktigt kul och blev väldigt varm i kläderna, i och med att vi huserade i Iksus salar så passade jag på att dra en repa på gymmet. Tyvärr blev det inte lika mycket som förra passet men nu var mina förutsättningar lite annorlunda också. Sov knappt något i natt och så i och med lektionen så hade jag redan använt mycket av den lilla energi jag hade idag.
 
Ökade rodden till 30 kg idag och jag ökade även benpressen till 80 kg, ska bara lära mig att gå djupare eller hur man ska förklara, tyvärr måste man sitta som en ihop knycklad groda men då får man ju även chansen att ta i mer. Funderar på om jag ska fara på onsdag också och få bort något pass med styrka. Blev 20 minuters kondition med passet random hill, vissa bitar var tyngre att trampa och vissa lättare. Nu har den maskinen svårighetsgrad på 1-20 vilket är helt galet, jag orkade med nivå sju som mest idag då jag ärligt talat inte orkade med att det skulle vara trögtrampat hela passet, vill inte ens tänka på hur trögt det hade varit i uppförsbacken. Som sagt, blev inte lika tungt pass men det räckte verkligen för mig idag och det är ju bättre än att inte ha farit alls.
 
Väl hemma ordnade jag tillslut middag och efter det var jag slut som artist. Somnade en stund på soffan och sen tog jag tag i lite studier.
 

Åh!

Hittade precis en jättebra sida, ja, enligt mig är den det i alla fall. Det finns videos på olika styrkeövningar och det finns olika fakta och råd om hur man tränar rätt. Skrev ju tidigare att det kanske inte är så bra att träna hela kroppen på ett och samma pass men såg nu att det är perfekt för mig.
 
Tränar man allround mer än en gång i veckan med lite varierande pass när det gäller hela kroppen så är det träning för att må bra, öka förbränningen och viktnedgång. Hur bra låter inte det för mig då? Fick en kick som efter jag har tränat nu och känner mig jättetaggad, fast ärligt talat så har jag gjort tre hemmaövningar för ungefär två timmar sen kanske. Gjorde 3x10 squats med utsträckta armar samtidigt som jag höll i tre kilos hantlar, 3x10 enarmsrodd på stol istället för bänk och så 3x10 fake situps, brukar sitta nästan längst ut på soffkanten och därefter luta mig bakåt för att sen böja mig framåt samtidigt som jag spänner magen. Kanske inte ger så mycket som vanliga situps men de känns bra, speciellt efter gårdagens pass på Iksu.
 
Ja, ska kanske skriva vad sidan heter? Förutom ett stort antal olika övningar i videoformat och färdiga pass så kan man göra sina egna pass om man blir medlem vilket är gratis. Man kan även ladda ner en app till mobilen om man inte vill skriva ut vilka pass man vill göra.
 
http://www.styrkeprogrammet.se/
 
Helt klart värd att gå in på i alla fall, själv blev jag som sagt jättetaggad. Lägger även till kategorin träning nu, får se hur ofta jag kommer ihåg att uppdatera den men kan ju vara kul att följa träningen både för mig och andra så ska försöka sköta det och skriva in när och hur jag tränat. Försöker även klura ut vad mina olika övningar heter, övningen som jag förklarade lite komplicerat för ryggen heter något så lätt som ryggresning, finns olika varianter av den dock men det är grundnamnet.

RSS 2.0