New In

Man kan nog kalla det här för en sen julklapp. Fick mycket pengar i julklapp mycket tack vare att mitt hjärta gömde pengar för mig. Har kunnat lägga undan till resan, office paket, sms års kort och nu även det här! Hittade annonsen på blocket igår och självklart slog jag till. Sitsarna är lite slitna tack vare den gamle ägarens katt men det kan jag byta ut sen om jag får lust, vill ju även köpa två till stolar men de kommer att ha mörkgrått tyg isåfall och inte svart fake skinn. Jysk har bytt ut deras variant på tygerna, även om jag skulle ha två skinn och två vanliga så blir det nog bra i alla fall tror jag. Tyvärr så är dessa stolar oftast så dyra så det får vänta ett tag till. Vad tycks om mitt barbord i massiv ek?




Spridning av ljus

Fick två ljuslyktor i julklapp eller ljusglas? Vet inte riktigt vad man ska kalla dom men är riktigt kär i alla fall. Först tyckte jag att Johan verkade lite annorlunda då han bara ville köpa ett ljus men två lyktor. På julafton kom det fram till att han hade köpt två ljus i Hakkas, men påsen hade ramlat på marken och troligtvis låg ena ljuset under bilen. En liten charmig historia om jag får bestämma. Visst passar lyktorna bra i fönstret? Ni får tänka bort adventsstakarna då dom snart åker ner i förrådet igen.



Juldagens smällkaramell









Julaftons smällkaramell













Nu är (var) det jul i vårat hus

 Mest troligt så har ingen missat att det har varit julafton? Julen firades med familjen i år igen vilket som alltid känns väldigt bra. Som pricken över iet kom Johan ner och firade jul med oss. Att vakna på julaftonsmorgon och säga god jul till sin älskade är något jag verkligen tyckte om att få göra. Först åkte jag och Johan hem till mamma för att äta den klassiska julgröten och mackorna till lunch. När vi hade dukat undan åkte vi vidare hem till Emma och Lars där vi skulle fira jul i år. Haft en underbar jul med många glada miner och skratt, speciellt så blev det mycket skratt åt årets raggartomte. Jag som många andra har varit snäll i ännu ett år och fått jättemycket fina julklappar:

Pengar
Ljuslyktor + ljus
Disney's Bernard & Bianca
Två halsband
Ett par örhängen
En ring
Läppglans
Två äggklockor
Jullåda med massvis av godsaker
Fruktkorg
Dataryggsäck
Disney plåster
Tröja
Jul dörrmatta
Lila vardagsrumsmatta
Cupcake bok + silikonformar
Sminkpalett
Vinglas
Inramat foto på mig och Agnes
Ängel
After Eight

Har jag glömt bort något är det bara att skriva en kråka, tack så mycket för alla julklappar!



En viss liten dam SKULLE till julklapparna


Lycka

När som helst är Johan här, känns hur underbart som helst att vi ska fira jul tillsammans. Att få vakna upp med sin älskade på julaftons morgon, kan det bli mycket mysigare? Jag hoppas bara att hans familj inte blev allt för besvikna att han valde att fira med mig i år, men samtidigt tror jag att de förstår att han vill vara med mig. Det är i allafall vad jag tror, han kanske åker ner för att vara med min familj och inte mig, skämt åsido. Har varit ner en sväng på stan nu på morgonen för att köpa Johans sista julklapp, han kommer att få tre stycken av mig vilket han kommer bli lite irriterad över men det kan jag ta. Vi har olika syn på julklappar, men jag känner att jag vill kunna ge han något extra då jag fått så mycket av han. Jag vet att jag inte måste ge lika mycket som jag får men ibland vill man och då får man!



<3


Oj då

Har varit dålig på att uppdatera nu igen, men har faktiskt inte suttit så mycket vid datorn ändå så vad gör man. Helgen som var har jag redan berättat lite om förutom lördagen. I lördags blev jag hämtad av pappa och Kajsa, vi handlade lite och sen for vi hem till Sävar. Väl hemma i Sävar igen så började köttbullsrullningen, jag rullar och pappa steker. Blev självklart köttbullar till middag, vi var ju tvungna att provsmaka! Köttbullar, potatis och morotsstuvning, mums! När vi hade ätit kom Emma och Agnes förbi, vi skojade och skrattade massvis förutom när Agnes vart lite rädd för pappas sjungande jultomte, hur ska det gå på lördag? Följde sen med Emma och Agnes hem och lite senare kom även lillebror Emil förbi och vi såg filmen Junior, jättebra och rolig film!

Nu under veckan som varit har jag fixat det sista med julklapparna, slagit in dom och så. I tisdags skulle jag och Britt-Mari byta julklappar så bjöd över henne på middag då det var korvstroganoff på schemat vilket hon brukar tycka om. Igår for jag till Sävar angående ett läkarbesök, fick en diagnos som inte är 100 % säker så nu har jag en kur att följa. Har redan följt en allergikur för utslagen så vore ju förjävligt om jag måste testa på en tredje. Fick äta middag hos mamma och vi slog även in julklappar och lappade mina slitna jeans. Måste verkligen köpa nya men finns knappt något utbud längre, sen när blev jeans omodernt? Idag har mamma varit här och hälsat på då hon hade två möten i stan men med lång tid emellan. Så till lunch fick hon varma mackor och så umgicks vi till att Kent kom och hämtade upp henne, skickade även julklapparna med mamma men givetvis glömde jag skicka med det drickbara. Men men blir inte så mycket jag måste frakta med mig på julafton ändå så ingen fara med det. Ikväll blir det bara lugnt, ser om Greger kommer förbi ikväll eller imorgon då han ska få sin julklapp men annara så ska jag bara sitta hemma och ta det lugnt.

Snart är det julafton!



Haft julgran en jul bara och jag saknar det!


Åh!

Öppnade min post nu när jag kom hem efter ett dygn i Sävar och det jag såg värmde mitt hjärta. Har fått ett julkort från Johans storasyster Hannas barn, oj så det värmde! Tack så mycket Ida-Maria, Pelle och Stina! Önskar er alla där uppe en God jul och ett gott nytt år lite i förtid! Längtar tills jag kan åka upp igen och få hälsa på er alla.



Ignorera min dåliga kamera ;)


Harreligen

Känner mig väldigt nöjd över min höstermin;

Etik och livsfrågor G
Människan socialt och kulturellt VG
Naturkunskap B VG
Engelska B MVG

Kan inte med ord beskriva hur glad jag är över mitt MVG, har aldrig fått MVG förut så kan lova att tårarna var nära att komma i torsdags då jag fick mitt betyg. Självklart firades slutet av terminen och mitt MVG med Britt-Mari på Eurasia med  min favoritmat och även med efterrätt. Efter det åkte vi hem till mig och såg Beethoven. Britt-Mari kom även förbi igår och då åkte vi till Mariehem centrum för att handla till kvällens middag, det blev lövbiff, pommesfrites, bearnaise sås och chokladpudding till efterrätt. Vi såg hela julkalendern Jul i Kapernaum och på kvällen såg vi Disneys Julsaga med Jim Carrey. Min favorit är versionen med Musse Pigg men är alltid roligt att se olika versioner fastän man kan sagan nästintill utantill. Snart blir jag upphämtad och då bär det av till Sävar där jag ska spendera kvällen och natten. Jag och pappa gjorde köttbullarna till julafton i fjol och bestämde därför att vi skulle göra det i år igen. Sen så är det ju kul att åka till Sävar lite nu och då, imorgon har jag bott här i stan i två veckor men känns längre. Trivs riktigt bra i lägenheten även om den är mycket mindre än den gamla.



Julen 2010


Visitoors

Med min rubrik så tänker jag på en film, i den filmen så måste pysslingar sjunga och vara glada. Vilken film tänker jag på? Har i allafall nyss haft finbesök från Sävar, mamma, pappa, Kajsa, Emil och Eve kom för att kolla in lägenheten nu då jag fått bättre ordning. För Kajsa var det första gången och med sig hade hon en jättefin växt med jultema. Fick en fin växt då jag flyttade in på rönnstigen också, det är verkligen en super inflyttningspresent. Den här var visst svårt att ta hand om så vi ser väl hur länge den överlever. Med sig hade de också pepparkakor och lussebullar så jag fick ett lite sent lucia firande kan man kalla det. Satt hemma själv med lussebulle och julmust vilket inte var lika roligt så idag var det mycket bättre. Tack så mycket för blomman, fikat, varmkorven och sist men inte minst sällskapet.

Börjar se riktigt bra ut här nu, har både dammsugat och torkat golven för första gången idag så det känns underbart. Har kvar lådor men nu är det bara tomma sådana som inte är helt i vägen. Har tyvärr inte tagit mig iväg än och ordnat bordet från Frida måste ordna någon som kan skjutsa mig då det nog är något som jag inte får ta med på bussen. Imorgon åker jag till Sävar en sväng på förmiddagen då jag ska träffa min handledare sen så blir det att åka in till stan igen till skolan och få mitt efterlängtade betyg i engelska. Efter skolan möter jag upp Britt-Mari och vi ska julshoppa litegrann, vi ska gå ut och äta middag på Eurasia efter det för att fira att jag klarat av en termin på komvux. Nu är jag 400 poäng rikare och saknar bara 450 poäng för ett sltubetyg, nu kör vi! Vi hade också planerat att se Svenska hjältar på kvällen men givetvis hade vi beräknat fel och det är först på fredag. Därför sammanstrålar vi även på fredag, lagar middag tillsammans och gråter till Svenska hjältar. Det har som blivit en tradition att vi ser det tillsammans då vi båda är blödiga. Ska snart gå ner och hämta upp tvätten och se om det finns någon bra tid att boka innan jul. Håll tummarna för ett bra betyg på engelskan!



Sluta klia!

Det var visst ingen som nappade på mitt tidigare inlägg. För ett tag sen fick jag mycket kommentarer och även om det är lite smådrygt då man oftast måste skriva in en ordkod eller vad det nu heter då saknar jag det litegrann.

Vad sägs om en liten uppdatering angående mitt liv? Den här veckan har jag bara två lektioner, hade ena i måndags då jag pratade om boken Treasure Island på engelskan och på torsdag får jag betyg i engelskan. Jag hoppas verkligen på att det är ett VG men den som lever då får se. Har börjat komma i ordning i lägenheten också, de enda lådor som är framme nu är tomma som ska tillbaka till Sävar. Gjorde ett sista ryck igår och idag så nu är mitt förråd ännu mer fyllt hur nu det gick till. Igår ringde jag vårdcentralen i Sävar och hade turen att få en tid samma dag för att träffa distriktssköterskan angående mina kliande utslag. Haft problem med utslag på händer, både mellan fingrarna, på handryggen och handlfatan. Har fått på underarmarna, någon enstaka på magen, på fötterna och på benen. Haft problem sen samma dag som jag åkte till Gällivare, kanske var någon baskilusk på tåget? Min mamma var så gullig och sa att jag hade skabb vilket gjorde att vissa ville rygga undan. Men har ju haft turen att fått något som inte smittar, skulle det vara smittsamt skulle Johan ha börjat klia sig för länge sen. Summan av kardemumman, ska äta allergitabletter i en vecka och hjälper det inte ska jag få en läkartid. Efter att ha ätit lunch så åkte jag ner på stan en sväng i hopp om julklappar. Jag handlade klart julklapparna och även lite i matväg på under två timmar, perfekt!

Har ju även haft problem med sömnen på senare tid som alla i min närhet vet. I natt la jag mig vid halv 2 och gick på toa först vid 8 på morgonen vilket bara det är bra. Jag la mig igen om tron om att det skulle bli en timme innan oron skulle börja rusa i bröstet men jag klev upp just efter 11! Givetvis vaknade jag flera gånger båda sömnomgångarna men oron kom inte så jag kunde ligga kvar. Ett riktigt stort tecken på att det varit mycket senaste tiden. Får se om det håller i sig, peppar, peppar ta i trä!



En syn som man inte saknar, den kommer dock tillbaka i januari förhoppningsvis


Djur

I mitt tidigare inlägg så nämnde jag att vi helt plötsligt fått oss en plafond med blom mönster och två sorters djur. Kan ni se vilka djur det är? Den som gissar rätt kan få en länkning även om min blogg är liten! Alla bäckar små heter det ju.


New In

Har under de senaste dagarna fått mycket nytt. Johan kom ner hit i måndags för att hjälpa mig att komma igång i lägenheten, är fortfarande vissa lådor som har massa pjöller men det är ingen stress. Har ju som sagt bytt ner mig 20 kvm så vet inte riktigt vart allt ska vara. Nu ikväll fick jag upp mina efterlängtade gardiner med tillhörande tofsar som jag fått av mamma i inflyttningspresent, tack så mycket! <3

Vad mer är nytt? Jag har lagt router långt bak på önskelistan då jag först och främst önskar mig bidrag till Office paketet då det är mest viktigt att ha inför den kommande terminen. Nu var Johan riktigt snäll och köpte en router till mig, han blev kanske less på att se nätkabelrullen på golvet, en kabel som är flera flera meter. I lägenhetsfixandet så bytte vi stickproppar på hallampan och sovrums lampan då allt är jordat här. Tyvärr så hängde min hallamapa ner alldeles för mycket så den slog alltid i toalettdörren. Både jag och Johan blev väldigt irriterade och Johan blev så irriterad att jag fick en ny lampa, en jättefin plafond. Fast enligt han beror det mer på att jag förtjänat det jag fått, att jag är värd det. En rolig sak med plafonden är att vi valde en med ett slags blom mönster, det var i alla fall vad vi trodde. Senare på kvällen då vi kom hem från Agnes kalas så märkte jag att det finns två sorters djur på plafonden också, verkligen jättefint. Tack så mycket för allt hjärtat, älskar dig!

Det är många som frågat hur jag trivs i min nya lägenhet men det är först nu veckan som kommer imorgon som blir det riktiga eldprovet. Idag är det prick en vecka sen jag flyttade in helt i lägenheten och jag sov bara en natt ensam innan Johan kom hit. Så ikväll blir det att sova ensam och även resten av veckan så får se hur det går. Imorgon är det dags för sista uppgiften den här terminen och jag ska berätta om den engelska boken Treasure Island som jag har läst. Sen är det bara betygsprat på torsdag och efter det har jag ingenting kvar innan nästa termin. Får dock veta först vid lucia om jag kommit in på ännu en termin eller inte men det borde jag ha gjort tycker jag. Snart är det jul!





Agnes 1 år <3

Igår fyllde min älskade systerdotter 1 år, det är svårt att förstå hur snabbt tiden går. Det känns nästan som om det vore igår vi fick veta det glada nyheten om tillskottet. Ett år av kärlek, vad mer kan man begära? Hennes födelsedag firades med fina presenter, ballonger, serpentiner, fika och självklart 1 års tårtan som var VÄLDIGT omtyckt av ett visst litet charmtroll.











<3


Pust, stånk och stön

Igår var ingen bra dag alls, oj vilken dyster början. Hade mitt sista prov i NK B och det kändes som att det gick käpprätt åt skogen, jag gjorde mitt bästa men har inte haft samma ork till att studera som annars. Skulle snabba mig till bussen och småjoggade till och med några snuttar men missade bussen med en minut. Sen att jag har ont i benen sen flytten förra helgen gjorde ingenting bättre, vet inte om jag fått någon inflammation eller så. Bröt ihop mitt i stan i allafall och kände mig som en fåntratt, hade tur att pappa slutade just efter 11 så fick komma hem någorlunda tidigare. Hem och hem, men man säger ju home is where your heart is. Har bott hos mamma den här veckan i och med att mitt bohag har stått i ett kallförråd hos pappa kusin, blev inte hos farmor skönt nog. Gick snabbt att få flytta bohaget inom Sävar första svängen.

Idag flyttade vi in mitt bohag i lägenheten i stan och jisses vad man missbedömt. Ena soffan blir det att krama adjö åt och så måste jag ordna något litet köksbord. Men nu är flytten gjord i alla fall, har verkligen tur att man har de i sin närhet som ställer upp. Är i Sävar nu och åker in till stan imorgon, redan less? Man kan i allafall tro det men då det känts så upp och ner med flytten och lägenheten praktiskt taget skriker kaos just nu så är det skönt att få vila en kväll på en tom yta istället för en proppfull. Blir att börja packa upp och in i skåpar nu imorgon och under veckan som kommer, samtidigt behöver jag studera som en fåntratt då jag har prov på torsdag och en etik diskussion på onsdag. Vecka 50 har jag en bokredovisning som ska göras på måndag morgon så den måste jag komma igång med också. Har gjort engelska nationella klart nu, blir intressant att få höra resultatet, aldrig känt mig så ringrostig som jag gjorde då.

Apropå lägenheten så är jag väldigt besviken på de som bodde där före mig, de fick lov att städa två gånger för att det var för dåligt men ändå var det jättedåligt gjort. Får timmar av Bostaden men det känns samtidigt jobbigt då man redan slitit med en lägenhet, nu ska man slita med en till för det är verkligen dåligt gjort. Även fast det är 20 kvm mindre så kommer jag nog trivas tillslut så fort man får bort det som inte ska vara där. Har planer på att ordna en fin jullslinga att ha på balkongen också så blir kanske en sväng på Rusta till veckan. Från och med idag är jag stadsbo på riktigt, nu får man bara vänta och ser hur det kommer fungera. Wish me luck!

 


RSS 2.0