Kamouflage

Blev en liten promenad nu på kvällskvisten, hade först tänkt ta med kameran men slog bort den tanken då jag tänkte att mörkret var på väg. När jag hade kommit en liten bit från mitt område lyssnade jag på fågelkvittret och skulle se om jag lyckades se någon fågel bara för skojs skull men icke. Någon sekund senare hörde jag prassel, jag vände mig om och såg bruna stora fläckar, förstod ingenting förens synen ville bli vän med mig. Såg fyra rådjur! Jag bor inte centralt i stan men det är ju ändå centralt nog för att man inte ska förvänta sig rådjur. De blev tyvärr skrämd av en bil men jag fick ändå för mig att gå hem efter kameran. Sagt och gjort, en stund senare hittade jag rådjuren på ett annat ställe och jag hann få en helt okej bild på tre av fyra, den fjärde stod så långt bort och jag var tvungen att zooma. Det är inte lätt att fota rådjur vill jag lova, skygga och snabba som attan sen så var de väldigt kamouflerade av omgivningen. Tillslut såg jag bara fyra vita rumpor som skuttade iväg och jag begav mig ut i snåret på utforskning, blev ute mer än en timme och det är ju inte helt fel. Blev så glad av att se rådjuren så deras visit var nog menad för mig.
 

Superhjälte

Känns konstigt att väga lika mycket som jag gjorde 2011 innan jag började kämpa med vikten, har alltså gått ner hälften av allt jag gått upp sen dess. Man kan ju tänka; Varför fick det gå så långt? Men samtidigt, så är livet så ibland, det kan skita sig. Det är ingen idé att bli sur och tänka på vilka fel man har gjort, det är bara att tänka; Gör om, gör rätt!

 

Skrev denna status på facebook och fastnade för hur bra "Gör om, gör rätt" är. Visst är det något som kommer från det militära? Nu är det ju faktiskt så, ingen av oss är superhjältar, eller ja, några är superhjältar men samtidigt finns ju den mänskliga delen kvar, nämligen misstag, ja eller misslyckande om man ser det så. Vi människor kan göra fel och vi kan även avsky oss själva för de fel vi gör. Men vet ni, skulle vi aldrig göra något fel skulle vi aldrig lära oss något heller. Genom att försöka, ramla ner och kliva upp lär vi oss så mycket att det nästan är för otroligt för att vara sant.

 

Om man kollar på mig t ex, jag har varit med om mycket som en människa inte borde få vara med om. Ibland förbannar jag det och ibland kan jag faktiskt omfamna det och känna mig lyckligt lottad. Hur dumt det än låter så har ju allt jag gått igenom gjort mig till den jag är idag. Ja, finns ju säkert många som inte tycker om mig men vad gör det, jag behöver ju inte tycka om de heller. Finns många som älskar mig för just mig och hur bra är inte det? Än om det som sagt inte alltid är jag som har gjort något fel så har jag ju ändå lärt mig något av andras misstag. Jag tror stenhårt på att man ska ta sitt jobbiga bagage och vända det till sin styrka, till något bra. Vars hade jag varit om jag bara hade gett upp? Ibland finns det inget hopp om en bättre dag men hur dåligt man än mår så måste man inse att det finns så mycket i ens liv som kan rädda en. Titta bara på din familj, dina vänner och dig själv. Vi lever bara en gång och vi måste försöka göra det bästa av det, än om vi ramlar ibland så måste vi alltid ställa oss upp. Något som är viktigt är också att våga be om hjälp, prata om det som tynger dig och sträck ut din hand. Det är jättesvårt, det är så mycket som jag har hållit inom mig själv tidigare för jag har inte velat skada någon annan med det som gör ont i mig men vet ni, skulle inte personen ni ber om hjälp bry sig om er så är det inte rätt person.

För att gå tillbaka till superhjältar, var din egen superhjälte varje dag, men kom ihåg att även en superhjälte kan göra fel för hur starka vi än är, hur mycket vi än kämpar så kan vi göra fel. Det gäller bara att inte etsa sig fast vid felen man gör och börja banna sig själv, lär er något av det istället. Gör om, gör rätt.

 

 

Irriterande

Visst är det irriterande när motivationen tar semester? Har ingen ork eller motivation till studier just nu och det gör mig så irriterad då jag vet hur mycket lugnare allt känns om jag tar tag i saker och ting. Idag var planerna att gå hem, äta lunch, plugga, promenera och handla. Ja, jag sov på soffan i ungefär tre timmar istället vilket gjorde mig lite extra grötig. Ja, sov inte så bra i natt så behövde nog den där vilan ändå går liks inte att läsa med ögon som svider av trötthet. Däremot så känns ju hela dagen förstörd i och med att man inte har följt planerna vilket i sig inte ska behöva vara hela världen. Just nu känns det lite bättre dock, tog mig ut på en promenad och gick även förbi Ica på Mariehem då kattmaten började ta slut, visst, Mirabelle skulle ha klarat sig till imorgon men jag vill att hon alltid ska ha mat i skålen så att hon kan äta när hon vill. Blev ute just en timme och det känns inte helt fel, ja min promenadsträcka skulle nog andra gå mycket snabbare men jag är ganska seggående av mig, dock så har jag ändå kunnat gå med lite bättre fart för mig själv i längre sträckor och det känns bra. Sen så är det ju inte viktigt hur snabbt man kan gå eller inte, viktigast är ju att man tar sig ut.
 
Var nästan hemma när jag mötte några motionärer som jag mötte i början på promenaden så vi gick ungefär samma sträcka men åt olika håll, det var lite roligt. Har tyvärr börjat tycka att promenader ensam är så tråkigt så idag passade jag på att prata med Britt-Mari i telefonen hela promenaden än fast det bli ansträngande för armen, ibland kan man!
 
Imorgon ska jag ta tag i pluggandet lite mer seriöst och sen ska jag åka hem till Britt-Mari, vi har även tänkt få in en promenad imorgon, perfekt.
 

Denna togs för några veckor sen, älskar hur himlen kan skifta i färger

Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

Idag testade jag ett recept som jag hittade på http://www.lchfgourmet.se, där har jag ärligt talat hitta många recept som jag vill prova. Började med att prova denna rätt då jag har varit nyfiken på att använda kokosmjölk, har aldrig gjort det tidigare än om jag har ätit mat med det i.

Receptet är för två kycklingfiléer, jag har däremot dubblat hela receptet då det är perfekt med storkok. Förutom dubbleringen la jag även till bambuskott och vitlök. Hittade tyvärr inte citrongräs heller så det fick jag vara utan men såg sen att den röda currypastan även innehöll det så det fick gå för den här gången. Bambuskott har halvhögt med kolhydrater, har inte siffran i huvudet nu men man äter ju faktiskt inte upp hela burken i en portion. Testade även sjögräsnudlar för första gången, min förra påse hann gå ut, fy skäms! Blev väldigt nöjd både med maten och med nudlarna till som jag givetvis slängde i tillsammans med maten i woken, perfekt!

 


Amatörfotograf som jag är så garnerade jag givetvis maten efter egen smak. En chilitopp, ett chilihjärta och en paprikablomma. Genom att trycka på bilden så kommer ni vidare till receptet om ni själv skulle vilja provlaga denna rätt.

Helkropp

Som tänkt så tog jag mig till gymmet idag igen, var osäker på hur det skulle gå i och med träningsvärken från...ja, vi behöver nog inte nämna det ordet här. I och med att jag körde hela kroppen förutom bröst så hade jag stål muskler överallt förutom i bröstet. Började passet med cardio i  ett uppvärmningspass, cardio är pulsträning, det vill säga kondition. Försöker nöta in det nya ordet, låter lite roligare bara, haha.

Igår kväll läste jag en fråga om helkroppsträning där en PT hade svarat på hur man tränade bäst. Först skulle man börja med de största musklerna, det vill säga ben, rygg och bröst, därefter de små som är biceps och triceps och sen skulle man avsluta med mage. Jag är ju som sagt gröngöling och hittar tips lite här och var så jag körde på den ordningen idag och det är ju samtidigt skönt att gå igenom del för del på det sättet. Blev varken hopp eller squats idag då jag ärligt talat inte känner mig bekväm med att göra det själv. Sänkte vikten på två övningar idag, på en maskin hade jag velat ha t ex 20 kg men det fanns bara ojämnt så det fick bli 15. På rodden blev det 25 istället för 30 som jag brukar. Hade nog klarat 30 men kändes onödigt att prova då jag hade ont redan. La även till en magövning efter lite hjälp från personal på Iksu, blev även tipsad om att be om en genomgång på gymmet så det ska jag boka in, de mesta övningarna har jag ju kört tidigare efter hjälp på USM men har ju börjat med lite nytt och det är viktigt att veta att man gör rätt, speciellt när man som jag har en rejäl svankrygg. Dock så får jag bra hållning när jag går runt på gymmet, av någon anledning blir det att man sträcker på sig när man går där. Borde nästan låtsas att jag alltid är på gymmet för att kunna bättra på min hållning hela tiden.

 
Benpress 60 kg 3x10
Utsidan lår och rumpa i maskin 40 kg 3x10
Insida lår i maskin 40 kg 3x10
Rodd i maskin 25 kg 3x10
En annan slags rodd i maskin 15 kg 3x10
Triceps med viktskiva 2,5 kg 3x10
Triceps press i maskin 15 kg 3x10
Bicepscurl i maskin 5 kg 3x10
Magpress i maskin 15 kg 3x10
Bålrotation i maskin 15 kg 3x10 (här får även de sneda magmusklerna jobba)
 
Passet avslutades med sju minuters cardio, brukar köra längre på slutet för att öka förbränningen men jag ville hinna hem för att duscha och äta lunch i lugn och ro innan föreläsningen. Måste ta tag i att få en genomgång av maskinerna så att jag kanske får tips på vilka övningar som är bäst för mig. Trivs med de jag gör men vet inte hur många olika jag behöver köra för t ex rygg. Borde väl även köra bröst och axlar men när det kommer till bröst blir jag lite fjantig. Fått höra mer än en gång att brösten bara blir mindre och det vill jag inte haha. Jättedumt egentligen kanske men de kommer nog försvinna i samband med vikten ändå. Får se, kommer vara bra att prata med någon som jobbar med träning och se vad som sägs.

Grädde

Jisses så jag börjar känna av mina armar ikväll, blir intressant att se hur rörlig jag är imorgon när jag vaknar. Ibland får jag världens energikickar efter gymmet och ibland tvärtom, idag var en sån dag, läste ett kapitel ur en kursbok och sen sov jag i en timme ungefär. Efter det läste jag ännu ett kapitel i samma bok och ett kapitel i en annan. Tror dock att när det kommer till den sista boken så är det nog hela som ska läsas då det inte finns några sidhänvisningar, suck, haha. Känns lite luddigt inför seminariet och då är det lite drygt att behöva läsa en hel bok, vissa gånger är det bättre att ha färdiga frågor som man ska besvara, men det här klarar vi självklart i alla fall.
 
Veckan som varit har flutit på som vanligt, har varit studier, lite träning och några promenader. Tog en ny promenadvända och ville se hur lång den var med hjälp av en app, gick jättebra, när jag skulle kolla så hade den bara känt av fyra sekunder och då hade jag nästan gått klart, haha. Första gången jag lyckas med det och någon gång måste ju vara den första. Blev även en väldigt lugn helg då jag hade problem med magont hela veckan, blev ofta värre efter att jag hade ätit och det skiftande mellan molande värk, illamående och en hållkänsla. Valde dock att fara på farmors kalas i lördags, tog en promenad innan och pratade samtidigt med mamma och sa att jag nog inte ens orkade bry mig om kläder minst sminket. Hur slutade det? Jag både sminkade mig och hade klänning, haha. Ibland hjälper det faktiskt att fixa till sig när man inte är så pigg och jisses så pigg jag såg ut helt plötsligt. En rolig grej är också att jag kunde få på mig mina strumpbyxor i storlek 48/50 utan att de gjorde ont! Köpte de sist i panik då det inte fanns en större storlek och det skar in i låren ibland vilket inte var skönt alls, men nu satt de bara skönt tight på låren, underbart! Hos farmor fanns det en gräddtårta, massvis med smörgåstårta och säkert fyra eller fem sorters kakor. Med mig hade jag en halv liter ramlösa med smak, hade lite svårt att stå emot allt gotta så valde att äta en smörgåstårtbit som var kanske två centimeter bred om ens det, såg till att få mer fyllning och dekoration istället, är ju inte så tokig i smörgåstårta annars heller så men var ju perfekt att få i sig räkor, lax, ägg, skinka och ost istället för...gräääddtårta. Jag älskar gräddtårta, helst av allt med spritsad kant, jisses så underbart, haha. Känns bra att jag inte åt en bit än om jag kommer tillåta mig själv att göra det någon gång i framtiden.
 
Ja, har som sagt varit en ganska lugn vecka, får se hur denna blir, den har ju bara börjat. Det som är planerat är en Sävar tripp imorgon då mamma ska bjuda på våfflor, någon gång kan jag faktiskt få äta det. Ska dock ta med mig hallon, grädde och sukrin för att göra egen "sylt" och grädde sötad med sukrin. Blir intressant att söta grädden för det har jag bara gjort med socker tidigare, men som sagt, någon gång ska ju vara den första. På torsdag bär det med all säkerhet av till gymmet igen på morgonen då vi börjar först klockan 13 och ja, resterande tid ska jag nog försöka plugga så mycket som möjligt faktiskt.
 
Apropå kalaset, denna fina kreation hittade jag på Blomsterlandet, gav den till farmor från mig och Johan. Ville gärna köpa ett eget att ha hemma men valde att inte köpa ett just då. Igår gick jag dock förbi där med Britt-Mari och köpte ett. Däremot valde jag ett ägg utan uppsättning, de var dels slut men jag ville köpa ett så att jag kunde göra lite hur jag ville. Hittade även grönt ryschpysch som jag kallar det så det fick också följa med hem, det får bli ett bo till min porslinskyckling och det kommer säkert bli jättefint.
 
 

Hulken

I morse bar det av till gymmet för att möta upp Jenny för ett pass på Iksu. Som vanligt blev det en genomkörare av kroppen, trivs med att få med alla större muskelgrupper. Är fortfarande jättedålig på namn på övningar och liknande så jag måste ta tag i att skaffa ett träningsblock där jag kan skriva ner vad jag gör, hur mycket och vilken tyngd. Rubriken kommer ifrån att jag kände mig som en muskelknutte idag, det kändes så mycket mer i musklerna idag än sist.
 
Triceps press i maskin 15 kg 3x10
Triceps med viktskiva 2,5 kg 3x10, 5 kg 1x10 (ville testa)
Rodd i maskin 30 kg 3x10 (bra för övre och undre rygg)
Övre rygg och biceps i maskin 25 kg 3x10
Benpress 65 kg 3x10 (fanns bara ojämna vikter)
Bicepscurl i maskin 5 kg 3x10
Magpress i maskin? 15 kg 3x10
 
Utöver detta körde jag och Jenny även dessa hopp som vi gjorde sist varvat med squats, tror vi kom fram till att det blev runt 40 hopp och 22 squats sammanlagt. Testade även ytterligare två benmaskiner, en för insidan av låren där jag körde 25 kg 3x10 och en mer för utsidan och rumpan kan man nog säga om jag minns rätt, 25 kg 2x10 och 30 kg 2x10 typ. Började med 25 kg bara för att prova på men kan fortsätta på 30 kg nästa gång. Tror jag har med dagens pass nu, eller ja, avslutade med 20 knäståendes armhävningar, armarna orkade inte mer just då och så fick jag syn på ett bekant ansikte, kan man skylla på det? En gammal klasskompis som har bott i Göteborg är nu tillbaka i Umeå och jag har pratat med henne om att hon ska få lära upp mig, vad har jag gett mig in på?

RSS 2.0