Dagen innan och dagen efter

I år så valde jag och mamma att göra likadant som i fjol då båda skulle sitta ensamma hemma annars. Runt 14 tiden i måndags kom mamma hem till mig, själv så stod jag i duschen men vad gör det då hon har nyckel. När jag hade gjort mig i ordning valde vi sen att åka vidare till Strömpilen då hon ville kolla efter ett halsband på Lindex innan vi skulle handla till kvällen. Själv så kollades det efter strumpbyxor, hör och häpna, det fanns tre par ribbade strumpbyxor i min storlek, alla tre åkte med då det var köp tre betala för två. Det är ingen summa som man brukar lägga ut vanligtvis men när det väl finns är det ett måste. När vi var klara gick vi vidare in mot Maxi och handlade lite inför kvällen och morgondagen, därefter valde vi att äta middag på BigBoy då vi båda var lite sega. När vi kom hem var det fudge dags, mammas tanke var att vi skulle göra det tillsammans men jag hjälpte bara till litegrann ibland, istället flaxade jag runt och packade väskan. Kvällen fortsatte senare med bingolotto och som vanligt är man sjukt nära att vinna, men får man det?
 
Natten gick och julafton kom. Än så låg det lite snö kvar än fast den började regna bort fram mot eftermiddagen. Vår dag började med att vi hämtade upp Eve och Tony för att åka vidare mot Sävar och därefter vänta på Emil innan det var dags för den årliga grötlunchen. Lite senare när klockan började närma sig 14 så gick vi vidare hem till Emma och Lars där vi skulle vara för kvällen, när vi kom dit var pappa redan där så nu var alla samlade. Kan inte säga mer än annat att vi fick en trevlig julafton och barnen var så glada och förväntansfulla hela kvällen. Det är något med barns glädje när det är julklappsdags som är svårt att slå, men överhuvudetaget, finns det något bättre än barns glädje? Kalle Anka, god mat, gott sällskap, klappar, julmust och gotta, så kan vår julafton beskrivas i korthet.
 
Årets julklappar:
 
Pengar
Två grytor
Stekpanna
Tavla på Agnes och Elmer (fotografi)
Liten hjärtformad stekpanna
After Eight
Solglasögon (cateyes modell)
Sameflicka
Tomte
Tjocksockar
Diadem
Glasängel med värmeljus
Foton på Ida-Maria, Pelle och Stina
Tre små recepthäften med många olika recept
 
Tack så mycket för jättefina julklappar! Tror och hoppas att jag har fått med allting.
 
 
Älskade  barn

I want your love for christmas

Min pappa lyssnar mycket på JLT, vilket jag själv också gör. Nu är det juletider och julskivan går varmt i hans och Kajsas bil. När han hämtade mig i lördags spelade han upp en av deras låtar och berättade att han tänker på mig och Johan då han hör den. Kan inte låta bli att göra det själv nu då låten verkligen stämmer in eftersom det var tänkt att vi skulle få vara tillsammans över jul. Det är ingenting att hänga läpp över alldeles för mycket men låten är värd att lyssnas på i alla fall.
 

Dagen innan

Tiden den bara springer iväg, imorgon är det redan julafton. Det känns nästan som att det var igår som jag började på universitetet och här sitter jag nu och har knappt en månad kvar på första terminen. Känns lite tråkigt att jag inte har haft den ork och tid som jag har velat för att kunna lägga ner mer tid här men så får det helt enkelt vara, det är ingen idé att haka upp sig på det alldeles för mycket.
 
Tyvärr så har det blivit så att Johan inte kommer ner och firar julafton med mig och min familj utan det blir att han ska jobba på grund av missförstånd på hans jobb. Jag fick veta det ett tag innan han kom ner sist vilket var den 9 december. Det kändes ärligt talat som att hjärtat slets ut och i några sekunder kändes allt meningslöst. Planerna var att han skulle komma ner och fira jul och efter det skulle vi åka upp tillsammans och fira nyår med hans familj. Just då kändes det som att ingenting skulle bli av och jag blev jätteledsen. Nu har vi dock köpt tågbiljetter till mig så jag åker upp nu på söndag, förhoppningsvis kommer resorna att gå smärtfritt men man vet ju som sagt aldrig med SJ tyvärr. Nu under "ledigheten" så har jag ett paper att skriva och planerna var att jag skulle komma igång idag vilket jag också gjort men alldeles för lite. För tillfället blir jag ganska låst vid frågeställningarna och jag vill gärna forma om de till något annat men det får jag ju inte. Däremot så vet jag att så fort jag kommer över spärren så kommer det lossna.
 
Sen sist har det hänt ganska mycket ändå, både i skolväg och privatväg om man kan kalla det så. DIS kursen är helt avklarad och nu har jag fått veta betyg på allting där så nu behöver jag bara tänka på PSK kursen som är i full gång. Studiemässigt så har det varit väldigt mycket litteratur att läsa och många självstudiedagar vilket har varit väldigt skönt. Privat så har jag ju operarat ut en visdomstand och det är väl först nu som det onda har släppt helt och hållet förutom att det är nu som mat gärna vill fastna i hålet. Själva operationen gick bra och den tog lite mer än två och en halv timmar. Eftersom den gjordes på en fredag tog jag det ganska lugnt över helgen, jag åkte hem till Sävar för att bara få vara och få lite energi av dem mina. Efter helgen kom som sagt Johan ner med alla hundar och det har varit ganska trångt. Alla fyra är mina favoriter men i min lägenhet är det inte så praktiskt så känns alltid både och med att ha alla på plats men det är ingenting jag skulle vilja vara utan samtidigt än fast det är jobbigt vissa stunder beroende på hur mycket jag har att läsa in och så. Under veckan som Johan var nere hann vi fira Agnes som fyllde 3 år och så var for jag, Johan, Britt-Mari, Emil, Emma, Lars, mamma och Kent på bio och såg fortsättningen på första Hobbitfilmen och den var riktigt bra. Sen kom slutet på veckan och det var dags för Johan och hundarna att åka hemåt vilket alltid är lika tråkigt, det blir så tomt.
 
Veckan därpå fortsatte i läsandets tecken i och med all litteratur som skulle läsas. På tisdag kvällen var vi dock några stycken ur klassen som for hem till en klasskompis på glöggfika och nej, jag drack inte glögg utan jag hade köpt med mig julmust. Det var riktigt trevligt än om vi inte blev så många tyvärr. Både onsdag och torsdag var självstudie dagar och jag fick klart praktiskt taget allting redan på onsdagen vilket var skönt då jag skulle ha en fullspäckad torsdag. I torsdags hade jag nämligen bokat en klipptid, nu var det dags för att klippa av håret. Kändes lite roligt då en klasskompis någon dag innan hade frågat om jag satt in löshår medan mitt svar var att jag bara hade släppt ut håret. Det visar ju på hur ofta jag har orkat fixa mitt långa hår eller hur? Men i alla fall, håret blev kort och jag är riktigt nöjd faktiskt. Därefter bar det hem en snabb sväng innan jag åkte ner på stan igen för att möta upp Emma och Lars. Vi gick vidare till Allstar där vi åt middag, tyvärr var det inte lika bra som det brukar men det var gott och trevligt i alla fall. När vi hade ätit, betalat och så vidare så gick vi vidare mot Idun där vi skulle på konsert med Håkan Hellström. När Lars pratade om det här för några månader så blev jag lite förvånad då jag inte lyssnat på Håkan på länge eller hört någon annan prata om honom hemma. Däremot så tyckte jag det kunde vara kul i alla fall då vi lyssnat mycket på han förut, sagt och gjort vi köpte biljetter och ingen av oss ångrar det. Jisses vilken fart och vilken stämning! Blev en ganska sen kväll och därefter en tidig morgon då vi hade vårt sista seminarium inför julen.
 
Nu har ännu en helg hunnit springa iväg, jisses vad tiden springer. I fredags satt jag bara hemma själv och myste men innan dess hade jag sprungit på stan och ordnat de sista julklapparna, var helt slut när jag kom hem vid 15 tiden efter två timmar på stan. Kvällen bestod sen av lite gotta och ett evigt springande till tvättstugan. I lördags blev jag hämtade av pappa och vi åkte hem till Sävar för att göra i ordning köttbullarna inför julafton och jisses vad goda köttbullarna blev! Den här gången testade pappa att ha i grädde istället för mjölk och vatten och vilken skillnad det blev. Smeten blev väldigt fast och det gick jättebra att rulla vilket vi också gjorde i ungefär en timmes tid. Efter det gjorde pappa grillkorv och pommes frites till middag innan det var dags att gå över till Emma och Lars ett tag. Det var tänkt att vi skulle ta med julklapparna men i och med regnet beslöt vi att skjuta upp det till söndagen istället. När vi var på väg höll jag på att halka på trottoaren, det var en isbana med vatten på vilket inte syntes då det var så mörkt. Blev riktigt rädd men hann återfå balansen så det gick ju bra. När vi kom fram blev barnen jätteglada, dem gick runt i blöjor och lekte med ficklampor, vilken lycka det var. Agnes blev även extra glad och ville visa att hon hade målat och det slutade med att vi skulle sitta och rita tillsammans i hennes målarböcker. Lite senare gick pappa hem och han ringde därefter för att påminna mig om att INTE gå på trottoaren, han hade glömt bort det och tyvärr halkade han och slog sig rejält i armbågen vilket slutade med att han inte kunde använda armen så mycket. Som tur var blev det inte värre än så, hade varit jobbigt med en tur till sjukhuset just nu innan jul. Igår så fick vi tillslut över julklapparna och jag hann umgås med barnen en liten stund innan det bar av ut till bussen. Hade gärna stannat kvar men lilla Mirabelle blir ju så mamma tokig så vill inte lämna henne allt för länge, min lilla vän som gör så mycket bara genom att möta mig i dörren. Var först orolig för förseningar med bussen i och med halkan och så vidare men båda bussturerna gick bra. När vi närmade oss Tomterna såg vi dock en liten lastbil som hade åkt av vägen, hujja.
 
Ja, det var väl lite av vad som har hänt sen sist. Borde ta ett ryck och försöka lusläsa lite till i böckerna för att hitta det jag söker men just nu känns det lite lönlöst. Idag kommer även mamma ut för att sova över, det ska bli riktigt kul. Vi gjorde så i fjol då båda skulle sitta själv kvällen innan julafton. Hon kom hit och vi spelade bingolotto tillsammans och morgonen därpå åkte vi hem till Sävar och åt tomtegröt hemma hos henne. Blir likadant i år förutom att vi även tar med oss Eve och hennes karl då dem också bor här i stan. Har fortfarande inte riktigt bestämt mig för vad jag ska ha på mig då mina planer gick i stöpet. Jag har alltid köpt mina tjockare strumpbyxor på Lindex och i nuläget måste jag ha den största storleken, det har dock aldrig varit något problem förens nu. Varit ett sämre utbud den senaste tiden och jag var dit och frågade igen hur det låg till. Som det verkar tar dem in mycket mindre av stora storlekar och många sorter har slutats göra upp till den storleken. Jag blir så besviken, varför gör dem så? Ja, att vara överviktig är inte bra men nog fan borde man kunna få klä sig som man vill och brukar ändå. Jag blir inte mer peppad att gå ner i vikt bara för att jag ska kunna ha vissa plagg utan jag tycker att det är min rätt som människa att kunna ha ett urval. Det är ju så det ser ut, många är större så varför inte göra plagg åt oss också? Jag vill ju faktiskt kunna ha fina kläder samtidigt som jag bråkar med vikten. Ja, nu blev det lite snurrigt men min tankegång kanske förstås ändå. Spelar inte så stor roll vad jag har på mig imorgon egentligen, jag får ju vara med min familj och där uppskattas jag än om jag skulle bära säckväv.
 
Nej, dags att sätta fart kanske?
 
 

PSK

Idag drog den nya kursen pedagogiskt ledarskap, sociala relationer och konflikthantering igång. Det första många av oss tänkte var nog; wow! Samtidigt som det känns mycket så är jag väldigt nyfiken på kursen då den ska vara väldigt central i vårt yrke som lärare. Hade jag läst på universitetet tidigare hade jag blivit titulerad som fritidspedagog men nu blir jag grundlärare med inriktning fritidshem. Det är fortfarande ganska snurrigt det där så att säga fritidspedagog är enklast. Jämför man den här kursen med den första så är upplägget väldigt annorlunda. Då hade vi tenta på tenta ungefär och nu har vi sammanlagt tre seminarier som är obligatoriska men det sätts inga betyg på dom, vi ska ha två eller tre rollspel, minns inte hur många just nu och i slutet på kursen har vi en salstentamen. Inför den här kursen har vi återigen delats in i grupper vilket vi redan var tidigare. Då på gruppdiskussioner och dylikt så var vi grupp B7 och B8. Nu är vi ett gäng som är grupp A och i den gruppen har vi även smågrupper. Det har pratats mycket om trattar idag då det sägs att vi är på väg ner i tratten nu, det är nu det börjar formas mer mot våra inriktningar, kul säger jag!
 
Vad annat är nytt? Imorgon bitti ska jag operera ut en visdomstand, känner mig måttligt road och sugen på det men samtidigt är det onödigt om någon annan tand ska ta skada bara för att den här valde att växa jättesnett. Har valt att inte ta något lugnande imorgon och har fått lite olika reaktioner på det men som jag sa tidigare idag, får jag panik imorgon får jag väl be om lugnande helt enkelt, känns bättre att prova utan först. Ska vara på käk kirurgen klockan 08.00 och jag vet inte riktigt när jag släpps därifrån. Klarar jag mig utan lugnande så behöver jag inte stanna kvar efteråt i alla fall. Väl hemma är det planerat att ta någon Ipren eller tio kanske och så vila, vila och vila. Senare på dagen ska jag få skjuts av mamma till Ålidhem och hämta mina kursböcker som har kommit. Var verkligen inte på humör att hämta ut böckerna idag då min huvudvärk har valt att våldgästa mig längre stunder de senaste dagarna. Förutom att jag är förberedd på att få väldigt ont så har jag även förberett mig för flytande föda. Tog och köpte hem lite Nutrilett då det känns viktigt att få i sig det mesta som man behöver, sen så kändes det onödigt att bara leva på till exempel yoghurt eller saftsoppa. Sen vanliga matsoppor är jag ju inte så övertokig i annars heller och hade väl ändå bara fått i mig buljong.
 
Snart är även julen här och samtidigt som man längtar så gör man det inte. I och med praktiken har jag inte tagit mig tid att ordna några julklappar och sen vet man aldrig vad man ska komma på heller för den delen. Viktigast är dock att jag har ordnat Agnes tre års present från mig och Johan. Tänka sig att jäntan blir tre år på tisdag, jag kan verkligen inte förstå det. Fått veta att kalaset är på lördagen den veckan men ser väl om man far förbi en sväng på tisdag i alla fall då jag har självstudier både onsdag och torsdag. På fredagen har vi vårt första seminarium och sen på kvällen är det tänkt att vi ska fara på bio ett gäng. Förutom det så kommer även Johan ner till veckan, vet inte riktigt vilken dag ännu men han kommer ner i alla fall! Har blivit lite av en tradition att han är med på Agnes födelsedagar, han har ju varit med på både ett års dagen och två års dagen. Till min lycka kommer han även vara med här nere över jul, om han åker hem emellanåt vet jag inte än, tror inte han har bestämt det än. Tack vare julens intågande har jag i alla fall äntligen fått bort papper, böcker och ja, småsaker överhuvudtaget från bordet och bänken så just nu är det riktigt fint hemma hos mig. Är svårt att få plats med allting när man inte bor så stort och tyvärr är det mycket man inte kan slänga heller. Får bara hoppas jag kan hålla kvar det såhär fint ett tag till i alla fall.
 
 

Man har aldrig tråkigt

Näst sista dagen på praktiken, som vanligt har man roliga diskussioner men av någon anledning tycker jag extra mycket om diskussionerna som handlar om att jag inte är smal.
 
Barn: Varför har inte du på dig täckbyxor? Alla ska ju ha det
Jag: Jag har inga täckbyxor (har mina någonstans i förrådet)
Barn: Men alla fröknar har, dem kan låna
Jag: Jag kan nog inte ha dom
Barn2: Är det för att du är rund?
Jag: Ja, jag är nog för rund
Barn: Föddes du rund?

Sen börjas det med handuppräckning om vilka som inte vill bli runda när dem är stora men det gör ingenting om man är rund.

Det är så intressant att få höra hur barn tänker, diskuterar och vart dem har fått sina åsikter ifrån. När jag går ut på praktik så är jag ganska förberedd på att det ska komma någon kommentar eller fråga om min kroppsform just för att det är väldigt vanligt. Det är inget jag tar illa upp av, eller ja, skulle tonen vara väldigt negativ och elak skulle jag väl ta lite illa upp men samtidigt så är det bara barn. Men det är ju inte så bara heller egentligen, dem förstår mer och tänker mer än vad många vuxna ibland tror.
 
Förutom denna diskussion så har vi haft lite julpyssel idag, jag har för första gången försökt mig på att tova. Vi gjorde alla varsin tomte med luva och röd näsa, får se imorgon om allting håller ihop då jag verkligen inte var någon stjärna på detta. Även här och vid andra tillfällen är det roligt att få barnen att försöka själv, rätt så ofta ber dem om hjälp utan att ha provat själv och sen när man får dem till att testa först och sen lyckas är så roligt för dem blir så glada.
 
Vad kan man säga? Man har aldrig tråkigt med barn än om vissa stunder är tyngre, det som är bra överväger alltid det andra tusen gånger om.
 
 
Denna raring möter mig alltid i dörren och ibland som här hör hon något intressant ljud från hissen. Vad kan det vara månntro? Jag älskar att katten på dörrmattan är så lik Mirabelle, det är en gammal julklapp från pappa.

New in


H&M +, tröjan har inslag av glitter vilket inte syns på bilden

MTO

Idag är det måndag, vilket betyder att det måste vara tisdag imorgon och onsdag i övermorgon. Smartass, eller hur? Tänker givetvis på att praktiken börjar ta slut, en vecka är alldeles för kort tid samtidigt som det ska bli skönt att komma in i ruljangsen igen, vill inget mer än att bli klar med utbildningen, sen att det är lite mer än två och ett halvt år kvar kan vi ju prata tyst om. På praktiken rullar allt på bra, jag trivs ihop med personalen, barnen och min medstuderande. Ja, egentligen vill man ju säga klasskompis men det känns inte rätt på universitetsspråket. Är kul att vi funkar så bra ihop fastän vi aldrig pratat med varandra tidigare. Ja, nu är ju det vad jag tycker, har inte frågat han men det verkar ju funka. Idag efter praktiken gjorde jag inte som vanligt och åkte direkt hem, idag gick jag en snabb sväng på stan där jag blev tre artiklar rikare. Köpte en tröja till mig själv som jag fick betala väldigt lite för tack vare ett presentkort jag fick tidigare i år när jag fyllde år. Gick upp en storlek då den mindre kändes lite kort i rocken, förhoppningsvis går inte den här ut sig som min ving tröja från Kappahl gjort. Förutom det har jag även ordnat Agnes födelsedagspresent och födelsedagskort, lillan fyller tre år nästa tisdag, tre år! Hur gammal börjar jag bli egentligen?
 
Nu ikväll har jag roat mig med att skriva VFU loggen som vanligt efter varje praktikdag men jag har även ordnat ett studieverktyg som heter portfolio. Tror att jag har gjort tillräckligt i alla fall, känns som att resterande punkter är något att lägga mer tid på när man vet mer. Vore även intressant att få lite mer information om vad som är viktigt att lägga in i portfolion. Har även hunnit äta middag, diska, göra frukost och lunch låda tills imorgon och ja, nu bloggar jag. Gör alltid min frukost kvällen innan då jag ändå äter den på bussen, på så sätt får jag lite extra tid i sängen än om det kanske är tio minuter eller lite till. Givetvis har jag en svacka med sömnen igen, eller ja, det har jag väl alltid men ibland känns det som att jag vaknar oftare än jag sover och det känns inte så jäkla bra nu då det är full rulle före kropp och själv när man är på skolan och fritids.
 
Vad händer annars i veckan? På torsdag drar den nya kursen igång och på fredag ska jag operera ut en visdomstand. Jag kommer med andra ord ta det väldigt lugnt i helgen. Har valt att tandläkarstuderande ska få sköta picklet just för att komma undan billigare nu då man är student, får bara hoppas att dem inte råkar göra illa mig allt för mycket. Jag får halva priset och dem får lära sig att operera ut snea tänder, det är väl en bra deal? Ska även försöka färska upp minnet vad gäller sånt som har hänt tidigare, om det inte går så kör jag på bilder i alla fall vilket kanske är bättre än ingenting?
 
 
 
Lite sköna vyer från min praktikplats

RSS 2.0