En annandag

Hej!
Vill bara tala om att jag lever och mår, julen har firats hemma i Sävar med familjen. Är helt slut och kommer därför uppdatera mer om min julhelg en annandag. Förstår ni ordvitsen? Idag är det annandag jul och jag ska uppdatera en annandag. Kan i allafall berätta nu att jag har haft en jättefin julhelg även om en viss person saknades till tusen då vi var med varandra i fjol. Snart ses vi!
 
 
Om vi är lättroade? Nå jo!

Makeup

Delar med mig av en bild från Instagram, med hjälp av ett filter där ser man nästan hur mitt smink såg ut i verkligheten. Nästan så att man känner för att vara såhär snygg varje dag.
 

Tisdag

Vilken dag! Min dag började med Hem till gården, vad annars? Efter det började jag sminka mig medan jag väntade på mamma. När mamma kom förbi så gick vi ner i förrådet för att få ut ett litet bord som jag har skänkt vidare till Eve. Jag gillar bordet men känner samtidigt att det inte kommer användas senare i livet då jag har planerat att på något vis bo ihop med Johan och då vill man ju gärna bygga ett litet bo tillsammans. När mamma åkte vidare så fortsatte jag med sminkningen. Gjorde en slags sotning med två olika bruna färger och så la jag till en ljus färg uppe under ögonbrynet. Jag blev jävligt snygg, eller ja är det just nu också om jag får skryta. Fått höra av Johan att jag har lite väl bra självförtroende ibland, men det är väl bara bra? Även om han kanske blir less på mina kommentarer om mig själv ibland. Tyvärr så ser sminkningen helt annorlunda ut på bild så tyvärr är det bara Britt-Mari, Sara och några okända stadsbor som har sett mig i mitt esse.
 
Mötte som sagt upp Britt-Mari vid middagstid och blev bjuden på Eurasia, ja, jag tog min vanliga rätt, stekt kyckling i stark sås. Den där nummer 59 kommer aldrig försvinna från mitt hjärta. Tack så mycket för en jättegod middag! När vi var så mätta att vi nästan rullade fram så åkte vi vidare hem till Sara då hon skulle hjälpa Britt-Mari med lite tekniska saker. Vi blev även bjuden på en bär/fruktsallad som satt riktigt fint i magen. Drack även vatten som en kamel tror jag, nästan så att man lagrar. Däremot så är det inte så bra nu när jag är förkyld och hostar väldigt rejält, då är det nära att jag kissar på mig flera gånger ärligt talat. Är inne på min tredje nyttighetsvecka nu faktiskt, duktigt va? Har inte druckit dricka eller ätit godis eller chips under den tiden. Visst, ikväll tog jag lite grädde till min gottesallad och i lördags fikade jag litegrann. Har även ätit en halv brownie! Man ska inte stirra sig blind på det som innehåller socker. Jag är nöjd då jag håller mig från dricka och gotta under veckorna.
 
Imorgon ska jag åka hem till Sävar och hälsa på hos familjen KPP, ska passa på att ta med lite julklappar jag har fått ta hem som ska vidare till barnen och även till mig. Ska även försöka få med mig litegrann nu på lördag då jag och pappa har planerat att göra köttbullar. Eftersom jag åker buss till Sävar på julafton så vore det väldigt skönt att få över lite grejer dit redan nu i veckan än att jag ska dra allting på måndag. Tänl, snart är det julafton. Jag längtar till julmaten, än om den är samma år så älskar jag den. Vad längar ni till?
 
 

Holy C***

 
Resten av dagen har bara flutit på, har inte gjort så mycket mer än att halvligga i soffan. Slappt? Ja, men ibland behöver man en slapp dag. Speciellt när man har gått klart skolan, har läst tre terminer. Kan ni förstå det, tre? Det känns nästan som det var igår som höst terminen 2011 drog igång. Imorgon blir nog också en slappar dag, i allafall tills jag ska möta upp Britt-Mari som ville bjuda på middag nere på stan. Tänkte fixa till mig för ovanlighetens skull, lägga på lite smink och fixa håret bara för att. Ibland är det skönt att fixa till sig även om man inte har så stor anledning.
 
Kan avsluta med att säga att jag är väldigt nöjd över min tredje termin även om jag inte orkade med lika mycket som tidigare men ibland måste man lyssna till kroppen. Tycker även att den här terminens betyg är lite småroligt.
 
Svenska retorik A
Psykologi 2a B
Företagsekonomi 1 C
 
Abc, du är i mina tankar...
 
 
Hittade denna fina bild på mina lusseungar på Vk's luciabilaga

Snipp snapp snut

Så var denna helg slut
 
Kan nog inte beskriva med ord hur underbart det var i torsdagskväll när Johan kom hit. Den här gången hade han även med sig Bullen, som är en ståtlig snart två årig plott. Mirabelle blev inte så glad som väntat men det har gått väldigt bra i allafall. Hon har morrat och ryggat flera gånger men inte mer än så. Hon är även en dam som ska hålla koll på allting så ni kan ju gissa vad hon sysselsatte sig med, stirrtävling! Hon höll koll på Bullen nästan varje sekund och ibland blev Bullen less och gav ifrån sig ett missnöjt ljud. Får de bara umgås mer så blir nog deras relation mer avslappnad. Skrev av mig lite angående min förkylning i mitt förra inlägg och gissa vad som händer, förkylningen går steget längre och blir det värsta jag varit med om. Jag var så täppt i bihålorna att mitt ansikte gjorde ont, det smärtade och spände, direkt jag gick någonstans så bultade det i käkarna. Idag har det börjat kännas lite bättre så jag hoppas att det är på bättringsvägen.
 
I fredags hade jag som sagt mitt sista kursprov, kan varken säga bu eller bä då jag verkligen inte vet hur det gick. Det mesta flöt ihop till en gröt när jag fösökte läsa frågorna. Märkte vissa misstag jag gjorde men kunde inte komma på riktigt vart jag gjorde fel så att göra om sket sig på en gång. Jag är ändå nöjd att jag har läst företagsekonomi, låter verkligen inte som en kurs som jag vanligtvis skulle läsa. Imorgon får jag förhoppningsvis höra mitt provresultat och mitt kursresultat. Peppar, peppar, ta i trä! Efter provet så blev jag upp plockad av Johan och Bullen. Johan gick in för att handla till kvällens middag och jag gick vidare hem med Bullen. Det märks att han är en gårdhund, spårhund och inte så van vid koppel för han gillar att dra. Men sen så är han ju en plott också, de ska dra. Vi tog oss i allafall hem utan olyckor och arga miner. Ett tag efter att Johan kom hem så kom även Britt-Mari förbi och då fick vi pannkakor med grädde och sylt till en sen lunch/middag. Jag började dock prata om middagen på en gång just för att jag var så sugen. Johans köttgryta, mums säger jag bara om den. Däremot så blev han så trött att han la sig och sov så jag fick försöka på egen hand. Grytan blev ätbar men inte alls lika god som Johans, så jag får testa igen helt enkelt och bli lika bra.
 
I lördags så tog vi det ganska lugnt på förmiddagen, lite senare åkte vi ner mot stan och hämtade upp Britt-Mari. Efter det hämtade vi upp Eve och for vidare mot Sävar då vi var bjudna på Agnes två års kalas. Vilken unge alltså, av hennes humör att dömma så blev hon supernöjd med sin dag. Det var så mycket skratt och glada miner hela tiden, vi lekte med ballonger, tutor, vi dansade, vi fikade, vi öppnade paket och ja allt ni kan tänka er en två åring vill göra. Var så kul att Agnes började leka med Johan på en gång också, det är hennes lekfarbror då han är mycket piggare och roligare än storamoster. Lilla Elmer verkade också nöjd med dagen då det var mycket folk som kom och hälsade på. När de flesta av gästerna hade åkt hem for Johan och Lars till puben för att köpa pizzadeg och sen vidare in på Ica för att köpa garnityr till pizzan. Vilken lyx att bli bjuden på hemmagjord pizza av bagare Emma och stekaren Lars. Nu menar jag att han stekte köttfärsen, inte att han är en stekare som de där bratsen. Blev en tidigare kväll för oss än vanligt men min förkylning har verkligen tagit på krafterna och så ville jag bara vara hemma i soffan. Tack så mycket allihop för en lyckad dag och kväll!
 
Idag kom den dagen som jag och Johan alltid avskyr lika mycket, nämligen hemfärden. Men vad ska man göra? Bor man en bit ifrån varandra så kommer alltid de dagarna. Man får helt enkelt inte ta dagarna man är tillsammans med varandra för givet. Varenda sekund räknas även om det betyder att vi ligger och halvsover bredvid varandra. Har också varit så mysigt att ha Bullen här även om han drog omkull mig idag en gång plus att han höll på lyckas två gånger till. Det är inte lätt alla gånger speciellt inte när det är halt ute. Usch vad halt det var och han med sin envisa plottvilja. Saknar redan mina pojkar.
 

Happy

Jag är så glad över att min förkylning valde att komma tillbaka, igen, igen och igen! Denna gång har jag däremot inte ont i halsen men nu har det satt sig i öronen i form av lock och så täppt näsa på det. Det är ett perfekt recept på huvudvärk deluxe. Jag om någon hatar att ha huvudvärk! Som grädde på moset har jag mitt sista kursprov på fredag i företagsekonomi 1, perfekt då man är som gröt i skallen.
 
Så, då har jag fått gnälla litegrann. Den här veckan har gått sin stilla gång, disken har hopats, bänkar och bord har hopats. I lördags kände jag mig lite piggare och försökte baka. Jag valde att baka marshmallowsbrownies med chokladkrisp, dom fick tummen upp i måndags då Agnes fyllde år men jag är lite irriterad. Själva krispet vill inte sitta fast överallt, vet inte riktigt vad som blev fel. Har tänkt testa baka dom igen men den här gången ska jag ta marshmallowfluff istället för minimarshmallows. Jag diskade även bort allt och tjoade på, men det var enda dagen som sagt. Gårdagen gjorde däremot så att jag tog tag i mer här hemma även om jag inte är piggare. Fick ett sms där det stod en förfrågan. Johan undrade om han kunde komma ner nu på torsdag. Som svar fick han; Va? Chocken och glädjen därefter ger lite extra krafter, speciellt då det var tänkt att vi inte skulle ses förens till nyår. Blir att fara och handla lite imorgon då jag har så lite hemma. Äter mest lunch och middag då jag är ensam så mitt kylskåp gapar tomt eftersom jag också försöker ta mer av det som finns hemma i frysen och så vidare.
 
Nu kan jag bara vänta!
 
 
April 2012

Mirabelle

Om två månader blir Mirabelle tre år gammal. Tre år, kan ni förstå det? Jag minns det som igår när jag, pappa och Emil hämtade hem henne från Agnäs. Jag och Mirabelle har inte alltid haft det bästa förhållandet, i och med att hon flyttade in gick jag även in i väggen då jag inte kunde sova på grund av hennes nattliga bus. Gå in i väggen av en kattunge, kan man göra det? Ja, i mitt fall gick det visst, men nu är det ju inte så att det bara var på grund av Mirabelle, hon gjorde snarare så att den sista droppen rann över bägaren. Men än om vårt förhållande inte alltid varit det bästa så har vi ett starkt band sen den dagen hon flyttade in. Var jag i ett annat rum och hon inte såg mig, då skrek hon av skräck och när jag ropade på henne sprang hon i full fart fram till mig. Den lilla katten som hade mer mage än kropp är idag en jättestor katt som än idag påminner om den lilla kattungen hon en gång var. Än idag vill hon helst vara i samma rum som mig, även om det betyder att jag bara ska gå på toa, då följer hon efter. Ska hon inte ligga på mig så ska hon helst ligga i närheten. Hon älskar när folk hälsar på och ska alltid hälsa en välkommen hem i dörren när man kommer in. När man bär tunga kassar är det inte så roligt varje gång men det är alltid underbart att komma hem. Många kan småskratta lite åt mig för att jag får dåligt samvete när jag far hemifrån, men är det så lätt när Mirabelle oftast sätter sig och tittar på mig och undrar vart jag ska ta vägen? En annan rolig grej är att jag och Emma har alltid sett någon likhet mellan Mirabelle och Agnes. Riktigt vad kan jag inte sätta fingret på men det finns något där. Minns så väl när Mirabelle la sig och höll koll på Agnes när hon var spädbarn och blev ledsen. Det finns ett band där som inte går att förklara.
 
Nu blir jag säkert dumförklarad av många, men för mig är verkligen djur allt. De är ens bästa vänner, de älskar en för den du är och inte för hur du till exempel ser ut. Den 22 maj 2010 flyttade Mirabelle hem till mig och sen dess har jag fått en ovillkorlig stark kärlek. Vet ärligt talat inte vad jag skulle göra utan henne, bävar för den dagen som hon går vidare. Jag själv kommer tillslut att gå vidare, men utan henne blir det jobbigt i början. Det är mycket tack vare henne som jag klarade av att bo här i stan i början. Det finns helt enkelt ingen som Mirabelle.
 

Växten växer

Jag vet inte om ni minns det, men som jag skrivit tidigare så har jag bott precis ett år här i min stadslägenhet. Den 14 december 2011 skrev jag ett inlägg om att jag hade haft finbesök. Det var ju så att mamma, pappa, Kajsa, Emil och Eve hälsade på för första gången då jag hade kommit mer i ordning. Med sig hade de pepparkakor, varmkorv och så fick jag en växt av Kajsa. Den växten sas vara svår att hålla liv i så de orden har ju givetvis funnits kvar i mitt bakhuvud. Min fina växt som i år igen har fått samma jultema som då den flyttade in hos mig mår bara bra och har vuxit väldigt bra om jag får säga det själv. Eller vad säger ni?
 
 
2011
 
 
2012

Ett år

Ett år har gått sedan jag blev stadsbo, ett helt år? Ibland är det nästan hemskt hur fort tiden går, speciellt om man tittar på Agnes. För ett år sedan var hon en liten klump som skulle lära sig gå, nu är hon en stor tjej som fyller 2 år nästa vecka och här springs det fram och tillbaka. Däremot så ska man inte tänka allt för mycket på hur snabbt tiden går, för är man som jag och tänker för mycket kan tankarna hamna så långt bort att man tänker på döden. Så, lev i nuet, tänk inte för mycket på framtiden. I sinom tid ordnar sig allting på något vis.
 
Så, hur känns det att ha bott i stan ett helt år? Ja, det är både och. Jag trivs väldigt bra i min lägenhet, jag har nära till två mataffärer, nära till både komvux och universitetet, bussarna går väldigt ofta och min linje går hela vägen till Britt-Mari. Ja inte ända fram till dörren tyvärr men slipper byta buss på Vasaplan vilket är guld värt. Det finns mycket som är bra med att bo i stan men hemma i Sävar så har jag ju det som betyder allt, min familj. Får nästan dåligt samvete ibland då jag tänker på hur lite jag är hos min familj motför när jag bodde i Sävar. Jag var hemma hos familjen KPP nästan varje dag och kunde praktiskt taget följa Agnes i alla hennes framsteg, känner att jag missar så mycket nu med Elmer då jag bor i stan. Men för att tänka positivt så kan man ju se det såhär, vart jag än är så finns alltid min familj kvar. Vart jag än är så bär jag de med mig i mitt hjärta och jag vet att de bär mig i sitt.
 
Livet blir helt enkelt vad man gör det till. Se till att leva nu, väntar man kan det vara försent.
 

1 December

Idag är jag lite trött, det kan nog bero på min gårdag och min morgon.
 
Igår var det som sagt fredag, vet inte om någon missade det? Min morgon började med företagsekonomi men den här gången var vi i en datasal eftersom vi skulle lägga in bokföringar via dator. Det gick faktiskt bra och verkade inte allt för svårt, i allfall inte så som vi gjorde. Dyker komplikationer upp blir det nog svårare däremot. När jag kom hem efter skolan var det lunch som gällde, sen ville jag sova! Jag sa däremot nej till min trötthet och började småstäda lite här hemma inför första advent. Resten får göras på söndag eftersom Britt-Mari skulle dyka upp då jag började bli klar med dammtorkningen. När hon hade dykt upp tog vi all min gamla pant och sa hej då till den på Ica, sen så handlade vi inför kvällens middag som bestod av hemmagjord pizza. Har äntligen köpt en kavel, hur kan man vara utan en kavel? Jag har varit utan sen jag flyttade hemifrån 2009. Pizzan blev i allafall väldigt bra och för en gångs skull lyckades jag bättre med degen. Jag måste alltid laga min deg men den här gången ordnade jag mest bara kanterna. Under kvällens gång så hann vi med filmerna Big och Tummelisa, fick även håret flätat då vi har planer ikväll också. Jag kan fläta mitt hår själv men blir aldrig riktigt bra, så varför inte låta någon som älskar det göra det?
 
Britt-Mari åkte hem där vid två tiden och jag tänkte att Fraiser vore perfekt innan sängdags. Men planerna ändrades då en granne i ett annat hus bjöd över mig för att snacka skit. Natten blev alltså lite senare än tänkt och imorse steg jag upp vid 08.40 för att hinna se första avsnittet på julkalendern. Mysteriet på Greveholm är en av mina gamla favoriter så självsklart måste jag se uppföljaren! Eftersom jag och Britt-Mari har planer ikväll så blev det att jag såg det nu på morgonen istället. Ikväll ska vi ut och äta på Allstar, jag ska bli bjuden på det istället för We love the 90's som inte blev av. Har dock sagt att hon slipper sjunga någon födelsedagssång eftersom det är ett tag sen jag fyllde år nu.
 
Nu börjar det bli dags att klä på sig, ha en trevlig första december!
 

RSS 2.0