Wee

Igår efter allt tråkigt, läs möten så gick jag på stan och gjorde något jag sällan gör, shoppar! Först fixades mina naglar inför Red Hot Festival, självklart har jag flames! Gick hos Frida den här gången, vilket jag bara gjort en gång för väldigt länge sen och då lagade hon en nagel åt mig inför min första Sthlm's resa. Efter nagelfixandet gick jag på Kappahl för att hitta en ny tröja till i helgen då jag fått en sen födelsedagspresent. Med presentkort, kontanter och kontokort lyckades jag köpa en skjorta men även en efterlängtad bh. Hade rejält solskens humör igår på grund av det och ska försöka hålla kvar det idag även om det är storstädning som gäller på VP.




Desperat Husfru

Desperete Housewifes, here I come! Har man ingen kavel tager man vad man haver. Vill man inte få mjöl på sig tager man av sig.

Censurerades av lillasyster


Fest a lá Sävar



Chicken

Idag är jag inte på så jättebra humör, men det kan ju bero på att jag knappt fått sova på grund av min dumma mage/mensmage. Haft så hemskt ont och fått sprungit fram och tillbaka fler tals gånger. Sen att det är vägarbetare här brevid gör ju ingenting bättre, när väl magen är lite lugn så börjar dom leva om. Ibland vill jag inte vara jag.

Blir fullt upp med hackande idag på praktiken då jag ska göra min kinagryta som blev väldigt populär sist. Eftersom den blev så populär så ska vi göra dubbelt upp idag, som tur är behöver jag inte göra allt själv idag, då hade jag säkerligen dukat under. Hade själv tänkt göra den rätten här hemma i veckan men skippar det eftersom jag ändå ska vara borta över helgen. Tre dagar kvar till Red Hot, är ni peppade? Jag är peppad!



- Gammal bild


Sömmerska

Idag följde jag med hem till mamma efter praktiken. Var tänkt att hon skulle få äran att sy upp mina byxor då min beninnerlängd aldrig överrensstämmer med butikens. Byxornas cm låg på 86, mina cm ligger på 71. Mamma fick mäta och klippa, men hör och häpna..jag sydde! Jag och den där maskinen har något otalt med varandra, sen den gången jag ville slänga den i golvet har mamma sytt upp/lagat byxor åt mig. Idag tog jag mig i kragen och försökte, gick ju inte helt åt skogen i alla fall. När jag väl var uppe i pedalfart så lagade jag en bh och sydde in en annan. Istället för att slänga min för stora bh gav mamma mig tipset att sy in den, smart! Är som jag brukar säga, min mamma hon kan hon.


Party party

I lördags var det fest hemma hos storasyster, en sista innan bönan kommer och eftersom hon nyligt fyllt år. Kom dit runt 19 tiden och kastade mig över Amarula flaskan på en gång. Efter tre shottar kastade jag mig över den nya vodkan jag fick av Britt-Mari, Absolut Vodka Berriacai. Som mest var vi runt tio stycken under kvällen vilket är en perfekt summa även om det varit roligt om fler kommit. Men att ta sig "ända" ut till Sävar är ungefär som att bestiga Kilimanjaro för vissa.

Jag blev som sagt väldigt onykter, var inte ensam om det men jag var nog mest på lyset. Jag sprang runt och var så glad hela kvällen att jag fick ont i kinderna, det är det enda minus med att ha äppelkinder. Försökte få igång folket genom att sjunga med till Hansons och dansa till Spice Girls, men icket! Lika glad var jag för det tills Greger krossade min fot under stolsbenet, då blev jag faktiskt lite ledsen i ögat. Gjorde ont som satan vill jag lova!

Mot slutet av natten bjöds det på varmkorv vilket Lars försökte pressa i oss allihop, korven skulle bort! Tror även han ville bestraffa Greger som stal en kall korv precis innan tillagning, haha. När vi kom ner till mammas lägenhet vi som skulle sova där så halvsomnade jag sittandes i soffan brevid Greger innan jag gick vidare till sängen. Vaknade vid sju med världens huvudvärk och förstod ju verkligen inte alls varför (;)).

Fick tillslut min efterlängtade dagen efter pizza, den satt fint vill jag lova. Då jag fotade med andras kameror så kommer det in bilder lite senare, förhoppningsvis på onsdag. Ska bara påminna Britt-Mari om kameran och sladden, där finns det massa gott att kolla på.


Gnussan i ett nötskal



Lånad av lillasyster <3


Howdy

Igår var som sagt min stora dag, hände inte något speciellt egentligen. Jag, Erica gick till min första psykolog på fyra år. Har ju som sagt bestämt mig för att ge det en ny chans och kanske blir det något jävligt bra utav det hela. Nu i början ska jag och A prata mycket, så att han får veta mer om mig, mitt liv och min bakgrund. Beroende på hur allt känns mellan oss två ska vi isåfall fortsätta med kognitiv beteende terapi. Vilket med en enkel förklaring betyder att vi ska ta reda på hur mitt beteende och hur mina tankar fungerar och på det sättet vända på allting till något bättre.

Efter mitt första möte gick jag ut i korridoren med ett leende på läpparna med låten rockabilly rebell i huvudet.

Idag var jag inne på en kvalitets säkerhets intervju. Jag svarade på massa frågor om mig själv, mitt liv och liknande. Det är något som ska hjälpa dom i sin tur med själva verksamheten om jag förstod det rätt.

Eftersom jag varit i stan två dagar på raken har det blivit ganska mycket att gå, idag var det verkligen långt från sjukhuset ner på stan, vet inte varför. Har gått samma sträcka flera gånger men idag blev vägen bara längre och längre. Hunnit med en sväng ute på byn också så när jag väl kom hem till mamma tidigare ikväll var jag less på att gå!

Har även pratat med läkaren idag och ska dit på onsdag för att prata mer. Hoppas hoppas hoppas!


Humpf

Ännu en dag man har stigit upp tidigt i onödan, bah...

Oh aj aj aj buff!

Idag blev det full rulle på praktiken samtidigt som det bakades två omgångar mockarutor så gjordes det lunch. Alltså blev det mycket att stå och inte ta det lugnt. När jag kom hem tog jag mig en tupplur med Mirabelle ett bra tag innan jag orkade ta tag i tvättandet. Har osmart nog hållt igång hela dagen, medans tvätten gick tog jag mig en dusch, sen lagades det mat och diskades. Efter att ha hängt upp sista maskinerna så började jag dammsuga och bytte i kattlådan. Ibland är man för dum för sitt eget bästa och det får jag känna av nu. Det värsta är att jag får ännu ondare när jag ska lägga mig i sängen, så hoppas jag lyckas somna i alla fall då jag har en stor dag framför mig imorgon.

Även om ryggen är totalt kaos just nu så har jag som vanligt haft en trevlig tv kväll med storasyster. Mirabelle åt upp hela tio ostkrokar och sen ville hon även ha popcorn av Emma, men när hon väl fick popcorn så kände hon nog att magen var lite väl full. Jag tror faktiskt inte att min katt har alla hemma, men det kan både hon och jag leva med! <3


Den tar vi?

Jag beställde som sagt en jacka till vintern för ett bra tag sen, men då den såg ut som ett tält och var alldeles för tunn fick den åka tillbaks. Vill man ha en riktigt bra jacka får man ju också lov att lägga ut mycket där efter också. Därför har jag kollat på olika sidor efter en jacka till bra pris som borde funka och idag fick jag hem en ny testjacka som jag verkligen tror på. Den var dyr men ändå inte, plus att jag prickade in 50% rabatt, vilket var med mening. Jag är nöjd, lite tältaktig får man alltid vara på vintern. Är ju faktiskt viktigare att vara varm än snygg, det tycker i alla fall jag. Man kanske ser ut som en kossa med vinterkläderna på, men då man tar av sig är man värsta ba boom baby! Jackans färg är en lite mörkare mullvad, en väldigt mysig och varm färg.






Bjuder på en obligatorisk murvel bild


Hhhhaaappy Bbbirthday 2 you!

När ni läser rubriken, läs den med lite rap, haha. För det är ingen vanlig dag för det är Emmas födelsedag, hurra hurra hurra! <3 Ett stort grattis till storasyster som blir hela 24 år idag! Nu är vi alltså i mitten av september, det betyder alltså att december närmar sig. Då kommer en stor och efterlängtad julklapp <3




Ps. Julklappen syns på bilden


Äta bör man, annars dör man

Ikväll har jag som sagt varit på mitt första OA möte, vilket kändes bra. Vi var väldigt få, men på ett sätt kändes det ganska bra då det var första gången. Jag var så nervös så jag satt och rabblade upp deras namn i minnet. Jag vet inte varför jag har problem att prata inför folk. För att prata är något jag behärskat väldigt länge, även när jag inte kunde prata rent fick mamma tolka mig. Hennes svar på det är; Var ju bara jag som förstod dig, jag var ju tvungen att umgås med dig varje dag. Nu är det där inte helt ordagrant, men något liknande sa hon en gång till mig, haha.

Åter till mötet, OA står som sagt för overeating, men man måste inte vara en överätare för att vara där. Har man ett tvångsmässigt bekymmer med mat så är det där platsen man ska gå till. Att få känna att man inte är ensam och allt stöd, det är underbart. Jag tror aldrig att jag har haft en jättebra relation till mat. När jag var mindre kunde jag ofta småäta bara för att jag kände att det var något jag borde göra. Jag kan inte sätta fingret på varför det blivit såhär, att man tänker väldigt mycket på mat. Kan ärligt talat säga att jag tänker väldigt mycket på mat, kan planera vad jag kan äta på kvällen. Jag kan råka ta en för stor portion mat, men sen övertalar jag mig själv i alla fall att jag kan äta upp det. Tanken att det är tur att ingen ser mig har kommit väldigt ofta, dessa tankar har dock kommit nu på senare tid. Så man kan nog säga att samtidigt som jag inte har världens hemskaste relation till mat så har jag samtidigt inte en bra heller.

Det är säkert många som kan anse mig för öppen om mitt liv. Men det här är min blogg, mitt liv och mina känslor. Vill man inte läsa ska man inte heller göra det. Jag känner att är jag öppen kan fler personer i alla fall sätta sig in i mina tankar och hur jag är. Finns dock mycket jag väljer att inte skriva om här då det finns saker i mitt liv jag inte vill ska komma fram till allt och alla. Min familj vet mycket, men dom vet inte allt. Så är det nog i alla familjer, jag vet inte? Alla har vi nog med vårat, jag känner att mycket av mina tankar vore för mycket att ta in.



Please eat me!


Not my day

Idag har verkligen inte varit min dag. Jag vaknar av muller från traktorarbete vilket gör att mina fönsterlampor skallrar i takt inne i vardagsrummet. Tillslut avtog mullrandet, just före att mitt alarm ska ringa dock. Ligger kvar i sängen en stund och känner verkligen inte för att fara på VP men jag tar mig upp och knatar dit i alla fall. Väl framme då jag kommer in på VP är alla dörrar stängda vilket betyder möte. Möte som höll på tills klockan 12, kändes väldigt ovärt för mig att jag behövde vara där idag då det praktiskt taget var hela min praktik tid.

Mamma var gullig och hämtade upp mig då det givetvis skulle regna hela tiden vilket det fortfarande gör. Inget jag anser mysigt då jag har tvätt. Dagens dumheter slutar inte med regnet. Givetvis strular ena tvättmaskinen så alla mina kläder dryper av vatten, ingen tvätt som blir torr ikväll vill jag lova. Åt helvete med såna här dagar!

Imorgon är det dubbeldag på VP och det är städning som gäller, till lunch blir det torsk med räkor. Kan ej receptet så därför skriver jag inte ut det (pik till gammal kommentar). Efter praktiken blir det att gå hem, fräscha upp sig och värma upp lite tidig middag. Jag ska nämligen träffa Maria och vi ska gå på ett OA möte. För er som inte vet vad OA står för så är det ett självhjälpsmöte angående overeating. Man jobbar efter dom tolv stegen precis som AA. Många har ställt mig frågan ifall jag överäter. Samtidigt som jag inte gör det, så anser jag att jag gör det. Speciellt när det gäller småplocket. Förhoppningsvis kan det här mötet ge mig något och man kanske går fler gånger och tillslut kanske man kan få bukt på sitt sätt att äta. Då jag har IBS måste jag lära mig att äta bättre och oftare, har även skrivit ner vad som är bra och dåligt för mig. Tillsammans med Maria ska hon och jag försöka göra ett matschema som fungerar för mig även ekonomiskt.

Så idag kanske inte var min dag, men imorgon kanske är min dag till en start på ett bättre liv?


Alla?

Postat av:

Varför handlar alla inlägg om mat? Du kanske ska börja ta med recepten också.

2010-09-11 @ 14:29:29

Många av mina inlägg innehåller mat, men att skriva alla är väl att ta i lite grann. Har en egen kategori för mat där jag skriver när jag testar något nytt, vilket jag på senaste tiden inte gjort. Men att skriva ut recept på t. ex varmkorv och tacos är ingenting jag anser nödvändigt. Men behöver du hjälp med att koka varmkorv kan du alltid höra av dig.

Real housewife of Sävar

Idag på min lediga dag har jag kört hårt! Min dag började med Hem till gården och varmkorv, efter det en promenad på Ica med mamma och så mötte vi även upp lillasyster. Väl hemma igen så tog jag tag i höst fönsterputsningen, nu är alla tassmärken borta, härligt! Tog en paus mitt i allt för att gå hem till mamma och låna telefonen, ringde till Nail Design School för att boka en nageltid inför Red Hot. Då jag för första gången ska på Red Hot är ju flames naglar helt klart ett måste, längtar rejält mycket! Tillslut hade jag putsat klart alla fem fönster och började då med min middag. Potatisgratäng, fläskytterfilé och kall bearnaise. Samtidigt som jag stekte köttet gick jag emellan till strykbrädan och strök köksgardinerna, det kallar jag housewife varning.

Efter att ha städat bort disken efter maten så tog jag och Mirabelle oss en liten promenad runt gårdarna. Man verkligen ser på henne hur mycket hon njuter och hur gärna hon tror hon kan jaga fåglar med sele. Hennes passion är att jaga allt rörligt, klättra i träd och kolla om man kan stå överallt. Hon är väldigt kär i ett släp som står brevid parkeringen, men det är lättare att ta sig upp än ner.

Idag på Ica köpte jag förresten en dubbeldvd med filmerna Hook och Jumanji, så nu är det dags för att starta Jumanji! Båda filmerna sågs mycket när jag var yngre, speciellt Jumanji, nostalgi kick på hög nivå!



Nu kör vi!


Trasig - Shy Keenan

"Jag föddes och trasades sönder i Birkenhead. Oönskad, misshandlad, såld, bortbytt, fotograferad, filmad, lämnad att dö, fördärvad, skuldbelagd, sviken och förbigången. Men jag föddes även med en brinnande eld inom mig. Jag kallar den för min Fenixeld. Jag är inget offer - det ordet beskriver bara vad jag råkade ut för. Inte heller är jag en överlevare för det antyder att jag kommit över allting. Jag är en Fågel Fenix och det pågår en ständig process inom mig. Detta är min berättelse."

Orden kommer från Shy Keenan. Under hela sin barndom blev hon systematiskt våldtagen av sin styvfar. Och hennes mor misshandlade henne så svårt att hon hade både nedsatt hörsel och syn den dag hon började skolan. Vid 10 års ålder var hon nära att dödas av en grupp pedofiler som hon blivit såld till.


Äcklig - Constance Briscoe

En sann berättelse om en mors grymhet

Du är en äcklig hora. En äcklig, äcklig hora, sa mamma och
dunkade mitt huvud mot dörren.


Constance var van vid att bli misshandlad, både psykiskt och fysiskt, av sin egen mor, och regelbundna slag och svält orsakade flickan ofantlig smärta. Men det var den känslomässiga tortyren avsaknaden av kärlek som gjorde mest ont.
Föreställ dig att din mamma kallar dig en äcklig, ful bakterie.
Föreställ dig att din mamma flyttar när du är tretton år gammal och lämnar dig ensam, utan värme, elektricitet och mat. Hade du överlevt? Constance gjorde det. Hon trotsade alla odds, och kämpade sig till så mycket självkänsla att hon klarade att studera vid universitet och bli Storbritanniens första svarta domare. Fruktansvärd, brutalt ärlig och ändå upplyftande; ÄCKLIG är Constance Briscoes historia.


När ingen annan ser - Duncan Fairhurst

En sann berättelse om en ung pojke som blev sviken av den person han älskade allra mest - sin far.

Från det att Duncan var fyra år blev han utnyttjad av sin pappa. En fruktansvärd hemlighet som han bar på sina små axlar. Uppvuxen i ett hem där sjuka ritualer var en del av vardagen, blev Duncan manipulerad, retad och sexuellt utnyttjad av sin egen far.

Övergreppen pågick i tio års tid och satte djupa sår i den unga själen. Sår som ledde Duncan in i missbruk och kriminalitet. När han en dag som vuxen ser sin pappa hand i hand med en liten pojke bestämmer han sig. Det handlade inte längre bara om honom, andra tvingades uthärda samma sak. Han anmäler sin far för sexuellt utnyttjande av barn. Det här är hans skakande berättelse om hur han tog tillbaka makten över sitt liv.


Taco time!

Idag har varit en sån där fullt upp dag som började redan 08.30. Har varit trött hela veckan så att kliva upp till veckans sista praktik dag var ganska tungt, brukar inte ha problem att stiga upp annars. Nu har vi bara fyra dagars praktik istället för fem, sista dagen på veckan är dock en dubbel. Då torsdag är städdag och ingen av dom ordinarie knappt är på VP på fredagar så kör vi dubbelt på torsdag. Idag blev det som sagt tacos till lunch vilket verkligen satt fint, eller hur Emma? Efter praktiken tog jag mig en välförtjänt och underbar dusch, kände mig så pigg och mysig efteråt.

När luggen och mascaran var fixad blev det riskokning som stod på schemat. Åt nämligen först nu upp det sista av kycklinggrytan jag gjorde i fredags. Helt perfekt gott innan en kväll på stan med Maria. Blivit en standard att vi träffas på torsdagar klockan 18.00. Ikväll gick vi ner och satt vid kajen på gräset, mysig miljö så länge solen varade, sen blev det lite kyligt. Blev väldigt avslappnat ikväll också då jag började öppna upp mig litegrann om ditt och datt. Nästa gång ska vi kanske fara på ett OA möte vilket känns lite spännande, tyvärr så ligger mitt topp prio möte nere just nu. Hoppas att den gruppen startar snart för den är jag väldigt intresserad av.

Efter att Maria farit hemåt gick jag till café station för att invänta bussen. Tog en fika alldeles själv och läste en bok, det ni! Boken jag läser nu heter När ingen annan ser och är skriven av Duncan Fairhurst. En väldigt bra bok som jag redan läst en gång tidigare, jag är dock en sån att gillar jag en bok kan jag läsa den flera gånger. Har snart läst ut den och ska då påbörja en bok jag nyligt köpt, Trasig skriven av Shy Keenan. Kommer bli en väldigt intressant läsning. Något jag verkligen älskar är att se eller läsa verklighetsbaserade filmer/böcker. Samtidigt kan det vara riktigt jobbigt att göra det, men det kan samtidigt hjälpa en själv att se/läsa om starka människor som visar att man kan ta sig ur det dåliga.


En vanlig dag...nästan

Idag har det varit praktik som vanligt och som vanligt den här veckan har jag varit jättetrött. Idag var det pizza som stod på schemat, imorgon blir det..tacos! Min dag har dock bara inte bestått av praktik, idag var jag nämligen på ett informationsmöte angående mitt försök att testa träffa psykolog igen. Kändes som en arbetsintervju nästan, fick svara på flera frågor och sen får jag vänta och se ifall jag ska få stå med på väntelistan. Vore bra för mig att prata med någon, det kände jag nu när jag drog upp händelser från mitt liv. Alltihop har resulterat i en hemsk huvudvärk som inte ger med sig så mycket.

Efter mötet hämtade mamma och Eve upp mig och vi for vidare på Mias grill och åt middag. Ska stället bli mindre? Var ett tag sen man åt på Mias så var lite roligt, men roligast hade jag åt barnet som satt vid kassadelen. Aldrig hört ett så högt och hjärtligt skratt på länge.

Väl hemma har jag mest bara tagit det lugnt, var iväg en sväng på Ica innan jag såg Wifesvap. Älskar verkligen det programet då dom verkligen får komma till sin motsats till familj. Rastafari! Eller hur? Rastafari familjen var dock igår, snacka om att nöta ut ordet eller vad.


Vad sa du saru?

En kommentar som sved så mycket att jag började grina, vilket jag inte gjort på flera år.

Jag: Söt

X: Jag vet, synd inte du var så vacker dock

Jag: Varför är det synd?

X: För då hade jag skrivit mer till dig, hade ... förut men du verkar då bara ha svulligt ut medans jag varit borta

X: När ska du banta?


Jag förstår ärligt talat inte vart såna här människor får luft ifrån. Det är ungefär som när man får höra; Du vet väl om att du är överviktig? Övervikt orsakar inte lägre IQ, det gör varken mig eller någon annan till en sämre människa. Alla gillar vi olika slags utseenden, det gör även jag. Men det betyder inte att det är normalt att skriva sånt där till andra. När man skriver något snällt till någon och får elakheter tillbaka så blir jag riktigt irriterad. Visst, det kan även kallas ärlighet. Men varför skriva något så kränkande? Varför inte bara tacka och ta emot och sen gå vidare då man inte frågat om en kommentar tillbaka. Jag förstår inte varför vissa människor fungerar elakt. Tror dom verkligen att dom är bättre än folk som ser fel ut i deras ögon?

Frågor utan svar har jag fått nog av i mitt liv, men dom kommer tyvärr aldrig att sluta existera. En människa är något jag aldrig kommer att förstå mig på fullt ut.


Helkväll

Idag var jag hembjuden till mamma på middag och efterrätt. Jag hjälpte till med det jag kunde och vips så sprutade det pressad vitlök över hela armen. Ja, jag stinker fortfarande! Efter en himmelsk middag bestående av kycklinggryta och vitlöksbröd så vilade vi magarna i tvrummet en stund för att sedan äta bananasplit, mums! Blev tvtittande ett tag bestående av Simpsons och Family Guy, när det var slut placerade vi oss i köket för ett parti chicago. Har aldrig skrattat så mycket som jag gjorde då, äppelkinderna spändes och jag kunde verkligen inte sluta le. Jag försökte trycka ner kinderna men det fungerade verkligen inte. Sist jag spelade chicago var även första gången och då gick det ändå bra för mig, men efter kvällens omgång hamnade jag sist och det med måtta! Good luck next time girl?




Mhm

Depression is not a sign of weakness
It's just a sign that we have been strong for too long


RSS 2.0