Hujj

Ingen rast och ingen ro känns det som ibland, i alla fall inte så att det räcker till att sköta om detta. Passade på att vara i Sävar även helgen efter sist, även denna gång sov jag över hos pappa och Kajsa. Hann även med att äta middag hos mamma ena dagen och middag hos Emma och Lars andra dagen, lunch blev det självklart hemma hos pappa och Kajsa. Denna gång tog jag med min kamera och på söndagen gick jag och mamma ut på en promenad i lite över en och en halvtimme, det blev knappt fyra kilometer men det är ju inte så konstigt i och med att jag gick runt och fotade så vi stannade på många ställen. Nu blir det lite hipp som happ men vill försöka få med så mycket som möjligt utan att behöva få med precis alla detaljer, tycker 82 ½ av 100 räcker bra va?
 
Veckan som kom och ännu är började väldigt lugnt, har ju fått höra att termin två skulle vara mycket lugnare men tji fick jag. Visst, vi har väldigt många eget arbetes dagar men i och med det har vi också ganska stora uppgifter som ska göras varje vecka och i och med det även mycket litteratur att plöja igenom. I måndags hade vi kursintroduktion och vi gick mellan klockan 9-14.30, vi skulle egentligen ha slutat en timme senare så det tackades och tog emot. Bar av en sväng på affären för att köpa lite till middagen och när den tillslut var lagad och äten var jag så trött. Givetvis plingade det på dörren och när jag tittade i kikhålet så stod det en okänd karl där, av någon anledning vill jag inte öppna dörren för okända nu när jag bor i stan, är inte rädd eller så men får ingen bra känsla av det. Tog mig tillbaka till soffan för att lite senare ta tag i att börja diska, började göra i ordning i diskhon och då plingade det igen på dörren och jag tänkte att det var samma. Gjorde samma procedur igen, tittade i kikhålet men där såg jag hundar och en Johan. Det var något jag inte var beredd på alls, jag öppnade dörren och försökte ta mig förbi alla hundar för att kunna krama om honom och när jag väl började kramas kunde jag inte släppa taget. Tårarna började komma och greppet hårdnade nog litegrann då det kändes som en dröm, skulle jag släppa skulle han kanske inte stå kvar. Nu var det ingen dröm så jag har fått ha mitt hjärta och alla hundar här tills i fredags, vilken lycka va? Tyvärr är det lite svårare att plugga då jag hellre umgås med Johan, sen så låter hundarna ganska mycket och jag har en liten lägenhet, haha, men det har gått ganska bra i alla fall. Så det har veckan bestått av som mest, plugg och umgänge med kärleken.
 
I fredags for Johan som sagt hem på förmiddagen och jag fortsatte att läsa klart litteraturen, lite senare klev jag in i duschen och sen kände jag för att fixa håret, ta på lite mascara och bara känna mig fräsch helt enkelt då jag var bjuden på middag hemma hos Britt-Mari med sällskap av mamma Birgit. Blev kvar hos de till sena natten och när jag kom hem blev det någon timme uppe innan sängen. Dagen därpå steg jag upp lite för sent men inte jättesent och började plugga, nu var det dags för att börja skriva ner svar på alla frågor. Hann med fyra av åtta innan det blev dags att göra sig i ordning ännu en gång. Blev nämligen bjuden på middag och bio igår av Birgit, tack så mycket! När vi möttes upp på stan gick vi och hämtade ut biljetterna innan vi gick vidare mot Costas, var lite besviken på servicen den här gången faktiskt, han som tog emot oss var mer upptagen sen med att springa runt och tända ljus istället för att se till att vi fick beställa. Men men, en fis i rymden, tillslut fick vi äta och det var jättegott som vanligt och därefter bar det vidare mot SF där vi skulle se Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Det är ingen film jag hade sett på bio i vanliga fall men den var faktiskt bra och vi i salongen skrattade flera gånger åt små saker. När bion var slut åkte vi hem till Britt-Mari igen där det bjöds på holländsk chokladtårta från NyaKonditoriet, jisses vad bortskämd jag blev igår.
 
I och med mina utsvävningar med trevligt sällskap och liknande så har ju pluggandet hamnat lite efter men ibland behövs det verkligen att man kommer ut ett tag också och inte bara sitter hemma fast i böcker och skrivande. Idag har jag hunnit med det mesta, har stödord kvar att skriva på två frågor men jag ska träffa gruppen imorgon och gå igenom för att kolla om vi har liknande svar. Tycker inte riktigt om den här uppgiften då det varit klurigt att hitta svar och det har inte varit så mycket tid på att läsa allting riktigt heller. Har även haft problem med att få klarheter i vissa saker, jag hoppas det beror på stress för hur ska jag kunna få veta något om inte de som ska veta gör det? Nu ska jag i alla fall ta kväll och bara vara. Ska bjuda på mina bilder från promenaden senare men nu får det bli en bild på fina Moa. Älskade räddhare, vinner man hennes hjärta däremot så är hon lika lugn bredvid en som när hon ligger och vilar på bilden. Moa är som sagt en av våra fyra hundar, de bor på heltid uppe hos husse i och med att det även är jakthundar. Det tackar nog Mirabelle för...
 

Nagelbomb

Försöker fortfarande lära mig att lägga upp mina nagel bilder men det är nog svårt att lära en gammal hund att sitta. Därför blir det en smärre bomb av bilder från augusti till januari nu. Samtidigt så är det först nu vi har börjat fota naglarna allt mer så det är nog mycket därför jag inte haft så mycket bilder innan och därmed inte lärt in det.
 
 
Augusti -13
 
 
Oktober -13
 
 
November -13 (7/11 för att vara exakt, senare på kvällen överraskade Johan med en visit och ett frieri)
 
 
December -13
 

Januari -14

Jikes

Vad ska man säga? Jag är trött praktiskt taget hela tiden, mina ögon har svidit av trötthet sen igår förmiddag, är inte så nöjd med det men vad gör det om 100 år?
 
Veckan som var sprang förbi i full fart och snart är även denna vecka över. Imorgon eftermiddag har vi vår sista salstenta för denna termin, på måndag börjar termin två. Det känns riktigt konstigt ärligt talat, fast ändå inte. Började på universitetet den andra september så samtidigt är det inte konstigt att jag är vid termin två nu men tiden går ju som sagt så himla fort. Men, fastän det bara har gått lite mer än fyra månader så känns det som att jag varit där i en evighet och det är ju en bra känsla för då känner man att man passar in där, att man är på rätt ställe helt enkelt. Men för att återgå lite till veckan som varit så har det inte varit så mycket egentligen, någon föreläsning och några små möten tillsammans med klasskamraterna där vi har gått igenom vår paper uppgift vi hade över jul och så, ja, lite smått och gott bara. Helgen var mer fullbokad om vi säger så.
 
Helgen som var har jag umgåtts med nära och kära vilket behövdes, var kul att träffas igen efter ledigheter, resor och så vidare. I fredags kom Britt-Mari hem till mig efter att jag hade pluggat en del, därefter begav vi oss till stan för middag och kvällshandling. Till kvälls"fika" gjorde vi marängsviss, kom även på idén att servera den i en fin skål på fot. Mamma har tidigare berättat att mormor brukade göra det under julmiddagen så varför inte fortsätta på den traditionen litegrann? Nu har vi aldrig haft marängsviss vid julmiddagar men själva skålen kommer jag fortsätta med.
 
Dagen därpå åkte jag hem till Sävar där jag först landade hemma hos mamma där jag blev bjuden på varma mackor, därefter fick jag hjälp med att sy upp minna två par nya byxor, vi fixade även till ett gammalt par som hade spruckit lite charmerande vid gylfen. När vi var less på att sy så tog vi en promenad till Ica i det kalla och snöiga vädret, såg verkligen fram emot att pulsa ännu mer i snö senare vilket jag skulle göra sammanlagt tre gånger till. När vi kom tillbaka till mamma tog jag mina saker och pulsade vidare hem till pappa och Kajsa där jag hade plats för natten, lämnade av lite grejer, satt och pratade en stund och fick sen en nyckel innan jag begav mig av hem till Emma, Lars och barnen. Där möttes jag av två väldigt glada barn som visade upp sina pepparkakor, Elmer försökte även dela med sig men jag sa att det var ju hans, tackade ändå och han gick vidare med sitt smaskande. Kvällen fortsatte med middag, lek, mys, gotta och filmtittande innan jag pulsade tillbaka hem till pappa. Hade tur att pappa var vaken för jag fick inte igen dörren själv när jag skulle låsa, det kan ha berott på snön eller något annat, vi vet inte, krafterna hade jag i alla fall inte.
 
Sen kom söndagen och jag var hemma hos pappa och Kajsa på förmiddagen, senare gick jag tillbaka till Emma och Lars där jag blev bjuden på middag ännu en gång. Blev även kvar för att se en film som var rolig och därefter fick jag skjuts hem av Lars. Det var inte så lätt att gå i säng i och med att universitetet drog igång igen morgonen därpå, sen dess har jag sovit dåligt och blivit bästis med mitt ögonlocksryckande som alltid dyker upp om jag sovit dåligt eller är allmänt stressad, den tackar vi för.
 

Break

Igår såg jag fram emot att få ha en sovmorgon idag, börjar först 15.00. Planerade dock inte att sova bort hela morgonen utan bara att få sova lite längre. Ska opponera två papers idag innan rollspelet är det tänkt, ja nu är det ett paper jag ska läsa mest noggrant men ändå. Har legat i sängen hela den tid som var planerat förutom två toalettbesök då min mage gjorde slut med mig vilket händer lite nu och då.
 
Efter att jag somnade om lite oroligt så kom det flera olika drömmar under knappt en halvtimmes tid, alla känslor och tankar i drömmarna etsade sig fast i min själ och just nu mår jag jättedåligt. Mår inte så bra i magen än heller så även det spelar in, sitter och vill bara gråta floder men jag har inga krafter till det. Jag vet inte varför det blir såhär, brukar ju som sagt kalla det här för en bieffekt sen jag gick in i väggen, men nu har jag haft den här bieffekten i över tre års tid och det tär på mig. Under de här tre åren har jag ju varit nära väggen mer än en gång men har lyckats hålla det på en nivå som går att hantera.
 
Känns som att jag ska gå sönder just nu.
 

Puh

Med Puh så menar jag tyvärr inte den dumma gamle björnen utan det är mer en rejäl utandning. Idag drog allvaret igång igen efter jul"ledigheten" och ärligt talat känns det lite tungt. Än fast man inte har varit på området på två veckor och även haft ett paper så har man hunnit slappna av lite för mycket, det gör att man blir väldigt bekväm och lite förskräckt inför allvaret. Samtidigt så vet jag att det bara behövs ett litet tag innan man ramlar tillbaka i ruljansen men ändå. Idag började morgonen med en föreläsning som handlade mycket om lärande aktiviteter som t ex forumspel vilket var något vi fick testa på senare under dagen. Föreläsningen höll på till strax efter elva och efter det hade jag och några till en lucka fram tills 15.00. Valde att gå hem och äta lunch och sitta i soffan en stund innan det bar av tillbaka till universitetet. Mötte upp Jenny, My, Annica, Nathalie, Felicia och Hanna innan det bar av till vårdvetarhuset, på vägen stötte vi även på Emma så vi blev några stycken som gick tillsammans för att slippa gå själv till ett helt nytt hus och nya lokaler. Forumspelet, som även var ett rollspel gick ut på att vi i våra basgrupper skulle komma på en handling, välja ut en förtryckare, en förtryckt och två passiva. Av någon anledning fick jag rollen som förtryckare och den lyckades jag väl både och med, en ansåg att jag snarare var oprofessionell istället för förtryckare vilket jag själv kan hålla med om. Samtidigt blev det väl en liten balansgång mellan att vara både och, var riktigt svårt och det tog tid innan vi bestämde handling och därefter gick det ju också. Nu låter det som att det inte gick så bra, det gjorde det, är så glad att jag har mina gruppmedlemmar. Imorgon har vi ännu ett rollspel och på torsdag har vi vårt sista, därefter ska vi i basgrupperna även lämna in ett litet arbete baserat på rollspelen och kurslitteraturen. På torsdag är det även opponeringsdags, inom basgruppen ska vi vara både huvudopponent och andreopponent på en kamrats paper. Vi ska helt enkelt läsa igenom arbetet och komma med åsikter, kommenterarer och liknande för att kunna hjälpa författaren. Själv så tycker jag att det känns lite jobbigt för hey vad vet jag egentligen? Nästa vecka är vår sista vecka på första terminen och samtidigt som det känns underbart så känns det lite nervöst att gå över till termin två. Tänk, snart har jag läst en hel termin på universitetet.
 
Så vad händer ikväll? Det bästa vore om jag satt mig ner med opponeringen eller något annat smart men ärligt talat så har tröttheten slagit ut mina krafter. Hade varit underbart att börja på Specialpedagogiken också då vi har en tenta den 16e vilket jag är lite stressad över då det blir lite annorlunda att plugga inför den. Dagen före har vi ett seminarie då vi ska ha läst igenom boken och svarat på några frågor, så som jag förstått det ska dessa frågor vara till stor hjälp inför tentan. Apropå tentor, tidigare under DIS kursen så hade vi en hemtenta och den fick jag G på. Jag är inte helt nöjd med det, är lite väl skadad av att ha lyckats få VG på praktiskt taget allt hittills. Den här sjukan kom redan på Komvux i och med mitt allra första MVG. Mycket beror nog på att jag hade det relativt jobbigt i grundskolan både på grund av måendet. Hur hårt jag än slet kunde jag aldrig känna mig stolt, andra visade upp sina höga betyg och där stod jag som en nolla. Försöker dock inse att jag var något av en vinnare, jag gick igenom skolan och ordnade betyg än om jag inte kunde läsa alla ämnena på gymnasiet så läste jag i alla fall alla teoretiska. Är väldigt öppen om detta synsätt och många anser mig nog fjantig eller kanske till och med skrytig men för mig blir det lättare att hantera om jag är öppen med det. Förhoppningsvis är det här en sjuka jag kan jobba bort för hur det än går så måste jag vara stolt över mig själv då jag kommit så långt. Man ska aldrig tro att man är sämre, man ska heller aldrig tro att man inte kan. Däremot så har jag erfarenhet av att såna här känslor och tankesätt lätt biter sig fast långt bak i huvudet. Än idag kan jag t ex tänka att alla i en pizzeria eller liknande ska tänka på att jag går in där och att jag är tjock. Liksom, vem ska bry sig om mig där inne? Och är det någon som gör det så är det ju egentligen inte mitt bekymmer. Tänkte den här tanken senast jag gick in på en pizzeria och där inne var ingen annan än mitt sällskap och pizzabagaren, you go girl eller vad?
 
Nog borde jag ha kunnat plugga nu istället för att göra det här, men hur trött man än är så är det alltid lättare att släppa på trycket i huvudet som kommer av alla tankar. Har just nu en Mirabelle som sitter bredvid mina fötter och petar på benet med ena tassen, det brukar betyda att hon vill hoppa upp i knät så hon ska väl få göra det kattrackan min.
 
Bara för att så bjuder jag på en renkalvsrumpa, testade en annan vinkel helt enkelt, haha. Samtidigt så gillar jag bilden så varför inte.
 

Snö

I torsdags åkte vi in till samhället för att kolla efter nya vinterskor. Tyvärr fanns varken storlek eller modell, antigen så är skorna för låga eller alldeles för höga, alltid roligt att ha ärvt grova ben. Även Johan gjorde bort ett ärende tidigare under dagen och när klockan närmade sig tre hämtade vi upp Axel i lägenheten och sen åkte vi till Laguna där Emma mötte upp oss för en sen lunch blandat med middag, eller om vår frukost var tidig lunch, jag har inte riktigt fått kläm på det än, haha. Emma skjutsade hem Axel och vi kom förbi hemma hos henne och Sebban lite senare, däremot så visste jag inte om jag skulle kunna hälsa på. Skämt åsido, Johan hade transiten och skulle köra fram och tillbaka lite på plats för att inte köra fast. Det slutade med att vi gled ner mot garageporten och dörrarna blev lite svåra att öppna i och med all snö och marken som var där. Johan pressade sig ut och därefter fick han och Emma skotta litegrann så att även jag kunde pressa mig ut, det var nog en syn med min rumpa och mage. När vi tillslut kom in bullades det upp med flera sorters kakor som Emma sa att vi skulle äta i alla fall en av varje, jisses, fick knappt i mig hälften. Vi tog och spelade en snabb version i väntan på Sebban som skulle komma hem efter jobbet och när han hade gjort det drog han och Johan upp transiten tillsammans så nu kunde jag ta mig in i den när vi skulle åka hem.
 
Vi spelade klart omgången och även Sebban fick lov att fika och efter det åkte vi till Coop Forum för att handla inför tågresan på lördagen, efter det for vi och beställde pizza också då Sebban inte hade ätit. Jag, Johan och Emma delade på en familjepizza och nej vi åt inte upp allting, vet däremot inte vart jag fick ner den pizza del jag tog. Till maten såg vi på Det regnar köttbullar och den var rolig, därefter begav vi oss till köket för att spela en omgång Absolut överens, när jag och Johan hade blivit spöad i det så spelade vi två omgångar Alias part någonting, påminner lite om Med andra ord då vi skippade vissa delar i spelet. Lite tidigare hade det visat sig att klockan var över ett så när vi hade spelat klart bar det av hemåt på en gång. Vi kom hem där efter två och tog oss i säng just prick tre ungefär. Jisses vad tiden springer iväg då det inte fanns någon köksklocka och vi hade roligt.
 
Tillslut kom näst sista dagen på min visit, det blev en ganska lugn dag. Johan tränade ännu en gång med hundarna och jag filmade en snutt med kameran, tyvärr blev det suddigt i början men det beror nog på att jag zoomade och inte ändrade på objektivet. Det gör däremot inget, jag skulle bara testa och tänkte det skulle vara kul att ha på film hur hundarna reagerar på björnfällen. Närmare eftermiddagen ordnade jag och Johan ved in till huset men även till bastun då vi skulle basta då istället för på nyårsafton. Vi var iväg och tände igång brasan i bastun men sen vilade vi lite för länge och fick lov att tända en ny eld. Var riktigt härligt att basta än om jag är lite dålig på det, tycker att det blir så svårt att andas. Har tänkt lära mig att bli bättre på det då det är en stor del av Johans liv men sen så är det ju bara bra för mig som är så frusen av mig också. När vi hade bastat gick Tobbi och hans kompis dit och lite senare for Pelle och Peter dit en sväng då Pelle så gärna ville basta. Under tiden satt vi i köket och umgicks med resterande familjemedlemmar. Jag och Johan avslutade kvällen med en film i sängen.
 
Nu kom även den sista dagen, och även andra morgonen som jag har vaknat med smått panik. Blivit väldigt vanlig nu för tiden när jag och Johan ska vara ifrån varandra. Min kropp känner av alldeles för väl att det är på gång. I och med att tåget skulle gå först 15.49 så fick vi mycket tid tillsammans i alla fall fastän jag packade väskan och gjorde i ordning lite såna saker. Stod och skulle göra i ordning baugetter till tågresan och helt plötsligt såg jag fyra renar utanför fönstret. Ja, nu är ju inte det något ovanligt då det finns en renhage där bakom huset men dessa gick lösa utanför hagen. Vet inte om vi fick något hum om vems renar det var men det var lite roligt i alla fall. Även renarna i hagen verkade uppskatta besöket och följde efter gästerna fast på insidan då.Tillslut började det närma sig att vi skulle åka till Nattavaara där jag skulle hoppa på tåget och som vanligt är det alltid, ursäkta, jävligt jobbigt. Det enda positiva var väl att tåget var i tid än om det känns negativt. Tågresan till Boden gick bra och även där var anslutningståget i tid och jag fick komma hem till Umeå redan 21.07 ungefär. Därefter tog jag en taxi hem och började packa upp väskan för att slippa göra allt dagen efter. Söndagen bestod av att färdigställa mitt paper och förhoppningsvis har jag inte varit helt ute och cyklat. Passade även på att städa bort julen, gå på affären och tvätta litegrann.
 

Denna togs genom fönstret, justerade den automatiskt i Windows Live Photo Gallery. Färgerna kom fram så mycket mer tack vare något så litet som ett enkelt knapptryck.

Only the half of it

Förra söndagen åkte jag som sagt upp till Purnu. Båda tågen var i tid, hör och häpna! Väl framme i Nattavaara  blev jag upphämtad av min svärmor då min käre karl jobbade, det tackar vi för. Känslan att vara tillbaka uppe i norr och få träffa alla där uppe går inte att beskriva. Hann med att träffa nästan hela familjen redan första dagen och till middag gjorde vi skav, jisses vad jag älskar skav! Söndagen blev en ganska lugn dag, väntade på Johan tills han kom hem där vid 19 tiden, det var så underbart härligt att få möta han i hallen och krama om han, han fick inte ens chansen att ta av sig jackan eller så, nej, nej, här skulle det kramas på en gång.  Har verkligen saknat att få gå i säng med Johan, pussa han god natt i sängen och hålla hans hand tills man nästan somnar.
 
Måndag morgon kom och jag satt mig med mitt paper efter att vi hade ätit frukost, hann med att skriva en sida av litteraturgenomgången och sen hörde jag hur hundarna började tokskälla och såg då genom fönstret hur Johan bar en björnfäll. Jag blev nyfiken och gick ut med kameran of course, det visade sig att han skulle till att öva med hundarna då dem ska bli björnhundar. Dagen fortsatte i ett lugnt tecken, jag tappade all energi bara genom att slappna av litegrann, tröttheten slog nästan ner mig hela veckan. Tillslut blev det sängdags igen då morgonen därpå blev tidig för Johan. Vi hade planerat att basta efter frukosten på nyårsafton men det blev så att han for ut i renskogen och hjälpte till för att samla in renar inför en skiljning. Jag klev upp med han på morgonen och sen somnade jag om enda till klockan elva! Jisses, jag hade tänkt stiga upp tidigare men jag behövde det nog. Blev en dusch ganska på en gång och efter det började jag göra mig i ordning inför kvällens firande med familjen. När jag hade gjort mig i ordning kom Aila hem och då började vi med nyårsmaten. Vår meny bestod av en tre rätters, det blev pannkaksrulle med tacofyllning, kinagryta och djävulens dessert som är en chokladkaka, påminner lite om kladdkaka. Med oss på middagen hade vi alla i familjen förutom Emma och Sebban som jobbade och Axel som hade farit in till samhället för att festa. Johan kom hem strax innan middagen och sen senare vid 19 gick vi och vilade en stund då dem flesta hade farit hem till sitt. Jisses vad barnen börjar bli stora, det är nästan hemskt hur fort det går. Efter ungefär knappt en halvtimmes vila klev jag upp men senare vid 22 tiden fick jag börja få upp Johan, kände att jag ville vara med han innan tolvslaget också, haha. Tillslut kom tolvslaget och jag, Aila och Tobbi gick ut för att skjuta raketer, efter en stund kom även Johan ut då det gick bra för hundarna. Efter tolvslaget gick vi in och åt småplock som bestod av ost, kassler, korv, gurka och tomat, vi fick även en nyårs tårta, Pommac och bubbel. Förstår inte hur Aila orkar göra allt, förhoppningsvis blir man lika duktig själv sen. Vi kom sedan i säng vid två tiden då vi skulle upp tidigt och fara till renskogen för skiljning, men jag var inte rolig dagen efter, jag var så trött och hade så ont i magen att jag nästan tänkte stanna hemma, men samtidigt som jag sa till Johan så hade det blivit värre om jag stannat hemma.
 
Skiljningen var i närheten av Hakkas så vi var inte så långt hemifrån vilket kändes skönt, tog inte så lång tid att köra dit och hem. Vi kom fram till hagen runt nio tiden och det började med det vanliga, man går runt i hagen och kollar om man har några renar där. Senare började skiljningen och jag försökte vara med lite mer än vanligt för skojs skull och för att hålla värmen. En gång hjälpte jag till och med till att få in renar i den mindre hagen, ja, nu var vi flera stycken som gick in i den större hagen och därefter föste vi renarna åt rätt håll, fick förslaget att vara med för att värma fötterna. Var lite jobbigt att hålla takten och springa med men jobbigast var att mina täckbyxor är snäppet för små just nu så de gled bara ner vilket gjorde det svårt att göra något annat än gå. Förutom det hjälpte jag även till litegrann att få in skiljda renar i finkor. När man har lokaliserat sin ren så räknas den, därefter fick renen även ett medel mot parasiter som jag givetvis glömt namnet på men men, efter det får renen fyra streck i pälsen som visar på att den är vaccinerad. Därefter förs den in i finkan och vissa är verkligen struliga. Ibland göra vissa allt själv men ibland behövs det att man är mer än två personer. Jag tog den enkla uppgiften och gick bakom renen och föste på lite bakifrån, givetvis blev jag sparkad på benet första gången jag skulle hjälpa till, haha, men det gick bara bra, är bara att gå bort smärtan. Har även försökt mig på att hjälpa till att lyfta upp renens bakdel och fösa in i finkan men det var lite svårt i och med tyngden. Roligast var nog när Johan kommenderade mig att putta, putta och åter putta. Skulle få in en ren i finkan som inte ville stå på benen, den stenvägrade, precis i öppningen låg en annan ren med rumpan och vägrade flytta på sig så alltså fick jag putta på två renar med hjälp av den ena, det var ganska tungt vill jag lova, haha. Tror att vi, ja nu säger jag vi, hade en ren där men sammanlagt så fick vi ihop runt 41 stycken i finkorna då det var andra man kände där som hade renar. Efter 14 någon gång började vi rulla hem där jag släpptes av för toalettbesök och sen för att värma mig. Valde att stanna hemma och försöka hitta lite i litteraturen till mitt paper medan Johan och Tobbi för vidare för att släppa renarna, dem var hemma igen vid 17 tiden, dem kom ganska precis då jag och Aila hade satt oss med uppvärmd kinagryta. Kvällen fortsatte sen i lugnets tecken. Vi förflyttade oss alla upp till tv rummet och såg filmen Small Soldiers med chips, dip, dricka, bål och tårta och hade det allmänt bra. Därefter gick jag och Johan till vårt för att få hålla om varandra en stund innan ögonen slog igen.
 

Känn ingen sorg

Dagen efter annandagjul så blev det en tidig morgon, jag åkte nämligen ner mot stan och mötte upp Emma då vi skulle ha en stadsdag innan vi åkte vidare hem till mig för middag, sällskap, film och övernattning. Var även då jag ringde till kundservicen som enligt mig behöver justeras men men. När vi mötte upp varandra började våra turer i olika affärer och lite senare blev jag även bjuden på lunch på Frasses, det satt riktigt fint i och med att vi skulle fortsätta springa fram och tillbaka på stan. Vi avslutade stadsturen på Ica Gourmét för att köpa hem till middagen och kvällen, därefter gick vi till bussen men hipp som happ så fick vi skjuts av en av mina grannar på området, det var riktigt skönt att få skjuts upp till porten med alla påsar som vi hade, jag passade ju även på att köpa kattsand då tåget gick tidig söndagsmorgon och den påsen innehåller ändå 10 liter. Men åter till stadsbesöket, fick ju som sagt pengar i julklapp då jag är i behov av byxor. På H&M testade jag en skinny modell på plus avdelningen, fick knappt upp storlek 52 som jag brukar ha i byxor och när jag testade storlek 54 så var det för stort i midjan då en människa med erfarenhet vet att jeans med stretch går ut sig så där blev det inget köp. Blev att jag köpte ett nytt puder istället då mitt gamla är på sluttampen och själva puderkudden är helt åt skogen trasig. Jisses vilken skillnad det blev med ett nytt puder, kändes nästan som en kaka i ansiktet fast på ett bra sätt då. Senare när vi kom till Kappahl hittade jag ett par som också var en smalare modell. Har kommit ifrån att ha jeans med boot cut och köper bara jeans med raka ben om jag måste, helst av allt vill jag ha lite tightare då jag annars får så mycket pös vid knäna i och med min längd och mina ben. Dessa var det mer stretch i eller så var dom inte lika slimmade men här fick jag till och med gå ner till storlek 50 så det är ganska stor skillnad från affär till affär. Slog till och köpte två par på en gång, får se om jag tar mig råd med ett tredje, det är egentligen lika bra då det nöts så fort annars, synd bara att man isåfall bara går i likadana byxor, tyvärr kommer min lilla demon tillbaka som gör att jag börjar tänka på vad andra tänker, om jag har samma byxor hela tiden och är allmänt sunkig eller liknande. Ja, det är dumma tankar men det sitter i ännu sen jag blev retad för min klädmängd när jag var liten tyvärr, jobbar på det fortfarande, går upp och ner bara.
 
När vi kom hem blev det att ta det lugnt en stund innan middagen som bestod av strips och kycklingburgare. Kronfågelns kycklingburgare går inte av för hackor, köttiga och goda med aioli och hamburgerdressing. Till middagen såg vi filmen Hur många kramar finns det i världen, jag älskar föregångaren men tyvärr är denna inte lika bra och slutet kändes lite tafatt, ska se den sen igen med Britt-Mari så får se vad hon tycker då vi är lika stort fan av första filmen. Senare såg vi Känn ingen sorg och den var riktigt bra, allt fanns med, kärlek, humor, drama, sorg och musik. Ännu senare såg vi Phat Girlz och den var både rolig och bra så ja, blev mycket film den kvällen och jag kan rekommendera alla tre faktiskt. Tillslut blev det sängdags och morgonen därpå blev det kycklingburgare till lunch innan mamma kom för att hämta Emma, jag fick skjuts till NetonNet och sen till Ica på Mariehem där jag köpte hem ätbart inför tågresan. Resten av dagen bestod lite av pluggande men mestadels packande då tåget skulle avgå 06.50 morgonen därpå. Blev lite för sent i säng och sen hade jag någon puckad i trapphuset som stod och bankade i hissen och senare levde om i trapphuset överhuvudtaget. Tillslut fick jag sova i alla fall tre timmar och sen var det dags för mig att äntligen få åka upp till Johan och min andra hälft av familjen.
 

En gammal bild på mig och Emma då jag hade födelsedagsfest. Här ligger Agnes fortfarande i magen och gick under namnet Bönan då ingen visste att det var just Agnes som låg där och ruvade.

Juldagarna

I och med att planerna inför julfirandet hade ändrats bestämde jag mig för att följa med ut på puben i Sävar på juldagen då även mamma och lillebror skulle dit. Dagen började med tomtegröt och skinkmacka vilket satt fint i magen. Lite senare under dagen gick jag hem till pappa och fick ta med mig köttbullar hem till mamma som vi då värmde upp tillsammans med prinskorv och potatis till middag, det är en tradition att äta rester på juldagen och jag har fortfarande inte blivit less. Efter maten så var det dags att göra det sista med utseendet och samtidigt kom Emil förbi och vi hade en liten mini förförfest hemma hos mamma med lite dryck och E-type i högtalarna. Lite senare åkte vi och hämtade upp en bekant till Emil och åkte därefter vidare hem till Putte där förfesten var, det brukar alltid vara mycket folk och mycket liv hemma hos han men det var mer som en vanlig vardagskväll, ja förutom alkoholen då. Väl framme på puben så var det dom gamla vanliga rävarna, var inte lika fullt som det brukar på juldagen men lika bra var ju det. Blev lite dans, prat och skratt innan jag och mamma rullade hem där vid ett tiden, jag kände inte att jag skulle orka gå hem en timme senare så kunde lika gärna åka hem med mamma och lägga mig.
 
Helt plötsligt var det annandag jul och dags att åka hem till lägenheten där Mirabelle väntade på mig. Min älskade trogna katt, jisses vad jag älskar dig. Något av det finaste som finns är att mötas av Mirabelle i dörren och sen få bevis på hur mycket hon saknat mig och hur glad hon blir åt att jag kommer hem. Innan jag kom hem åkte dock jag och mamma förbi på NetonNet då jag efter många om och men hade bestämt mig för att lägga pengar på en systemkamera. Ja, det är en stor summa och kanske inte det nödvändigaste att lägga pengarna på när man är student, men samtidigt så hade jag drömt om det här i 10 år så varför inte slå till när man hade lite sparat? Är jätteglad över min kamera samtidigt som man känner sig lite som en fåntratt då man inte kan så mycket men har ju gillat att fota enda sen jag kunde hålla i en kamera så med tiden kommer jag lära mig mer, redan nu har jag fått beröm för mina få bilder som ligger uppe på Facebook så det är ju kul. Vet inte riktigt vad jag gav mig in på då jag valde en systemkamera med ett stort objektiv, millimetern är upp till 105 så har väldigt mycket att zooma med ändå. Däremot så brukar man bli van ganska fort vid nya saker så länge man håller på med dom och testar sig fram så det kommer nog också bli bra i slutändan. När jag och mamma kom hem till lägenheten blev Mirabelle överlycklig så jag gosade med henne en stund innan ivret att få öppna kartongen tog över. Mamma stannade kvar ett tag och umgicks och efter det blev det en väldigt lugn kväll i soffan med Mirabelle i famnen.
 
Kan med andra ord inte klaga alls på min julhelg, enda negativa dock är att jag köpte ett systemkamera kit, fick med en väska. När jag packade upp allting upptäckte jag att det var praktiskt taget bara kameran och objektivet som rymdes i väskan vilket är jättedåligt om man ska ha med sig allting. Dagen efter ringde jag till kundservice och fick då höra att om jag la till mellanskillnaden fick jag byta till en större väska, perfekt tänkte jag. När jag fick skjuts till NetonNet på lördagen så blev det däremot ett bakslag, i och med att det var ett paket så går det inte att göra så. Kundservice har visst gjort samma tabbe mer än en gång och han lät ganska irriterad över det, säkerligen inte lika irriterad som jag blev. Jaja, det är ju bara ett klassiskt i lands problem, det är en fis i rymden.
 
 
Nikon D3200 + 18-105 mm VR

Hem ljuva hem

Nu är jag hemma igen efter knappt en vecka uppe i Purnu. Är trött och lite nedstämd, tågresan tog på krafterna än fast allt klaffade men saknaden av Johan gör allt lite svårare. Imorgon ska jag sitta med mitt paper då jag inte har hunnit riktigt klart än men efter det har jag tänkt försöka få ner några ord om tiden som varit. Kan dock berätta redan nu att jag efter 10 års drömmar köpte mig en systemkamera under mellandagarna så nu är det bara att börja öva, bjuder även på två av bilderna redan nu, behöver jag säga att Mirabelle var min första modell?

RSS 2.0