Sega råttor

Har känt mig som en seg råtta den här veckan. Antar att ingen missade stormen som var i onsdags? Extra roligt då man har tvätt och måste ut på polarexpedition. Blev en senare tvätt än tänkt, men man tackar ju inte nej till att bli bjuden på middag. Fick åka med Emma och Lars på affären, sen inne på ica undrade Lars om jag ville äta tacos hos dom. Tack och bock! Efter det gick jag hem i stormen, motvind givetvis. Kände mig extra duktig som skottade bort all snö vid porten och även en gång till tvättstugan. Tio minuter senare kommer givetvis plogen, alltid ska det vara något. Känner mig i alla fall duktig som en blev snögubbe på köpet.

I torsdags var jag på mitt sista sjukhusbesök än på ett tag hoppas jag. Gjorde ultraljud på halskärlen denna gång och även där såg allting bra ut. Vem stöter jag på i väntrummet om inte den unga killen jag fick lov att visa brösten för? Haha, var rätt humor då han hajjade till lite av att se mig där igen. Efter det blev det en sväng på Obs med mamma och när jag kom hem blev det lunch. Var hemskt trött men hade bestämt mig för att inte sova något mer under dagen även fast jag klev upp 06.30. Senare på dagen kom vaktmästaren hit och skulle fixa mitt element och tro det eller ej men nu har jag värme! Jag fick rätt tillslut! Såg verkligen fram emot att få gå och lägga mig i ett rum med 22-23 grader istället för 18-19. Många tycker att 18-19 grader räcker perfekt men då man ligger framför fönstret och det drar blir det aldrig lika varmt i rummet ändå. Nu slipper jag det iskalla golvet och vindarna i rummet.

Idag har jag plockat lite och dammsugat inför förfesten imorgon innan utgången på puben. På eftermiddagen gick jag, mamma och Emma på Ica för att handla lite smått och gott. Efter det blev jag och Emma upphämtade av pappa då vi var ditbjudna på middag. Nej, vi är inte bortskämda. Vi gillar bara inte att gå ute i kylan. Blev tacos ikväll igen men det tackar man ju aldrig nej till. Jätteskönt att slippa laga mat själv och umgås med större del av familjen. Nu ikväll ska jag bara ta det lugnt med lite gott och massa coca-cola. Imorgon är det fest!

Puss & Kram chokladbanan

Så trött

Jag känner hur tröttheten kommer, jag känner hur orkeslösheten och hopplösheten kommer. Men är verkligen allt så hopplöst? Jag tror inte det, men just nu känns det så. Är så jobbigt att behöva tänka på pengar hela tiden. Jag hade tur som fick dispens med räkningen så att jag får avbetala den under tre månader. Men även under tre månaderna blir summorna stora då jag även har andra utgifter. Idag köpte jag t. ex ppiller för 220.50 kr, rena rama rånet! Jag äter dom som sagt inte för nöjes skull. Så dessa tre månader måste jag kunna leva på några hundra mindre på grund av en människas svek. Jag kommer aldrig att förlåta dig för hur du behandlade mig och fortfarande behandlar mig. Jag är värd mer än dina lögner! Ska bli så skönt då räkningen är avklarad för då kommer jag säkerligen känna mig avklarad med dig också. Jag orkar inte mer, jag orkar inte vara arg hela tiden och inte kunna förstå riktigt varför allt blev som det blev. Varför förstörde du allt om det nu var så värdefullt?

Annat som tröttar ut mig är elementet i mitt sovrum. I höstas ringde jag och felanmälde det eftersom det inte kom någon värme. Efter att få höra om och om igen att allt funkar så fick jag äntligen rätt och värmen ordnades. Nu härom veckan hade termostaten börjat lossna och även där fick förfrågningar om vad JAG hade gjort, om jag hade stött till eller liknande. Vad är det för ett sätt att anklaga hyresgästen då något är fel? Dagen efter samtalet fick jag termostaten fixad, minus några stora plastbitar. Men duktig som han var låste han värmen på fel ställe, sen fjärrvärmen kom får vi ha högst 22 grader vilket är på 3an. Jag tog genast kontakt och kommenterade det, men nu är helt plötsligt 22 grader på 2an, vart ligger logiken i det? Just det, världen förändras och negrer är inte slavar längre. Det fick jag som förklaring av en kontakt på msn, att jag inte förstår mig på hur termostaten fungerar och borde googla om det. Men även om världen förändras så förändras väl inte gradtalet helt plötsligt på ett element av hundra? Eller är det jag som är tokig? Har lämnat ännu en felanmälan då jag har runt 19 grader men ändå känns det som att vädringsluckan är öppen. Jag ska inte behöva sova med två täcken, bära nästintill ytterkläder för att stå ut. Som grädde på moset får jag förvärrad ledvärk i armarna. Jag betalar hyra och ska därefter få värmen som den SKA vara, i detta fall har kunden rätt!

Varför ska saker och ting vara så svårt att förstå. Gör man något ordentligt från första början behövs det inte en gång eller två till. Kan man inte med skiten anställer man någon som kan!

Värdefullt att lägga på minnet

1. Åtminstone 2 personer i världen älskar dig så mycket att de
skulle dö för din skull.

2. Åtminstone 15 personer älskar dig på något sätt.

3. Den enda anledningen till att någon hatar dig är att de skulle vilja vara precis som Du.

4. Ett leende från dig kan ge lycka till vem som helst, även om de inte känner dig.

5. Varenda kväll tänker någon på dig innan den somnar.

6. Du betyder allt för någon.

7. Om det inte vore för dig, skulle någon inte leva nu.

8. Du är speciell och unik.

9. Någon som du inte ens vet existerar, älskar dig.

10. När du gör ditt livs största misstag, kommer det något gott ur detta med.

11. När du tror att hela världen vänt ryggen åt dig, titta en gång till, det är troligtvis du som vänt världen ryggen.

12. När du tror att du inte har den minsta chans att få som du vill, får du
det inte heller.

Sjukhusbesök - Uppdatering

I onsdags hade jag som sagt tid hos Fysiologen för ett ultraljud på hjärtat. För att kolla dess funktioner och ifall jag hade trånga kärl. Hade jag haft trånga kärl hade vi kunnat hitta en orsak till min oförklarliga ledvärk, men icket. Än slår detta hjärta starkt och fint, allt såg bara bra ut och det känns bra. Var väldigt roligt att se och höra sitt hjärta och veta att det slår för mig. Undersökningen tog sisådär 40 minuter liggandes i vänster sidoläge. Gjorde lite ont då hon kollade hjärtspetsen och vid strupen men allt gick bara bra. Det mest komiska under besöket var killen som gjorde i ordning mig som det så fint heter inför undersökningen. Våran konversation löd såhär:

Jag: Sa du bar överkropp?
Han: Ja, bar överkropp
Jag: Hur bar?
Han: Helt bar

Visat upp mig i värre situationer via undersökning förr, men att visa brösten för en kille som inte var så gammal var lite hemskt. När det blir för mycket hud med i bilden vill jag helst inte vara med, men man måste ju.

I dag hade jag tid på Öron, Näsa och Hals för att kolla upp mina förstorade lymfkörtlar i halsen ifall dom skulle vara orsaken till min sänkahöjning. Även där såg allt bra ut och jag kände ett nederlag landa på mina axlar. Väldigt skönt att slippa operation, men jag vill så gärna hitta en orsak och inte vara diagnos okänd. Som värst för kväljningsreflexerna var det när hon kände på halsmandlarna med fingrarna. Men det värsta var när hon tog fram fiberoptik för att kolla via näsan. Fick bedövningsspray i näsan och såg säkert halvt förstörd ut. Min blick på fiberoptiken sa nog rätt mycket då sköterskan var gullig och höll om mina axlar under hela undersökningen och fick mig att andas lugnt. Sprayen var äcklig och fiberoptiken var väldigt obehaglig när den kom förbi en viss gräns i näsan. Känslan av bedövningen efteråt var väldigt störande, kändes som att man hade en stor loska mellan hals och näsa, man kunde inte komma ifrån.

På torsdag blir det ännu ett besök för ultraljud på halskärlen då dom tyvärr inte kunde samordna för hals och hjärta. Undersökningarna ligger på olika våningar, samma maskiner men inte samma inställningar. Även där känner jag på mig att allt kommer se bra ut.

Att jag känner ett nederlag då allt ser bra ut kan för många låta dumt. Många lider varje dag och för mig ser allt bra ut. Men sanningen är att jag inte mår bra, haft hög sänka i snart nio månader och vi vet inte varför. Min värk i armar och händer blir aldrig bättre och jag blir spänd för ingenting. Skulle vara så skönt att få en diagnos även om man vill vara frisk, då kan man i alla fall göra något åt det.

Avslutar mitt inlägg med ett klokt citat jag läst på min praktik:

"Som frisk har man tusen önskningar
Som sjuk bara en"


They love me

Jag tror ärligt talat att sjukhuset älskar mig. Skrev i ett tidigare inlägg om att jag har tid hos fysiologen imorgon, nu har jag även fått tid på Öron, Näsa och Hals. Snäll som mamma är ställer hon upp och skjutsar dit mig på fredag morgon då ingen buss matchar. Får även skjuts och hämtning imorgon då hon har tid på salongen och är klar ungefär samtidigt som mig. Efter det ska hon skjutsa mig en sväng på systembolaget så jag får köpa vin till min kinamat. Vinet är till såsen, så ska inte dricka på en vardag även om många gör det på just lill lördag (onsdag).

Är väldigt skönt att jag fått tiden nu då jag väntat sen någon vecka efter nyår. Är lite surt bara att det blir två sjukhusbesök på samma vecka och sammanlagt fyra dagar jag måste stiga upp efter väckarklockan. Det tycker vi inte om! Men jag längtar verkligen till att allt är klart så jag får veta om någon åtgärd behövs, som tur är tror jag att jag kommer få någorlunda svar redan på besöksdagarna. Wish me luck!

Puss & Kram chokladbanan

Kebab med kladd

Halkat efter lite ännu en gång med detta, min ork har halkat efter. I fredags klev jag upp före klockan sju för första gången på väldigt lång tid då min kusin Elin fått en lucka klockan åtta. Man tager vad man haver som man brukar säga, är även perfekt att hon bor i Sävar nu så man kunde åka bil in. När jag kom tillbaka till Sävar gick jag en sväng på affärn för att sen fortsätta hem mot sängen då jag var sjukt trött. Halvsov fram tills min telefontid med läkaren som inte gjorde mig mycket klokare. Enligt han är det en person på deras möte som föreslagit deltidssjukskrivning, tog upp det med min kontaktperson som fick höra att personen i sig inte förstod vad läkaren menade med det han sagt till mig. Det jag undrar är om jag verkligen skulle orka mer bara för att mina problem inte är stämplade som något specifikt. Så nu är jag sjukskriven 75% och måste därför hitta fyra timmars till aktivitet på kort tid och hur bra är det för mig? Blir intressant att se hur allt fortlöper och hur det här tänkt att jag ska orka.

Efter telefonsamtalet tog jag mig en sen lunch, var onyttig och åt kebabtallrik. Hade kvar lite kebabkött i frysen sen jag bjöd Erik på kebabgryta, så varför inte. Efter det fortlöpte min dag med en promenad till vårdcentralen med storasyster Emma för att hämta mina papper. Blev hamburgare till middag för oss och även en till promenad till ica då vi fick godissug. Varken hon eller jag brukar köpa polly ofta, nu köpte båda det och vi äter dom likadant. En ljus och en mörk tillsammans i munnen ska det vara, så gott när det blandas. Blev även att vi fastnade i Let's dance, hör och häpna. Efter det såg vi igenom alla filmer från då vi var små och vi var rejält söta kan jag avslöja. Lite tråkigt att jag är den enda som inte filmats som nyfödd, men vad gör man åt det?

I lördags blev det en stadstur med Emma och Lars, gulligt av dom att vilja fara då jag fick ett sug. Så nu har jag köpt mina sockar och även att par skor, det ska man verkligen häpna åt. Jag köper aldrig skor, dom är lite tajta runt benet men sen så har jag ju också långkalsonger och tjockare sockar. Så länge jag inte får vätska i benen eller liknande så går det nog bara bra. Skor måste man ju som sagt gå ut. Dom fortsatte vara gulliga och bjöd mig på middag då jag sagt några ledsna ord om att äta ensam. Blev bjuden på lövskuren kotlett och steakhouse pommes frites, massa gott! Blev rätt slut efter maten, halva Aladdin såg jag antigen med ett öga öppet eller båda stängda. Senare på kvällen kom Erik förbi, vi såg film och hade det allmänt trevligt. Han blev kvar längre än planerat i söndags då han kollade fel i busstidtabellen. Jag tror dock att han kollade fel med flit, haha!

Bilder på skorna ska komma upp, men får se när det blir. Jag behöver en ljus dag för att det ska lyckas någorlunda bra. Kan i alla fall säga att dom är svarta och fina.

Tack för en bra helg mina älskade! <3

Puss & Kram chokladbanan

Hello...Kitty

Nu har praktiken dragit igång igen, klarat mig igenom första veckan. Kanske inte så svårt då man har sammanlagt sex timmar på en vecka. Är lite trögt att komma igång med sömnen efter att ha varit julledig dock. Som tur är har jag aldrig haft problem med att kliva upp även om jag sovit dåligt, man får känna efter helt enkelt. I måndags plockade vi bort julen och idag gjorde vi lunchen som bestod av spagetti och köttfärssås. Efter det kom mamma och hämtade upp oss och vi for vidare mot stan. Bara för att jag glömt ta med mig presentkortet så har det kommit in ett nytt pack med Hello Kitty sockar, jag vill ha! Får se om man orkar gå ner på stan efter sjukhuset på onsdag, allt beror på kylan. Annars kan jag kanske gulla med mamma som också är på stan då. Hade hoppats på att det var Öron, Näsa och Hals tiden som låg i kuvertet, så att man får bort den. Men istället blir det att åka till fysiologen och göra ett ultraljud på hur mitt hjärtas funktioner fungerar. Börjar bli less på alla sjukhus besök men vad gör man, bättre att hitta felet så jag slipper det här.

Puss & Kram chokladbanan

Dask på handen Erica!

Ja, jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera. Till och med pappa kommenterade det igår när jag, Emma och Lars var där på middag. Då jag har haft besök i prick en vecka och en dag så har jag valt bort att blogga och varit social istället. Förra onsdagen kom Britt-Mari hit för att stanna över nyår och åka hem på måndagen. I måndags kom Erik hit på besök och vi hade väldigt trevligt och roligt. På tisdagen kom Mattias ut på ett besök, bjöd han på kycklinggryta som blev perfekt! Igår kom Erik hit ännu en gång efter att jag varit hos pappa. Vad kan man säga, alla vill ha mig! I alla fall just nu, så får njuta så länge det håller i sig.

Nyår började hemma hos mamma då det var middagsbjudning där, på matsedeln så var det fläskfilegryta. Om jag minns rätt så var vi runt tretton stycken. Mat är gott och glass är gott. Efter det fortsatte de flesta upp till Emma och Lars för att fortsätta festandet. Blev singstar, mycket diskussioner och många goda skratt. Självklart gick vi ut vid tolvslaget och jag försökte få lillebror att ge mig en nyårs puss, men det ville han inte. Konstigt? Nej, haha! Lite senare blev det varmkorv hos mamma och det blev även lite rabalder. Vi valde att gå hem till kusin Mattias, dock hade hans gäster dragit så han var påväg i säng. Då fick han helt enkelt stanna uppe och vara social någon timme eller två. Jag hade som sagt planerat att bli full på nyår, jag lyckades nästan hela vägen!

Sammanfattar man denna blogglösa period så har jag hunnit med besök, nyår, middag på Eurasia (julklapp från mamma) och en väldigt stor hög med disk.

Avslutar med lite bilder, halloween och nyår då jag fått tag på lite bilder nu. Så blir lite smått och gott!


RSS 2.0